-
madox, για τις Σέρρες έχεις ένα δίκιο, τρώνε λάστιχο, αλλά πάντα μπορεί κανείς να προστατέψει τα ελαστικά του και να γυρίσει ως άνθρωπος σπίτι. Ακόμα και το Δεκέμβρη που πήγα πρώτη φορά (= μικρή εξοικείωση με την πίστα, άρα πιο πολύ λάστιχο φαγωμένο) γύρισα με τα ίδια λάστιχα που πήγα και είχαν ακόμα περισσότερο από το νόμιμο βάθος πέλματος. Οκ, δεν ήταν τα άριστα ελαστικά, αλλά σίγουρα όχι επικίνδυνα. Απλώς τελείωσα τη δεύτερη μέρα λίγο πιο νωρίς απ'όσο θα ήθελα. Για τα Μέγαρα δεν το συζητάμε, μόνο αν πας για drift τρώνε λάστιχο ή αν στραμπουλάς το αυτοκίνητο. Με το σχετικά μαλακό Exalto2 σε Corolla του 93 έβγαλα 9 επισκέψεις με περίπου 30 γύρους στην καθεμία. Επίσης δεν χρειάστηκα τακάκια, αλλάχτηκαν στα 60.000km και είχαν ακόμα. Το μόνο κόστος αναλώσιμων και ανταλλακτικών ήταν η αλλαγή υγρών φρένων σε DOT4 για λίγη παραπάνω αντοχή.
Anyway, τέλος το offtopic. Για τις πίστες, να περιμένετε αυξημένες φθορές τις πρώτες φορές ή αν γενικά οδηγείτε απότομα. Αλλιώς δεν χρειάζεται κανέναν τρελό προϋπολογισμό, ειδικά για τους τυχερούς με 14άρες και 15άρες ζάντες.
-
Δουλειά των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι να κάνουν τα αμάξια τους ασφαλέστερα για τον δρόμο. Και δεν γίνεται να βασιστούν στην εκπαίδευση που δίνει κάθε κράτος στους υποψήφιους οδηγούς για να το πετύχουν. Και επειδή δεν υπάρχει ακόμα ηλεκτρονικό σύστημα να κόβει φάτσα και να ανοιγοκλείνει το ESP, καλά κάνουν και δεν το αφήνουν να είναι πλήρως απενεργοποιήσιμο.
Οι υπόλοιποι που παραπονιούνται, να βάλουν στην άκρη κάνα φράγκο για trackday car. Ας μην πάρουν το GTI. Ας πάρουν το GT και να τα φράγκα για το πιστιάρικο. Με τρέιλερ. Χωρίς ούτε πινακίδες, ούτε ασφάλειες, ούτε τέλη κυκλοφορίας. Ξεβράκωτο, ελαφρύτερο, ρυθμισμένο στο όριο. Ούτε εξωτικά λάστιχα και πανάκριβες ζάντες για το καθημερινό, ούτε KW variant 3 να γίνεσαι φραπές στις λακούβες...
-
Η να παρει ενα elise
-
Εγω πιστευω οτι δεν εχει να κανει με κουλαμαρα αλλα κυριως με το γεγονος οτι οσο εμπειρος και αν ειναι ενας οδηγος,δεν εχει την δυνατοτητα να επεμβει ξεχωριστα και ανεξαρτητα στο φρενο καθε τροχου.
Ο εμπειρος ισως καταφερει να μαζεψει το αυτοκινητο σε μια κακια στιγμη,ο λιγοτερο εμπειρος ισως οχι ή ισως ναι αλλα ασχημα,τοσο ασχημα που να κανει την πεθερα του να αλλαξει χρωμα(λετε να ξηλωσω το ESP?):lol:
Μην ξεχναμε οτι ο δρομος δεν ειναι 'αποστειρωμένος' σαν την πιστα αλλα γεματος 'μικροβια' ,απο γατια,σκυλια,φυλλα...σκ@τ@ μεχρι μπαρμπαδες,παπουδες,γιαγιαδες,matiz atos κτλ
Μου εχει τυχει να ειμαι με 60χλμ,να εχω μπροστα μου στροφη στην οποια μου βγαινει γατι!Το μονο που προλαβα να κανω ηταν να αφησω το γκαζι και να διορθωσω με τιμονι!
Ετσι λοιπον καταφερα να βγω σωος εγω και ο γατος αλλα πηρα ολη την στροφη στυλ Valentino Rossi! Αν ειχα ESP ισως να μην ειχε γινει αυτο...ισως λεμε,μην βαρατε -
Hammer
Στα Μεγαρα δεν εχω παει και απο κατι φωτογραφιες που ειδα(βραχια,σπασμενη ασφαλτος,μπαριερες λαιμητομοι)ουτε θελω να την επισκευτω.Με μηχανη το θεωρω αυτοκτονια ,ασε που οι Σερρες ειναι sepang μπροστα της και ειναι και διπλα. -
Αυτός έχει ενεργοποιημένα τα ηλεκτρονικά επειδή δεν κατέχει τη τέχνη The real Drift-King
-
Σιγά τα ωά. Ας κάνει αυτό αν μπορεί...
http://www.youtube.com/watch?v=Coj2wfPo ... re=related
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Σιγά τα ωά. Ας κάνει αυτό αν μπορεί...http://www.youtube.com/watch?v=Coj2wfPo ... re=related
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Γιατί κάποιος να θέλει να απενεργοποιήσει το Ηιll Holder?
Ο taurus την απάντηση
Eπειδή θέλει να κάνει μόνος του τη 'βρωμοδουλειά' της οδήγησης μήπως?
-
οδηγική απόλαυση σε ανηφορική διασταύρωση rulez
-
Απλά δε γουστάρω ρε συ.
'Γούστα' είπε η μαϊμού και έφαγε το σαπούνι... -
Και εμένα μου σπάει τα νεύρα. Από τη στιγμή που είναι και ημιαυτόματο δε βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο!
Για όσους δεν έχουν εμπειρία από το σύστημα, όταν πας να παρκάρεις λ.χ. σε κατηφόρα και θέλεις να κυλίσει λίγο μπροστά στο κρατάει και το αφήνει απότομα (οπότε αναγκάζεσαι να μην πατάς φρένο και να το κρατάς μόνο με το χειρόφρενο, το οποίο και αφήνεις σιγά σιγά για να τσουλήσεις).
Πραγματικά, σαχλαμάρα... -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Και εμένα μου σπάει τα νεύρα. Από τη στιγμή που είναι και ημιαυτόματο δε βρίσκω κανέναν απολύτως λόγο!
Για όσους δεν έχουν εμπειρία από το σύστημα, όταν πας να παρκάρεις λ.χ. σε κατηφόρα και θέλεις να κυλίσει λίγο μπροστά στο κρατάει και το αφήνει απότομα (οπότε αναγκάζεσαι να μην πατάς φρένο και να το κρατάς μόνο με το χειρόφρενο, το οποίο και αφήνεις σιγά σιγά για να τσουλήσεις).
Πραγματικά, σαχλαμάρα...Εξαρταται τι ταχυτητα εχεις μεσα .Αν θελεις να κυλίσει μπροστα και εχεις οπισθεν δεν σε αφηνει ,αν ομως εχεις πρωτη σε αφηνει ,ετσι τουλαχιστον ειναι στο πουντο.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Πραγματικά, σαχλαμάρα...χμμμμ σε smartακι αν βαλεις N το hill holder δεν σε κραταει
-
Ο χρήστης kasper έγραψε:
Πραγματικά, σαχλαμάρα...χμμμμ σε smartακι αν βαλεις N το hill holder δεν σε κραταει
Ναι, ρε παιδιά, το ξέρω, αλλά μερικές φορές δεν κάθεσαι να ανακατέψεις τη βενζίνη για 10 εκατοστά...
-
Στο Astra κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει. Αφήνει ομαλά το αμάξι και φρενάρει ανάλογα με την κλίση που έχει ανεξάρτητα από το που θες να κινηθείς. Επειδή δεν το έχει το δικό μου αλλά το είχα δοκιμάσει σε test drive δεν θυμάμαι αλλά νομίζω ότι απενεργοποιείται.
Σε ότι αφορά στα ηλεκτρονικά βοηθήματα , είμαι καθαρά υπέρ. Σε μερικά αυτοκίνητα θα ήταν σκόπιμο να απενεργοποιούνται πλήρως αλλά σε μερικά άλλα όχι.
Σε μία Μ3 πχ θέλω να απενεργοποιούνται πλήρως αλλά θα ήθελα να είναι δυνατόν , ανεξάρτητα από την θέληση του οδηγού να μπορούν να συμμετέχουν όταν πραγματικά η κατάσταση τίνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Το ESP του Astra πχ , ενώ απενεργοποιείται θεωρητικά πλήρως , αλλά μετά τα 70 χάω είναι εκεί.
-
Τα όρια του ανεξελεγκτου δεν μπορεί να τα ξέρει κανένα ηλεκτρονικό, διοτι δεν ειναι δυνατον να έχει γνώση των συνθηκών του δρόμου, παρα μόνο στοιχείων απο τους σενσορες του αυτοκινήτου, και τις αποφάσεις κάποιου υπολογιστή. Μια Μ3 μπορεί άνετα να ντριφτάρει με 120χ.α.ω (και περισσότερα) με τέρμα γκάζι, και full opposite lock. Αυτό είναι μια ανεξέλεγκτη κατάσταση? Σε μια πίστα? Σε μια αλάνα? Σε ενα στενό στο Παγκράτι?
-
Ανεξέλεγκτη κατάσταση για τα ηλεκτρονικά θα είναι η απώλεια επαφής ενός τροχού πχ ή κάτι παρόμοιο.
Τα παραδείγματα για drift στο Κολωνάκι ή στο Παγκράτι είναι ανεξέλεγκτη κατάσταση οδηγού και μόνο η αστυνομία θα μπορούσε να μαζέψει τον μαλάκα.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Ανεξέλεγκτη κατάσταση για τα ηλεκτρονικά θα είναι η απώλεια επαφής ενός τροχού πχ ή κάτι παρόμοιο.Δηλαδή όταν ένα αυτοκίνητο σηκώνει τον εσωτερικό τροχό σε μία στροφή είναι ανεξέλεγκτη κατάσταση?
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Στο Astra κάνει ακριβώς αυτό που πρέπει. Αφήνει ομαλά το αμάξι και φρενάρει ανάλογα με την κλίση που έχει ανεξάρτητα από το που θες να κινηθείς. Επειδή δεν το έχει το δικό μου αλλά το είχα δοκιμάσει σε test drive δεν θυμάμαι αλλά νομίζω ότι απενεργοποιείται.Σε ότι αφορά στα ηλεκτρονικά βοηθήματα , είμαι καθαρά υπέρ. Σε μερικά αυτοκίνητα θα ήταν σκόπιμο να απενεργοποιούνται πλήρως αλλά σε μερικά άλλα όχι.
Σε μία Μ3 πχ θέλω να απενεργοποιούνται πλήρως αλλά θα ήθελα να είναι δυνατόν , ανεξάρτητα από την θέληση του οδηγού να μπορούν να συμμετέχουν όταν πραγματικά η κατάσταση τίνει να γίνει ανεξέλεγκτη. Το ESP του Astra πχ , ενώ απενεργοποιείται θεωρητικά πλήρως , αλλά μετά τα 70 χάω είναι εκεί.
Επειδή το έχεις αναφέρει και στο παρελθον, αυτό δεν ισχύει (Είμαι κάτοχος Astra GTC1.6). Απλά μέχρι τα 50 ή 70 (δεν θυμάμαι τι αναφέρει το manual) μπορείς να το απενεργοποιήσεις εν κινήσει. Απενεργοποιείται πλήρως το ESP στα Astra. Sorry για το off topic.
Ηλεκτρονικα βοηθηματα. Για κουλους ή μηπως οχι?