-
Μάλλον θέλουν να μας πείσουν ότι είναι χαρακτηριστικό μας, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.
Σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, έχουμε πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης, του φιλότιμου, της συνεργατικότητας. Δε θα είχαμε καταφέρει τόσα πράγματα ως λαός αν δεν ήμαστε ενωμένοι. Ο θεσμός της οικογένειας ιεραρχείται πολύ υψηλά σε σχέση με τα ευρωπαϊκά επίπεδα. Αν όλα αυτά δε σας λένε τίποτα, τότε να αναφέρω ένα ανέκδοτο που άκουσα σε σεμινάριο πρώτων βοηθειών και το οποίο λένε μεταξύ τους οι Γερμανοί:
Αν γίνει ένα ατύχημα στο οδόστρωμα και δεις κάποιον πεσμένο κάτω και κάποιον δίπλα του να προσπαθεί να βοηθήσει, ο όρθιος θα είναι είτε ιατρός/εθελοντής πρώτων βοηθειών είτε Έλληνας. Ναι, είμαστε φιλότιμοι (ενίοτε και περίεργοι και κουτσομπόληδες) και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όπου μπορούμε.
Από εκεί και πέρα, κάθε λαός έχει τα στραβά του. Ας κοιτάξουν οι Σουηδοί τα δικά τους (τις ισοπεδωμένες μονογονεϊκές οικογένειες, τα νηπιαγωγεία όπου δεν υπάρχει ο όρος μπαμπάς-μαμά και αγόρι-κορίτσι, μήπως και δε βγουν τα παιδιά ψυχανώμαλα) και ας έρθουν πουν για τα δικά μας κουσούρια.
Σόρι Trident1971, δεν ξέρω τι επίπεδο ευγένειας σε διακρίνει, αλλά εγώ θα του τα είχα χώσει αγρίως. Θα μου πεις βέβαια ότι δεν είναι περίοδος να διακυβεύεις εμπορικές συνεργασίες και μπίζνες για ένα ψευτοκαλαμπούρι...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μάλλον θέλουν να μας πείσουν ότι είναι χαρακτηριστικό μας, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.Σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, έχουμε πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης, του φιλότιμου, της συνεργατικότητας. Δε θα είχαμε καταφέρει τόσα πράγματα ως λαός αν δεν ήμαστε ενωμένοι. Ο θεσμός της οικογένειας ιεραρχείται πολύ υψηλά σε σχέση με τα ευρωπαϊκά επίπεδα. Αν όλα αυτά δε σας λένε τίποτα, τότε να αναφέρω ένα ανέκδοτο που άκουσα σε σεμινάριο πρώτων βοηθειών και το οποίο λένε μεταξύ τους οι Γερμανοί:
Αν γίνει ένα ατύχημα στο οδόστρωμα και δεις κάποιον πεσμένο κάτω και κάποιον δίπλα του να προσπαθεί να βοηθήσει, ο όρθιος θα είναι είτε ιατρός/εθελοντής πρώτων βοηθειών είτε Έλληνας. Ναι, είμαστε φιλότιμοι (ενίοτε και περίεργοι και κουτσομπόληδες) και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όπου μπορούμε.
Από εκεί και πέρα, κάθε λαός έχει τα στραβά του. Ας κοιτάξουν οι Σουηδοί τα δικά τους (τις ισοπεδωμένες μονογονεϊκές οικογένειες, τα νηπιαγωγεία όπου δεν υπάρχει ο όρος μπαμπάς-μαμά και αγόρι-κορίτσι, μήπως και δε βγουν τα παιδιά ψυχανώμαλα) και ας έρθουν πουν για τα δικά μας κουσούρια.
Σόρι Trident1971, δεν ξέρω τι επίπεδο ευγένειας σε διακρίνει, αλλά εγώ θα του τα είχα χώσει αγρίως. Θα μου πεις βέβαια ότι δεν είναι περίοδος να διακυβεύεις εμπορικές συνεργασίες και μπίζνες για ένα ψευτοκαλαμπούρι...
Εχω αρκετο αποθεμα ευγενειας, αν ποτε συναντηθουμε θα το διαπιστωσεις.
Ειμαστε αλληλεγγυοι, φιλοτιμοι και βοηθαμε ??? Εσυ και εγω μπορει. Για βγες εξω και ρωτα 1000 ατομα, 'ναι' θα σου πουν ολοι, αλλα για κανε για πλακα τον κουτσο ή ριξε το ποδηλατο κατω να δεις ποσοι θα ερθουν απο τους χιλιους. Και οι Αμερικανοι βοηθουν, (εκει εχουν αλλο προβλημα βεβαια με τις μηνυσεις, αλλη συζητηση) και οι Ρωσοι στις τρακες σταματανε, τι το μοναδικο εχουμε εμεις?
Σταματησα με τη συζυγο στο δρομο φιδι της Επιδαυρου που ειχε πεταχτει εξω στο χαντακι μια κυρια με το κοριτσακι της και μειναμε μεχρι να ερθει η οδικη βοηθεια. Ξερεις ποσοι αλλοι σταματησαν και ρωτησαν αν θελουμε βοηθεια? 5. Ξερεις ποσοι περασαν και ουτε καν φρεναρισαν απλα κοιταγαν περιεργα? 100. Γιατι? Ηταν Σαββατο 6μμ και πηγαιναν διακοπες, σιγα μη χαλαγαν ωρα. Περασε και μια συναδελφος της συζυγου με τον αντρα της, καμμια 45αριο χρονων ... εκανε 'γεια σου' απο το παραθυρο και ουτε καν σταματησε να δει αν θελουμε ΕΜΕΙΣ κατι.
Τωρα για το θεσμο της οικογενειας, αυτο θα ελεγα οτι ειναι ανεκδοτο.... απλα καναμε την αναγκη μας φιλοτιμο. Οταν δεν υπαρχει υποδομη για ΤΙΠΟΤΑ, παιδικοι σταθμοι, γραφεια εργασιας, κρατικη ενισχυση κλπ, δεν βγαινεις απο το 'θεσμο' της οικογενειας πριν βγαζεις μπολικα λεφτακια για να μπορεις να σταθεις. Για τον ιδιο λογο και οι γιαγιαδες φροντιζουν (και σκατομαθαινουν) τα εγγονια και συνεισφερουν στο σπιτι και ζουν ολοι μαζι, για να μη πουμε για τα ψυχολογικα συνδρομα εξαρτησης απο τους γονιους. Να σου θυμισω και το ανεκδοτο με το Χριστο που ηταν λενε Ελληνας γιατι εμεινε με τη μανα του μεχρι τα 33 και η μανα του πιστευε οτι ηταν Θεος?. Ποσοι Ελληνες στα 18 και 20 εμειναν μονοι τους χωρις οικονομικη βοηθεια απο το μπαμπα ή ετοιμο φαγητο ή πλυσιμο/σιδερωμα ρουχων. Η πλειονοτητα που 'εγω, μενω μονος μου', μενει στο διαμερισμα το διπλανο (ιδιοκτητο ΛΟΛ), και απλα γλεντανε το χαρτζηλικι με τα υπολοιπα ετοιμα απο τους γονεις.
Μονογεονεικες οικογενειες εχουμε και εδω και η ελλειψη του μπαμπας μαμα ειναι η αλλη ακρη του 'ο γιος μου θα μοιραζει σπερμα αδιακριτως δεξια αριστερα και η κορη μου θα δει πρωτη φορα π...ο οταν παντρευτει' ή πιο συνηθισμενα 'οταν λογοδοθει' ΛΟΛ
-
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον trident1971. Παλιά μπορεί να είχαμε φιλότιμο, τώρα... Όσο για τον Γερμανό και τις πρώτες βοήθειες, ο Γερμανός δεν σταματάει γιατί ξέρει ότι υπάρχει κράτος και πως θα έρθει ο κατάλληλος επαγγελματίας για να προσφέρει βοήθεια. Σε εμάς που τώρα προσπαθούμε (?) να γίνουμε κράτος, 'αναγκαζόμασταν' να σταματήσουμε γιατί δεν υπήρχε και κανείς άλλος για βοήθεια. Όσο για την οικογένεια κλπ, όσο προσεγγίζουμε τον δυτικό τρόπο ζωής, τόσο χάνονται και αυτά τα στοιχεία.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, το να σου λέει ο άλλος μια αλήθεια (γιατί το να 'ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα' είναι σίγουρα χαρακτηριστικό μας), μέσα από ένα ανέκδοτο, το θεωρώ καλό και σίγουρα όχι λόγο για να του τα χώσω αγρίως. Δεν φταίει ο Σουηδός για το αν λειτουργούμε έτσι. Αντί λοιπόν να βρίζουμε τον Σουηδό που μας την είπε, καλύτερα να σκεφτούμε τα λεγόμενα του και να κοιτάξουμε πως μπορούμε να βελτιωθούμε. Σε καλό θα μας βγει, όχι σε κακό
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μάλλον θέλουν να μας πείσουν ότι είναι χαρακτηριστικό μας, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.Σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, έχουμε πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης, του φιλότιμου, της συνεργατικότητας. Δε θα είχαμε καταφέρει τόσα πράγματα ως λαός αν δεν ήμαστε ενωμένοι. Ο θεσμός της οικογένειας ιεραρχείται πολύ υψηλά σε σχέση με τα ευρωπαϊκά επίπεδα. Αν όλα αυτά δε σας λένε τίποτα, τότε να αναφέρω ένα ανέκδοτο που άκουσα σε σεμινάριο πρώτων βοηθειών και το οποίο λένε μεταξύ τους οι Γερμανοί:
τίτλος topic: Ανέκδοτα [#6]
on topic: checked
-
^ Είσαι μοντερειτορ φιλαρακι και δεν το ξέρουμε?
-
ναι
-
- Από πού μας καλείτε;
- Από τηλέφωνο.
- Πολλά χαιρετίσματα στην όμορφη Λέφωνο..
-
Ταχυδακτυλουργός κατά την διάρκεια παράστασης.
- Λοιπόν,για το επόμενο τρικ θα διαλέξω τυχαία ένα παιδί από το κοινό...Εσύ μικρέ στην τρίτη σειρά έλα πάνω και πες στον κόσμο αν με ξέρεις από πουθενά.
- Οχι μπαμπά.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
- Από πού μας καλείτε;
- Από τηλέφωνο.
- Πολλά χαιρετίσματα στην όμορφη Λέφωνο..
Μου θύμισε διάλογο σε ραδιόφωνο (ή αστικό μύθο περί διαλόγου σε ραδιόφωνο)
Ραδιοφωνικός Παραγωγός (ΡΠ)/ Ακροατής (Α)
ΡΠ. Από πού μας ακούτε;
Α. Από το ραδιόφωνο
ΡΠ. Όχι! Εννοώ από ποια περιοχή
Α. Από Δελφών
ΡΠ. Μάλιστα Δελφών, σε ποιο ύψος;
Α. Στον τρίτο όροφο. -
Πολυ ''οτι ναναι'' μαζεμενο βλεπω.
Και μπραβο σας. -
Τρακάρει ένας Αθηναίος με ένα Λαρισαίο. Γυρνάει ο Αθηναίος σπίτι και λέει στη γυναίκα του:
- Άστα γυναίκα, με τράκαρε ένας πούστης και σηκώθηκε και έφυγε. Θα τον βρω όμως, Γερμανός ήταν
- Πώς το κατάλαβες; Από τις πινακίδες;
- Όχι, φεύγοντας άνοιξε το παράθυρο και φώναξε 'Αςφλάουσαν!'
-
Ο χρήστης Γιώργης έγραψε:
Τρακάρει ένας Αθηναίος με ένα Λαρισαίο. Γυρνάει ο Αθηναίος σπίτι και λέει στη γυναίκα του:- Άστα γυναίκα, με τράκαρε ένας πούστης και σηκώθηκε και έφυγε. Θα τον βρω όμως, Γερμανός ήταν
- Πώς το κατάλαβες; Από τις πινακίδες;
+1 σε όσα είπε ο trident παραπάνω.
-
Ο χρήστης Γιώργης έγραψε:
Που θα πει τι??
-
Ας φυλάγοσαν
Ας φυλαγόσουν
-
-
Α ρε Έλληνα, ανυπόμονε....
Περίμενε να δεις το πρόγραμμα πριν κράξεις
θα 'χει και Διακογιάννη, αχάριστε
-
-
-Αγάπη μου έχασα τα κλειδιά,μπορώ να μείνω μαζί σου απόψε???
-'Εχω περίοδο ...
-'Ωπα,να τα κλειδιά! -
-
Tι είναι 1000 Μ-Λ KKE;
[spoiler:3t0kirqz]Ενα λίτρο ΚΚΕ[/spoiler:3t0kirqz]
Ανεκδοτα [#6]