-
Ο χρήστης nevrodion έγραψε:
(τους κέρασα και από μία νικορέτ γιατί εκεί μόνο στο γραφείο του διευθυντού καπνίζεις). Ε δεν νομίζω να είναι τόσο ξετσίπωτοι και να πάρουν πίσω μετά τον τίτλο πληρωμής....σωστος!
-
Δυστυχώς προς το παρόν δεν έχω κάτι ευχάριστο από τις ΔΟΥ. Το ανησυχητικό είναι πως αλλάζουν πλέον οι δικαιολογίες ανάλογα την ώρα, τον υπάλληλο, την υγρασία και τη θέση των πλανητών. Θυμάται κανείς τον BOFH (Bastard Operator From Hell); Ο τύπος λοιπόν ήταν ένας χειριστής δικτύου υπολογιστών σε ένα πανεπιστήμιο και πέρα από τα όσα απίστευτα έκανε (και παρόλο που ακούγονται πλέον αρχαία με τα σημερινά δεδομένα των υπολογιστών), είχε και ένα σαν καλεντάρι για να ξεσηκώνει δικαιολογίες για οτιδήποτε πήγαινε στραβά στο δίκτυο. Απαντήσεις του στυλ 'φταίει η ηλιακή καταιγίδα για το ότι δεν μπορείς να συνδεθείς στο δίκτυο και να ανακτήσεις τα δεδομένα' ή 'ο σεισμός της ΝΑ Ασίας επηρέασε τα κυκλώματα τηλεπικοινωνιών και δεν μπορείτε να πάρετε εσωτερικό τηλέφωνο που αρχίζει από 30' ήταν κλασσικές. Ε, πιστεύω πως οι περιβόητες διευκρινιστικές οδηγίες στις ΔΟΥ μάλλον τελικά είναι οδηγίες χρήσεως τέτοιας διαβολικής συσκευής για απαντήσεις σε ερωτήσεις 'καλέ κύριε θα πάρω εγώ λεφτά, ε φανταστικέ εφοριακέ;'. Σήμερα π.χ. η μία υπάλληλος που συνάντησα στο διάδρομο κατά τις 12μισι είπε πως δεν ήρθαν οδηγίες για την καταχώριση των κωδικών, ενώ ο άλλος κατά τις 2 και είπε πως δεν στάλθηκαν κονδύλια. Το ελπιδοφόρο είναι πως ο τίτλος πληρωμής αναφέρει ξεκάθαρα ποσό. Είπαμε κράτος είναι αλλά αυτό ξεπερνάει τα όρια του θράσους αν πουν 'νταξ λέμε 1000 ευρώ αλλά εννοούμε εισιτήρια αξίας 800 ευρώ και ένα καρεκλάκι ανατομικό για τις αιμορροΐδες αξίας 200 ευρώ'.
-
Εγώ δεν έχω βγάλει συμπέρασμα τελικά. Χθες έκανα την μεταβίβαση του παλιού στο όνομά μου για να το αποσύρω τη Τετάρτη, μια μέρα αφού πάρω τη νέα άδεια στα χέρια μου. Εν τω μεταξύ, έχω κλείσει ένα νέο, με προσφορά τελών ταξινόμησης, δεν θα υπάρξει πρόβλημα μεταβολής της τιμής μεν ( άλλωστε έχω ζητήσει να βγουν οι πινακίδες στο νέο έτος ούτως ή άλλως για να μη πληρώσω τζάμπα τέλη κυκλοφορίας για 2 μήνες, δεν καίγομαι τόσο ), αλλά αν είναι να παίζεται το ποσό που θα πάρω ή αν υπάρχει κίνδυνος να το χάσω απο λανθασμένη κίνηση ( να γίνει κάτι νωρίτερα απο ότι πρέπει δηλαδή ), να ακυρώσω και ας χάσω τη προσφορά. Το πολύ πολύ να κάτσω άλλο ένα χρόνο με το παλιό που το έχω αρκετά καλοσυντηρημένο ( το καλοκαίρι του έκανα και γενικό service, πριν αποφασιστεί επίσημα η απόσυρση δηλαδή ). Με απλά λόγια, ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω; Έχω μπερδευτεί.
-
Ο χρήστης UniqueGR έγραψε:
Εγώ δεν έχω βγάλει συμπέρασμα τελικά. Χθες έκανα την μεταβίβαση του παλιού στο όνομά μου για να το αποσύρω τη Τετάρτη, μια μέρα αφού πάρω τη νέα άδεια στα χέρια μου. Εν τω μεταξύ, έχω κλείσει ένα νέο, με προσφορά τελών ταξινόμησης, δεν θα υπάρξει πρόβλημα μεταβολής της τιμής μεν ( άλλωστε έχω ζητήσει να βγουν οι πινακίδες στο νέο έτος ούτως ή άλλως για να μη πληρώσω τζάμπα τέλη κυκλοφορίας για 2 μήνες, δεν καίγομαι τόσο ), αλλά αν είναι να παίζεται το ποσό που θα πάρω ή αν υπάρχει κίνδυνος να το χάσω απο λανθασμένη κίνηση ( να γίνει κάτι νωρίτερα απο ότι πρέπει δηλαδή ), να ακυρώσω και ας χάσω τη προσφορά. Το πολύ πολύ να κάτσω άλλο ένα χρόνο με το παλιό που το έχω αρκετά καλοσυντηρημένο ( το καλοκαίρι του έκανα και γενικό service, πριν αποφασιστεί επίσημα η απόσυρση δηλαδή ). Με απλά λόγια, ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω; Έχω μπερδευτεί.Άχου το βρε που ψάχνει να βρει τον αλγόριθμο επίλυσης του προβλήματος 'Συναλλαγές με το κράτος και τί να πιστέψω'. Αδερφέ κατ' αρχάς καλώς ήρθες (αν στα πας και στα 'νέα μέλη' και συστηθείς θα το εκτιμήσουνε). Ότι και να κάνεις, έχει τα καλά και τα κακά του. Το κάνεις τώρα (η τουλάχιστο προσπαθείς), χάνεις το τσάμπα δίμηνο. Το κάνεις μετά και τραβάς όλο το λούκι του να ακούς κάθε μέρα ειδήσεις, να διαβάζεις εδώ μέσα μπας και αλλάξουν κάτι και χάσεις κάτι σε σύγκριση με το αν το κάνεις τώρα. Και χωρίς να γίνομαι μάντης κακών, επειδή δεν τους έχω καθόλου μα καθόλου εμπιστοσύνη αλλά εκτιμάω απεριόριστα την ψυχική μου υγεία και ΔΕΝ είμαι τζογαδόρος, θα προτιμούσα (όπως και έκανα) να χάσω για τα τέλη δυό κατοστάρικα προκειμένου να ξεμπερδέψω (όπως ΝΟΜΙΖΩ βεβαίως βεβαίως) παρά να είμαι έρμαιο στις ορέξεις της κας Τίνας υπουργού περιβάλλοντος (που δεν είναι και του γούστου μου). Α και είναι και το θέμα με το μειωμένο ΕΤΤ που αν δεν κάνω λάθος έχει ισχύ μέχρι 31-10 (αν τους μείνει βέβαια το αμάξι πινακιδωμένο αλλά απούλητο τι γίνεται;). Να βρεις την λύση τριχοτόμησης της γωνίας είναι πιο εύκολο από το να βρεις τι σκ@τ@ έχουν στο κασίδι τους οι ταγοί του έθνους. Προς Θεού, μην τα βάλεις με τον εαυτό σου. Και προσωπική εκτίμηση: ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ, ΠΟΥΛΑ ΤΟ.
Υποθέτω πως δεν ρωτάς ποια είναι η διαδικασία απόσυρησης έτσι; Αν όμως ρωτάς αυτό (και σε περίπτωση που κι άλλοι φίλοι έχουν την απορία) ΜΕ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, κάνεις τα εξής:
- Πας το παλιό σε μαγαζί συμβεβλημένο με την ΕΔΟΕ μαζί με άδεια (χωρίς παρακράτηση), πινακίδες και προαιρετικά (αφού τα έχεις κιόλας) ΚΤΕΟ, τέλη. Προσωπική εκτίμηση ΠΑΝΤΟ ΤΩΡΑ ή καλύτερα κλείσε ραντεβού να το πας τώρα. Παίρνεις απο κει Βεβαίωση Παραλαβής.
- Μετά εύλογο χρονικό διάστημα χ (χ:[3,13]) παίρνεις Πιστοποιητικό Καταστροφής από τον Καταστροφέα.
- Μετά εύλογο χρονικό διάστημα y (y:[3,10] εδώ έχεις να κάνεις με Δημόσιο οπότε το 'εύλογο' μπορεί να καταντήσει 'παράλογο'...) παίρνεις Πράξη Οριστικής Διαγραφής, ήτοι ένα θεωρητικό χιλιάρικο (κατά το ανέκδοτο 'στο σπίτι μας θεωρητικά έχουμε εκατομμύρια, πρακτικά έχουμε μια πουτ@ν@'). Αυτό το χαρτί βγάλτο καλού κακού και ένα θεωρημένο αντίγραφο και κανα δυο φωτοτυπίες (εγώ έβγαλα και δυο έγχρωμες).
- Βγάλε τώρα τιμολόγιο, και μετά από εύλογο χρονικό διάστημα z (εδώ το z επαφίεται στον πατριωτισμό, στις ορέξεις, στο πνεύμα τζόγου που έχεις) άδεια και πινακίδες για το καινούριο που να αναγράφεται το 'από απόσυρση του τάδε'. Πάρε και τον τίτλο πληρωμής (στο βγάζουν την ίδια ώρα) για το δεύτερο χιλιάρικο και καλά κουράγια.
(Τι μπέρδεμα τελικά ρε πστη μου. Βλέπω τί πέρασα, τί χιλιόμετρα έκανα, τί χρόνο και χρήμα ξόδεψα και μετανιώνω που δεν το πούλησα στον τύπο που είχε το ίδιο αμάξι αλλά σε χειρότερη κατάσταση από μένα. Άλλωστε μάλλον και το δικό μου ανταλλακτικά έχει γίνει)
-
Επληροφορήθην πως εκδόθηκε ΝΕΑ διευκρινιστική οδηγία προς τις ΝΥΜΕ σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόσυρσης και την έκδοση των νέων αδειών με αρ. πρωτ. 56699/9000 στις 19-10. Λογικά θα πάει ήδη στις ΝΥΜΕ και από μια γρήγορη ματιά διυκρινίζει κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το τί χαρτιά εκδίδονται και τί αναγράφει η νέα άδεια. Τους στείλανε και πίνακες (επιτέλους) με τα Euro4 και Euro5 και κάτι σημαντικό (νομίζω): Με την έκδοση της νέας άδειας ΔΕΝ αναφέρει πουθενά έκδοση Τίτλου Πληρωμής (το δεύτερο χιλιάρικο) αλλά έκδοση 'βεβαίωσης έκδοσης άδειας κυκλοφορίας σε αντικατάσταση αποσυρθέντος' την οποία χρησιμοποιούν οι ενδιαφερόμενοι για να τους χορηγηθεί το αντίστοιχο οικονομικό κίνητρο. Τουλάχιστον στην δικιά μου αναφέρει ακριβώς το ποσό. Δεν ξέρω όμως (και δεν το αναφέρει πουθενά στη διευκρινιστική) αν συνεχίσει να το αναφέρει.
Καλημέρα σας -
...χτες παρέλαβα το νεο τουτου , ακριβώς δύο μέρες μετά την παράδοση των χαρτιών στην αντιπροσωπεία.
Πρώτον, η άδεια τυπωμένη κανονικά, και στις παρατηρήσεις τυπωμένο 'από απόσυρση του τάδε ΕΙΧ αυτοκινήτου'. Δεύτερον, νέο χαρτί από το μεταφορών -τίτλο πληρωμής- σαν και αυτό το πρώτο με άλλα λογάκια...'βεβαιώνεται ότι το παρόν μπλα μπλα τουτου, μπλα μπλα από απόσρυση του μπλα μπλα,
και από το ειδικό ταμείο τάδε μία χήνα στο παιδί παρακαλώ... Τρίτον, τέλη κυκλοφορίας κομπλέ.
Γενικά λοιπόν όλα όπως είχαν προβλεφτεί από φεκ, μεκ, κυα, σία...
Το μόνο που μένει είναι η ΔΟΥ. Αλλά δε μπορεί, κάποια στιγμή θα τα δώσουν... υπομονή & επιμονή.
Ατά. -
Ο χρήστης angeldark έγραψε:
...χτες παρέλαβα το νεο τουτου , ακριβώς δύο μέρες μετά την παράδοση των χαρτιών στην αντιπροσωπεία.
Πρώτον, η άδεια τυπωμένη κανονικά, και στις παρατηρήσεις τυπωμένο 'από απόσυρση του τάδε ΕΙΧ αυτοκινήτου'. Δεύτερον, νέο χαρτί από το μεταφορών -τίτλο πληρωμής- σαν και αυτό το πρώτο με άλλα λογάκια...'βεβαιώνεται ότι το παρόν μπλα μπλα τουτου, μπλα μπλα από απόσρυση του μπλα μπλα,
και από το ειδικό ταμείο τάδε μία χήνα στο παιδί παρακαλώ... Τρίτον, τέλη κυκλοφορίας κομπλέ.
Γενικά λοιπόν όλα όπως είχαν προβλεφτεί από φεκ, μεκ, κυα, σία...
Το μόνο που μένει είναι η ΔΟΥ. Αλλά δε μπορεί, κάποια στιγμή θα τα δώσουν... υπομονή & επιμονή.
Ατά.Δε μας λες ποια πόλη και ποια Διευθυνση Μεταφορων σου εβγαλε την κανονικη αδεια ?
Για να το κυνηγησουμε κιεμεις στις δικες μας.... -
Ο χρήστης Portishead έγραψε:
Δε μας λες ποια πόλη και ποια Διευθυνση Μεταφορων σου εβγαλε την κανονικη αδεια ?
Για να το κυνηγησουμε κιεμεις στις δικες μας....ναι έχεις δίκιο... η άδεια βγήκε από τη Διεύθυνση Μεταφορών περιφέρεια Αθηνών - Πειραιώς ...
-
Ο χρήστης angeldark έγραψε:
Δε μας λες ποια πόλη και ποια Διευθυνση Μεταφορων σου εβγαλε την κανονικη αδεια ?
Για να το κυνηγησουμε κιεμεις στις δικες μας....ναι έχεις δίκιο... η άδεια βγήκε από τη Διεύθυνση Μεταφορών περιφέρεια Αθηνών - Πειραιώς ...
Sorry που γινομαι σπαστικος...απλα η συγκεκριμενη εχει 4 υποδιευθυνσεις.
Σε ρωταω για να κυνηγησω κιεγω την δικια μου.
Ποια απ' ολες ?
-
Επισης.....
*Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό της η Εναλλακτική Διαχείριση Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ) προειδοποιεί τα μέλη της για τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στην απόσυρση παλαιών οχημάτων.
Ειδικότερα στο σημείωμά της αναφέρεται χαρακτηριστικά πως: 'Εντός των επόμενων ημερών, όπως σας εχουμε πληροφορήσει, πρόκειται να πραγματοποιηθούν αλλαγές τόσο στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, όσο και στην κοινή υπουργική απόφαση εφαρμογής. Αυτές οι αλλαγές θα έχουν εφαρμογή για αυτοκίνητα που αποσύρονται μετά την ημερομηνία δημοσίευσης των παραπάνω. Για όσα αυτοκίνητα έχουν αποσυρθεί πριν, (βάσει ημερομηνία πιστοποιητικού καταστροφής) θα ισχύουν οι επιδοτήσεις που υπήρχαν στην προηγούμενη πράξη νομοθετικού περιεχομένου και κοινή Υπ. Απ. Εφαρμογής. Επομένως, θα πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερα να εκτυπώσετε πιστοποιητικά καταστροφής και να καταχωρίσετε όλα τα ΙΧ, τα οποία δεν έχετε περάσει στην ΕΔΟΕ διότι δεν γνωρίζουμε αν κάποιες κατηγορίες οχημάτων αδικηθούν με το νέο καθεστώς'.
Γ. Ανδρής (Ημερησια)*
Οποτε οσοι προλαβαμε (μαλλον) δεν εχουμε να φοβηθουμε κατι.
-
Ο χρήστης Portishead έγραψε:
Sorry που γινομαι σπαστικος...απλα η συγκεκριμενη εχει 4 υποδιευθυνσεις.
Σε ρωταω για να κυνηγησω κιεγω την δικια μου.Ποια απ' ολες ?οκ, αυτές που σου έβγαλε είναι για όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Το χαρτί πάνω πάνω γράφει: Νομαρχία: Αθηνών-Πειραιώς - Πειραιάς.
Αν και δεν πήγα ο ίδιος, αλλά ο αντιπρόσωπος, εικάζω ότι είναι αυτό που είναι στα καμίνια.
Εδώ που τα λέμε βέβαια, εφόσον μία περιφέρεια εκδίδει κανονικά, δε βλέπω το λόγο που οι υπόλοιπες κάνουν το κουνέλι...
Ελπίζω να σε βοήθησα. -
@nevrodion, ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και θα επισκεφτώ και τον σχετικό τομέα για τα νεούδια, απλά καράφλιασα χθες με αυτά που διάβασα ( και δεν έχω και πολλά μαλλιά για πέταμα, πανάθεμά τα ) και είπα να εκφράσω τα συναισθήματά μου, μή μου μείνει και κανένα απωθημένο και φάω τα 2500€ που είναι να πάρω στους ψυχολόγους και χωρίς να τα έχω πάρει κιόλας. Το δικό μου αμαξάκι δεν πιάνει με τη καμία τόσα, ζήτημα να πιάσει 1000€ και αυτό με το ζόρι καθώς είναι του '92, είχε φάει μια καλή στούκα στο παρελθόν ( που όμως δεν του επηρεάζει την συμπεριφορά στο δρόμο, μόνο λαμαρίνες κλαίγαμε τότε ), αλλά είναι αριστα συντηρημένο ( 92 μοντέλο με 137000 χλμ και τέλεια στρωμένο απο τον πατέρα μου ) για να μπορέσει να κρατήσει τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα στους δρόμους. Άλλωστε, του είχα κάνει και ένα καλό σέρβις το καλοκαίρι, μόνο κάτι στο τιμόνι που χτυπάει θέλει μάζεμα ( κανένα τρακοσάρι ευρώ υπόθεση είναι ) και ο γρύλος του παραθύρου μου που τα έχει παίξει και θέλει πείραγμα ή αλλαγή ( που μπορώ να το πειράξω μόνος, οκ ). Με άλλα λόγια, εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι στο γεγονός ότι μάλλον θα το κρατήσω και ας χάσω το κέρδος απο τα τέλη ταξινόμησης του νέου, το πολύ πολύ να κρατήσω το χρήμα σαν να έδινα τις δόσεις στο νέο και να κερδίσω τους τόκους του χρόνου, άρα να πάει μια η άλλη και ό,τι πάρω απο την απόσυρση του χρόνου. Πως με κόβεις ( κόβετε )? Σωστό το σκεπτικό ή έγινα πολύ κότα ξαφνικά;
-
Αλλαγή στο ποσό της επιδότησης:
-1000 ευρώ για αγορά έως 1.400 κ.εκ. ή εκπομπής έως 140 γρ/χλμ
-700 ευρώ για αγορά έως 1.928 κ.εκ ή εκπομπή για έως 180 γρ/χλμ
-μηδέν ευρώ για αγορά άνω των 2 λίτρων ή εκπομπή άνω των 180 γρ/χλμhttp://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=19243146
-
πάει το 19αρι μας...
εγινε κιμάς μετα από 261,000 χλμ και εχοντας γυρισει ολη την Ελλάδα και σχεδόν τη μισή Ευρώπη -
Ο χρήστης technik έγραψε:
Αλλαγή στο ποσό της επιδότησης:-1000 ευρώ για αγορά έως 1.400 κ.εκ. ή εκπομπής έως 140 γρ/χλμ
-μηδέν ευρώ για αγορά άνω των 2 λίτρων ή εκπομπή άνω των 180 γρ/χλμhttp://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=19243146
Δηλαδή, 1500 μόλις το κάνουμε σάλτσα και άλλα 1000 με το νέο?
-
Ο χρήστης UniqueGR έγραψε:
Αλλαγή στο ποσό της επιδότησης:
-1000 ευρώ για αγορά έως 1.400 κ.εκ. ή εκπομπής έως 140 γρ/χλμ
Δηλαδή, 1500 μόλις το κάνουμε σάλτσα και άλλα 1000 με το νέο?
Τώρα αυτό πώς προκύπτει από αυτά που παρέθεσες παραπάνω, εγώ δεν το καταλαβαίνω...
Πάντως ας είμαστε προετοιμασμένοι να ακούσουμε πολλά μέχρι να εξαγγείλουν επισήμως τα νέα μέτρα και να δημοσιευθούν οι αποφάσεις στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Έως τότε κάθε π@π@ρας θα βγαίνει και θα λέει για εισιτήρια διαρκείας και δυό αυγά Τουρκίας...
-
Ας παρουμε εμεις τα λεφτα μας,πρωτα και μετα ...
διοτι σημερα ειδα σε αποκλειστικο του MEGA,οτι κανενας δεν εχει λαβει χρηματα μεχρι στιγμης (τις προαλλες αλλα καναλια ,ελεγαν οτι εχουν δοθει... )
-
Σύμφωνα με ρεπρτάζ της Πρώτης Γραμμής της ΝΕΤ:
Πάνω από 40.000 αυτοκίνητα έχουν δοθεί για απόσυρση, εκ των οποίων 15.000 έχουν πάρει το χαρτί οριστικής διαγραφής. Η δημοσιογράφος άκουγε από όλους ότι δεν έχουν ακόμα πάρει τα λεφτά και πήγε σε 4 εφορίες της Αθήνας.** Εκεί έμαθε ότι έχει δοθεί εντολή να μη δοθεί ούτε 1 ευρώ!!!! **Περιμένουν λέει την εγκύκλιο του υπουργείου την επόμενη εβδομάδα.....Την προηγούμενη εβδομάδα έλεγαν ότι θα ξέρουμε στις αρχές αυτής της εβδομάδας.....και είναι Παρασκευή. Συγχαρητήρια κυρία Μπιρμπίλη!!!! Α ρε αθάνατο ελληνικό κράτος! -
Δεν φταίει η Μπιρμπίλη για τα λεφτά, η οποία στο φινάλε είναι και χτεσινή.
Φταίει ότι αφ' ενός δεν υπάρχουν λεφτά στα ταμεία, αφεδύο είχαν προυπολογίσει (οι προηγούμενοι) απόσυρση 50.000 τεμαχίων για όλο το 2009, και ο νεοέλληνας που είναι πάντα λιγούρης για καινούργιο ΙΧ, έχει φτάσει να δώσει 40.000 τεμάχια μέσα σε 20 μέρες .
Πλάκα πλάκα με αυτό το ρυθμό θα έχει γούστο να φύγουν καμμιά 150.000 τεμάχια μέχρι τα χριστούγεννα! Μεγάλη κρίση δηλαδή και πού' σαι ακόμα.
Ρε καινούργια ρόδα δώστου και ποιός τον πιάνει τον έλληνα. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεν φταίει η Μπιρμπίλη για τα λεφτά, η οποία στο φινάλε είναι και χτεσινή.
Φταίει ότι αφ' ενός δεν υπάρχουν λεφτά στα ταμεία, αφεδύο είχαν προυπολογίσει (οι προηγούμενοι) απόσυρση 50.000 τεμαχίων για όλο το 2009, και ο νεοέλληνας που είναι πάντα λιγούρης για καινούργιο ΙΧ, έχει φτάσει να δώσει 40.000 τεμάχια μέσα σε 20 μέρες .
Πλάκα πλάκα με αυτό το ρυθμό θα έχει γούστο να φύγουν καμμιά 150.000 τεμάχια μέχρι τα χριστούγεννα! Μεγάλη κρίση δηλαδή και πού' σαι ακόμα.
Ρε καινούργια ρόδα δώστου και ποιός τον πιάνει τον έλληνα.Μην ξεχνάτε ότι τα λεφτά αυτά δεν προέρχονται από τα κρατικά ταμεία, τουλάχιστον όχι στο σύνολό τους αλλά έχει γίνει συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ για τη στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τώρα,αν είναι σωστό να φεύγει έτσι συνάλλαγμα....όσο για τα ταμεία, ο Aλμούνια είχε πει προεκλογικά αμέσως μετά την ομιλία Παπανδρέου στη ΔΕΘ ότι όλοι γνωρίζουν την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Έπρεπε να βγουν να του πουν ότι όχι κύριε εμείς στο ΠΑΣΟΚ δε την γμωρίζουμε. Όσο για το έλλειμμα που εκτοξεύτηκε το 2009, λογικό είναι αφού δε λαμβάνεται ούτε ένα μέτρο για την αντιμετώπιση του ελλείμματος αλλά καταργούνται και τα όσα είχαν θεσπιστεί, δίνονται επιπλέον 3δις ευρώ (1.5% του ΑΕΠ), η ύφεση είναι βαθύτερη (-1.5% αντί -0.3%) και τα χρέη των νοσοκομείων στους προμηθευτές (7δις ευρώ υπερκοστολογήσεων ή το 3% του ΑΕΠ) μεταφέρονται όλα στο 2008! Μιλάμε δηλαδή όλα μαζί χωρίς τα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος τα οποία αποσύρονται για περίπου 6% του ΑΕΠ......Α ρε αθάνατο ελληνικό κράτος. Που είσαι Αλογοσκούφη να δεις αυτούς που σε ξεφώνιζαν για την απογραφή να κάνουν τώρα το ίδιο......
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016