-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Εγώ που είμαι στη Ρόδο όμως τι κάνω; πληρώνω 400 ευρώ εισιτήρια για να το παραδώσω στον Πειραιά;
Ορίστε μια καλή επιχειρηματική ευκαιρία για τη Ρόδο. Ξεκίνησε ένα κέντρο εσύ....
Μόνο που θα έχει κατακόρυφη κάμψη η δουλειά του, μετά τη λήξη της 'απόσυρσης' ...
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
στις προυποθεσεις ομως αναφερει
Προϋποθέσεις και διαδικασία για την παροχή οικονομικού κινήτρου αγοράς οχήματος
- Η παροχή οικονομικού κινήτρου με την αγορά καινουργούς ή μεταχειρισμένου EURO 4 ή EURO 5 οχήματος πραγματοποιείται μόνο εφόσον έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία απόσυρσης της παρ. 1 του άρθρου 2 της παρούσας για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και οχήματα μέχρι 3.5 τόνους μικτό βάρος ή της παρ. 2 του άρθρου 2 της παρούσας για τα οχήματα που είναι μεγαλύτερα από 3.5 τόνους.
η οποια παραγραφος λογικα περιλαμβανει και το σταδιο iv
- Για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά μέχρι 3.5 τόνους μικτό φορτίο, η διαδικασία της απόσυρσης – επεξεργασίας γίνεται μέσω εγκεκριμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (ΟΤΚΖ).
Αναλυτικά η διαδικασία απόσυρσης περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:
iv) Η ως άνω υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών εκδίδει εντός τριών εργάσιμων ημερών από την λήψη του πιστοποιητικού καταστροφής και παραδίδει στον ιδιοκτήτη ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του ή σε εκ. πρόσωπο του συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης, την μηχανογραφημένη πράξη οριστικής διαγραφής εις διπλούν υπογεγραμμένη από την υπηρεσία αυτή.
Αυτο το γραφω με καθε επιφυλαξη.Βασικα ετσι μας υποδειχθηκε απο την αντιπροσωπεια.Διοτι το δικο μας (καινουργιο) αυτοκινητο εχει ερθει εδω και μια εβδοαμαδα αλλα δεν μπορουμε να το παρουμε μεχρι να ολοκληρωθει η διαδικασια.(τουλ ετσι μας ειπαν,για να μαστε σιγουροι)
Εγώ πάλι αυτό που κατάλαβα είναι πως το iv παίζει ρόλο μόνο και μόνο για να πάρεις το πρώτο χιλιάρικο. Για να πάρεις το δεύτερο πρέπει να τους πας την άδεια του καινούριου που να γράφει 'από απόσυρση' και να βγάλουν θεωρημένο αντίγραφο κλπ. Άρα το βασικό μέλημα είναι πως θα βγει σωστά η άδεια του δεύτερου. Το πότε θα πάρω τα λεφτά δεν με πολυνοιάζει. Το να μην χάσω τσάμπα και βερεσέ άλλα με νοιάζει.
Άσχετα με όλα αυτά, δοκίμασα να δω αν λειτουργεί το σύστημα με το site που μπαίνουν οι μαντράδες και καταχωρούν τα στοιχεία κλπ. Απλά καμμία σχέση με τα πρωινά χάλια. Άρα μάλλον το σύστημα λειτουργεί κανονικά απλά οι κύριοι ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΨΑΝΕ πως μπορεί να έχει παραπάνω όγκο εργασίας από τον συνηθισμένο που είχανε. Αν και αύριο σέρνεται θα είμαι απόλυτα σίγουρος γιαυτό.
-
Ο χρήστης nevrodion έγραψε:
Εγώ πάλι αυτό που κατάλαβα είναι πως το iv παίζει ρόλο μόνο και μόνο για να πάρεις το πρώτο χιλιάρικο. Για να πάρεις το δεύτερο πρέπει να τους πας την άδεια του καινούριου που να γράφει 'από απόσυρση' και να βγάλουν θεωρημένο αντίγραφο κλπ. Άρα το βασικό μέλημα είναι πως θα βγει σωστά η άδεια του δεύτερου. Το πότε θα πάρω τα λεφτά δεν με πολυνοιάζει. Το να μην χάσω τσάμπα και βερεσέ άλλα με νοιάζει.
Άσχετα με όλα αυτά, δοκίμασα να δω αν λειτουργεί το σύστημα με το site που μπαίνουν οι μαντράδες και καταχωρούν τα στοιχεία κλπ. Απλά καμμία σχέση με τα πρωινά χάλια. Άρα μάλλον το σύστημα λειτουργεί κανονικά απλά οι κύριοι ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΨΑΝΕ πως μπορεί να έχει παραπάνω όγκο εργασίας από τον συνηθισμένο που είχανε. Αν και αύριο σέρνεται θα είμαι απόλυτα σίγουρος γιαυτό.
Ποιος ξερει? Μπορει οταν πας για την αδεια να σου ζητανε και το πιστ/κο καταστροφης.Δεν εχω φτασει ακομα σ'αυτο το σταδιο.Θα δουμε
Για το αλλο που λες,αν λειτουργρι το online συστημα η καταχωρηση ειναι θεμα λιγων ωρων.
-
Αυτο το 1/6/2009 σημαινει οτι πρεπει να εχω αγορασει το αυτοκινητο μεχρι και αυτη την ημερομηνια? Ισχυει τελικα αυτο..?Δηλαδη αν εγω βρω αυριο ενα σαραβαλο με 300e και θελησω να βγαλω το κερδος δε μπορω..?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Αυτο το 1/6/2009 σημαινει οτι πρεπει να εχω αγορασει το αυτοκινητο μεχρι και αυτη την ημερομηνια? Ισχυει τελικα αυτο..?Δηλαδη αν εγω βρω αυριο ενα σαραβαλο με 300e και θελησω να βγαλω το κερδος δε μπορω..?να έχει ταξινομηθεί στην ελλάδα γενικώς (ωστε να μην ξεκινήσει επιχείρηση εισαγωγής χρεπιών).
Από οτι φαίνεται, ναι, μπορείς. -
Παιδιά μην παρασύρεστε!!!!
Η απόσυρση έχει δημοσιευτεί σαν ΦΕΚ αλλά δεν έχει ψηφιστεί στη βουλή ! Για να γίνει νόμος του κράτους μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα πρέπει να ψηφιστεί από τη βουλή εντός 40 ημερών από την αναρτησή της στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Εν τω μεταξύ άκουσα σήμερα το πρωϊ ότι το ΠΑΣΟΚ στο προγραμμά του μιλάει για απόσυσρση μόνο για αγορά καινούριου υβριδικού και κανενός άλλου αυτοκινήτου! Αν ισχύει κάτι τέτοιο κάντε λίγη υπομονή να δούμε ποιος θα βγει και τι σκοπεύει να κάνει και μετά προχωρήστε στην κίνηση. Οι εφορίες δεν χαρίζουν έτσι λεφτά! -
Ναι αυτο μας ελειπε τωρα...!
Προσωπικά πιστευω οτι κατι τετοιο δε θα γινει (να μπορεις να αποσυρεις αγοραζοντας μονο υβριδικο καινουριο), καθως τα τελευταια κοστιζουν ενα υπερογκο ποσο για τον μεσο ελληνα που αγωνιζεται να δωσει 6-8 χιλιαδες ευρω αποσυροντας παραλληλα το πιστο σαραβαλακι του... -
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Παιδιά μην παρασύρεστε!!!!
Η απόσυρση έχει δημοσιευτεί σαν ΦΕΚ αλλά δεν έχει ψηφιστεί στη βουλή ! Για να γίνει νόμος του κράτους μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα πρέπει να ψηφιστεί από τη βουλή εντός 40 ημερών από την αναρτησή της στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Εν τω μεταξύ άκουσα σήμερα το πρωϊ ότι το ΠΑΣΟΚ στο προγραμμά του μιλάει για απόσυσρση μόνο για αγορά καινούριου υβριδικού και κανενός άλλου αυτοκινήτου! Αν ισχύει κάτι τέτοιο κάντε λίγη υπομονή να δούμε ποιος θα βγει και τι σκοπεύει να κάνει και μετά προχωρήστε στην κίνηση. Οι εφορίες δεν χαρίζουν έτσι λεφτά!Για 40 μερες μετα τη νεα Βουλη το μετρο ειναι νομος του κρατους και ισχυει.Στις εφοριες εχουν φτασει ερμηνευτικοι εγκυκλιοι.Σιγουρα παντως δεν τους ζητησε κανεις να χαρισουν δικα τους λεφτα.Απλως η διαχειριση των επιδοτησεων θα γινει απο τις εφοριες για πρακτικους λογους
-
Πηγή: Η Καθημερινή
Hμερομηνία δημοσίευσης: 01-10-09
Mεγάλες ουρές στις μονάδες ανακύκλωσης
Του Γιωργου Λιαλιου
Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε χθες στις μονάδες ανακύκλωσης αυτοκινήτων σε όλη τη χώρα, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου της απόσυρσης. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν ουρές -και σε ορισμένες περιπτώσεις εκνευρισμός- χωρίς, ωστόσο, να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στη διαδικασία. Οι υπεύθυνοι των μονάδων υπενθυμίζουν στους πολίτες πως το μέτρο θα διαρκέσει για μια τριετία, καλώντας τους να... σπεύσουν βραδέως!
Τουλάχιστον 500 οχήματα μόνο στην Αττική οδηγήθηκαν χθες σε μονάδες ανακύκλωσης αυτοκινήτων. Η πρώτη ημέρα ισχύος του μέτρου συνοδεύτηκε από αρκετά απρόοπτα, ενώ τα τηλεφωνικά κέντρα των μονάδων «έσπασαν» από ανθρώπους που ζητούσαν πληροφορίες. «Ηρθαν περίπου 70 αυτοκίνητα για απόσυρση, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που είχαμε συνηθίσει έως σήμερα», λέει στην «Κ» ο κ. Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος, ιδιοκτήτης μονάδας ανακύκλωσης αυτοκινήτων. «Η προσέλευση είναι τέτοια που είναι δύσκολο να τηρήσεις ραντεβού, οπότε συνιστώ σε όσους βιάζονται να κάνουν λίγη υπομονή».
Το πιο δύσκολο ήταν να εξυπηρετηθούν όσοι αναζητούν πληροφορίες τηλεφωνικά. «Τις τελευταίες ημέρες προσλάβαμε δύο ακόμα τηλεφωνήτριες και πάλι δεν έφθαναν για να εξυπηρετήσουν όλους όσοι τηλεφώνησαν από το πρωί», λέει στην «Κ» ο κ. Στέλιος Στουρνάρας, ιδιοκτήτης μονάδας ανακύκλωσης αυτοκινήτων. «Χθες παραλάβαμε περίπου 40 οχήματα με αποτέλεσμα να μην έχουμε μεγάλη αναμονή. Με όσους προσήλθαν δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς οι περισσότεροι ήταν απολύτως ενημερωμένοι και είχαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα».
Ικανοποιητική ανταπόκριση
Ο φορέας που επιβλέπει τη λειτουργία των μονάδων ανακύκλωσης αυτοκινήτων δηλώνει ικανοποιημένος με τη χθεσινή ανταπόκριση. «Γενικά η πρώτη ημέρα κύλησε πολύ καλά», λέει στην «Κ» ο κ. Επαμεινώνδας Βοναζούντας, γενικός διευθυντής της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδας (ΕΔΟΕ), του φορέα που πιστοποιεί τις μονάδες ανακύκλωσης Ι.Χ. και φορτηγών. «Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, οπότε εκτιμάμε ότι το μέτρο θα είναι τελικά επιτυχημένο. Οι όποιες ουρές και μικροδυσκολίες δικαιολογούνται λόγω πρώτης ημέρας και σταδιακά θα ξεπεραστούν. Καλό θα ήταν πάντως να μη σπεύσουν όλοι αυτές τις ημέρες. Το μέτρο θα ισχύσει για μια τριετία».
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Να και ενα αρνητικο της αποσυρσης.Το ειχε πει (και) στην προηγουμενη ο Σταθακης.
Με την αποσυρση θα χαθουν και μερικα αυτοκινητα θρυλοι που η θεση τους ειναι σε μουσειο και οχι στις πρεσσες.Eνας παπους σημερα με ενα volvo 240 ηταν σε μια απο αυτες τις εταιρειες αποσυρσης( στην ουρα 30 αυτοκινητα) ηταν ενα μπλε σκουρο γυαλιζε λες και ειχε βγει απο το εργοστασιο ,και τι κανει? βγαζει το ξεσκονυστηρι και αρχιζει να το καθαριζει ,του λενε οι αλλοι μα καλα τι κανεις ? αφηστε με να το καθαρισω για τελευταια φορα τους λεει
-
Συγκινητικο...
-
ti to dwse'''
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
Συγκινητικο...οντως
ti to dwse'''
1500 ηταν αυτα να μην το εδινε ?
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Eνας παπους σημερα με ενα volvo 240 ηταν σε μια απο αυτες τις εταιρειες αποσυρσης( στην ουρα 30 αυτοκινητα) ηταν ενα μπλε σκουρο γυαλιζε λες και ειχε βγει απο το εργοστασιο ,και τι κανει? βγαζει το ξεσκονυστηρι και αρχιζει να το καθαριζει ,του λενε οι αλλοι μα καλα τι κανεις ? αφηστε με να το καθαρισω για τελευταια φορα τους λεει
Μου το είπε και η συζυγός μου χτές....
πριν το δώσεις για απόσυρση να το πλύνουμε πρώτα... είναι ντροπή να το δούνε έτσι... τι θα πει ο κόσμος...
-
Και μενα η μητερα μου ηταν μελαγχολικη ολη μερα χθες,που αποχωριζοταν το επι 15ετιας 4τροχο της.Μεχρι την τελευταια στιγμη εψαχνε αγοραστη μπας και το γλιτωσει απο την πρεσα.Προσπαθουσα ματαια να την πεισω να μη 'δενεται συναισθηματικα με τα παλιοσιδερα'.
-
Συνήθως δε δένεσαι με τα παλιοσίδερα αλλά με όλα αυτά που σου θυμίζουν όταν τα βλέπεις και τα οδηγάς.
-
Σημερα πήγαμε ενα nissan 100sx ενοςφίλου για αποσυρση! Το ζυγήσαν, το φωτογραφισαν κα ιτο βάλαν στη σειρά για scrapοποίηση!
Εντος 8 ημερών πέρνουμε τη βεβαίωση καταστροφης και εντος των επόμενων τριών ημερων ενημερωνεται το μηχανολογικό αρα και μπορούμε να βγάλουμε την άδεια του νέου μας αυτοκινήτου επωφελούμενοι της εκπτώσεως!Κατι που ρώτησα και δνε πήρα απαντηση που να με καλυψη...μπορούμε να αποσύρουμε το αυτοκινητο μας σε εταιρια εντος του νομου μας ή μπορούμε και σε άλλο, όμορο, νομό?
Γιατι για να πάω το σαραβαλακι μου στο νομο μου πρέπει να κάνω ~50 χιλιομετρα ενω σε διπλανό νομό μόνο 15χιλιομετρα!!! -
δεν ειδα κατι σχετικο στο ΦΕΚ,οποτε λογικα αρκει να ειναι εξουσιοδοτημενη
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Σημερα πήγαμε ενα nissan 100sx ενοςφίλου για αποσυρση! Το ζυγήσαν, το φωτογραφισαν κα ιτο βάλαν στη σειρά για scrapοποίηση!
Εντος 8 ημερών πέρνουμε τη βεβαίωση καταστροφης και εντος των επόμενων τριών ημερων ενημερωνεται το μηχανολογικό αρα και μπορούμε να βγάλουμε την άδεια του νέου μας αυτοκινήτου επωφελούμενοι της εκπτώσεως!Κατι που ρώτησα και δνε πήρα απαντηση που να με καλυψη...μπορούμε να αποσύρουμε το αυτοκινητο μας σε εταιρια εντος του νομου μας ή μπορούμε και σε άλλο, όμορο, νομό?
Γιατι για να πάω το σαραβαλακι μου στο νομο μου πρέπει να κάνω ~50 χιλιομετρα ενω σε διπλανό νομό μόνο 15χιλιομετρα!!!Εγώ που μένω Αχαία αλλα το όχημα μου έχει πινακίδες Αττικής θα πρέπει να το παω Αθήνα ??
-
Οχι , που γήε και πατρίς , κοινώς , στο πιο κοντινο εξουσιοδοτημένο.
Απόσυρση Ι.Χ. 2009 - 2016