-
τη βοήθεια του κοινού ξανα. Και αν το προγούμενο δίλλημα ήταν σχετικά άνώδυνο, αφού αφορούσε την αγορά μεταχειρισμένου ραλύ με κόστος 3000, εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν.
Πάμε από την αρχή...
Έχω ίμπιζα σπορ και όπως είναι λογικό, ψάχνομαι για κάτι πιο γρήγορο. Να σημειώσω πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις οδηγικές αρετές του ίμπιζα κτλ κτλ.
Στο μυαλό μου γύρναγε η ιδέα για μεταχειριμένο ρχ8 με κόστος γύρω στα 18000 με ότι κινδύνους αυτό συνεπαγεται κτλ κτλ. Έλα όμως που στην ιαπωνια αποφάσισαν ενόψει φεισλιφτ να ρίξουν τις τιμές 3000, στα 25!
Και επειδή όποιος ψάχνει (τη) βρίσκει, βρήκα ρχ8 challenge με 23, παράλληλη εισαγωγή (καλά βλακείες λεώ,απλά ρώτησα το μαγαζί απέναντι από τη δουλειά μου )
Το σενάριο λέει 8000 ευρώ και 200 το μήνα για 100 μήνες. Τόκος ολικός γύρω στα 5000.
Με μέση κατανάλωση 16 σημαίνει 200ευρώ βενζίνη το μήνα αν συνεχίσω να κάνω τα χιλιόμετρα που κάνω με το ίμπιζα και δεν χρησιμοποιώ και το πεζώ ως plan b Παλεύεται...
Τί λέτε ρε παιδιά; Εκτός από κατανάλωση λαδιού και flooding, τελικά ο βάνκελ δείχνει να είναι αξιόπιστος πια, ενώ το αμάξι είναι πραγματικά ιδιοφυές και σε ασυνάγωνιστη πια τιμή! Εκτός αν και υπάρχει και αλλού σε αυτή τη τιμή...Οπότε πείτε το ΤΩΡΑ! -
τη βοήθεια του κοινού ξανα. Και αν το προγούμενο δίλλημα ήταν σχετικά άνώδυνο, αφού αφορούσε την αγορά μεταχειρισμένου ραλύ με κόστος 3000, εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν.
Πάμε από την αρχή...
Έχω ίμπιζα σπορ και όπως είναι λογικό, ψάχνομαι για κάτι πιο γρήγορο. Να σημειώσω πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις οδηγικές αρετές του ίμπιζα κτλ κτλ.
Στο μυαλό μου γύρναγε η ιδέα για μεταχειριμένο ρχ8 με κόστος γύρω στα 18000 με ότι κινδύνους αυτό συνεπαγεται κτλ κτλ. Έλα όμως που στην ιαπωνια αποφάσισαν ενόψει φεισλιφτ να ρίξουν τις τιμές 3000, στα 25!
Και επειδή όποιος ψάχνει (τη) βρίσκει, βρήκα ρχ8 challenge με 23, παράλληλη εισαγωγή (καλά βλακείες λεώ,απλά ρώτησα το μαγαζί απέναντι από τη δουλειά μου )
Το σενάριο λέει 8000 ευρώ και 200 το μήνα για 100 μήνες. Τόκος ολικός γύρω στα 5000.
Με μέση κατανάλωση 16 σημαίνει 200ευρώ βενζίνη το μήνα αν συνεχίσω να κάνω τα χιλιόμετρα που κάνω με το ίμπιζα και δεν χρησιμοποιώ και το πεζώ ως plan b Παλεύεται...
Τί λέτε ρε παιδιά; Εκτός από κατανάλωση λαδιού και flooding, τελικά ο βάνκελ δείχνει να είναι αξιόπιστος πια, ενώ το αμάξι είναι πραγματικά ιδιοφυές και σε ασυνάγωνιστη πια τιμή! Εκτός αν και υπάρχει και αλλού σε αυτή τη τιμή...Οπότε πείτε το ΤΩΡΑ! -
Πάμε από την αρχή...
Πάρα πολλά τα 200€ για μπετζινα το μήνα.
Επίσης πάρα μα πάρα πολύ υψηλή καταλάνωση.
Αν αυτά δε σε ενοχλούν καθόλου, τότε πάρτο.ΥΓ:Α...και πάρε και ένα 5lt λάδι αν κάνεις κανένα μεγάλο ταξίδι.
-
Συντοπιτη 8+ χρονια δοσεις για ενα αμαξι; Εγω δεν θα προχωρουσα.
-
Ποτε πανω απο 5 χρονια δοσεις για αυτοκινητο
-
Είναι πολλά 8,5 χρόνια για δόσεις...
Με λιγότερες δόσεις ίσως... Με τίποτα όμως έτσι. -
Κάβουρας οταν πας για service κερνανε λαδι να εχεις. Ετσι και αλλιως δεν ειναι ακριβό.
Γιατι δεν περιμενεις λιγο ακομα...να ερθει το facelift? Μετα θα τα χαριζουν λογικα τα μεταχειρα -
Αυτή η έκπτωση έβαλε πολλούς σε σκέψεις...
Το RX8 είναι ένα καθαρόαιμο sport αμάξι με πολύ ενδιαφέρουσα σχεδίαση και εξίσου ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά. Όμως θεωρώ ότι είναι πολύ 'κάπως' να έχεις ένα αμάξι 190 ίππων και να έχεις κατανάλωση 3λιτρου και βάλε.
Αν το θες για βολτούλες το Σαβ/κο ή γενικότερα όχι για καθημερινή μετακίνηση πάρτο.
Αυτά τα 3.000 της έκπτωσης θα τα δώσεις στο βενζινά πολύ πιο γρήγορα απ' όσο νομίζεις.
Και το λέω αυτό επειδή το RX8 το παίρνεις για να το πας κόφτες. Τουλάχιστον να τα σκας αλλά να το αξίζει. Όχι να πας χαλαρά ως υποτονικά για να πετύχεις την κατανάλωση ρεκόρ 15λ/100χλμ (από το Cosmo φίλου). -
Παίδες το δάνειο έχει και μερική αποπληρωμή χωρίς κόστος, εκτός και αν βάλω 300 ευρώ το μήνα (το άλλο σενάριο)
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Συντοπιτη 8+ χρονια δοσεις για ενα αμαξι; Εγω δεν θα προχωρουσα.Δεν είχα κάνει την πράξη...Όντως τα 8+ χρόνια είναι μεγάλο διάστημα...
Οι τόσες δόσεις είναι θέμα επιλογής?(τα έχω τα λεφτά αλλά τα κρατάω για ώρα ανάγκης και δε θέλω να τα χαλάσω)
Ή θέμα οικονονικό?Από την άλλη είναι φίλε συν-forum-ίστα είναι μαλακία ότι 8 χρόνια + τόκους θα σου έρθει το αμάξι πολύ πιο ακριβά...Συν του ότι αν σου τύχει (ώ μη γέννητο) κανένα 'ατύχημα' (πχ σου βγάλει σασμάν μετά την εγγύηση), τότε τι θα κάνεις?
-
Ε τοτε σωστα δεν ψηφισα.. Αν και ειναι ιδιαιτερο αμαξι (σημερα μ επιασε η τσιγκουνια μου περιεργως.. ) τοτε θα το επαιρνα αν δεν ηταν τροχοπεδη για τα οικονομικα μου. Κοινως..προχωρα και οταν το παρεις τηλ να στηθουμε...
-
Πούλα Ibiza και Rallye, δώστα όλα προκαταβολή και όπως σου είπαν και άλλοι, κάνε 60 τις δόσεις.
Επίσης αν όντως είσαι καφτης τα 16λίτρα ίσως να είναι λίγα... Δεν ξέρω αλλά ακούγονται αρκετές ιστορίες 'τρόμου' για καταναλώσεις 30+λ με το πόδι στο πάτωμα.
Γενικά εγώ είμαι υπέρ της αγοράς!
-
παρα πολλες δοσεις βλεπω...
-
Για να σκεφτεσαι να βάλεις δόσεις για....8+ χρόνια, πάει να πει πως δεν σου περισσεύουν για βενζίνες... Και θα τα χρειαστείς ΣΙΓΟΥΡΑ!
Επομένως, θα έλεγα να καθήσεις φρόνιμος...
Αν βάλουμε μέση κατανάλωση κοντά στα 20λτ/100 (αν το χρησιμοποιείς ΚΑΙ στην πολη δηλαδή...), βάλε και το λάδι που θα πρέπει να συμπληρώνεις, καταλαβαίνεις πως τα έξοδα κίνησης εκτοξεύονται!Σκέψου ακόμη αυτό: ΣΗΜΕΡΑ, αγοράζεις RX-8 ΑΝΕΤΑ με αρκετά λιγότερα από 20Κ μεταχειρισμένο... Σε 8 χρόνια, θα έχεις πληρώσει 28Κ και προφανώς, αυτό που θα έχεις στα χέρια σου θα αξίζει πόσο άραγε σαν μεταχειρισμένο;
Βέβαια, θα μου πεις τώρα πως άλλοι τα τρώνε στα μπουζούκια ή στα ναρκωτικά και θα έχεις δίκιο!
Αλλά σε κάθε περίπτωση, προτιμώ να μου περισσεύουν, παρά να ζορίζομαι...
-
Αν εχεις τη σπορ οδηγηση στο αιμα σου τοτε παρτο και μην ακους κανεναν ουτε τις δοσεις να σκεφτεσαι.
Πολυ αξιολογο αυτοκινητο.Μην κανεις την παπαρια που κανουν πολλοι ,να αγορασεις εναλλακτικη λυση και να ξενερωνεις καθε φορα που θα το οδηγεις και το μυαλο σου θα ειναι στο ΡΧ. -
100 δοσεις δεν αξιζουν την οικονομικη επιβαρυνση για κανενα αμαξι.-
-
Εγώ από την άλλη είμαι ΚΑΤΑ των δανείων γενικά εκτός και αν αφορούν το χτίσιμο του σπιτιού σου, ή της επιχείρησής σου.
Δύο αυτοκίνητα έχω αλλάξει και τα δύο ήταν μετρητά. Η άποψή μου είναι ότι δεν αξίζει να χρεώνεσαι με τόκους για το αυτοκίνητο. Αν υπάρχει κάποιο πραγματικά άτοκο πρόγραμμα τότε έχει καλώς, διαφορετικά μακρυά.
Αυτό που μας λες για 5000Ευρώ τόκους μου φαίνεται εξωφρενικό. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
.......
Γιατι δεν περιμενεις λιγο ακομα...να ερθει το facelift? Μετα θα τα χαριζουν λογικα τα μεταχειραΑυτό! Περίμενε λίγο να έρθει το facelift. Τότε θα ξεστοκάρουν όσα τους έχουν ξεμείνει και θα 'σκοτώσουν' ακόμα περισσότερο την τιμή και με πιο ελκυστικά χρηματοδοτικά προγράμματα.
Επίσης μπορείς να τσεκάρεις και από τράπεζα κάποιο χρηματοδοτικό που ίσως να έχει χαμηλότερο επιτόκιο και να σε συμφέρει καλύτερα. Η τράπεζα θα σου δώσει το ποσό, θα πας στον έμπορο με μετρητά και θα μπορέσεις να του κάνεις ακόμα καλύτερα παζάρια για την τιμή.
-
ΠΟΤΕ και με ΤΙΠΟΤΑ τόσο πολλά χρόνια δόσεων για ένα αυτοκίνητο. 8+ χρόνια δόσεις δικαιολογούνται μόνο για την απόκτηση σπιτιού κατ' εμέ.
Ωραία τα όνειρα, μερικές φορές όμως κάποιος νομίζω ότι πρέπει να είναι ρεαλιστής...
έτοιμος για RX8 (σχεδόν)