-
Το Twingo RS δεν έχει πάντως σχέση με το Panda 100. Αν υπήρχε Abarth Panda & Essesse θα υπήρχε νόημα, τώρα δεν υπάρχει.
Όπως πολύ σωστά έκαναν οι 4Τ, σύγκριναν το RS με το 500 (τρίπορτα, παραπλήσια τιμή, γρήγορα, μικρά), και έπεται και η σύγκριση RS με 500 Essesse.
To RS βγήκε καλύτερο και πιθανότατα είναι για το είδος...
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Σε τι δηλαδή υπερτερεί ο TSI από τον TCE? Απορία το έχω.Στον τρόπο απόδοσης της ροπής;
Μου μοιάζει για ένα μοτέρ 1.200 που του βάλαμε ένα good old turbo, όπως κάνει και η Fiat με τον 1.400 TB.O 1.750 TBi και ο TSi είναι άλλη περίπτωση (μιλάμε για τον TSi Τurbo & όχι Turbo+Compressor που είναι ακόμα πιο μακριά σε χαρακτήρα και τεχνολογία)
_
-
Από τα όσα έχουν μέχρι στιγμής δημοσιευτεί, δε βλέπω ο 1.2 TSI να υπερτερεί κάπου του 1.2 TCE.
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Καταρχάς περί RS και GT δεν είναι το μοτέρ που κάνει τι διαφορά! Είναι το όλο setup! Δεν νομίζω ότι τυχαία το χαρακτηρίσανε πολλά περιοδικά ως το σύγχρονο saxorallo με όλη τη βαρύτητα που έχει ο όρος!
Σε τι δηλαδή υπερτερεί ο TSI από τον TCE? Απορία το έχω.
θελω πολυ να το δοκιμασω ρε γ@@@ο ....μακαρι ...... τετοια θαλω να ακουω.... αν ειναι ετσι τοτε πρεπει να το δοκιμασω σιγουρα
Φυσικά, τα δύο αυτοκίνητα είναι εντελώς διαφορετικά και με διαφορετικό setup. Δε διαφωνεί κανείς σε αυτό.
-
οχι και εντελως διαφορετικα.
ιδια κατηγορια ειναι ,οι σπορ εκδοσεις τους απλως το ενα ειναι ατμοσφαιρικο και το αλλο τουρμπατο. -
ο tsi ειναι twin scroll..??
-
Ο χρήστης ozzy1948 έγραψε:
Ενα απλο 1.2 μοτερ με τουρμπο ειναι. Μην το θεοποιουμε κιολας. Απλα η Renault το σκεφτηκε πρωτη. Τα TSI ειναι σαφως πιο τεχνολογικα εξελιγμενα απ το 1.2 TCE.Φίλε ozzy, απλά λέω, ότι έαν ο 1.6 του RS ήταν τεχνολογίας TCE, θα έβγαζε 170 PS.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
κι εγω ειχα για κανα διμηνο μια διλιτρη καμπριο με τα δυο διπλα καρμπυρατερ130 PS ?
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
οχι και εντελως διαφορετικα.
ιδια κατηγορια ειναι ,οι σπορ εκδοσεις τους απλως το ενα ειναι ατμοσφαιρικο και το αλλο τουρμπατο.to rs λενε οτι μοιαζουν με σαξοραλλα .....αλλιως το gt ουτε στα ονειρα τους....αυτο (gt) το οδήγησα
-
Ο Tsi υπερτερει ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ του TCE μονο και μονο επειδη εχει αμεσο ψεκασμο.
Ο χρήστης Mitsaklas έγραψε:
Ενα απλο 1.2 μοτερ με τουρμπο ειναι. Μην το θεοποιουμε κιολας. Απλα η Renault το σκεφτηκε πρωτη. Τα TSI ειναι σαφως πιο τεχνολογικα εξελιγμενα απ το 1.2 TCE.
Φίλε ozzy, απλά λέω, ότι έαν ο 1.6 του RS ήταν τεχνολογίας TCE, θα έβγαζε 170 PS.
Δηλαδη τι? Να ειχε turbo? Λογικο, ολα τα 1.6Τ απο 150 μεχρι 211 αλογα βγαζουν. Τι εξωτικο εχει η τεχνολογια TCE? Εμενα μου φαινεται απλα τουρμπο με fancy ονομα.
-
Μήπως ... να συγκριθεί ο 1,2 TCE με τον 1,2 Tsi όταν έρθει όσον αφορά το GT? (αν και πάλι δύσκολο ... γιατί στα Polo 1,2 Τsi υπάρχει το Clio)
Oσον αφορά το RS δε, αντίστοιχος ανταγωνισμός απο την VAG (κατηγορίας Fox, Arosa κλπ) δεν υπάρχει. -
Φίλε Ozzy ακριβώς αυτό λέω: Εάν το Twingo RS είχε τον 1.4 TCE (που έχει τώρα το megane, 130 PS turbo) θα το έπαιρνα με χίλια: Λιγότερα κυβικά, light turbo, άμεση απόκριση, λιγότεροι φόροι, λιγότερο βάρος, κινητήρας με καινούργια σχεδίαση, υψηλή συγκέντρωση ισχύος (PS/Tonne). Ο 1.4 TCE είναι κατά τη γνώμη μου πολύ καλύτερος από τον 1.6 του RS.
Όλες οι κατασκευαστικές τάσεις σήμερα (ναυπηγική, αεροναυπηγική, σιδηρές κατασκευές, οχήματα, αεροδιαστημική, τρένα κλπ) κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση: Όσο το δυνατόν περισσότερη ισχύς από όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος μηχανής.
Γενικά, είμαι οπαδός αυτής της τεχνολογίας στα οχήματα που εκφράζεται και μέσω των (TCE, TSI) - που - για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, δεν υπάρχει στο Panda 100.
-
Φίλε Ozzy ακριβώς αυτό λέω: Εάν το Twingo RS είχε τον 1.4 TCE (που έχει τώρα το megane, 130 PS turbo) θα το έπαιρνα με χίλια: Λιγότερα κυβικά, light turbo, άμεση απόκριση, λιγότεροι φόροι, λιγότερο βάρος, κινητήρας με καινούργια σχεδίαση, υψηλή συγκέντρωση ισχύος (PS/Tonne). Ο 1.4 TCE είναι κατά τη γνώμη μου πολύ καλύτερος από τον 1.6 του RS.Όλες οι κατασκευαστικές τάσεις σήμερα (ναυπηγική, αεροναυπηγική, σιδηρές κατασκευές, οχήματα, αεροδιαστημική, τρένα κλπ) κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση: Όσο το δυνατόν περισσότερη ισχύς από όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος μηχανής.
Γενικά, είμαι οπαδός αυτής της τεχνολογίας στα οχήματα που εκφράζεται και μέσω των (TCE, TSI) - που - για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, δεν υπάρχει στο Panda 100.
Δικαίωμά σου. Αρκετοί από εμάς διαφωνούμε (οι turbo πχ συνήθως λαχανιάζουν στις ψηλές στροφές το οποίο είναι αναπόσπαστο στοιχείο χαρακτήρα ενός σπορτίφ αυτοκινήτου ενώ παρουσιάζουν lag και δεν έχουν την γραμμικόττηα των ατμοσφαιρικών).
-
RealZeus, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι ώστε να μου υπενθυμίζεις τα δικαιώματά μου!
Φυσικά είναι άποψή μου και φυσικά πολλοί άλλοι διαφωνούν.
Δε νομίζω όμως ότι κάποιος από τους TSI, TCE λαχανιάζει στις υψηλές στροφές ή παρουσιάζει turbo lag. Έχεις δίκιο όμως, γιατί αυτό συμβαίνει σε κάποιοα turbo πιο συμβατικής τεχνολογίας - συμφωνώ, την οποία δεν είπα ότι ασπάζομαι. -
RealZeus, δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι ώστε να μου υπενθυμίζεις τα δικαιώματά μου!
Φυσικά είναι άποψή μου και φυσικά πολλοί άλλοι διαφωνούν.
Δε νομίζω όμως ότι κάποιος από τους TSI, TCE λαχανιάζει στις υψηλές στροφές ή παρουσιάζει turbo lag. Έχεις δίκιο όμως, γιατί αυτό συμβαίνει σε κάποιοα turbo πιο συμβατικής τεχνολογίας - συμφωνώ, την οποία δεν είπα ότι ασπάζομαι.TCE δεν έχω οδηγήσει. Ο Tsi 1.8 όμως που οδήγησα αν και εντυπωσιακός γενικότερα, δεν είχε το ξεσάλωμα ψηλά που απαιτούν πολλοί από ένα σπορ μοντέλο. Μετά τις 6000 δεν έχει νόημα να επιμένεις. Καλός και δυνατός κινητήρας αλλά ένας πολύστροφος ατμοσφαιρικός δίλιτρος (Type R , Clio RS ) είναι σαφώς προτιμότερος.
-
Μεσα στην πολη ομως ενα μικρο τουρμπακι σου λυνει τα χερια.
-
Ο χρήστης ozzy1948 έγραψε:
Μεσα στην πολη ομως ενα μικρο τουρμπακι σου λυνει τα χερια.+1
Συμφωνω απολυτως σε γενικο επιπεδο. Οσο και τελειοτερος σε αποκριση, πιθανοτατα πιο
ευηχος-ρυθμισιμος στο γκαζι του, και για το πλαισιο που κινει να ειναι ενας κινητηρας,
ωστοσο σε καθημερινες συνθηκες πλεον δυσκολα θα εκτιμηθει-χρησιμοποιηθει στο μεγαλυτερο ποσοστο των δυνατοτητων του απο τον εκαστοτε οδηγο του, για αυτο βεβαια
υπαρχει και το -ακριβοτερο ομως- 500 Abarth.
Στην συγκεκριμενη περιπτωση ομως λογω και του σχετικα περιορισμενου βαρους
του panda, σε συνδυασμο με την σοφη επιλογη του 6ταχυτου κιβωτιου και του πιο
'πικαντικου' στησιματος, το κανει (για τις δικες μου προτιμησεις, περα και απο το θεμα της εμφανισης) πιο αρεστο σε σχεση με το Twingo... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
TCE δεν έχω οδηγήσει. Ο Tsi 1.8 όμως που οδήγησα αν και εντυπωσιακός γενικότερα, δεν είχε το ξεσάλωμα ψηλά που απαιτούν πολλοί από ένα σπορ μοντέλο. Μετά τις 6000 δεν έχει νόημα να επιμένεις. Καλός και δυνατός κινητήρας αλλά ένας πολύστροφος ατμοσφαιρικός δίλιτρος (Type R , Clio RS ) είναι σαφώς προτιμότερος.
όταν έχει 6.500rpm κόφτη, λογικό δεν είναι?
Και ο typeR κοντά στον κόφτη ένα λαχάνιασμα το έχει. (τυχαίο το παράδειγμα απλά και μόνο γιατί ανέφερες τον κινητήρα το συγκεκριμένο ).Επίσης...μην ξεχνάμε ότι οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες (που αποδίδουν τα ίδια άλογα με έναν αντίστοιχο turbo) θέλουν αρκετό λιώσιμο για να πας γρήγορα, αφού χαμηλά δεν τραβάνε το ίδιο καλά με ψηλά και γενικότερα πρέπει να το κυνηγάς λίγο το μοτέρ με τις σχέσεις, αντίθετα με έναν turbo που τραβάει πολύ καλύτερα στα χαμηλά.
τέλος...δεν καταλαβαίνω γιατί κολλάμε το τι κάνει ένας κινητήρας στα πολύ χαμηλά και στα πολύ ψηλά, όταν στο 95% των περιπτώσεων (είτε πας λιώμα-αίμα είτε πας χαλαρά είτε σβέλτα) κινείσαι στην ωφέλιμη περιοχή του εκάστοτε κινητήρα.
Δε νομίζω ότι είναι επιχείρημα το ότι ο Χ κινητήρας λαχανιάζει ψηλά, αφού στην πράξη δε σε νοιάζει.Βάζεις λίγο νωρίτερα την επόμενη ταχύτητα (μπαίνοντας ξανά στην ωφέλιμη περιοχή) και λήγει το θέμα.
Το μόνο που μπορώ να καταλάβω είναι ότι σε κάποιους αρέσει αυτό το λύσσαγμα στις 7,5-8-9.000rpm που έχουν κάποιοι (ελάχιστοι) κινητήρες, το οποίο είναι (το παραδέχομαι ) πορωτικό.Τώρα αν θελει κάποιος θα θυσιάσει αυτό το λύσσαγμα στον κόφτη για να αποκτήσει ένα πιο overall αμάξι που κάνει τα πάντα και συμφέρει και δεν χρειάζεται να το λιώνει κάθε φορά που θέλει να κινηθεί σβέλτα, είναι άλλο θέμα
Τέλοσπάντων...γούστα είναι αυτά.Απλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο 1.8Τ/1.6Τ/2.0Τ (κινητήρες όχι μόνο vag group αλλά και έξω από αυτόν) πχ έχει lag ή να ακούω ότι λαχανιάζει ψηλά γιατί συγνώμη...ποιό μοτέρ (εργοστασιακό) δεν το κάνει αυτό?(turbo ή μη).
Και ΑΝ υπάρχει είναι η εξαίρεση της εξαίρεσης. -
εγω νομιζω οτι ενα μοτερ που δουλευει καλα μεταξυ 3000-5500 χλσ ειναι μια χαρα.
τα υψηλοστροφα μοτερ ειναι καλα μονο σε εθνικες οδους αλλα σε επαρχιακους δρομους ειδικα με ανηφορες δεν κανουν και πολλαεκτος αν ειναι καποιος οδηγαρα και μπορει να πηγαινει τσιτα το μοτερ και το σαζμαν πραγμα τι οποιο κανει ζορικη και επικυνδυνη την οδηγηση σαυτες τις συνθηκες.
υστερα ταλαιπωρειται ολο το αμαξι ετσι ενω οταν εχεις δυναμη στις μεσαιες στροφες εισαι μαγκας και αθορυβος και εχεις περιθωριο σε μια δυσκολη στιγμη να πατησεις λιγο γκαζακι ,στο ηψλοστροφο ομως δεν γινεται γιατι θα εχεις πιασει ειδη κοφτη. -
twingo gt και από μένα
-
Κάβουρα, δεν ξέρω που είδες να λαχανίαζει το Type R αλλά κάτι τέτοιο προσωπικά δεν διαπίστωσα ακόμα και στον κόφτη... νομίζεις ότι αν δεν υπήρχε ο κόφτης θα συνέχιζε να ανεβάζει μέχρι τον... Θεό. Και ναι, είναιο πορωτικό! Ποιά καθημερινά (δεν μιλάω για supercars/sportcars... εκεί όλα λυσσάνε! ) μοτέρ λυσσούν στον κόφτη χωρίς να λαχανιάζουν; Civic Type R, S2000, RX8, Clio RS, Celica T-Sport.
Ιταλάκια μιλάμε για οδηγική απόλαυση, όχι ευχρηστία. Και οι περισσότεροι εδώ μέσα είμαστε αρκετά ψαγμένοι για να μπορούμε να πάμε με αυτό τον τρόπο ένα αυτοκίνητο...
Fiat Panda 100 ή Renault Twingo Gt