-
Το twingo είναι 3πορτο.
Και εμένα μου άρεσε το 100 απ' την πρώτη στιγμή που βγήκε, έχει κάτι... Το 500αράκι το έχω ψιλοβαρεθεί ήδη και δεν έχει καν αρχίσει να κυκλοφορεί ιδιαίτερα, γούστα είπε η μαϊμού και έφαγε το σαπούνι
Αυτό για την ανάρτηση με προβληματίζει και εμένα, όσο για τα 5 χρόνια εγγύηση σήμερα είδα στο site της fiat έχει βγάλει την εν λόγο επιλογή όπως επίσης και την έκπτωση που υπήρχε
Όσο πάει και το χειροτερεύει η fiat μετά την αύξηση που 'χε κάνει πριν κάτι μήνες κόβει τώρα και της εκπτωσεις. Ελπίζω πάντως αυτό με την εγγύηση να μην ισχύει και να είναι λάθος του site. Με αγχώνουν λίγο τα 2 χρόνια σε fiat προτιμούσα τα 5 -
Το site της Fiat, μην το παιρνεις τοις μετρητοις σε οσα λεει. Απο εκει και περα αν αγχωνεσαι για την εγγυηση στα Fiat, τοτε για τα Renault τι θα επρεπε να κανουμε? Αγχολυτικα?
-
Καλά θα ρωτήσω όταν παώ σε κάποια αντιπροσωπία fiat για την εγγύηση.
Από όσο ξέρω τα service/ανταλακτικά της fiat δεν είναι ακριβά.
Τα service/ανταλακτικά της renault είναι πιό ακριβά? Ο πωλητής στη renault που πήγαμε μας είπε πως θα πρεπε να μιλήσουμε με το service γιατί καθώς το twingo είναι turbo μπορεί να έχει διαφορά από τα υπόλοιπα. -
Αρχικα να πω πως προσωπικη εμπειρια δεν εχω απο κανενα.Απο οσα εχω διαβασει και ακουσει παντως,θα ελεγα πως υπαρχει διαφορα χαρακτηρα αναμεσα στα δυο αυτοκινητα.Νομιζω οτι το Twingo θα επρεπε να το συγκρινεις με το 500 των 100 ιππων και οχι με το Panda.Δεν μιλαω για θεμα τιμης αλλα φιλοσοφιας.Το Panda πρεπει να ειναι πιο σκληροπυρηνικο,πιο σπορ,πιο απολυτο,πραγμα απολυτα θετικο για τα δικα μου γουστα.Το Twingo εχει τις ροπες,την ασφαλεια,την ανεση και τις επιδοσεις και ειναι πιο χαλαρο αυτοκινητο πιστευω.Για μενα και τα δυα ειναι πολυ καλα.Εγω θα επελεγα το Panda γιατι ειναι ενα αυτοκινητο με πραγματικα σπορ χαρακτηρα,ξυραφενιο θα ελεγα χωρις αυτο να σημαινει ομως οτι το Twingo ειναι χειροτερο η κακο αυτοκινητο,απλα ειναι αλλο στιλ.
-
(Με κάθε επιφύλαξη)... τα service των Renault ειναι ακριβά....
(και με λιγότερη επιφύλαξη) πλέον τα Fiat δεν είναι FixItAgainTommy, ενώ η αξιοπιστία των Renault.........μάλλον συζητησιμη...
-
fiat panda 100HP
-
C2 125ps.
-
Panda, και τα μυαλά στα κάγκελα (στην κυριολεξία, με τέτοια ανάρτηση που έχει )
Το οξύμωρο είναι ότι το πεντάπορτο (panda) είναι πιο σκληροπυρηνικό από το τρίπορτο (twingo). Σαφώς πιο στοχευμένο-σπορτίφ το φιατάκι, πιο all around το ρενώ, από κει και πέρα εξαρτάται από τις προτεραιότητες του αγοραστή. Ουσιαστικό δίλλημα, για μένα, τίθεται μόνο μεταξύ 500 και twingo, ως πιο χαλαρά-σπιρτόζικα μικρά, γιατί το panda από τη στιγμή που θα κάτσεις πίσω από το τιμόνι του σε προκαλεί να του πιεις το αίμα
Σχετικά με την ενδεχόμενη αξιοπιστία τους, πάντως, ψηφίζω το φιατάκι, χωρίς δεύτερη σκέψη.
-
Το θέμα αξιοπιστίας με ενδιαφέρει γιατί δεν θέλω να το πάρω και να είμαι μετά συνέχεια στα συνεργεία, και από αυτήν την άποψη το panda όντας ήδη 1,5 χρόνο στην αγορά είναι πιο δοκιμασμένο ενώ το twingo είναι εντελώς νέο μοντέλο. Έχει και το turbo που δεν ξέρω αν θα θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση και πόσο κρατάνε.
Όσον αφορά την φιλοσοφία του αυτοκινήτου δεν το 'χα σκεφτεί έτσι ότι το twingo είναι απέναντι απ' το 500. Θεώρησα πως συμβαίνει αυτό επειδή βγήκαν και τα δύο μοντέλα τώρα. Αντίστοιχα το panda όταν είχε βγει το είχαν απέναντι από το Suzuki Swift Sport που μου φαίνεται λίγο άκυρο.
Τέσπα το θέμα είναι πως δεν μου φαίνεται να του κάνω καμιά πολύ extreme χρήση αλλά απ' την άλλη θέλω το αυτοκίνητο που θα πάρω να είναι fun to drive και να χαίρομαι να το οδηγώ, να μην το βαριέμαι. Βέβαια δεν έχω και τίποτα τρελές απαιτήσεις καθώς ακόμα και το 106 μου μου φαίνεται ωραίο στην οδήγηση.
-
Panda με τα χέρια στη φωτιά. Αξιόπιστο (δε σπάει - δε χαλάει, δεν είναι τυχαία η φήμη τους), έχει πληθώρα χώρων που όμως δεν είναι στις προτεραιότητές σου από ό,τι κατάλαβα, τρελό γκάζι σε σχέση με το twingo και είναι fun to drive όπως το ζητάς. Και η εξωτερική του εμφάνιση με τα σπόιλερ, τη μάσκα και τις ζάντες είναι όλα τα
-
Άλλη φιλοσοφία τα δυο αυτοκίνητα μεταξύ τους.
Hardcore το Panda, μαλακό μέχρι... παρεξηγήσεως το Twingo. Τι εννοώ; Το ιταλάκι είναι ΠΟΛΥ σφιχτό. Δεν κοπανάει με την έννοια ότι ακούς 'μπαμ' στις λακούβες, αλλά μπορεί να σε ταλαιπωρήσει σε κακό δρόμο. Από την άλλη μεριά, το Twingo είναι περίεργα μαλακό, σε σημείο να αισθάνεσαι ανασφάλεια, είναι ασφαλές βέβαια, αλλά θέλει χέρια. Όπως και να χει, σαν οδική συμπεριφορά προτιμώ το Panda. Είναι καρτ με τα όλα του, στην έκδοση χωρίς ESP φυσικά (αν το πάρεις με ESP, ΔΕΝ απενεργοποιείται εντελώς, μόνο το ASR). Γυρνάει όποτε θέλεις, κρατάει σαν τρένο σε κάθε άλλη περίπτωση. Το Twingo (δεν προσφέρεται με ESP ακόμα) γυρνάει έτσι κι αλλιώς
Μοτέρ - σασμάν: ο 1.2Τ της Ρενό είναι εξαιρετικός. Πολύ καλή ροπή χαμηλά (τουρμπίζει στις 1.400), αλλά στροφάρει ικανοποιητικά ως τις 6.000. Έχει απαράδεκτα κοντές 1η-2α όμως, σε σημείο να ψάχνεις τα μούτρα του αυτοκινήτου, ψαρεύει ακόμα και στην ευθεία με τέρμα γκάζι. Του λείπει και η 6η στον ανοιχτό δρόμο. Από την άλλη μεριά το 100άρι της Fiat ταιριάζει κουτί στο Panda. Στροφάρει διαολεμένα, το 6άρι είναι σφιχτό σε κλιμάκωση και σε αίσθηση, δεν χαζοσπινάρει πουθενά και ο ήχος του είναι έρωτας
Το Panda οριακά υστερεί σε ρεπρίζ, αλλά με σωστή χρήση του σασμάν και στροφές ψηλά δεν πιάνεται.Χώροι: Το Twingo έχει εξαιρετική εκμετάλλευση χώρων μέσα, και ουσιαστικά υστερεί μόνο γιατί έχει 2 πόρτες λιγότερες, δηλαδή μόνο σε πρακτικότητα και όχι σε πραγματικούς χώρους. 4 άτομα χωράνε μέσα για πλάκα και στα δυο.
Ποιότητα: Μεγάλο ερωτηματικό. Το Panda δειχνει φθηνό (και άσχημο μάλλον μέσα), αλλά αποδεδειγμένα δεν κάνει τσικ, ούτε στα πλαστικά, ούτε στα μηχανικά μέρη. Απίστευτα βασανισμένα νοικιάρικα και δημοσιογραφικά δεν παθαίνουν τίποτα. Το Twingo έχει καλή εικόνα στο εσωτερικό, αλλά είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα ακόμα, γενικώς. Το κακό πρόσφατο παρελθόν της Ρενό προκαλεί κάποιες ανησυχίες, αλλά δεν λέει και τίποτα.
Συμπέρασμα; Βράστα. Πάνω από όλα μετράει το γούστο. Το Panda μου βγάζει χαμόγελο και καλή διάθεση ΚΑΘΕ φορά που θα μπω μέσα. Οδηγώντας 100 χλμ. κάθε μέρα πηγαινέλα στη δουλειά, αν μπορούσα θα έπαιρνα αυτό κάθε βράδυ για να τα κάνω. Το Twingo είναι ένα πολύ καλό σύγχρονο μίνι που δεν του λείπει τίποτα, αλλά για κάποιο λόγο με μια-δυο φορές το βαρέθηκα και έψαχνα για άλλο. Γούστα
Βάζω και ψηφοφορία, ενδιαφέρον θα έχει.
-
twingo θα παιρνα...
αυτα που εχω διαβασει για τη μηχανη μου φτανουν...
και το παντα ομως ειναι pretty decent car! δε πιστευω οτι θα απογοητευτεις απο κανενα απο τα 2..
-
Θα προτιμούσα το ιταλικό σκεπτόμενος και το μετά ... συντήρηση, τιμές ανταλλακτικών κλπ που το γαλλικό φαντάζομαι (λόγω εμπειρίας) θα ανταγωνίζεται την ... Mercedes S320 κλπ.
Αποφεύγεις τις 'παιδικές ασθένειες' του νέου μοντέλου και επιπλέον με το ιταλικό έχεις την σπορ ξεχωριστή εμφάνιση με την λειτουργικότητα του 5πορτου. -
Ωραία , και 'γω σκέφτηκα να βάλω ψηφοφορία όταν έγραφα το τόπικ αλλά τελικά δεν το έκανα. Βέβαια απ' όσο είδα κι από πριν οι περισσότεροι προτιμούν το panda και τελικά μάλλον και εγώ
funkyreverend και εγώ συμφωνώ πως είναι υπέρ του Panda το ότι είναι στην αγορά όσο είναι, πάνω κάτω ξέρεις τι να περιμένεις. 'Οσον αφορά την εμφάνιση δε, συμφωνώ 1000% μαζί σου. Όποτε βλέπω ένα κάθομαι και το χαζεύω, τον τελευταίο καιρό μάλιστα έχουν πληθύνει.Krusenstern thnks για τις λεπτομερείς επεξηγήσεις καθώς τα έχεις οδηγήσει και τα 2. Σχετικά με την ποιότητα των εσωτερικών πάντως θεωρώ πως του πάντα είναι πολύ καλύτερη μου φάνηκε πολύ πιο δεμένο και κυριλέ σε σχέση με του twingo, ειδικά το τιμόνι του twingo ήταν λες και δεν το είχαν συναρμολογήσει καλά. Απλώς κόλλησα σε σχέση με το twingo με τους χώρους και τη διαμόρφωση που μπορείς να κάνεις σ' αυτούς όπως επίσης κι ότι έχει πολύ καλό κινητήρα απ' όσο έχω διαβάσει.
Μάλλον καταλήγω στο panda λοιπόν που μου αρέσει και πιο πολύ και είχα φάει κόλλημα και πριν έρθει το renault, τώρα μένει να καταλήξω και στο χρώμα στο οποίο μου φαίνεται θα δυσκολευτώ περισσότερο γιατί όλο αλλάζω γνώμη
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απόψεις και την βοήθεια σας -
Ο χρήστης lilu77 έγραψε:
Ωραία , και 'γω σκέφτηκα να βάλω ψηφοφορία όταν έγραφα το τόπικ αλλά τελικά δεν το έκανα. Βέβαια απ' όσο είδα κι από πριν οι περισσότεροι προτιμούν το panda και τελικά μάλλον και εγώ
funkyreverend και εγώ συμφωνώ πως είναι υπέρ του Panda το ότι είναι στην αγορά όσο είναι, πάνω κάτω ξέρεις τι να περιμένεις. 'Οσον αφορά την εμφάνιση δε, συμφωνώ 1000% μαζί σου. Όποτε βλέπω ένα κάθομαι και το χαζεύω, τον τελευταίο καιρό μάλιστα έχουν πληθύνει.Krusenstern thnks για τις λεπτομερείς επεξηγήσεις καθώς τα έχεις οδηγήσει και τα 2. Σχετικά με την ποιότητα των εσωτερικών πάντως θεωρώ πως του πάντα είναι πολύ καλύτερη μου φάνηκε πολύ πιο δεμένο και κυριλέ σε σχέση με του twingo, ειδικά το τιμόνι του twingo ήταν λες και δεν το είχαν συναρμολογήσει καλά. Απλώς κόλλησα σε σχέση με το twingo με τους χώρους και τη διαμόρφωση που μπορείς να κάνεις σ' αυτούς όπως επίσης κι ότι έχει πολύ καλό κινητήρα απ' όσο έχω διαβάσει.
Μάλλον καταλήγω στο panda λοιπόν που μου αρέσει και πιο πολύ και είχα φάει κόλλημα και πριν έρθει το renault, τώρα μένει να καταλήξω και στο χρώμα στο οποίο μου φαίνεται θα δυσκολευτώ περισσότερο γιατί όλο αλλάζω γνώμη
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απόψεις και την βοήθεια σας -
Ετυχε πριν λιγο καιρο να βρεθω σε αντιπροσωπεια της ΦΙΑΤ ενδιαφερομενος για το Μπραβο ομως τη ματια μου την εκλεψε το 500!Οσα και να προσθεσει η μαμα ΦΙΑΤ εμφανισιακα στο Παντα ποτε δε θα σου αρεσει οσο το 500!Ειναι λιγο ακριβο αλλα ακρως ερωτευσιμο!
-
IBIZA1_0 είναι σούπερ! Καλοτάξιδοοο. Βλέπω έχεις και τα καινούργια σήματα. Εγώ είμαι μεταξύ γκρι και άσπρου μάλλον. Σε φωτογραφίες που το 'χω δει το άσπρο μου αρέσει πάρα πολύ αλλά δεν το έχω δει live εκτός από μια φορά που το είδα πεταχτά να περνάει προφίλ. Το γκρι είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Και το μπλε που το βλέπω πάντως πολύ ωραίο είναι αν και στην αρχή δεν με ενθουσίαζε. Και το κόκκινο μ' αρέσει και το μαύρο αν και πιστεύω πως εκεί χάνονται η μάσκα και οι προφυλακτήρες.
Δεν άφησα κανένα χρώμα παραπονεμένο ε;monf430 εγώ πάλι προτιμώ το 100 απ' το 500 το καινούργιο, γούστα είναι αυτά
-
Ο χρήστης lilu77 έγραψε:
IBIZA1_0 είναι σούπερ! Καλοτάξιδοοο. Βλέπω έχεις και τα καινούργια σήματα. Εγώ είμαι μεταξύ γκρι και άσπρου μάλλον. Σε φωτογραφίες που το 'χω δει το άσπρο μου αρέσει πάρα πολύ αλλά δεν το έχω δει live εκτός από μια φορά που το είδα πεταχτά να περνάει προφίλ. Το γκρι είναι η πιο ασφαλής επιλογή. Και το μπλε που το βλέπω πάντως πολύ ωραίο είναι αν και στην αρχή δεν με ενθουσίαζε. Και το κόκκινο μ' αρέσει και το μαύρο αν και πιστεύω πως εκεί χάνονται η μάσκα και οι προφυλακτήρες.
Δεν άφησα κανένα χρώμα παραπονεμένο ε;monf430 εγώ πάλι προτιμώ το 100 απ' το 500 το καινούργιο, γούστα είναι αυτά
Και εγώ μεταξύ γκρι και άσπρου ήμουνα αλλά το γκρι ήταν συνηθισμένο και το άσπρο δεν ήταν μεταλλικό,όπως και το κόκκινο. Το μαύρο δεν του πηγαίνει γιατί δεν τονίζεται η αντίθεση των σπόιλερ και των φουσκωμάτων του προφυλακτήρα, και έτσι πήρα το μπλε μόλις προχθές...
-
IBIZA1_0 ακριβώς το ίδιο μόνο που οκ με ενοχλεί που το άσπρο δεν είναι μεταλλικό αλλά περισσότερο σκέφτομαι μήπως μετά από κάποιο καιρό μου φαίνεται κάπως 'παλιό' ενώ το μεταλλικό το χρώμα κρατάει στον χρόνο και στο μάτι
-
Fiat panda 100 και απο εμενα!
Fiat Panda 100 ή Renault Twingo Gt