-
τα ιδια που ειπα και πιο πριν :
to φιατ ειναι πιο σπορ.... το gt πιο all round.... απο χωρους το gt δεν παιζεται χωρανε 2 μετρα ανθρωποι πισω αλλα δυσκολα μπαινουν δηλ το fiat εινια πιο πρακτικο....
απο την αλλη το fiat ειναι ψυγειο με φουσκωματα και το gt ειναι ομορφο μικρο αυτοκινητο
σαν τιμονι το fiat νομιζω ειναι μπροστα.....
σαν κινητηρας το gt τραβαει πολυ καλυτρα απο κατω....γεγονος που το κανει ανετο σ προσπερασεις...αλλα ειναι turbo και παντα εχεις το νου σ
γενικα αν σ αρεσει το παλιο στυλ οδηγησης των γρηγορων μικρων τοτε fiat
αν εντυπωσιαζεσαι απο την ανεση της νεας τεχνολογιας στα αυτοκινητα και δεν σ ενδιαφερουν πολυ οι πισω πορτες τοτε gt. -
Ο χρήστης Mitsaklas έγραψε:
Γειά χαρά παιδιά. Προσωπικά επιλέγω Twingo GT.Κινητήρας διαμάντι με μηδενικό turbo lag, με ελεγχόμενο υπερσυμπιεστή που φέρει και λειτουργία overboost ενός λεπτού (!) δίνοντας 106 PS κατά τη Renault, ενώ σε τρείς δυναμομετρήσεις από ανεξάρτητους φορείς έχει δώσει 113 PS, 110 PS και 114 PS, πράγμα γνωστό στα turbo αυτοκίνητα.
Δυναμομέτρηση από το Abarth έχεις δει ?
-
Όχι δεν έχω δεί... Από ότι ξέρω όμως και στο Abarth ο υπερσυμπιεστής είναι ελεγχόμενος και η μέγιστη ισχύς αποδίδεται κατά το δοκούν του οδηγού. Όπως και στα Mini Cooper S, Opel Corsa OPC και μερικά ακόμα. Αν θυμάμαι καλά, κάποιο από τη σειρά Abarth έχει και στροβιλοσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας με οδηγά πτερύγια. Για προχώρα όμως στο παρασύνθημα (εάν δεν είναι εκτός θέρματος)!
-
Δεν φημιζομαι στο να υποστηριζω γενικως τα Ιταλικα, αλλα
εδω Panda με τι παντες...
Το θεμα με την ανεση στο ελυσε ηδη φιλος με το link του 100Hp
που 'ανεβαζει' λιγο το προφιλ σε 50 απο 45...
Το ιδιο σκεφτομουν και εγω αν εκανα την 'τρελα'
και κατεληγα στο 500 Abarth, για να το προφυλαξω λιγο απο τις μικρες διαδρομες των
αναρτησεων.
Ειναι πιο ολοκληρωμενο σαν πακετο, πιο πρακτικο με τις εξτρα πορτες,
και πολυ πιο ομορφο πιστευω.
Το Renault επισης εκτος απο ακριβοτερα σερβις-αντ/κτικα φημολογειται
οτι 'χανει αρκετα' στο θεμα του after sales service γενικοτερα... -
καλα αυτό για ακριβότερα σερβις renault ξεχαστε το
κατα τα άλλα πολύ δύσκολη επιλογή αλλά είναι απλά θεμα φιλοσοφίας -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
**καλα αυτό για ακριβότερα σερβις renault ξεχαστε το **:rtfm:
κατα τα άλλα πολύ δύσκολη επιλογή αλλά είναι απλά θεμα φιλοσοφίαςΣε σχεση με τα Fiat?
Γιατι? Εχεις διαφορετικες ενδειξεις? -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
κατα τα άλλα πολύ δύσκολη επιλογή αλλά είναι απλά θεμα φιλοσοφίαςΣε σχεση με τα Fiat?
Γιατι? Εχεις διαφορετικες ενδειξεις?το autobild ειχε βγαλει πως το renault twingo μετα απο ερευνα στην αγορα εχει απο τα φθηνοτερα ανταλακτικα
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Γιατι? Εχεις διαφορετικες ενδειξεις?το autobild ειχε βγαλει πως το renault twingo μετα απο ερευνα στην αγορα εχει απο τα φθηνοτερα ανταλακτικα
και από αυτές τις ερευνες που παντα τα renault βγαινανε φτηνότερα, αλλά και από προσωπική εμπειρία
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Για ESP το σκεφτομαι. Μαλλον οχι.Μην βαλεις ESP. Δεν χρειαζεται....
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Κι εγώ χωρίς ESP θα το έπαιρνα, αλλά μόνο επειδή δεν απενεργοποιείται. Το πρόβλημα με το ESP είναι ότι δεν χρειάζεται γενικώς, αλλά πιθανόν θα χρειαστεί ΜΙΑ φορά, όπου μπορεί και να σου σώσει το κεφάλι.
Θα ήθελα να σας πω την άποψή μου για το ESP στο 100 μετά από 18.500 χλμ...
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπαίνει τακτικά (έχω μπει και ελαφρώς με το πλάι σε μερικές στροφές, αλλά όπως πολύ σωστά αναφέρει ο κρούσης, ΔΥΟ φορές μπήκε και τις δύο φορές γλύτωσα τετακέ. Και τις δύο φορές σε δεξιές στροφές και τις δύο φορές επειδή άφησα γκάζι. Τη δεύτερη να πω την αλήθεια ήμουν νυσταγμένος/αφηρημένος και ξαφνιάστηκα λίγο όταν άρχισε να γλυστράει το πίσω μέρος το οποίο αφού μετακινήθηκε κάμποσο επενέβη το ESP και το αυτοκίνητο έμεινε εκεί που έπρεπε να μείνει.#EDIT# Και οι δύο στροφές ήταν ανάποδες, την πρώτη φορά μπήκα με πολλά, τη δεύτερη πήγαινα σβέλτα...
Επιπλέον, μαζί με το ESP έρχεται το αντισπίν αλλά και το hill assist (ή πως το λένε), τα οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμα στην καθημερινή οδήγηση.
Η οδική συμπεριφορά του 100 είναι για εμένα απολαυστική, ειδικά όταν πιέζεται. Συμμετέχεις στην οδήγηση, το τιμόνι είναι αρκετά βαρύ (sport on) ώστε να σου λέει που δείχνουν οι τροχοί, τα φρένα στο ύψος των περιστάσεων και χρησιμοποιείς το γκάζι για να στρίψεις ένα αυτοκίνητο με μικρή αδράνεια (λόγω βάρους) αλλά με πολύ κοντό μεταξόνιο και σκληρή ανάρτηση που το κάνει κάπως νευρικό αν χαζέψεις.
Πιθανότατα να το αγόραζα ως Abarth / Essesse ελέω turbo, αλλά ευτυχώς δεν είχα τέτοιο δίλλημα...
(ίσως στην επόμενη γενιά με multiair)..._
-
Fiat Panda 100 Πιστευω μακραν καλυτερο απο το twingo.
-
ναι οκ, ο καθενας λεει οτι θελει αλλά η 'γρηγορη' εκδοση του twingo δεν ειναι αυτή...
ο χαρακτηρισμός ως gt ειναι φουλ marketing, κατα τα άλλα για σβελτο αυτοκίνητο πόλης ειναι μακράν προτιμότερο από ένα panda100, το οποίο μάλλον περισσότερο για εκτός πόλης απολαυστικές διαδρομές προορίζεται -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
ναι οκ, ο καθενας λεει οτι θελει αλλά η 'γρηγορη' εκδοση του twingo δεν ειναι αυτή...
ο χαρακτηρισμός ως gt ειναι φουλ marketing, κατα τα άλλα για σβελτο αυτοκίνητο πόλης ειναι μακράν προτιμότερο από ένα panda100, το οποίο μάλλον περισσότερο για εκτός πόλης απολαυστικές διαδρομές προορίζεται+1, GT οπως θα γνωριζετε, σημαινει Gran Turismo (grand tourer για τους Αγγλοφωνους). Τωρα το πως μπορεις να κανει touring με ενα Twingo ?
-
Ο χρήστης Mitsaklas έγραψε:
, κάποιο από τη σειρά Abarth έχει και στροβιλοσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας με οδηγά πτερύγιαKανένα από τη σειρά Abarth δεν έχει τέτοιο στροβιλοσυμπιεστή.
Η τουρμπίνα του 500 Abarth και του SS είναι όμοια με της Alfa Mito -
Ο χρήστης rafi έγραψε:
ο χαρακτηρισμός ως gt ειναι φουλ marketing, κατα τα άλλα για σβελτο αυτοκίνητο πόλης ειναι μακράν προτιμότερο από ένα panda100, το οποίο μάλλον περισσότερο για εκτός πόλης απολαυστικές διαδρομές προορίζεται+1.
Για τέτοιες απαιτήσεις υπάρχει το 1600άρι RS που προσφέρει περισσότερα.Πάντως το 100άρι το προτιμώ λόγω και 5θυρών και πιο 'σπορ' συμπεριφοράς όπως αναφέρει και ο κάτοχος του Kubiak.
-
Για το Abarth παίζει και εδώ:
http://www.express.gr/express_yourself/ ... 50744.php3Όσο για το 1600 RS, είναι σαφώς πιο γρήγορο από το 1.2 TCE αλλά εάν δει κανείς τα δύο μοντέλα προσεχτικά και ανάγει τα τεχνικά χαρακτηριστικά στον ίδιο παρονομαστή προκειμένου να κάνει μια δίκαιη σύγκριση, δεν πιστεύω ότι η τεχνολογία του RS έχει να δώσει κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με αυτή του 1.2 TCE.
To RS φοράει το γνωστό ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.6 lt των 110 PS αναβαθμισμένο στα 133 PS και μάλιστα πολύ ψηλά (6750 RPM) ομοίως και η ροπή των 160 Nm (επίσης ψηλά, στις 4400 RPM).
Αντίθετα το GT φοράει έναν κινητήρα νέας γενιάς, αντίστοιχη των VW TSI, με μέγιστη ισχύ 106 PS (5500 RPM) και μέγιστη ροπή 145 Νm σταθερή από τις 2900 έως τις 4500 RPM. Από εκεί και πάνω, προκειμένου να μείνει η ροπή όσο γίνεται πιο σταθερή, αναλαμβάνει το overboost, εφόσον ο οδηγός χειριστεί κατάλληλα το γκάζι.
Αν λάβεις υπόψη σου, ότι οι δυναμομετρήσεις μετρούν το RS στα 128 PS/158 Nm, το GT στα 113 PS/155 Nm και ότι το RS είναι και 90 κιλά βαρύτερο, δεν νομίζω ότι το RS, τεχνολογικά προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο.
Είχα μελετήσει προσεχτικά τα δύο μοντέλα, και κατέληξα στο GT, με γνώμονα την τεχνολογία του κινητήρα και όχι τις επιδόσεις.
-
Ενα απλο 1.2 μοτερ με τουρμπο ειναι. Μην το θεοποιουμε κιολας. Απλα η Renault το σκεφτηκε πρωτη. Τα TSI ειναι σαφως πιο τεχνολογικα εξελιγμενα απ το 1.2 TCE.
-
Καταρχάς περί RS και GT δεν είναι το μοτέρ που κάνει τι διαφορά! Είναι το όλο setup! Δεν νομίζω ότι τυχαία το χαρακτηρίσανε πολλά περιοδικά ως το σύγχρονο saxorallo με όλη τη βαρύτητα που έχει ο όρος!
Σε τι δηλαδή υπερτερεί ο TSI από τον TCE? Απορία το έχω.
-
Ο χρήστης ozzy1948 έγραψε:
Ενα απλο 1.2 μοτερ με τουρμπο ειναι. Μην το θεοποιουμε κιολας. Απλα η Renault το σκεφτηκε πρωτη. Τα TSI ειναι σαφως πιο τεχνολογικα εξελιγμενα απ το 1.2 TCE. -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Σε τι δηλαδή υπερτερεί ο TSI από τον TCE? Απορία το έχω.Μπορεί να έχουν το ίδιο Τ αλλά σαφώς το SI είναι καλύτερο από το CE....
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Καταρχάς περί RS και GT δεν είναι το μοτέρ που κάνει τι διαφορά! Είναι το όλο setup! Δεν νομίζω ότι τυχαία το χαρακτηρίσανε πολλά περιοδικά ως το σύγχρονο saxorallo με όλη τη βαρύτητα που έχει ο όρος!Σε τι δηλαδή υπερτερεί ο TSI από τον TCE? Απορία το έχω.
θελω πολυ να το δοκιμασω ρε γ@@@ο ....μακαρι ...... τετοια θαλω να ακουω.... αν ειναι ετσι τοτε πρεπει να το δοκιμασω σιγουρα
Fiat Panda 100 ή Renault Twingo Gt