-
-
Οι τροχοι εχουν 6 μπουλονια(ή παξιμαδια δεν ειμαι σιγουρος) ενω θα πρεπε να χει 5 αν θυμαμαι καλα!
Και αμα προσεξεις τον πισω αξονα ειναι τοσο μπροστα που ακουμπαει ο τροχος στο αμαξωμα!Ελπιζω αυτος που το εχει να εχει τα λεφτα και την αντοχη να το αναπαλαιωσει!
Α οκ!Απλα οπως το πες νομιζα οτι σας ειχε ερθει με τις πινακιδες επανω!
Στο εσωτερικο της πορτας του πορτ μπαγκαζ ειναι το εργοστασιακο του χρωμα?Μηπως ξερεις τι χρωμα γραφει στην αδεια?
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Ελπιζω αυτος που το εχει να εχει τα λεφτα και την αντοχη να το αναπαλαιωσει!Ας παμε τωρα στο αρχικο γκαλοπ, αν ειχες τα χρηματα και την αντοχη, ποσα λεφτα κοστολογεις αυτη την δουλεια? Η αναπαλαιωση θα διαρκεσει 1 έως 2 χρόνια.
Οι τροχοι εχουν 6 μπουλονια(ή παξιμαδια δεν ειμαι σιγουρος) ενω θα πρεπε να χει 5 αν θυμαμαι καλα!
Στο εσωτερικο της πορτας του πορτ μπαγκαζ ειναι το εργοστασιακο του χρωμα?Μηπως ξερεις τι χρωμα γραφει στην αδεια?
Εχει διαφορα χρωματα πανω του, μαλλον ηταν μπορντω.Δεν εχουμε την αδεια.
-
Ενα δεκάρικο, για φανοποιεία βαφή.
-
Λίγο πιο κάτω απο δεκάρικο θα υπολόγιζα αισιόδοξα...
Βάλε όμως ότι, ο,τιδήποτε προκύψει απο λαμαρινοδουλειά θα πρέπει να φτιαχτεί στο χέρι (δε νομίζω να υπάρχουν έτοιμα πάνελ... )...τα 10 που είπε ο Γιάννης είναι λογικό νούμερο. -
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
Ενα δεκάρικο, για φανοποιεία βαφή.Εκεί το βλέπω και εγώ...πιό κάτω αποκλείεται...πιό πάνω ίσως...μέχρι 12?
-
Ανακατασκευάζω μία Citroen GSA του 1984 και σύντομα θα την βάψω στο εργοστασιακό της χρώμα που είναι της Glasurit κόκκινο με κωδικό AC 448. Η ερώτηση είναι αν την βάφω μονής (όπως η αρχική της εργοστασιακή βαφή) ή κάνω βαφή διπλής (για όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει). Θα ήθελα να προσθέσω πως το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί για τα Σαββατοκύριακα και ταξιδάκια, και τον άλλο καιρό θα παραμένει κάτω από το κάλυμμα. Αναρωτιέμαι αν με ένα καλό περιοδικό γυάλισμα και κερί η βαφή μονής θα μπορούσε να αντισταθεί για πολλά χρόνια στο θάμπωμα…
Φωτογραφίες πριν αρχίσουν εργασίες
http://www.pbase.com/stavros29/vehicles' target='_blankΕυχαριστώ, Σταύρος
-
Αν είσαι σίγουρος για την ποιότητα και την αντοχή του 'ξεσαπίσματος' δηλαδή ότι δεν θα πετάξει τίποτα στο χρώμα κάντο διπλής...
-
Προχθές είχα συζήτηση με μπογιατζή και τον ρωτούσα αν μπορεί αφού βάψει το αμάξι (με χρώμα 2Κ) να το βγάλει από το φούρνο, να το τρίψει ελαφρά και μετά να το ξαναπεράσει βερνίκι. Μου είπε ότι υπάρχουν διάφορα βερνίκια (1:2, 1:4) και ότι θα ρωτούσε για να μου πει πως θα γίνει η βαφή ώστε το αμάξι να είναι πολύ πολύ γυαλιστερό.
-
Ο χρήστης Goldentie έγραψε:
Ανακατασκευάζω μία Citroen GSA του 1984 και σύντομα θα την βάψω στο εργοστασιακό της χρώμα που είναι της Glasurit κόκκινο με κωδικό AC 448. Η ερώτηση είναι αν την βάφω μονής (όπως η αρχική της εργοστασιακή βαφή) ή κάνω βαφή διπλής (για όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει). Θα ήθελα να προσθέσω πως το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί για τα Σαββατοκύριακα και ταξιδάκια, και τον άλλο καιρό θα παραμένει κάτω από το κάλυμμα. Αναρωτιέμαι αν με ένα καλό περιοδικό γυάλισμα και κερί η βαφή μονής θα μπορούσε να αντισταθεί για πολλά χρόνια στο θάμπωμα…Φωτογραφίες πριν αρχίσουν εργασίες
http://www.pbase.com/stavros29/vehicles' target='_blank' target='_blankΕυχαριστώ, Σταύρος
Το σωστό είναι να βαφτεί το αυτοκίνητο με σύγχρονα υδατοδιαλυτά χρώματα.Τεράστιο ρόλο παίζουν τα υποστρώματα που θα χρησιμοποιηθούν,στόκοι,αστάρια,''γεμιστικά ''κλπ.
Για ένα αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιείται περιστασιακά και θα είναι τον περισσότερο καιρό σκεπασμένο,μονής ή διπλής δεν έχει και τεράστια σημασία.
Το Junior είναι βαμμένο πρίν πέντε χρόνια με ακρυλικό μονής και έχει γυαλιστεί μιά φορά με κερί,πολύ καιρό πρίν τη φωτογραφία.
-
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
Με αφορμη τα παραπανω που διαβασα και τις διαφορες κοστολογησεις που αναφερθηκαν για διαφορα αυτοκινητα, σκεφτηκα να κανω ενα μικρο γκαλοπ.
Λοιπον εαν εισασταν Φανοποιοι ή εαν ειχατε στην ιδιοκτησια σας τουτο δα το παρταλι (chevrolet master Deluxe 1939) ποσο θα κοστολογουσατε την Φανοποιια και την Βαφη? Ολες οι λαμαρινες ξανα οι ιδιες να γινουν, ανταλλακτικα (φωτα, τζαμια, λαστιχα, χερουλια κ.λ.π.) να μην συμπεριλαμβανονται στην τιμη.Καταρχην αυτο το αυτοκίνητο όποιος το παει σε μάστορα να του κάνει ολα αυτά που γράφεις και για την δουλειά που το κόβω οτι θέλει για μενα είναι καρα μαζόχα. Αυτη τη chevrolet ειναι να έχεις χώρο δικό σου και να βαλεις πρόγραμμα ενα restoration 4ετιας μην πω παραπάνω. Για να ξέρεις τι θα έχεις στα χέρια σου μετά. Κάθομαι και διαβάζω ολο το thread και απο τι συμπεραίνω η τελευταία και ποιο παρείσακτη λύση ειναι να πιάσει καποιος να κάνει κατι μονος του. Γιατι ρε παιδιά. Θα κατεβάσετε τον εαυτό σας 3 κοινωνικές ταξεις παρακάτω αμα πιάσετε σφυρι και κόντρα?. Ειναι αποδεδειγμένο οτι στην ελλαδα τα περισσότερα συνεργεία και φανοποιοί είναι λαμογια του κερατά γιατι επιμένουμε να τους κάνουμε ανθρώπους?. Τα ειπα και ξελάφρωσα
-
Σκέφθηκες ότι μπορεί κάποιοι εξ ημών (εγώ) να μην έχουμε ικανότητα (κατ' αρχήν), χρόνο και χώρο;
-
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
Γιατι ρε παιδιά. Θα κατεβάσετε τον εαυτό σας 3 κοινωνικές ταξεις παρακάτω αμα πιάσετε σφυρι και κόντρα?.Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Μπορεί στην ηλικία σου να έχεις χρόνο αλλά αυτό δυστυχώς δεν είναι αυτονόητο για τους περισσότερους. Και βέβαια χρειάζεσαι και κάποιο χώρο για όλα αυτά, και σίγουρα μια ανοικτή πυλωτή ή ένα χωράφι μπορεί να βολεύουν για πολλές δουλειές, όχι όμως και για μια τέτοιου είδους ανακατασκευή. Άρα στενεύουν ακόμα περισσότερο τα περιθώρια.
Και βέβαια μπορεί να έχεις όλα τα παραπάνω αλλά όταν πιάνεις σφυρί και κόντρα το μόνο που καταφέρνεις είναι να χτυπάς τα δάχτυλά σου. Σίγουρα είναι καλό να προσπαθείς και να δοκιμάζεις τα πάντα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το αποτέλεσμα της δουλειά σου θα είναι πάντα ικανοποιητικό. Μπορεί όντως πολλά 'μαστόρια' να απαιτούν αμοιβές που δεν είναι αντίστοιχες της ποιότητας της δουλειάς τους, αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Η σφυρηλάτηση είναι κι αυτή μια τέχνη στην οποία όπως φαντάζομαι ότι ξέρεις δεν τα καταφέρνουν και πολλοί από αυτούς που εξασκούν το επάγγελμα του λαμαρινά. Πόσο μάλλον κάποιος που θα πιάσει για πρώτη φορά σφυρί και κόντρα στη ζωή του. Και μην σε παραπλανούν αυτά που διαβάζεις στα αντίστοιχα Αγγλικά περιοδικά. Η αλήθεια είναι ότι στην Αγγλία είναι πάρα πολλοί αυτοί που ανακατεύονται σε ερασιτεχνικό επίπεδο, αλλά στην πραγματικότητα μικρό ποσοστό από αυτούς παράγει αξιόλογα αποτελέσματα. -
Ok Μητσο είμαι ρομαντικό καυλωμένο νιατο και συ εχεις κανει μονος σου λαμαρινοδουλειες και ξερεις. Αλλα μετα να μην απορούμε γιατί οι τιμες των κλασσικών είναι στο Θεο στην Ελλάδα. Οταν πολύ απλα ο ιδιοκτήτης που στο τέλος θα καταλάβει οτι ο μάστορας του του έκανε μια τρύπα στο νερό απο ποιον θα τα πάρει πίσω τα λεφτα? μα φυσικά απο τον επόμενο υποψήφιο αγοραστή. Δεν το συνεχίζω.. καταρα και να αλλάξει κατι στην Ελλαδα, κανέναν δεν καίει απόλυτος μια χαρα περνάνε όλοι. Αυτο με το 'χωρο και τον χρονο' , για το κομματι του χρόνου οταν γίνετε ατομική restoration ειναι κανόνας οτι περνει πολυ χρονο παραπάνω ειπα 5τια που μπορεί να ειναι μονο για την φαναρτζοδουλεια. Για το κομμάτι του χωρου θα φερω παραδειγμα την αγγλια παλι. Εδω τα σπιτια αν κρίνω απο την πόλη μου, εχουν αρκετή αυλη και γκαράζ σε ποσοστό πανω απο 60%. Τωρα στην Ελλαδα που παστωθήκαμε σαν τις σαρδέλες ακομα και στην επαρχία και στα χωρια ε τι να πω λογικό ειναι να μην υπάρχει χώρος. Αλλα τωρα θα ξεφύγει παλι η συζήτηση θα πάμε παλι πίσω σε δεκαετίες 60-70 που κατέβαινε ο κοσμος απο τα χωριά και οι εργολάβοι έχτιζαν οπου να ναι και οι κυβέρνηση αυτο και τα κόμματα εκεινο και ο γείτονας το αλλο και και και ακαι καικαι ακιασκφασξδγασγασ κουραστηκα . Endless loop ok πατε σε φαναρτζη καλύτερο ακούγετε
-
Βρε Δημήτρη,τραβηγμένη απ' τα μαλλιά η άποψή σου,βάλε και λίγο νερό στο κρασί σου.Εαν κρίνω από τον εαυτό μου,που λερώνω τα χέρια μου,λύνοντας,δένοντας,καθαρίζοντας,γυαλίζοντας κλπ είναι αδύνατον να τα κάνω 'ολα μόνος μου γιατί απλά κανείς μας δεν είναι φωτεινός παντογνώστης.
Δες λίγο την Alfetta Gtv σε παλαιότερα πόστ.Ο ιδιοκτήτης,παλαιός και καταξιωμένος μηχανικός, και σε φανοποιό και σε βαφέα και σε ηλεκτρολόγο και σε ταπετσέρη και πάει λέγοντας,απευθύνθηκε για να έχει αυτό το αποτέλεσμα.
Να μου πείς ότι όλοι θέλουν ψάξιμο,έλεγχο και προσοχή να το δεχτώ.Οχι όμως ότι το αποτέλεσμα ενός χομπίστα θα είναι εφάμιλο με αυτό ενός σωστού τεχνίτη. -
Δημήτρη, αν στην Αθήνα, ή σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη, πιάσεις σφυρί και κόντρα στο γκαράζ, τον ακάλυπτο, ή το δρόμο σε μισή ώρα θα σε έχουν πάει μέσα σηκωτό...
-
και συ εχεις κανει μονος σου λαμαρινοδουλειες και ξερειςΑκριβώς επειδή προσπαθώ να κάνω μόνος μου και λαμαρινοδουλειές τα λέω αυτά. Επειδή καταλαβαίνω ότι στην πυλωτή μου δεν μπορώ να κοπανάω με το σφυρί όσο θέλω, δεν μπορώ να δουλεύω τροχό ή τριβείο όποτε και όσο να 'ναι, δεν μπορώ να έχω το κομπρεσέρ να ακούγεται με τις ώρες μέχρι να τελειώσω το βάψιμο... Και μην νομίζεις ότι έχω περίεργους γείτονες, ίσα ίσα, οι άνθρωποι δείχνουν κατανόηση πάνω σε ένα χόμπυ το οποίο είναι εντελώς ακατανόητο γι' αυτούς. Φυσικά και εγώ δεν προκαλώ, οι θορυβώδεις δραστηριότητες δεν γίνονται σε ακατάλληλες ώρες, και φροντίζω να μην διαρκούν για πολύ. Αλλά όπως και να το κάνουμε είναι λεπτές ισορροπίες που είναι βάσανο να τις κρατάς.
Και βέβαια όντας ανοιχτός ο χώρος που εργάζομαι πρέπει να φροντίζω να 'κλείνω' τις δουλειές που ανοίγω πριν αποσυρθώ για βράδυ. Εύκολο για ψιλοπράγματα, πολύ δύσκολο για σοβαρές δουλειές. Θυμάμαι την άνοιξη που δούλευα τις πόρτες του Rover. Έπρεπε κάθε φορά να τις βγάζω από το αυτοκίνητο (εύκολο) να ξεμοντάρω τα πλαίσια των παραθύρων (δύσκολο) και αφού τελείωνε η δουλειά να κάνω το αντίστροφο για μην μείνει το αυτοκίνητο αυτοκίνητο ανοιχτό το βράδυ. Και η όλη ιστορία λάμβανε χώρα κατά τις 9-11 το βράδυ με το φως λάμπας... τα σαββατοκύριακα ποτέ δεν είναι αρκετά....
Και φυσικά παρόλες τις δυσκολίες θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο που διαθέτω έστω και αυτό τον χώρο. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα όπως καταλαβαίνεις, ούτε και θεωρώ σωστό να κατηγορείς τους άλλους επειδή δεν διαθέτουν αντίστοιχο πείσμα ή αντίστοιχες 'ευκολίες' ώστε να δουλεύουν μόνοι τους. -
Ok συμφωνω ειμαι κομματάκι υπερβολικός απο την αλλη ομως γιατι δεν κυνηγάμε τα δικαιώματά μας σαν καταναλωτές? Γιατι αφήνουμε οι φαναρτζήδες και τα συνεργεία να πουλάν υπηρεσίες χωρις τιμολόγια? Γιατι σε κανένα συνεργείο δεν υπάρχει εστω και ενας τυπικός τιμοκατάλογος ? Γιατι δεν υποχρεώνουμε τον μάστορα να βρει τρόπους να καθιερώσει στανταρ υπηρεσίες πχ ξε σάπισμ τοσα και πάντα πρέπει να το δει και τριχες κατσαρές. Δεν μπορούμε άμεσα να κάνουμε τον αλλο άνθρωπο επαγγελματία και 'άνθρωπο' αλλα σε οποιοδήποτε επάγγελμα η στάση αυτου που παρέχει μια υπηρεσία εξαρτάτε απο αυτόν που την ζητάει. Παει κόσμος στον φαναρτζή παιρνει το αμάξι του και αντι εκείνη τη στιγμή να θίξει οποιαδήποτε ατελεια παει στο σπιτι τα κρατάει μεσα του, τρώει και το αγγούρι στο κώλο και μετα αρχίζει τα παράπονα σε φίλους και site σαν καμια κυρα Κατίνα. Πες το ρε αδερφέ εκείνη τη στιγμή τι θα σου κάνει θα σε δείρει?
-
Γιατι δεν υποχρεώνουμε τον μάστορα να βρει τρόπους να καθιερώσει στανταρ υπηρεσίες πχ ξε σάπισμ τοσα και πάντα πρέπει να το δει και τριχες κατσαρές.Δημήτρη πάς καλά?!! Τί σημαίνει 'ξεσάπισμα??' Για το δικό σου αυτοκίνητο μπορεί να είναι ένα βιδωτό φτερό και για το δικό μου ολόκληρο το πάτωμα...αν δεν το δεί πώς θα καταλάβει τί θέλεις να κάνεις και τί θέλει το αυτοκίνητο??
-
Μήτσε χαλάρωσε, έχει δίκιο ο Άγγελος, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Άμα χωθείς λίγο περισσότερο στο σπορ θα καταλάβεις σιγά σιγά ότι η υπομονή που πρέπει να δείξεις για να φτιάξεις κάτι σωστό από ένα ερείπιο πολλές φορές δεν πληρώνεται... Πόσο μάλλον να μπει στα πλαίσια ενός τιμοκαταλόγου...
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων