-
μητσο χαλαρωσε, εχεις κι αλλου λαθος μου φαινεται.....
η εργασια του φανοποιου, οπως και του μηχανικου, οπως και πολλων ακομα επιβαρυνεται με το φπα πανω στην τιμη που συμφωνηθηκε
αν ομως ο τεχνιτης σου επιβαλει το 19% με το ετσι θελω για να ειναι σωστος και νομιμος θα τον μπινελικιασεις
ετσι λοιπον η ''αναγκαζεται'' να παρανομησει η ''αναγκαζεται'' να ειναι ακριβοτερος στην τιμη του κατα 19%
αυτο βεβαια δεν απαλλασει κανενα τεχνιτη απο τις ευθυνες του, για την σωστη εργασια του, οπως και για τα αστρονομικα ποσα που ζητανε μερικοιακομη μη ζητας απ ολους να ερθουν στη θεση σου και να πιασουν τα ''σφυρια'' και τους ''μαλακες'', για τον απλουστατο λογο, οτι εσυ μαθαινεις ευκολα να βγαζεις ψυγειο κι αλλος μαθαινει ευκολα το μισο μανουαλ απ εξω.....
κι οπως ολα τα θεματα.....ετσι λυσαμε και αυτο, μεσα απο τις σελιδες του αγαπημενου μας φορουμ.....
παμε παλι στις πινακιδες ιστορικων και εισαγωγη ατελων αυτοκινητων..... -
Πιάνω και σφυρί και ράσπα, και οξυγόνο και αργκόν. ειδικά με την τελευταία κεντάω.
ασε τα μηχανικά...το λύνω το δένω και μου μένουν και βίδες περίσσευμα αλλά...
Χρόνο έχει κανεις να μου δώσει???
Χρήμα για να κάθομαι να ματσακωνιάζω και να σφυρηλατώ?εκεί γίνεται το μπέρδεμα...
και έτσι καταλήγουμε στον μάστορα... -
Αν έχεις χώρο δουλεύεις Σ/Κ αλλά θα κάνεις χρόνια να το τελειώσεις.
Φίλος τέλειωσε ένα αμάξι στο γκαράζ του, νοίκιασε μια αμμοβολή και μετά έκλεισε τις τρύπες με fiberglass. Η επισκευή του κινητήρα ήταν καλύτερη, το μόνο που αγόρασε ήταν μια βάση για να τον κρατάει - (νοίκιασε μικρό παλάγκο για να τον βγάλει). Του πήρε 3-4 χρόνια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν έχεις χώρο δουλεύεις Σ/Κ αλλά θα κάνεις χρόνια να το τελειώσεις.Κι αν έχεις παιδιά πότε θα τα δεις;
-
Ανάλογα.
Μπορεί να χρησιμοποιείς το αμάξι για να μη βλέπεις τη γυναίκα σου (και τα παιδιά με τα παιδικά πάρτι κλπ, κλπ).
-
Εμείς όμως θέλουμε να βλέπουμε και τα παιδιά μας...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
και μετά έκλεισε τις τρύπες με fiberglass.Μόνο που αυτό είναι μπάλωμα φίλτατε,όχι restoration.Γι'αυτό χρειάζονται οι τεχνίτες.
-
Ηταν σε πάτωμα γι αυτο έβαλε fiberglass αν ήταν σε φτερό θα έβαζε στόκο κ εφημερίδα?
-
Ο χρήστης yiannis2002 έγραψε:
Ηταν σε πάτωμα γι αυτο έβαλε fiberglass αν ήταν σε φτερό θα έβαζε στόκο κ εφημερίδα?παλι καλα που δεν εβαλε πλεξιγκλαςς
-
Εγω την θέση την ειπα, μακάρι να έρθουν καλύτερες μέρες.
-
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
και μετά έκλεισε τις τρύπες με fiberglass.
Μόνο που αυτό είναι μπάλωμα φίλτατε,όχι restoration.Γι'αυτό χρειάζονται οι τεχνίτες.
Γι αυτό το έγραψα το fiberglass. Δεν έχει επαγγελματικές μηχανές να κολλάει κομμάτια λαμαρίνας, να βάλει το αμάξι πάνω στη καλίμπρα κλπ. Οι λαμαρινοδουλειές που κάνεις στο πάρκινγκ του σπιτιού είναι περιορισμένες.
Όμως τον κινητήρα μπορείς να τον ανοίξεις και να κάνεις καλή δουλειά. Αν χρειάζεται, πηγαίνεις κεφαλή ΄(ή/και μπλοκ) στο μηχανουργείο.
-
Μπορείς να κάνεις και λαμαρινοδουλειά σε περιορισμένη έκταση βέβαια, μια αργκόν χρειάζεται και μια πρέσσα .
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όμως τον κινητήρα μπορείς να τον ανοίξεις και να κάνεις καλή δουλειά.
Ναι, να κάνει καλή δουλειά στο άνοιγμα...και μετά πώς θα τον κλείσει (και θα δουλέψει) αν δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις? Με πολυεστέρα κι αυτόν?
-
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
Αυτη τη chevrolet ειναι να έχεις χώρο δικό σου και να βαλεις πρόγραμμα ενα restoration 4ετιας μην πω παραπάνω. Για να ξέρεις τι θα έχεις στα χέρια σου μετά.Κάθομαι και διαβάζω ολο το thread και απο τι συμπεραίνω η τελευταία και ποιο παρείσακτη λύση ειναι να πιάσει καποιος να κάνει κατι μονος του. Γιατι ρε παιδιά. Θα κατεβάσετε τον εαυτό σας 3 κοινωνικές ταξεις παρακάτω αμα πιάσετε σφυρι και κόντρα?. Ειναι αποδεδειγμένο οτι στην ελλαδα τα περισσότερα συνεργεία και φανοποιοί είναι λαμογια του κερατά γιατι επιμένουμε να τους κάνουμε ανθρώπους?. Τα ειπα και ξελάφρωσαΜαλλον δεν καταλαβες καλα τι παιζει με το αμαξι αυτο. Δεν το εβαλα στην τυχη και δεν ειναι τυχαιο που εβαλα μονο φωτογραφιες πριν ξηλωθει και δειτε ενα μερος της δουλειας που πεφτει. Ενα πραγμα να εισαι σιγουρος, ξεχασε το να το φτιαξεις με οσα χρονια και αν ζητησεις, γιατι? διοτι εδω δεν χρειαζεται να εισαι λαμαρινας αλλα καλλιτεχνης!! Εγραψα οτι τιποτα δεν θα αλλαχτει, ολα θα φτιαχτουν τα ιδια απο λαμαρινα, ιδια. Αυτο που θα επρεπε κατ εμε να γραφεις αν κατεχεις εστω και ερασιτεχνικα τη φανοποιεια ειναι το θαυμασμο σου στον ανθρωπο που θα εχει τα κοτσια να ασχοληθει να αναστησει το οχημα (το 99% γυρναει την πλατη του ή σηκωνει τα χερια ψηλα)και να προσπαθησεις να μας πεις αφου λες οτι γνωριζεις 5 πραμματα ποσο θα κοστισει η φανοποιεια και η βαφη κατα τη γνωμη σου. Και για τα συνεργεια και του φανοποιους γενικα που τους θεωρεις τους περισσοτερους λαμογια, λυπαμαι αλλα δεν συμφωνω καθολου μαζι σου. Λαμογια υπαρχουν παντου σε ολες τις δουλειες, σε ολες τις εργασιες, αλλα περισσοτερο ομως στις υψηλοτερες κοινωνικες ταξεις. Σε αυτες τις 3 κοινωνικες ταξεις παρακατω θα βρεις περισσοτερο αγνους ανθρωπους. Το θεμα ειναι οταν πας καπου, να γνωριζεις σε ποιον πας, να ξερεις την δουλεια του και να τον γνωρισεις τον ανθρωπο.
-
Γιωργο ο μαστορας που το φτιαχνει ειναι ενας που ασχολειτε σχεδον μονο με παλια αυτοκινητα και αναπαλαιωσεις στην Κρητη? Αυτος που ειχε φτιαξει και το τοπολινο απο την εκδηλωση?
-
σου απαντω εγω γιατι ο γιωργος ειναι ταβλα με 40 κατι πυρετο(γεραματααα.....)
αν εννοεις το μπαλιλα, σε χρωμα μπορντω-μπεζ, ναι αυτος το εχει φτιαξει
-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
σου απαντω εγω γιατι ο γιωργος ειναι ταβλα με 40 κατι πυρετο(γεραματααα.....)Οχι σημερα σηκωθηκα, εχω μονο δεκατα!!!
Δεν εχει σημασια ποιος ειναι ο Φανοποιος που το φτιαχνει το συγκεκριμμενο, αλλα το οτι οποιος ασχολειται με τετοια αυτοκινητα πρεπει να πληρωνεται κιολας. Δεν ειναι αλλαγη φτερου 75 ευρω, αλλαγη προφυλακτηρα 35 ευρω, αλλαγη πορτας 90 ευρω, ή βαφη μεσα εξω καπο 120 ευρω. Δεν κοστολογεις σε ενα χαρτι το ξεσαπισμα, το μπαλωμα, αυτο το μηνυμα θελω να περασω. Οσοι ασχολουνται με ανακατασκευη αυτοκινητων παλαιων, πρεπει οπως λεει και ο Δημητρης να μπορουν να ασχοληθουν και μονοι τους και να πιανουν και λιγο τα χερια τους για να μπορουν να μειωσουν το τελικο κοστος της ανακατασκευης. Αλλα σε θεματα οπως επισκευη λαμαρινων ή βαφη οχήματος πρεπει να απευθυνθουν στους αντιστοιχους τεχνιτες, αλλιως τζαμπα το τρεξιμο και τα λεφτα. Πρεπει να ψαξουν και να βρουν τον καταλληλο που θα ασχοληθει και οχι να θεωρει λαμογιο καποιον που δεν θελει καν να τα πιασει στο χερι του, ή για να μην πει οχι, σου λεει μια αστρονομικη τιμή. Λαμογιο ειναι αυτος που θα το πιασει στα χερια του και θα το τσεκουρεψει. Πως ομως πρεπει να χαρακτηρισουμε αυτον που θελει να ανακατασκευασει ενα αυτοκινητο και ψαχνει καποιο κοροιδο να το φτιαξει, με την μικροτερη δυνατη τιμη, χωρις να γνωριζει ή να μπορει να αξιολογησει τη δουλεια του σε αλλα αυτοκινητα που εχει φτιαξει? Ή πως θα χαρακτηρισουμε αυτον που παραταει το οχημα του εκει λες και ειναι αποθηκη το συνεργειο, πληρωνοντας οποτε θυμαται με επιταγες τριμηνες, εξαμηνες, δωδεκαμηνες?
Ανακατασκευη οχηματος ειναι ενα θεμα που μπορει να σου κοστισει πολλα, αν δεν ξερεις τι ψαχνεις, αν δεν ξερεις να κρινεις την δουλεια που χρειαζεται, αν δεν ξερεις σε ποιον πας. -
Σωστός !!! +1
-
καλημέρα παιδιά,
ονομάζομαι Απόστολος και είμαι κάτοχος μίας Toyota Celica ta22, του 1975. Πρόσφατα έκανα αναπαλαίωση στο αμάξωμα, γδύσιμο-τρίψιμο-επισκευή σκουριών-βαψιμο κτλ. Η όλη διαδικασία περιγράφεται στο blog (http://pistolis001.wordpress.com/) που μπορείτε να επισκεφθείτε εάν θέλετε, για περισσότερες φωτογραφίες και πληροφορίες.
για ότι θέλετε να ρωτήσετε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου και στο προσωπικό μου email.
-
Οτι περνάει από το χέρι μας ας το κάνουμε, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι...
Αλλά να μην παραμυθιαζόμαστε, όταν δεν περισσεύει ούτε χρόνος ούτε χρήμα, προσπαθείς για ένα αποτέλεσμα απλώς λίγο πάνω από το προσωρινό.
Αναπαλαίωση - Συντήρηση - Επισκευή παλαιών αυτοκινήτων