-
Βασικά είχαμε δυο επιλογές. Ή καθόμασταν με τους Γερμανούς ή μας απελευθέρωναν οι Άγγλοι και κράταγαν το μαγαζί μέχρι να βγάλουμε διαχειριστή. Εμένα η δεύτερη πιο λογική μου φαίνεται.
Άλλη πάντως πίστεψε με δεν υπήρχε. Ακόμα και η Γαλλία που υποτίθεται είχε στρατό, τέθηκε υπό συμμαχικό έλεγχο ακριβώς μέχρι να οριστεί κυβέρνηση.
Δεν είναι κάτι συγκλονιστικό αυτό. Αν πιστεύουν κάποιοι ότι τότε η χώρα τέθηκε **υπό βρετανική κατοχή **έχουν σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να το κοιτάξουν...@mjacob
Ένα καλό μάθημα προς όλους αυτούς που θέλουν να δουν το μαρμαρωμένο βασιλιά και θέλουν πόλεμο με την Τουρκία είναι το παράδειγμα της Γεωργίας. Να δουν όσους πέθαναν-τραυματίστηκαν-σακατεύτηκαν για χάρη ενός ΓΙΩΤΟΜΠΑΛΟΥ όπως είναι ο άχρηστος ο πρόεδρος τους και μετά να ξανασκεφτούν αν θα πολεμούσαν για να καλύψουν την ανικανότητα οποιασδήποτε κυβέρνησης γιατί αν γίνει πόλεμος για αυτό το λόγο θα γίνει. Δεν πιστεύω ότι έχουμε κάτι να χωρίσουμε με τους Τούρκους. Ακόμα και το γεγονός ότι έχουν βλέψεις σε νησάκια, βραχονησίδες κλπ είναι αποτέλεσμα ανεπαρκούς ως ανύπαρκτης εξωτερικής πολιτικής από την πλευρά μας. Αν τόσα χρόνια είχαμε γράψει στα @@ τους βρωμοκύπριους και κάναμε συνεργασία σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο με τους Τούρκοι δεν θα μιλάγαμε για κανένα πόλεμο. Αφού όμως όλες οι κουβέντες ξεκινάνε με το θέμα της Κύπρου (και κλείνουν εκεί) καλά να πάθουμε... -
Μωρέ αυτό ειπώθηκε αρκετές σελίδες τώρα, αλλά εδώ για κάποιους το να είσαι άνευ προϋποθέσεων [ακριβώς έτσι όπως τις θέτεις] έτοιμος να πάρεις το κουμπούρι και να αρχίζεις να σφάζεσαι... νομίζω βλέπεις τί αίγλη έχει πάρει.
Τη δική σου θέση/προβληματισμό για το ζήτημα του πολέμου, την θυμάμαι από μια αρκετά παλιότερη συζήτηση[/βρίσιμό μας ] και την είχα εκτιμήσει. Δεν ήταν για το Ελλάδα Τουρκία, αλλά νομίζω ότι όπως την είχες θέσει τότε, έτσι τη μεταφέρεις και τώρα.
-
Αυτά είναι ... Μανόσκυ με υπερένταση
Κοίτα δεν μπορώ να μιλήσω για την δική σου λογιστική κατάσταση που χρωστάς και που δεν χρωστάς, αν και υποψιάζομαι πως είσαι ριγμένος με τέτοια παραγωγικότητα που βαράς.
Εγώ δεν χρωστάω, το σχολείο μου το πλήρωνε ο μπαμπάς μου με τους φόρους που πλήρωνε και το΄σφυρί και το καλέμι του.Το πλήρωσε λίγο ακριβά αλλα το φχαριστήθηκε. Εγώ πάλι δούλευα καλοκαιρια ,ενώ απο τα 18 και μετά μονίμως και σταθερά. (46-18=28 μείον 2 στρατός = 26 χρόνια δουλειάς με εισφορές και κάργα έμμεσους και άμεσους φόρους νομίζω είναι αρκετά ).Νομίζω τα παιδιά μου έχουν πληρωμένο ήδη το σχολείο τουςΕαν πάλι τα παραπάνω συγκινητικά ποστ σου υπονοούν το χρέος μου στον Κολοκοτρώνη και τον Ανδρούτσο σε διαβεβαιώ πως τους θαυμάζω απεριόριστα για δικούς μου λόγους αλλά δεν τους χρωστάω μία, μιας και κάναν αυτό που επέλεξαν και γουστάραν για τους λόγους που εκείνοι είχαν , και δεν με ρώτησαν καν αν συμφωνώ να πεθάνουν για να τους χρωστάω, γιατί σίγουρα θα τους έλεγα όχι, δεν μ αρέσει να χρωστάω ζωές.
Αλλωστε αν ήμασταν Τούρκοι ο μανόσκογλου θα μας έγραφε τώρα πως χρωστάμε στον Κεμαλ και αν ήμασταν απο Βενεζουέλα χρωστάμε στον Μπολιβάρ, όπως και να είχε θα χρωστάγαμε.
Αυτή την στιγμή που είμαστε απόλυτα υποτελείς στους χρεώστες μας ως χώρα(και όχι στουςΤούρκους) αντί να ασχολείστε με το μείζον θέμα της απώλειας της -αγαπημένης σας-δημοκρατίας σας μιας και δεν δικαιούστε να ψηφίζετε πια οικονομική και κοινωνική πολιτική, αντι να ασχολείστε με το πόσο πιο φτωχά θα είναι τα παιδιά σας επειδή εσείς κοιμάστε και παπαρίζεστε με διαδικτυακά bytes, ασχολούμενοι με τις ψυχοθεραπείες σας. Θα σας χρωστάνε πολλές μούτζες
-
Ρε κανα Τούρκο σκότωσες;
Κανά πόδι/χέρι έχασες;ΟΧΙ.
ΧΡΩΣΤΑΣ .&- -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ρε κανα Τούρκο σκότωσες;
Κανά πόδι/χέρι έχασες;ΟΧΙ.
ΧΡΩΣΤΑΣ .&-Εχω χάσει ένα χέρι κι ένα @ρχίδι. Το @ρχίδι τζάμπα, ξέχασα πως φόραγα γάτζο
-
[κι εγώ που νόμιζα πως το @ρχίδι είχε πάει από αυτανάφλεξη ]
-
-
Ελπίζω το κουμπί αν το πατήσεις να βγαίνει και η μούτζα
-
Τύλιξέ μου Τάσε μισό κιλό ελευθερία και γράφτη στο τεφτέρι. Θα στην πληρώσω με ένσημα γιατί από ρευστό στενεύομαι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τύλιξέ μου Τάσε μισό κιλό ελευθερία και γράφτη στο τεφτέρι. Θα στην πληρώσω με ένσημα γιατί από ρευστό στενεύομαι.Μισό λεπτό να πάρω τον μπαρόζο να ρωτήσω αν έχουμε στην αποθήκη ....
-
delete
-
Α ρε Μεταξά...
Ένα ναι να έλεγες και τώρα θα ήμασταν επαρχία της Ιταλίας...
Μια ζωή μαλατσίες αυτοί οι φασίστες...
-
Mια επισύμανση στον e_avgo .
Πως μπορείς και λες οτι οι εντασεις ειναι ψευτικές στο Αιγαιο απο την στιγμη που οι ιδιοι οι πολιτικοί μας κοροιδευουν οτι δεν υπάρχει κανενα κοιτασμα στο Αιγαιο και οι Τουρκοι μας διαλαλούν οτι αν επιχειρήσουμε εξορυξη θα ειναι αιτια πολέμου.
Πως εισαι τοσο σίγουρος οτι οι Τουρκοι μπλοφάρουν?
Αν καποιοι συμμαχοι δεν θέλουν την οικονομική αναπτυξή μας ποσο μάλλον οι Τούρκοι.
Και αφου δεν συμφερει καμια συρραξη για εμας τους δύο τοτε γιατι την προκαλούνε οι Τουρκοι με πράξεις?Είναι κορόιδα των αμερικάνων .
Η συρραξη σιγουρα συμφερει να γινει για τους συμμάχους .Τυπου Γερμανιας ,ΗΠΑ.
Όμως τα οφέλη για την Τουρκία θα ειναι και γεωστρατηγικά αρα και οικονομικά αρα και πολιτικά.
Μην εχουμε αυταπάτες.Οι Τουρκοι ειτε τους βαζουν ειτε όχι θελουν και μπορούν να δημιουργησουν πόλεμο .Οταν αρχισουμε να πρατουμε ως ανεξαρτητη χωρα τοτε θα δουμε αν μπλοφαρουν ή οχι.Ως τοτε ας μην παιρνουμε αψήφιστα τις απειλές τους. -
Καλύφθηκα, μη γράφω τα ίδια Χάρη.
Ήμουν σαφής (πρέπει να είσαι στο παρόν φόρουμ, γιατί κάθε σου λέξη ελέγχεται για να διαστραφεί αντίθετα με την κοινή λογική), αναφέρθηκα στην περίοδο μετά την αποχώρηση των Γερμανών κατακτητών.
ΕΥΤΥΧΩΣ δεν νίκησαν οι κομμουνιστές, ΕΥΤΥΧΩΣ η μοιρασιά στη Γιάλτα δεν μας έριξε στο πανευτυχές (όπως θα σε διαβεβαιώσει ο greo) ανατολικό στρατόπεδο, ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτό αρνήθηκαν να το χωνέψουν οι 'διεθνιστές' (που όσο ο πατερούλης τα είχε κάνει πλακάκια με τον Αδόλφο σφάζοντας από κοινού Πολωνούς, ούτε ν' ακούσουν ήθελαν περί 'αντίστασης'). Και σκίστηκε η χώρα στα δύο.
Αλλά είναι δυνατόν να αναλωθώ σε τέτοια συζήτηση; Όταν εδώ και 50 χρόνια ούτε οι σοσιαλκομμουνιστές δεν έχουν κατασταλάξει μεταξύ τους στο τι έφταιξε, όταν τα σχολικά βιβλία δεν περιλαμβάνουν εκείνη την περίοδο για να μη στριγγλίσουν σαν βιασμένες καλόγριες οι του Περισσού (αφού δεν πρόκειται να γίνει αντιγραφή άρθρων του Ριζοσπάστη); Δε σφάξανε.
-
Ακούτε κοπρίτες ; Δεν αναλώνεται ο Μάνος σε τέτοιες συζητήσεις...Τι τον περάσατε, έχει κι άλλα πράγματα να κάνει
Δε σφάξανε, σιγά μη γράφει τα ίδια
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Εν τέλει είναι ανεξήγητο τι επιδίωξαν οι ηγέτες του ΚΚΕ εκείνη την περίοδο.
Ένταξη στην σοβιετική σφαίρα επιρροής ?
Μα ο Στάλιν τους διαμήνυσε ότι [b]δεν πρόκειται να κατέβει ο Κόκκινος Στρατός στο Αιγαίο.
Άλλωστε δεν υπήρχε ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση να επικρατούσε ο ΕΛΑΣ στην Ελλάδα απ' την στιγμή που οι Αμερικανοί ήταν αποφασισμένοι ακόμα και να στείλουν οι ίδιοι στρατεύματα στην Ελλάδα να κτυπήσουν τους κομμουνιστές αν δεν τα έβγαζε πέρα μόνος του ο Εθνικός (ή Κυβερνητικός-όπως θέλετε πείτε τον) Στρατός.
Προς τι αυτό το αιματοκύλισμα ?[/b]
.Μιας και το plotter αρνειται να συνεργαστει ας απαντησουμε στη ρητορικη(?) ερωτηση του κ.nozomi, το δευτερο ανταρτικο δεν εγινε με στρατηγικο σχεδιασμο...ή μαλλον χωρις ρεαλιστικα αντικειμενικο σκοπο..θα μπορουσες να κανεις το ιδιο ερωτημα κα ιστους ισπανους ανταρτες (καποτε υπερασπιστες της νομιμοτητας και της δημοκρατιας... ) ας απαντησουμε με μια ερωτηση κ.Nozomi τον λαβυρινθο του Πανα τον εχεις δει?
-Α) αν ναι τοτε δεν χρειαζεται να πουμε τιποτε αλλο, η ιστορια αλλωστε ειναι γεματη απο αντιστοιχους ματαιους αγωνες.
-Β) αν οχι τοτε πρεπει να το δεις. Το δευτερο ανταρτικο ειναι η εκδικηση του εκδικημενου, αν θες το παμε και σε προσωπικο επιπεδο, (οπως το εκανε και ο τασος παραπανω αλλα με αλλο λογο )
ο παππους μου οταν γυρισε στο χωριο του απο το ανταρτικο και χωρις τα οπλα προσπαθησε να ξαναδουλεψει τα πατρικα κτηματα(τον πατερα του προππαπου μου τον σκοτωσαν στο ξυλο οι χυτες και γερμανοτσολιαδες γιατι δεν εδωσε τον γιο του..(ο αλλος θειος ο αδερφος του παππου ηταν στο ελ αλαμειν τοτες κλπ.) οταν λοιπον με το καλο γυρισε στο χωριο βρηκε το σπιτι καμμενο (ακομα μπορεις να δεις τα μαυρισμενα θεμελια του) και την οικογενεια ακεφαλη (ακεφαλα πτωματα εβλεπε και στην δημοσια βεβαια αλλα αλλο αυτο). Με τα πολλα πολλα οι αοπλοι πλεον εαμιτες αντιληφθηκαν οτι η ρεμουλα τους ειχε ζωσει..φαι nein οικογενεια nein στο χωριο ολοι το παιζανε μαγκες (ναι αυτοι που κρυβονταν πριν π.χ. μαυραγοριτες χωροφυλακες παπαδες κλπ) ε δεν ηθελε και πολυ, βεβαια ο παππους δεν προλαβε να ξαναπαει στο βουνο γιατι τον μαζεψανε και τον χωσανε στις φυλακες στο Μεσολογγι.(βεβαια(δις) ο παππους το ενφιελντ το ειχε κρυμμενο στα βουνα καλυμμενο με 1 πιθαμι γρασσο οπως μου ελεγε , το μαουζερ MP-38 του το βρηκανε ομως )Πες μου εσυ απο τον καναπε σου αν ησουν εαμιτης τοτες τι θα εκανες ?θα εκανες την παπια?θα ανεβαινες στο βουνο?τιποτα απο τα δυο?
Η βια του δευτερου εμφυλιου ειναι μια βια απογνωσης καλως ή κακως ...και σε αυτον τον κοσμο η βια δεν ειναι αποτελεσμα συσχετισμου δυναμεων μονο,ή αναλυσεων και κοντρα μαρξισμος κλπ. αλλωστε ο ιδεαλισμος ηταν αυτος που εκκινησε τον βΠΠ και αυτος τον τελειωσε...τα μακροοικονομικα μεγεθη και η βιομηχανια κατι νησακια στον ειρηνικο και πολλα τους ηταν.
Οσο για το σχολιο για τα δεκεμβριανα...ελεος!Ουτε ο εγγονος του Σκομπι δεν θα τα ελεγε αυτα.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ακούτε κοπρίτες ; Δεν αναλώνεται ο Μάνος σε τέτοιες συζητήσεις...Τι τον περάσατε, έχει κι άλλα πράγματα να κάνειΔε σφάξανε, σιγά μη γράφει τα ίδια
Σωστά σύντροφε. Αφήνω τις ατέρμονες σοσιαλιστικές αναζητήσεις στους συμμετέχοντες σε θεματικές βραδιές επαναστατικής μπουρδολογίας.
Προτάσεις για ενδελεχή ανάλυση:
- γιατί ο Στάλιν είχε παχύ μουστάκι;
- γιατί ο Λένιν είχε μουστάκι και μούσι;
- γιατί ο Τρότσκυ είχε μουστάκι και μούσι;
Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο είναι επαναστατική πράξη;
Το ξύρισμα είναι αντεπαναστατικό;
Gilette ή ξουράφι;
Καλή συνέχεια.
-
Από ειρωνίες και παπαρολογίες έχουμε υπερπαραγωγή από τους γνωστούς εξυπνάκηδες, βλέπω. Κρίμα που δεν μπορούμε να κάνουμε εξαγωγές, να βελτιωθεί λίγο και το ισοζύγιο πληρωμών. Στη λογική και επιχειρηματολογία έχουμε μόνιμο έλλειμμα, αλλά δημιουργούμε εντυπώσεις με την παπαρολογία και άρα είμαστε ΟΚ ...
-
Ο χρήστης gto250swb έγραψε:
Εν τέλει .....
Προς τι αυτό το αιματοκύλισμα ?
.Μιας και το plotter αρνειται να συνεργαστει ας απαντησουμε στη ρητορικη(?) ερωτηση του κ.nozomi, το δευτερο ανταρτικο δεν εγινε με στρατηγικο σχεδιασμο...ή μαλλον χωρις ρεαλιστικα αντικειμενικο σκοπο..θα μπορουσες να κανεις το ιδιο ερωτημα κα ιστους ισπανους ανταρτες (καποτε υπερασπιστες της νομιμοτητας και της δημοκρατιας... ) ας απαντησουμε με μια ερωτηση κ.Nozomi τον λαβυρινθο του Πανα τον εχεις δει?
-Α) αν ναι τοτε δεν χρειαζεται να πουμε τιποτε αλλο, η ιστορια αλλωστε ειναι γεματη απο αντιστοιχους ματαιους αγωνες.
-Β) αν οχι τοτε πρεπει να το δεις. **Το δευτερο ανταρτικο ειναι η εκδικηση του εκδικημενου, αν θες το παμε και σε προσωπικο επιπεδο, (οπως το εκανε και ο τασος παραπανω αλλα με αλλο λογο )
ο παππους μου οταν γυρισε στο χωριο του απο το ανταρτικο και χωρις τα οπλα προσπαθησε να ξαναδουλεψει τα πατρικα κτηματα(τον πατερα του προππαπου μου τον σκοτωσαν στο ξυλο οι χυτες και γερμανοτσολιαδες γιατι δεν εδωσε τον γιο του..(ο αλλος θειος ο αδερφος του παππου ηταν στο ελ αλαμειν τοτες κλπ.) οταν λοιπον με το καλο γυρισε στο χωριο βρηκε το σπιτι καμμενο (ακομα μπορεις να δεις τα μαυρισμενα θεμελια του) και την οικογενεια ακεφαλη (ακεφαλα πτωματα εβλεπε και στην δημοσια βεβαια αλλα αλλο αυτο). Με τα πολλα πολλα οι αοπλοι πλεον εαμιτες αντιληφθηκαν οτι η ρεμουλα τους ειχε ζωσει..φαι nein οικογενεια nein στο χωριο ολοι το παιζανε μαγκες (ναι αυτοι που κρυβονταν πριν π.χ. μαυραγοριτες χωροφυλακες παπαδες κλπ) ε δεν ηθελε και πολυ, βεβαια ο παππους δεν προλαβε να ξαναπαει στο βουνο γιατι τον μαζεψανε και τον χωσανε στις φυλακες στο Μεσολογγι.(βεβαια(δις) ο παππους το ενφιελντ το ειχε κρυμμενο στα βουνα καλυμμενο με 1 πιθαμι γρασσο οπως μου ελεγε , το μαουζερ MP-38 του το βρηκανε ομως )Πες μου εσυ απο τον καναπε σου αν ησουν εαμιτης τοτες τι θα εκανες ?θα εκανες την παπια?θα ανεβαινες στο βουνο?τιποτα απο τα δυο?
Η βια του δευτερου εμφυλιου ειναι μια βια απογνωσης καλως ή κακως ...και σε αυτον τον κοσμο η βια δεν ειναι αποτελεσμα συσχετισμου δυναμεων μονο,ή αναλυσεων και κοντρα μαρξισμος κλπ. αλλωστε ο ιδεαλισμος ηταν αυτος που εκκινησε τον βΠΠ και αυτος τον τελειωσε...τα μακροοικονομικα μεγεθη και η βιομηχανια κατι νησακια στον ειρηνικο και πολλα τους ηταν.
Οσο για το σχολιο για τα δεκεμβριανα...ελεος!Ουτε ο εγγονος του Σκομπι δεν θα τα ελεγε αυτα.**
Συμφωνω και επ'αυξανω!!
Δεν ζησαμε εκεινη την εποχη (ευτυχως) και αρα δεν μπορουμε να κατανοησουμε της πραγματικες συνθηκες που επικρατουσαν τοτε και την ψυχοσυνθεση των ανθρωπων (εξαθλιωση, πεινα, πονο, αβεβαιοτητα και ανασφαλεια για το παρον και το μελλον)...
Εαν δεν ξανα επιαναν τα οπλα θα τους ''ετρωγαν'' οι Γερμανοτσολιαδοπατριωτες λαχανο... -
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Από ειρωνίες και παπαρολογίες έχουμε υπερπαραγωγή από τους γνωστούς εξυπνάκηδες, βλέπω. Κρίμα που δεν μπορούμε να κάνουμε εξαγωγές, να βελτιωθεί λίγο και το ισοζύγιο πληρωμών. Στη λογική και επιχειρηματολογία έχουμε μόνιμο έλλειμμα, αλλά δημιουργούμε εντυπώσεις με την παπαρολογία και άρα είμαστε ΟΚ ...Μια χαρά είναι στην παπαρολογία όλοι. Απλά εμείς δεν πρωτοτυπούμε ούτε και σε αυτό... Οπότε γιατί να αγοράσουν;
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)