Καινουριο μελος.
Συγχαριτηρια στο φορο σας και στις κατατοπιστικοτατες απαντησεις σας.
Σκευτωμε για την εισαγωγη με μετοικεσια απο αμερικη αυτοκινητο τυπου Volvo, XC 90, χρονολογια 2003, 2,5lt, 2454cc(κυβ. εκατοστα περιπου) Automatic, Δερματινο, Ηλιοροφη, 7θεσιο,Δηχως πλοηγητη 64000μιλια, τιμη αγορας $22,000 και στην κατοχη μου περιπου 1-1/2 χρονο
Θα ηθελα να μαθω απο ατομα που γνωριζουν τα περι τελωνειακων επιβαρυνσεων, δασμων ταξινομησης(διοτι πανω απο 2000κ.ε) πληρωση Φ.Π.Α (για τον ιδιο λογο) και οτι αλλο βασικα γνωριζετε.
Επισης θα σας παρακαλουσα πολυ να μου εξιγησετε το περι Euro 3 Euro 4!!!
Σε μια τηλεφωνικη επαφη(χειμωνα 2007) που ειχα με εκτελωνιστη μου ειπε πως επρεπε να περιμενω την ψηφιση του καινουριου νομου για την απαλαγη ολικος απο δασμους και αλλα νταβατζιλικια(οον αφορα μετοικεσια)
Μου ειπε πως το εν λογω αμαξι εχει ξαναεισαχθει και δεν τηθετε θεμα!! Απλως θα επιβαρυνθω τα τελωνειακο(μισθο του) πινακιδες αδειες ασφαλειες, και εναν ελεγχο 'εγκριση τυπου'!!! (το οποιο δεν πολυ καταλαβα) λογω του οτι προκειτε για αμαξι μονιμου 4κινησης!!! Προσπαθησα να του εξιγησωπως προκειτε για AWD All Wheel Drive και οχι 4Χ4 αλλα ειναι σιγουρος πως πρεπει να κατεβει Αθηνα για μια μερα οπου το αμαξι θα δουλευει για 24 ωρες!! Δεν καταλαβενω μηπως ενωουσε για την ρυππη καυσαεριων?
Οποιος γνωριζει τιποτα σχετικα με την 'περιπτωση' θα τον παρακαλουσα να με 'επιφωτησει'
Σας ευχαριστω.