-
Συζήτηση αστρογαλαξιακή να φανταστώ
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
..... ενα λευκο Lotus Elise κ καμια δεκαρια RX8 με περασαν γαμ....ντας ΠΑΝΩ στο πεταλο...Κι όμως, αυτός με το λευκό Lotus είναι ένα παλικαράκι από εδώ μέσα...
-
Παμε, καιρο εχει να γινει ενδοφορουμιακη μαχη στα 'ζωα'. Ελα να βγαινουν τα μαχαιρια
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
..... ενα λευκο Lotus Elise κ καμια δεκαρια RX8 με περασαν γαμ....ντας ΠΑΝΩ στο πεταλο...
Κι όμως, αυτός με το λευκό Lotus είναι ένα παλικαράκι από εδώ μέσα...
Γι' αυτό κρύβεται;
-
Ε δεν κρύβεται δα! Απλά μπαίνει στη χάση και στη φέξη και δε διαβάζει τέτοια θέματα! Ούτε το είπα για να γίνει πόλεμος! Πρόκειται για εξαιρετικό παιδί και ικανότατο οδηγό. Αν, πάνω στην κάψα της στιγμής, έκλεισε άθελά του κάποιον οδηγό, θα ήταν ο πρώτος που θα έσπευδε να ζητήσει συγγνώμη. Αλλίμονο...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
..... ενα λευκο Lotus Elise κ καμια δεκαρια RX8 με περασαν γαμ....ντας ΠΑΝΩ στο πεταλο...
Κι όμως, αυτός με το λευκό Lotus είναι ένα παλικαράκι από εδώ μέσα...
Δεν τον κανει λιγοτερο ζωο.
Αν δεν ειχα μαζευτει, θα κανε ακομα πιρουετες με το κεντρομιχανο -
Eπίσης θυμάμαι παλαιότερες συζητήσεις και τσακωμούς με μέλη του rx8club ότι αυτοί δεν τρέχουν στους δρόμους και στα Λιμανάκια κτλπ.
Εγώ όποτε τους έχω πετύχει πάνε γρήγορα(τουλάχιστον έτσι νομίζουν )
-
Νταξ μωρέ, εμείς ποτέ δεν τρέχουμε, μόνο οι άλλοι.
-
Ζώα οι φορτηγατζήδες που έκλεισαν 2 στενά για να φορτώσουν κάτι μπάζα.
Μεγαλύτερο ζώο ο οδηγός λευκής ΒΜW που ήθελε να στρίψει προς τα εκεί και κόρναρε βρίζοντας για κάμποση ώρα κλείνοντας άλλο δρόμο, ενώ μπορούσε να κάνει αριστερά ή δεξιά και να πλακωθεί με τους φορτηγατζήδες χωρίς να κρατήσει ακινητοποιημένα καμιά 10ριά άσχετα αυτοκίνητα πίσω του. Ή αλλιώς 'Έχω δίκιο και θα τους πηδήξω όλους μέχρι να το βρω'. -
Δεν έχω καταλήξει ακόμα στο πως ακριβώς πρέπει να χαρακτηρίσω τον ηλικιωμένο κύριο που μένει στην πολυκατοικία μας και εξακολουθεί να οδηγεί παρόλο που είναι 'χούφταλο'*. Είναι άνω των εξήντα, κυκλοφορεί με δύο πατερίτσες - για την ακρίβεια σέρνει το κορμί του - και, όμως, καθημερινά κυκλοφορεί το 'χρέπι' αυτοκίνητό του. Προφανώς και δεν είναι σε θέση να κάνει μανούβρες γι' αυτό και όταν παρκάρει ξεχωρίζει από απόσταση: μπαίνει με τη μούρη και εξέχει ο κώλος, παρκάρει στη μέση του δρόμου & πάνω σε διασταυρώσεις περιορίζοντας πολύ το οπτικό πεδίο, κλείνει ιδιωτικά πάρκινγκ (χρειάζονται μανούβρες για να μπεις-βγεις), κ.ά.. Τρέμω στην ιδέα του πως θα οδηγεί (δεν τον έχω δει) και προφανώς μιλάμε για μηδενικά αντανακλαστικά. Το δίλημμα έγκειται στο ότι το αμάξι του το παίρνει για να πάει στο νοσοκομείο αφού υποβάλλεται καθημερινά σε αιμοκάθαρση. Δυστυχώς, παιδιά δεν έχει να τον πηγαινο-φέρνουν αυτά και η οικονομική του κατάσταση δεν του επιτρέπει να χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση ταξί.
Από τη μία τον λυπάμαι γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια εναλλακτική λύση για να πηγαίνει στο νοσοκομείο και από την άλλη σκέφτομαι ότι κάθε φορά που οδηγεί στο δρόμο αποτελεί εν δυνάμει δολοφόνο.*: Μπορεί να ακούγεται-είναι άσχημη η λέξη αλλά αντικατοπρίζει πλήρως την πραγματικότητα
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Δεν έχω καταλήξει ακόμα στο πως ακριβώς πρέπει να χαρακτηρίσω τον ηλικιωμένο κύριο που μένει στην πολυκατοικία μας και εξακολουθεί να οδηγεί παρόλο που είναι 'χούφταλο'*. Είναι άνω των εξήντα, κυκλοφορεί με δύο πατερίτσες - για την ακρίβεια σέρνει το κορμί του - και, όμως, καθημερινά κυκλοφορεί το 'χρέπι' αυτοκίνητό του. Προφανώς και δεν είναι σε θέση να κάνει μανούβρες γι' αυτό και όταν παρκάρει ξεχωρίζει από απόσταση: μπαίνει με τη μούρη και εξέχει ο κώλος, παρκάρει στη μέση του δρόμου & πάνω σε διασταυρώσεις περιορίζοντας πολύ το οπτικό πεδίο, κλείνει ιδιωτικά πάρκινγκ (χρειάζονται μανούβρες για να μπεις-βγεις), κ.ά.. Τρέμω στην ιδέα του πως θα οδηγεί (δεν τον έχω δει) και προφανώς μιλάμε για μηδενικά αντανακλαστικά. Το δίλημμα έγκειται στο ότι το αμάξι του το παίρνει για να πάει στο νοσοκομείο αφού υποβάλλεται καθημερινά σε αιμοκάθαρση. Δυστυχώς, παιδιά δεν έχει να τον πηγαινο-φέρνουν αυτά και η οικονομική του κατάσταση δεν του επιτρέπει να χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση ταξί.
Από τη μία τον λυπάμαι γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια εναλλακτική λύση για να πηγαίνει στο νοσοκομείο και από την άλλη σκέφτομαι ότι κάθε φορά που οδηγεί στο δρόμο αποτελεί εν δυνάμει δολοφόνο.*: Μπορεί να ακούγεται-είναι άσχημη η λέξη αλλά αντικατοπρίζει πλήρως την πραγματικότητα
Δεν μπορειτε να μαζευτειτε ολοι οι ενοικοι και να βρειτε μια λυση πχ να τον πηγαινετε εναλαξ οποιες μερες μπορειτε στο νοσοκομειο?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ζώα οι φορτηγατζήδες που έκλεισαν 2 στενά για να φορτώσουν κάτι μπάζα.
Μεγαλύτερο ζώο ο οδηγός λευκής ΒΜW που ήθελε να στρίψει προς τα εκεί και κόρναρε βρίζοντας για κάμποση ώρα κλείνοντας άλλο δρόμο, ενώ μπορούσε να κάνει αριστερά ή δεξιά και να πλακωθεί με τους φορτηγατζήδες χωρίς να κρατήσει ακινητοποιημένα καμιά 10ριά άσχετα αυτοκίνητα πίσω του. Ή αλλιώς 'Έχω δίκιο και θα τους πηδήξω όλους μέχρι να το βρω'.Μπεμβε οδηγαει
-
Επεκτείνωνται σιγά σιγά τα ζώα που φοράνε poul-mour after market xenon φώτα τελικά...
Προχθές στη Συγγρού πέτυχα πούλμαν SETRA με τέτοια...
Tα οποία φώτα ήταν ακριβώς στο ύψος των ματιών μου αφού τα έβλεπα στο πάνω μέρος του αριστερού καθρέπτη όπως κινούνταν πίσω μου και με στράβωναν σε τέτοιο βαθό που στο τέλος αναγκάστηκα να αλλάξω λωρίδα. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Γιώργο, η ένωση νεφροπαθών (μέρω του Ελληνικού κράτους) δικαιολογεί την μετακίνηση με ταξί.προπληρώνεσαι μάλιστα...
Και για να στο κάνω πιο πρακτικό το θέμα:
Η γιαγιά μου έκανε αιμοκάθαρση κάθε Τρίτη-πέμπτη-σάββατο.Πλήρωνε ταξί για να πάει και να γυρίσει από το νοσοκομείο.Η γιαγιά μου λάμβανε στην αρχή κάθε μήνα (μαζί με τη σύνταξη της) όλο το ποσό που ΘΑ χαλάσει στο ταξί (για τις μετακινήσεις που ΘΑ κάνει), καθώς ξέρεις από πριν πότε θα κάνεις αιμοκάθαρση (το πρόγραμμα είναι σταθερό:πχ κάθε τρίτη-πέμπτη-σάββατο στις 11:00 και φεύγεις στις 16:00).Αν σου παίρνει το ταξί 5€ για να πάς στο νοσοκομείο (κι άρα και 5€ για να σε γυρίσει σπίτι),θα πάρεις:
(10€) x (3φορές την εβδομάδα) x (~4 εβδομάδες που έχει ο μήνας)= ~120€ για μεταφορικά επιπλέον στη σύνταξη.Α!Επίσης...δεν χρειάζεται να προσκομήσεις χαρτί-απόδειξη ότι πήρες ταξί για να πας στο νοσοκομείο.(άλλωστε δεν μπορείς και να μην πας ). Το κράτος σου τα δίνει γιατί τα δικαιούσαι.Κοινώς αν εσύ είσαι 25 χρονών (γιατί δυστυχώς υπάρχουν και κοπέλια σε αυτή τη διαδικασία) και πας με το αμάξι σου, 'γλυτώνεις'(?) και κάποια λεφτά.(βέβαια απαγορεύεται μετά την αιμοκάθαρση να οδηγήσει κάποιος για τουλάχιστον τα επόμενα 30λεπτά μετά το τέλος της αιμοκάθαρσης, αλλά πες ότι περιμένει να περάσει η ώρα ή έρχεται κάποιος συγγενής σου και σε παίρνει.)
Τώρα γιατί ο συγκεκριμένος κύριος δεν πάει με ταξί στο νοσοκομείο, δεν το ξέρω. Πάντως το ελληνικό κράτος έχει μεριμνήσει για τους νεφροπαθείς και τις μετακινήσεις τους.ΥΓ:Η ένωση νεφροπαθών είναι αρκετά καλό σωματείο και έχει κερδίσει πάρα πολλά (σχεδόν αυτονόητα κάποιες φορές) δικαιώματα, πέρα από τα έξοδα μεταφοράς.βέβαια αχρείαστο να είναι.
ΥΓ2:Μάλλον λόγω άγνοιας δεν παίρνει ταξί...Απλά να καταθέσει τα χαρτιά του πρέπει...Θα μου πεις, κάποιος πρέπει να τρέξει για να το κάνει...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Επεκτείνωνται σιγά σιγά τα ζώα που φοράνε poul-mour after market xenon φώτα τελικά...Προχθές στη Συγγρού πέτυχα πούλμαν SETRA με τέτοια...
Tα οποία φώτα ήταν ακριβώς στο ύψος των ματιών μου αφού τα έβλεπα στο πάνω μέρος του αριστερού καθρέπτη όπως κινούνταν πίσω μου και με στράβωναν σε τέτοιο βαθό που στο τέλος αναγκάστηκα να αλλάξω λωρίδα.Εδώ στην πάτρα ΚΤΕΛ-ατζής έχει βάλει xenon και στα προβολάκια...
Το ότι είναι μέρα-νύχτα αναμμένα είναι δεδομένο.(κακία:Θα γουστάρω τρελά όταν θα πέσει σε ομίχλη και με τα λευκά προβολάκια του δε θα βλέπει το χριστό του. )
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Τη μόδα με τα xenon σε παπάκια να τη γράψω εδώ ή στο θέμα με τα φώτα;Στα φώτα. Είσαι σίγουρος ότι είναι κανονικά HID; Τα περισσότερα παπιά έχουν άθλια ηλεκτρικά και δεν μπορούν να κρατήσουν σταθερή τάση.
Γιώργο, η ένωση νεφροπαθών (μέρω του Ελληνικού κράτους) δικαιολογεί την μετακίνηση με ταξί.προπληρώνεσαι μάλιστα...
Να καμιά φορά που το κράτος με εκπλήσει ευχάριστα!
(κακία:Θα γουστάρω τρελά όταν θα πέσει σε ομίχλη και με τα λευκά προβολάκια του δε θα βλέπει το χριστό του. )
Αν έχουν μεγάλη θερμοκρασία χρώματος (που οι περισσότεροι κάγκουρες το επιδιώκουν), ναι, θα σκεδάζεται πολύ έντονα και δεν θα βλέπει τίποτα. Αν είναι όμως φυσιολογικά, κάτω από 5000K και έχει σωστό φακό ο προβολέας για να διαχέει τη δέσμη θα είναι μια χαρά φαντάζομαι.
-
Σήμερα το μεσημέρι, μαμά σε χρέη σχολικού. Οδηγούσε Mazda 6 (δεκαετίας '80) στο πίσω κάθισμα 4 παιδάκια και 2 στη θέση του συνοδηγού. Φυσικά όταν θέλησε να στρίψει αριστερά σε μια διασταύρωση, με χίλια ζόρια έλεγξε αν ερχόταν κάποιος από δεξιά της (λόγω των 2 παιδιών στο κάθισμα του συνοδηγού)...
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Να καμιά φορά που το κράτος με εκπλήσει ευχάριστα!Απίστευτο, αλλά στο θέμα των νεφροπαθών, το ελληνικό κράτος είναι αρκετά ευαίσθητο.
Μακάρι και στις υπόλοιπες αναπηρίες να ήταν έτσι. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Να καμιά φορά που το κράτος με εκπλήσει ευχάριστα!
Απίστευτο, αλλά στο θέμα των νεφροπαθών, το ελληνικό κράτος είναι αρκετά ευαίσθητο.
Μακάρι και στις υπόλοιπες αναπηρίες να ήταν έτσι.Βλέπε ανοχή στην καταπάτηση στις ράμπες των αναπήρων...
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Δεν μπορειτε να μαζευτειτε ολοι οι ενοικοι και να βρειτε μια λυση πχ να τον πηγαινετε εναλαξ οποιες μερες μπορειτε στο νοσοκομειο?
Οπως διαβασα πρωτα την απαντηση σου, ειπα ''καλα τι γραφει?????''
Τι να πεις απο την μια τσαντιζεσαι απο την αλλη λες δεν βαριεσαι
Απο την αλλη θα βγει σε κανενα αντιθετο και θα παρει κανεναν στον λαιμο του, και μετα τι θα λεμε?
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#9]