-
Μόλις έμαθα ότι επιτρέπεται βελτίωση στο αμάξι αλλα βελτίωση εποχής εκείνης.
Τα αξεσουάρ του ΚΙΤΤ μάσκα κλπ χαρακτηρίζουν αμάξι της εποχής εκείνης δεκαετίας 80!!!
κΑΛΆ ΤΑ ΛΕΩ? -
Καποιο αυτοκινητο που εχει παιξει σε μια σειρα ή ταινια μπορει να θεωρηθει εκθεμα σε καποιο μουσειο κηνηματογραφου ή αυτοκινητου.
Μια ρεπλικα ειναι ακριβως οτι λεει. Μια ρεπλικα.
-
Προσωπικά, δε θεωρώ 'βελτίωση' το να φτιάξεις τη ρέπλικα του Knight Rider. Και σκέφτομαι, τί μπορεί να θεωρηθεί, απο τη στιγμή που ούτε η ίδια η Pontiac έβγαζε έτσι το αυτοκίνητο.
Είναι, ακριβώς η ίδια περίπτωση, με κάποιον που κάνει το σκαθάρι του, λουκ Χερμπι, ή σχεδόν το ίδιο με κάποιον που θα βάλει στο Μίνι,Έσκορτ,Αλπιν κλπ του, τον εξοπλισμό/χρώματα των εργοστασιακών αγωνιστικών.Μην βλέπεις τις λέσχες, και τις πινακίδες τους, σαν απόδειξη της αυθεντικότητας ενός αυτοκνήτου (εδώ γελάμε ) , ή σαν κάτι που δίνει κύρος στο αυτοκίνητο ή στη λέσχη που τις εκδίδει Έχουμε δει, και συνέχεια βλέπουμε, τα απίστευτα καρναβάλια να κυκλοφορούν, είτε παλιά, είτε αρχών, ακόμη και τελών 80 .
Γνώμη μου, πάλι, το Pontiac Trans Am δεν το βλέπω σαν κλασικό αυτοκίνητο, όπως και εκατοντάδες άλλα της δεκαετιας του 80, οπότε είτε Κιττ, είτε όχι, πάλι σκεπτικός θα ήμουν αν αντίκρυζα κάποιο με 'ιστορικές' πινακίδες. -
Έχετε δίκιο. Θα κρατήσω το αμάξι όσο το δυνατόν πιο αυθεντικό. Δε φταίω όμως οτασν στο δρόμο θα το βλέπουν και θα λενε : 'Ο κιτ ρε ! Κοίτα!!'.
Θέλω να πω ότι το αμάξι έγινε διάσημο από τη σειρά . Εν ολίγοις είναι φόρος τιμής!!!! -
Ναι και ποιός σας είπε ότι στο μουσείο έχοουν το αυθεντικό!!! Τα αυθεντικά πουλήθηκαν εδώ και κάτι χρόνια.
Δηλαδή το batmobile toy '67 lincoln futura που οδηγούσε ο adam west...υπήρχε περίπτωση να μη δηλωθεί αντίκα στην ελλάδα???
Όχι πείτε μου ....μπορεί ένα τέτοιο αμάξι να κυκλοφορεί με πινακίδες υπουργείου?
Απαράδεκτο και κοροϊδία μαζί. -
To ότι η σειρά το έκανε γνωστό είναι άλλο θέμα.
Το αμάξι είναι μια χαρά όμως και όπως είναι.
Όπως και να το κάνουμε θα παραμείνει μια ρέπλικα. Και για να γίνει σωστή, θέλει πολλά λεφτά και υπομονή.Όσο για το lincoln, να πω ότι είναι μοναδικό. Ουσιαστικά ο Barris πήρε το concept car 'lincoln futura' του 1955, το 1965 και το μετέτρεψε (πολύ κακώς κατά τη γνώμη μου) στο γνωστό batmobile της τηλεοπτικής σειράς. Και είναι μοναδικό. Όλα τα υπόλοιπα που κατασκευαστήκανε για τις ανάγκες της σειράς (3-4 αν διάβασα καλά) ήταν πολυεστερικά αντίγραφα. Οπότε καμία σχέση με το μοναδικό!
http://www.1966batmobile.com/background.htm
http://www.1966batmobile.com/spec.htmΑυτή τη στιγμή πάντως όλες οι ρέπλικες που κυκλοφορούν, απλά έχουν το πολυεστερικό αμάξωμα και μερικά φωτάκια. Οπότε σίγουρα δεν τους αξίζουν οι πινακίδες ιστορικών οχημάτων.
Από την άλλη ο ΚΙΤΤ βασιζότανε σε ένα όχημα ευρείας παραγωγής, βγήκε παράλληλα με το όχημα αυτό, και οι μετατροπές σχεδόν όλες μπορούν να γίνουν σε ένα TRANS AM. Εμφανισιακά διαφέρει στον μπροστά προφυλακτήρα, στο πλεξιγκλας στα πίσω φανάρια και στις ζάντες. Η διαφορά έχει να κάνει με το εσωτερικό, με το 'διαστημικό' και άβολο κατά τη γνώμη μου τιμόνι, και το ταμπλό με τα φωτάκια και τα ψιψικινια και τα κοκοκοψια που από όσο γνωρίζω είναι πανάκριβο...
Οπότε θεωρητιά είναι εξίσου σωστό, με το να δεχτούν κάποιο hot rod (που το χουν ήδη κάνει... ) ή μια ρέπλικα της GTAm.
-
ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΧΟΧΟ ΠΙΣΩ ΤΩΡΑ!!!!!!!!!!
-
Γιατί,μήπως ασχολήθηκες να του βρείς X1/9?
-
ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης xoxos έγραψε:
Καλησπέρα είμαι ο Xoxos (Αναστάσιος Καραγασλής) θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την αγορά ενός Fiat Bertone X1/9. θα θεωρούσα υπερπολύτιμη οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, έστω και για παρατιμένα αυτοκίνημα που είναι μόνο για ανταλλακτικα .θα σας ήμουν ευγνώμων για οποιαδήποτε πληροφορία. Αν χρειαστείτε το τηλ. μου είναι: 6974501556
Σας ευχαριστώ πολύ.
Για τον KP
-
Βάλε το και στα υπόλοιπα topics αν σου βαστάει.
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Βάλε το και στα υπόλοιπα topics αν σου βαστάει.Τωρα που του το θυμισαμε θα ερθει να το βαλει αυτος
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έκανα σήμερα τη μεταβίβαση του αυτοκινήτου στο ΚΕΠ αλλά η καινούρια άδεια θα βγεί τέλος 2009 ή αρχές 2010. Μπορώ με τη σφραγισμένη φωτοτυπία της άδειας που μου έχουν δώσει προσωρινά να πάω να καταθέσω τις πινακίδες ή πρέπει να περιμένω να βγεί η καινούρια άδεια?Ρώτησα στην εφορεία και μου είπαν οτι πρέπει να έχω την κανονική άδεια για να καταθέσω πινακίδες. Λογικά η άδεια θα μου έρθει στις αρχές προς μέσα Δεκεμβρίου.
Τί γίνεται όμως αν για κάποιο λόγο καθυστερήσει και μου έρθει με το νέο έτος? Θα πρέπει να πληρώσω τα τέλη του 2010? Σκέφτομαι να κάνω απο τώρα μια επιστολή προς τη ΔΟΥ ωστε να είμαι καλυμένος.
-
Πήγαινε στη Διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχίας που ανήκεις,δώσε 20 ευρώ σ' ένα διεκπεραιωτή και τελείωσες.Και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
-
Μπά, προτιμώ να τους ρίξω ένα pre-emptive βρίσιμο με την επιστολή
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Καλησπέρα είμαι ο Xoxos (Αναστάσιος Καραγασλής) θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με την αγορά ενός Fiat Bertone X1/9. θα θεωρούσα υπερπολύτιμη οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, έστω και για παρατιμένα αυτοκίνημα που είναι μόνο για ανταλλακτικα .
θα σας ήμουν ευγνώμων για οποιαδήποτε πληροφορία. Αν χρειαστείτε το τηλ. μου είναι: 6974501556
Σας ευχαριστώ πολύ.
Για τον KP
Fiat X 1/9 '72 - € 2.000
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/446976/ -
Τρεχα χοχο
-
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
:yikes: Τρεχα χοχοΤι θυμηθηκε..
-
Ρε παιδιά...κάτι κάνετε λάθος γιαυτό δεν ακούει...
Το γράφετε στα Ελληνικά Χοχο
Ενω αν θέλετε να το γράψετε στα Ελληνικά, πρέπει να προφερθεί Ξοξος -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Ρε παιδιά...κάτι κάνετε λάθος γιαυτό δεν ακούει...
Το γράφετε στα Ελληνικά Χοχο
Ενω αν θέλετε να το γράψετε στα Ελληνικά, πρέπει να προφερθεί Ξοξος
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες