-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
καλά δεν είστε διακοπές όλοι εσείς (KP61, monofaros, stubos..) που έχετε πιάσει ψιλή κουβέντα;
ασυρματο ιντερνετ, συνδεσεις ξενοδοχειων, τρακα πισια φιλων........
φιλια νικολας.....φιλια!!!!!Μα δεν υπάρχουμε εκτός forum !!!
Είμαστε πειραματικές εικονικές κατασκευές κάποιου διεστραμένου εγκεφάλου ....
Οπως θα έχεις παρατηρήσει, βρισκόμαστε διαρκώς on line, γράφουμε ακόμα και τις νύχτες, έχουμε αποθηκευμένα άπειρα Tbytes απο δεδομένα, τεχνικά χαρακτηριστικά και φωτογραφίες τα οποία ανακαλούμε με απίστευτες ταχύτητες και...... ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ !!! -
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
Αυτο που θελουν να πουν ολοι οι 'παλιοι'συμφορουμιστες πολυ απλα ειναι οτι αν παρετε **ολοι εσεις πινακιδες ΙΟ ΦΙΛΠΑ ΚΤΛ και αρχισετε να τα κυκλοφορηται κανονικα -που θα το κανετε και το ξερετε- ** τοτε η χ κυβερνηση θα βγαλει εναν καινουργιο νομο που θα λεει πχ οτι θα πληρωνουν τελη 300 ευρω τα ιστορικα γιατι για να εχεις ιστορικο αυτοκινητο εχεις και λεφτα οποτε ολοι εδω μεσα θα αρχισετε να μας λετε οτι εδωσα 200 ευρω πηρα πινακιδες ιο και με βαζουν να πληρωσω και χ επιπλεον λεφτα και....και...και.......και θα την εχουμε πατησει και εμεις μαζι σας.......
Ειμαι κατοχος ενος bmw ε28 και ξερω οτι θα αναγκαστω να πληρωσω τελη καμια 350 ευρω
μπορω ομως και να το δωσω για αποσυρση και να παρω γυρω στα 2500 ευρω μπορω και να καταθεσω πινακιδες στην εφορια και να περιμενω να ερθει η ωρα του για ιστορικο (το 2018!!!!!! )
Οι αγορα του μεταχειρισμενου αυτοκινητου θα αλαξει παρα πολυ πιστευω με το μετρο της αποσυρσης απλα περιμενετε να δειτε!!!!!!!!!!!!Φίλε μου...
Εξηγησέ μου καταρχήν το εξής...
- Ποιοι είμαστε εμείς???? Όλοι εμείς???? Και ποιοι είστε όλοι εσείς δλδ???? Τι πράγμα εννοείς ακριβώς??? Γιατί θα μουρλαθούμε εδώ πέρα....Υπάρχετε εσείς και υπάρχουμε και εμείς???? Τι να αρχίσω να σκέφτομαι εγώ δλδ τώρα??? Να μιλήσω για σνομπισμό το λιγότερο??? Οι εκλεκτοί από το θεό είστε εσείς(ποιοι???) ? Και όλοι εμείς (ποιοι δλδ????) οι μ@μ@κες???? Μπορώ να πω πολλά αλλά... ούτε θέλω μαζί με τα ξερά να κάψω και τα χλωρά... παιδιά ενννοώ που δεν σκέφτονται όπως εσύ...
Επίσης,
2. Όλοι εμείς που θα αρχίσουμε να τα κυκλοφορούμε κανονικά και το ξέρουμε (κιόλας!!) ???? ΜΑΣ ξέρεις???? (όλους εμάς πάλι.... τους 'κακούς' και 'επικίνδυνους' για εσάς!- ποιούς??) Ή καλύτερα... ΜΕ ξέρεις???? Που ξέρεις εσύ δλδ τι θέλω εγώ? Για τι αμάξι μιλάω και πόσο το χρησιμοποιώ? Και πόσο θέλω να το χρησιμοποιώ??? Και πως??? Τι γενικότητες είναι αυτές???? Τι αφορισμοί??? Τι χαρακτηρισμοί???? Πως δηλώνεις αντί εμού - και με τέτοια βεβαιότητα - τη δική μου θέληση??? Και τη δική μου σκέψη??? Και πως με τοποθετείς σε μια ομάδα ανθρώπων με συγκεκριμένα χαρακτηστικά και επιδιώξεις που έφτιαξες στο μυαλό σου???????
Τι να σου πω φίλε μου.... Απίστευτα πράγματα αυτά που γράφεις... Γίνεσαι αγενής και προσβλητικός....- Αυτοκίνητο 20ετίας σε αξιοπρεπέστατη κατάσταση (τουλάχιστον!) που κινείται 1 φορά το μήνα και 1-2 παραπάνω τους καλοκαιρινούς μήνες τα ΣΚ, μολύνει περισσότερο από ένα καινούργιο που κινείται καθημερινά κάνοντας κάπου 20-25.000 χλμ το χρόνο? Γιατί να μην έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να εξακολουθήσει να υφίσταται με αυτή τη χρήση και να αντιμετωπίζεται - από το κράτος - ανάλογα? Αν φοβούνται κάποιοι ότι θα 'μιαστεί' ο χώρος, ας υπάρξει τελικά και μια άλλη κατηγορία 'λιγότερο ιστορικών'... Το κόμπλεξ της ταμπέλας (ή της πινακίδας - 'Ι.Ο.' ή άλλης - για την περίπτωση) εγώ προσωπικά καθόλου δεν το έχω... ΄
Εγώ σου λέω, και μπορώ να σου το αποδείξω, ότι και 50ετίας να είναι το εν λόγω αυτοκίνητο, πάλι λιγότερο θα ρυπαίνει. Για να αντιμετωπιστεί ανάλογα απο το 'κράτος' θα πρέπει να αποδεικνύεται αυτή η περιστασιακή χρήση του. Στην Ελλάδα αυτό είναι απλά ανέφικτο. Επίσης, το θεωρείς λογικό κάθε αυτοκίνητο 15ετίας και πάνω να χρίζεται 'περιορισμένης κυκλοφορίας και υψηλής συναισθηματικής αξίας'?
Φίλε Moutrakla, σε πάρα πολύ κόσμο, και μάλλον και σε εσένα, έχει δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι οι 'ιστορικές' πινακίδες είναι για 'παλιά' (αυτό πολύ σχετικό...) αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται περιστασιακά, με απώτερο σκοπό να αποφεύγονται τα τέλη, το τεκμήριο, τα ασφάλιστρα και το ΚΤΕΟ. Αυτό που πέρασε σε κάποιους σας σαν ειρωνεία μου, και με συγχωρείτε αν δεν έγινα αντιληπτός, αφορά ακριβώς σε αυτή την παρανόηση.Πιθανές ειδικές πινακίδες που να δηλώνουν αυτήν ακριβώς την περιορισμένη χρήση δεν μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά?... Απλό δεν είναι? Κάτι σαν το δακτύλιο... Αν εννοείς το πως θα τηρείται αυτό, τότε πάμε σε άλλη μεγάλη κουβέντα για την γενικότερη ισχύ των νόμων σε τούτη τη χώρα... Αλλά και για τις υφιστάμενες Ι.Ο. το ίδιο δεν μπορεί να ισχύει?
Τελικά τι σημαίνουν κατ' εσέ οι ιστορικές πινακίδες? Ή τι σημαίνουν γενικά! οι ιστορικές πινακίδες?
Όπως είπα, το μόνο αντικειμενικό κριτήριο για την έκδοσή τους αποτελεί η ηλικία... (απ' όσο ξέρω, αλλά γι αυτό μπήκα εδώ να μάθω περισσότερα - άλλο το τι συνάντησα τελικά). Επομένως οι πινακίδες αυτές αφορούν αυτοκίνητα που πληρούν αυτά τα κριτήρια. Το αν κάποιος αντιλαμβάνεται το δικό του ως περισσότερο 'ιστορικό' τι σημασία μπορεί να έχει? Και ο απώτερος σκοπός (όπως τον λες) επίσης μπορεί να διαφέρει πολύ ή λίγο ανά ιδιοκτήτη αλλά όποιος και να είναι, άπαξ και το αυτοκίνητο πληροί τα κριτήρια, τι ενδιαφέρον έχει αυτό για τους υπόλοιπους?? Πως σε επηρεάζει εσένα τελικά στο να χαίρεσαι τ αμάξι σου?? Πως σε κάνει αυτό να νοιώθεις ότι απειλείσαι??
Δεν μπορώ να το καταλάβω...Φίλε, Alexkid, η σκέψη σου είναι πολύ λογική.
μαλλον κατι παρεξηγησες ................το εσεις πηγαινε σε ολους εσας (μην αρχισεις παλι)που ξαφνικα λογω μετρων πανικοβληθηκατε με τα 150 ευρω που θα δωσετε παραπανω και ψαχνετε τροπο να τα γλυτωσετε.Οι ΕΜΕΙΣ ειμαστε αυτοι που εχουν δωσει πολλα 150αρικα για να εχουμε καποιο αυτοκινητο που μας αρεσει και μαλλον θα δωσουμε πολλα ακομα!!!!!!
Αλλα δεν μας λες τι αυτοκινητο ειναι αυτο που θελεις να βγαλεις πινακιδες (εστω και μελλοντικα)?????????φιλικα μην με βρισεις παλι
δεν πιστεύω να σου απαντήσει,την έκαναν από το forum όταν κατάλαβαν ότι δεν τρώνε.
κανε ένα κλικ στο προφίλ όλων αυτών για να καταλάβεις τι λέω.Έχει μια Ε30 318i cabrio με Μ40 μοτέρ,μοντέλο 1992.
Είναι σε άριστη κατάσταση και άψογα διατηρημένη...βασικά είναι σαν καινούργια.
Σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ιστορική προς το παρόν,αλλά πιστεύω οτι είναι ενα future classic. -
-
ευχ για την ενημερωση
το αυτοκινητο (mgb)το ξερω πολυ καλα γιατι ημουνα ιδιοκτητης ενος ιδιου στο εξωτερικο για πολλα χρονια και μπορω να καταλαβω αν ειναι γνησιο(εννοω δεν εχει υποστει αλλαγες στο αμαξωμα η σε μηχανικα μερη) αλλωστε και μενα με ενδιαφερει το οριτζιναλ look
προτεινομενη λεσχη ποια ειναι ??/ για να ξεκινησω τις επαφες μου ?
ευχ και παλι
-
Ο χρήστης kostasbmw έγραψε:
To Triumph club !!!!!
-
Ερώτηση: Έστω και τυπικά προβλέπεται η διαδικασία αφαίρεσης πινακίδων αν το αμάξι δεν πληροί τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες τις πήρε;
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ !!!ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!!Κάνουμε δίαιτα,δημιουργώντας τις ιδανικές προυποθέσεις για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Στο καλοκαιρινό μας σπίτι είμαστε Νικόλα,οπότε pc,συνδέσεις κλπ είναι on line.Saluti Nicola -
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
Ερώτηση: Έστω και τυπικά προβλέπεται η διαδικασία αφαίρεσης πινακίδων αν το αμάξι δεν πληροί τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες τις πήρε;Θεωρητικά ναι.Στην περίπτωση της κάρτας FIVA,υπάρχει επανέλεγχος κάθε δεκαετία.Σε δικό μου αυτοκίνητο που ήταν εφοδιασμένο με κάρτα FIVA εδώ και έξι χρόνια,ζήτησαν να το ξαναδούν πρίν δώσουν ιστορικές πινακίδες.
-
Ευχαριστώ, συνάγω ότι δεν προβλέπεται επανέλεγχος από τις λέσχες που δίνουν πινακίδες ή κάνω λάθος;
-
Ευχαριστώ, συνάγω ότι δεν προβλέπεται επανέλεγχος από τις λέσχες που δίνουν πινακίδες ή κάνω λάθος;Εμενα στις τελευταιες αδειες που πηρα μου γραψανε απο πισω επανελεγχο σε ενα χρονο
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
To Triumph club !!!!!
Ερώτηση: Έστω και τυπικά προβλέπεται η διαδικασία αφαίρεσης πινακίδων αν το αμάξι δεν πληροί τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες τις πήρε;
Ευχαριστώ, συνάγω ότι δεν προβλέπεται επανέλεγχος από τις λέσχες που δίνουν πινακίδες ή κάνω λάθος;
Εμενα στις τελευταιες αδειες που πηρα μου γραψανε απο πισω επανελεγχο σε ενα χρονο
baltsiotis, αυτό που ρωτάς προϋποθέτει λεπτομερή επανέλεγχο. Δε νομίζω ότι υπάρχει δυνατότητα να επανελέγχονται τόσα αυτοκίνητα το χρόνο, εκτός αν ο επανέλεγχος είναι μόνο στα χαρτιά και η ουσία είναι το 'κατιτίς' που θα δίνεις , ή αν υπάρχουν σε κάθε λέσχη καμιά δεκαριά άτομα επιφορτισμένα μόνο με το καθήκον αυτό.
Είμε περίεργος να δώ πώς, και αν, θα εφαρμοστεί αυτό που αναγράφεται στις πιο πρόσφατες άδειες της ΕΛΠΑ 'ισχύει για ένα χρόνο' -
Ενδιαφέρον αυτό με τον επανέλεγχο...
Να υποθέσω δηλαδή ότι τα 'όργια' που παίρνουν πινακιδούλες εξακολουθούν να τα βρίσκουν εντάξει σε επανελέγχους ε;
Τουλάχιστον την πρώτη φορά μπορεί να πει κάποιος, -
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
To Triumph club !!!!!
Kostasbmw μην περάσεις καν απέξω απ' το Triumph club!
Θα σου ρίξουνε κάτι στον καφέ σου και εκεί που είσαι αποφασισμένος για MGB θα παραμιλάς για TR!!!Συγνώμη για την κουβέντα καφενείου αλλά δεν μπορούσα να αντισταθώ...
-
ειχα και triumph stitfire για λιγο καιρο και αυτο ειναι πολυ αξιολογο και το κοιταω
και εχει επισης πολυ αξιολογα αυτοκινητα και το TR μου αρεσει πολυ
απλα το mg το ηξερα απεξω γιατι ειχα ασχοληθει στην ανακαινηση
ειδομεν
-
Ευχαριστώ, συνάγω ότι δεν προβλέπεται επανέλεγχος από τις λέσχες που δίνουν πινακίδες ή κάνω λάθος;Ουσιαστικά αυτό συμβαίνει.Πέρα από την Αττική, που οι άνθρωποι που ελέγχουν τ' αυτοκίνητα είναι ούτως ή άλλως λίγοι,υπάρχουν και οι συνεργαζόμενες λέσχες της επαρχίας.Οπότε καταλαβαίνεις τι γίνεται.Σε πρόσφατο ταξίδι είδα Daihatsu Cuore του '83-'84 με ιστορικές πινακίδες.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Λίγες σελίδες πιο πίσω,είχα γράψει ότι,προσχωρώντας σε μια ομοσπονδία και κάνοντας χρήση των υπηρεσιών που σου προσφέρει,αυτόματα ''εκτίθεσαι'' και εσύ και το αυτοκίνητό σου ακόμα και στον πλέον αδαή.
Θα μπορούσες εσύ ή κάποιος άλλος (αν εσύ δε θες) να μου εξηγήσει τι εννοείς με αυτό?
Επίσης τα αυτοκίνητα που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα από το εξωτερικό με ατελή εκτελωνισμό, δεν είναι νόμιμα?
Δηλαδή αν εκδίδει το κράτος τις πινακίδες (λέμε 'αν') δε θα μπορούν να βγάλλουν, ή θα πρέπει να εκτελωνιστούν κανονικά?Kάποιος να απαντήσει και σε μένα ρε παιδιά!
Aκόμα αναμένω απάντηση. Έστω με πμ.
Το DAIHATSU να φανταστώ είναι ένα πορτοκαλί έντονο που είχα ποστάρει και κάποια στιγμή στο σαφάρι! -
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Εμενα στις τελευταιες αδειες που πηρα μου γραψανε απο πισω επανελεγχο σε ενα χρονο
Κι εμένα το ίδιο.
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
To Triumph club !!!!!
Kostasbmw μην περάσεις καν απέξω απ' το Triumph club!
Θα σου ρίξουνε κάτι στον καφέ σου και εκεί που είσαι αποφασισμένος για MGB θα παραμιλάς για TR!!!.... και θα αρχισεις να ψαχνεις και για καμμια Lambretta......
-
Ο χρήστης ritmo130tc έγραψε:
μαλλον κατι παρεξηγησες ................το εσεις πηγαινε σε ολους εσας (μην αρχισεις παλι)που ξαφνικα λογω μετρων πανικοβληθηκατε με τα 150 ευρω που θα δωσετε παραπανω και ψαχνετε τροπο να τα γλυτωσετε.Οι ΕΜΕΙΣ ειμαστε αυτοι που εχουν δωσει πολλα 150αρικα για να εχουμε καποιο αυτοκινητο που μας αρεσει και μαλλον θα δωσουμε πολλα ακομα!!!!!!
Αλλα δεν μας λες τι αυτοκινητο ειναι αυτο που θελεις να βγαλεις πινακιδες (εστω και μελλοντικα)?????????φιλικα μην με βρισεις παλι
καλημέρα... και καλή αυριανή...
ούτε ξαφνικά ούτε πανικοβλήθηκα (θα μου επιτρέψεις να μιλάω μόνο για ΜΕΝΑ) ούτε ψάχνω εναγωνίως τρόπο να γλιτώσω τα 150 ευρώ...
Το αυτοκίνητο, όπως πρόλαβε και ενημέρωσε ο pad (σωστός...) είναι μια ΒΜW E30 cabrio του 1992. Το αυτοκίνητο το έχω σε εξαιρετική κατάσταση και για να το διατηρήσω έτσι τόσα χρόνια και με όλα όσα είχε πάνω από μαμά, πιστεψέ με ότι έχω σκάσει ΠΟΛΛΑ -ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ-150άρια και συνεχίζω να σκάω χωρίς να τα λυπάμαι καθόλου... όπως ΕΣΕΙΣ δλδ.... Επίσης, το αυτοκίνητο σχεδόν από την αρχή που το πήρα, δεν το έχω για καθημερινή χρήση καθώς υπάρχει εταιρικό αυτοκίνητο... Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, τα 150άρια τα σκάω για τη κ@υλα μου και μόνο....
το ότι θέλω να γλιτώσω χρήματα που θεωρώ ότι δίνω τσάμπα και βερεσέ σε τέλη και ασφάλειες για ένα αυτοκίνητο που κινείται 1-2 φορές το μήνα (τους καλοκαιρινούς) εγώ το θεωρώ λογικό.... το ότι τσαντίστηκα -ξανά- με το κωλοκράτος που θα πρέπει να πληρώνω περισσότερα για ένα αμάξι που κινείται ελάχιστα σε σχέση με ένα αμάξι που κινείται καθημερινά, ναι, είναι γεγονός... αλλά αυτή η σκέψη δεν μου καρφώθηκε απ' τη μια μέρα στην άλλη... ίσως τα τελευταία μέτρα να ήταν η αφορμή αν θέλεις, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι... και τελικά, μακάρι να μου έδινε το κράτος δυνατότητα να βγάζω πινακίδες τριμήνου, τετραμήνου, εξαμήνου... από τη στιγμή όμως που δεν την έχω αυτη τη δυνατότητα, θα ψάξω κάθε άλλη περίπτωση που μπορεί να με διευκολύνει... τώρα, αν πρέπει αυτό το αμάξι να θεωρηθεί 'κλασσικό' αρκετά... για ΜΕΝΑ (καθαρά προσωπική άποψη) είναι κλασσικό και αξίζει να διαφυλαχτεί... και δεν χρειάζεται κανένας να συμφωνήσει με αυτό για να το χαίρομαι εγώ... καταλήγω, επειδή βλέπω να φοβάστε (το ξαναείπα) ότι αυτοκίνητα 'λιγότερο κλασσικά' θα φορέσουν πινακίδες ίδιες με αυτοκίνητα 'περισσότερο κλασσικά', και λέω: ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΡΑΣΣΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ!!! ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΔΟΥΝ ΑΞΙΑ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ!!!! Τα αυτοκίνητα έχουν την αξία τους και οι πινακίδες αυτές είναι το μέσο (τόσο απλά και ταπεινά) για να βοηθάνε να διατηρούνται τα αυτοκίνητα όπως τους αξίζει... ΔΕΝ ΠΡΟΣΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ (για τα οποία έιμαι βέβαιος ότι έχετε ξοδέψει χρήμα και χρόνο) ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΤΕ!!!!
Όσο για τοενδιαφέρον μου για τα 'κλασσικά', αν έβλεπες πιο προσεκτικά το πρώτο μου post θα έβλεπες ότι ρωτάω για την δυνατότητα να φέρεις απευθείας από το εξωτερικό αυτοκίνητο.. και το ρωτάω γιατί ενδιαφέρομαι για αυτοκίνητο του '70, το οποίο είχα την ευκαιρία να απόκτήσω στην Ελλάδα πριν 7-8 χρόνια και -βλακωδώς- δεν έκανα...
δεν πιστεύω να σου απαντήσει,την έκαναν από το forum όταν κατάλαβαν ότι δεν τρώνε.
κανε ένα κλικ στο προφίλ όλων αυτών για να καταλάβεις τι λέω.πάλι μέσα έπεσες εσύ... μπράβο ρε φίλε...
pad>>> σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τ' αμάξι μου...
-
Και πάλι η λύση δεν ειναι να ζητήσουμε να βγαίνουν τέλη κυκλοφωρίας μόνο για 3 μήνες και όχι αναγκαστικά για 1 ημερολογιακό χρόνο ?
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες