-
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
Mια ερώτηση, νομίζω ότι θα βρω πιο γρήγορα απάντηση απ' ότι αν προσπαθήσω να τηλεφωνήσω στην αρμόδια υπηρεσία. Σήμερα έκανα μια μεταβίβαση και μου είπε ο 'μεσολαβητής' μου ότι επειδή το αυτοκίνητο προερχόταν από άλλη διεύθυνση συγκοινωνιών (εκτός Αττικής άλλωστε), ή θα κάνω τη μεταβίβαση εκεί, εγώ που είμαι ο αγοραστής, ή αλλιώς έχει +75 ευρώ. Τα οποία και το έδωσα. Ελπίζω να ισχύει.... Ευχαριστω.Λοιπον αν εγιναν τα πραγματα οπως περιγραφεις παραπανω τοτε κακως σου κρατησε +75 ευρω. Η μεταβιβαση ειναι μια απελευθερωμενη διαδκασια και μπορει να γινει οπουδηποτε στην Ελλαδα. Αρα μπορει να πας σε οποιαδηποτε Διευθυνση Συγκοινωνιων της χωρας και να κανεις μεταβιβαση οποιουδηποτε εναριθμου αυτοκινητου οπουδηποτε και αν διαμενεις, πληρωνοντας μονο τα σχετικα τελη μεταβιβασης.
Αν ομως πας και ζητησεις ενα αντιγραφο αδειας κυκλοφοριας **λογω απωλειας **και παραλληλα δηλώσεις διαφορετικη διέυθυνση από αυτή που έιχε η αρχική αδεια πριν την χασεις, δλδ π.χ. στην παλια που εχασες ησουν κατοικος Πανοραματος και θελεις στην κανουργια που θα βγαλεις να εισαι κατοικος θερμης (δλδ **αλλαγη συγκοινωνιακης περιοχης **σε σχεση με την προηγουμενη αδεια που ειχες) τοτε πληρωνεις εξτρα 75 ευρω Αυτο ομως που σου αναφερω **ΔΕΝ **ειναι μεταβιβαση.
Αρα αν εκανες μεταβιβαση κακως πληρωσες, αν ομως του ζητησες να αλλαξει συγκοινωνιακη περιοχη σε αδεια που ηταν απο πριν στο ονομα σου τοτε η χρεωση ειναι 75 ευρω.
Στειλε μου σε pm το μελι σου να σου στειλω 2 εγκυκλιους σε pdf , διοτι δεν κατεχω πως να τις ανεβασω εδω.
Αυτα. -
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Εγώ δεν κατάλαβα κάτι : εμάς γιατί μας πειράζει ο έλεγχος των πινακίδων ?Καλός θα ήταν ο έλεγχος, όχι μόνον της προελεύσεως, αλλά και της καθημερινής κυκλοφορίας των οχημάτων με ιστορικές πινακίδες.
Όσο κι αν δεν αρέσει σε μερικούς από εμάς, η καθημερινή κυκλοφορία, εκτός από μη νόμιμη, αποτελεί και μία κοροϊδία για τους ηλιθίους που πληρώνουν τέλη. -
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
Mια ερώτηση, νομίζω ότι θα βρω πιο γρήγορα απάντηση απ' ότι αν προσπαθήσω να τηλεφωνήσω στην αρμόδια υπηρεσία. Σήμερα έκανα μια μεταβίβαση και μου είπε ο 'μεσολαβητής' μου ότι επειδή το αυτοκίνητο προερχόταν από άλλη διεύθυνση συγκοινωνιών (εκτός Αττικής άλλωστε), ή θα κάνω τη μεταβίβαση εκεί, εγώ που είμαι ο αγοραστής, ή αλλιώς έχει +75 ευρώ. Τα οποία και το έδωσα. Ελπίζω να ισχύει.... Ευχαριστω.
Λοιπον αν εγιναν τα πραγματα οπως περιγραφεις παραπανω τοτε κακως σου κρατησε +75 ευρω. ................b]ΔΕΝ [/b]ειναι μεταβιβαση.
Αρα αν εκανες μεταβιβαση κακως πληρωσες, αν ομως του ζητησες να αλλαξει συγκοινωνιακη περιοχη σε αδεια που ηταν απο πριν στο ονομα σου τοτε η χρεωση ειναι 75 ευρω.
Στειλε μου σε pm το μελι σου να σου στειλω 2 εγκυκλιους σε pdf , διοτι δεν κατεχω πως να τις ανεβασω εδω.
Αυτα.Eυχαριστώ και πάλι. Να σημειώσω μόνο, μπας και πάιζει ρόλο, ότι η νέα άδεια στο όνομά μου αναφέρει 'δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία', δηλαδή βγήκε νόμιμα χωρίς να περάσει ΚΤΕΟ. Στέλνω και το μέηλ.
-
Είσαι πολύ ευγενικός μαζί τους και έκρυψες τις πινακίδες.
-
Απίστευτο!!
Τι σκαρφίζονται οι αθεόφοβοι...! -
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
Mια ερώτηση, νομίζω ότι θα βρω πιο γρήγορα απάντηση απ' ότι αν προσπαθήσω να τηλεφωνήσω στην αρμόδια υπηρεσία. Σήμερα έκανα μια μεταβίβαση και μου είπε ο 'μεσολαβητής' μου ότι επειδή το αυτοκίνητο προερχόταν από άλλη διεύθυνση συγκοινωνιών (εκτός Αττικής άλλωστε), ή θα κάνω τη μεταβίβαση εκεί, εγώ που είμαι ο αγοραστής, ή αλλιώς έχει +75 ευρώ. Τα οποία και το έδωσα. Ελπίζω να ισχύει.... Ευχαριστω.
Λοιπον αν εγιναν τα πραγματα οπως περιγραφεις παραπανω τοτε κακως σου κρατησε +75 ευρω. ................b]ΔΕΝ [/b]ειναι μεταβιβαση.
Αυτα.Eυχαριστώ και πάλι. Να σημειώσω μόνο, μπας και πάιζει ρόλο, ότι η νέα άδεια στο όνομά μου αναφέρει 'δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία', δηλαδή βγήκε νόμιμα χωρίς να περάσει ΚΤΕΟ. Στέλνω και το μέηλ.
Οχι δεν παιζει ρολο, μεταβιβαση ειναι, αλλα χαρατσια δεν εχει.
-
Ο χρήστης Fulvia 3 έγραψε:
Είσαι πολύ ευγενικός μαζί τους και έκρυψες τις πινακίδες.Έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω να έχει νόημα το να κρύβεις πινακίδες από κάτι που κυκλοφορεί και ούτως ή άλλως τις έχει εκτεθειμένες σε δημόσια θέα...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ορισμένοι δεν φοράνε τις πινακίδες ΟΙ που πήραν από την ΕΛΠΑ αλλά φτιάχνουν αντίγραφα σαν τις κρατικές.Ετσι κυκλοφορούνε απαρατήρητοι.Απλά λείπει η σφραγίδα.Σε ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο εντόπισα τέσσερα αυτοκίνητα με τέτοιες πινακίδες......Ε ναι, αυτό είναι γνωστό εδώ και χρόνια...αλλά βλέπω αυξάνεται ο αριθμός των αυτοκινήτων!
-
εάν κάποιος από εσάς γνωρίζει την κοπελιά με τον σκαραβαίο τύπου Herbie με το 53 στις πόρτες και πινακίδες ΕΟΟΕ ας κάνει τον κόπο να της πει δυο τρεις λέξεις να σταματήσει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο για τα καθημερινά της ψώνια.
ξανθιά δεν είναι,μελαχρινή είναι οπότε λογικό είναι να καταλάβει. -
δεν ξέρω εσείς τι λέτε, εμένα πάντως που έβγαλαν το μάτι οι Ι.Ο. πινακίδες στη Lancia του ΚΚ, που είναι πρώτη μούρη σε μεγάλο θέμα (και με πολύ ωραία αυτοκίνητα είναι η αλήθεια) του τεύχους...
και δε μπήκαν καν στον κόπο να τις κρύψουν/φοτοσοπάρουν/αφαιρέσουν οι αθεόφοβοι -
Σε αυτην την μπουρδα την εκπομπη του ΑΝΤ1 (μην το πεις στη νυφη νομιζω λεγεται) καθησα να δω λιγο για να δω μεχρι που φθανει η ηλιθιοτητα των ανθρωπων και τι ειδα... Μερσεντε 170 νοικασμενη για για το γαμο με νουμερα Ι.Ο. (δεν το λεω επειδη ειναι Ελπα, τα ιδια θα ελεγα αν ηταν και ΕοΦιλπα). Ουτε αυτος ο βλακας μπηκε στον κοπο να τα σκεπασει...
Ετσι και τον παρει πρεφα το ΣΔΟΕ τι θα του κανει? -
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
Σε αυτην την μπουρδα την εκπομπη του ΑΝΤ1 (μην το πεις στη νυφη νομιζω λεγεται) καθησα να δω λιγο για να δω μεχρι που φθανει η ηλιθιοτητα των ανθρωπων και τι ειδα... Μερσεντε 170 νοικασμενη για για το γαμο με νουμερα Ι.Ο. (δεν το λεω επειδη ειναι Ελπα, τα ιδια θα ελεγα αν ηταν και ΕοΦιλπα). Ουτε αυτος ο βλακας μπηκε στον κοπο να τα σκεπασει...
Ετσι και τον παρει πρεφα το ΣΔΟΕ τι θα του κανει?Οσον αφορά τη χρήση/ενοικίαση σε γάμους κ.λ.π., νομίζω δεν αλλάζει σε τίποτα, αν το όχημα είχε κανονικές πινακίδες. Μην είναι το φαινομενο αυτό μία ακόμη κατηγορία που θα βαραίνει τα 'αμαρτωλά' ιστορικά. Εχει να κάνει με τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι τα χρησιμοποιούν κερδοσκοπικά, χωρίς η εφορία να ενημερώνεται για αυτό το εισόδημα. Και με κανονικές πινακίδες, αν πάρεις χρήματα, για την ίδια παράβαση μιλάμε. Από την άλλη, αν πάω την ξαδέρφη μου νύφη με ιστορικές (πράγμα που είχα κάνει παλιότερα), δε νομίζω ότι θίγεται κανείς, εκτός μόνο από το γράμμα του νόμου περί των κανόνων κυκλοφορίας τους.
-
Ο χρήστης NIKOS17M έγραψε:
Από την άλλη, αν πάω την ξαδέρφη μου νύφη με ιστορικές (πράγμα που είχα κάνει παλιότερα), δε νομίζω ότι θίγεται κανείς, εκτός μόνο από το γράμμα του νόμου περί των κανόνων κυκλοφορίας τους.Θίγεται ο γαμπρός !!! Ακούς εκεί να πάει η νύφη με 17Μ στο γάμο της !!!
Πέρα από την πλάκα, βγάζει μάτι ο αθεόφοβος που βγάζει εισόδημα από το αυτοκίνητο και δεν πληρώνει καν τα τέλη κυκλοφορίας που του αναλογούν. Σε λίγο θα δούμε και ταξί με ΙΟ να κάνει δρομολόγια. (Νίκο δεν εννοώ το δικό σου... )
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πόσες φορές βρήκα στο πάρκιγκ που άφηνα την ''κυρία'' μου χαρτάκι να επικοινωνήσω με κάποιο τηλ γιά σοβαρό λόγο.Πάντα αφορούσε να την ενοικιάσουν γιά γάμο.Δύο περιπτώσεις είχα με ένα 1000άρικο και μία με 1500 ευρώ .
Δεν ενέδωσα σε καμία ....το αυτοκίνητο το έχω διαθέσει σε γάμους και εκεί που θέλω εγώ αφιλοκερδώς.ξέρεις τι μούρη θα πουλήσει ο κάθε μπατίρης του κερατά στην γειτονιά του που θα κατεβει η κορούλα του νυφούλα να μπει σε 'τετοια' αυτοκινηταρα
γνωρίζω από πρώτο χέρι και ποσά ακούμπησε ο δικός μου και ήταν από λεφτά δανείου. -
Δε βλέπω κανένα κακό στο να χρησιμοποιηθεί ένα ιστορικό αυτοκίνητο είτε σε γάμους (στο εξωτερικό να δείτε τι γίνεται... τώρα που ξυπνήσαμε εμείς πιστεύετε ότι ξεκίνησε το πάρτι;;;; ) είτε σε ταινίες (εκεί και αν γίνεται σφαγή έξω)... Αρκεί η συναλλαγή να γίνεται σε γνώση της εφορίας (κανονική ή, γιατί όχι, επαγγελματική άδεια κυκλοφορίας) - κλασσικά εμείς τρώμε τις σάρκες μας για το γέρο με τη buick στη βουλιαγμένης και θεωρούμε ανάξιο λόγου μια λέσχη να ασχοληθεί με το να πιστοποιήσει οχήματα κατάλληλα γι αυτή τη χρήση, σε συνεργασία με την εφορία, να βγάλει όποιος θέλει μεροκάματο, να δουλέψουν και συνεργεία και λουλουδάδες και τα ρέστα ΜΕ ΝΟΜΙΜΟ ΤΡΟΠΟ.
Α, και όσο καθίκι είναι αυτός με τη μερσεντέ άλλο τόσο είναι και ο φωτογράφος, ο παπάς, ο λουλουδάς, ο γαμοβαφτισάς με τις τουαλέτες (και τους καμπινέδες), ο κεντροδιασκεδατζής και οι υπόλοιποι παρατρεχάμενοι! (Κόβει ο παπάς απόδειξη που θα 'ανάψει τον πολυέλαιο' 150 ευρώ; )
Προσωπικά και να μου ζητούσαν να το διαθέσω δεν θα το έκανα γιατί δεν γουστάρω να συμμετέχω σε αυτό το πανηγύρι.Κατά τα άλλα φταίνε οι πινακίδες (και επιμένω ότι πρέπει να καταλήξουμε σε μια ημερομηνία για την Ημερα Δημόσιας Αποτέφρωσης Ιστορικού Οχήματος προς γνώσην και παραδειγματισμό σε όσους σκέφτονται να αγοράσουν ιστορικό) ...
Τυπικά βασιλικότεροι του βασιλέως και αντί να ξεσηκωθούμε να μη μας σφάξουνε λέμε να σφάξουνε και το γείτονα... -
Βρε συ Αλεξ, δεν καταλαβαίνω την παρατήρησή σου....
Ούτε βασιλικότεροι του βασιλέως, ούτε να σφάξουνε τον γείτονα.
Το να χρησιμοποιούνται ιστορικά αυτοκίνητα σε γάμους και εκδηλώσεις μόνο κακό δεν είναι. Αντίθετα, μάλλον καλό κάνουν στον χώρο αφού βοηθούν στην προβολή του.
Το θέμα που, εμένα τουλάχιστον ενόχλησε, είναι η εκμετάλλευση των προνομίων των ιστορικών πινακίδων από επαγγελματίες που έχουν το θράσος να μην πληρώνουν καν τα τέλη κυκλοφορίας για οχήματα τα οποία είναι στην ουσία επαγγελματικά εργαλεία, αφού αποφέρουν κέρδη. Δεν θα είχε , φαντάζομαι κανείς, αντίρρηση αν τα αυτοκίνητα αυτά είχαν κανονικές πινακίδες. Αντίθετα αυτό που καυτηριάζουμε είναι η εμπέδωση της εντύπωσης οτι κάνουμε ότι θέλουμε και τους γράφουμε όλους στα παπάρια μας γιατί είμαστε ξύπνιοι και εκμεταλλευόμαστε τις τρύπες. Πες μετά στον άλλον που κυκλοφορεί με το Polski με την σχάρα, που πιθανότατα δεν τον παίρνει οικονομικά να πληρώσει τα τέλη, οτι είναι λάθος.... -
Ρε παιδια δεν καταλαβατε το πνευμα. Δεν με νοιαζει να πηγαινουν ιστορικα σε γαμους. Ουτε να βγαζουν και χαρτζιλικι στη ζουλα. Και εχω εχω παει νυφη σε εκκλησια με το Cosmo (φικη μου αφιλοκερδως).
Το θεμα ειναι οτι αυτο το αμαξι βγηκε στην τηλεοραση με τα ΙΟ και μεσα στο budget του γαμπρου που ειχε για ξοδεμα ηταν και η ενοικιαση του ιστορικου. Δηλαδη κατι που απαγορευεται ρητα. Να εκμεταλευεσαι εμπορικα αμαξια με ιστορικες πινακιδες. Και να γινεσαι και βουκινο στην τηλεοραση. Το πιασατε τωρα?
-
Ο χρήστης stubos έγραψε:
Το να χρησιμοποιούνται ιστορικά αυτοκίνητα σε γάμους και εκδηλώσεις μόνο κακό δεν είναι. Αντίθετα, μάλλον καλό κάνουν στον χώρο αφού βοηθούν στην προβολή του..Δε μου αρέσουν τα πανηγύρια αλλά συμφωνώ...αντίθετα με αυτούς που πιστεύουν ότι πρέπει να είναι σε ανήλια υπόγεια, εγώ χαίρομαι να βλέπω ιστορικά να κυλοφορούν φτιαγμένα όπως πρέπει... το πρόβλημα δεν είναι αν έχει σχάρα ή αν πάει στο σουπερμάρκετ... αν πάει στο σουπερμάρκετ και το έχει πένα καλώς κάνει! Αυτό λέμε... υποτίθεται ότι τα προνόμια υπάρχουν ούτως ώστε να μην το πετάξουμε και να διαθέσουμε τα λεφτά μας στο να το κάνουμε όπως πρέπει... τουλάχιστον στις άλλες χώρες αυτό ισχύει!
Το θέμα που, εμένα τουλάχιστον ενόχλησε, είναι η εκμετάλλευση των προνομίων των ιστορικών πινακίδων από επαγγελματίες που έχουν το θράσος να μην πληρώνουν καν τα τέλη κυκλοφορίας για οχήματα τα οποία είναι στην ουσία επαγγελματικά εργαλεία, αφού αποφέρουν κέρδη. Δεν θα είχε , φαντάζομαι κανείς, αντίρρηση αν τα αυτοκίνητα αυτά είχαν κανονικές πινακίδες..
Μάστορά μου, πέρα από το ότι τα επαγγελματικά αυτοκίνητα δεν έχουν τους ίδιους δασμούς με τα ΙΧ, το πρόβλημα δεν είναι ο χαρακτηρισμός ή μη του εργαλείου ως επαγγελματικό (πολύ θα ήθελα να το δω αυτό να γίνεται αλλά όπως είπα οι λέσχες έχουν άλλες δουλειές να κάνουν) αλλά ο κακός επαγγελματίας που δεν κόβει αποδείξεις (που και κανονικό αυτοκίνητο να είχε πάλι παράνομος θα ήταν)... Στο φινάλε φινάλε, η εφορία (και το κράτος και εμείς όλοι) θέλει ή δε θέλει να υπάρχει δραστηριότητα, να δουλεύει ο κόσμος και να γυρίζει το χρήμα; Αν είναι να γίνει κάνοντας μια ήπια χρήση αυτού του δικαιώματος και εφόσον γίνεται με λογικό τρόπο δε βλέπω τίποτα το μεμπτό! Σκέψου, πχ αν ήταν τόσο παλιό και δεν είχε άλλες πινακίδες; Ακόμα χειρότερα, αν έκρυβε τις πινακίδες και πήγαινε και το έβαζε να παίξει σε μια ταινία θα ήταν καλύτερα;
Αντίθετα αυτό που καυτηριάζουμε είναι η εμπέδωση της εντύπωσης οτι κάνουμε ότι θέλουμε και τους γράφουμε όλους στα παπάρια μας γιατί είμαστε ξύπνιοι και εκμεταλλευόμαστε τις τρύπες. Πες μετά στον άλλον που κυκλοφορεί με το Polski με την σχάρα, που πιθανότατα δεν τον παίρνει οικονομικά να πληρώσει τα τέλη, οτι είναι λάθος....
Αυτό που κάνουμε είναι ότι μας δίνει κάποιες ευκολίες το κράτος ώστε να δαπανούμε ένα σκασμό λεφτά λόγω λόξας σε μουσειακού ενδιαφέροντος πράγματα (το ρημάδι πόλσκι με το αρνί στη σχάρα δεν είναι_ η 170S ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης της είναι ληστής είναι) που τα βλέπει ο κόσμος έξω και χαίρεται ενώ δουλεύει και ένας ολοκληρος κλάδος εξαιτίας μας. Από τη στιγμή που όλοι μας δαπανάμε ένα κάρο λεφτά σε ένα αυτοκίνητο ώστε να είναι στην πένα (και εκεί, ναι, να κόψουν κώλους, πρώτα πρώτα σε αυτούς που υπέγραψαν και έδωσαν τις πινακίδες στα σαπάκια όμως) αντί να πάμε να τα φάμε στα μπουζούκια, μου φαίνεται αστείο να λέμε ότι το πρόβλημα είναι τα τέλη κυκλοφορίας. Άλλωστε, αν εμείς είμαστε οι τριτοκοσμικοί που κάνουμε ταρζανιές, να σου θυμίσω ότι στο εξωτερικό υπάρχει η δυνατότητα να βγάλεις τέλη με το μήνα. Αν αποφάσιζαν κάτι τέτοιο, χωρίς τεκμήρια και με δυνατότητα χρήσης του οχήματος για λίγο χρόνο τότε δε θα είχε κανένα νόημα καμία ιστορική πινακίδα.
Και φυσικά δε θα γινόταν σε τίποτα καλύτερος ο κατεργάρης με τους γάμους...Για εμένα είναι το ίδιο κάθαρμα με τον άλλο με τη λιμουζίνα τη μερσεντές την καινούργια (που δεν τον παίρνετε και πρέφα κιόλας).Για να τελειώνω με το θέμα, σε έναν καθυστερημένο που μου είπε 'βρήκατε ωραία πατέντα με τα τέλη' του απάντησα 'γιατί δεν πας να πάρεις και εσύ ένα τέτοιο, αφού την ξέρεις την πατέντα';
-
Να πω και εγώ την βλακεία μου?
Έστω ότι έχεις ένα αυτοκίνητο τέλειο και περιζήτητο για εκδηλώσεις.
Έστω ότι αν και είναι 4000κε, εσύ έχεις κανονικές πινακίδες και πληρώνεις, γιατί δεν θέλεις να ζημιώνεις το κράτος.
Έστω ότι θέλεις να εκμεταλευτείς αυτό το αυτοκίνητο, ενοικιάζοντας το για γάμους, πανηγύρια ή απλά για μουρη, αλλά δεν είναι αυτή η κύρια δουλειά σου και θέλεις να συμπληρώνεις το εισόδημα σου, δηλώνοντας το ακέραιο και εννοείται ότι υπερκαλύπτεις το τεκμήριο αγοράς, γιατί πούλησες ένα κτήμα και θέλεις να τα ξοδέψεις έτσι.
Αληθεύει ότι για να κάνεις έναρξη εργασιών, πρέπει να πληρώσεις και ΤΕΒΕ, ενώ μπορεί να είσαι ασφαλισμένος σε άλλον φορέα?
Αληθεύει ότι για να κάνεις μία επιχείρηση ενοικιάσεων αυτοκινήτων, πρέπει να έχεις πάνω απο έναν αριθμό (νομίζω 10)?
Αληθεύει ότι κάθε 5 χρόνια θα πρέπει να αντικαθιστάς τον στόλο σου?
Αν μου βρείτε έναν απολύτως νόμιμο τρόπο, ώστε να διαθέσω 20000-25000 και να πάρω 3 κομμάτια απλά και όχι εξεζητημένα ιστορικά, να είμαι απολύτως νόμιμος και να συμπληρώνω το εισόδημά μου, θα ήθελα να το μάθω...
Τελικά μήπως είναι στραβός ο γυαλός και μας αναγκάζει να αρμενίζουμε στραβά? -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Τελικά μήπως είναι στραβός ο γυαλός και μας αναγκάζει να αρμενίζουμε στραβά?Το αυτο
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες