-
Τι να σου πω... Εγώ πάντως είδα ότι βάλανε ψαλίδι (αριστερό) από Golf II σε σημερινό Ibiza. Μπροστά μου το βγάλανε απ'το τροπέτο (μόνο μπροστινό μέρος ήταν, απ'το οποίο είχαν ήδη κανιβαλλίσει τη μάσκα και το καπώ) και το βάλανε στο Ibiza, το οποίο περίμενε να του βάλουν το μπροστά αριστερό φτερό, νέο προφυλακτήρα και φανάρι (όλα μεταχειρισμένα όπως έμαθα, γιατί το αυτοκίνητο ήταν ενοικιαστικό και η εταιρεία ήθελε να κάνει οικονομία). Αλλά αρκετά το τραβήξαμε το off topic.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
δε γραφεις κανα σεναριο να τα κονομησεις?
επι της ουσιας, καμια απαντηση βεβαιως ε!
Εσύ που είσαι πιο αντικειμενικός και επί της ουσίας απ'όλους μας εδώ μέσα, γιατί δεν μας λες ποια είναι τα - επί της ουσίας πάντα - συμπεράσματά σου; Αφού θεωρείς ότι εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος ΔΕΝ πιστεύει το AMS (που από τότε που πήρες το Golf II - συγγνώμη, εννοώ IBIZA - φαίνεται πως έγινε το αγαπημένο σου περιοδικό) και ότι μόνον ΕΣΥ και το AMS απαντάτε επί της ουσίας, πες μας ποια είναι αυτή η ουσία!
Υ.Γ. Σε ό,τι αφορά την εναλλαξιμότητα αναρτήσεων μεταξύ τωρινού Ibiza και Golf II, στην αντιπροσωπεία των VW-Audi-Renault στα Χανιά, έμαθα ότι είναι πλήρης και το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι όταν τους είδα να παίρνουν ψαλίδια από τροπέτο Golf II που βρισκόταν στη μάντρα από πίσω και να τα βάζουν σε αυτοκίνητο σαν το δικό σου ως μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, κατόπιν αιτήματος του πελάτη... Σου τη χρωστούσα νομίζω αυτήν την απάντηση, είτε ήταν θετική είτε αρνητική.
τελειωσαν τα επειχειρηματα και περασαμε αλλου?
εγω δεν εκραξα βρε το περιοδικο? Δεν ειπα οτι το αρθρο ειναι εως ψευδες? Η μηπως διαβαζεις μονο οτι θες?
δε περιμενα κατι καλυτερο απο αυτους, δε βλεπω ομως και καποια κινηση απο πλευρας ΦΙΑΤ που να καλυπτει τους πελατες της. Αυτο περιμενω. Εσυ περιμενε τα δικαστηρια σε 5 χρονια να σου πουν ποιος εχει δικιο.
και μιλας σοβαρα λεγοντας οτι δεν κανουν τη δοκιμη εν απουσια του ΑΜS γιατι και καλα θελουν να τους κανουν ροπμα μπροστα στους συναδελφους τους?
ας το κλειδωσουμε τοτε το θεμα, και σε 5 χρονια που θα εχουμε αποφαση ξαναμιλαμε...
-
Η Φίατ αντέδρασε και η απάντησή της υπάρχει σε προηγούμενο post.
-
Μπορώ να πω πως μετά από αρκετό καιρό κάθησα να παρακολουθήσω ένα θέμα σε όλη την εξέλιξη του!
Όπως αρκετοί εδώ μέσα, προσυπογράφω το ότι γενικά το AMS εμφανίζεται ως ένα μάλλον χαμηλής ποιότητας ανάγνωσμα- όχι τόσο για το μεροληπτικό του θέματος (που παντού συναντάται άλλωστε...) αλλά κυρίως επειδή είναι μάλλον κακογραμμένο, πρόχειρο και απευθυνόμενο συνειδητά σε αδαείς.
Επίσης, δεν θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση αν πίσω από αυτό το θέμα κρύβεται κάποια πρόθεση- πολλώ δε λόγω της φωτογραφίας που δημοσιεύθηκε.
Αλλά, δεν καταλαβαίνω γιατί εξ'αρχής θεωρήθηκε πως η όλη ιστορία είναι τελείως κατασκευασμένη, συνιστώντας σκευωρία ή προπαγάνδα.
Για ποιο λόγο θεωρούμε εντελώς αδύνατο να παρουσιάστηκε κάποιο τεχνικό πρόβλημα (όπως αυτά που π.χ. στις S-Class δεν θέτουν τους αέροσακους σε λειτουργία τη στιγμή της σύγκρουσης); Αυτό δε μειώνει καθόλου το κύρος της FIAT- μπορεί να έγινε το οτιδήποτε μέχρι το αυτοκίνητο να φτάσει στους δοκιμαστές...
Βέβαια, συμφωνώ στο ότι το άρθρο είναι τόσο προχειρογραμμένο που αφήνει πολλά ερωτηματικά- αλλά γενικά το επίπεδο του AMS είναι κακό, άρα δε στοιχειοθετείται πρόθεση μόνο από το ομιχλώδες της ιστορίας.
Τέλος πάντων, ενώ θεωρώ το Bravo εξαιρετικό, απλά δεν έχω καταλάβει γιατί θεωρείται από κάποιους 100% δεδομένο το ότι η είδηση είναι κατασκευασμένη (πέραν του ότι παρουσιάστηκε φαιδρά). Πιθανό ναι, σίγουρο όμως;
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
απλά δεν έχω καταλάβει γιατί θεωρείται από κάποιους 100% δεδομένο το ότι η είδηση είναι κατασκευασμένηΠρώτον, γιατί το εν λόγω έντυπο έχει δώσει στο παρελθόν κατασκευασμένες 'ειδήσεις'. Δεύτερον, γιατί όλες οι ως τώρα πληροφορίες και ενδείξεις προς τα εκεί πηγαίνουν.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η Φίατ αντέδρασε και η απάντησή της υπάρχει σε προηγούμενο post.Το να απαντήσει με ειρωνικές ερωτήσεις στα ερωτήματα ενος περιοδικού (οποιουδήποτε και αν είναι αυτό) την θεωρείς απάντηση;
Στους πελάτες της και τους υποψηφίους αγοραστές τι απάντησε για το ίδιο το προϊόν της; Είδες να αναφέρεται κάπου ρητά και ξεκάθαρα στο προϊόν της, στην απροβλημάτιστη λειτουργία του και στην ασφάλειά του, καθησυχάζοντας το καταναλωτικό κοινό; Εκτος αν κάτι μου έχει διαφύγει και έχει υποστηρίξει ξεκάθαρα πως το προϊόν της είναι απροβλημάτιστο και δεν διαβάζω σωστά...
-
Κι εγώ τέτοιες απαντήσεις θα έδινα στο AMS, διότι δείχνουν ότι το θεωρώ εντελώς ανάξιο λόγου και ότι έχει φλωμώσει το αναγνωστικό κοινό στο ψέμμα.
-
Ναι αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η απάντηση δεν αφορά μόνο το AMS.
Το αναγνωστικό και καταναλωτικό κοινό, εγώ σου λέω πως στην πλειοψηφία του περίμενε να βγει η FIAT με μια Ανακοίνωση (μέσω Δελτίου Τύπου), να έβγαινε και να υποστήριζε ΞΕΚΑΘΑΡΑ το προϊόν της και ότι αυτό ειναι ασφαλές και απροβλημάτιστο.
Με αυτή την ένεργεια και θα περιόριζε τα όποια σχόλια, και δεν θα δημιουργούσε υπόνοιες ή υποψίες για το προϊόν της και τον τρόπο αντιμετώπισης που επέλεξε η ίδια, ενώ παράλληλα θα καθησύχαζε και τους πελάτες της (υποψηφιους και ήδη υπάρχοντες).
-
παντως με λαστιχάρες 225, σε τόσο καλή άσφαλτο, με βαρος 1400 κιλά και δισκόφρενα σημαντικά πιο μικρά από τους ανταγωνιστές, γιατί όχι; εγώ έχω καταφέρει να μείνω από φρένα με το σουιφτ που είχα αλλά και μια φορά με το 406 (σε αυτό άνοιξε το λαμπάκι του abs, χωρίς ιδιαίτερη μείωση της απόδοσης, ενω το σουιφτ έχανε πάνω από 60 τοις εκατό της απόδοσης του). βεβαια το περιοδικό μιλάει για πλήρη χάσιμο της πέδησης, αλλά μάλλον υπερβάλει
κάνει και η φιατ κάτι μ@#κιες. Τί βάζουν πιο μικρά φρένα από τον ανταγωνισμό, πόσο βλάκας πρέπει να είσαι και κάνεις τέτοια κίνηση, για να γλυτώσεις λίγα ευρώ; -
195 λάστιχο φοράει το 1.4 90Hp και είναι 1260 κιλά.
Τώρα για όλους τους ειδικούς που έχουν μάθει να μετράνε τα φρένα με το μέγεθος μονο, το τακάκι είναι αυτό που βράζει και φτάνει πρώτο στο όριό του, όχι ο δίσκος. Τον δίσκο τον κρατάς κάτω από το όριο που στραβώνει (καλύτερη ροή αέρα προς την δαγκάνα, ζάντες αλουμινίου που είναι πιό ανοιχτές για να αερίζονται καλύτερα), βάζεις και ένα πιό ανθεκτικό τακάκι και έτσι μπορείς να την βγάλεις καθαρή και με μικρότερη διάμετρο.
Πριν 15 χρόνια τα Golf είχαν ίδιο δίσκο με τα Cinquecento, με την λογική του AMS όλοι οι οδηγοί των τότε Golf σκοτωμένοι θα έπρεπε να είναι...
-
Οι 4Τ πάντως έχουν τα φρένα στα θετικά του αυτοκινήτου.
Αν πήγαινε να δώσει η Φίατ ο,τιδήποτε άλλο από ειρωνικές απαντήσεις με υπαινιγμούς για πλήρη εξάντληση των νομικών της δικαιωμάτων θα φαινόταν σα να είχε χεσμένη τη φωλιά της και να ήταν υποχρεωμένη να απολογηθεί. Καλύτερα που απάντησε έτσι, σα να μην έχει τίποτα απολύτως να εξηγήσει σε κανέναν. Όταν είσαι σε θέση ισχύος φέρεσαι και ανάλογα.
-
Και όχι μόνο οι 4Τ. Ακόμη και το ένθετο με τα αυτοκίνητα από το ΘΕΜΑ!
-
Τις απαντησεις πρεπει να τις δωσει το περιοδικο που βαζει εναν πιασιαρικο τιτλο και απο κατω το χαος, εκθεση απο παιδακι δημοτικου που επικαλειτε ISO πιστοποιησεις!!! Και οχι η φιατ.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Οι 4Τ πάντως έχουν τα φρένα στα θετικά του αυτοκινήτου.Και το Car... Και βασικά και όλος ο ειδικός Τύπος. Αλήθεια, ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ είναι βλάκες και δεν ξέρουν τι λένε και ΜΟΝΟΝ οι του AMS είναι τα γατόνια και ανακαλύψανε ότι το Bravo δεν έχει φρένα, ενώ αυτό ξέφυγε απ'όλους τους συναδέλφους τους;
Κι εγώ ειρωνικά θα απαντούσα στην εν λόγω φυλλάδα.
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
... γιατί όχι; εγώ έχω καταφέρει να μείνω από φρένα με το σουιφτ που είχα αλλά και μια φορά με το 406 ...Μιας και ακουγονται και αλλες μαρκες...
Εχω μεινει 2 φορες τελειως απο φρενα,με 2 διαφορετικα octavia 18t.
Συγκεκριμενα εβρασαν τα μαμα τακακια και ενω το πεταλι ηταν ψηλα το αυτοκινητο δεν σταματαγε.Με λιγο χειροφρενακι και κατεβασματα το αυτοκινητο σταματησε.ΔΕΝ ειμαι ''χερας'' απλα πιστευω οτι δεν ειμαι και ''κουλος''. Τονιζω τα τακακια γιατι αυτο ειναι ενα μεγαλο λαθος της φυλαδας που δεν εδωσε στοιχεια του τι πραγματικα εγινε.
Τι θα πει αυτο??
Καποιοι που το διαβαζουν θα πουν οτι το group δεν εχει καλα φρενα στα scoda,και αλλοι σε ολα τα 18t των 150ps!
Kαποιοι αλλοι οτι ειμαι καυτης,και ναι ειδικα με τα φρενα ειμαι!
Ξερω να κατεβαζω αλλα δεν το κανω ποτε!
Το θεμα ειναι η δικη μας γνωμη και οχι το τι γραφει ο και καλα ''ειδικος'' τυπος!
Γνωμη μου,ΜΗΝ ξαναπαρετε περιοδικο και αν θελετε γνωμη για ενα αυτοκινητο καντε test drive.
Tι ποιο απλο??
Και να σας πω και το αλλο.
Σας αρεσει ενα συγκεκριμενο αυτοκινητο,αλλα δεν σας αρεσει η μαλακη αναρτηση ή τα φρενα του??
Να'ναι καλα τα παιδια απο τα club που δοκιμαζουν τοσα και τοσα πριν απο σας και σιγουρα θα σας κατατοπισουν. -
ΣΚΑΝΔΑΛΟ!!! ΤΟ SKODA OCTAVIA 1.8T ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΡΕΝΑ!!!
ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΣΕΧΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ!!!
Και πάει λέγοντας, παραφράζοντας το παράλογο - α λα Ιονέσκο - παραλήρημα των 'ειδικών' του AMS.
-
Καλα ετσι και με επερναν για δοκιμαστη ολα αχρηστα θα τα εβγαζα,και μιας και στο topic λεμε για φρενα,θα εβγαζα αχρηστα τα φρενα των περισοτερων νεων αυτοκινητων!
Αλλα ειπαμε ο μεσος οδηγος δεν εχει αναγκη απο πολυπιστονα ή πιατελες δισκους,ασε που αυξανουν και το μη αναρτομενο και παει περιπατο η αναρτηση.Κατι που πολυ δεν ξερουν ή δεν το εχουν μαθει (μιας και δεν πειραματιζονται) οτι για να εχεις μεγαλα φρενα θελεις και αλλα αμορτισερ/ελατηρια κτλ.
Τελος παντων παμε αλλου,οποτε το σταματαω εδω.
Παντως για να μην παρεξηγουμε τα 18t εχουν καλα φρενα για καθημερινη και λιγο σβελτη χρηση.
Και πιστευω οτι εχω κανει test drive πολλα αυτοκινητα. -
Ο χρήστης asteris έγραψε:
195 λάστιχο φοράει το 1.4 90Hp και είναι 1260 κιλά.Τώρα για όλους τους ειδικούς που έχουν μάθει να μετράνε τα φρένα με το μέγεθος μονο, το τακάκι είναι αυτό που βράζει και φτάνει πρώτο στο όριό του, όχι ο δίσκος. Τον δίσκο τον κρατάς κάτω από το όριο που στραβώνει (καλύτερη ροή αέρα προς την δαγκάνα, ζάντες αλουμινίου που είναι πιό ανοιχτές για να αερίζονται καλύτερα), βάζεις και ένα πιό ανθεκτικό τακάκι και έτσι μπορείς να την βγάλεις καθαρή και με μικρότερη διάμετρο.
Πριν 15 χρόνια τα Golf είχαν ίδιο δίσκο με τα Cinquecento, με την λογική του AMS όλοι οι οδηγοί των τότε Golf σκοτωμένοι θα έπρεπε να είναι...
οι 4 αυτό που δοκιμάσαν είχε 225 λάστιχο και ήταν φουλ εξτρά οπότε και καμιά 100ΑΡΑ και κιλά, αν θυμάμαι καλά, βαρύτερο από αυτό που ανακοινώνεται.
μα το τακάκι ζεσταίνεται από την επαφή του με το δίσκο και όχι μόνο του! απλά αυτο τα παίζει πρώτο!
άλλωστε γιατί στο 120αρι βάζει μεγαλύτερους δίσκους και όχι καλύτερα τακάκια
πριν δεκαπέντε χρόνια το γκολφ ζύγιζε όσο το πάντα σήμερα και είχαν τα ίδια άλογα -
chemic
Η απορια σου εχει αναλυθει σε προηγουμενες σελιδες σε σημειο διατριβης. Δεν ειναι θεμα μεγεθους δισκου... η μαλλον παιζει πολυ μικρο ρολο αυτο απο μονο του.
-
Το Golf ΙΙ πάντως - ειδικά στις ειδικές για τη μπανανία μας εκδόσεις - σε σκότωνε έτσι και πήγαινες να προσπεράσεις, ομοίως και το 1400άρι Golf III με τα 60 μουλάρια (πού το θυμήθηκαν αυτό το μοτέρ... ΕΛΕΟΣ. Τις ίδιες χαζομάρες κάνανε με τη Renault που έβαζε τον πανάρχαιο 1400άρη - όχι τον Energy - σε εκδόσεις του 19). Έμενες κάνα δίλεπτο στο αντίθετο ρεύμα, σου'ρχόταν η νταλίκα και την επόμενη μέρα να το πρωτοσέλιδο 'οικογένεια ξεκληρίστηκε στην εθνική, η τροχαία αποδίδει το δυστύχημα στην υπερΒΟΛΙΚΗ ταχύτητα'.
To νέο μικρομεσαίο απέτυχε στα τεστ αντοχής φρένων