-
Ναι, θεωρω πως ειναι αρκετα καλη η καταναλωση, η τελος παντων ετσι μου λενε οι φιλοι μου που εχουν 1.600 κι 1.800 κυβικα αυτοκινιτα..
Γενικα ειναι το 2ο μου αυτοκινητο (το πρωτο ηταν ενα citroen saxo 1.100, το ειχα κανα χρονακι κι τοτε πριν απο 5-6 χρονια δεν κοιταζα τη βεζνζινη γιατι ηταν 50% πιο φτηνη..) κι τα θαυμαστικα ειναι απο θαυμασμο (λετε να με ξεγελαω?:) ) γιατι ολοι μου λενε οτι εχω παρα πολυ καλη καταναλωση..το αμαξι μου ειναι 62 αλογα οπως ειχε βγει απο τη μανα του, ουδεποτε ''τσιππαρηστηκε'' ειτε πειραχθηκε γενικα μηχανικα.Απλα εαν κανω τελικα λες οτι ειναι λιγα τα χιλιομετρα που κανω - ισως θα πρεπει να δω τους αισθητηρες Λ, αν κι λογικα θα μου το ελεγαν στην αντιπροσοπεια αν ηταν κατι στραβο σωστα ?(οι αισθητηρες ας πουμε) (το αμαξι ειναι book σερβις απο τη πρωτη μερα στην αντιπροσωπεια απο την οποια τελευταια δεν ειμαι πολυ ευχαρηστημενος για 5 χρονια πελατη που με εχουν..-με τη κριση κανουν κατι πολυ παραξενα πραγματα κι εχω ξενερωσει 'λιγο''
μιας κι το ανεφερα, πχ, δυο βδομαδες πριν, πηγα να αλλαξω τη μπαταρια του αυτοκινιτου (πρωτη φορα-λογικο νομιζω, 5 χρονων ηταν) κι πηγανε να μου πουλησουνε μπαταρια ανοιχτου τυπου (με τα υγρα)..κατι το οποιο δε δεχτηκα γιατι ηταν κι ξεφωρτηστη κι μου ειπανε οτι θα περιμενω 3-4 ωρες μεχρι να τη φωρτησουν κι να ερθω να το παραλαβω..
Τελικα πηγα στην Autoplus κι εβαλα μια κλειστου τυπου ACDelco 20 ευρω πιο φτηνα κι καλητερη μαρκα. -
Καλησπερα ..το δικο μου μινι το πηρα καινουργιο και μετα απο 65 .000 μου κανει ενα θορυβο στο δεξι τροχό..το παω στην μοτιον και μου λεει οτι ειναι τα Σινεμπλοκ...και οτι κανουν 120 ευρο η καπου εκει γυρω ολα μαζι αλλα τα εργατικα ειναι 300 ευρο γιατι ειναι ιδια εργασια με αλλαγη δισκου ..χαχαχαχαα..παιδια δεν αντεχετε ο θορυβος στις λακουβες με πιανει η ψυχη μου..στην παλια μοτιον επαιζε και ενας μαστορας που νομιζο και γνωμη μου παντα οτι στο service εβαζε οτι του κατεβει και εχει φαει φραγκα ...φσσσσσσσσ..σε εμενα εδειχνε αλλαγη σινεμπλοκ στο service και ρωταω και μου λενε οχι δεν εχει γινει αλλαγη.αλλα ο πατερας μου εδωσε την αποδειξη στην εφορια..ελεος..θα τους επαιρνε και θα τους σηκωνε ..δεν ξερω τι γινετε παντα στην ελλαδα συμβαινουν αυτα ...οτι θελουν βαζουν..ο κολητος μου εχει μερσεντες διθεσιο καινουργιο το πηρε και αυτος και οταν παει για service φευγει με ενα χαμογελο και εγω φοβαμαι τι θα ακουσω απο τους τρελους της μοτιον αλλα βρηκα και πιο τρελους τον σπανο που ζηταει 250 ευρο για να μου αλλαξει τακακια πισω μονο...ρε δεν πατε να γ%$#$^%&^*&%$^$..ο γλυκος κυριλε κυριουλης στο service οταν λεει αυτες τις τιμες 1200 ευρο ..ναι ειναι 680 ευρο ..κτλ κτλ αν τον γυρισω αναποδα θα πεσουν 50 ευρο ?
-
Ο χρήστης alroad87 έγραψε:
Επισης, οσον αφορα τη βενζινη τωρα...στο MCS τι καταναλωση θα εχω ? ρωταω εδω επειδη αλλο ειανι να το λεει καποιοις που το ειχε κι ξερει κτλ κι αλλο αυτο που λεει το επισημο του ΜΙΝΙ..Παρακαλώ Alan....δεν κάνει τίποτα, εάν μπορώ να βοηθήσω χαρά μου.
Λοιπόν, πάμε στην κατανάλωση (το MCS έχει 50 λίτρα ρεζερβουάρ), εμένα μου έκαιγε ώς εξής:
-
Μέσα στην πόλη ήταν στα 10λτ/100χλμ. περίπου
-
Στην πόλη, μαζί με Αττική Οδό και δρόμους με λιγότερη κίνηση ή ταχείας κυκλοφορίας (π.χ. Συγγρού, Ποσειδώνος, Κηφισίας κλπ.) ήταν στα 9λτ/100χλμ.
-
Σε ταξίδι, σε νορμάλ ταχύτητες (δλδ. μέχρι 140χ.α.ω) είχα περί τα 7.5-8λτ 100χλμ. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες (κάτι αρκετά συχνό), χτύπαγα 9λτ/100χλμ.
Αυτές οι καταναλώσεις ήταν με αρκετά σβέλτη οδήγηση, δλδ. δεν είχα στο μυαλό μου να κάνω οικονομία. Ίσως με πιο συντηρητική οδήγηση, να είναι πιο οικονομικό.
-
-
Ο χρήστης alroad87 έγραψε:
Ναι, θεωρω πως ειναι αρκετα καλη η καταναλωση, η τελος παντων ετσι μου λενε οι φιλοι μου που εχουν 1.600 κι 1.800 κυβικα αυτοκινιτα..
Γενικα ειναι το 2ο μου αυτοκινητο (το πρωτο ηταν ενα citroen saxo 1.100, το ειχα κανα χρονακι κι τοτε πριν απο 5-6 χρονια δεν κοιταζα τη βεζνζινη γιατι ηταν 50% πιο φτηνη..) κι τα θαυμαστικα ειναι απο θαυμασμο (λετε να με ξεγελαω?:) ) γιατι ολοι μου λενε οτι εχω παρα πολυ καλη καταναλωση..το αμαξι μου ειναι 62 αλογα οπως ειχε βγει απο τη μανα του, ουδεποτε ''τσιππαρηστηκε'' ειτε πειραχθηκε γενικα μηχανικα.το δικό μου με αρκετά περισσότερα από τα διπλά δικά σου άλογα σε εθνική με 30l μου βγάζει άνετα >650km...
άρα , η πρόβλημα έχει το αυτοκίνητο σου ή εσύ οδηγάς πολύ πολύ επιθετικά...
σόρυ κιόλας αλλά οι φίλοι σου είναι εκτός πραγματικότητας... -
Ο χρήστης logicike έγραψε:
Καλησπερα ..το δικο μου μινι το πηρα καινουργιο και μετα απο 65 .000 μου κανει ενα θορυβο στο δεξι τροχό..το παω στην μοτιον και μου λεει οτι ειναι τα Σινεμπλοκ...και οτι κανουν 120 ευρο η καπου εκει γυρω ολα μαζι αλλα τα εργατικα ειναι 300 ευρο γιατι ειναι ιδια εργασια με αλλαγη δισκου ..χαχαχαχαα..παιδια δεν αντεχετε ο θορυβος στις λακουβες με πιανει η ψυχη μου..στην παλια μοτιον επαιζε και ενας μαστορας που νομιζο και γνωμη μου παντα οτι στο service εβαζε οτι του κατεβει και εχει φαει φραγκα ...φσσσσσσσσ..σε εμενα εδειχνε αλλαγη σινεμπλοκ στο service και ρωταω και μου λενε οχι δεν εχει γινει αλλαγη.αλλα ο πατερας μου εδωσε την αποδειξη στην εφορια..ελεος..θα τους επαιρνε και θα τους σηκωνε ..δεν ξερω τι γινετε παντα στην ελλαδα συμβαινουν αυτα ...οτι θελουν βαζουν..ο κολητος μου εχει μερσεντες διθεσιο καινουργιο το πηρε και αυτος και οταν παει για service φευγει με ενα χαμογελο και εγω φοβαμαι τι θα ακουσω απο τους τρελους της μοτιον αλλα βρηκα και πιο τρελους τον σπανο που ζηταει 250 ευρο για να μου αλλαξει τακακια πισω μονο...ρε δεν πατε να γ%$#$^%&^*&%$^$..ο γλυκος κυριλε κυριουλης στο service οταν λεει αυτες τις τιμες 1200 ευρο ..ναι ειναι 680 ευρο ..κτλ κτλ αν τον γυρισω αναποδα θα πεσουν 50 ευρο ?να σκεφτείς να αλλάξεις συνεργείο δεν σκέφτηκες?? εκτός από τα εξουσιοδοτημένα υπάρχουν και τα ειδικευμένα και σε πολλά από αυτά κάνουν πολύ καλή δουλεία... η αντιπροσωπεία όσο βλέπει οτι δεν αντιδράς θα σε ΓΔΈΡΝΕΙ...
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Επισης, οσον αφορα τη βενζινη τωρα...στο MCS τι καταναλωση θα εχω ? ρωταω εδω επειδη αλλο ειανι να το λεει καποιοις που το ειχε κι ξερει κτλ κι αλλο αυτο που λεει το επισημο του ΜΙΝΙ..
Παρακαλώ Alan....δεν κάνει τίποτα, εάν μπορώ να βοηθήσω χαρά μου.
Λοιπόν, πάμε στην κατανάλωση (το MCS έχει 50 λίτρα ρεζερβουάρ), εμένα μου έκαιγε ώς εξής:
-
Μέσα στην πόλη ήταν στα 10λτ/100χλμ. περίπου
-
Στην πόλη, μαζί με Αττική Οδό και δρόμους με λιγότερη κίνηση ή ταχείας κυκλοφορίας (π.χ. Συγγρού, Ποσειδώνος, Κηφισίας κλπ.) ήταν στα 9λτ/100χλμ.
-
Σε ταξίδι, σε νορμά ταχύτητες (δλδ. μέχρι 140χ.α.ω) είχα περί τα 7.5-8λτ 100χλμ. Σε μεγαλύτερες ταχύτητες (κάτι αρκετά συχνό), χτύπαγα 9λτ/100χλμ.
Αυτές οι καταναλώσεις ήταν με αρκετά σβέλτη οδήγηση, δλδ. δεν είχα στο μυαλό μου να κάνω οικονομία. Ίσως με πιο συντηρητική οδήγηση, να είναι πιο οικονομικό.
ΟΚ Φανη, thanx m8 !
Δηλ βαση αυτα, υποθετω πως η καταναλασω θα ειναι 25% πιο μεγαλη απο αυτην που εχω τωρα..ενταξει, νορμαλ ειναι..δε ξεφευγω πολυ
Anwyay, θα ενημερωσω για τυχον νεα (ή τυχον νεες αποριες :Ρ)το δικό μου με αρκετά περισσότερα από τα διπλά δικά σου άλογα σε εθνική με 30l μου βγάζει άνετα >650km...
άρα , η πρόβλημα έχει το αυτοκίνητο σου ή εσύ οδηγάς πολύ πολύ επιθετικά...
σόρυ κιόλας αλλά οι φίλοι σου είναι εκτός πραγματικότητας...Hmmm..με εκανες να σκεφτω τωρα...κοιτα, το αμαξι το εχω εγω απο πρωτο χερι, απο τη πρωτη μερα βαζω παντα μετρητη με το που γεμισω το ντεποσιτο κι μπορω να σου πω 100% πως παο τη πρωτη μερα εχω καταναλωση 30lt για 300-340χλμ πολης.
Μικτο κυκλο δε μπορω να σου πω με ακρηβεια γιατι δεν εχω κανει πολλες φορες 50%-50% (πολης-εθνικη) αλλα υπολογιζω 400 χλμ σιγουρα.
Οσον αφορα το κυκλο σε εθνικη οδο, 650 χλμ δε ξερω αν κανω, παντως μια φορα που ειχα παει Βεροια με το σμαρτακι, θυμαμαι οτι ειχε γραψει 550χλμ..
Γενικα δε πηγαινω με 2.000 στροφες αλλα ουτε με 5.000..οδηγαω νορμαλ..δηλ ουτε σαν κοτα αλλα ουτε λιμανακια πηγαινω )
Παντως θα το δω στο επομενο σερβις μηπως κατι παει λαθος αν κι δε το νομιζω..(αλλα ποτε δε ξερεις).
Θενξ παντως, αα, κι οσον αφορα τους φιλους μου, ο ενας εχει C230 coupe οποτε λογικο νομιζω ειναι να μου λεει οτι καει σκατουλες το δικο μου κι ο αλλος Lotus Elise που του πινει το αιμα στη πρωτη ευκαιρια λολ -
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
το δικό μου με αρκετά περισσότερα από τα διπλά δικά σου άλογα σε εθνική με 30l μου βγάζει άνετα >650km...Συγνώμη, αλλά ποιό αυτοκίνητο είναι αυτό που έχει **4.65λτ/100χλμ **κατανάλωση στην Εθνική? Και με τι ταχύτητα?
-
το δικό μου με αρκετά περισσότερα από τα διπλά δικά σου άλογα σε εθνική με 30l μου βγάζει άνετα >650km...
Συγνώμη, αλλά ποιό αυτοκίνητο είναι αυτό που έχει **4.65λτ/100χλμ **κατανάλωση στην Εθνική? Και με τι ταχύτητα?
Μάλλον δε διαβάζεις το θέμα Κασκάι
-
το δικό μου με αρκετά περισσότερα από τα διπλά δικά σου άλογα σε εθνική με 30l μου βγάζει άνετα >650km...
Συγνώμη, αλλά ποιό αυτοκίνητο είναι αυτό που έχει **4.65λτ/100χλμ **κατανάλωση στην Εθνική? Και με τι ταχύτητα?
γράψε λάθος ... 39 λίτρα εννοούσα...κινούμενος με τα όρια...
-
Μα η BMW 320d E90, τι ερώτηση είναι αυτή;
Το βάρεσα με το Defy μου.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μα η BMW 320d E90, τι ερώτηση είναι αυτή;
Το βάρεσα με το Defy μου.
Είχες αργήσει...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Καλησπερα ..το δικο μου μινι το πηρα καινουργιο και μετα απο 65 .000 μου κανει ενα θορυβο στο δεξι τροχό..το παω στην μοτιον και μου λεει οτι ειναι τα Σινεμπλοκ...και οτι κανουν 120 ευρο η καπου εκει γυρω ολα μαζι αλλα τα εργατικα ειναι 300 ευρο γιατι ειναι ιδια εργασια με αλλαγη δισκου ..χαχαχαχαα..παιδια δεν αντεχετε ο θορυβος στις λακουβες με πιανει η ψυχη μου..στην παλια μοτιον επαιζε και ενας μαστορας που νομιζο και γνωμη μου παντα οτι στο service εβαζε οτι του κατεβει και εχει φαει φραγκα ...φσσσσσσσσ..σε εμενα εδειχνε αλλαγη σινεμπλοκ στο service και ρωταω και μου λενε οχι δεν εχει γινει αλλαγη.αλλα ο πατερας μου εδωσε την αποδειξη στην εφορια..ελεος..θα τους επαιρνε και θα τους σηκωνε ..δεν ξερω τι γινετε παντα στην ελλαδα συμβαινουν αυτα ...οτι θελουν βαζουν..ο κολητος μου εχει μερσεντες διθεσιο καινουργιο το πηρε και αυτος και οταν παει για service φευγει με ενα χαμογελο και εγω φοβαμαι τι θα ακουσω απο τους τρελους της μοτιον αλλα βρηκα και πιο τρελους τον σπανο που ζηταει 250 ευρο για να μου αλλαξει τακακια πισω μονο...ρε δεν πατε να γ%$#$^%&^*&%$^$..ο γλυκος κυριλε κυριουλης στο service οταν λεει αυτες τις τιμες 1200 ευρο ..ναι ειναι 680 ευρο ..κτλ κτλ αν τον γυρισω αναποδα θα πεσουν 50 ευρο ?
να σκεφτείς να αλλάξεις συνεργείο δεν σκέφτηκες?? εκτός από τα εξουσιοδοτημένα υπάρχουν και τα ειδικευμένα και σε πολλά από αυτά κάνουν πολύ καλή δουλεία... η αντιπροσωπεία όσο βλέπει οτι δεν αντιδράς θα σε ΓΔΈΡΝΕΙ...
το τσεκαρα σημερα και θελει 600 ευρο να αλλαξω το σινεβλοκ στην αντιπροσωπια..Αν εχεις να μου προτεινεις καποιον ..
-
παιδια εχει να μου προτεινει καποιος καποιο καλο συνεργειο εξουσιοδοτημενο για το μινι μου αθηνα??
-
Καλημερα παιδες
Εχω δυο πολυ σημαντικες αποριες κι νομιζω πως μπορειτε να βοηθησετε στην επιλυση τουςΕδω κι μερικες εβδομαδες σκεφτομαι να παρω ενα MCS 2007 κι πανω, κι εχω 2 αποριες:
- Εχω βρει ενα MCS 2007 **2ο χερι (εγω θα ειμαι το 3ο δηλ) με 83.000 **στα 14,500.
Το αμαξι το ειδα, μου αρεσε αλλα δεν εχω μπει σε διαδικασια ακομα να πηγαινουμε σε συνεργειο για να το ελεγξω καθως δεν ειμαι σιγουρος τι πρεπει να κανω.
Λοιπον, το συγκεκρημενο εχει leather lounge δερματινο σαλονι, ξενων φωτα,μηχανικο σασμαν,τεμπελη, κλιμα (οχι A/C), τη γνωστη πολυακτηνη 17ρα ζαντα κι φοραει την quicksilver ολοσωμη εξατμηση (θα προτιμουσα να φοραει την ''μαμα'' εξατμηση) που σας την εχω στο παρακατω λινκ: http://www.youtube.com/watch?v=X_syPxk59N0
αυτα οσον αφορα το αμαξι που βρηκα σε τιμη στην οποια κυμαινομαι κι εγω.Το αμαξι εχει απ'οτι ειδα βιβλιο σερβις, το τελευταιο σερβις( αλλαξε λαδια κι πισω δισκοπλακες) στις 79.000, οι μπροστινες δισκοπλακες θελουν αμεση αλλαγη καθως ειανι φαγωμενες περιπου ενα ποντο!
Η απορια μου ειναι η εξης: Αξιζει να αγορασει κανεις ενα ΜΙΝΙ S απο 2ο χερι με 83.000 με 14.500 ? επειδη πλησιαζει τα 100.000 μηπως θα εχω παραπανω εξοδα απο οτι υπολογιζεται για ενα ΜΙΝΙ των 50,000 χλμ ???
2)το δευτερο ενδεχομενο που μου περναει απο το μυαλο ειναι να παρω ενα δανειο των 5,000 ευρω κι να παω για κατι πιο φρεσκο ? δηλ με τα μισα χιλιομετρα απο αυτα που ανεφερα πριν κι να ψαξω για 1ο χερι ΜΙΝΙ ??(δηλ να ειμαι εγω το 2ο) ?
Αξιζει ομως ?δηλ σκεφτομαι οτι σε 3-4 χρονια σε μια πιθανη μεταπωληση του αυτο/του δεν θα ειναι το ιδιο να πουλαω ενα ΜΙΝΙ με 140.000 χλμ ως 3ο χερι με ΜΙΝΙ των 100.000 χλμ ως 2ο χερι ?? (κι τα δυο μοντελο '07) ??!!Εχω λαθος λογικη ? πειτε μου την αποψη σας παιδες, ειμαι σε διλημα κι αρκετα μπερδεμενος.
Υ.Γ. επισης, σημαντικο - πειτε μου αν ειναι επικινδυνο να παρω ενα ΜΙΝΙ S 2007 με 83,000 ?!!
ευχαριστω κι οσρυ για τον ογκο αποριας
- Εχω βρει ενα MCS 2007 **2ο χερι (εγω θα ειμαι το 3ο δηλ) με 83.000 **στα 14,500.
-
-
alroad,θεωρώ πως τα χλμ που αναφέρεις είναι αρκετά.
Απ'την άλλη,η τιμή είναι σχετικά χαμηλή (εαν είναι προσεγμένο ή εχει ενα σωρο εξτρα-τα οποία πάντως δεν πρέπει αποτελούν λόγο αγοράς κατα τη γνώμη μου).
Γενικά το αυτοκίνητο επειδή είναι σφικτο,το πιθανότερο είναι σ'αυτα τα χλμ να κουδουνίζει αρκετά.Επίσης τα κινούμενα του μέρη θα έχουν υποστεί σίγουρα φθορές οι οποίες εαν δεν έχουν επισκευασθεί θα υπολογίσεις αρκετά ευρώ επιπλέον.
Ενας τρόπος είναι να οδηγήσεις ενα φρέσκο εμσιες πριν το κάνεις βόλτα για να κρίνεις θορύβους,σαζμαν,μοτερ κτλ.
Στο δικό μου εμσιες έχω 23κ μοντέλο 2008 και η τιμή που πιάνει στην αγορά λόγω χαώδους κατάστασης που επικρατεί,απ'οτι ρωτησα είναι κάτω των 20 χιλιάδων,οπότε θα σου πρότεινα να κοιτάξεις κάτι λιγότερο φαγωμένο,δε θα σου στοιχίσει μια περιουσία.
Προσωπικά θα αγόραζα ενα εμσιες με 80κ+ και 13-14 χιλιάρικα μόνο εαν ήθελα να το κάνω ... gt3 rs clubsport edition
-
Το αμαξι γενικα φαινοταν σε αριστη κατασταση, ομως οπως κι να εχει για ενα ''εμ-σι-ες'' (ΛΟΛ) που ειναι ηδη 2ο χερι κι φορουσε κι εξατμηση οι οιωνοι ελεγαν να μη το παρω οτι κι εκανα..(τελικα πηρα ενα σουζουκι γκραντ βιταρα 3 ντορς του '08).
αλλα γενικα εχει αρκετες ευκαιριες τωρα..ως συνηθως, αφου παρεις αμαξι - βγαινουν καποιες πολυ καλες ευκαιριες:))
παντως δε μετανιωνω καθολου καθως στη συντηρηση θα μου φευγανε πολυ περισσοτερα λεφτα σε σχεση με το βιταρα. -
-
Μεγεια το εσ τζι βι θρι ντι λοιπόν!
-
Θα χορτάσεις σπορ οδήγηση τώρα!
New MINI Forum