-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Ποτέ δεν την κατάλαβα αυτή την απάντηση...H απάντηση αυτή σημαίνει πολύ απλά ότι, ό,τι ρωτάς έχει ήδη απαντηθεί στις 101 σελίδες του νήματος. Οπότε ψάχνεις, διαβάζεις και λύνεις όλες σου τις απορίες.
-
Eκατσα και διαβασα ΟΛΕΣ τις σελιδες,καταλαβα αρκετα πραγματα και η αληθεια ειναι πως ξενερωσα λιγο..
Βεβαια πολλες αναφορες σε r56 facelift δεν εχουν γινει,και ηλπιζα μηπως τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα σε θεμα βλαβων.Παντως μινι με 100k τελικα δεν ξερω ποσο ειναι σωστη αποψη να αγορασει κανεις γτ μπορει να μπλεξει ασχημα.
Μηπως το μινι που μου αρεσει το ξερει κανεις??
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/11033741/
ΤΙ να κοιταξω εκτος απο αντλια υψηλης,δισκο πλατο,αντλια τιμονιου,καθαρισμος βαλβιδων,τουρμπινα που θα κοιταχθουν ετσι και αλλιως? Στο σπανο το ξεψαχνιζουν η ετσι και ετσι? Καθε πληροφορια ευπροσδεκτη -
Ο χρήστης theokar έγραψε:
Eκατσα και διαβασα ΟΛΕΣ τις σελιδες,καταλαβα αρκετα πραγματα και η αληθεια ειναι πως ξενερωσα λιγο..
Βεβαια πολλες αναφορες σε r56 facelift δεν εχουν γινει,και ηλπιζα μηπως τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα σε θεμα βλαβων.Παντως μινι με 100k τελικα δεν ξερω ποσο ειναι σωστη αποψη να αγορασει κανεις γτ μπορει να μπλεξει ασχημα.
Μηπως το μινι που μου αρεσει το ξερει κανεις??
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/11033741/
ΤΙ να κοιταξω εκτος απο αντλια υψηλης,δισκο πλατο,αντλια τιμονιου,καθαρισμος βαλβιδων,τουρμπινα που θα κοιταχθουν ετσι και αλλιως? Στο σπανο το ξεψαχνιζουν η ετσι και ετσι? Καθε πληροφορια ευπροσδεκτη- Το αυτοκίνητο της αγγελίας, δεν το γνωρίζω. Έχει πολύ πλούσιο εξοπλισμό. Να ξέρεις ότι με 18'' ζάντες θα κοπανάει αρκετά.
- Διαφορές (όσων αφορά την αξιοπιστία και τα μηχανικά μέρη) δεν υπάρχουν ιδιαίτερες στο R56 pro & after facelift.
- Να κοιτάξεις τα θέματα που αναφέρεις, εκεί πονάει κυρίως, καθώς και στα μπέκ και στους πολλαπλασιαστές. Επίσης, αρκετή ευαισθησία έχει και η ηλιοροφή...καλό έλεγχο, γιατί η επισκευή δεν είναι φτηνή.
- Στον Σπανό, φαντάζομαι ότι θα κάνουν τον κλασσικό τυπικό έλεγχο (αρκετά καλός), εκτός εάν ζητήσεις κάτι παραπάνω (το οποίο φυσικά κοστίζει).
-
Σε ευχαριστω για την απαντηση!Ναι το εχω υποψιν μου για τις 18αρες,και οταν πλεον χρειαστουν αλλαγη τα λαστιχα,θα σκεφτομουν για αλλαγη σε 17αρες μιας και απο οτι γραφει εχει νεα ελαστικα.
Εχεις να προτεινεις καποιο αλλο συνεργειο το οποιο θα ασχοληθουν πιο σχολαστικα?Αν θεωρειται διαφημιση,μπορεις να μου πεις με πμ.Τι αλλο θα μπορουσα να ζητησω να ελεχθει που δεν ελεγχουν στον τυπικο ελεγχο?Μηπως εκτος απο μια οπτικη ματια για τρακαρισματα και φυσωμα στoν εγκεφαλο για βλαβες δεν κοιτανε τα υπολοιπα στα οποια πονανε τα μινι και πρεπει να το ζητησω εξτρα? -
Συνεργείο, εγώ 13 χρόνια που είχα BMW & Mini, στον Σπανό στην Συγγρού πήγαινα. Θα πρέπει να ζητήσει να ελέγξουν (όσο μπορούν) τα μπουζί, μπεκ, σασμάν και γενικά το που ποονάνε (ξέρουν στο συνεργείο, έχουν επισκευάσει χιλιάδες Mini).
Εκτός εξουσιοδοτημένου δικτύου, άριστες εντυπώσεις (σε έλεγχο που έκανε σε δικό μου αυτοκίνητο που ήθελα να πουλήσω) μου άφησε και αυτό το συνεργείο στο Καματερό: Vontitsos BMW SERVICE
-
Αυτό το έχεις δει;
https://www.spotawheel.gr/buy/mini/used-2009-mini-cooper-s/1020 -
Το εχω δει αν και δυσκολευομαι να πιστεψω τα χιλιομετρα.Γενικως θελω facelift,works η look works
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης theokar έγραψε:
Το εχω δει αν και δυσκολευομαι να πιστεψω τα χιλιομετρα.Γενικως θελω facelift,works η look worksSent from my iPhone using Tapatalk
Σχετικά με την ερώτησή σου (σόρρυ μπαίνω αραιά πλέον στο φόρουμ).
Εγώ τα βρίσκω πολλά τα 100+ χιλ. χλμ για αυτό το αυτοκίνητο. Έχει πολλά που μπορεί να έχουν πάει στραβά σε διάφορα μηχανικά τμήματα. Τα r56s έχουν επίσης θέμα (όπως είπες) με αντλίες υψηλής, με θερμοστάτη (πλαστικό κάλυμα δακρύζει--> αλλαγή), ενώ σε βαριά πόδια έχει παρατηρηθεί υψηλή συχνότητα αλλαγής σετ συμπλέκτη. Επιπλέον, τα μαμα εμπρός σινεμπλόκ τα φτύνουν σχετικά εύκολα (λύση η αλλαγή σε powerflex τα οποία δεν αλλάζουν την αίσθηση κτλ). Τέλος, όπως κάθε αυτοκίνητο με τούρμπο μπορεί να έχεις φθορές και εκεί.
Το συγκεκριμένο που αναφέρεις, έχει μεν φουλ εξοπλισμό, αλλά δεν παύει να είναι του 2011 μοντέλο. Για αυτό και πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά ακριβό. Αν υποτεθεί ότι το αυτοκίνητο είναι καλό, ατρακάριστο και έχουν αλλαχθεί πολλά ή και όλα από αυτά που πονάνε, θα μπορούσες να κινηθείς στα 13 χιλ. ευρώ, όχι παραπάνω.
Τα χρήματα που ζητάνε οι περισσότεροι στις αγγελίες είναι για γέλια. Μέχρι μινι με 150 χιλ χλμ και 15 χιλ ευρώ έχει!!! Για αυτό αν παρακολουθήσεις το καρ καιρό, θα δεις ότι υπάρχουν ΜΙΝΙ S πάνω από ένα χρόνο προς πώληση!!Μπορείς να δεις κάποια ακόμα:
Είναι ένα ασημί pro LCI το οποίο έχει ελάχιστα χλμ (25χιλ. λέει). Εγώ θα το έβλεπα και διαπραγματευόμουν τιμή. Είναι προς πώληση σίγουρα από τον Γενάρη.Έχει επιπλέον ένα S λευκό με μαύρη ρίγα και 15 χιλ χλμ και 15 χιλ ευρώ. Πάλι προ LCI. Με αυτόν είχα μιλήσει όταν έψαχνα (Οκτ 2016) και μου είχε κάνει εντύπωση η μεγάλη φθορά στο κάθισμα που δεν συμβάδιζε με τα χλμ και ότι ήταν ήδη 2ο χέρι.
Εγώ αγόρασα πέρσι τέτοιο καιρό ένα 2010, με μέτριο εξοπλισμό αλλά 55 χιλ χλμ από ιδιώτη (κοπέλα) κάτω από 14 χιλ. αλλά μετά από πολύ ψάξιμο. Η προηγούμενη κάτοχος είχε αλλάξει αντλία, θερμοστάτη και κάτι ακόμα. Γενικά είχε καλό αρχείο συντήρησης. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα (69 χιλ χλμ) έχω κάνει τα εξής:
- αλλαγή εμπρός σινεμπλόκ (κοπάναγαν ελαφρά, πρώτη αλλαγή)
- καθαρισμός βαλβίδων (250 ευρώ) πολύ καλύτερη λειτουργία του κινητήρα και ελαφρώς λιγότερη κατανάλωση λαδιού, με ότι αυτό συνεπάγεται για επιδόσεις και κατανάλωση
- αλλαγή μπουζί και καθαριστικό συστήματος βενζίνης
- αλλαγή τσιμούχας που είναι κάτω από το φ. λαδιού (έχανε λάδι).
- φυσικά τις απαραίτητες αλλαγές λαδιών (ανά 7-8 χιλ χλμ) με συνθετικό λάδι.
- αμορτισέρ (με κοπάνησε μια από στοπ πάνω στη ζάντα και στράβωσε, οπότε τα άλλαξα όλα).
Ένα άλλο σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι ότι το αυτοκίνητο καταναλώνει λάδι. Αυτή η κατανάλωση ποικίλλει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο αλλά εξαρτάται και από τις συνθήκες (πολύ ζέστη, οδήγηση ψηλά κτλ). Το πόσο καίει δεν μπορείς να το εξακριβώσεις από τον έλεγχό σου δυστυχώς. Εγώ είμαι στα 300-400μλ στα 1000χλμ που θεωρείται μέσος όρος από αυτά που διαβάζω σε διάφορα fora (northamericanmotoring etc). Υπάρχουν και περιπτώσεις που φτάνει το 1 λίτρο στα 1000!! Πέραν λοιπόν αυτού, πρέπει να είσαι σίγουρος ότι και ο προηγούμενος χρήστης ήταν τυπικός και συμπλήρωνε τα λάδια του και δεν άφηνε τον κινητήρα να λειτουργεί έτσι.
Τέλος, το αυτοκίνητο μετά το δικό μ ου έλεγχο το είχα πάει σε εξουσιοδοτημένο ΜΙΝΙ. Είδανε δυστυχώς μόνο τα χοντρά (δλδ αν εχει φάει στούκο) και κάτι γρατζουνιές που τις έβλεπα και εγώ. Τα σινεμπλόκ, τα οποία τα άλλαξα 2 μήνες μετά δεν τα είδαν, ούτε τη διαρροή του λαδιού (που και αυτή μάλλον υπήρχε). Οπότε εγώ θα συνέστηνα να βρεις ένα καλό συνεργειο που να εξειδικεύεται στα ΜΙΝΙ και να πας εκεί να το δουνε.
Αυτά! Sorry for the long post.
-
Καλησπερα κ απο μενα.Θα προσπαθησω να μαι συντομος ωστε να μην σας κουρασω.
Κατοχος R60 S All4 με προγραμμα στα 220 αλογα.Ποιο ειναι το προβλημα:Οταν ο κινητηρας εχει μεγαλο φορτιο συνηθως στην εθνικη με φουλ γκαζι κ αλλαγη απο 5 σε 6 μου βγαζει check engine κ μπαινει σε safe mode οποτε το turbo βγαινει off.Σβηνω κινητηρα οποτε σβηνει το λαμπακι κ ολα δουλευουν κανονικα.Το διαγνωστικο στον μηχανικο κ στον προγραμματιστη διαβαζει πυρακια σε διαφορους κυλινδρους.Εχω ψαξει ολα τα φορουμς παγκοσμιως κ το προβλημα μπορει να ειναι ηταν στην μακα που μαζευεται στις βαλβιδες(πηγα προσφατα κ εκανα καθαρισμο χωρις ν ανοιχτει ο κινητηρας),στην diverter valve(την αλλαξα),στην βενζινη(μονο 100αρα εδω και 4 μηνες),ελεγχος των μπουζι(τα οποια ειχαν αλλαχτει πριν 10.000 χλμ αλλα κ πριν κ μετα το προβλημα υπαρχει) και των πολλαπλασιαστων.Επισης ελεγχθηκε το κυκλωμα μηπως χανει καποιο σωληνακι πιεση αλλα δεν φανηκε κατι τετοιο , στη συνεχεια καθαριστηκε ο αισθητηρας για τα πυρακια(αλλα δεν αλλαχθηκε)διοτι μπορει να φταιει αυτος η ο MAF sensor.Μενει ο χρονισμος,η καδενα και η αντλια υψηλης.Το θεμα ειναι οτι δεν μπορουν ν αλλαχθουν αυτα αν δεν αποδειχθει με σιγουρια οτι φταιει κατι απο αυτα.Να προσθεσω οτι 2 φορες μου εχει βγαλει check engine με σταθερες στροφες και 5η στα 120χλμ.(δηλαδη χωρις να ζοριζεται ο κινητηρας η η τουρμπινα).
Πιθανολογειται οτι αιτια αυτων ειναι το προγραμμα(το αυτοκινητο το πηρα μεταχειρισμενο κ εβαλα προγραμμα σχεδον αμεσως κ η αληθεια ειναι οτι πρωτη φορα μου το κανε αφου το πηρα απο τον προγραμματιστη) κ γι αυτο επεστρεψα στον προγραμματιστη καποια στιγμη κ εκανε αλλαγες αλλα συνεχισαν τα ιδια.Μετα εστειλε τα code errors στο εξωτερικο και με βαση αυτα του στειλανε αλλο προγραμμα το οποιο μαμαει στο δρομο αλλα κ πλαι κανει το ιδιο στις υψηλες σχεσεις.
Κλεινοντας να πω οτι επειδη οδηγω 3 χρονια τ αυτοκινητο πολυ ομαλα(πολλα χλμ εθνικη καθημερινα) μου το εβγαζε πολυ σπανια κ γι αυτο δεν ειχα ασχοληθει αρχικα ,αλλα τωρα που αλλαξα δουλεια κ το χρησιμοποιω λιγοτερο το πιεζω παραπανω γιατι δεν με νοιαζει κ τοσο η καταναλωση, οποτε το προβλημα εχει βγει στην επιφανεια.
Αυτα τα ολιγα[color=#FF4000].Καμια συμβουλη η κανας εξειδικευμενος μαστορας?[/color]
Υ.Γ. Δεν εχω παει σε κεντρικη αντιπροσωπεια γιατι δεν τους εμπιστευομαι , ξερω οτι το θεμα ειναι πολυπλοκο κ δεν θελω να μου βγαλουν κανα κουστουμι προσπαθοντας να βρουνε την λυση. -
Τελείως πολύπλοκο το θέμα καθώς δε μπορείς να ξέρεις αν είναι από τη βελτίωση ή όχι. Πρέπει να ρθει δηλαδή στην εργοστασιακή του κατάσταση και να δεις τι κάνει εκεί.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Τελείως πολύπλοκο το θέμα καθώς δε μπορείς να ξέρεις αν είναι από τη βελτίωση ή όχι. Πρέπει να ρθει δηλαδή στην εργοστασιακή του κατάσταση και να δεις τι κάνει εκεί.Ναι αυτη ειναι η απλοτερη λυση αλλα 1ον ουτε να το σκεφτω δεν μπορω τ αυτοκινητο μαμα(σερνεται)κ δευτερον πρεπει παλι να πηγαινω στον προγραμματιστη 1 να το επαναφερει στην αρχικη κατασταση κ μετα εφοσον δεν υπαρχει μηχανικη βλαβη να μπει εξαρχης προγραμμα.Ελεγα μηπως σωνοταν αλλιως.
-
Τι πρόγραμμα έχει βάλει?
Κατά 99% (από την εμπειρία μου με αυτά τα μοτέρ) φταίει το πρόγραμμα. Γενικά, εκτός ελαχίστων συγκεκριμένων εξαιρέσεων, αυτοί οι κινητήρες δεν αγαπάνε τα προγράμματα και τις αναβαθμίσεις.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Τι πρόγραμμα έχει βάλει?Κατά 99% (από την εμπειρία μου με αυτά τα μοτέρ) φταίει το πρόγραμμα. Γενικά, εκτός ελαχίστων συγκεκριμένων εξαιρέσεων, αυτοί οι κινητήρες δεν αγαπάνε τα προγράμματα και τις αναβαθμίσεις.
Τι εννοεις τι προγραμμα?Αρχικα το φτιαξε πανω στο δυναμομετρο κ οταν επεστρεψα μετα απο καιρο κ του ειπα οτι μου κανει το προβλημα με το check engine ολο κ συχνοτερα ,κατεβασε πιεση(οποτε το αυτοκινητο πηγαινε μετρια) αλλα συνεχισε να παρουσιαζει το προβλημα κ μου εβαλε ενα ετοιμο με το οποιο το αυτοκινητο σκοτωνει αλλα ξανακανει το ιδιο που κ που(με σχεσεις απο 5η σε 6η.Το αρχικο προγραμμα εβγαζε 219 αλογα και 340 Nm ροπης.
Ενας φιλος που πηρε το ιδιο ακριβως αυτοκινητο λιγο μετα απο μενα,με προγραμμα schnitzer δεν εχει κανενα θεμα παντως (αλλα ο προηγουμενος ιδιοκτητης που το εβαλε πληρωσε κ ενα καρο χρηματα). -
Ο χρήστης dimtzo έγραψε:
Τι πρόγραμμα έχει βάλει?
Κατά 99% (από την εμπειρία μου με αυτά τα μοτέρ) φταίει το πρόγραμμα. Γενικά, εκτός ελαχίστων συγκεκριμένων εξαιρέσεων, αυτοί οι κινητήρες δεν αγαπάνε τα προγράμματα και τις αναβαθμίσεις.
Τι εννοεις τι προγραμμα?Αρχικα το φτιαξε πανω στο δυναμομετρο κ οταν επεστρεψα μετα απο καιρο κ του ειπα οτι μου κανει το προβλημα με το check engine ολο κ συχνοτερα ,κατεβασε πιεση(οποτε το αυτοκινητο πηγαινε μετρια) αλλα συνεχισε να παρουσιαζει το προβλημα κ μου εβαλε ενα ετοιμο με το οποιο το αυτοκινητο σκοτωνει αλλα ξανακανει το ιδιο που κ που(με σχεσεις απο 5η σε 6η.Το αρχικο προγραμμα εβγαζε 219 αλογα και 340 Nm ροπης.
Ενας φιλος που πηρε το ιδιο ακριβως αυτοκινητο λιγο μετα απο μενα,με προγραμμα schnitzer δεν εχει κανενα θεμα παντως (αλλα ο προηγουμενος ιδιοκτητης που το εβαλε πληρωσε κ ενα καρο χρηματα).Καλώς καθάρισες τη μάκα από τις βαλβίδες. Ωστόσο, όταν η κατάσταση είναι στο απροχώρητο πετάει μηνύματα που έχουν να κάνουν με καύση και παύση ανάφλεξης σε κυλίνδρους.
Έτσι όπως τα περιγράφεις το μυαλό μου πήγε αμέσως σε κάποια απώλεια υποπίεσης, αλλά λες ότι έχουν ελεγθεί τα πάντα.
Σε ποιό συνεργείο πας; Εγώ μετά από αρκετή αναζήτηση σε 3 εξουσιοδοτημένα και 1-2 εξειδικευμένα βρήκα ένα συνεργείο που εξειδικεύεται στα ΜΙΝΙ με πολύ διαβασμένο μηχανικό ο οποίος ακούει (ω λα λα) τι του λες και δεν κάνει του κεφαλιού του (και κυρίως δεν κάνει πατέντες). Επίσης ξέρω ότι ασχολείται σοβαρά και με βελτίωση του συγκεκριμένου κινητήρα, άρα πιθανόν να σε βοηθήσει. Πες μου αν θέλεις να σου δώσω περισσότερα στοιχεία.ΥΓ: Ε όχι και σέρνεται με τη μαμά χαρτογράφηση!
-
Ο χρήστης dimtzo έγραψε:
Ενας φιλος που πηρε το ιδιο ακριβως αυτοκινητο λιγο μετα απο μενα,με προγραμμα schnitzer δεν εχει κανενα θεμα παντως (αλλα ο προηγουμενος ιδιοκτητης που το εβαλε πληρωσε κ ενα καρο χρηματα).Εννοώ: πρόγραμμα από γνωστό βελτιωτή για bmw/mini, από ξένο βελτιωτή αλλά 'κονσέρβα' (δλδ. αυτούς που έχουν προγράμματα για όλα τα αυτοκίνητα), από Έλληνα βελτιωτή?
Επιμένω ότι φταίει το πρόγραμμα. Σαφώς και με τον παράλληλο εγκέφαλο του Schnitzer (που κοστίζει περί τα 2.000 ευρώ!) δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, αλοίμονο! Μιλάμε για τον καλύτερο και πιο αξιόπιστο βελτιωτή για bmw/mini, με ατέλειωτες ώρες δοκιμών.
-
Το προγραμμα μου το φτιαξανε στην AUTO TURBO στην Ιερα Οδο.Οπως και του αδερφου μου που εχει ενα Mini Cooper S του 2007 αυτοματο και δεν εχει κανει ουτε κιχ(κ εχει βγαλει και 10 αλλογα παραπανω).Απο συνεργεια εχω περασει απο 2 εξειδικευμενα(τοτε δεν μου εκανε εντονα το προβλημα οποτε δεν τους το χα αναφερει) αλλα οι τυποι ξερανε τα βασικα και εχω καταληξει σε καποιον μηχανικο φιλο του αδερφου μου που δεν ειναι εξειδικευμενος απλα το παιδι εχει μερακι κ ορεξη κ το ψαχνει.Επισης τον εμπιστευομαι απο την αποψη οτι δεν μου λεει παπατζες προκειμενου να μου φαει λεφτα.
-
Μαγκες καλησπερα!Μολις γραφτηκα και αυτο γιατι χρειαζομαι τα φωτα σας και αν ειναι δυνατον να με διαφωτισετε οσο περισσοτεροι μπορειτε!Σκεφτομαι να αγορασω μεταχειρισμενο Μini One 1,4 95αλογα μοντελο 07και μετα r56!Υπάρχει κάποιος που να το έχει ή να ξέρει γενικά για τη συντήρηση του,αξιοπιστία του,οδηγικη συμπεριφορά κλπ?Γιατί όλοι λέτε για το απλο μινι και το s.Επίσης σκεφτόμαι να το κάνω μετατροπη σε αεριο!(επδ διαθετω ηδη αεριοκινητο και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος).Γνωμες?
-
Τα αμάξια βγάζουν γενικά βλάβες και ακριβές βλάβες . Αν έχεις γνωστό συνεργείο ρώτα εκεί , αλλιώς θέλει ψάξιμο .
-
Ισχύει ότι σε όλα τα R56, για οδική συμπεριφορά, χώρους ποιότητα και αξιοπιστία...έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Υγράεριο ΜΗΝ βάλεις, θα σου βγάλει πολλά προβλήματα.
-
εχεις προσωπικη εμπειρια για το αεριο?
New MINI Forum