-
Βασικά χρονολογία. Δεν υπάρχω ρωτήσει γιατί είναι λίγο ξινή και δεν κάνω κέφι να μπω στην διαδικασία. Αλλά το έχει για μόστρα μόνο και δεν πιστεύω να έχει κάνει και πολλά χιλιόμετρα
Στάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης voidioan έγραψε:
Βασικά χρονολογία. Δεν έχω ρωτήσει γιατί είναι λίγο ξινή και δεν κάνω κέφι να μπω στην διαδικασία. Αλλά το έχει για μόστρα μόνο και δεν πιστεύω να έχει κάνει και πολλά χιλιόμετραΣτάλθηκε από το m2 note μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Με μια φωτογραφια και μαλιστα τοσο μακρινη δεν μπρουμε να ξερουμε χρονολογια. Countryman ειναι αλλα απο την φωτο δεν φαινεται καν εαν ειναι το facelift ή οχι.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Α να μην ξεχάσω. 100άρα μόνο.Λέει κάτι τέτοιο το manual?
-
Πρόσφατα αγόρασα μεταχειρισμένο R56 S.
- Κατανάλωση είναι υψηλή. Με σχετικά ήρεμο πόδι είμαι στα 9+ (είναι αυτόματο). Αν ξεκινήσεις να κάνεις ανοίγματα ξεφεύγεις 12+. Άρα αν ο προσανατολισμός σου είναι στην οικονομία, στρέψου προς άλλες λύσεις. Α να μην ξεχάσω. 100άρα μόνο.
- Συντήρηση. Ο κινητήρας του θέλει προσοχή. Καίει λάδι, επικαθήσεις στις βαλβίδες εισαγωγής που σημαίνει ειδικό καθαρισμό κάθε 50,000χλμ (κόστος περίπου 300 σε μη εξουσιοδοτημένο)
- Βασικό: όπως καταλαβαίνεις θα δεις πολλά μεταχειρισμένα τα οποία έχουν φάει σκίσιμο. Εγώ είδα 6 που πέρναγαν το πρώτο τέστ αλλά στη συνέχεια οδηγώντας τα, ελέγχοντάς τα σε BMW, είχαν τα προβλήματά τους, που συνήθως ήταν σοβαρά. Θα χρειαστείς λοιπόν υπομονή και αρκετό διάβασμα για να ψάξεις να βρεις το πιο καθαρό μεταχειρισμένο.
- Τέλη: κανείς δεν ξέρει ακόμα. Αν τελικά πάει βάσει ρύπων, το Cooper S του 2010 έχει 160κάτι γρ. CO2. Που σημαίνει αρκετά τέλη. Αν πάς σε πιο φρέσκο (π.χ. 2012 ή 2013) νομίζω ότι οι ρύποι είναι λιγότερο. Ψάχτο...
Αυτα
Ευχαριστω για την απαντηση.
Απ'οτι καταλαβαινω, η καθαρισμα των βαλβιδων εισαγωγης αφορα κυριως/αποκλειστικα το μοντελο S, οποτε οντως αποτελει ενα παραπανω εξοδο. Βεβαια αν οντως κανω τοσο λιγα χλμ οσα λεω, πιθανως τοσο αυτο οσο και η καταναλωση να μην ειναι ανυπερβλητο προβλημα. Γιατι ομως 100αρα?
Ειχες καποιο συγκεκριμενο συνεργειο BMW που σε βοηθουσε στον ελεγχο των μεταχειρισμενων? Τους πληρωνες καποιο ποσο για να ελεγξουν καθε αμαξι που σκεφτοσουν ξεχωριστα? Δεδομενου οτι σκεφτομαι για μοντελο σιγουρα πριν το 2010, θεωρει τα 100000+ χλμ στο κοντερ θα ειναι προβλημα?
Οντως, οπως φαινεται σχεδον σιγουρα παμε για ρυπους οποτε το S με 160+ θα πληρωσει αρκετα. Το απλο νομιζω ειναι στα 13χ οποτε λογικα δε θα δει αυξηση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Α να μην ξεχάσω. 100άρα μόνο.
Λέει κάτι τέτοιο το manual?
Όχι. Αλλα με απλή βενζίνη από εταιρικό πρατήριο το αυτοκίνητο
α) χτυπάει πυρράκια
β) έβγαλε κάποιες φορές σφάλμα κακής καύσης.Με την 100άρα δεν είχε κάποιο θέμα μεχρι στιγμής.
-
Ο χρήστης panos4tw έγραψε:
Πρόσφατα αγόρασα μεταχειρισμένο R56 S.
- Κατανάλωση είναι υψηλή. Με σχετικά ήρεμο πόδι είμαι στα 9+ (είναι αυτόματο). Αν ξεκινήσεις να κάνεις ανοίγματα ξεφεύγεις 12+. Άρα αν ο προσανατολισμός σου είναι στην οικονομία, στρέψου προς άλλες λύσεις. Α να μην ξεχάσω. 100άρα μόνο.
- Συντήρηση. Ο κινητήρας του θέλει προσοχή. Καίει λάδι, επικαθήσεις στις βαλβίδες εισαγωγής που σημαίνει ειδικό καθαρισμό κάθε 50,000χλμ (κόστος περίπου 300 σε μη εξουσιοδοτημένο)
- Βασικό: όπως καταλαβαίνεις θα δεις πολλά μεταχειρισμένα τα οποία έχουν φάει σκίσιμο. Εγώ είδα 6 που πέρναγαν το πρώτο τέστ αλλά στη συνέχεια οδηγώντας τα, ελέγχοντάς τα σε BMW, είχαν τα προβλήματά τους, που συνήθως ήταν σοβαρά. Θα χρειαστείς λοιπόν υπομονή και αρκετό διάβασμα για να ψάξεις να βρεις το πιο καθαρό μεταχειρισμένο.
- Τέλη: κανείς δεν ξέρει ακόμα. Αν τελικά πάει βάσει ρύπων, το Cooper S του 2010 έχει 160κάτι γρ. CO2. Που σημαίνει αρκετά τέλη. Αν πάς σε πιο φρέσκο (π.χ. 2012 ή 2013) νομίζω ότι οι ρύποι είναι λιγότερο. Ψάχτο...
Αυτα
Ευχαριστω για την απαντηση.
Απ'οτι καταλαβαινω, η καθαρισμα των βαλβιδων εισαγωγης αφορα κυριως/αποκλειστικα το μοντελο S, οποτε οντως αποτελει ενα παραπανω εξοδο. Βεβαια αν οντως κανω τοσο λιγα χλμ οσα λεω, πιθανως τοσο αυτο οσο και η καταναλωση να μην ειναι ανυπερβλητο προβλημα. Γιατι ομως 100αρα?
Ειχες καποιο συγκεκριμενο συνεργειο BMW που σε βοηθουσε στον ελεγχο των μεταχειρισμενων? Τους πληρωνες καποιο ποσο για να ελεγξουν καθε αμαξι που σκεφτοσουν ξεχωριστα? Δεδομενου οτι σκεφτομαι για μοντελο σιγουρα πριν το 2010, θεωρει τα 100000+ χλμ στο κοντερ θα ειναι προβλημα?
Οντως, οπως φαινεται σχεδον σιγουρα παμε για ρυπους οποτε το S με 160+ θα πληρωσει αρκετα. Το απλο νομιζω ειναι στα 13χ οποτε λογικα δε θα δει αυξηση.
Τα πήγα στον Σφακιανάκη.
Εγώ κατάλαβα ότι στο εξουσιοδοτημένο κοιτάνε μόνο τα βασικά (κατάσταση καρότσας, διάβασμα εγκεφάλου και προφανείς βλάβες). Μην τους εμπιστευτείς 100% καθώς τα περισσότερα θα τα ψάξεις μόνος σου. Οπότε αν όντως πας σε S, ξεκίνα διάβασμα και πήγαινε και δες 2-3 να πάρεις ιδέες. Επίσης έχε στο νου σου ότι ο καθένας πραγματικά ζητάει ΟΤΙ θέλει σε τιμές.
Νομίζω ότι δεν θα κοίταγα 100,000χλμ σε τέτοιο αυτοκίνητο. Είναι πολλά που μπορεί να χρειάζονται (τουρμπίνα, καθαρισμα εισαγωγής, συμπλέκτης). Εκτός αν η τιμή αγοράς είναι πολύ καλή. -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Με μια φωτογραφια και μαλιστα τοσο μακρινη δεν μπρουμε να ξερουμε χρονολογια. Countryman ειναι αλλα απο την φωτο δεν φαινεται καν εαν ειναι το facelift ή οχι.Οι ευχαριστώ. Θα ρωτήσω λεπτομέρειες και θα επανέλθω
-
Ο χρήστης panos4tw έγραψε:
Ειχες καποιο συγκεκριμενο συνεργειο BMW που σε βοηθουσε στον ελεγχο των μεταχειρισμενων? Τους πληρωνες καποιο ποσο για να ελεγξουν καθε αμαξι που σκεφτοσουν ξεχωριστα? Δεδομενου οτι σκεφτομαι για μοντελο σιγουρα πριν το 2010, θεωρει τα 100000+ χλμ στο κοντερ θα ειναι προβλημα?Τα χιλιόμετρα δεν είναι πρόβλημα, εφόσον έχει γίνει σωστή (και τακτική) συντήρηση. Αυτό είναι το πιο βασικό. Μπορεί τα πολλά χιλιόμετρα να έχουν γίνει σε ταξίδια, οπότε είναι πολύ καλύτερα από το να έχει τα μισά χιλιόμετρα, όλα μέσα στην πόλη.
Πήγαινε σε ένα συνεργείο (εξουσιοδοτημένο ή μη) να σου πούν σε τι κατάσταση είναι και πόσα χρήματα θα χρειαστεί άμεσα. Στον Σπανό που γνωρίζω (εκεί πάω για σέρβις), ξέρω ότι σου ελέγχουν αρκετά σημεία και στο τέλος σου δίνουν αναλυτικό report με το τι ελέγξανε και το τι χρειάζεται το αυτοκίνητο και πόσο κοστίζει.
-
http://www.caroto.gr/2016/11/04/ο- ... CF%82-vid/
Στην περιβόητη Πράσινη Κόλαση τα ρεκόρ που καταγράφονται δεν γίνονται μόνο με τους τέσσερις τροχούς αλλά και μόλις στους δύο!
mini-2wheelsΟ Κινέζος ονόματι Ηan Yue πραγματοποίησε έναν ολόκληρο γύρο, δηλ. μία απόσταση 20,81 χιλιομέτρων, με ένα Mini Cooper και μόλις στους δύο τροχούς! Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε ειδικά λάστιχα και μετατροπές στις πλήμνες έτσι ώστε να αντέξει στα αυξημένα φορτία που θα δεχόταν, ενώ όπως φαίνεται στο βίντεο υπάρχουν ως συνοδεία αυτοκίνητα ασφαλείας της πίστας. Ο χρόνος που ο Κινέζος γύρισε την πίστα είναι ο χειρότερος που έχει καταγραφεί φτάνοντας τα 45 λεπτά. Αλλά δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο για τα views στο youtube… -
Σας χαιρετώ και εύχομαι να είστε όλοι καλά, ζητάω συγνώμη αν η ερώτηση που θα κάνω έχει απαντηθεί στο παρελθόν αλλά δεν ξέρω πως να την ψάξω στο νήμα. Η ερώτησή μου λοιπόν είναι η εξής: Στο ρεζερβουάρ των υαλοκαθαριστήρων βάζουμε απλό νεράκι βρύσης, νερό απεσταγμένο που βάζουμε στο σίδερο, υγρό υαλοκαθαριστήρων με αντιψυκτικό, η κάποιο μίγμα των προαναφερθέντων και με τι δοσολογία.
Σε περίπτωση που θέλει υγρό υαλοκαθαριστήρων έχετε να μου προτείνετε κάποια μάρκα, υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψει το χρώμα?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Με εκτίμηση,
Νίκος. -
Ο χρήστης Arose έγραψε:
Σας χαιρετώ και εύχομαι να είστε όλοι καλά, ζητάω συγνώμη αν η ερώτηση που θα κάνω έχει απαντηθεί στο παρελθόν αλλά δεν ξέρω πως να την ψάξω στο νήμα. Η ερώτησή μου λοιπόν είναι η εξής: Στο ρεζερβουάρ των υαλοκαθαριστήρων βάζουμε απλό νεράκι βρύσης, νερό απεσταγμένο που βάζουμε στο σίδερο, υγρό υαλοκαθαριστήρων με αντιψυκτικό, η κάποιο μίγμα των προαναφερθέντων και με τι δοσολογία.
Σε περίπτωση που θέλει υγρό υαλοκαθαριστήρων έχετε να μου προτείνετε κάποια μάρκα, υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψει το χρώμα?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Με εκτίμηση,
Νίκος.Και μάλλον δεν θα βρεις κάποια συγκεκριμένη απάντηση, γιατί απλά δεν χρειάζεται συγκεκριμένη απάντηση Ότι νεράκι θέλεις βάζεις, ή όποιο έτοιμο υγρό υαλοκαθαριστήρων θες βάζεις, ή όποιο νερό και όποιο πρόσθετο θέλεις βάζεις. Υαλοκαθαριστήρες είναι, όχι το κύκλωμα ψύξης. Το πιο απλό είναι νεράκι βρύσης, αν θες κάποιο πρόσθετο από supermarket/βενζινάδικο/praktikter/κοκ, ή για ευκολία ένα έτοιμο μείγμα, ομοίως από βενζινάδικο/praktiker/μαγαζί/κλπ.
Για το χρώμα γιατί ρωτάς ? Κίνδυνος για το χρώμα θα υπάρξει μόνο αν βάλεις υγρό φρένων ή, ξέρω γω, καυστική ποτάσα μέσα στο δοχείο των υαλοκαθαριστήρων
-
Καταρχάς σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.
Ρωτάω γιατί σε διάφορα site αναφέρουν για αποφυγή οινοπνεύματος, ajax και άλλον καθαριστικών προϊόντων που ενδέχεται να καταστρέψουν το χρώμα στο καπό.
Αυτό με φόβισε λίγο όσων αφορά τα υγρά υαλοκαθαριστήρων αλλά από την άλλη αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτά θα τα προτιμούσα λόγο του αντιψυκτικού και της έλλειψης αλάτων. -
Που τα είδες αυτά με τα ajax και τις χλωρίνες ? Σωστά λες ότι σε φόβισαν, δεν είναι για σφουγγάρισμα οι υαλοκαθαριστήρες του αυτοκινήτου μας. Απλό νεράκι βρύσης με ένα -ειδικό- πρόσθετο από βενζινάδικο/praktiker/autoplus/κοκ, ή αν θες έτοιμο μείγμα ομοίως από τα ίδια σημεία, και είσαι ΟΚ. Και καθαρίζουν, και ωραία μυρίζουν, και κανένα πρόβλημα δεν δημιουργούν
-
Αυτό πχ.
www.ctd.gr/product/8021/proionta-ximika ... ear-20oc-/
το βάζω όπως είναι η το αραιώνω? -
Δεν βλέπω περιγραφή, ούτε βρίσκω κάποια δική του σελίδα online, αλλά καθώς είναι 2lt, μάλλον μπαίνει όπως είναι, ή το πολύ-πολύ σε αναλογία 50-50 με νερό. Αυτά που διαλύονται σε νερό είναι συνήθως σε ποσότητες 100-250ml, σε μικρά μπουκαλάκια δηλαδή...
-
Οκ φίλε μου, σε ευχαριστώ για όλα, να είσαι καλά.
-
www.car.gr/8825234-mini-cooper-chilli-packet
Το συγκεκριμενο Mini Coοper R56 το εχει δει κανεις? Πλούσιος εξοπλισμος (οκ, το μπλε στο εσωτερικο είναι συζητήσιμο) και καλη τιμη, ειδικα αν αναλογιστεί κανεις ότι ο πωλητης είναι εμπορος.
Από την άλλη, είναι καιρο απουλητο οποτε λογικα κατι παιζει. Βρίσκεται Βεροια οποτε~~
-
http://www.caranddriver.gr/dokimes/arth ... 2/?page1=3
Οδηγούμε το 2017 MINI Countryman Cooper S ALL4 [photos+videos]
[spoiler=:2yz5gzqg]Αυτά που περιέγραψαν στις σελίδες της ιστορίας που εξέδωσαν, για τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τόσο ο Raymond Cartier, όσο ο Winston Curchill, όσο και οι υπόλοιποι ιστορικοί, φαίνεται, πως δεν ανταποκρίνονται πια, στην πραγματικότητα.
Αυτό σκεπτόμουν μόλις ξεπρόβαλε ο ήλιος, στο Hedsor House, κοντά στην Οξφόρδη, όπου παραδώσαμε το νέο MINI Countryman Cooper S ALL4.
Μια ομάδα Γερμανών είχε καταλάβει το παλιό Βρετανικό αρχοντικό, είχε στήσει το, ως συνήθως, αψεγάδιαστο πρόγραμμα παρουσίασης του μοντέλου της. Το οποίο μοντέλο ήταν ένα απόλυτα Βρετανικό όχημα, που σχεδίασε ένας Σμυρνιός, έγινε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του '60, και γνωρίζοντας κι αυτό την παρακμή της Βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, πέρασε στα χέρια της Βαυαρίας.
Σε μια αρκετά αιρετική και απαισιόδοξη άποψη, σκέφτηκα τζάμπα τα παλικαρόπουλα που σκοτώθηκαν με τα Spitfire, τα Typhoon και τα Hurricane, σε αυτό που περιέγραψε ο sir Winnie ότι: «Ποτέ τόσο λίγοι, δεν έκαναν τόσο καλό σε τόσους πολλούς» οριοθετώντας τους συντελεστές της μάχης της Αγγλίας. Τέλος πάντων, άντεξε το νησί τότε, αλλά στο 21ο πρώτο αιώνα, τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.
Συνεχίζοντας με το προκείμενο, μετά από κάποια 180 μίλια, τα μισά ως συνοδηγός, αποκτήσαμε μια μικρή μεν, χρήσιμη δε εμπειρία, για το νέο αυτό Countryman. Ενδιαφέρουσα η ιδέα να παρουσιασθεί στο περιβάλλον του, στην επαρχία εν προκειμένω, μα επιμένοντας κάπως εμμονικά, τα άλλα 20 εκατοστά που μεγάλωσε, ορίζουν ακόμα περισσότερο τη λέξη MINI, η οποία απομακρύνεται, ολοένα και περισσότερο από την έννοια mini.Πρώτες εντυπώσεις
Τι έχουμε; Ένα πεντάθυρο crossover, μήκους 4,3 μέτρων, με δίλιτρο (1.998 κ.εκ.) βενζινοκινητήρα, που αποδίδει 192 ίππους και παράγει 280 Nm ροπής, με οκτάρι Steptronic αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, τετρακίνηση, βάρος που ξεπερνά τα 1.600 κιλά και αναλογία κιλών ανά ίππο 10,9.Προφανώς είναι ένα «καλό» αυτοκίνητο. Έχει όλα τα εχέγγυα που επιθυμεί ένας σύγχρονος ιδιοκτήτης – χειριστής. Πέρα από τα μηχανολογικά, που προσφέρουν την επιθυμητή σχέση με τη θεότητα της εποχής, την ασφάλεια, είναι φορτωμένο με όλα όσα θεωρούνται εκ των ουκ άνευ. Η διαβόητη συνδεσιμότητα στην τελευταία της έκφραση και η ενημεροδιασκέδαση.
Ασφαλώς και είναι πολύ άνετο, ευρύχωρο, και στους Αγγλικούς, τουλάχιστον, δρόμους δοτικό αναρτησιακά χωρίς να χάνει κάτι από τον τομέα της ευστάθειας.Βεβαίως φέρει όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν πιο βολικό, από την παραμετροποίηση της λειτουργίας του έως την διαμόρφωση των εσωτερικών του χώρων, ακόμα και το μαξιλαράκι που τοποθετείται στο κατώφλι της πίσω πόρτας για να εξυπηρετήσει κάθε ανάγκη των 'Countrymen' και 'Countrywomen'.
Και ναι, η τετρακίνηση θα σας φέρει σε μονοπάτια λάσπης που πολλά άλλα αυτοκίνητα δεν τα καταφέρνουν, ώστε να δικαιολογήσει τόσο την ονομασία του (Countryman), όσο και τα χαρακτηριστικά του (ALL4). H μικρή βόλτα στα λασπωμένα και παγωμένα Βρετανικά μονοπάτια, με αριστεροτίμονα Countryman (διότι όλη η υπόλοιπη γνωριμία), έγινε με δεξιοτίμονα, μας έπεισε περί τούτου.Άφιξη στην Ελλάδα - τιμή
Ε τότε τι γκρινιάζεις; θα ακουστεί εύλογα το ερώτημα. Δεν γκρινιάζω, μοναχά διατυπώνω την άποψη, ότι ρευστοποιεί ένα μεγάλο μικρό (mini) όνομα, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια δική του μεγάλη κουλτούρα (ΜΙΝΙ).
Τέλος, νοσταλγώ το Longbridge και την Union Jack πάνω στους ουρανούς των minis, την ώρα που τα εργοστάσια στο Gratz, η στην Ασία δεν δημιουργούν κανένα μύθο.Ελπίζω να μου επιτρέπεται αυτή η συναισθηματική προσέγγιση.
Το λανσάρισμα του νέου Countryman Cooper S ALL4 στην ελληνική αγορά ξεκινά στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ θα είναι διαθέσιμο στις αντιπροσωπείες μέχρι τα τέλη του μήνα στην τιμή των 36.120 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται έξοδα προετοιμασίας, έκδοση πινακίδων και τέλη κυκλοφορίας.[/spoiler:2yz5gzqg] -
μετά από χρήση (όχι σκίσιμο απαραίτητα), το cooper s μυρίζει καμμένο. Σαν καμμένο πλαστικό αλλά δεν είμαι σίγουρος. Όχι έντονη μυρωδιά, αλλά χαρακτηριστική.
Καμιά ιδέα;
New MINI Forum