-
Καθόλου απίθανο δεν ειναι.Αλλά ο γάτος έχει χειρουργηθεί οπότε του το έχουν κάνει μηδέν.Αλλα και -1 να έχει πάλι είναι πολύ μεγάλη η διαφορά στο -6 για να βάλει γυαλιά.
-
@kostis20 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ποιο ειναι το συμπτωμα?Αν θες στειλε μου pm μήπως μπορώ να βοηθησω.
Φίλε μου στα είχα στείλει αναλυτικά με email πέρυσι τέτοια εποχή.
Δεν θα ήθελα να γράψω δημόσια για την πάθηση που έχω. Συγνώμη. -
Δε νομίζω να είπα να τα γράψεις δημόσια,αλλά δε θυμάμαι και το email....Δυστυχώς είναι τόσοι πολλοί οι ασθενείς που ξεχνάω.Αν θες ξαναστείλει.
-
-
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Τι δεν είναι το μπόλι η σωτηρία;;;
Έχουμε αντισώματα μνήμης;;;;
Κοίτα να δεις που κάποια ψεκια γιατροί αυτές τις ανοησίες λέγανε!!!! -
@ggab said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Κοίτα να δεις που κάποια ψεκια γιατροί αυτές τις ανοησίες λέγανε!!!!Είναι λίγο δύσκολο να ξεχωρίζει κάποιος τα εμβόλια (πριν έρθεις σε επαφή με τον ιό), με τις θεραπείες μετά τον ιό, κι ακόμη πιο δύσκολο να διακρίνεις ότι εστιάζουν έρευνες στο πως να φτιάξουν ακόμη καλύτερα εμβόλια που θα έχουν μεγάλη διάρκεια δράσης προκαλώντας τη δημιουργία τέτοιων αντισωμάτων στον οργανισμό... δεν σας τα μαθαίνουν αυτά στη Σχολή, ή κάποιοι ζωγράφιζαν το θρανίο αντί να προσέχουν το μάθημα;
Ελληνικά τουλάχιστον πιστεύω ξέρουν όλα τα στελέχη, γραφή & ανάγνωση, οπότε ΠΟΥ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
ΑΥΤΟ που γράφει είναι πως αντί να προσπαθούν να κρατάνε ψηλά τα διάφορα αντισώματα με επανάληψη δόσεων, ίσως μπορέσουν να εμβολιασουν με έτοιμα αντισώματα για μεγαλύτερο διάστημα.«Πρέπει να δούμε την πανδημία του COVID-19 στο πλαίσιο προηγούμενων εστιών ασθενειών που έχει δει η ανθρωπότητα. Τα άτομα που εμβολιάστηκαν κατά της ευλογιάς κατά τη γέννηση και που σήμερα είναι 50 ετών εξακολουθούν να έχουν αντισώματα, επομένως προστατεύονται πιθανώς, τουλάχιστον εν μέρει, από τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων για τον οποίο ακούμε πρόσφατα. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει με τον κορονοϊό. Για λόγους που δεν καταλαβαίνουμε πλήρως, το επίπεδο των αντισωμάτων κατά του COVID-19 μειώνεται σημαντικά μετά από τρεις μήνες, γι’ αυτό βλέπουμε ανθρώπους να μολύνονται ξανά και ξανά, ακόμη και αφού έχουν εμβολιαστεί τρεις φορές.
Κατά την άποψή μας, η στοχευμένη θεραπεία με αντισώματα και η διάθεσή τους στον οργανισμό σε υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να χρησιμεύσει ως αποτελεσματικό υποκατάστατο επαναλαμβανόμενων εμβολιασμών, ειδικά για πληθυσμούς σε κίνδυνο και σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Η μόλυνση από τον COVID-19 μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια και γνωρίζουμε ότι η παροχή αντισωμάτων τις πρώτες ημέρες μετά τη μόλυνση μπορεί να σταματήσει την εξάπλωση του ιού. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό ότι χρησιμοποιώντας αποτελεσματική θεραπεία με αντισώματα, δεν θα χρειάζεται να παρέχουμε αναμνηστικές δόσεις σε ολόκληρο τον πληθυσμό κάθε φορά που υπάρχει μια νέα παραλλαγή».
-
Κοίτα να δεις που κάποια ψεκια γιατροί αυτές τις ανοησίες λέγανε!!!!Είναι λίγο δύσκολο να ξεχωρίζει κάποιος τα εμβόλια (πριν έρθεις σε επαφή με τον ιό), με τις θεραπείες μετά τον ιό, κι ακόμη πιο δύσκολο να διακρίνεις ότι εστιάζουν έρευνες στο πως να φτιάξουν ακόμη καλύτερα εμβόλια που θα έχουν μεγάλη διάρκεια δράσης προκαλώντας τη δημιουργία τέτοιων αντισωμάτων στον οργανισμό... δεν σας τα μαθαίνουν αυτά στη Σχολή, ή κάποιοι ζωγράφιζαν το θρανίο αντί να προσέχουν το μάθημα;
Όλα αυτά τα κάνει ΚΑΙ ο οργανισμός μας στον αυτόματο. Οπότε είχα δίκιο που ζωγράφιζα στο θρανίο. Βλέπεις ο Κύριος τα έφτιαξε όλα με σοφία,τίποτα στην τύχη!
-
Κάποιοι άλλοι το αξιοποίησαν καλύτερα το θρανίο και κατάφεραν να φτιάχνουν μπόλια και να εμποδίζουν την αποδημία εις Κύριον, που και τα μπόλια εν σοφία εποίησεν...
Καταλαβαίνουμε τώρα γιατί κάποιοι καραβανάδες δίνουν αφορμή να μιλάμε για αργόμισθους στρατιωτικούς;
Γιατί αντί να κολλάνε ένσημα από τα 18, ζωγράφιζαν το θρανίο, έχοντας δέσει το γάιδαρο τους... -
Όλα αυτά τα κάνει ΚΑΙ ο οργανισμός μας στον αυτόματο. Οπότε είχα δίκιο που ζωγράφιζα στο θρανίο. Βλέπεις ο Κύριος τα έφτιαξε όλα με σοφία,τίποτα στην τύχη!
Κάπου τα έχεις μπερδέψει....
-
Βγαίνει ο Γώγος να μας πει ότι οι μάσκες έκαναν κακό αντί να μας δώσει μια εξήγηση για τους καθημερινούς αιφνίδιους θανάτους από τα εμβόλια.
-
Κάποιοι άλλοι το αξιοποίησαν καλύτερα το θρανίο και κατάφεραν να φτιάχνουν μπόλια και να εμποδίζουν την αποδημία εις Κύριον, που και τα μπόλια εν σοφία εποίησεν...
Καταλαβαίνουμε τώρα γιατί κάποιοι καραβανάδες δίνουν αφορμή να μιλάμε για αργόμισθους στρατιωτικούς;
Γιατί αντί να κολλάνε ένσημα από τα 18, ζωγράφιζαν το θρανίο, έχοντας δέσει το γάιδαρο τους...Το αριστερό προσκυνημένο συγκυβερνα με το δεξί προσκυνημένο!!!!
-
Και μετά σου έρχεται ο άλλος και σου λέει για επιχειρηματίες και επιχειρηματικότητα.
Ρε άνθρωποι, ανοίγετε καταστήματα οπτικών, ρίχνετε περιουσίες, παίρνετε δάνεια και αντί να προσελκύσετε πελάτες τους διώχνετε.Καταστήματα Οπτικών. Χάος. 5 ώρες για να πάω σε 5 καταστήματα μέσα στο Χαλάνδρι και τελικά κατέληξα Μαρούσι (πάλι).
-
@storm said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Και μετά σου έρχεται ο άλλος και σου λέει για επιχειρηματίες και επιχειρηματικότητα.
Ρε άνθρωποι, ανοίγετε καταστήματα οπτικών, ρίχνετε περιουσίες, παίρνετε δάνεια και αντί να προσελκύσετε πελάτες τους διώχνετε.Καταστήματα Οπτικών. Χάος. 5 ώρες για να πάω σε 5 καταστήματα μέσα στο Χαλάνδρι και τελικά κατέληξα Μαρούσι (πάλι).
Αν θες, για οπτικό αλλά μακριά από την ακτίνα διαμονής σου (Άνω Πατήσια) storm. Πες μου.
Είμαστε οικογενειακώς (εγώ πεθερικά θειοι θειαδες )πολύ ευχαριστημένοι. -
Ευχαριστώ, αλλά κατέληξα στον οπτικό μου και έκανα παραγγελία.
Έκανα μία προσπάθεια να βρω κατάστημα κοντά στο σπίτι μου για την περίπτωση ανάγκης, αλλά χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Δεν περίμενα ότι θα συναντήσω τέτοιο χάος.
-
@storm said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ευχαριστώ, αλλά κατέληξα στον οπτικό μου και έκανα παραγγελία.
Έκανα μία προσπάθεια να βρω κατάστημα κοντά στο σπίτι μου για την περίπτωση ανάγκης, αλλά χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Δεν περίμενα ότι θα συναντήσω τέτοιο χάος.
Αν έχεις δικό σου οπτικό που τον ξέρεις - σε ξέρει και τον εμπιστεύεσαι, μην ψάχνεις άλλου!
Θα προσέξει το τι φακούς θα σου προτείνει - θα σου βάλει κλπ θα σου φτιάξει πιθανές ζημιές πιο γρήγορα κλπ -
Πάντως αν κάποιος έχει μυωπία, αστιγματισμό και πρεσβυωπία έχει μπλέξει πάρα πολύ άσχημα.
Είναι χάος ο κλάδος αυτός.
-
Θεωρώ πολύ πιο χαοτικό τον κλάδο της γενικής ιατρικής, παθολογίας
-
Η γενική ιατρική όμως και η παθολογία σε στέλνει το πολύ-πολύ στο φαρμακείο ή σε κάποιον άλλο γιατρό άλλης ειδικότητας.
Οι οφθαλμίατροι σε στέλνουν στα καταστήματα οπτικών που είναι εμπορικές επιχειρήσεις και ούτε λίγο, ούτε πολύ σου λένε (οι οφθαλμίατροι): "άντε βγάλε άκρη μόνος σου στο χάος των καταστημάτων οπτικών".
Και ξεκινάς ένα όμορφο καλοκαιρινό πρωί από τις 9 να εκτελέσεις την "συνταγή" του γιατρού και στις 1 το μεσημέρι είσαι σαν όρθιο πτώμα από την κούραση και από όλα αυτά που σου είπε το κάθε κατάστημα.
Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Για να μην αναφερθώ στις τιμές... Όσοι μου έδωσαν τιμές, γιατί κάποια καταστήματα με άφησαν με την απορία. Τιμές Kinder έκπληξη.
-
Επαναφέρω το θέμα του οικογενειακού γιατρού.
Γραφτήκατε?
Τι ακριβώς κερδίζουμε?
Τι χάνουμε αν δεν μπούμε?Τι κερδίζουν οι γιατροί?
-
Εγώ γράφτηκα τον Ιανουάριο που μας πέρασε. Τότε, στην περιοχή που μένω, μου έδινε δύο μόνο δυνατότητες επιλογής γιατρού. Είτε μέσα στο Κέντρο Υγείας της περιοχής (με όποιον γιατρό είναι σε υπηρεσία), είτε έναν ιδιώτη (π.χ. Γενικής ή Παθολογικής Ιατρικής).
Το Κέντρο Υγείας το απέρριψα γιατί στην ουσία δεν αφορά οικογενειακό γιατρό με το οποίον μπορείς να έχεις μία προσωπική επικοινωνία.Γράφτηκα λοιπόν, με δέχτηκε ο γιατρός και με έβαλε να κάνω αρκετές εξετάσεις ώστε να φτιαχθεί ο φάκελος υγείας μου. Πλήρωσα μόνο ένα ποσό στις εξετάσεις. Στον γιατρό που πήγα τρεις φορές δεν πλήρωσα τίποτα. Φυσικά με έστειλε και σε άλλε δύο ειδικότητες γιατρών για κάποια θέματα που βγήκαν στην επιφάνεια και αυτά.
Εμένα πάντως μου αρέσει ο θεσμός αυτός γιατί ξέρω ότι υπάρχει ένας γιατρός που με γνωρίζει και μπορώ να τον καλέσω και να ανταποκριθεί, είτε πηγαίνοντας στο ιατρείο του, είτε να έρθει αυτός στην οικία μου αν είναι κάτι σοβαρό.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες