-
@realzeus said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
@asep said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Τα εμβόλια δεν προστατεύουν και έχουν πάρα πολλές παρενέργειες κάτι αναγνωρισμένο από όλους, όποιος φοβάται καλύτερα μάσκα.
Προφανώς και προστατεύουν, ενώ οι παρενέργειες είναι ελάχιστες και στατιστικά απίθανες. Βέβαια, η ανοσία γενικά φθίνει με τον καιρό, για αυτό υπάρχουν αναμνηστικές δόσεις. Επίσης κάθε χρόνο βγαίνουν νέα στελέχη, για αυτό και το εμβόλιο της γρίπης γίνεται κάθε χρόνο και είναι λίγο διαφορετικό κάθε φορά.
Παρενέργειες ελάχιστες? Κάθε μέρα βλέπω καμιά δεκαριά θανάτους από καρδιά σε μικρές ηλικίες, πριν το 2020 γιατί δεν γινόταν αυτό?
-
Τα εμβόλια δεν προστατεύουν και έχουν πάρα πολλές παρενέργειες κάτι αναγνωρισμένο από όλους, όποιος φοβάται καλύτερα μάσκα.
Προφανώς και προστατεύουν, ενώ οι παρενέργειες είναι ελάχιστες και στατιστικά απίθανες. Βέβαια, η ανοσία γενικά φθίνει με τον καιρό, για αυτό υπάρχουν αναμνηστικές δόσεις. Επίσης κάθε χρόνο βγαίνουν νέα στελέχη, για αυτό και το εμβόλιο της γρίπης γίνεται κάθε χρόνο και είναι λίγο διαφορετικό κάθε φορά.
Παρενέργειες ελάχιστες? Κάθε μέρα βλέπω καμιά δεκαριά θανάτους από καρδιά σε μικρές ηλικίες.
Και προφανώς δεν ξέρεις σε τι οφείλονται. Οι θάνατοι από καρδιά, ειδικά σε αθλητές, ήταν πάντα υπαρκτοί. Η φοιτήτρια-αθλήτρια 22 ετών που πέθανε τις προάλλες στην Κομοτηνη από καρδιακή ανακοπή; Ανεμβολίαστη! Τώρα ήρθατε σε αυτόν τον κόσμο; Οι αθλητές παθαίνουν ανακοπές συνέχεια, επειδή επιβαρύνουν την καρδιά τους!
-
Παρενέργειες ελάχιστες? Κάθε μέρα βλέπω καμιά δεκαριά θανάτους από καρδιά σε μικρές ηλικίες.
Και προφανώς δεν ξέρεις σε τι οφείλονται. Οι θάνατοι από καρδιά, ειδικά σε αθλητές, ήταν πάντα υπαρκτοί. Η φοιτήτρια-αθλήτρια 22 ετών που πέθανε τις προάλλες στην Κομοτηνη από καρδιακή ανακοπή; Ανεμβολίαστη! Τώρα ήρθατε σε αυτόν τον κόσμο; Οι αθλητές παθαίνουν ανακοπές συνέχεια, επειδή επιβαρύνουν την καρδιά τους!
Στους αθλητές το επιβάλανε πρώτα επειδή μπαίνουν στα γήπεδα και βλέπουν πολύ κόσμο, στην συγκεκριμένη κάποιος συγγενής δήλωσε ανεμβολίαστη, μπορεί αλλά μην παίρνεις και όρκο.
-
Η θεία το είπε ότι ήταν ανεμβολίαστη, θα έβγαινε κάποιος να την διαψεύσει αν δεν ίσχυε αυτό. Συγγνώμη, αλλά δεν θα μπω σε θεωρίες συνωμοσίας και ψεκάσματος...
-
Τι πάει να πει ψεκάσματος, το ότι φοβάσαι τις παρενέργειες του εμβολίου δεν σημαίνει ότι αρνείσαι την ύπαρξη του κορονοιού.
-
Τι πάει να πει ψεκάσματος, το ότι φοβάσαι τις παρενέργειες του εμβολίου δεν σημαίνει ότι αρνείσαι την ύπαρξη του κορονοιού.
Κάποιος θα έπρεπε να φοβάται περισσότερο τις επιπτώσεις του κορονοϊού, όχι του εμβολίου! Όλη μου η οικογένεια, κι εγώ φυσικά, έχουμε κάνει και τις 3 δόσεις, και νιώθω πολύ καλύτερα για αυτό, παρά να ήμασταν ανεμβολίαστοι. Όπως έχω κάνει και όλα τα εμβόλια που προβλέπονται. Στον Στρατό δε είχα βαρέσει, ούτε εγώ θυμάμαι πόσα...
-
Κάποιος θα έπρεπε να φοβάται περισσότερο τις επιπτώσεις του κορονοϊού, όχι του εμβολίου! Όλη μου η οικογένεια, κι εγώ φυσικά, έχουμε κάνει και τις 3 δόσεις, και νιώθω πολύ καλύτερα για αυτό, παρά να ήμασταν ανεμβολίαστοι. Όπως έχω κάνει και όλα τα εμβόλια που προβλέπονται. Στον Στρατό δε είχα βαρέσει, ούτε εγώ θυμάμαι πόσα...
Δεν έχω αρνηθεί ούτε εγώ ότι θα το κάνω αλλά επειδή πολλά βλέπω περιμένω να βρεθεί ο κατάλληλος γιατρός να με καθοδηγήσει, όχι να πάω να μου το κάνει όποιος τυχαίος άγνωστος.
-
Τίποτα δεν "βλέπεις", μόνο ακούς τις ανοησίες που διαδίδουν κάποιοι, κι είναι είδος ψυχολογικής άμυνας η άρνηση, ψυχολογικος μηχανισμός αντιμετώπισης του φόβου που ο καθένας μας διαχειρίζεται όπως μπορεί.
Τον οποίο πρέπει να ξεπεράσει ο κάθε φοβισμένος για να επικρατήσει η λογική. -
Στο facebook βλέπω βασικά, καθημερινά περιστατικά με ονοματεπώνυμο, περιοχή και ηλικία, κλείστε το facebook για να μην τα βλέπω.
-
Μην το πάρεις στραβά αυτό που θα γράψω, αλλά έχεις τελειώσει πανεπιστήμιο; Γνωρίζεις για μεθόδους ανάλυσης δεδομένων; Μάλλον φοβάσαι πράγματα που ακούς, αλλά που δεν γνωρίζεις.
-
Πατάς το κουμπάκι για να βγεις απ το κλειστό γκρουπ του φέησμπουκ, να γλιτώσεις λίγο απ το σανό που μοιράζουν εκεί, και μετά εκεί που λέει "αποσύνδεση". Τέλος προβλήματος.
Όσο για το πανεπιστήμιο, και οι δικοί μου που έχουν τελειώσει μόνο δημοτικό, καταλαβαίνουν πως ρισκάρουν πολύ περισσότερο να ασθενησουν απο ένα νέο άγνωστο ιό, παρά από τυχόν παρενέργειες του εμβολίου που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικο τους απέναντι του.
-
Έναν ρόλο τον παίζει Πηλιορίτη μου.
-
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Πατάς το κουμπάκι για να βγεις απ το κλειστό γκρουπ του φέησμπουκ, να γλιτώσεις λίγο απ το σανό που μοιράζουν εκεί, και μετά εκεί που λέει "αποσύνδεση". Τέλος προβλήματος.
Όσο για το πανεπιστήμιο, και οι δικοί μου που έχουν τελειώσει μόνο δημοτικό, καταλαβαίνουν πως ρισκάρουν πολύ περισσότερο να ασθενησουν απο ένα νέο άγνωστο ιό, παρά από τυχόν παρενέργειες του εμβολίου που θα ενισχύσει το ανοσοποιητικο τους απέναντι του.
Δεν είναι κλειστά ανοιχτά είναι, σελίδες όπως newsbomb, freepen ανοιχτές με εκατομμύρια μέλη, προφανώς τα βλέπετε και εσείς επειδή όλοι έχουμε facebook.
-
Αρα δεν το έκανες το εμβόλιο παλιά έλεγες το έκανες.
Παίζει ρόλο η μόρφωση, συμφωνώ, μια μελέτη να εξάγεις ως φοιτητής να κάτσεις να συλλέξεις τα δεδομένα, να βγάλεις την τυπική απόκλιση, την διασπορά, τις διαφορές κατανομές του δείγματος, να αναλύσεις τα δεδομένα αυτα σε διάφορα σενάρια ερμηνείας και να εξάγεις αποτέλεσμα, σου δίνει τα εχέγγυα να καταλάβεις τι σημαίνουν τα διάφορα διάσπαρτα περιστατικά χωρίς ερμηνεία επί του συνόλου.
Είναι λυπητερο και προσβλητικό να χρησιμοποιούνται τραγικές περιπτώσεις ανθρώπων από sites με δημοσιογράφους των ΙΕΚ χωρίς καμία επιστημονική επάρκεια με σκοπό να προκαλέσουν τον φοβο σε πολίτες που έχουν άγχος περί τον εμβολιασμό.
Εγώ σέβομαι το άγχος σου και το αποδέχομαι. Αυτό που δεν δέχομαι όμως είναι το ότι δίνεις βήμα σε αμόρφωτος δημοσιογράφους (κυριολεκτικά αυτά τα sites έχουν παιδιά που τελείωσαν ΙΕΚ δημοσιογραφίας) να σε επηρεάζουν και να αντικαθιστας την επιστημονική κοινότητα με ψυχικά άρρωστα αν όχι πληρωμένα δημοσιογραφακια
-
Δεν έγραψα τίποτα για δημοσιογράφους ΙΕΚ, αληθινά περιστατικά και σχόλια έγραψα στο facebook σε καθημερινή βάση όπως τα διαβάζω εδώ έτσι και εκεί, λογικό είναι να δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα σε εκείνα επειδή είναι επώνυμα. Πήγαινε κατά τύχη και στου Βασιλακόπουλου να δεις τι του γράφουν στην σελίδα του.
-
Πρώτον δεν εξακριβώνει κανείς τα ονόματα, άλλωστε είναι προσβλητικό για τους ανθρώπους αυτούς να γίνεται εκμετάλλευση της δυσκολίας ή του θανάτου τους για πολιτικά αφηγήματα και θεωρίες συνομωσίας. Λίγο ηθική τσίπα δεν έχουν πάνω τους να καταλάβουν που σταματούν τα όρια αυτά τα δημοσιογραφακια ή όσοι τα αναπαράγουν.
Δεύτερον δεν έχει κανείς σας το ιατρικό ιστορικό των ανθρώπων αυτών.
Τρίτον δεν έχει τις γνώσεις και την επιστημονική επάρκεια να καταλάβει και να ερμηνεύσει αυτό το ιατρικό ιστορικό.
Αυτοί που γράφουν κάτω από έναν επιστήμονα ως τι σχολιάζουν; Με ποιες γνώσεις αντιπαρατίθενται και με ποια στοιχεία μελετών; Έχουν επαφή με το σύνολο των εμβολιασμενων σε όλο τον πλανήτη και τις μελετες όλων των πανεπιστημίων που ασχολούνται με το θέμα και εντοπίζουν στατιστικές ανωμαλίες και τις αναφέρουν;
Όχι φυσικά, είναι αμόρφωτοι άσχετοι ανθρώποι που απλά εξάγουν με θόρυβο τη φοβία και το άγχος τους και παρασέρνουν τους υπόλοιπους που φοβούνται.
Και όπως είπα είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις άγχος και φοβία, το αποδεχόμαστε όλοι και το καταλαβαίνουμε ως ένα σημείο. Και εμείς το είχαμε, δεν είμαστε από μπετόν. Αλλά προσπαθούμε με τη λογική και τη γνώση, αν όχι τη δική μας, των ειδικών να την υπερκεράσει με κάποιον τρόπο.
-
-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Πρώτον δεν εξακριβώνει κανείς τα ονόματα, άλλωστε είναι προσβλητικό για τους ανθρώπους αυτούς να γίνεται εκμετάλλευση της δυσκολίας ή του θανάτου τους για πολιτικά αφηγήματα και θεωρίες συνομωσίας. Λίγο ηθική τσίπα δεν έχουν πάνω τους να καταλάβουν που σταματούν τα όρια αυτά τα δημοσιογραφακια ή όσοι τα αναπαράγουν.
Δεύτερον δεν έχει κανείς σας το ιατρικό ιστορικό των ανθρώπων αυτών.
Τρίτον δεν έχει τις γνώσεις και την επιστημονική επάρκεια να καταλάβει και να ερμηνεύσει αυτό το ιατρικό ιστορικό.
Αυτοί που γράφουν κάτω από έναν επιστήμονα ως τι σχολιάζουν; Με ποιες γνώσεις αντιπαρατίθενται και με ποια στοιχεία μελετών; Έχουν επαφή με το σύνολο των εμβολιασμενων σε όλο τον πλανήτη και τις μελετες όλων των πανεπιστημίων που ασχολούνται με το θέμα και εντοπίζουν στατιστικές ανωμαλίες και τις αναφέρουν;
Όχι φυσικά, είναι αμόρφωτοι άσχετοι ανθρώποι που απλά εξάγουν με θόρυβο τη φοβία και το άγχος τους και παρασέρνουν τους υπόλοιπους που φοβούνται.
Και όπως είπα είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις άγχος και φοβία, το αποδεχόμαστε όλοι και το καταλαβαίνουμε ως ένα σημείο. Και εμείς το είχαμε, δεν είμαστε από μπετόν. Αλλά προσπαθούμε με τη λογική και τη γνώση, αν όχι τη δική μας, των ειδικών να την υπερκεράσει με κάποιον τρόπο.
Στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε το ιστορικό συμφωνώ απόλυτα αλλά παίζουν και οι πιθανότητες, αν πριν 5 χρόνια έβλεπες τέτοια μια φορά τον μήνα και τώρα κάθε μέρα μπαίνεις σε υποψίες.
Ο συγκεκριμένος επιστήμονες έχει δείξει κακία σε πολλά θέματα και έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτά που του επιτρέπονται στα όρια της ιατρικής. Όταν λέει παράδειγμα το πρόβλημα είναι ότι δεν θα πληρωθούν τα πρόστιμα, οι Έλληνες είναι πολύ πλούσιοι και πρέπει να πληρώνουν, να κάνουμε κατασχέσεις σε συντάξεις, τραπεζικούς λογαριασμούς κάθε άλλο παρά γιατρό μπορείς να τον πεις. -
Έναν ρόλο τον παίζει Πηλιορίτη μου.
Η λογική λέει πως παίζει σπουδαίο ρόλο.
Η πράξη ξέρεις τι λέει;
Όλοι οι αντίθετοι στον εμβολιασμό που έχω στον κύκλο μου, είναι από μέση εκπαίδευση και πάνω. Έχω πάθει πλάκα με αυτό...
Γιατί έχουν υψηλό επίπεδο ειδίκευσης αλλά ΔΕΝ έχουν άρτια γενική ΜΟΡΦΩΣΗ, εκεί καταλήγω.
Ο χαμηλής εκπαίδευσης άνθρωπος και αποδέχεται ευκολότερα την αυθεντία γιατι κατανοεί πως είναι το συμφέρον του, και δεν έχει κάποια πτυχία να κρυφτεί από πίσω και, λόγω της σκληρής επιβίωσης που αντιμετωπίζει, δεν παραμένει αιώνιος έφηβος, όπως τεράστια μερίδα των ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης ατόμων, οι οποίοι διαγουν βίο μέσα σε μια προσεκτικά σχεδιασμένη φυσαλίδα, ακριβώς όπως βολεύει τον εγωισμό τους. -
Κοίτα πως μέσα σε μια σειρά έχεις γεμίσει ανακρίβειες.
Μιλάς για πιθανότητες, τι σημαίνει πιθανότητες; Ως προς τι, και ποιο είναι το δείγμα; Πως εξάγεται αυτη η πιθανότητα που αναφέρεις, με ποια στατιστικά εργαλεία και ποιες μεθοδολογίες;
Πως εσύ αυτομάτως έβγαλες πιθανότητες στο μυαλό σου χωρίς κανένα άλλο στοιχείο; Δείξε μας τον τρόπο, να μη σπουδάζουν στατιστική τα παιδιά ανα εξάμηνα σε ανώτερες και ανώτατες σχολές. Να πάνε για καφέ αντί να διαβάζουν...
Δεύτερον, το μέσο που σε ενημερώνει από πότε άρχισε να δημοσιεύει τους διάφορους θανάτους ανθρώπων; ( ξαναλέω νιώθω άσχημα για την εκμετάλλευση αυτή, νιώθω ντροπή για αυτό που κάνουν σε οικογένειες και στη μνήμη ανθρώπων). Υπάρχουν δημοσιεύσεις πριν και μετά να κανεις έστω μια συγκριτική μελέτη αφού δεν μπορείς να κάνεις μια στατιστική;
Το ότι εξέφρασε τις απόψεις του για τα μέτρα τον κάνει ειλικρινή. Και εγώ παρόμοιες απόψεις έχω, τι σημαίνει αυτό; Είμαι σε κάποια συνωμοσία κατά των ψεκασμενων; Όχι φυσικά...απλά βλέπω πως η κοινωνία και οικονομία δεν αντέχει τη φοβία ορισμένων και τον δόλο κάποιων πονηρών
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες