-
Αν είσαι ανεμβολιαστος εργαζόμενος στην εστιαση μπορείς να εργάζεσαι σε μια επιχείρηση (βέβαια με δαπάνη για τεστ από την τσέπη σου) αλλά την ίδια ώρα δεν μπορείς να πας ως πελάτης σε κανένα κατάστημα εστίασης.
Αν είσαι ένστολος (μέχρι στιγμής) μπορείς να στριμώχνεσαι στο υποβρύχιο, στο άρμα, στη μονάδα, στην κλούβα.
Αν είσαι θρήσκος μπορείς ως ανεμβολιαστος (κατόπιν τεστ μπλα μπλα) να κάνεις το σταυρό σου στο ναο ελπιζοντας να μην κολλήσεις.
#otan_paragoume_perissotero_harvard_apo_oso_mporeite_na_katanalwsete
#nai_alla_me_syriza_tha_mazeuame_tous_nekroi_me_bobcat_apo_ta_pezodromia
-
Πελατης σε εξωτερικους χωρους δεν εχει περιορισμο. Μην γραφεις οτι θελεις.
Τωρα για τα αλλα που γραφεις ειναι ασχετα και κατ αποκοπη.
Εισαι υπερ ή κατα της απολυσης των ΔΥ οπως δασκαλων/καθηγητων που δεν θελουν να εμβολιαστουν; Παρε θεση.
-
Το εμβόλιο πρέπει να γίνει υποχρεωτικό (μέσω περιορισμών) απλά πράγματα....ολα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες.
-
Το εμβόλιο πρέπει να γίνει υποχρεωτικό (μέσω περιορισμών) απλά πράγματα....ολα τα άλλα είναι αμπελοφιλοσοφίες.
πολυ σωστα
όμως βλεπουμε οτι και ο κουλης οπως όλοι οι προηγουμενοι υποκυπτει στην λογικη του πολιτικου κοστους
κανει τα μετρα απαλά για τους ανεμβολιαστους
θελει και οσους ειναι υπερ του εμβολιου αλλα μη χασει και τα ψηφαλακια όσων ειναι κατα.Ξεχναει ότι οταν εισαι με ολους δεν είσαι με κανενα
ε αφου ακολουθει λογικες των προηγουμενων λογικο ειναι να γινει κι αυτος προηγουμενος
-
να κόψετε.
-
Wantone εσύ όταν χειμωνιασει πήγαινε κατσε στο εξωτερικό πόστο καφέ/ταβέρνας. Έχει και κάτι πανηγύρια Δεκέμβριο στα χωριά να διασκεδάσεις.
Μπα; Απόλυση έγινε η διαθεσιμότητα;
Μη χαίρεσαι, εγώ είμαι ιδιωτικός εκπαιδευτικός. Έχω εμβολιαστεί 'με τη σχετικη ασφάλεια' του ότι βλέπω την υγειονομικο σύζυγο και μαθαίνω τι και πως λίγο νωρίτερα.
Τώρα το ποιος γράφει ο,τι θέλει όταν έγραψες ότι οι ντόπιοι βάζουν τις φωτιές και δεν τους φταίει ο γλυΚουλης γι'αυτό ας μην το σχολιάσουμε περισσότερο...
-
δεν ειπα ποτε οτι ολοι οι ντοπιοι βαζουν φωτιες αλλα οτι συνηθως αυτοι που τις βαζουν ειναι ντοπιοι αλλοι απο ατυχημα (πανε να καψουν κατι και τους ξεφευγει) αλλοι απο μικρα η μεγαλα συμφεροντα και λιγοι απο ψυχιατρικα θεματα. Διαφωνεις με αυτο?
Για την εστιαση σορρυ αλλα η Ελλαδα λογω καλου καιρου μπορει να αντεξει τον χειμωνα τραπεζια εξω για οποιον θελει, εξαλλου στην Αθηνα που γνωριζω και σε αλλες παραλιακες πολεις μονιμα υπαρχουν τραπεζια εξω χειμωνα καλοκαιρι. Αν ημασταν Νορβηγια εκει θα ηταν λιγο δυσκολο, αυτο ειπα μονο.
Για τους ΔΥ ειτε καθηγητες ειτε αλλο παρε θεση. Αν καθηγητης δεν θελει να εμβολιαστει θα επιτραπει να κανει μαθηματα σε παιδια (το οποια μερικα θα ειναι εμβολιασμενα και αλλα οχι) ή θα μπει σε αναστολη; Σε αναστολη για ποσο; Αν η πανδημια κρατησει 10 χρονια θα ειναι σε αναστολη; Αναστολη θα ειναι με πληρωμη ή οχι;
Για τον ιδιωτικο τομεα απο οτι ειπε ο Αδωνις μπορει να απολυσει εργοδοτης εργαζομενο αν δεν ειναι εμβολιασμενος εφοσων αυτος ερχεται σε επαφη με αλλο κοσμο. Δεν ξερω βασικα τι τελικα θα γινει.
Θελω να παρεις θεση για τους ΔΥ ειδικα μια και αφορα ολους μας αφου τους πληρωνουμε απο τους φορους μας.
-
Το πρόβλημα σου ήταν να μην φταίει ο Μητσοτάκης. Όπως το έγραψες λες ότι οι ντόπιοι βάζουν φωτιές._ Μετά αρχίζεις τις επεξηγήσεις. Το θέμα όμως είναι άλλο: Πυρομανεις, καταπατητές κτλ θα υπάρχουν πάντα. Η ποιοτική διαφορά ήταν η προσέγγιση που ακολουθήθηκε. Τα ηχητικά άρχισαν. Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας (ΝΔ) μιλησε καθαρά για εντολή ΜΗ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ. Κανας εισαγγελέας υπάρχει ρε παιΔΓια;
Στη χώρα σε γενικές γραμμές δεν παίζει τραπεζάκι σε φουλ ανοικτό χώρο μετά το Σεπτέμβριο, ειδικά στα εστιατόρια. Ο,τι είναι σκεπαστό λογίζεται ως εσωτερικός χώρος για τον covid. Αλλά άντε να το δεχτούμε ότι κάποιοι μπορεί να το τραβήξουν όσο πάει. Θέατρα; Πίστες; Μουσικές σκηνές; Σινεμά; Πάρε θέση...
Εξαιρετική η ευκαιρία για απολυσουλες (ξανά)βλέπω, οπότε 'να σπάνε τα αβατα'. Τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.
Το παιδί που έρχεται με self test 'τάχα μου αρνητικό' θα αποβληθεί ομοίως από το σχολείο δια παντός εάν κολλήσει κοσμο;
Αλλα όταν ξανάρθει το λοκνταουν δε θα ρθει γι'αυτό που νομιζεις. Θα έρθει επειδή έχεις ήδη πάνω από 300 διασωληνωμενους και δεν έχει φύγει ο Αύγουστος. Επειδή έγιναν ακριβώς τα ίδια στον τουρισμό και από ένα σημείο και μετά πώς να μη γίνουν αφού ο εσωτερικός τουρισμός κορυφώνεται τον Αύγουστο. Αλλά για σένα το πρόβλημα είναι αν θα απολυθουν οι ΔΥ. Για τον ΙΤ κουβέντα. Όλα καλά ο εργοδότης να ξέρει ένα προσωπικό σου δεδομένο. Αλήθεια τον εργοδότη/επιχειρηματία/μαγαζατορα τον ίδιο ποιος τον ελεγχει;
Όταν είσαι με 50% των κατοίκων της χώρας εμβολιασμενους δεν κάνεις πόλεμο γιατί οι πιθανότητες είναι εναντίον σου. Πολύ μεγάλο τμήμα του υπόλοιπου 50% θα το είχες κερδίσει ήδη αν τηρουσες ο ίδιος τα μέτρα (Παρνηθοικαριες), αν δεν τραβουσες 6 μήνες λοκνταουν οπότε το καλοκαίρι να υπεραντιδρα ο κόσμος, αν δεν στοχοποιεις κοινωνικές ομάδες με αισχρό τρόπο και πάνω απ'ολα αν δεν χαϊδευες τόσο στοργικά το υπερσυντηρητικο ακροατήριο που (δυστυχώς) πάει πακέτο με τη συνομωσιολογια.
Ατομική συνείδηση λοιπόν, όχι ατομική ευθύνη είτε είσαι ΔΥ είτε ΙΥ είτε ΕΕ. Απολύσεις και λοιπά εξοντωτικά διοικητικα μετρα οι αποτυχημένοι παντού πλέον δεν νομιμοποιούνται να επιβάλλουν.
Aυτο βέβαια δεν αναιρει την ατομική συνείδηση που λέω παραπάνω. Ο καθένας κρίνει και πράττει. Το σωστό μετά από τόσο καιρο μέσα στο προβλημα και σταθμίζοντας τα ρισκα είναι να εμβολιαστείς, εκτός αν είσαι φαροφύλακας σε βραχονησιδα._
-
Γιόχαν τι εννοεις με το ατομική συνείδηση και τι με το ατομική ευθύνη;
Πραγματικα δεν έχω καταλάβει. Δεν θέλω να σε ιντριγκαρω. Σε συμπαθώ και το ξέρεις.
Γενικα αυτή η πανδημία μας δοκιμάζει όλους και ολα. Δοκιμάζει επίσης του θεσμούς και τα κεκτημένα των δυτικών κοινωνιών. Είναι ένα crash test για τα παντα.
-
Έχεις δίκιο μαν, το ίδιο είναι αλλά οπως λένε αυτοί την ατομική ευθύνη εννοούν πιο πολύ την υπακοή στο νομο ενώ η συνείδηση είναι κάτι πιο εκούσιο, πηγάζει από εσένα τον ιδιο.
( Μη ζητήσεις και άλλα τέτοια ωρα, έχεις θέσει πανύψηλα στάνταρ στα μεταμεσονύχτια άλλωστε
, εγώ απλώς είμαι ξύπνιος λόγω F1 throwback, φέτος το καλοκαιρι είδα όλη τη σεζόν με τελευταίους τίτλους των Senna και Alonso και κλείνω με τη σεζόν 2001 πριν αρχίσουμε δουλεια από τη Δευτέρα...)
-
Χαχαχα Α καλά.... Εκείνες τις εποχές εβλεπα και εγω πολύ. Μετά το παράτησα το σπορ. Πολύ κωλόπαιδο ο αλονσο, τώρα στα γεράματα δίνει και το χέρι και δίνει και συγχαρητήρια κτλ. Τότε τον αμανέ στο Θεό τον είχε. Σουμαχερ δεν έγινε ποτέ του,οπως πίστευαν πολλοί και αυτός ο ίδιος τότε.
Οσο για την έμπνευση χωρίς πλάκα το βράδυ μπορώ να γράψω βαθιες αναλύσεις. Το πρωί έχω όλη μέρα μπλοκαρισμενο τον εγκέφαλο μου. Γράφω σαν να έχω δυσλεξία, που μάλλον έχω.
Ο εγκέφαλος μου λειτουργεί τελείως ανάποδα. Μάλλον σε λάθος ημισφαίριο γεννήθηκα.
Για δες αν ο αλονσο στο Γκραντ πρι της Αυστραλία στην τηλεμετρία σηκώνει το πόδι από το γκαζι στο εσακι μετα την ευθεία που έρχεται μετά από το πρώτο εσακι από την γραμμή τερματισμού. Δεν θυμαμαι το νουμερο της στροφής,
Εκείνο με τις άμμοπαγίδες. Δες μετά και τον Σουμαχερ...... Το πόδι κολλημένο στο πάτωμα. Ή όλα ή τίποτα. Είναι το σημείο που λέγανε πως ξεχωρίζουν οι άντρες από τα αγοράκια.
Ας γινει ένα θαύμα, μακάρι να γίνει καλά ο ανθρωπος. Πραγματικά το εύχομαι.
Edit μετά τη whitefprd νούμερο 4 προς 5
-
Όταν βλέπεις κάτι 30 χρονια μετά 'με τη σοφία του 40χρονου' και ουχί με τον ενθουσιασμό του εφήβου ο Senna κονταινει λιγακι και ο Mansell ψηλώνει άλλο τοσο.
Οι τίτλοι του ALO είχαν ολίγη τύχη (Raikkonen/Schumacher είχαν εγκαταλείψεις) αλλά και με τη Minardi που τον βλέπω τώρα έριχνε δυο-τρεις ζώνες ώρας στους ομοσταυλους του.
Έχει φάση το throwback, ο ιός το επέτρεψε και πλέον θα το κάνω τα καλοκαίρια, 3-4 σεζόν φουλ όλους τους αγώνες.
Κατά τα άλλα ήταν εντυπωσιακό να κάτσεις να γράψεις ό,τι έγραψες ειδικά μετά από διασκέδαση. Εγώ θα έριχνα έναν...ύπνο, έχει ο Θεός.
-
Έλα ντε... Και εγω που τα διάβασα το πρωί.... Απόρησα. Χαχαχα είχα ξεχάσει ότι τα έγραψα αλλά, ετα το θυμήθηκα.
Χαχαχα
Minardi σε ποιον αγώνα έφτασαν βάθρο;;;; ποτε ήταν;
-
Βάθρο ποτέ, ποντακια κάμποσα. Σαν εμένα γκαντεμηδες, κάτι 4ες θέσεις...
-
Οντως βλακεια μου. Μιας και ανέφερα την Αυστραλία, ένα από τα αγαπημένα μου circuit
Το 2002 με mark webber, παρακαλώ πολύ, 5η θέση.
Γενικα πάντα την αγαπούσα αυτήν την εταιρία. Ήταν η χαρά και πεμπτουσία του ερασιτέχνη με όλη τη σημασία της εννοιας.
Ευοι ευάν λοιπόν σε μια γλυκιά αλλά μεγάλη οδηγoμανα minardi
-
Asep wrote:
Άδωνις για ανεμβολίαστους: Δεν θα μπορούνε να πάνε πουθενά.
Μακάρι να γινόταν, αλλά μόνο λόγια. Στο δια ταύτα πάλι κολοτούμπα και φόβος για τα ψηφαλάκια...τραγικοί!
Μόνο οι Ταλιμπάν δεν υπολογίζουν το πολιτικό κόστος.
-
Εγώ λέω να πάρουμε όλοι θέση, υπέρ της ΝΔ, αντιστεκόμενοι στα ζωώδη αριστερίστικσ ένστικτα μας, τις στατιστικές και την εφήμερη κοινή λογική, και χωρίς να ξεχνάμε πως πριν ενάμιση χρόνο για σχεδόν 3 μήνες, η κούπα από το Χάρβαρντ δεχόταν διεθνή συγχαρητήρια για την διαχείριση της πανδημίας. Λοκνταουν, μάσκα επί προστίμου και εκκένωση της πόλης, το τρίπτυχο της επιτυχίας (τετράπτυχο αν υπολογίσουμε και το ξύλο στους αντιφρονούντες στα πάρκα) μπορεί να μας φτάσει ξανά στη γη της επαγγελίας, υπό τη σκέπη του Προφήτου-Ηγέτου.
Ο Μητσοτάκης να βγει αλώβητος από όλο αυτό, κι όλα τα άλλα ξαναγίνονται...
-
Tελικα ολοκληρωσες την 2η δοση;
Εγω θεωρω οτι ο εμβολιασμος θα πρεπει να ειναι προεραιτικος και κανενας να μην αναγκαστει αν δεν θελει. Τωρα σε δημοσιο, στρατο, νοσοκομεια ακομα και ειταιρειες ανετα μπορουν να το κανουν υποχρεωτικο και το σωστο αυτο θα ειναι αν πραγματι πιστευουν σε αυτο. Οποιος δεν θελει εμβολιο εχει την δυνατοτητα της παραιτησης.
Σε καμμια περιπτωση ομως δεν πρεπει να επιστρεψουμε σε lockdown και περιορισμο στην κινηση. Περιορισμο σε κλειστους χωρους αυτο μπορω να το δεχτω γιατι σαν χωρα με καλο καιρο μπορουμε να το αντεξουμε ακομα και τον χειμωνα.
2η δόση εγώ πριν 40 μέρες ακριβώς, Astra.
Για μένα το πρόβλημα με τους ανεμβολίαστους είναι ότι:
(1) προκαλούν την επιμήκυνση κάποιων μέτρων που ίσως δεν χρειαζόντουσαν και κάνουν τη ζωή δύσκολη. Π.χ. εγώ έχω σιχαθεί τις μάσκες, οι οποίες παρεμπιπτόντως μου έχουν προκαλέσει και διάφορα προβλήματα (κυρίως οικονομικής φύσεως).
(2) θεωρούν ότι οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να τους προστατεύουν. π.χ. εγώ έχω δεχτεί γελοίες παρατηρήσεις από ανεμβολίαστους επειδή θεωρούν ότι πρέπει να τους προστατεύω επειδή αυτοί έχουν κάλο στο κεφάλι τους και δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο. Δηλ. 'άσε τα κορόιδα να κάνουν το εμβόλιο, θα δημιουργήσουν τα κορόιδα ανοσία αγέλης και θα τους υποχρεώσουμε και να μας προστατεύουν'. Αυτό μου το έχουν πει πολλοί, κυρίως στην εργασία μου. Και όταν το λένε χασκογελάνε κιόλας.
Υπό αυτές τις συνθήκες, εγώ θέλω ειδικά προνόμια για τους εμβολιασμένους ή ουσιαστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Δεν ξέρω τι μέτρα ή προνόμια θα είναι αυτά, αλλά θα πρέπει να είναι δραστικά και όχι οι μπούρδες του Κικίλια.
-
Αμπελοφιλοσοφίες ή/και ευκαιρία για αντιπολίτευση...
Μία πανδημία, ευκαιρία για αντιπολίτευση, επί πτωμάτων στη κυριολεξία.
Κατά τα άλλα ανθρωπισμός, αλληλεγγύη και μπούρδες κουραφέξαλα...
-
Fanis75 wrote:
Αμπελοφιλοσοφίες ή/και ευκαιρία για αντιπολίτευση...
Μία πανδημία, ευκαιρία για αντιπολίτευση, επί πτωμάτων στη κυριολεξία.
Κατά τα άλλα ανθρωπισμός, αλληλεγγύη και μπούρδες κουραφέξαλα...
Έτσι, μπορεί ο Υπουργός να εξαγγέλλει ΜΠΟΥΡΔΕΣ όπως έγραψε και ο Storm, αλλά όχι και να φτάνουμε να τον αντιπολιτευονται οι δήθεν ανθρωπιστές, επειδή ως επικεφαλής της Υγείας στη Πανδημία λέει μπούρδες με αποτέλεσμα να υπάρχουν στη κυριολεξία χιλιάδες πτώματα.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες