-
Δεν έχεις βρει διοτι τα στοιχεία είναι ρευστά. Ποτε δεν υπάρχει συγκεκριμένο ποσοστό διοτι κάποιοι οργανισμοί έχουν αρκετά αντισώματα μετά τους εμβολιασμούς κάποιοι άλλοι όμως οχι (κυρίως ηλικιωμένοι πέφτουν τα αντισώματα τους μετά κάποιους μήνες) αλλά παρόλα αυτά μετριούνται στους εμβολιασμενους.
Οποτε οι ερευνητές χρησιμοποιούν στατιστικά εργαλεία για να δουν τι θα γινόταν σε διάφορα σενάρια βασιζόμενοι σε ιστορικά στοιχεία των 2 προηγούμενων ετών.
Αυτο που βλέπουμε όπως σου έγραψα πιο πάνω, είναι πως ακόμα και στους πολύ ευαίσθητους οργανισμούς και κυριως ηλικιωμένους υπήρξε πολύ καλή προστασία. Στενάχωρο μεν το ότι έφυγαν 50 άνθρωποι αλλά η μελέτη αναφέρει πως 'σίγουρα' ή έστω με υψηλοτάτη πιθανοτητα να ήταν 1120 και οχι 50.
Φυσικά όσο κατεβαίνεις σε ηλικία η διαφορά είναι της τάξης του (σχεδόν όλοι) έχουν προστασία συγκριτικά με τους αριθμούς πριν βγουν τα εμβόλια, όπου γινόταν ο χαμός.
Οποτε, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία σε αυτην την χρονική περίοδο όχι μόνο λειτουργούν τα εμβολια αλλά ακόμα και άνθρωποι που θα έφευγαν από τη ζωή στα σίγουρα, σώθηκαν!
-
Οι 50 εμβολιασμένοι αντιστοιχούν στο 46% των θανάτων?
Υπερβολικά μεγάλο ποσοστό...
Μήπως εννοείς κάτι άλλο?
Ναι σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που εξετάζουν το στέλεχος δέλτα σημειώθηκαν 92.000 μολύνσεις και σημειώθηκαν 146 θανατοι. Από τους θανατους οι 50 ήταν εμβολιασμενοι αλλά ηλικικομενοι με άλλες παθογένειες.
Το προβλημα ειναι ότι εμφανίστηκε και άλλο νέο στέλεχος από ότι ακούω από τους ειδικους. Ο ιός δηλαδή εξελίσσεται προκειμένου να επιβιώσει. Είναι μια φυσιολογική αντίδραση του υιού όπως λένε οι ειδικοί. Προς το παρόν η δέλτα μετάλλαξη τείνει να είναι πιο χαλαρή. Δεν γνωρίζουμε όμως για τις επόμενες όπως λένε.
-
ποσοστό θνησιμότητας στους εμβολιασμενους να το πει και σε μας;
-
Το προβλημα ειναι ότι εμφανίστηκε και άλλο νέο στέλεχος από ότι ακούω από τους ειδικους. Ο ιός δηλαδή εξελίσσεται προκειμένου να επιβιώσει. Είναι μια φυσιολογική αντίδραση του υιού όπως λένε οι ειδικοί. Προς το παρόν η δέλτα μετάλλαξη τείνει να είναι πιο χαλαρή. Δεν γνωρίζουμε όμως για τις επόμενες όπως λένε.
Μετάλλαξη Λάμδα, μάλλον στο Περού ξεκίνησε και ακομα ειναι υπο εξεταση εαν προστατεύει το εμβόλιο (τα πρώτα δείγματα δεν ειναι θετικά). Θα μάθουμε σύντομα!!
-
-
Ορίστε, απλα και σταράτα.
Αρα, δεν υπάρχει πλέον αντίλογος.
Μόνο η προσωπική αγωνία και φόβος που αυτό είναι το αποδεκτό αλλά επιφέρει και περιορισμούς σε περιόδους πανδημίας.
Τα σύκα σκάφη και η σκάφη σύκα.
-
ενημέρωση μου σε κατά 99% πληρωμένα παπαγαλάκια .
Ούτε καν δίνω επίσκεψη στον ιστότοπο τους.
Στην Ελλάδα ο εοδυ δεν δημοσιεύει τις στατιστικές;
Ασ βάλει αν θέλει να μας πείσει τα ποσοστά θνησιμότητας του γενικού συνόλου,των εμβολιασμενων ξεχωριστά,και των ανεμβολιαστων πάλι ξεχωριστά.
Τρεις διαιρέσεις τόσο δύσκολο είναι να κάνουν;
-
Ασ βάλει αν θέλει να μας πείσει τα ποσοστά θνησιμότητας του γενικού συνόλου,των εμβολιασμενων ξεχωριστά,και των ανεμβολιαστων πάλι ξεχωριστά.
μαλιστα. εσυ τι ακριβως προτεινεις γιατρε μου?
-
καταναλωτής είναι και από όλα τα προϊόντα που μου προτείνουν φανεροί και κρυμμένοι κοιτάω πιο είναι καλύτερο για τη τσέπη μου.
-
Μπορείς να βασίσεις την ενημέρωση σου στο Facebook όπου κανείς δεν πληρώνεται....
-
καταναλωτής είναι και από όλα τα προϊόντα που μου προτείνουν φανεροί και κρυμμένοι κοιτάω πιο είναι καλύτερο για τη τσέπη μου.
και ποιο ειναι καλυτερο για τη τσεπη σου?
-
παντός τύπου παπατσηδες.
-
οκ, πες ομως τι?
-
Για το θέμα των εμβολιασμών έχεις να προσθέσεις κάτι χρήσιμο;
-
Για το θέμα των εμβολιασμών έχεις να προσθέσεις κάτι χρήσιμο;
θελω την χρησιμη αποψη σου ωστε να βοηθηθω στις αποφασεις μου για τους εμβολιασμους, μια αλλη αποψη ρε παιδι μου.
-
Δεν χρειάζονται οι απόλυτα εξειδικευμενες γνώσεις που δεν έχει κανένας από μας, ούτε η ιατρική είναι μηχανολογια, όπου όλα είναι μετρημένα κουκιά αλλά και πάλι υπάρχει αστοχία...
Εμβόλιο σημαίνει μαζικη έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού σε μικρόβιο ή ιό υπό ελεγχόμενες συνθήκες, ώστε να μην πάθει σοκ ο οργανισμός κι αρρωστήσει βαριά και του μείνουν κουσούρια ή πεθάνει, όταν έρθει σε τυχαία επαφήμε τον ιό.
Το ίδιο και με την τρέχουσα πανδημία.
Από κει και πέρα, υπάρχουν πολλοί λόγοι να μην θέλει κανείς τα όντως μη τέλεια προετοιμασμενα εμβόλια, από ανομολόγητο φόβο μέχρι τη γοητεία της αίσθησης πως αποτελεί έναν μικρό ήρωα που αντιστέκεται στη παγκόσμια συνωμοσία και δεν πάει με το ρεύμα. Συνήθως αυτό συνδυάζεται και με την κωλοφαρδία του να είναι ασυμπτωματικος στον ιό, ώστε απλά να έχει συμμετέχει στην άγνοια του στη μετάδοση χωρίς να υποστεί ο ίδιος καμιά συνέπεια.
Δεν γίνεται όμως να υποχρεωθεί κάποιος να εμβολιαστεί, ακόμη κι αν αυτό είναι βλαπτικό για όλους, όπως δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να κόψει το τσιγάρο ή το πολύ φαΐ για να μην αρρωστήσει ή να μη κάνει το συκώτι του ράκος απ το αλκοόλ, κι ας κινδυνεύει να σκοτώσει κάποιον οδηγώντας ημι-μεθυσμένος. Ανθρώπινη φύση...
-
Aπο την στιγμη που και ο εμβολιασμενος μπορει να μεταδοσει τον ιο ειναι σοβαρο επιχειρημα να μην εμβολιαστει καποιος.
Χειροτερα ακομα εμβολιασμενοι ειναι θετικοι και αλλοι βρισκονται στην εντατικη.
Κανενας βεβαια δεν συζηταει ενα βασικο, ποτε ξεκινησε ο ιος και απο που. Αυτο θα δωσει και πολλες απαντησεις για την σημερινη κατασταση.
Αλλα η σημερινη κατασταση εχει αποδειχτει ανελπιστα ωφελιμη για πολυ κοσμο και ετσι τα ιατρικα ερωτηματα τα κανουν γαργαρα.
-
έχετε εσείς εδώ στο φόρουμ.
Πήγα να πετάξω τα σκουπίδια και περίμεναν πέντε γάτοι στο κάδο.
-
να ρωτησουν να μαθουν την αληθεια θα θελανε... γιατι τους αποπηρες γιατρε μου?
ΑρΕς
δεν σε καταλαβαινω σε ρυ πετα. πραγματι σε ρωτω την αποψη σου και δεν απαντας τιποτε. μπορει να διαφωνω καθετα και οριζοντια. μπορει και οχι. αλλα για να διαφωνησω ή να μην το κανω, θελω να μαθω πρωτα ποια ειναι αυτη.
-
@ ΠΕΤΑ
Συμφωνα με την λογική σου αν κάποιος σε ενημερώσει πως θα βρέξει επειδή το διαβασε στα νέα των παπαγαλων, τότε εσυ δεν θα παρεις ομπρέλα. Θα είσαι σίγουρος ότι δεν θα βρέξει.
Αν όντως βρέξει, θα βραχείς.
Σε μια πανδημια τι μπορεί να συμβεί;
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες