-
Πραγματικά έχω κουραστεί πολύ. Και πολύ ασχολήθηκα.
-
Aμα υποχρέωνε σε εμβολιασμό το προσωπικό θα αρχίζαμε τα κάτω η χούντα ,ανθρωπινα δικαιωματα και πάλι μετα θα εφταιγε η δεξιά κυβέρνηση.
Κλασσικά...Τα ίδια και τα ίδια...
Εντωμεταξύ έλεος .Γίνετε χαμός σε ολη τη Ευρώπη και προσπαθειτε να μας πείσετε οτι φταιει για ολα η κυβέρνηση.Σε λίγο θα μας πείτε οτι πήγε ο ίδιος ο Μητσοτάκης και ελευθέρωσε τον ιο στη Κίνα για να εγκαθιδρύσει δεξία χούντα και να σκοτώσει τον αγωνιστή Κουφοντίνα.
Επίσης εχει τεράστια αποθέματα εμβολίων αλλά δε προχωραει τους εμβολιασμούς .Τα κρατάει για τη Μαρέβα.
Λίγη αντικειμενικότητα δε βλάπτει.
-
Σωστά, που να τα βρει τα εμβόλια, να τα γεννήσει ο Τσιόρδας όπως τα Λεωφορεία !?
Ζήτω η Αντικειμενικότητα, Κάτω η Οικογενειοκρατία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία.
-
Επικληση αντικειμενικοτητας...(δεν ειναι προσωπικο προς τον kostis_20, ετσι κανουν αρκετοι) και βεβαια κατανοηση γιατι εδω μιλαμε για (οντως) εκτακτες καταστασεις σε παγκοσμιο επιπεδο.
Μια λεπτομερεια. Περσι τετοια εποχη, (ΟΚ, βασικα προς το Μαϊο) οι διθυραμβοι για τον ηγετη εδιναν και επαιρναν. Αυτος με τις αποφασεις του μας εσωσε. Και βεβαια ευτυχως που δεν ηταν πανω οι Μαδουροι γιατι θα μαζευαμε πτωματα απο τους δρομους με τις μπουλντοζες.
Βεβαια ολοι αυτοι που σκεφτονται ετσι θελουμε να πουν τι θα ελεγαν αν ηταν πανω οι Μαδουροι και ειχαν κανει ακριβως ο,τι εχουν κανει οι δικοι τους τοσο καιρο.
Αυτα δε θα τα εγραφα αν δεν εβλεπα τη στιγμη που η πανδημια ειναι στο χειροτερο της σημειο να κανουν σκεψεις για 'αποσυμπιεση', διαψευδοντας στην πραξη τους εαυτους τους και δειχνοντας μας οτι ή το λοκνταουν του Νοεμβριου δεν επρεπε να γινει καν (και να γινοταν τωρα βεβαια) **ή **πως επρεπε να εχει σαφη διαλειμματα ωστε να ειναι πιο εφαρμοσιμο απο τον πληθυσμο και να εχει μικροτερες οικονομικες συνεπειες.
Η παραδοχη οτι τα εκαναν ΣΚΑΤΑ και πως στο πρωτο κυμα ηταν περισσοτερο τυχεροι παρα ικανοι δε θα ερθει ποτε. Παντα φταινε οι αλλοι. Αλλωστε τι να κανει ο ηγεμονας μας με τετοιο λαο που του ετυχε...
Τα καλυτερα ερχονται. Εμπρος λοιπον για ενα ακομα κυκλο μολυνσεων απο τον τουρισμο τον οποιο θα τον μπασουμε οσο νωριτερα γινεται (περσι ουσιαστικα ξεκινησαν οι ροες μετα τα μεσα Ιουλιου) ωστε πρακτικα να μην κανουμε διαλειμμα ποτε, παρα μονο μετα τον εμβολιασμο ο οποιος γινεται με τους αθλιους ρυθμους που γινεται. Καλη μας τυχη λοιπον...
-
Προσωπικά δεν έγραψα ποτέ οτι ήταν επιτυχία της κυβέρνησης ο προηγούμενος Μαρτιος.Ουτε έγραψα επίσης οτι όλα πάνε καλά ούτε στο δευτερο ,ούτε στο τρίτο κύμα.
Αλλά αυτο απέχει απο το να τη κατηγορούμε για τα πάντα ,οτι και να κανει.Λες και υπάρχουν πολλοι τρόποι να πολεμησεις τη πρωτη πανδημία μετα απο 100 χρόνια σε μια κοινωνία δομημένη με τετοιο τρόπο οπως η ευρωπαική.
Είναι δεδομένο οτι εκανε δεν έκανε lockdown το Νοεμβρη ή το Γεναρη πάλι καποιοι θα λέγανε οτι έκανε βλακεία .Τόσο καιρό λεγατε γιατι μας κρατάει κλειστούς ,έχουμε κουραστεί και η κούραση αυξανει τον εκνευρισμο .Μόλις πάει να ανοιξει κάτι να χαλαρώσουμε ...α γιατι τα ανοίγει τώρα...Λες και είμαστε στο Facebook.
Σας εχω ξαναρωτήσει παλιότερα να μου πειτε μία ευρωπαική χώρα που να τα πήγε ή να τα πάει καλα .Σε όλες η κατασταση είναι τραγική.Οπότε το να λέτε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια για το οτι φταίει ο Μητσοτάκης είναι τουλάχιστον άκυρο.Στο εξωτερικό οι περισσοτεροι Ελληνες γιατροι που μιλάω ζούνε τόσο τραγικές καταστασεις όσο και στα ελληνικά νοσοκομεία και σίγουρα ειδικά στην Αγγλία και στη Τσεχία πολύ χειρότερες απο τις δικές μας.
Αυτά απο μένα.
-
Πολυ προχειρα, Δανια και Ιρλανδια. Με παρομοιο αριθμο κρουσματων με εμας αλλα με πολυ λιγοτερους νεκρους, ειδικα η Δανια η οποια κιολας συνορευει με τη Γερμανια αλλα δεν εχει παθει ο,τι η Τσεχια.
Ομως δεν ειναι εκει το θεμα. Το θεμα ειναι οτι εχουμε πια το δεδομενο της διαχειρησης του πρωτου κυματος και δεν επρεπε σε καμια περιπτωση ουτε να ανεβουμε πανω απο 40 θεσεις σε κρουσματα παγκοσμιως ουτε βεβαια πολυ χειροτερα να παμε απο τους 200κατι νεκρους στους πανω απο 7000. Και εγω προσωπικα στο πρωτο κυμα ημουν πολυ εγκρατης στα της κυβερνησης. Αλλωστε δεν υπηρχε ουσιαστικος λογος για κριτικη. Τωρα πια εχει αλλαξει το πραγμα και παλι ομως δεν μπαινω σε λογικες 'ο ΣΥΡΙΖΑ εκαψε τον κοσμο στο Ματι'.
-
Είπε ο Πιλιουρίτης 'Ο ΜΠΑΛΑΤΣΙΝΟΣ'
Μ@λ@κα έκλαψα
-
Για την ποσότητα εμβολίων φταίει ξεκάθαρα η κοινότητα. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χωρες τα ίδια γίνονται.
Για τον τουρισμό έχει καταντήσει αηδία η εμμονή.
Οι μεταλλάξεις είναι που μας ταλανιζουν πια, όχι τα απόνερα του καλοκαιριού. -
Για την ποσότητα εμβολίων φταίει ξεκάθαρα η κοινότητα. Σε όλες τις ευρωπαϊκές χωρες τα ίδια γίνονται.
Για τον τουρισμό έχει καταντήσει αηδία η εμμονή.
Οι μεταλλάξεις είναι που μας ταλανιζουν πια, όχι τα απόνερα του καλοκαιριού. -
Ε ναι, το Νοέμβριο (ειδικά στη Β. Ελλάδα) είχαμε μεταλλάξεις...
Εννοείται πως η ΕΕ φταίει για τον αριθμό των εμβολίων. Ο Μπαλατσινος φταίει για τους αριθμούς που έταζε, αλλά προφανώς όσα του έφερναν τόσα θα έκανε.
-
Προφανώς και φτάιει η κυβέρνηση...ποιος να φταίει δηλαδή, οι εξωγήινοι? Έχει κάνει άπειρους λάθους χειρισμούς (και πρακτικά και επικοινωνιακά) και φαίνετια ότι ενώ τα μέτρα γίνονταν πιο αυστηρά τα κρούσματα αυξάνονταν...άρα κάτι λάθος πάει. Η κυβέρνση φτάιει που στις εργασίες δεν γίνεται κανένας έλεγχος για τήρηση των μέτρων, που στα ΜΜΜ γίνεται χαμός, που στις πλατείες γίνεται πάρτυ και 100μ πιο δίπλα η αστυνομία πίνει φραπέ, που στα μπλόκα κάθονται μέσα στο αυτοκίνητο όταν έχει κρύο, που στα διόδια δεν ελέγχουν τίποτα, που δεν έχουν γίνει προσλήψεις στην υγεία (αλλά τα εκκατομύρια ήξεραν να τα δώσουν στα κανάλια) και πολλά άλλα ωραία.
Σας εχω ξαναρωτήσει παλιότερα να μου πειτε μία ευρωπαική χώρα που να τα πήγε ή να τα πάει καλα .Σε όλες η κατασταση είναι τραγική.Οπότε το να λέτε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια για το οτι φταίει ο Μητσοτάκης είναι τουλάχιστον άκυρο.
Με αφορμή αυτό, δεν θα σου που γιατί δεν έχει νόημα...δηλαδή εαν όλοι οδηγούν μεθυσμένοι δικαιολογείται να οδηγω και εγώ επειδή το κάνουν οι άλλοι? Υπάρχουν χώρες που πήγαν μια χαρά, το θέμα είναι ότι κανείς δεν θέλει να σπάσει αυγά και να πάρει το πολιτικό κόστος. Δεν είναι δυνατών να έχουν γίνει 140 πορείες τον τελευταίο χρόνο...ποιος τις επιτρέπει? Σε καιρούς πανδημίας τα μέτρα απαιτούνται να είναι ακραία...αλλιώς δεν έχουν νόημα. ή παίρνεις μέτρα ή όχι, για εμένα είναι τόσο απλό. Και για να σε προλάβω, ΟΧΙ δεν υπάρχει κυβέρνση που θα τα πήγαινε καλύτερα.
-
Ε ναι, το Νοέμβριο (ειδικά στη Β. Ελλάδα) είχαμε μεταλλάξεις...
Εννοείται πως η ΕΕ φταίει για τον αριθμό των εμβολίων. Ο Μπαλατσινος φταίει για τους αριθμούς που έταζε, αλλά προφανώς όσα του έφερναν τόσα θα έκανε.
Είχαμε εργάτες γης από γειτονικές χωρες, όχι τουρίστες το Νοέμβριο.
Αλλα αντί να πάνε να δουλέψουν στα χωράφια οι νεολαίοι μας κάθονται και τα ξύνουν με τα κινητά και συμμετέχουν σε πορειες για τους δολοφόνους της 17Ν.
Άντε οκ καλό το παραμυθάκι πια αλλά ούτε ο Αλέξης δεν τα πιστεύει αυτά. -
Προφανώς και φτάιει η κυβέρνηση...ποιος να φταίει δηλαδή, οι εξωγήινοι? Έχει κάνει άπειρους λάθους χειρισμούς (και πρακτικά και επικοινωνιακά) και φαίνετια ότι ενώ τα μέτρα γίνονταν πιο αυστηρά τα κρούσματα αυξάνονταν...άρα κάτι λάθος πάει. Η κυβέρνση φτάιει που στις εργασίες δεν γίνεται κανένας έλεγχος για τήρηση των μέτρων, που στα ΜΜΜ γίνεται χαμός, που στις πλατείες γίνεται πάρτυ και 100μ πιο δίπλα η αστυνομία πίνει φραπέ, που στα μπλόκα κάθονται μέσα στο αυτοκίνητο όταν έχει κρύο, που στα διόδια δεν ελέγχουν τίποτα, που δεν έχουν γίνει προσλήψεις στην υγεία (αλλά τα εκκατομύρια ήξεραν να τα δώσουν στα κανάλια) και πολλά άλλα ωραία.
kostis20 wrote:
Σας εχω ξαναρωτήσει παλιότερα να μου πειτε μία ευρωπαική χώρα που να τα πήγε ή να τα πάει καλα .Σε όλες η κατασταση είναι τραγική.Οπότε το να λέτε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια για το οτι φταίει ο Μητσοτάκης είναι τουλάχιστον άκυρο.
Με αφορμή αυτό, δεν θα σου που γιατί δεν έχει νόημα...δηλαδή εαν όλοι οδηγούν μεθυσμένοι δικαιολογείται να οδηγω και εγώ επειδή το κάνουν οι άλλοι? Υπάρχουν χώρες που πήγαν μια χαρά, το θέμα είναι ότι κανείς δεν θέλει να σπάσει αυγά και να πάρει το πολιτικό κόστος. Δεν είναι δυνατών να έχουν γίνει 140 πορείες τον τελευταίο χρόνο...ποιος τις επιτρέπει? Σε καιρούς πανδημίας τα μέτρα απαιτούνται να είναι ακραία...αλλιώς δεν έχουν νόημα. ή παίρνεις μέτρα ή όχι, για εμένα είναι τόσο απλό. Και για να σε προλάβω, ΟΧΙ δεν υπάρχει κυβέρνση που θα τα πήγαινε καλύτερα.
Φανη ξεχνάς που ζούμε και ποιοι είμαστε.
Από τύχη υπάρχουμε ανεξαρτήτως κυβέρνησης και κομμάτων. -
Φανη ξεχνάς που ζούμε και ποιοι είμαστε.
Από τύχη υπάρχουμε ανεξαρτήτως κυβέρνησης και κομμάτων.Σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου. Αλλά δεν ξεχνάω, απλά έχω ελπίδα (ακόμα και στα γεράματα) ότι κάποια στιγμή κάτι μπορεί να αλλάξει....αλλά κάθε χρόνο χάνεται και ένα % της ελπίδας αυτής.
-
Οκ φταίει η κυβέρνηση, συμφωνούμε όλοι. Οι παρέες με τα καφέ στο χέρι με κατεβασμενες τις μάσκες; οι φίλοι που τρέχουν παρέες με κατεβασμενες τις μάσκες και λαχανιαζουν ο ένας δίπλα στον άλλο;
Βγάλτε το μετρό και τα λεωφορεία τα οποία μας δίνουν έναν σταθερό αριθμό κρουσμάτων. Τα υπόλοιπα πως αυξήθηκαν;
Δηλαδη αυτό που θέλω να πω είναι πως πετάμε ένα φταίει κάποιος άλλος και τελειώνει η ιστορια. Εμείς οι ίδιοι είμαστε η χωρα η Ελλάδα ή κοινωνία της, δηλαδή περιμένουμε σαν παιδάκια να μας πάρουν από το αυτί για να στηρίξουμε την χωρα με το να προσεξουμε και να αυτόπεριορίστουμε; Δηλαδή σε μια δύσκολη στιγμή της χώρας εμείς αντιδρούμε έτσι; (Εδω που τα λέμε μονίμως σε δύσκολες στιγμές είναι αυτή η χώρα. Κατσε καλή μας Ελλάδα μια φορά να ξαποστάσεις... Όλες σε μπελάδες μπλέκεις...)
Δεν το πιστεύω.... Θεωρώ πω ο ελληνας πάντα ήταν και θα είναι στις επάλξεις για να υπερασπιστεί τη χώρα του. Αρα;;; γιατι συμβαίνει ότι συμβαίνει;
Πολυ απλα..... Διοτι ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΎΟΥΜΕ και απλά το κρύβουμε μέσα μας... ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΎΟΥΜΕ ότι υπάρχει, ότι κολλάει κτλ κτλ. Απλα το βλέπουμε ως διακοπές και ψάχνουμε να φορτώσουμε ευθύνες αλλού. Που ξαναλέω φυσικά και υπάρχουν.
-
Αυτοί που θέλουν ακροδεξιές και φασιστικές κυβερνητικές πολιτικές συμφωνούν με αυτούς που θέλουν μία χώρα ξέφραγο αμπέλι μπας και αναλάβει η Λαϊκή εξουσία.
Γιατί; Γιατί και οι δύο πολιτικές είναι αντικυβερνητικές. Ακόμη και σε μία πανδημία πάνω από όλα η ιδεολογία, το κόμμα και ο ατομικισμός.
Ζήτω η πάνω και η κάτω πλατεία ακόμη και σε ένα θέμα υγείας. Ζήτω οι χοροί στο Σύνταγμα.
Α ρε Quadra! Καλά έκανες και την έκανες...
υ.γ. LAP μην κουράζεσαι ρε φίλε μου. Δεν βλέπεις ότι το πρόβλημα δεν είναι η πανδημία;
-
Είναι απλό και πλήρως δημοκρατικό: όσοι είναι ικανοποιημένοι απ' τη διαχείριση της πανδημίας να 'σηκώσουν το χέρι' να τους μετρήσουμε, σε αντίθεση με όσους είναι απογοητευμένοι.
Φαντάζομαι (όπως ειπώθηκε επανειλημμένα, τελευταία απ' τον Γιόχαν) πως αν τα ίδια ακριβώς πράγματα αντί για τον Μπαλατσινό τα είχε κάνει ο Πολάκης, και τα διαγγέλματα τα έκανε ο Τσίπρας αντί για τον γιο του Μητσοτάκη (και οι δυο χωρίς γραβάτα βγήκαν), θα μας έλεγαν πάλι οι φίλοι παραπάνω 'τί να κάνουμε, τα ίδια γίνονται και στις άλλες χώρες' και θα τον επαινούσαν το ίδιο.
Αν ο Δραγασάκης έκανε βαφτίσια για ανθρωπιστικούς λόγους εν μέσω λοκντάουν και τα διαφήμιζε στα σόσιαλ, αν αντί για έναν Καραμανλή, τους είχε ο Σπίρτζης παστωμένους σα σαρδέλες μέσα στα λεωφορεία και τα μετρό (άσχετα αν οι συμμετέχοντες στο φόρουμ σπανίως συνωστίζονται με τη πλέμπα) κλπ κλπ κλπ
Ας δούμε λοιπόν, μετά από ένα χρόνο και μερικές χιλιάδες νεκρούς, με όση σοφία συσσώρευσαν μέχρι τώρα πως θα διαχειριστούν αυτό το καλοκαίρι και τι απολογισμό θα έχουμε. Για προμήθεια εμβολίων εκτός ΕΕ δεν άκουσα κάτι, αλλά ακούω για δωρεάν γρήγορα τέστ στα φαρμακεία (ελπίζω να μην τα δούμε κι αυτά μόνο σε διαφάνειες).
-
Γιατί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός ?
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό και βεβαίως ΕΜΠΡΙΜΕ πλέον....
Το δημόσιο να είναι καλά και οι άλλοι να πάνε να .... , με το μήνυμα 6 βέβαια , για να μην ξεχνιώμαστε...
-
kostis20 wrote:
Αυτό που αδυνατείτε να καταλάβετε μάλλον είναι ότι περνάμε μια πανδημία.Μια πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση.Δεδομενα από το παρελθόν δεν υπάρχουν να αναλύσεις ειδικά όπως είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας και η οικονομία.Προβλέψεις κάνουν όλοι .Άλλες βγαίνουν άλλες οχι.Οταν χώρες όπως η ΗΠΑ ,η Ολλανδία η πάμπλουτη Ελβετία ,η Γερμανία ,η Γαλλία ,η Τσεχία ,η Πολωνία ,η Πορτογαλία ,η Ισπανία ,Η Αγγλία ,Η Σουηδία ,η Πολωνία(ΧΩΡΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ) έχουν όλες γονατίσει και έχουν χιλιάδες νεκρούς δοκιμάζοντας συνεχώς νέα μέτρα ,όταν ο WHO έχει αλλάξει δε ξέρω πόσα Guidelines ,το να λέτε ότι φταίει η κυβέρνηση για όλα δείχνει προφανώς άγνοια της κατάστασης διεθνώς ,άγνοια του τι σημαίνει πανδημία σήμερα σε ελεύθερη χώρα και προφανή άγνοια για την κατάσταση του ΕΣΥ το οποίο είναι τραγικό.Προφανώς δε λέω ότι η κυβέρνηση είναι τέλεια ,ούτε καν μέτρια.Πώς θα μπορούσε άλλωστε στη συγκεκριμένη χώρα που ζούμε ,αλλά να πηγαίνουμε στο άλλο άκρο ότι φταίει για τα πάντα είναι λάθος.
Για τις πορείες τώρα ,αν ρωτήσεις μερικούς φίλους μας εδώ μέσα θα σου πουν ότι καλώς έγιναν ,είχαν πάρει μέτρα .Αν εκανε κάτι η κυβέρνηση θα αρχίζαμε τα γνωστά χούντα της δεξιάς,αστυνομοκρατία κτλ
Την ατομική ευθύνη βρήκαμε τρόπο πάλι να τη κοροϊδέψουμε ...Λες και είχαμε ποτέ βεβαια θα μου πεις...Για τα χάλια μας πάντα φταίνε οι άλλοι.
Τέλος για τους φίλους που σπεύδουν να με βαπτίσουν νεοδημοκράτη τι να πω....Νόμιζα οτι συζητάμε σοβαρά εδω πέρα.Εγω δέχομαι τις αντίθετες απόψεις με επιχειρήματα ειδικά απο κάποιον που είναι περισσότερο σχετικός με το θέμα.
-
Γιατί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός ?
Γιατί ο τίτλος του θέματος είναι 'Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες' και όχι 'Εδώ βγάζουμε το άχτι μας για τον Μητσοτάκη και την αγία οικογένεια '.
Επιτέλους δηλαδή. Θέλω να γράψω για Ιατρικά θέματα, να ρωτήσω, να μάθω δύο πράγματα και μπαίνει ο κάθε 'άντε να μην εκφραστώ' και κάνει το θέμα π@υτάνα.
Και το ίδιο και σε πολλά άλλα θέματα. Ένας αχταρμάς.
Εγώ τέλος. Όπου βλέπω την ίδια αποκρουστική εικόνα στα θέματα του φόρουμ θα μπαίνω και θα ξεφωνίζω. Τελεία και παύλα. Και σε όποιον του αρέσει.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες