-
To Tσέρνομπιλ ήταν μακρυά και τα αποτελέσματα του μακροχρόνια .
Εδώ το θέμα είναι τι θα γίνει αν ανοίξουμε τώρα και τον Σεπτέμβριο έχουμε χειρότερα . Θα ξανακλείσουμε ? Και όχι μόνο εμείς και οι υπόλοιποι .
Σήμερα βρέθηκε δική μας που ξανακόλλησε .
Αν ισχύει αυτό , απλά θα πανηγυρίζει ο ΕΦΚΑ που θα γλυτώσει συντάξεις...
-
Εδώ άλλαξε η ζωή μας με τους δίδυμους πύργους για 2η φορά, τώρα τρίτωσε αλλά θα ζούμε πλέον με νέους κανόνες που θα τεθούν στη ζωή μας.
-
ιάνι, θα διαφωνησω μαζι σου. βασικως μετα απο τοσα χρονια καταναλωσης και σταθερης γενικα συμπεριφορας μεσα στο αυτο που ονομαζουμε συχρονα ηθη, λιγο ως πολυ εχουν τσιμενταριστει καποιες συντεταγμενες στο ποπολο που ημεις ανηκωμεν. με το υγειονομικο να προκυπτει επισης σαν μια ακομη εξαφνη συντεταγμενη μεσα σε ολες τις αλλες. σπανιο πραμα ομως, αφου σχεδον τα παντα ειχαν καλυφθει. αραγε πια μπορει να ειναι η επομενη κιντερ-εκπληξη?
-
Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι η μομφή είναι για τους δημοσιογράφους/αρθρογραφους και τίποτα παραπανω.
Από το 2001 άλλαξε πολύ ο κόσμος μας. Η τρομοκρατία υποτίθεται θα μας έκλεινε στο καβούκι μας.Τελικα γεμίσαμε αεροπλάνα και ταξιδεύουμε ευκολότερα από ποτέ. Αυτό που οντως αλλαξε ηταν ο έλεγχος επιβίβασης και έγινε ασφαλέστερος δίχως μεγάλες καθυστερήσεις.
Προσωπικά έκλεισα πρόσφατα αεροπορικο εισιτήριο για προορισμό περίπου 60% φθηνότερα απ' ότι 2 χρόνια και ίδιο μήνα πριν για τον ίδιο προορισμό. Οπότε μαντολες αγαπητοι αρθρογράφοι. Εκτός βέβαια αν ακυρωθεί η πτήση, χλωμοτατο όμως Ιούλιο...
Σε πιο απλά πραγματα, αν πχ το εστιατόριο πρέπει να έχει πλαστικά μαχαιροπίρουνα ή πλέξιγκλας στο τραπέζι καταλαβαίνουμε ότι δε θα πηγαίνει κανείς σε αυτό. Αν η οργανωμένη παραλία θα είναι πιο 'αραιή' θα είναι ακόμα πιο ακριβή και όλοι θα πηγαίνουν ο ένας πάνω στον άλλο στις ανοργάνωτες. Άρα ή ανοίγουμε κάτι με περιορισμό max 40% και αυτό ανάλογα τη δραστηριότητα, αλλιώς ας μην ανοίξει καθόλου γιατί θα είναι μη λειτουργικό και λόγω τιμής και λόγω περιορισμών...
-
Πραγματικά ο πιασαρικος τίτλος για το κλικ έχει φτάσει σε διαστημικά επίπεδα μαλακίας.
Και να ήταν ο μοναδικός τίτλος.
Ή να ήταν μόνο τα ΜΜΕ που έχουν φθάσει και έχουν ξεπεράσει τα διαστημικά επίπεδα.
Έχει βαρέσει κόκκινο η μπουρδολογία που μας λούζουν καθημερινά, είτε αφορά ΜΜΕ, είτε πολιτικούς, είτε 'ειδικούς', είτε ο οποιοσδήποτε που καταφέρνει να εμφανίσει την μούρη του σε κάποιο κανάλι ή κάποιο επώνυμο ηλεκτρονικό μέσο.
-
Το '86 που έσκασε το Τσερνομπιλ ήμουν μικρός, 10 χρονών περίπου. Θυμάμαι όμως τον πανικό και ότι στα σούπερ μάρκετ ποδοπατήθηκαν και άδειασαν τα γάλατα και τα μακαρόνια. Όπως και τώρα με τα χαρτιά υγείας... ο κόσμος είναι θεόχαζος διαχρονικά!!!
-
Ή εγώ έχω χάσει επεισόδια ή πλέον κανείς δεν ασχολείται με το θέμα καραντίνα.
Βρήκα πολλά μαγαζιά ανοιχτά και έναν πανικό από κόσμο έξω. Παντού κόσμος και κίνηση της κακομοίρας.
Από σήμερα ξεκίνησε η άρση των μέτρων;
-
Βρήκα πολλά μαγαζιά ανοιχτά και έναν πανικό από κόσμο έξω. Παντού κόσμος και κίνηση της κακομοίρας.
Kι εγώ παρατηρώ από το Πάσχα και μετά καθημερινή αύξηση.Από 4/5 μάλλον θα ξεχυθούν οι πάντες,ασχέτως βαθμιαίας άρσης μέτρων...
Να διαψευθώ,αλλά αν συνεχίσουμε έτσι άτακτα, μάλλον μας περιμένει π@π@ μεγάλη...
Γι αυτό μάσκες παντού (εκτός αν περπατάς σε πάρκο με άλλα 5 άτομα σε απόσταση >2μ.). Ειδικά σε χώρους εστίασης,φούρνους,ζαχαροπλαστεία που σταγονίδια 'πετάνε' πάνω από ψωμιά,κουλούρια,τυρόπιτες,γλυκά πρέπει να γίνουν υποχρεωτικές για κοινό και προσωπικό με αυστηρές ποινές.
-
γιατρέ σε τι απόσταση φτάνουν τα σταγωνιδια;;;
άκουσα μέχρι και 6 μετρα, ισχυει;;
-
γιατρέ σε τι απόσταση φτάνουν τα σταγωνιδια;;;
άκουσα μέχρι και 6 μετρα, ισχυει;;
Με απλή ομιλία,δε νομίζω.Αν βήξεις,φταρνιστείς μπορεί και τόσο.
Μια μελέτη είχε πει για περίπου 4,5 μέτρα. Πιθανόν όμως όσο πιο στα άκρα αυτής της απόστασης βρίσκεται κανείς,φτάνει λιγότερο ιικό φορτίο.
-
Υπάρχει πλέον μια γελοιότητα, το έχουμε ξαναπεί. Ο σκορδαλιάς θα μας κυνηγάει το 3ήμερο μπας και πάμε οικογενειακά να πιάσουμε τον Μάη σε κανένα βουνό ή να 'συνωστηθούμε' σε καμιά αυλή κουμπάρου 10 νοματαίοι να φάμε κανένα κοψίδι.
3 μερούλες μετά θα μας πει τι ασφαλές που είναι να μπούμε σε λεωφορεία ή μετρό και να πάμε στις δουλειές μας (ναι, αλλά να φοράτε μάσκες ρε ανεύθυνοι ελληνάρες και θα πλένετε τα χέρια σας). Εν ολίγης, η τωρινή κατάσταση (που υγειονομικά μιλώντας είναι η κανονικότητα) πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν πιο απεχθής ώστε όταν επιστρέψουμε στην 'κανονικότητα' (δηλαδή βγείτε και κολλήστε με δική σας ευθύνη) να μας φαίνεται όαση.
-
Θεραπεία, δεν υπάρχει
-
Εμβόλιο δεν υπάρχει
-
Ανοσία αν έχεις κολλήσει δεν είναι διαπιστωμένη.
Δηλαδή ¨ανο(η)σία αγέλης' χωρίς καμία επιστημονική βάση, ε όσοι είναι ευπαθείς και πεθάνουν κάποτε θα πέθαιναν (τα λένε και οι Σουηδοί αυτά τα ωραία) μόνο και μόνο γιατί πρέπει να δούμε επιτελους την οικονομία. Παρόλα αυτά να δεις που θα πανηγυρίζουμε κιόλας...
-
-
Δεν μπορεί ρε παιδιά. Πρέπει να έχει γίνει κάποια άρση των μέτρων.
Άνοιξαν τα πλυντήρια αυτοκινήτων και γίνεται χαμός από κόσμο και υπαλλήλους. Πέρασα από δύο πλυντήρια αυτοκινήτων στην Παπανικολή και την Αγίας Παρασκευής και γινόταν χαμός. Μέχρι χθες Κυριακή ήταν κλειστά με χαρτιά λόγω καραντίνας.
Άνοιξαν επίσης μαγαζιά με ποδήλατα, ηχητικά/συναγερμοί αυτοκινήτων, χαρτικά, αξεσουάρ και είδη δικύκλων.
Κάτι πρέπει να έχει παιχτεί και δεν το έχουμε πάρει είδηση.
Εμείς αύριο το πρωί στην εταιρεία έχουμε μάζωξη γιατί από ότι κατάλαβα έχουν πάρει στα χέρια τους από σήμερα το νέο καθεστώς εργασίας για τις ιδιωτικές εταιρείες που θα ισχύει από την επόμενη Δευτέρα. Οπότε αύριο αναμένουμε τις αποφάσεις ανά υπάλληλο.
-
- Ανοσία αν έχεις κολλήσει δεν είναι διαπιστωμένη.
Δηλαδή ¨ανο(η)σία αγέλης' χωρίς καμία επιστημονική βάση, ε όσοι είναι ευπαθείς και πεθάνουν κάποτε θα πέθαιναν (τα λένε και οι Σουηδοί αυτά τα ωραία) μόνο και μόνο γιατί πρέπει να δούμε επιτελους την οικονομία. Παρόλα αυτά να δεις που θα πανηγυρίζουμε κιόλας...
Πριν λίγο στο MEGA ένας ακόμη ειδικός είπε ότι πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβρη να έχει κολλήσει τον ιό 6 με 7 εκατομμύρια πολίτες ώστε η ανοσία να έχει μεγάλα ποσοστά πριν μπει ο χειμώνας. Διαφορετικά θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα από τον Νοέμβριο και μετά.
Διαφορετικά θα πρέπει να ξαναγίνει lockdown τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Ισχυρίστηκε ότι μόλις το 1% του πληθυσμού έχει ανοσία αυτή την στιγμή.
Ισχύει άραγε αυτό το σενάριο;
-
fiverg wrote:
- Ανοσία αν έχεις κολλήσει δεν είναι διαπιστωμένη.
Πριν λίγο στο MEGA ένας ακόμη ειδικός είπε ότι πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβρη να έχει κολλήσει τον ιό 6 με 7 εκατομμύρια πολίτες ώστε η ανοσία να έχει μεγάλα ποσοστά πριν μπει ο χειμώνας. Διαφορετικά θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα από τον Νοέμβριο και μετά.
Διαφορετικά θα πρέπει να ξαναγίνει lockdown τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Ισχυρίστηκε ότι μόλις το 1% του πληθυσμού έχει ανοσία αυτή την στιγμή.
Ισχύει άραγε αυτό το σενάριο;
Λογικά ισχύει, ελπίζω πάντως οι κάθε καρυδιάς καρύδι ειδικοί να είναι από τους πρώτους που θα κολλήσουν ώστε να μας δείξουν τον δρόμο και σε εμας τους αδαείς που ανησυχούμε για την 'επιστροφή στην κανονικότητα'.
Γενικώς αυτό που έχω ακούσει είναι ότι το καλό σενάριο είναι να τον κολλήσεις από 'μικρό ιικό φορτίο' και να μπορέσει ο οργανισμός σου να ανταποκριθεί φτιάχνοντας αντισώματα (αν δεν είσαι βέβαια και στις ευπαθεις ομάδες). Το κακό σενάριο είναι να φας βαρβάτη δόση και να ταλαιπωρηθείς αρκετά (αλλά δεν θα φταίει η 'κανονικοτητα' που σε έβαλε στο μετρό και αναπνέεεις τον ίδιο άερα με άλλους 50, εσύ θα φταις που δεν πλένεις τα χέρια σου)
-
Εγώ έπλυνα το αυτοκίνητο και σε ια μέρα έγινε σκατα από την γύρη. Μη το πλύνεις.
-
Εγώ έπλυνα το αυτοκίνητο και σε ια μέρα έγινε σκατα από την γύρη. Μη το πλύνεις.
Είχα βγει για το καθιερωμένο περπάτημα των 6χλμ και είδα ανοιχτά τα πλυντήρια. Πάντως η γύρη τα κάνει χάλια εντελώς. Τέλος πάντων. Ας μην βγούμε εκτός θέματος.
-
Λογικά ισχύει, ελπίζω πάντως οι κάθε καρυδιάς καρύδι ειδικοί να είναι από τους πρώτους που θα κολλήσουν ώστε να μας δείξουν τον δρόμο και σε εμας τους αδαείς που ανησυχούμε για την 'επιστροφή στην κανονικότητα'.
Γενικώς αυτό που έχω ακούσει είναι ότι το καλό σενάριο είναι να τον κολλήσεις από 'μικρό ιικό φορτίο' και να μπορέσει ο οργανισμός σου να ανταποκριθεί φτιάχνοντας αντισώματα (αν δεν είσαι βέβαια και στις ευπαθεις ομάδες). Το κακό σενάριο είναι να φας βαρβάτη δόση και να ταλαιπωρηθείς αρκετά (αλλά δεν θα φταίει η 'κανονικοτητα' που σε έβαλε στο μετρό και αναπνέεεις τον ίδιο άερα με άλλους 50, εσύ θα φταις που δεν πλένεις τα χέρια σου)
Αν κολλήσεις τον ιό τι κάνεις; Συνεχίζεις και πας στην εργασία;
Αυτό θα ήθελα να απαντηθεί αύριο στην εργασία μου, αν και ξέρω ότι δεν θα πάρω σαφή απάντηση.
-
Παιδιά το είπε χωρίς φόβο και πάθος ο Σόιμπλε . Κάποιοι κάποτε θα πεθάνουν .
Ολα θα ανοίξουν και δεν θα ξανακλείσουν . Απλά τα μμε όπως δεν μίλαγαν ιδιαίτερα για τους 2-3000 νεκρούς που είχαμε τον χρόνο από τροχαία , δεν θα μιλάνε για ηλικιωμένους με υποκείμενα ή κάποιους άτυχους νεώτερους .
Απλά ας αφήσουν τα δημοτικά κλειστά και τα γυμνάσια κλειστά , έτσι και αλλιώς δεν μένει κανείς εκεί στην ίδια τάξη και ας δουλέχουν την τρίτη λυκείου και κάπως στα κύρια μαθήματα την α΄ και β' λυκείου .
Μετά ας ξεκινήσουν 24 Αυγούστου ώστε να έχουν χρόνο αν χρειαστεί κάτι μέσα στον χειμώνα .
Να δούμε τι θα γίνει και με την οικονομία , γιατί εκεί ακούγονται πολλά , σε παγκόσμιο επίπεδο βέβαια .
-
Παιδιά το είπε χωρίς φόβο και πάθος ο Σόιμπλε . Κάποιοι κάποτε θα πεθάνουν .
Ολα θα ανοίξουν και δεν θα ξανακλείσουν . Απλά τα μμε όπως δεν μίλαγαν ιδιαίτερα για τους 2-3000 νεκρούς που είχαμε τον χρόνο από τροχαία , δεν θα μιλάνε για ηλικιωμένους με υποκείμενα ή κάποιους άτυχους νεώτερους .
Απλά ας αφήσουν τα δημοτικά κλειστά και τα γυμνάσια κλειστά , έτσι και αλλιώς δεν μένει κανείς εκεί στην ίδια τάξη και ας δουλέχουν την τρίτη λυκείου και κάπως στα κύρια μαθήματα την α΄ και β' λυκείου .
Μετά ας ξεκινήσουν 24 Αυγούστου ώστε να έχουν χρόνο αν χρειαστεί κάτι μέσα στον χειμώνα .
Να δούμε τι θα γίνει και με την οικονομία , γιατί εκεί ακούγονται πολλά , σε παγκόσμιο επίπεδο βέβαια .
Criu εκεί κατά τα μέσα Ιούλη θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση αν το 'θάνατος από κορωνοϊό' παίζει έστω και σαν 5η-6η είδηση στα μμε...
Γενικώς πάμε στο αρχικό σενάριο της ΕΕ ('μια γριπούλα είναι', 'όλοι θα κολήσ(ετε)'., 'herd immunity'..) που αναβλήθηκε λόγω της σκληρής πραγματικότητας της Λομβαρδίας και που δεν εγκατέλειψαν ποτέ Σουηδοί και Ολλανδοί (με λαμπρά αποτελέσματα όπως είδαμε).
Ε, για όσους μπορεί να ειναι πεισματάρηδες, υπάρχει και ο ESM να στρώσουν χαρακτήρα.
-
Εγώ γιατί θεωρώ ότι ο ιός αυτός θα χρησιμοποιηθεί σαν 'χαλινάρι' ώστε να αλλάξουν πολλά γεγονότα της καθημερινότητας;
π.χ. θα επιτρεπέται να γίνονται πορείες και κλείσιμο δρόμων; Πορείες χούλιγκαν και οπαδών; Περίεργες συνευρέσεις τύπου 'Μαραθώνιοι' μέσα σε αστικά περιβάλλοντα; Ροζ παρελάσεις και πανηγύρια στους δρόμους; Καρναβάλια;
Νομίζω ότι με πρόσχημα τον ιό ίσως να αλλάξουν κάποια πράγματα. Και ο Μητσοτάκης μάλλον έψαχνε τον τρόπο για να το πετύχει αυτό χωρίς να ξεσηκωθεί η κοινωνία.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες