-
Διάβαζα ένα ποστ ενός Έλληνα γιατρού στην Ταϊβάν.
Ένας άλλος λόγος για τις κακές σχέσεις των δύο χωρών είναι επίσης η επιδημία του SARS το 2003, που άργησε να γίνει αντιληπτή στην Ταϊβάν εξαιτίας της απόκρυψής της από την Κίνα. Πρόκειται για την πιο επώδυνη περίοδο στην ιστορία της χώρας τα τελευταία 40 χρόνια σύμφωνα με όλους όσους έχω ρωτήσει. Όχι μόνο γιατί πέθαναν 73 άτομα, αλλά γιατί κατέρρευσαν τα πάντα. Σταμάτησαν οι συγκοινωνίες εντελώς, διεκόπη όλη η βιομηχανική παραγωγή, υπήρξε μεγάλη ανεργία και φτώχεια, το σύστημα υγείας ζούσε χειρότερη φάση από αυτή της Ιταλίας. Η κοινωνία έζησε το απόλυτο shut down για περίπου 1 χρόνο, η κανονικότητα στην οικονομία επανήλθε μετά από 2-3 χρόνια. Το σοκ ήταν τόσο μεγάλο που ένα σεβαστό μέρος του πληθυσμού (5/10%) από τότε δεν έβγαλε ποτέ τη χειρουργική μάσκα σε δημόσιους χώρους και μέσα μαζικής μεταφοράς.
Έτσι είναι, και το ίδιο και στην Ν. Κορέα. Στην ΤαΪβαν είχα πάει 2-3 φορές με την δουλειά (και εν μέσω SARS την 1 φορά) και ήταν τραγικά τα πράγματα και έμεινε ο φόβος για πολλά χρόνια. Στην Σιγκαπούρη η κανονικότητα επανήλθε σε περίπου 6 μήνες!
Ας διακόψουν την κυκλοφορία στις Ε.Ο, αλλά όχι στην Αττική, δεν υπάρχει λόγος. Καταλαβαίνω για την μαζική μετακίνηση στην επαρχία να υπάρχει φόβος, αλλά εντός Αττικής δεν το καταλαβαίνω. Οι ευπαθείς ομάδες ας κλειστούν μέσα, ο πατέρας μου και η μάνα μου δεν βγαίνουν. Προσωπικά δεν με φοβίζει ο ιός (έχω περάσει χειρότερα), αλλά το μετέπειτα.
-
Διαφωνώ κάθετα, ειδικά στην Αττική πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία.
Έχει τα περισσότερα κρούσματα και το μισό πληθυσμό της χώρας.
Και που βοηθάει το να μην πάρω το αυτοκίνητό μου να πάω π.χ. στο βουνό? ή στο γραφείο μου? Φεύγω από το σπίτι μόνος μου με το αυτοκίνητο και πάω σε ένα άδειο γραφείο? Σε τι έπιβαρύνω την δημόσια υγεία και ποιόν? Ειλικρινά ΔΕΝ καταλαβαίνω τον λόγω να μην κυκλοφορεί κάποιος με το αυτοκίνητό του, εκτός εαν κολλάει και μέσα από τα αυτοκίνητα.
-
Αυτός που θα κάνει αυτό που λες θα μπορεί να το κάνει με άδεια από την αστυνομία.
Αλλά αυτός που θα βρεθεί να σουλατσάρει χωρίς άδεια θα τρώει πρόστιμο και δεν ξέρω αν συλλαμβάνεται κιόλας.
Αυτό το κατάλαβα. Αυτο που ρωτάω είναι ΣΕ ΤΙ βοηθάει εαν κάποιος δεν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του? Είναι τελείως άκυρο μέτρο. Δηλαδή εαν εγώ μπω στο αυτοκίνητο και παώ βόλτα στο Σούνιο, ΧΩΡΙΣ να βγώ από το αυτοκίνητο και γυρίσω, σε τι επιβαρύνω τους άλλους ή την δημόσια υγεία?
Αυτό λέω, ότι η κυκλοφορία οχημάτων το να απαγορευτεί είναι τελείως άκυρο. Δεν έχει κανένα νόημα!
-
Τα οχήματα δεν κυκλοφορούν μόνα τους...
Προφανώς, δεν είναι ο ΚΙΤΤ. Αλλά** δεν **απαντάς σε αυτό που ρωτάω!!
Μπαίνω εγώ από το σπίτι μου στο αυτοκίνητο (μόνος μου) και παώ Σούνιο βόλτα (ΔΕΝ βγαίνω από το αυτοκίνητο) και επιστρέφω. ΠΟΥ δημιουργώ πρόβλημα?? ΠΟΙΟ το νόημά να απαγορευτεί αυτό?
-
Η Ferrari είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή αναπνευστήρων στο Maranello
https://www.siciliafan.it/coronavirus-ferrari/?refresh_ce
Στόχος είναι -σε συνεργασία με την Magneti Marelli και μια άλλη εργοστασιακή μονάδα στην Ιταλία-, από 150 αναπνευστήρες/εβδομάδα να κατασκευάζουν 300
-
Επειδή μπορεί να το καταχραστείς.
Αν όχι εσύ, (σίγουρα) κάποιος από τους υπόλοιπους.
Αλλά μπορεί και να επιτρέπεται, δεν ξερω, σύντομα θα μάθουμε.
Δεν την 'λέω' σε εσένα, αναρωτιέμαι δυνατά. Σίγουρα θα απαγορεύσουν την κυκλοφορία, αλλα το βρισκω τελείως λάθος και ηλίθιο μέτρο. Να απαγορεύσουν αυτά που πραγματικά είναι επικύνδυνα, π.χ. συναθροίσεις κλπ. όπως έκαναν. Αλλά η κυκλοφορία οχημάτων είναι τελείως άκυρο να απαγορευτεί.
-
Δεν είναι άκυρο, πολύ σωστό είναι.
Οι γιατροί συνιστούν να καρφώσουμε τις πόρτες.
Μα αυτό ρωτάω, ΓΙΑΤΙ??
Και απάντηση (όχι από εσένα, γενικά) ΔΕΝ παίρνω!! Που κινδυνεύω εγώ ή κάποιος άλλος όταν βγω από το σπίτι μου και πάω βόλτα με τα πόδια (όπως και επιτρέπεται εξάλλου!) ή με το αυτοκίνητο, χωρίς να συναντήσω κανέναν από κοντά?
-
Ρε Φάνη, αφού βλέπεις ότι δεν....τι ασχολείσαι και εσύ καημένε..
-
Ρε Φάνη, αφού βλέπεις ότι δεν....τι ασχολείσαι και εσύ καημένε..
Γιατί το έχω πραγματική απορία και προσπαθώ να βρώ μια απάντηση που να έχει λογική, τόσο από φίλους μου γιατρούς όσο και εδώ από κάποιον που μπορεί να ξέρει κάτι που εγώ αγνοώ. Και φοβάμαι ότι θα παρθούν ακραία μέτρα χωρίς πραγματικό λόγο, μόνο και μόνο για να παρθούν και να κάνουν ντόρο.
-
Τα μέτρα τα προτείνουν οι ειδικοί.
Λέτε αυτοί να μην ξέρουν;
Οι ειδικοί (γιατροί) που ακούω εγώ, δεν λένε για βόλτα μόνος σου. Μιλάνε για κοινωνικές επαφές και επαφές με άλλους ανθρώπους. ΚΑΝΕΝΑΝ δεν έχω ακούσει να λέει ότι κάπου είναι βλαβερό / επικίνδυνο να βγεί κάποιος ΜΟΝΟΣ του από το σπίτι για βόλτα.
Απλά, επειδή προφανώς δεν μπορεί η αστυνομία να ελέγξει την λεπτομέρεια(π.χ. εαν ο άλλος βγεί από το αυτοκίνητο ή συναντήσει άλλους ανθρώπους), είναι πολύ πιο εύκολο να απαγορεύσουν την κυκλοφορία.
-
Εεε;;;
Στον Φανη μιλούσα που ψάχνετε, Όχι σε εσένα.
Σε κάποια ποστς συνεισφέρεις ενημερωση, έστω και κάποια γνώση, να είναι αντικειμενικός. Αλλά στο 80% των ποστ σου φαίνεται μια ανάγκη εύρεσης αντιπάλων.
Να το εχουν υπόψιν αυτό οι Διαχειριστές.
-
'Οπως λέει ο Fanis είναι.
Δεν θα πειράξει να βγεις μοναχικά σε ανοικτό χώρο στη φύση με απόσταση >4,5μ. ο ένας απ'τον άλλο,αλλά πως μπορείς να σιγουρευτείς ότι δε θα συμβεί -ακόμη και τυχαία- αυτό;
Γι αυτό συστήνεις,όσο πιο πειστικά μπορείς, να παραμείνουν σπίτι για να ελαχιστοποιήσεις αυτή την πιθανότητα.
Αν δεις πως είναι αδύνατο να εφαρμοστεί -γιατί τη σκέψη αυτή της μοναχικής βόλτας μπορεί να την κάνουν χιλιάδες άτομα που θα συναντηθούν τυχαία σε συγκεκριμένους χώρους,άρα και πιθανότητα κοντινών αποστάσεων μεταξύ τους- περνάς στη δια νόμου απαγόρευση.
-
Πολυ απλα με μασκα βγαινουν ολοι, και δεν αγκαλιάζονται και τότε είναι εύκολο να κολλησουν;;
-
Fanis75 wrote:
Ας διακόψουν την κυκλοφορία στις Ε.Ο, αλλά όχι στην Αττική, δεν υπάρχει λόγος.
Διαφωνώ κάθετα, ειδικά στην Αττική πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία.
Έχει τα περισσότερα κρούσματα και το μισό πληθυσμό της χώρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καραδοκεί, ήδη σε μερικές σελίδες γράφει για χούντα, δικτατορία, εποχή Παπαδόπουλου με απαγόρευση κυκλοφορίας κοκ αν το κάνει θα το εκμεταλλευτεί για πολιτικά κέρδη με τον καλύτερο τρόπο και δεν θα έχει και άδικο. Ούτε η Μέρκελ δεν το έχει κάνει με 20 φορές περισσότερα θύματα και κρούσματα σε σχέση με την Ελλάδα.
-
φαν,
προσεχουμε για να εχουμε.
αν πεις στον μητσο μπορεις να πας βολτα, θα γεμισει ο τοπος μητσους.
ΑρΕς
ατυχησαμε σε εκεινο που λεγαμε...
να ειμαστε καλα και οταν περασει η μπορα.
αλλωστε οι γατοι δεν κολλανε...
-
Τα μέτρα τα προτείνουν οι ειδικοί.
Λέτε αυτοί να μην ξέρουν;
Σόρρυ αλλά τον Τσιόδρα δεν τον άκουσα καμιά φορά να λέει ότι πρέπει να τους κλειδώσουμε φυλακή όλους σπίτια τους.
-
Θα τον ακούσεις. Σύντομα.
Nα το πει πρώτα ο ίδιος και μετά ο Μητσοτάκης.
-
'Οπως λέει ο Fanis είναι.
Δεν θα πειράξει να βγεις μοναχικά σε ανοικτό χώρο στη φύση με απόσταση >4,5μ. ο ένας απ'τον άλλο,αλλά πως μπορείς να σιγουρευτείς ότι δε θα συμβεί -ακόμη και τυχαία- αυτό;
Γι αυτό συστήνεις,όσο πιο πειστικά μπορείς, να παραμείνουν σπίτι για να ελαχιστοποιήσεις αυτή την πιθανότητα.
Αν δεις πως είναι αδύνατο να εφαρμοστεί -γιατί τη σκέψη αυτή της μοναχικής βόλτας μπορεί να την κάνουν χιλιάδες άτομα που θα συναντηθούν τυχαία σε συγκεκριμένους χώρους,άρα και πιθανότητα κοντινών αποστάσεων μεταξύ τους- περνάς στη δια νόμου απαγόρευση.
Ακριβώς εκεί είναι το θέμα. Το να πας σε ένα βουνό με απόσταση 5 μέτρα από τον άλλο δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα. Αν κινήσεις για το Τατόι (με αυτή την λογική σκέψη) και την ίδια λογική σκέψη κάνουν και άλλοι 20000, τα 5 μέτρα θα πάνε περίπατο... Δυστυχώς στην Αθήνα είμαστε πολλοί.
Προς το παρόν έχω κάνει 'κατάχρηση' κι έχω βγει ποδηλατάδα με τον γιο μου 2 Κυριακές σε βουνό (πιο ερημικό, όχι mainstream Υμηττό και Πάρνηθα). Αν όντως αυτό το κάνουν άλλοι 1000, τότε θα υπάρχει θέμα. Γι αυτό και σκέφτονται να μας κόψουν τις βόλτες...
Α, ας με διορθώσει ο γιατρός, νομίω ότι για τον SARS υπήρξε φάρμακο γρηγορα (νομίζω ότι και το tamiflu τον έπιανε). Εδώ περιμένουμε...
-
Το μετρο θα ειναι σαν αυτά που παίρνει η τροχαία στις συγκεντρώσεις 20 ατόμων
Αποκλείει ολο το κέντρο!
Και εδω επειδη δεν θα μπορουν να τα αστυνομέυσουν όλα θα σου που μεσα τελειως και μπλόκα παντου!
Ειδικά κέντρο δεν μπορεις να λες βγαίνω για περπάτημα και να μην πεσεις πλανω σε αλλους!
Βορεια ή Νότια καπως επιτυγχανεται αυτό ...
Τουλαχιστον την αλλη εβδομαδα θα εχει κακο καιρο και θα αντεχεταιο περισσοτερο το μέσα!
Αυτο που απλα δεν ξέρω και θεωρώ ότι πολλά πράγματα που μας λένε να κανουμε είναι ματαια ειναι πως μεταδιδεται ο ιος ...
Πηγα Σκλαβενίτη, με γαντι και χωρις συνωστισμο ... ε και ; Δεν επιασα συσκευασίες, καρότσι κλπ;
Γυρισα εβαλα τη συσκεασία σπίτι στο ντουλάπι, τι θα γινει; εβγαλα τα ρουχα στο μπαλκόνι, .....και;
Μου φανηκαν πολλά ματαια σημερα!
-
Nα το πει πρώτα ο ίδιος και μετά ο Μητσοτάκης.
Ο ίδιος δεν θα το πει, γιατί δεν έχει επιστημονικό λόγο να το κάνει. Ο Μητσοτάκης θα το πει, λόγω αδυναμίας άλλου είδους ελέγχου.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες