-
Αυτό που μου δημιουργεί πρόβλημα συνέχεια είναι τα νύχια στο δάκτυλο το μεγάλο το ποιο πλατύ στα πόδια...Έχει την τάση να μπαίνει στο δέρμα. Είχα περιπέτεια πριν μία εβδομάδα με το δεξί δάκτυλο στο πόδι. Το έκοψα προσεκτικά βαθιά και έβαλα αντιβιοτική αλοιφή. Διάβασα στο διαδίκτυο πως αυτό προκαλείται είτε από στενά παπούτσια (δεν φοράω τέτοια), είτε αν το νύχι είναι χοντρό (είναι). Σκέφτομαι αν και δεν μπορώ να πω ότι κυρίως τα αθλητικά που φοράω μου είναι στενά στο μήκος, μήπως πρέπει να πάω μισό νούμερο παραπάνω!
-
Ειναι εργοστασιακο προβλημα...μπορεις να πας σε δερματολογο να στο κοψει στο σημειο αυτο να μην εχεις ξανα τετοια θεματα. Το νυχι φυσικα οχι το δαχτυλο.
-
Διάβασα στο διαδίκτυο πως αυτό προκαλείται είτε από στενά παπούτσια (δεν φοράω τέτοια), είτε αν το νύχι είναι χοντρό (είναι). Σκέφτομαι αν και δεν μπορώ να πω ότι κυρίως τα αθλητικά που φοράω μου είναι στενά στο μήκος, μήπως πρέπει να πάω μισό νούμερο παραπάνω!
Δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά έχε υπόψιν σου ότι μεγαλώνοντας σε ηλικία, μεγαλώνει και η πατούσα. Όχι με την έννοια της ανάπτυξης (που ολοκληρώνεται στα 18-20) αλλά με την έννοια του 'ξεχειλώματος'. Εγώ π.χ. που στα 20 και τα 30 μου φορούσα 45 νούμερο, στα 40 μου φορούσα 46 και τώρα στα 53 μου ενίοτε και 47.
Μήπως υπάρχει περίπτωση να έχεις 'αλλάξει' νούμερο και να μην το έχεις συνειδητοποιήσει;
-
Αυτό που μου δημιουργεί πρόβλημα συνέχεια είναι τα νύχια στο δάκτυλο το μεγάλο το ποιο πλατύ στα πόδια...Έχει την τάση να μπαίνει στο δέρμα. Είχα περιπέτεια πριν μία εβδομάδα με το δεξί δάκτυλο στο πόδι. Το έκοψα προσεκτικά βαθιά και έβαλα αντιβιοτική αλοιφή. Διάβασα στο διαδίκτυο πως αυτό προκαλείται είτε από στενά παπούτσια (δεν φοράω τέτοια), είτε αν το νύχι είναι χοντρό (είναι). Σκέφτομαι αν και δεν μπορώ να πω ότι κυρίως τα αθλητικά που φοράω μου είναι στενά στο μήκος, μήπως πρέπει να πάω μισό νούμερο παραπάνω!
Είναι γνωστό πρόβλημα. Η λύση είναι να μην κόβεις το νύχι πολύ κοντό. Αν όμως συμβεί έχεις δύο επιλογές. Η 1η είναι να πας σε δερματολόγο, που θα σου ξεριζώσει όλο το νύχι με τανάλια ( = πολύς πόνος για καιρό). Η 2η είναι να βάζεις από κάτω (στο σημείο του κενού που δημιουργεί το 'μπήξιμο' του νυχιού στο κρέας) βαμβάκι εμποτισμένο σε Μπενταντίν, το οποίο απολυμαίνει και σηκώνει το νύχι προς τα πάνω, βγάζοντάς το από την σάρκα που έχει χωθεί. Πρέπει να μπει όσο βαθιά αντέχεις και όσο περισσότερη ποσότητα γίνεται (το σπρώχνεις προς τα μέσα με την μύτη από ένα ψαλιδάκι νυχιών ή μια μικρή λαβίδα). Η διαδικασία πονάει και θέλει υπομονή. Καλύτερα να στο κάνει κάποιος άλλος, πρέπει να βάλεις όσο περισσότερο βαμβάκι (καλά μουλιασμένο στο Μπενταντίν ή βάμμα ιωδίου) μπορείς και να μείνει εκεί για μέρες. Μετά από μερικές μέρες το βγάζεις και βάζεις καινούριο βαμβάκι. Το παλιό βρωμοκοπάει από το πύον. Είχα ως έφηβος αυτό το θέμα και για αυτό το ξέρω. Σε κάθε περίπτωση προτείνω να αποφύγεις την αφαίρεση του νυχιού, η οποία είναι η τελευταία λύση, μόνον όταν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.
-
sarantism wrote:
Διάβασα στο διαδίκτυο πως αυτό προκαλείται είτε από στενά παπούτσια (δεν φοράω τέτοια), είτε αν το νύχι είναι χοντρό (είναι). Σκέφτομαι αν και δεν μπορώ να πω ότι κυρίως τα αθλητικά που φοράω μου είναι στενά στο μήκος, μήπως πρέπει να πάω μισό νούμερο παραπάνω!
Δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά έχε υπόψιν σου ότι μεγαλώνοντας σε ηλικία, μεγαλώνει και η πατούσα. Όχι με την έννοια της ανάπτυξης (που ολοκληρώνεται στα 18-20) αλλά με την έννοια του 'ξεχειλώματος'. Εγώ π.χ. που στα 20 και τα 30 μου φορούσα 45 νούμερο, στα 40 μου φορούσα 46 και τώρα στα 53 μου ενίοτε και 47.
Μήπως υπάρχει περίπτωση να έχεις 'αλλάξει' νούμερο και να μην το έχεις συνειδητοποιήσει;
Harisma μου έλυσες έναν προβληματισμό που είχα τις τελευταίες ημέρες και σε ευχαριστώ για αυτό. Αισθανόμουν τα αθλητικά αν και τα έχω δύο χρόνια να μου στενεύουν μπροστά. Το απέδωσα στο βάρος που πήρα τον τελευταίο καιρό...Όμως ήμουν σε ενδοιασμό για τον αν θα έπρεπε να πάω σε μεγαλύτερο νούμερο....Κάνω αγορές από το διαδίκτυο και πλέον μετά και τα όσα έγραψες, θα 'ανέβω' νούμερο. Δεν το γνώριζα ότι η παρούσα μεγαλώνει!
Αλέξανδρε πριν τέσσερα χρόνια που είχε μπει το ίδιο νύχι στο δέρμα (συγκεκριμένα στο κρέας) όταν πήγα σε χειρούργο μου το έκοψε βαθιά. Από εκεί έμαθα ας πούμε το κόλπο και το κόβω πλέον βαθιά. Σε περιπτώσεις που μπει στο δέρμα (δεν έχω θέμα πόνου), με κάτι μαραφέτια για νύχια, βγάζω το νύχι από το δέρμα και το κόβω κοντό. Αυτό το κόλπο με το βαμβάκι μου το είχε και μία κοπέλα με παρόμοιο θέμα. Δεν χρειάστηκε να το κάνω αλλά τώρα που το διασταυρώνω και από εσένα αν χρειασθεί θα το κάνω. Σε πολύ δύσκολη κατάσταση θα πάω σε δερματολόγο ή χειρούργο.
-
Πήγα να αγοράσω καινούργια αθλητικά και να μην τα παραγγείλω για να δω αν ανέβηκα νούμερο. Δοκίμασα το 43,5 και μου ήτανε στενό, ενώ το 44 ήταν μια χαρά. Και το καταλαβαίνω ειδικά σε κατηφορικές διαδρομές όπου με το 43,5 όταν το μεγάλο δάκτυλο του ποδιού ερχόταν σε επαφή με το εσωτερικό του παπουτσιού, πιεζόταν το δάχτυλο και με ενοχλούσε έντονα. Τώρα κανένα θέμα. Είχαν αρχίσει να με 'χτυπούν' τα προηγούμενα αθλητικά αλλά δεν το πήρα χαμπάρι λόγω απειρίας στο θέμα αυτό....Μου είναι και ευκολότερο νούμερο το 44!!
Α και το νύχι που είχα ένα θέμα και το είχα κόψει βαθιά, μεγαλώνει κανονικά.
-
Είναι αυτό ακριβώς που σου έλεγα, ότι η πατούσα μεγαλώνει σε μέγεθος όπως μεγαλώνουμε σε ηλικία. Τώρα το κατάλαβες εμπράκτως και κρίμα που ταλαιπωρήθηκες τόσο καιρό!
-
Έτοιμος για ΚΤΕΟ. Θα περάσεις σίγουρα.
-
Είναι αυτό ακριβώς που σου έλεγα, ότι η πατούσα μεγαλώνει σε μέγεθος όπως μεγαλώνουμε σε ηλικία. Τώρα το κατάλαβες εμπράκτως και κρίμα που ταλαιπωρήθηκες τόσο καιρό!
Πράγματι......
Έτοιμος για ΚΤΕΟ. Θα περάσεις σίγουρα.
Ναι ευτυχώς!!
-
Ο Βελόπουλος πουλάει κρέμα για τον κοροναιό, τη φτιάχνουν μοναχοί με σπάνια βότανα. Πλήρης προστασία.
-
Το καλύτερο φάρμακο κατά του κοροναιού είναι η περιφρόνηση.
-
Ο Βελόπουλος πουλάει κρέμα για τον κοροναιό, τη φτιάχνουν μοναχοί με σπάνια βότανα. Πλήρης προστασία.
Το να εκμεταλλεύεται αφελείς και να πουλάει 'επιστολές του Ιησού' δεν ξέρω αν διώκεται ως απάτη, αλλά αφού δεν ενοχλεί κυρίως την επίσημη Εκκλησία, 'καλά κάνει'.
Το να πουλάει μαντζούνια 'ευλογημένα', μάλλον εμπίπτει στις ίδιες εμπορικές διατάξεις με αυτούς που πουλάνε πόσιμο υαλουρονικό για πάσα νόσο και πάσα μαλακία και δεν διώκεται... στη περίπτωση όμως του κωρονοϊού, ίσως πάρει τίποτα παππούδια στο λαιμό του, που θα το θεωρούν αντισηπρικό και είναι καραμπινάτη παρανομία.
-
Τι εννοείς;
Δεν είναι κάτι που αν δεν του δώσει σημασία και δεν λάβει κάποια μέτρα ο καθένας θα υποστεί μόνο τις ατομικές συνέπειες,αλλά θα επηρεάσει την κοινωνία,τους συνανθρώπους μας πιθανά και τους στενούς φίλους και συγγενείς μας,παππούδες,γιαγιάδες και νεότερους με προβλήματα υγείας.
-
Asep wrote:
Τι εννοείς;
Δεν είναι κάτι που αν δεν του δώσει σημασία και δεν λάβει κάποια μέτρα ο καθένας θα υποστεί μόνο τις ατομικές συνέπειες,αλλά θα επηρεάσει την κοινωνία,τους συνανθρώπους μας πιθανά και τους στενούς φίλους και συγγενείς μας,παππούδες,γιαγιάδες και νεότερους με προβλήματα υγείας.
Τους ηλικιωμένους βασικά από ότι λένε οι γιατροί πειράζει μόνο τους νέους καθόλου αλλά από την στιγμή που υπάρχουν ένα σωρό άλλες αιτίες από τις οποίες υπάρχει κίνδυνος να πεθάνει κάποιος ηλικιωμένος όπως καρδιά, εγκεφαλικό ναι μεν συμφωνώ με τον κορονοιό προσθέτουμε άλλη μία αλλά δεν υπάρχει λόγος για τέτοιο πανικό.
-
Πανικός όχι,αλλά τα βασικά μέτρα υγιεινής με μια επιπλέον σχολαστικότητα, είναι ευθύνη όλων μας να τα τηρούμε. Επειδή οι ηλικιωμένοι - ή νέοι με υπάρχοντα προβλήματα π.χ. σακχαρώδης διαβήτης- θα αποβιώσουν από κάποια πάθηση δε σημαίνει ότι δε θα δείξουμε μια προσοχή απέναντι τους (όπως θα πρέπει να κάνουμε βέβαια και για κάθε εποχική ίωση).
Υ.Γ. Τα λέω κι εγώ ως ιατρός,αν κι όχι των συναφών με τη νόσο ειδικοτήτων.
-
Γιατρέ τι ειδικοτητα έχεις;
-
Γιατρέ τι ειδικοτητα έχεις;
Καρδιολόγος.
-
Θα το γράψω με κεφαλαία και να με συμπαθάτε, ο κορωνοβάιρους είναι ολοφάνερη εργαστηριακή επίθεση μείωσης πληθυσμών. Κάποτε η ισπανική γρίπη θέρισε τη νεολαία. Τώρα θα θεριστούν οι μεγάλες ηλικίες. Στην Ιταλία οι εντατικές δεν μπορούν να δεχτούν άλλους. Το εμβόλιο υπάρχει, προυπήρξε του ιού. Η πρωτείνη αυτή είναι ανίατη. Πας δεν πας νοσοκομείο τα τινάζεις. Το εμβόλιο θα εμφανιστεί μόλις έχει επιτευχθεί ο στόχος. Συντονίστε την αντίσταση και κρατήστε τη βασική προφύλαξη. Κλείστε την τηλεόραση κι ανοίξτε τα παράθυρα. Η πρόπολη είναι σοβαρό γιατρικό, με πρόπολη πασαλείβουν οι μέλισσες το πτώμα της νεκρής μέλισσας μέσα στην κυψέλη για πλήρη αντισηψία. Οφείλουμε όσοι είμαστε νουνεχείς να αντισταθούμε στη διασπορά πανικού και να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά σαν άνθρωποι.
YΓ. Γιατί καταργήσατε τα εμότικονς? Αυτό το ποστ, θα το στόλιζα μες τουλάχιστον 10.
-
Θα το γράψω με κεφαλαία και να με συμπαθάτε, ο κορωνοβάιρους είναι ολοφάνερη εργαστηριακή επίθεση μείωσης πληθυσμών. Κάποτε η ισπανική γρίπη θέρισε τη νεολαία. Τώρα θα θεριστούν οι μεγάλες ηλικίες. Στην Ιταλία οι εντατικές δεν μπορούν να δεχτούν άλλους. Το εμβόλιο υπάρχει, προυπήρξε του ιού. Η πρωτείνη αυτή είναι ανίατη. Πας δεν πας νοσοκομείο τα τινάζεις. Το εμβόλιο θα εμφανιστεί μόλις έχει επιτευχθεί ο στόχος. Συντονίστε την αντίσταση και κρατήστε τη βασική προφύλαξη. Κλείστε την τηλεόραση κι ανοίξτε τα παράθυρα. Η πρόπολη είναι σοβαρό γιατρικό, με πρόπολη πασαλείβουν οι μέλισσες το πτώμα της νεκρής μέλισσας μέσα στην κυψέλη για πλήρη αντισηψία. Οφείλουμε όσοι είμαστε νουνεχείς να αντισταθούμε στη διασπορά πανικού και να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά σαν άνθρωποι.
YΓ. Γιατί καταργήσατε τα εμότικονς? Αυτό το ποστ, θα το στόλιζα μες τουλάχιστον 10.
Έτσι ακριβώς, στην Ελλάδα πάντως έχουμε σκληρούς ηλικιωμένους ειδικά κάτι μεγαλοπολιτικοί.
-
Πολυς Τραγκας επεσε
Η αποφαση της ιερας συνοδου να αγνοησει τους λοιμωξιολογους και να πει οτι η πιστη προστατευει τους πιστους, ειναι τουλαχιστον εγκληματικη.
Η Ιταλια ανακηρυχθηκε κοκκινη περιοχη απαγορευοντας ολες τις μετακινησεις, σε 2 εβδομαδες που σκασουν και εδω τα επομενα κρουσματα θα κλειστουμε και εμεις μεσα, γιατι σημερα το παιζουμε μαγκες.
Ειμαι περιεργος να δω τι θα γινει οταν μαθευτουν τα κρουσματα της Τουρκιας με την διασπορα που θα εχουν αφου δειχνουν οτι δεν παιρνουν μετρα
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες