-
Εμείς οικογενειακώς εχουμε ιδιωτική ασφάλιση , οπου φυσικά υπάρχουν διαφορά προγράμματα ανάλογα με τα οικονομικά του καθενός.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Τι περιλαμβάνει η ασφάλιση που έχετε;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Περί κάρτα υγείας.
Τα τελευταία 10 χρόνια έχω περάσει από διάφορες κάρτες υγείας που όλες τους ήταν σχεδόν πανομοιότυπες.
Αρκετές φορές τις έχω χρησιμοποιήσει (λόγω προβλημάτων υγείας) για επισκέψεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικά ιατρεία.Τα τελευταία δύο χρόνια όμως, έχω παρατηρήσει ότι έχει αλλάξει η τακτική και η συμπεριφορά απέναντι στις κάρτες και προσπαθούν με κάθε τρόπο να πάρουν χρήματα και να αποφύγουν τυχόν δωρεάν υπηρεσίες ή εκπτώσεις που μπορεί να παρέχει η κάρτα, χρησιμοποιώντας διάφορα τερτίπια.
Μπορώ να πω παραδείγματα που μου έτυχαν, αλλά μάλλον θα γίνω κουραστικός.Εσείς, πως τα βγάζετε πέρα με τα προβλήματα υγείας;
Κάνετε χρήση της δημόσιας υγείας;
Δεν έχω κάνει ποτέ και δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοιο πράγμα.
Ακόμη και με το ΙΚΑ μια φορά πήγα και παραλίγο να πάθω εγκεφαλικό με την κατάσταση που βρήκα εκεί.Μέχρι πριν λίγα χρόνια, λόγω ΤΣΜΕΔΕ η συμπεριφορά μου/μας ήταν η ίδια, ανεξαρτήτως του τι, που, γιατί και πως πηγαίναμε. Κλείναμε ραντεβού, πληρώναμε, και μετά από λίγες μέρες/βδομάδες, παίρναμε κάποιο ή όλο το ποσό από το ΤΣΜΕΔΕ. Προφανώς όμως τα τελευταία 4-5 χρόνια αυτό έχει αλλάξει, και πλέον το πήραμε απόφαση και κάναμε οικογενειακό στην Εθνική μέσω του γαμπρού μου. Προφανώς πάντα και παντού όλοι μας προτείνουν 'αυτή την εξέταση' και 'αυτό το test', ή ότι 'πρέπει να μείνουμε τουλάχιστον 2 μέρες μέσα', γιατί όλα αυτά είναι επιπλέον χρεώσεις. Συνήθως όμως τα αποφεύγουμε, αφού φροντίζουμε να είμαστε μέσα στα πλαίσια του συμβολαίου μας.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Προφανώς πάντα και παντού όλοι μας προτείνουν 'αυτή την εξέταση' και 'αυτό το test', ή ότι 'πρέπει να μείνουμε τουλάχιστον 2 μέρες μέσα', γιατί όλα αυτά είναι επιπλέον χρεώσεις. Συνήθως όμως τα αποφεύγουμε, αφού φροντίζουμε να είμαστε μέσα στα πλαίσια του συμβολαίου μας.
Περιγράφεις την γνωστή πλέον τακτική στα επαγγέλματα υγείας για να βγάζουν επιπλέον χρήματα.
Όμως σε περίπτωση προβλήματος υγείας, άκρη δεν βγαίνει αφού υποχρεώνεται ο ασθενής να κάνει 'αυτή την εξέταση' και 'αυτό το τεστ' κλπ...κλπ... και πολλές φορές χωρίς λόγο.
Σε τυπικές ιατρικές εξετάσεις μάλλον δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα.
-
Όχι ακριβώς, γιατί σε περίπτωση -έκτακτου- προβλήματος υγείας, τουλάχιστον στο δικό μας συμβόλαιο, καλυπτόμαστε πλήρως για οτιδήποτε μέχρι νομίζω τα 100Κ, προφανώς με κάποια αρχική απαλλαγή. Το ίδιο συμβαίνει και σε μη-έκτακτο πρόβλημα, αρκεί να μην προϋπήρχε του συμβολαίου, που νομίζω έχουμε δηλώσει μόνο μια δική μου εγχείρηση στο πόδι λόγω μπάσκετ, όλα τα άλλα είναι μέσα.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τι περιλαμβάνει η ασφάλιση που έχετε;Ειναι νοσοκομειακα και προγραμματα πρωτοβαθμιας περιθαλψης.
Στη πρωτη κατηγορια, σου καλυπτουν οτι κανεις μεσα στο νοσοκομειο , αν χρειαστεις νοσηλεια.
Επισης περιλαμβανονται δωρεαν επισκεψεις στα επειγοντα και διαγνωστικες εξετασεις μεχρι ενα ποσο.
Το εξωνοσοκομειακο περιλαμβανει διαγνωστικες εξετασεις σε συμβεβλημενα κεντρα μεχρι ενος ποσου.Αναλογως με το συμβολαιο και την εταιρεια, εχεις εκπτωσεις σε επισκεψεις σε γιατρους στα εξωτερικα ιατρεια νοσοκομειων. Καποια συμβολαια επισης εχουν και δωρεαν επισκεψεις σε απογευματινα ιατρεια συμβεβλημενων ιατρων αλλα αυτο νομιζω οτι ισχυει μονο στα ομαδικα συμβολαια.
Εγω εχω και φυσικοθεραπειες με 20€ ανα επισκεψη, σε συμβεβλημενα κεντρα.
Υπαρχουν καποια νοσηματα τα οποια δε καλυπτονται για τον πρωτο χρονο συνηθως, πχ χειρουργειο για κηλη, θυρεοειδης και καποια ακομα. Αυτο το κανουν με το σκεπτικο οτι εσυ μπορει να το χες απο πριν κ να περίμενες να χειρουργηθεις μεσω της ασφαλιστικης.
Επισης μπορει να σου αποκλεισουν την καλυψη για προυπαρχουσες ασθενειες , αναλογα με το ερωτηματολογιο που συμπληρωνεις.
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Όχι ακριβώς, γιατί σε περίπτωση -έκτακτου- προβλήματος υγείας, τουλάχιστον στο δικό μας συμβόλαιο, καλυπτόμαστε πλήρως για οτιδήποτε μέχρι νομίζω τα 100Κ, προφανώς με κάποια αρχική απαλλαγή. Το ίδιο συμβαίνει και σε μη-έκτακτο πρόβλημα, αρκεί να μην προϋπήρχε του συμβολαίου, που νομίζω έχουμε δηλώσει μόνο μια δική μου εγχείρηση στο πόδι λόγω μπάσκετ, όλα τα άλλα είναι μέσα.Εσείς έχετε ολοκληρωμένη ασφάλισης υγείας που φαντάζομαι ότι κοστίζει και αρκετά.
Εγώ έχω μία κάρτα υγείας μέσω γνωστής ασφαλιστικής που προσφέρει αρκετές δωρεάν υπηρεσίες και εκπτώσεις σύμφωνα με το κατάλογο που μου έχουν δώσει.Με έχει βολέψει πολύ αυτή η κάρτα αφού κάθε χρόνο μου βγαίνουν δύο ή τρία ξαφνικά προβλήματα υγείας. Για παράδειγμα φέτος μέχρι τώρα μου έσκασε διάτρηση τυμπάνου και μυκητίαση με απώλεια ακοής και πρόβλημα στο ένα μάτι μου (απώλεια όρασης, θολούρα).
Για τέτοια προβλήματα σε βάζουν σε μία διαδικασία να δίνεις και χρήματα σε επιπλέον επισκέψεις, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Θα μπορούσαν στην 1η επίσκεψη (που είναι και δωρεάν) να κάνουν και διάγνωση και να δίνουν και κάποιες οδηγίες ή φάρμακα ή κάτι άλλο. Αλλά δεν το κάνουν.Οπότε μένεις 'κουφός' ή 'τυφλός' μέχρι την επόμενη επίσκεψη...
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Τι περιλαμβάνει η ασφάλιση που έχετε;
Πάνω/κάτω την ίδια κάρτα (πρόγραμμα) πρέπει να έχουμε.
-
http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/ne ... -64732578/
Και ο πρωθυπουργος παει στη Κουβα μς 150κ εξοδα!!!! Πανω απ ολα η ιδεολογια!!!!! Ξεφτιλα !!!!! Στη δικη μου πολη αναγκαζομαστε να πηγαινουμε αλλα 100χλμ για νοσηλεια εντατικης!!!!!
Καταντια Κε πρωθυπουργε!!!! -
Ρε παιδιά, για πείτε καμιά άποψη για την πόσιμη Aloe Vera και το φυτό που βλέπουμε πλέον παντού.
Είχα μία κουβέντα με συνάδελφο και μου έλεγε θετικά πράγματα και ότι την έχουν βάλει στο καθημερινό πρόγραμμά τους.
Στην αρχή ήταν διστακτικοί και μετά είδαν ότι τους βοήθησε σε θέματα υγείας που είχαν στην οικογένεια, κυρίως στα παιδιά (ανήλικοι/έφηβοι). Δεν μου είπε ούτε μάρκες, αλλά ανέφερε ότι αγοράζει κρητική πόσιμη.Εγώ είμαι καχύποπτος με όλα αυτά, αλλά μου έκανε εντύπωση η θετική του άποψη.
Έχει δοκιμάσει κανείς αυτό το πράγμα;;
-
Για ποιο πρόβλημα το θες;
Επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά ,στο τσακ ήμουν να βάλω μερικά στρέμματα αλόε βέρα στην Κόρινθο,θα σου γράψω μερικά αρνητικά.
Κάθε μέρα δεν κάνει να την πίνεις.Θα αρχίσει να σου κάνει πρόβλημα στο στομάχι με συνηθέστερο την ευκοίλια .
Αν έχεις κάνει κάποια μεταμόσχευση απαγορευεται να την χρησιμοποιείς.
Δεν θυμάμαι κατι άλλο τώρα.Αν ... θα το γράψω.
Ψάξε στο ιντερνετ για τον Ηλία Χρονάκη απο τον Τσούτσουρα Ηρακλείου.Αυτός έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις και ήταν ο πρώτος που την έφερε Ελλάδα.Ξέρει τα πάντα .
Οτι άλλο θες και μπορώ ρώτα. -
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Για ποιο πρόβλημα το θες;
Επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά ,στο τσακ ήμουν να βάλω μερικά στρέμματα αλόε βέρα στην Κόρινθο,θα σου γράψω μερικά αρνητικά.
Κάθε μέρα δεν κάνει να την πίνεις.Θα αρχίσει να σου κάνει πρόβλημα στο στομάχι με συνηθέστερο την ευκοίλια .
Αν έχεις κάνει κάποια μεταμόσχευση απαγορευεται να την χρησιμοποιείς.
Δεν θυμάμαι κατι άλλο τώρα.Αν ... θα το γράψω.
Ψάξε στο ιντερνετ για τον Ηλία Χρονάκη απο τον Τσούτσουρα Ηρακλείου.Αυτός έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις και ήταν ο πρώτος που την έφερε Ελλάδα.Ξέρει τα πάντα .
Οτι άλλο θες και μπορώ ρώτα.Σε ευχαριστώ ρε φίλε! Θα σου στείλω PM για να μην βγάλω τον ιατρικό μου φάκελο στον 'αέρα'.
-
Επίθεμα υπόσχεται να βάλει τέλος στον πόνο της ημικρανίας
*Ένα επίθεμα που προσκολλάται στο δέρμα προτείνουν ισραηλινοί επιστήμονες για τη θεραπεία της ημικρανίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Neurology.
Το επίθεμα περιέχει ελαστικά ηλεκτρόδια και ένα μικροτσίπ που παράγουν ηλεκτρικά ερεθίσματα μπλοκάροντας τα σήματα του πόνου ώστε να μην φτάσουν στον εγκέφαλο.
Ο ασθενής όταν αισθανθεί τα πρώτα συμπτώματα της ημικρανίας μπορεί να ελέγξει την ένταξη των ηλεκτρικών ερεθισμάτων του επιθέματος από ειδική εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο.
«Η διέγερση του δέρματος γίνεται σε ένταση που δεν προκαλεί πόνο και με τρόπο που σταματά ή περιορίζει το επεισόδιο ημικρανίας, αρκεί να δράσεις εγκαίρως. Επίσης δεν υπάρχουν παρενέργειες, πέραν από ένα μικρό τσίμπημα στον βραχίονα», εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής Δρ Νταβιντ Γιαρνιτσκι από το Ιατρικό Κέντρο Ραμπαμ στη Χάιφα.
Οι ερευνητές σχεδιάζουν ήδη μια κλινική δοκιμή σε δείγμα 200 ασθενών με την ελπίδα το 2018 να υποβάλλουν αίτηση έγκρισης του επιθέματος από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Προς το παρόν το επίθεμα έχει δοκιμαστεί σε 71 πάσχοντες από ημικρανίες που είχαν δύο με οκτώ επεισόδια ανά μήνα και δεν είχαν πάρει φάρμακα για την πρόληψη τους για τουλάχιστον δύο μήνες.
Οι συμμετέχοντες εφάρμοσαν το επίθεμα στον βραχίονα τους αμέσως μετά την έναρξη μιας ημικρανίας. Το χρησιμοποίησαν για 20 λεπτά και δεν έπρεπε να πάρουν φάρμακα για την ημικρανία για τουλάχιστον δύο ώρες.
Η μικροσυσκευή είχε προγραμματιστεί με τυχαίο τρόπο ώστε είτε να προσφέρει εικονικά ηλεκτρικά ερεθίσματα σε χαμηλή ένταση ή πραγματικά με ένα από τέσσερα διαφορετικά επίπεδα διέγερσης.
Κατά τη διάρκεια της μελέτης, αντιμετωπίστηκαν τουλάχιστον 300 επεισόδια ημικρανίας. Στα τρία υψηλότερα επίπεδα διέγερσης, το 64% των ασθενών βίωσε μείωση του πόνου κατά το ήμισυ δύο ώρες μετά τη θεραπεία, συγκριτικά με το 26% της ομάδας ελέγχου.
Για τα άτομα με μέτριο έως σοβαρό πόνο, το 58% είχε μείωση σε ήπιο ή καθόλου πόνο όταν υποβλήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο διέγερσης, συγκριτικά με το 24% της ομάδας της εικονικής ηλεκτρικής διέγερσης.
Επίσης, το 30% όσων έλαβαν υψηλή διέγερση δεν ανέφερε πόνο από την ημικρανία, συγκριτικά με το 6% της ομάδας ελέγχου.
«Η θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική όταν ξεκινά εντός 20 λεπτών από τα πρώτα σημάδια της ημικρανίας. Το 47% των ασθενών είχαν μείωση του πόνου, όταν χρησιμοποίησαν το επίθεμα εντός αυτού του χρονικού εύρους», εξηγεί ο Δρ Γιαρνιτσκι.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr*
Με απλα λογια χρησιμοποιουν διαδερμικο ερεθισμο (TENS) οπως και σε φυσικοθεραπευτικη συνεδρια-και οχι μονο-για να μειωσουν τον πονο.Βεβαια δεν αναφερει για ποιο λογο το βαζουν στον βραχιονα -
Έχει έρθει εδώ και δύο ημέρες σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης τηλεοπτικό συνεργείο από Ολλανδία για ρεπορτάζ. Το καλοκαίρι είχε έρθει στα επείγοντα μία Ολλανδή κι έμεινε τόσο ευχαριστημένη(!) που αποφάσισαν να κάνουν ένα ρεπορτάζ για την νοσοκομειακή περίθαλψη της Ελλάδος σε καιρό κρίσης.
Ήρθαν σήμερα ενώ το νοσοκομείο είχε εφημερία και γινόταν κλασσικά χαμός...Μπήκαν και από τη μέσα πλευρά των γραφείων και εντυπωσιαστηκαν από την αντιμετώπιση των περιστατικών αλλά και στο πως δούλευε το σύστημα όπως έλεγαν. Δεν έμειναν δλδ. στον εξοπλισμό ή στην εμφάνιση ή στις ουρές. Προφανώς θα είχαν χαμηλές προσδοκίες ή λανθασμένη εικόνα. -
Ή δεν είναι και πολύ καλύτερα στα μέρη τους Βασίλη...
Ανεξαρτήτως της κρίσης μας, μερικά πράγματα δουλέυουν ακόμα στην Ελλάδα. Στην Αμερική ανασφάλιστος πεθαίνει σαν το σκυλί! Εδώ περιθάλπτεται! -
Ειδικα το νοσηλευτικο προσωπικο καταβαλει υπερπροσπαθεια για να αντιμετωπισει τον μεγαλο αριθμο ασθενων που του αναλογει (πλεον) και φυσικα με τα λιγα -πλεον- υλικα μεσα που διαθετει.Το ιδιο φυσικα ισχυει και για το λοιπο προσωπικο των νοσοκομειων,πχ φυσικοθεραπευτες κτλ....και βεβαια ολα αυτα με μισθους.....δημοσιου(πλεον)
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στην Αμερική ανασφάλιστος πεθαίνει σαν το σκυλί! Εδώ περιθάλπτεται!Δεν ισχύει αυτό Αλέξανδρε. Και στην Αμερική, εφόσον κινδυνεύει η ζωή ενός ανθρώπου και προσκομιστεί στο νοσοκομείο, οι ιατροί κάνουν ότι μπορούν για να του σώσουν την ζωή ανεξάρτητα από το εάν έχει ασφάλεια ή όχι, είναι υποχρεωμένοι. Δεν είναι όμως υποχρεωμένοι να του παράσχουν καμία ιατρική φροντίδα, μετά από αυτό.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Στην Αμερική ανασφάλιστος πεθαίνει σαν το σκυλί! Εδώ περιθάλπτεται!
Δεν ισχύει αυτό Αλέξανδρε. Και στην Αμερική, εφόσον κινδυνεύει η ζωή ενός ανθρώπου και προσκομιστεί στο νοσοκομείο, οι ιατροί κάνουν ότι μπορούν για να του σώσουν την ζωή ανεξάρτητα από το εάν έχει ασφάλεια ή όχι, είναι υποχρεωμένοι. Δεν είναι όμως υποχρεωμένοι να του παράσχουν καμία ιατρική φροντίδα, μετά από αυτό.
Nαι, αλλα νομιζω δεν ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν και θα του βαλουν και 200-300κ χρεος. Συνηθως απο οτι εχω ακουσει αν παει καποιος φτωχος θα τον βοηθησουν αλλα τα λεφτα που θα του ζητανε θα τον οδηγησουν ακομα περισσοτερο στην ακρη.
-
Στην Αμερική επειδή έκανα χρήση υγειονομικών υπηρεσιών (όπως και στην Γερμανία), όποιος έχει ασφάλιση (δηλ. εργάζεται) τότε απλά κάνει χρήση των υγειονομικών υπηρεσιών του κράτους (είτε ιδιωτικών, είτε κρατικών υπηρεσιών)
Στην χώρα που ζούμε, είτε εργάζεσαι είτε δεν εργάζεσαι απλά εύχεσαι να μην αρρωστήσεις ποτέ ή να μην αποκτήσεις κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας.
Γιατί αφενός στις κρατικές υποδομές δεν λειτουργεί τίποτα απολύτως και στις ιδιωτικές υποδομές σε βλέπουν σαν 'πορτοφόλι'.
Εργάζομαι 25 χρόνια και δεν έχω καταφέρει ούτε μία φορά να κάνω χρήση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, παρόλο που επί 25 χρόνια μου κρατάνε εισφορές υγείας. Ποτέ. Ούτε μία φορά. Ακόμη και στο βρωμοστρατό παραλίγο να με πεθάνουν από δύο απανωτές δηλητηριάσεις με τα βρωμοφαγητά τους.
Από τότε απέκτησα και το χρόνιο πρόβλημα υγείας που μου έχει καταστρέψει τη ζωή.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες