-
BILL η κουβέντα πάει προς Κωλοπετινίτσα μεριά...
Ο άνθρωπος μπορεί να θηλάζει μέχρι 4 χρονών (ή κάπου εκεί).
Τώρα βέβαια τι ποσοστό μαμάδων θηλάζει μετά το χρόνο (μην πούμε μετά το 6μηνο) είναι άλλο θέμα.Αλλά ο προβληματισμός που ετέθη είχε να κάνει με το μέλι.
Το οποίο οι γιατροί δεν συστήνουν πριν το χρόνο αν δεν έχει επεξεργαστεί (για να εξουδετερωθεί το μικρόβιο που μπορεί να προκαλέσει αλλαντίαση) αλλά εδώ που τα λέμε τι ξέρουν και αυτοί;
Πήραν ένα κωλόχαρτο και κάτι τρέχει στα γύφτικα...Καλά δεν τα λέω ρε Joe;
Συγνώμη αν έγινα λίγο εριστικός αλλά όταν διαβάζω/ακούω γιατροσόφια της διπλανής πόρτας και για γιατρούς που 'δεν ξέρουν' μου ρχεται λίγο κάπως...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ρε BILL πες μου αν εξακολουθείς να έχεις τον προβληματισμό.
Μετά το μητρικό θηλασμό πώς συνεχίζει να αναπτύσσει αντισώματα και δεν αρρωσταίνει ΚΑΘΟΛΟΥ;Θηλάζει* ακόμα 3 χρονών;
*όπου βέβαια δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι όσα παιδιά θηλάζουν δεν αρρωσταίνουν ΚΑΘΟΛΟΥ αλλά αυτό είναι άλλο θέμα
ΥΓ: Πολλές καταστάσεις που οι μεγάλοι τις περνάνε λίγο πιο ζόρικα τα παιδιά μπορεί να τις περάσουν απείρως πιο light. Γιατρός μου είχε πει προ διετίας ότι υπήρχαν μικρά παιδιά που πέρασαν Η1Ν1 'με μια μυξούλα'.
Εσυ δεν εχεις περασει 3 χρονια χωρις να αρρωστησεις;
(μπορει να θηλαζει οσο η μητερα παραγει γαλα,παλια ξεκιναγαν σχολειο και ακομα θηλαζαν τα παιδια.Δεν ξερω αν αληθευει οτι οσο θηλαζει η μητερα δεν μπορει να μεινει εγγυος ή αν ειναι μυθος.)
Μπορεί να μείνει έγκυος, μικρότερη η πιθανότητα μεν αλλα γίνεται ακόμα και πριν την εμφάνιση της περιόδου.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν γεννηθεί με καισαρική ένα μωρό έχει σημαντικά 'αποδυναμωμένη' φυσική άμυνα για τουλάχιστον 6 μήνες.
Ο μητρικός θηλασμός συμπληρώνει τα οφέλη του φυσιολογικού τοκετού.Το παιδί όμως θα θηλάζει μάξιμουμ μέχρι να χρονίσει (στην πράξη πολύυυυυυυυυυ λιγότερο -δυστυχώς-).
Μετά πώς συνεχίζει να αναπτύσσει αντισώματα για να αντιμετωπίσει νέους ιούς;Α ναι ξέχασα.
Το μέλι...Είναι πολύ καλό να διαβάζει όποιος γονιός όποιο blog, forum, site, άρθρο κλπ και να ενημερώνεται.
Όμως δεν πρέπει να βάζει στην άκρη τον γιατρό επειδή κάπου διάβασε ότι κλπ κλπ.Πέρσι (αν δεν κάνω λάθος) ένα μωράκι πέθανε στη Γαλλία επειδή είχε αρρωστήσει, οι γονείς του ήταν VEGAΝ (για όποιον ξέρει τι σημαίνει αυτό) και προτίμησαν να του δώσουν κατάπλασμα από λάχανο αντί για αντιβίωση.
Ό,τι νάναι
Ρε φιλαράκο την παλεύεις; Άστο απαντάω μόνος μου, δεν την παλεύεις κάστανο.
Εσύ μην τρως μέλι, θα σου κάνει κακό. Ίσως πεθάνεις κι όλας! Ποιός ξέρει!
Και άσε εμάς, και όλες τις φιλικές μας οικογένειες που έβαλαν καλά το μέλι στη διατροφή του,ς να έχουμε να δουμε φάρμακο χρονάκια πολλά.
Και όχι, δεν είμαι παραγωγός ούτε το αγοράζω απο συγγενή για να του κάνω κονσομασιόν. Ούτε και ιατρός είμαι. Κυτταρικός μοριακός βιολόγος είμαι και μάλιστα έκανα και σε πρώτη γραμμής έρευνα πάνω σε πράγματα που δε θα καταλάβεις ποτέ. Και ας έλθει ο οιοσδήποτε ιατρός να μου αποδείξει οτιδήποτε αν τολμάει και μπορεί.
Επίσης έκανα και μερικά χρονάκια σε φαρμακευτικές και λοιπά σκ@τά του κ*λοκυκλώματός τους και ξέρω και πως και γιατί και πότε πρέπει να λανσάρονται τι φάρμακα και σε ποιές ηλικίες και γιατί. Θα μπορούσα να μιλάω επίσης ώρες για αυτά.
Αλλά ούτε αυτά θα τα καταλάβεις.
Οπότε keep . Tα πας περίφημα! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
(μπορει να θηλαζει οσο η μητερα παραγει γαλα,παλια ξεκιναγαν σχολειο και ακομα θηλαζαν τα παιδια.Δεν ξερω αν αληθευει οτι οσο θηλαζει η μητερα δεν μπορει να μεινει εγγυος ή αν ειναι μυθος.)και η μητέρα παράγει γάλα όσο κάποιος τη θηλάζει.
Τώρα, το τι επιπτώσεις έχει αυτό στην ψυχολογική ανάπτυξη του παιδιού, φαντάζομαι δεν μας απασχολείΕγώ πάντως έτρωγα μέλι καθημερινά, και κάπου κάπου αρρώσταινα. Όχι τπτ ιδιαίτερο, δεν ήμουν φιλάσθενος, αλλά καμιά αμυγδαλίτιδα π.χ. την τσίμπαγα κάπου κάπου.
Eddie, για να αναπτύξεις αντισώματα δεν είναι ανάγκη να αρρωστήσεις. Μπορείς να έρθεις σε επαφή με το μικρόβιο, αλλά χωρίς να αρρωστήσεις τελικά. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
, για να αναπτύξεις αντισώματα δεν είναι ανάγκη να αρρωστήσεις. Μπορείς να έρθεις σε επαφή με το μικρόβιο, αλλά χωρίς να αρρωστήσεις τελικά. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.Kαι πολύ σωστά νομίζεις, ισχύει,
Αλίμονο αν αρρωσταίναμε κάθε φορά που μας προσέβαλλε κάποιο μικρόβιο. Θα ήμασταν άρρωστοι 24/7 όλη μας τη ζωή! Κάθε ανάσα που παίρνουμε, κάθε τι που πιάνουμε, κάθε φορά που ξύνουμε τη μύτη μας, εισάγει στο σώμα μας ότι μπορείς να φανταστείς. Τυγχάνει (προκειμένου για μη ανοσοκατεσταλμένους οργανισμούς) το ανθρώπινο σώμα να είναι μαέστρος στο να αντιμετωπίζει τα πάντα. Κυριολεκτικά τα πάντα! Και αν δεν μπορεί στιγμιαία, τότε άμεσα βάζει μηχανισμούς εκμάθησης να του μάθουνε πως να αντιμετωπίζει μια νέα απειλή. Αρκεί να έχει το χρόνο και την απαιτούμενη ενέργεια να το κάνει.
Τα ογκογονίδια, λχ, υπάρχουν σε όλους μας αλλά ένας υγιείς οργανισμός τα κρατάει κλειδωμένα και χωμένα βαθιά στα τάρταρα.
Δε θα πάθουμε όλοι καρκίνο στη ζωή μας, ούτε ηπαττίτιδα ούτε μηνιγγίτιδα ούτε οτιδήποτε άλλο.
Και προφανώς όποιος νομίζει ότι γνωρίζουμε έστω και 1 τοις χιλιοίς από το πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα σίγουρα είναι πολύ βαθιά νυχτωμένος. -
Και ας έλθει ο οιοσδήποτε ιατρός να μου αποδείξει οτιδήποτε αν τολμάει και μπορεί.
Εσύ ο βιολόγος ξέρεις καλύτερα από τον όποιο γιατρό...
Προφανώς εκτός από το μέλι είσαι και της άποψης ότι η μαλακία είναι υγεία.
Φαντάζομαι αν αρρωστήσει κανάς συγγενής (από τις ελάχιστες περιπτώσεις που δεν θα παίρνουν μέλι) θα σε παίρνουν τηλέφωνο να ρίξεις διάγνωση και θεραπεία (με βασιλικό πολτό).
Αλλά ούτε αυτά θα τα καταλάβεις.
Αφού δεν καταλαβαίνω για το μέλι θα καταλάβω αυτά;
Άλλωστε, εγώ που είμαι τσοπάνος και βοσκάω πρόβατα να καταλάβω πώς δουλεύουν οι φαρμακευτικές; Από πού κι ως που;Τσπα, λύσσα το κάναμε.
και η μητέρα παράγει γάλα όσο κάποιος τη θηλάζει.
Όχι απαραίτητα, γι αυτό και πολλές παίρνουν συμπλήρωμα όσο θηλάζουν.
Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση.Eddie, για να αναπτύξεις αντισώματα δεν είναι ανάγκη να αρρωστήσεις. Μπορείς να έρθεις σε επαφή με το μικρόβιο, αλλά χωρίς να αρρωστήσεις τελικά. Έτσι νομίζω τουλάχιστον
Γι αυτό είπα προηγουμένως ότι τα μικρά παιδιά μπορεί να περνάνε καταστάσεις πολύ πιο light.
Το 'αρρωστήσω' πάντως είναι λίγο σχετικό.
Για μένα μπορεί να είναι το αψού, για σένα μπορεί να είναι το 40 πυρετός.Επειδή πάμε προς κατευθύνσεις που μόνο κάποιος γιατρός θα μπορούσε να μας εξηγήσει καλύτερα, θα προτιμούσα να το αφήσω σε αυτόν.
-
Όχι απαραίτητα, γι αυτό και πολλές παίρνουν συμπλήρωμα όσο θηλάζουν.
Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση.ε ναι εντάξει, λέμε για το 'φυσιολογικό'
-
Αν γεννηθεί με καισαρική ένα μωρό έχει σημαντικά 'αποδυναμωμένη' φυσική άμυνα για τουλάχιστον 6 μήνες.
Ο μητρικός θηλασμός συμπληρώνει τα οφέλη του φυσιολογικού τοκετού.(Με κάθε επιφύλαξη ως μη ιατρός αλλά απλά γονιός που το έχει ψάξει το θέμα)
Και τα δύο λάθος
Ο μητρικός θηλασμός επαρκεί για επέκταση του ανοσοποιητικού της μητέρας στο παιδί για κανα 6μηνο-1 χρόνο, αν το παιδί θηλάζει 5 χρόνια δε σημαίνει ότι θα προστατεύεται από το ανοσοποιητικό της μητέρας του για το ίδιο διάστημα. Το παιδί έτσι και αλλιώς πρέπει να αναπτύξει δικά του αντισώματα άρα να έρθει σε επαφή με ιούς -αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι θα αρρωστήσει.
@Εχετλαίος
Δε χρειάζεται να είσαι τόσο επιθετικός...
Κάνεις ένα κλασσικό λάθος, συνδέεις αίτιο και αποτέλεσμα που δε συνδέονται απαραίτητα (και η σύνδεσή τους πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς παρατήρησης και όχι δειγματοληπτικής έρευνας με 1 δείγμα...). 'Το παιδί δεν αρρώστησε ποτέ' --- 'Επειδή τρώει μέλι' ενώ η σωστή αιτία μπορεί να είναι 'Επειδή έχει γενετικά δυνατό ανοσοποιητικό'. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αδελφιών με ίδια διατροφή και έκθεση σε ιούς (πχ. παιδικό σταθμό) κτλ. που έχουν τελείως διαφορετική συμπεριφορά απέναντι στις ασθένειες, το ένα αρρωσταίνει συχνά και το άλλο δεν καταλαβαίνει τίποτα. -
Nass για το πρώτο υπάρχει μελέτη (την οποία κρύβει βεβαίως η εγχώρια βιομηχανία τοκετών).
Μισό να ταΐσω τα γίδια και θα την ποστάρω λίγο πιο μετά.Το δεύτερο είναι σχετικό και ίσως όπως το έγραψα να μην είναι σαφές.
Όπως είπα το κάναμε λύσσα και χωρίς λόγο.
Απλώς είναι επικίνδυνο να διαβάζουμε απόλυτες απόψεις που ακυρώνουν την ιατρική επειδή 'έτσι τους φαίνεται' (καρα-placebo φάση).εδιτ
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9890463
Υπάρχει πλήθος μελετών στο θέμα, απλά η συγκεκριμένη αναφέρεται στο θέμα του 6μηνουν που είπα.
-
Εχετλαιε στο αλλο θεμα μας ειπες οτι εχεις χτισει 150 σπιτια, τωρα μας λες οτι εισαι βιολογος
-
Ενταξει,μη τα κανουμε ολα ασπρο μαυρο.Οι ευεργετικες ιδιοτητες του μελιου εχουν γινει αντικειμενο ερευνας.Ειναι πολυ καλο στοιχειο για μια φυσικη διατροφη,αλλα δεν ειναι και πανακεια.
Για να παρετε μια ιδεα εψαξα πολυ γρηγορα στο pubmed.Φαινεται να υπαρχουν αυξημενες αντιβακτηριδιακες ιδιοτητες σε ορισμενα ειδη μελιου.Μερικες μελετες συγκρινουν δυο ειδη μελιου μεταξυ τους,ενω πολλες εχουν γινει σε πειραματοζωα.Επισης σε πολλες μελετες που αφορουν την επουλωση τραυματων ,η εφαρμογη εχει γινει κατευθειαν στο τραυμα.
Σημειωνω οτι δε θελω να αποδειξω κατι,αλλωστε δεν ειμαι ειδικος στο θεμα.Απλα επειδη ειχα ακουσει και στο παρελθον για τις αντιβακτηριδιακες ιδιοτητες του μελιου ξανακοιταξα. -
το ξεχειλωσατε ως συνηθως.
Μια χαρα ειναι το μελι (ειδικα αν το παιδι εχει τον λαιμο του να το επιβάλετε),μια χαρα ειναι και ο θηλασμος,αλλα τιποτα δεν ειναι πανάκεια. -
Αν ηταν να βγαζαμε ετσι συμπερασματα
Χαρακτηριστικο αυτο που λεει ο νασς με 2 αδερφια, το οποιο το εζησα εγω. 1,5χρονο διαφορα με τον αδερφο, πρακτικα μεγαλωσαμε σα διδυμα.
Εγω ημουν ολη την ωρα αρρωστος, ωτιτιδες, πνευμονιες και ο,τι ιωση κυκλοφορουσε, ενω ο αδερφος ντουρος -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Περαστικά!
Τώρα το είδα. Ευχαριστώ!
Update: μιλάμε για πολύ κ@λοϊό. 16η ημέρα σήμερα και καμία βελτίωση...
Sent from one of my six iPads
-
με τοσες μερες πυρετο πιστευω θα ειχα λιωσει...
Περαστικα σου και γρηγορα γερος Scotch!
-
Ευχαριστώ πολύ!
Το πιο ενοχλητικό είναι που είμαι μακριά από το σπίτι για να μην κολλήσει το παιδί και που οι δουλειές τρέχουν κι εγώ δε μπορώ να πάρω τα πόδια μου...Sent from one of my six iPads
-
Τσπα, λύσσα το κάναμε.Όχι, εσύ το ξεφτίλισες με τους αφορισμούς σου. Δεν είναι κακό να μην ξέρεις μερικά πράγματα και κάποιος άλλος να ξέρει περισσότερα. Καλό είναι κανείς να ρωτάει και να μαθαίνει από άλλους που έχουν μάθει κάποια πράγματα που αυτός αγνοεί.
Και ναι, είμαι σε θέση να γνωρίζω πολύ περισσότερα από πολλούς γιατρούς και λόγω ειδικότητας και λόγω ενασχόλησης με τον άνθρωπο σε πρακτικό και όχι μονάχα θεωρητικό επίπεδο. -
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Εχετλαιε στο αλλο θεμα μας ειπες οτι εχεις χτισει 150 σπιτια, τωρα μας λες οτι εισαι βιολογοςΙσχύει.
Πτυχιούχος Κυτταρικής Μοριακής Βιολογίας, Cambridge, 1998.
Έκτοτε (και πριν) για επιβίωση ούτε λίγο ούτε πολύ 35 διαφορετικές εργασίες. Από υπεύθυνος Βιοχημικών Εξετάσεων σε μεγάλη Ιδιωτική Κλινική μέχρι και εργοδηγός σε κατασκευαστική εταιρεία, ξυλουργός, Βιοχημικός Ερευνητής στην μεγαλύτερη Εταιρεία Εξαλλαγμένων Παγκοσμίως, Ιατρικός Επισκέπτης (εμετός εγγυημένος), δάσκαλος πολεμικών τεχνών, καθηγητής Αγγλικών και ντελιβεράς τα βράδυα.
Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή.
Αρκεί να έχεις να ματάκια και τα αυτάκια σου ανοικτά, να μην αφήνεις την παραμικρή ευκαρία για μάθηση να πέφτει κάτω και να βρεις αργά ή γρήγορα το δρόμο σου.
Ε, εγώ άργησα λίγο αλλά τελικά όλα καλά. -
Ε καλα ολοι θα αργησουμε να βρουμε το δρομο μας.
-
Εγω παντως τον βρηκα:Εμπορεύομαι αυτα εδω τα χρυσούλια
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες