-
εμένα είναι 6 ...!!! 4 πάνω και 2 κάτω!
-
φρονιμητες σου λέει μετά...
μπελαληδες εχεις εσύ
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
Εν τω μεταξύ κάτω και δεξιά έχω άλλον έναν ο οποίος δεν έχει σκάσει και ούτε πρόκειται γιατί είναι στραβά και όπως πάει θα μου κάνει ζημιά στο δίπλα δόντι.Διάγνωση : αφαίρεση όλων με άνοιγμα ούλων και ράμματα.
ξεκινά ο γολγοθάς μου.
καλή μου τύχη.
Είσαι σίγουρος οτι πρόκειται για σφάλμα της φύσης;
Ή μήπως είναι ένα τέχνασμα της οδοντιάτρου για να οικονομήσει;
Γιατί αν σου έλεγε ότι όλα πάνε καλά δε θα σου έκανε την θεραπεία και δε θα έβγαζε ούτε cent.. -
ακούγεται δύσκολο... όμως εγώ όταν έβγαζα τα σιδεράκια, έπρεπε να βγάλω κ τους φρονιμήτες για να είμαι ήσυχος σχετικά με πιθανή αλλοίωση της οδιντικής θεραπείας... είχα 2 εγκλειστους, κ τους έβγαλα...
μεγάλη κουβέβτα δε λέω...
από την ένεση ξυλοκαϊνης για αναισθησία, μέχρι τα ράμματα πέρασαν 20 λεπτά... σε μισή ώρα ήμουν έξω...
αυτή η διαδικασία έγινς εις 2πλούν για να βγουν κ οι δύο, με διάστημα 1 μηνός αν θυμάμαι καλά...
πρήξιμο κανονικό... κ μόνο ένα lonarid πήρα θυμάμαι κ μερικά mesulid...
ο γιατρός ήταν κορυφή, φίλος οικογενειακός, γναθοχειρουργός, αυτός που χειρούργησε τον μπασκετμπολίστα Ζήση στο ζυγωματικό... αν θέλετε πληροφορίες, μπορώ να δώσω... Θεσσαλονίκη...
έχω στείλει κόσμο εκεί κ έχουν μείνει με τις καλύτερες εντυπώσεις...
πριν τον βγάλω άκουγα κάτι 2ωρες εγχειρήσεις κ κάτι άλλα κουφά... όλα καταρρίφθηκαν
μην τους φοβάστε τους φρονιμήτες!
-
+1
άμα ο οδοντογιατρός είναι καλός, δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Μόνο το κούνημα του δοντιού από την τανάλια. Αλλά δεν πονάει...
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
:lol:εμένα είναι 6 ...!!! 4 πάνω και 2 κάτω!
Οι πολλοί φρονιμίτες πάντως είναι δείγμα πρωτογονισμού, γι αυτό και τείνουν να καταργηθούν...
-
PeterPan
να σαι καλά φίλε μου ...μου έδωσες πολύ κουράγιο.
(αυτό με το 1 μήνα διαφορά να γίνουν μου το είπε κ εμένα)PG220
τι τέχνασμα...; ...αφού το είδα με τα μάτια μου στην ακτινογραφία που έβγαλα...από όσο ξέρω photoshop σε ακτινογραφία δεν παίρνει.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
αυτός που χειρούργησε τον μπασκετμπολίστα Ζήση στο ζυγωματικό...
νταξ, τεκμήριο επιστημοσύνης
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
PG220
τι τέχνασμα...; ...αφού το είδα με τα μάτια μου στην ακτινογραφία που έβγαλα...από όσο ξέρω photoshop σε ακτινογραφία δεν παίρνει.
Δεν ξέρω την περίπτωση σου..Απλά οι γιατροί έχουν την τάση να μεγεθύνουν προβλήματα και να προτείνουν θεραπείες που δεν είναι απαραίτητες με σκοπό το κέρδος..
Πως την είδες την ακτινογραφία;Γιατρός είσαι; -
Δύο φρονιμήτες δύσκολο να έχεις στην ίδια μεριά. Μήπως βλέπεις δύο ρίζες του φρονιμήτη? Σήμερα έβγαλα ένα πεντάριζο πάντως
Προφανώς είναι δυο ρίζες που έχουν διαχωριστεί, καθώς η μύλη του δοντιού έχει καταστραφεί μέχρι το σημείο που οι ρίζες ενώνονται.
Υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρχει υπεράριθμο δόντι, είτε με κανονικό μέγεθος είτε νανόδοντο.
Drdino μπερδεύεις τους φρονιμήτες με τους υπόλοιπους γομφίους.
Αν η εξαγωγή γίνει μόνο με τομή των ούλων είναι απλή.
Αν χρειάζεται αφαίρεση οστού γίνεται από γναθοχειρουργό και για μερικές μέρες θα είσαι με αντιφλεγμονώδη και αντιβιοτικά. Και λίγο πρησμένος βέβαια.
Στην άνω γνάθο οι εξαγωγές είναι ευκολότερες πάντως.
Στη διάρκεια της επέμβασης δεν θα καταλάβεις τίποτα, οπότε θάρρος και όλα θα πάνε καλά!!! -
έβγαλα δύο φρονιμήτες και μου μένουν άλλοι δύο. Είμαι πρώτογονος?
-
Panos272, ναι, έβγαλα 2 φρονιμίτες (τους κάτω) και αρκετά (πολλά) άλλα από τα νεογιλά τα οποία δεν έπεφταν. My bad...
-
Νέες συστάσεις ανάνηψης Μπορείτε να παραλείψετε το φιλί της ζωής, λένε τώρα οι καρδιολόγοι
Ο χρήστης www.in.gr έγραψε:
...
Η ανάνηψη μόνο με μαλάξεις αφορά μόνο ενήλικους ασθενείς που καταρρέουν ξαφνικά και σταματούν να αναπνέουν -το πιθανότερο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η καρδιά τους έχει σταματήσει λόγω εμφράγματος ή άλλου προβλήματος.
...
Το φιλί της ζωής εξακολουθεί να είναι απαραίτητο όταν το άτομο που καταρρέει είναι παιδί. Σε αυτή την περίπτωση η πιθανότερη κύρια αιτία είναι όχι η ανακοπή αλλά τα αναπνευστικά προβλήματα. Το φιλί της ζωής είναι επίσης απαραίτητο για ενήλικες που παραλίγο να πνιγούν, που έχουν δηλητηριαστεί από μονοξείδιο του άνθρακα ή κατέρρευσαν από υπερβολική δόση.
...
-
Γενικά σε καρδιογενή προβλήματα το 'φιλί της ζωής' δεν προσφέρει τίποτα.
Μαλάξεις, προσευχές και όσο πιο γρήγορα γίνεται απινιδωτής.
Βέβαια που υπάρχει απινιδωτής... Στο Ελ.Βενιζέλος πάντως έχουν και μάλιστα με φωνητικές οδηγίες χρήσης!
Εφόσον αιτία είναι το αναπνευστικό πρέπει να δίνεται μαζί με μαλάξεις (εκτός και αν είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν σφύξεις) -
Το πρόβλημα με το 'φιλί' είναι ότι αν το κάνει μη εκπαιδευμένος έχει ελάχιστη πιθανότητα σωστής εφαρμογής άρα και αποτελέσματος.
-
Από το τίποτα...
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Από το τίποτα.......δεν είναι καλύτερα!
Αυτός είναι ο λόγος που η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιολόγων τροποποίησε τις οδηγίες
Συγκεκριμένα,πιστεύω ότι έγινε για 2 λόγους:1ον) Η ανάνηψη γίνεται 'ελκυστικότερη' ,εφ'όσον δεν απαιτείται στόμα με στόμα επαφή με κάποιον άγνωστο σε κακή κατάσταση (εύλογες οι αναστολές)
2ον) Η τεχνική δυσκολία της σωστής 'τεχνητής αναπνοής' οδηγεί πολλές φορές σε ανούσια χαμένο χρόνο (ζωτικότατης σημασίας ο παράγοντας του χρόνου στην ανάνηψη), ενώ
η 'μαλάξεις', ακόμη και λάθος πραγματοποιούμενες επιτελούν σε κάποιο βαθμό το σκοπό τους,αξιοποιούν την όποια εφεδρεία σε οξυγόνο,ενώ σε ενδεχόμενα κακή τεχνική θα προκαλέσεις κατάγματα πλευρών (συχνή επιπλοκή,δύσκολα θανατηφόρα)Συνεπώς,με βάση το cost effect μπορείτε να αφήσετε το 'φιλί' στην άκρη (χρησιμοποιήστε το όπου σας είναι απαραίτητο ερωτικά ),αν δεν είστε εκπαιδευμένος και κάντε 'μαλάξεις'
-
Σε γενικες γραμμες, αν ειστε σιγουροι οτι προκειται για ανακοπη ( απουσια αναπνοης - σφυγμου ) καλεστε αμεσα εσεις η καποιος διπλα σας σε βοηθεια (ΕΚΑΒ) και αρχιστε αμεσως 'ΣΥΜΠΙΕΣΕΙΣ' και εμφυσησεις .
Αν μπορειτε να παρακολουθησετε καποια μαθηματα πρωτων βοηθειων..καντε το.
Ειναι ο καλυτερος τροπος για να μαθετε την σωστη διαδικασια.(περισσοτερα μολις βρω λιγο χρονο )
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το πρόβλημα με το 'φιλί' είναι ότι αν το κάνει μη εκπαιδευμένος έχει ελάχιστη πιθανότητα σωστής εφαρμογής άρα και αποτελέσματος.Πολύ σωστά, χρειάζεται εκπαίδευση.
Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει νομικά τον άλλο, να δώσει φιλί ζωής στόμα - με - στόμα, είτε είναι είτε δεν είναι εκπαιδευμένος.Μπορείτε να βρείτε μάσκα μιας χρήσης για τέτοιες περιπτώσεις(αν σας τύχει και δείτε άγνωστο να χρειάζεται εμφυσήσεις) που που είναι σε μορφή 'μπρελόκ' και πωλείται σε καταστήματα ιατρικών συσκευών - ορθοπαιδικής(μάλλον απίθανο στα φαρμακεία), ΑΛΛΑ, πρέπει να ξέρετε με τι ρυθμό/λεπτό και δύναμη δίνουμε εμφυσήσεις σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες (π.χ. δεν αδειάζουμε την χωρητικότητα των πνευμόνων μας στους πενύμονες βρέφους).
@ΤheoRallye: το έχω ακόμα, σταμάτησε να ενοχλεί τόσο πολύ. Βέβαια, αν το ζορίσω ή σε κάποια απότομη κίνηση, μου υπενθυμίζει ότι 'είναι εκεί'. Κάνω ασκήσεις για ενδυνάμωση τακτικά και συνεχόμενες εναλλαγές κρύου - ζεστού. Τελικά εκτός από επικονδυλίτιδα έχω και τενοντίτιδα.
Πλέον προσέχω πως πιάνω - σηκώνω κάτι και το πρόβλημα περιορίζεται. Πριν μερικούς μήνες (που ήταν σε έξαρση) ακόμα και η κίνηση(όχι το βάρος) να σηκώσω το ποτήρι να πιω με ενοχλούσε.Δεν έχω και πολλά περιθώρια να μην ζορίζεται κάποιες φορές -πάντα χωρίς... ζέσταμα, κρύο-, λόγω δουλειάς, οπότε κοιτάω τι και πώς περισσότερο θα προστατευθώ χωρίς περιττές - χαζές κινήσεις και με σωστή γωνία σώματος - 'γραπώματος' του αντιβραχίου (ιδανικό να πιάνεις κάτι με την 'μέσα πλευρά' του χεριού, σαν να κάνεις δικέφαλους, που επίσης βοηθούν το αντιβράχιο οι ώμοι, οι δικέφαλοι και οι τρικέφαλοι, ενώ αν πιάνεις από την 'έξω' πλευρά, το αντιβράχιο είναι 'μόνο του' και κάποια στιγμή παθαίνεις ζημιά, άσχετα από το πόσο δυνατός είσαι -- έχω δει ανθρώπους με πολύ μεγαλύτερη δύναμη με επικονδυλίτιδες και τενοντίτιδες ).
-
Ενας μινι οδηγος(οτι θυμαμαι απο το εργαστηριο.. Παρακαλω να συμπληρωθει ή να διορθωθει )
Κατ'αρχην για να ξεκινησει καποιος ΚΑΡΠΑ πρεπει να ξερει αν ο ανθρωπος χρηζων βοηθειας εχει παθει ανακοπη.. Σε αλλη περιπτωση(εγκεφαλικο κτλ δεν εχει νοημα)
Πως διακρινουμε αν καποιος εχει παθει ανακοπη ή απλα λιποθυμησε απο αλλο λογο?
Αφου ελεγξουμε οτι ο χωρος γυρω μας ειναι ασφαλης πλησιαζουμε το 'θυμα' το χτυπαμε ελαφρα στους ωμους και τον ρωταμε 'εισαι καλα?' Αν ΔΕΝ απαντησει τοποθετουμε το αυτι μας κοντα στο στομα κοιτωντας προς το στερνο και μενουμε εκει για 8''(αυτο δεν το θυμαμαι ακριβως)Ειναι ο χρονος που χρειαζεται για να πει κανεις 'Βλεπω(αν ανεβαινει το στερνο του θυματος) ακουω-αισθανομαι(την αναπνοη του θυματος-αν εχει αναπνοη φυσικα) 5 φορες.
ΑΝ το θυμα ΔΕΝ αναπνεει ζηταμε απο καποιον περαστικο να καλεσει αμεσα το ΕΚΑΒ αναφεροντας πως εχουμε εναν ανθρωπο που δεν ανταποκρινεται και δεν αναπνεει.
........Υ.Γ Τοση ωρα τζαμπα γραφω.. http://www.youtube.com/watch?v=wesB6uWBD1U' target='_blank
Edit: Η ανακοπη ειναι δυσκολη περιπτωση απο μονη της, αλλα αν καποιος δεν ειναι εκπαιδευμενος δεν θα καταφερει κ πολλα πραγματα...
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες