Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το πρόβλημα με το 'φιλί' είναι ότι αν το κάνει μη εκπαιδευμένος έχει ελάχιστη πιθανότητα σωστής εφαρμογής άρα και αποτελέσματος.
Πολύ σωστά, χρειάζεται εκπαίδευση.
Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει νομικά τον άλλο, να δώσει φιλί ζωής στόμα - με - στόμα, είτε είναι είτε δεν είναι εκπαιδευμένος.
Μπορείτε να βρείτε μάσκα μιας χρήσης για τέτοιες περιπτώσεις(αν σας τύχει και δείτε άγνωστο να χρειάζεται εμφυσήσεις) που που είναι σε μορφή 'μπρελόκ' και πωλείται σε καταστήματα ιατρικών συσκευών - ορθοπαιδικής(μάλλον απίθανο στα φαρμακεία), ΑΛΛΑ, πρέπει να ξέρετε με τι ρυθμό/λεπτό και δύναμη δίνουμε εμφυσήσεις σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες (π.χ. δεν αδειάζουμε την χωρητικότητα των πνευμόνων μας στους πενύμονες βρέφους).
@ΤheoRallye: το έχω ακόμα, σταμάτησε να ενοχλεί τόσο πολύ. Βέβαια, αν το ζορίσω ή σε κάποια απότομη κίνηση, μου υπενθυμίζει ότι 'είναι εκεί'. Κάνω ασκήσεις για ενδυνάμωση τακτικά και συνεχόμενες εναλλαγές κρύου - ζεστού. Τελικά εκτός από επικονδυλίτιδα έχω και τενοντίτιδα.
Πλέον προσέχω πως πιάνω - σηκώνω κάτι και το πρόβλημα περιορίζεται. Πριν μερικούς μήνες (που ήταν σε έξαρση) ακόμα και η κίνηση(όχι το βάρος) να σηκώσω το ποτήρι να πιω με ενοχλούσε.
Δεν έχω και πολλά περιθώρια να μην ζορίζεται κάποιες φορές -πάντα χωρίς... ζέσταμα, κρύο-, λόγω δουλειάς, οπότε κοιτάω τι και πώς περισσότερο θα προστατευθώ χωρίς περιττές - χαζές κινήσεις και με σωστή γωνία σώματος - 'γραπώματος' του αντιβραχίου (ιδανικό να πιάνεις κάτι με την 'μέσα πλευρά' του χεριού, σαν να κάνεις δικέφαλους, που επίσης βοηθούν το αντιβράχιο οι ώμοι, οι δικέφαλοι και οι τρικέφαλοι, ενώ αν πιάνεις από την 'έξω' πλευρά, το αντιβράχιο είναι 'μόνο του' και κάποια στιγμή παθαίνεις ζημιά, άσχετα από το πόσο δυνατός είσαι -- έχω δει ανθρώπους με πολύ μεγαλύτερη δύναμη με επικονδυλίτιδες και τενοντίτιδες ).