-
Ο χρήστης carmen έγραψε:
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΡΙΓΜΩΝ ΣΤΟ ΑΜΑΞΩΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΜΑΤΟ IQ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟ ΜΕ ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ Η ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ DRIVE KAI ΣΤΡΙΒΕΙΣ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙΓράφε με μικρά
Μήπως ακους τα πίσω φρένα ;
-
Πιθανόν! Μεγάλο μέρος του θορύβου προέρχεται από πίσω. Άν δεν βαλω χειρόφρενο όχι!! Ακόμη και όταν επιβιβάζεσαι και έχει χειρόφρενο τρίζει, όταν το ασφαλίζεις με Drive όχι... Δύο φορές το πήγα στην Toyota, έβαλαν σιλικόνη στα μπαλακια, το έλεγξαν.. τίποτα. Έπειτα μου είπαν ότι ειναι κατασκευαστικό λάθος επειδή το τιμόνι στρίβει πολυ και πως το κάνου όλα τα IQ. Δεν το έκανε όμως στην αρχή
-
Μετα από 133.500 χλμ δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο....
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μετα από 133.500 χλμ δεν έχω αντιληφθεί κάτι τέτοιο....Μεταφέρω ότι μου είπαν με την ελπίδα να βρώ άκρη
-
Το έψαξα στο internet και βρήκα δύο ανακλήσεις του IQ που αφορούν τα φρένα και έχω τρομοκρατηθεί!!!
-
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω ένα IQ 1.0 CVT του '10 κ έχω πρόβλημα με το κιβώτιο. Ειδικά τον τελευταίο καιρό όταν φεύγω απο το σπίτι που είναι ψιλοανηφορα δεν ξεκινάει με τίποτα. Ούτε στροφές ανεβάζει. Έχω δοκιμάσει κ με Sport κ με B, χωρίς clima, τίποτα. Δεν μου το κάνει συνέχεια, συνήθως το πρωί.
Στην αντιπροσωπεία που πήγα η αντιμετώπιση ήταν περίπου...εξωγήινη,με κοιτούσαν καλά καλά κ δεν μπορούσαν να μου πουν τίποτα πειστικό.Εχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι αντίστοιχο;
-
Συμφορουμίτης είχε το ίδιο πρόβλημα και του άλλαξαν μέχρι και κιβώτιο μέσα στην εγγύηση, χωρίς αποτέλεσμα. Τι έφταιγε τελικά; Βουλωμένος σωλήνας ανακύκλωσης καυσαερίων. Πλέον είναι γνωστό πρόβλημα αλλά όταν το αντιμετώπισε ο φίλος ήταν ίσως το 1ο στην Ελλάδα και έτσι έκαναν μήνες για να το λύσουν. Εδώ θα βρεις περισσότερες λεπτομέρειες: http://toyotaclub.forumup.gr/index.php? ... f488d6a13d Τώρα λύνεται εύκολα πάντως.
-
Ωραία, σε ευχαριστώ πολύ.
Χθες πήγα πάλι σε αντιπροσωπεία Toyota και μου είπαν ότι είναι όντως από τα πρώτα μοντέλα που παρουσίαζαν αυτό το πρόβλημα. Χρειάζεται αλλαγή καταλύτης και προκαταλύτης. Κόστος 1.500 ευρώ...
-
Πως τα πάει από αξιοπιστία; Το σκέφτομαι για μεταχειρισμένο (δεν γίνεται και τίποτα άλλο εξ' άλλου)
Υπάρχει κάτι να προσέξω όταν θα πάω να δω μερικά από κοντά;
Βλέπω υπάρχουν και ελάχιστα 1,33 ... έχει νόημα; (τους κραδασμούς του χιλιάρη του γνωρίζω επειδή έχουμε aygo 2008, στην ευρύτερη οικογένεια)
-
Οι διαστάσεις και το όνομά του έβαζαν ξεκάθαρα στο «κάδρο» το πετυχημένο smart, όμως η ανταπόκριση του κοινού δεν ήταν ανάλογη. Οι πωλήσεις του iQ θα σταματήσουν στα τέλη του έτους, καθώς η Toyota φέρεται αποφασισμένη να βάλει… τίτλους τέλους
σε ένα φιλόδοξο σχέδιο.
ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)
Σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα L’Argus, κυριότερη αιτία για τις χαμηλές πωλήσεις του μήκους 3 m. αυτοκινήτου πόλης είναι η τιμή του. Η ιαπωνική εταιρεία αντιπαραθέτει τον πλούσιο εξοπλισμό του iQ, όμως σε αυτή την κατηγορία τα 13.000+ ευρώ είναι πολλά. Επίσης δεν έπεισε το κοινό το πιο ευρύχωρο εσωτερικό σε σχέση με αυτό του smart, με 3+1 θέσεις.
Το Σεπτέμβριο του 2012 η Toyota είχε παρουσιάσει στο Παρίσι την ηλεκτρική παραλλαγή του iQ, με μοτέρ 68 PS και αυτονομία 85%. Ο κατασκευαστής είχε κάνει ξεκάθαρο ότι το iQ EV θα παρέμενε πρωτότυπο και δεν θα ολοκλήρωνε τη διαδρομή έως τη γραμμή παραγωγής, λόγω της δυσπιστίας του κοινού για τα ηλεκτρικά οχήματα και τους ελάχιστους δημόσιους σταθμούς φόρτισης.
Το νέο Aygo (παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα στη Γενεύη) φαίνεται ότι με το ποιοτικότερο εσωτερικό και τις δυνατότητες εξατομίκευσης θα καλύψει το κενό που αφήνει στη γκάμα της Toyota η παύση παραγωγής του iQ.
http://www.newsauto.gr/telos-epochis-gia-to-toyota-iq/
Για την ιστορία...
-
Καλησπερα σας,τι γνωμη εχετε για το Toyota IQ σαν αυτοκινητο πόλης;Ειναι αξιόπιστο και συνολικά καλυτερο απο τα υπολοιπα της ίδιας κατηγορίας;Ευχαριστω!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εξαιρετικό για την χρήση που φτιάχτηκε, ακριβό και πλέον δυστυχώς μόνο μεταχειρισμένο. Πολύ καλύτερο από το αντίστοιχης χρονολογίας Smart.
-
Τα υπόλοιπα της ίδιας κατηγορίας ήταν βασικά ... μόνο το Smart. Και μια κινεζια σανsmart!!! [emoji16]
Ηταν αξιόπιστη γιαπωνέζικη κατασκευή, ποιοτικοτερο από το Aygo και ευκολοδηγητο.
Όχι το cvt όμως που βγήκε προβληματικό. -
Να προτιμήσω δλδ το IQ παρα το smart η καποια παρόμοια;Ειναι με λιγα χλμ και αρκετα καλη τιμη
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Κοίτα τι γίνεται αρχικά με διαθεσιμότητα και κόστος ανταλλακτικών. Για smart τα παίρνεις και από το περίπτερο
-
Το μεγάλο πρόβλημα με τα smartάκια είναι οι κλέφτες.Είναι τόσο ψηλά στις προτιμήσεις τους που δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο για κάποιον που δεν έχει χώρο στάθμευσης.
Για το IQ έχω αποκομίσει καλές εντυπώσεις από τις ελάχιστες φορές που έχω μπει παλιότερα και από τα σχόλια της κατόχου!
Ρίξε μια ματιά και εδώ , θα βρεις αρκετές πληροφορίες. -
Ο χρήστης Dejan έγραψε:
Να προτιμήσω δλδ το IQ παρα το smart η καποια παρόμοια;Ειναι με λιγα χλμ και αρκετα καλη τιμηΤο δίλλημα είναι Smart or IQ, δεν υπάρχει κάτι άλλο στην κατηγορία.
Έχουν μια μεγάλη και βασική διαφορά (πέρα από όλες τις άλλες), ότι το Smart είναι αυστηρά 2θέσιο (οπότε π.χ. εάν έχεις παιδί μπορεί να μην σου κάνει) ενώ το iQ χωράει και ένα 3ο πίσω αλλά αυτό ακριβώς είναι που κάνει το Smart ακόμα πιο μικρό από το iQ. Οπότε βασικό είναι εάν έχεις προτεραιότητα το μικρότερο δυνατό μέγεθος ή την δυνατότητα να μεταφέρεις πάνω από 2 ανθρώπους.
Επιπλέον, το iQ είναι πολύ καλύτερο στον δρόμο.
-
Επειδή εχω γράψει διάσπαρτα στο forum κάποια πράγματα που αφορούν το iQ θα τα επεξεργαστώ και θα τα γράψω συγκεντρωμένα και εδώ για να μείνουν και να βοηθήσω απο την εμπειρία μου όποιον στο μέλλον θέλει να αποκτήσει κάποιο
-
Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον!
Αν και δεν το πήρα τελικά, ακόμα το σκέφτομαι μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά μου, ειδικά με αυτόματο κιβώτιο. Είναι ό,τι καλύτερο για την πόλη και χωράει και ο μικρός πίσω (σε αντίθεση με το Smart που είναι αυστηρά διθέσιο).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
ειδικά με αυτόματο κιβώτιο.Παλιός συμφορουμιτης το είχε το αυτόματο. Προβληματικό κιβώτιο.
Αν θυμάμαι όλα τα αυτόματα IQ είχαν πρόβλημα μ'αυτο. Ψάξτο λίγο.
Toyota IQ