-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
όπως κ αμάξι που δεν πέφτει το πίσω κάθισμα (το πάντα πρέπει να είναι το μοναδικό αμάξι της αγοράς που δεν πέφτει το πίσω κάθισμα? )Αν σε χαλαει το ιδιο και στη bmw που ειναι option επειδη δηθεν χαλαει την ακαμψια....
-
Ο χρήστης amazing έγραψε:
Μία ερώτηση σε όσους αναφέρονατι συνεχώς στην έλλειψη μπουτόν για το παράθυρο του συνοδηγού από τη μεριά του οδηγού στο Up!.Πόσες φορές έχει χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε?Υ.Γ. Μη με παρεξηγήσετε,και γω το θεωρώ μεγάλη... όπως και τα πίσω παράθυρα στο 5θυρο αλλά το έχω απορία.
πλακα μας κάνεις ??
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
όπως κ αμάξι που δεν πέφτει το πίσω κάθισμα (το πάντα πρέπει να είναι το μοναδικό αμάξι της αγοράς που δεν πέφτει το πίσω κάθισμα? )
Αν σε χαλαει το ιδιο και στη bmw που ειναι option επειδη δηθεν χαλαει την ακαμψια....
έχει πει η bmw αυτό το πράγμα?
το ίδιο με χαλάει, εννοείται. αν κ το παντα έχει μικρότερους χώρους κ εννοείται είναι πιο 'πολυχρηστικό' από το σπορ σεντάν κτλ κτλ
το λέω γιατί έχω ρίξει αρκετες φορές το κάθισμα στο αμάξι που έχω κ μάλιστα κάποιες από αυτές μόνο το ένα μέρος της πλάτης για να κάτσει κ πίσω κάποιος -
Έχω να ρίξω κάθισμα από το καλοκαίρι του 2008. Παράθυρο συνοδηγού ανοίγω σχεδόν κάθε μέρα.
-
Μπορεί να κάνω λάθος αλλά ποιός είπε ότι το πίσω κάθισμα δεν πέφτει στο Panda???
Είχα ακούσει ότι με κάποιο ποσό (σαν έξτρα) γίνεται συρόμενο ώστε να αυξομοιώνει τον χώρο των αποσκευών ή των γονάτων...
Άλλωστε (αν κατάλαβα καλά) αυτό σχολιαζόταν απο την αρχή...δηλαδή ότι δεν σύρεται ώστε να μπορείς να χωρέσεις τα γόνατα ενός με 1,90 ύψος (αν ο οδηγός είναι και αυτός 1,90...) -
Τα πισω καθισματα οντως πεφτουν. Δεν ξερω αν πεφτους ξεχωριστα ή μαζι παρολα αυτα.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Tελικά αξίζει τον κόπο να παρακολουθεί κανείς αυτό το νήμα...
Παρεμπιπτόντως έχω την εντύπωση ότι το Yaris ανήκει στην supermini κατηγορία...To Panda σε ποια ανηκει δηλαδη? B-segment ειναι το Panda, Β-segment ειναι και το Yaris.
Όχι Γρηγόρη...δεν θα το κάνω αυτό...μου αρέσει να παρακολουθώ και όχι να συμμετέχω με αυτόν τον τρόπο...
Εγώ ήξερα ότι το Yaris είναι supermini και το Panda mini...Αν εσύ ξέρεις κάτι άλλο (ή σε βόλεψε για να κάνεις αντικειμενική αναφορά) σε πιστεύω...
Ααα και δεν θα σου ανταπαντήσω, γράψε ό,τι θες...
Άλλωστε εγώ έχω δηλώσει ότι είμαι υποκειμενικός (και ας έχω τεσσάρων Εθνικών σχολών αυτοκίνητα) αντίθετα απο εσάς που δηλώνετε αντικειμενικοί (εγώ δεν έχω πειστεί με τίποτα)...Άραγε είχατε ποτέ Ιταλικό στην νομή και κατοχή σας (εννοώ πληρωμένο!)Δεν σε πιεζει κανεις για τιποτε...Μην ανησυχεις...
My bad, sorry για το μπερδεμα, A-segment ειναι το Panda, Β-segment ειναι το Υaris.
Nα προχωρησουμε στην ουσια της συζητησης?
Ξανα-απαντω ΣΩΣΤΑ λοιπον στην τοποθετηση του GB περι πληροτητας του Panda στην κατηγορια.
Ειναι κατι που ΙΣΧΥΕ, (για την προηγουμενη γενια) μεχρι την ελευση του i10 απο την Hyundai.
Tωρα στα περι 'υποκειμενικοτητας, και κατοχης', τα εχουμε ξαναπει, απλως διαφωνουμε...
Αραγε επειδη εσυ εισαι Ιταλοφιλος, και εχεις στην κατοχη σου Ιταλικα, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ γνωριζες ως προς το Panda, oτι
το πισω αναδιπλουμενο (προσοχη για την μονοκομματη διαταξη, το 40/60 ειναι επισης ΕΞΤΡΑ... )
καθισμα ΕΙΝΑΙ ΕΞΤΡΑ?
Κανει καποια διαφορα το 'πληρωμενο' απο το απληρωτο, οταν εξεταζεις βασικα χαρακτηριστικα του αυτοκινητου?
Αυτα...διαφοροποιουνται?, εξελισσονται?, μεταλλασονται κατα την κατοχη, οχι για να ξερουμε...
Αν θελεις απαντας, μην ζοριζεσαι...@Realzeus
Φιλτατε, εαν ειχες 225λιτρα (προσοχη ο υπολογισμος αφορα ΚΑΙ τον χωρο ρεζερβας, η οποια τελικα ειναι στανταρ... ) αποσκευων, στο προσωπικο σου αυτοκινητο, σε ταξιδι, δεν θα χρειαζοσουν ΠΟΤΕ αναδιπλουμενο πισω καθισμα?
Προσωπικα ειχα αναδιπλουμενο, στο πρωτο μου αυτοκινητο, ενα Ford fiesta L 1.0 του 1983, τι διαολο, σε νεο αυτοκινητο, να το πληρωνεις εξτρα? -
είστε σίγουροι οτι δεν είναι αναδιπλούμενο ή οτι δεν είναι μερικά αναδιπλούμενο
-
Αγαπητέ ΓΚ, πλέον και πορτ μπαγκάζ Smart μου φτάνει. Αλλά δέχομαι ότι δεν φτάνει για πολλούς άλλους. Όπως και να έχει, όποιος χρειάζεται αναδιπλούμενο, φροντίζει να το αποκτήσει. Αν και κρατάω μια επιφύλαξη, γιατί κάποιος ανέφερε πριν (ο tsary νομίζω) ότι το αναδιπλούμενο είναι στάνταρ και το συρόμενο εξτρά.
-
Στο πανω μερος των πισω καθισματων παντως υπαρχουν μοχλουδακια (που τα εχουν τα αμαξια με αναδιπλουμενα καθισματα)...
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Στο πανω μερος των πισω καθισματων παντως υπαρχουν μοχλουδακια (που τα εχουν τα αμαξια με αναδιπλουμενα καθισματα)...λιγικα εννοούν το επιλεκτικά αναδιπλούμενο... αν εννοεί αυτό , τσάμπα το πρηξα@@σμα..
-
Ε ρε κολλημα με τα αναδιπλουμενα καθισματα...
Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Στο πανω μερος των πισω καθισματων παντως υπαρχουν μοχλουδακια (που τα εχουν τα αμαξια με αναδιπλουμενα καθισματα)...
λιγικα εννοούν το επιλεκτικά αναδιπλούμενο... αν εννοεί αυτό , τσάμπα το πρηξα@@σμα..
εγώ κατάλαβα ότι δεν πέφτει καθόλου, όχι ότι δεν είναι διαιρουμενο. αν είναι έτσι πάλι καλά, γιατί πολλοί θα το αγοράσουν χωρίς να δώσουν σημασία κ μετά θα ξενερώνουν (αν δεν πεφτει εννοώ)
κ στο γκραντε πουντο φίλης μου δεν είναι διαιρουμενο, αλλά πέφτει ολοκληρη η πλάτη. μου είχε κανει πολύ κακή εντύπωση όταν το παραγγέλναμε, αφού κ το 1000αρι σουιφτ του 1993 που είχα, είχε στανταρ διαιρουμενη πλάτη στο πίσω κάθισμα.ον τοπικ:
το 5θυρο απ είναι πιο όμορφο από το τρίθυρο!
+
εκδόσεις gt με τον 1000αρι τουρμπο θα έχουν οι σεατ κ η σκοντα τελικά?
@νικος.
ελα, παραδέξου ότι στην bmw δεν πέφτουν για λόγους ακαμψίας
εγώ πάντως κ το ρυθμιζομενο καθισμα-τιμονι/ δερματινο τιμόνι/κρουζ κοντρολ/esp θεωρώ απαραίτητα κ στους κουβάδες πολης (+χειριστήρια παραθύρων κ όχι γυφτιες σα του απ). στην κατηγορία οπότε ή κια ή το τουινγκο θα έπαιρνα
τα άλλα ή δε τα προσφέρουν ή ζητάνε πολλά λεφτά για κουβά πόλης -
πολλά είναι σχετικό...
συνεχίζω να μην μπορώ να καταλάβω την αξία του αυτοκινήτου με το μέτρο... -
Τελικά επικράτησαν οι εχέφρονες, και το Απ ανακυρήχθηκε δικαίως Παγκόσμιο αυτοκίνητο.
http://www.autoblog.com/2012/04/05/volkswagen-up-named-2012-world-car-of-the-year/
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
πολλά είναι σχετικό...
συνεχίζω να μην μπορώ να καταλάβω την αξία του αυτοκινήτου με το μέτρο...γιατί να πάρεις ένα αμάξι πολύ καλό, που 'θυμίζει αμάξι μεγαλύτερης κατηγορίας' κ όχι κατευθειαν το μεγαλύτερης?
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
πολλά είναι σχετικό...
συνεχίζω να μην μπορώ να καταλάβω την αξία του αυτοκινήτου με το μέτρο...γιατί να πάρεις ένα αμάξι πολύ καλό, που 'θυμίζει αμάξι μεγαλύτερης κατηγορίας' κ όχι κατευθειαν το μεγαλύτερης?
γιατι θες να παρκάρει πιο εύκολα, γιατί θες να είναι πιο ελαφρύ να καίει λιγότερο κλπ κλπ
-
Συμφωνα με τα φυλλαδια της FGAH το αναδιπλουμενο πισω καθισμα (κωδικος 965 με 273 υποχρεωτικα) ειναι εξτρα και χρεωνεται με 250ευρω, προσφεροντας παραλληλα 5θεσια εγκριση τυπου, και 3η ζωνη ασφαλειας ...(αυτα τα δυο αποτελουν και τον κωδικο 273 )
Εαν θελεις αναδιπλουμενο πισω καθισμα αλλα και διαιρουμενο κατα 60/40 με τα υπολοιπα που αναφερω παραπανω, (κωδικος 195 με 273 υποχρεωτικα) η τιμη ανερχεται στα 350ευρω. Σημειωτεον το αναδιπλουμενο και διαιρουμενο κατα 60/40 πισω καθισμα ειναι ΣΤΑΝΤΑΡ σε ολες τις εκδοσεις του up!.(πλην του τερμα γυμνου των 60ps οπου απλα ειναι αναδιπλουμενο). Tα ιδια ισχυουν και για το ESP, αλλα και το ρυθμιζομενο καθισμα οδηγου σε υψος (εξτρα στο Panda με χρεωση 100ευρω). Απο την αρχη δηλαδη, το Panda υστερει σε ΣΤΑΝΤΑΡ (και χρησιμο εως αναγκαιο εξοπλισμο για πολλους, αλλα και με βαση του τι προσφερει ο υπολοιπος ανταγωνισμος...) εξοπλισμο αξιας 850ευρω σε σχεση με το up!
Aν προσθεσουμε και τα 1610ευρω διαφορας απο τις αρχικες τιμες του Panda twinair (απο 12,400ευρω το Lounge, το Pop ΔΕΝ εισαγεται με τον Twinair προς το παρον...) και του up! 75ps (εκδοση move up! με εξοπλισμο σαν του Panda Lounge συν τα εξτρα που προανεφερα, κοστους 10,790ευρω), εχουμε συνολικα μια διαφορα υψους 2,460ευρω.
Κατα τα αλλα 'το up! ειναι ακριβο'...Ενω το Panda ειναι τσαμπα...στα 13,250ευρω (χωρις μεταλλικο χρωμα, χωρις ζαντες αλουμινιου, και χωρις συρομενο πισω καθισμα, το οποιο θα διατιθεται απο το καλοκαιρι σε τιμη περιπου στα 200ευρω συμφωνα με τους πωλητες της fiat)Που να σκασουν μυτη και τα Mii/Citigo που φημολογουνται κατα 800ευρω φθηνοτερα. (βαλε και συν δυο πορτες για να ειναι πλεον σωστη η συγκριση, οποτε 400ευρω ακομα φθηνοτερα, χοντρικα, τα 'ψυγειακια', 'τενεκεδες', σε σχεση με το Panda...
P.S Σημειωτεον οτι απο πλευρας προσφορων-εκπτωσεων προσωπικα μου εγινε ακριβως το ιδιο ποσο, και στα δυο αυτοκινητα.
Επισημως κανουν λογο για 500ευρω στην Fiat, ανεπισημως σε αντιπροσωπο της VW ειπωθηκε το ιδιο ποσο.
Η Fiat επισης παρεχει δυνατοτητα μεγαλυτερης εκπτωση εναλλακτικα, υψους 1,300ευρω, ΟΜΩΣ απαιτει 0-15% προκαταβολη (αυτο με την minimum ή καθολου προκαταβολη το αναφερω με επιφυλαξη, δεν το θυμαμαι σιγουρα, το αυξημενο επιτοκιο ομως ισχυει) και εξοφληση με αρκετα πιο υψηλο επιτοκιο, υψους 7,85%, κατι που αυτοματως καθιστα ανουσια την περαιτερω εκπτωση σε βαθος χρονου, αφου θα ξαναπληρωθει λογω επιτοκιου/πολλων δοσεων, με το παραπανω... -
Αν δεν βαλεις εδω την προσφορα κανενας δεν πιστευει!!!!!!!
-
Το αρκετα πιο υψηλο επιτοκιο τι το κολλησες τωρα;
Για την VW που εχει 8.5% δηλαδη τι να πουμε;
VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii