-
Ο χρήστης After έγραψε:
ginogsm, διορθωσε αν θες το quote του πρωτου μυνηματος αυτης της σελιδας, γιατι δεν τα εγραψα εγω αυταποιο μήνυμα ;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Κάθε λίγους μήνες πάντως πρέπει να επιστρέφουμε και να καταναλωνούμε μερικές σελίδες με τα εξής φλέγοντα θέματα:1- μηχανές vs αυτοκίνητα (διήθηση, προσπέραση, συμβίωση, αγάπη/μίσος)
2- προσπέραση κινούμενοι με 200χλμ παραπάνω από όλους τους άλλους
3- κόψιμο της προσπέρασης των άλλων
4- μέτρηση ελεύθερου χώρου μεταξύ αυτοκινήτων προκειμένου να καθορίσουμε αν το μπάσιμο είναι προσπέραση ή σφήνα
5- ..... (όλο και κάτι θα βρούμε)Δεν βαρεθήκατε ;;;;;;;;;;;
Η επαναληψη ειναι η μητερα της μαθησεως!
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
επειδη δεν γνωριζω ακριβως τι λεει ολος ο κοκ κ δεν εχω το χρονο να ψαξω
Για αυτο στα γραφω, για να μην ψαχνεις εσυ. Οπως στο γραφω το λεει στον ΚΟΚ και πουθενα δεν διαχωριζει σε εντος πολης και εκτος. Αρα ισχυει οτι λεω εγω.
θες να πεις οτι (πιθανο σεναριο).........
Οχι βεβαια, αμα θες να στριψεις αριστερα μπορεις να παραμεινεις αριστερα (καλο θα ειναι να εχεις βγαλει φλας ωστε να το ξερω και εγω ε...) και εγω μπορω να σε προσπερασω απο δεξια. Το λεει επισης ο ΚΟΚ πιο κατω. Εκει σαφως και δεν ισχυει το 'τσακισου κανε ακρη'. Συμφωνουμε . Αυτο δεν ειναι το ιδιο με το 'μπορω να καθομαι σε οποια λωριδα θελω, μεσα στην πολη'. Αυτο ειναι 'μπορω να καθομαι αριστερα ΜΟΝΟ αμα θελω να στριψω, και ΩΦΕΙΛΩ να ειδοποιω με φλας'.
εξαλλου, λεει ο κοκ:
(άρθρο 16)>
Τηρουμένων των διατάξεων της παρ.1, σε οδοστρώματα που ειναι χωρισμένα σε δύο ή περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση με κατά μήκος διαγραμμίσεις, οι οδηγοί οχημάτων υποχρεούνται να οδηγούν αυτά μέσα στα όρια μιας λωρίδας και κατά το δυνατόν στο μέσο αυτής.
δεν σου οριζει αρα ο νομος το σε ποια λωριδα θα κινηθεις
Ναι συμφωνοι, οχι εδω. Εδω αναφερει το λογικο, οτι πρεπει να εισαι στην μεση της λωριδας. Οτι δηλαδη δεν μπορεις να καθεσαι πανω στην διαγραμμιση (ΑΚΟΥΤΕ ΡΕ ΜΗΧΑΝΑΚΗΔΕΣ?)
Σε καποια παραγραφο πιο κατω στο ιδιο αρθρο, λεει και αυτο που σου λεω τοση ωρα. Το οτι δεν αναφερει σε ενα αρθρο του ΚΟΚ κατι, δεν σημαινει οτι δεν το αναφερει πουθενα ή οτι αναιρειται το απο κατω αρθρο (αν και δεν καταλαβαινω με ποια λογικη το 'πρεπει να καθεται στο μεσον της λωριδας' αποκλειει οτι επισης ισχυει το 'πρεπει να καθεται στην δεξιοτερη λωριδα').
Ειδες για να μην εχεις χρονο να ψαχνεις στον ΚΟΚ και τελικα να διαβαζεις μονο οτι σε συμφερει? Αμα πας λιγο πιο κατω θα δεις οτι φυσικα και οριζει ολα αυτα που λεω.
ΞΑΝΑλεω, το οτι στην παραγραφο που παραθετεις δεν λεει κατι, δεν σημαινει οτι δεν το λεει πουθενα...
@vasgti, kouk κλπ κλπ
Μα αυτη ειναι η πλακα, οτι δεν κοιτανε το αυτονοητο (αμα πας να περασεις αναμεσα απο δυο αυτοκινητα που συγκλινουν επειδη στενευει ο δρομος, ΘΑ σε κλεισουν και ΘΑ σε πατησουν και ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΕΣΥ ΧΑΜΕΝΟΣ), αλλα το αν εχουν δικιο ή οχι (που εδω δεν εχουν, αλλα λεμε τωρα).
Γενικα βλεπω εχεις μια ταση να παραθετεις το τι σου φαινεται λογικο, και ακομα χειροτερα να αποριπτεις κατι επειδη σου φαινεται (εσενα) παραλογο. Ειδες που δεν ειναι ετσι οπως σου φαινεται να ειναι, αλλα ετσι οπως λεω εγω οτι ειναι?
Αυτο που λες εσυ περι αριστερης στροφης, ισχυει, εχεις δικιο, αλλα δεν ακυρωνει αυτο το γενικοτερο που λεω εγω.
Kacey,
είναι φανερό πως δεν είσαι νομικός. Μολονότι και εγώ δεν είμαι νομικός, είμαι αρκετά πιο υποψιασμένος πάνω στη νομική και γνωρίζω πως δεν υπάρχει μόνο ένα άρθρο βάσει του οποίου βγαίνουν οι αποφάσεις, αλλά συνδυασμοί περισσοτέρων. Επιπλέον, πέρα από το νόμο, υπάρχει και η ερμηνεία του, αλλιώς δε θα είχαμε ανάγκη ούτε τους δικαστές ούτε τους δικηγόρους. Αυτά γενικά για τους νόμους και τη βεβαιότητα σου.
Επί της ουσίας, έχεις άδικο και θέτεις σε κίνδυνο και τον εαυτό σου και τους γύρω σου.
Διάβασε προσεκτικά το άρθρο 17, παράγραφος 8, κυρίως, για να δεις την περίπτωση της Βουλιαγμένης, 9 και 10.
Για να σε διευκολύνω:- α) Σε μoνόδρoμoυς και oδoύς διπλής κατεύθυνσης, πoυ υπάρχoυν δύo
τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας, κατά κατεύθυνση, μέσα σε κατoικημένες
περιoχές και τρεις εκτός αυτών, διαχωριζόμενες με κατά μήκoς διαγραμμίσεις, επιτρέπεται η κυκλoφoρία σε παράλληλες σειρές (στoίχoυς).
β) Στην περίπτωση αυτή, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνoν εφόσoν δεν
πρoκαλείται κίνδυνoς ή παρακώλυση της κυκλoφoρίας και δίνεται έγκαιρα
πρoειδoπoίηση, σύμφωνα με τo άρθρo 21 παράγραφος 2 τoυ παρόντoς Kώδικα.
γ) Στην περίπτωση που προβλέπεται στο εδάφιο α΄ της παρούσας παραγράφου, ο προβλεπόμενος τρόπος οδήγησης δε θεωρείται ότι αποτελεί προσπέρασμα κατά την έννοια του παρόντος άρθρου. Η διάταξη της περίπτωσης στ΄ της παραγράφου 3 του άρθρου αυτού παραμένει εφαρμόσιμη.
- Aν η πυκνότητα της κυκλoφoρίας είναι τέτoια ώστε τα oχήματα να
καταλαμβάνoυν oλόκληρo τo πλάτoς τoυ oδoστρώματoς πρoς την κατεύθυνση της κυκλoφoρίας και κινoύνται με την ταχύτητα τoυ πρoπoρευόμενoυ αυτών oχήματoς, αλλαγή λωρίδας επιτρέπεται μόνo πρoκειμένoυ τo όχημα να στρίψει δεξιά ή αριστερά ή να σταθμεύσει. - Στις περιπτώσεις κίνησης των oχημάτων σε παράλληλες σειρές (στoίχoυς), oι oδηγoί των βραδυπoρoύντων oχημάτων υπoχρεoύνται να κινoύν αυτά στη δεξιά λωρίδα τoυ oδoστρώματoς.
Επιπλέον δες το άρθρο 5, παράγραφος ζ, που αναφέρεται στην οριζόντια σήμανση. Εκεί θα δεις πως τα βέλη στους δρόμους υποχρεώνουν για έγκαιρη επιλογή οδοστρώματος. Επομένως, η αριστερή που έχει βέλος δεν είναι λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας.
- α) Σε μoνόδρoμoυς και oδoύς διπλής κατεύθυνσης, πoυ υπάρχoυν δύo
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Κάθε λίγους μήνες πάντως πρέπει να επιστρέφουμε και να καταναλωνούμε μερικές σελίδες με τα εξής φλέγοντα θέματα:
1- μηχανές vs αυτοκίνητα (διήθηση, προσπέραση, συμβίωση, αγάπη/μίσος)
2- προσπέραση κινούμενοι με 200χλμ παραπάνω από όλους τους άλλους
3- κόψιμο της προσπέρασης των άλλων
4- μέτρηση ελεύθερου χώρου μεταξύ αυτοκινήτων προκειμένου να καθορίσουμε αν το μπάσιμο είναι προσπέραση ή σφήνα
5- ..... (όλο και κάτι θα βρούμε)Δεν βαρεθήκατε ;;;;;;;;;;;
Η επαναληψη ειναι η μητερα της μαθησεως!
κι εμείς τα ορφανά της...
-
Ζωον.Εγω.
Παρκαρω για μονολεπτη σταση,κοιταω απο τον αριστερο καθρεπτη μου και βλεπω να ερχεται ενα μηχανακι.Εξακολουθω να κοιτω,τον χανω και ...ανοιγω τη πορτα.Ο καψερος εχασε τη μηλια του οταν ειδε να ανοιγει μια πορτα αυτοκινητου στο μισο μετρο μπροστα του.Ευτυχως με ενα φιδισιο ελιγμο την απεφυγε.
Αν σηκωνα τα ματια απο τον καθρεπτη και εβλεπα εξω θα τον εβλεπα αλλα ειπαμε. Ζωον.Η αμεση παραδοχη εκ μερους μου της ζεμπεκιας, του επανεφερε τη μιλια,κατι μουρμουρησε (μαλλον με στολισε ) και εφυγε.
-
8β συμφωνουμε. Δεν ειπα σε κανεναν να κανει ακρη αμα ειναι να πεσει πανω σε καποιον αλλο ή αν πρεπει να τσακιστει στα φρενα.
9 επισης συμφωνουμε. Αμα εχει κινηση, παμε ολοι τρενακι και οποιος θελει να κανουν ολοι στην αριστερη ακρη για να του την ανοιξουνβ να περασει, ειναι μαλακας.
10 Επισης συμφωνουμε. Οι αργοι δεξια.
8α & 8γ συμφωνουμε στο οτι το προσπερασμα απο δεξια ΔΕΝ ειναι παρανομο, αλλα ειναι κυκλοφορια σε στοιχους.
Αν μου τα λες για να με πεισεις οτι το 'μπορουν να κυκλοφορπυν σε παραλληλους στοιχους' σημαινει οτι μπορουν να καθονται στην αριστερη σε μια αδεια Βουλιαγμενης, τοτε
α) δεν με πειθεις και δεν θα συμφωνησει κανεις μαζι σου (εκτος απο τον skye βεβαια).
β) μου λες οτι μπορω να σας περναω με οσα απο δεξια? Ωραια λοιπον, αυτο θα κανω. Οποιος πστς βρεθει στον δρομο και μου πει οτι το προσπερασμα απο δεξια ειναι παρανομο, θα του σπασω τα μουτρα. Αιντε πια.Κατσε αριστερη αγορι μου οπως νομιζεις οτι εχεις δικαιωμα να κανεις, θα σε διωξω με το ζορι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
θα σε διωξω με το ζορι.Να τα μας πάλι
συμφωνουμε στο οτι το προσπερασμα απο δεξια ΔΕΝ ειναι παρανομο, αλλα ειναι κυκλοφορια σε στοιχους.
Και ξανα-μανά
-
το χειροτερο τις κυκλοφοριας σε στιχους ειναι οτι καποιοι εχουν κατοχυρωσει τον στιχο τους και τον υπερασπιζονται λες και ειναι η παρθενια τις κορης τους. αν π.χ. αργησες να πας στη δεξια για να στριψεις... δεξια (δηλ. δεν πηγες 1km πριν τη στροφη σου) ξεχασε το... δεν σε αφηνει κανενας. λες και θα του στερησεις τα 5m προτεραιοτητας που κερδισε με κοπο. ελεος
-
Προσφωνήσεις του στυλ 'αγόρι μου' καλό θα ήταν να έλειπαν. Ούτε την ηλικία μου γνωρίζεις ούτε πολύ περισσότερο εμένα προσωπικά και σίγουρα δεν είμαι το αγόρι σου. Με μπερδεύεις με άλλον!!!
Δεν είναι κακό να κάνεις λάθος, είναι όμως ανόητο να επιμένεις σ'αυτό. Όταν στην αριστερή βλέπεις βέλος, σε υποχρεώνει να επιλέξεις πορεία εγκαίρως, δεν είναι λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας (άρθρο 5, παράγραφος ζ). Αν συνδυάσεις το 8α με το 8γ συνάγεται πως δεν ισχύει αυτό που επικαλείσαι στο άρθρο 16, γιατί το άρθρο 16 ορίζει τη συμπεριφορά σε προσπέρασμα.
Είναι πάντως σαφές πως υπάρχει διάκριση ανάμεσα στο αστικό οδικό δίκτυο και το επαρχιακό-εθνικό.
Με άλλα λόγια, αν θες με τσαμπουκά να κινείσαι και να σου έχουν μια λωρίδα στη Βουλιαγμένης ανοιχτή, πες το καθαρά. Μην επικαλείσαι, όμως, τον Κ.Ο.Κ. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ε καλά δεν επιμένω τότε.
Απλά είπα ν'ανάψουν λίγο τα αίματα και να γελάσουμε.
Το λέον είναι μαύρο με άσπρες ζάντες.
Εγω πονταρω στον Νασο (χωρις να ειμαι 100% μαζι του σε αυτο που λεει) απλα θα βρει χωρο να κανει σφηνα αριστερα...μη ρωτατε το πως απλα θα βρει!
Ρε Στέλιο...
Δηλαδή ο κακομοίρης που θα δει από το πουθενά να χώνεται ένα Λεόν μπροστά του με κάμποσα ξύνοντας σχεδόν προφυλακτήρες δε μετράει?
Ή αν ο ίδιος κακομοίρης πάνω στη σαστιμάρα του και τον πανικό του δημιουργήσει ατύχημα δε μετράει?
Ποιος θα έχει δημιουργήσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το ατύχημα, ο 'τυχαίος εποχούμενος' που είδε τον χάρο κατάματα να του κλείνει το μάτι ή ο nasos που θα μπει απροειδοποίητα μπροστά του, επειδή έτσι?
Δεν με νοιαζει αρκει να παρω τα € μου απο το στοιχημα που θα εχω κερδισει!
-
Ο χρήστης agpr έγραψε:
Όταν στην αριστερή βλέπεις βέλος, σε υποχρεώνει να επιλέξεις πορεία εγκαίρως, δεν είναι λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας (άρθρο 5, παράγραφος ζ).Μπαρδόν δηλαδή, αλλά εκτός από σένα ποιός άλλος ανέφερε την περίπτωση που υπάρχει βέλος;
Και σίγουρα βέλος δεν υπάρχει 2-3χλμ πριν την έξοδο, ούτε για παράδειγμα στη βάση του Ελληνικού έχει βέλος για να πας αριστερά στην Αλίμου.
Είναι νομίζω προφανές πως κανείς δεν αναφέρεται σ'αυτή την περίπτωση.
-
Ο χρήστης agpr έγραψε:
Προσφωνήσεις του στυλ 'αγόρι μου' καλό θα ήταν να έλειπαν. Ούτε την ηλικία μου γνωρίζεις ούτε πολύ περισσότερο εμένα προσωπικά και σίγουρα δεν είμαι το αγόρι σου. Με μπερδεύεις με άλλον!!!
Δεν είναι κακό να κάνεις λάθος, είναι όμως ανόητο να επιμένεις σ'αυτό. Όταν στην αριστερή βλέπεις βέλος, σε υποχρεώνει να επιλέξεις πορεία εγκαίρως, δεν είναι λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας (άρθρο 5, παράγραφος ζ). Αν συνδυάσεις το 8α με το 8γ συνάγεται πως δεν ισχύει αυτό που επικαλείσαι στο άρθρο 16, γιατί το άρθρο 16 ορίζει τη συμπεριφορά σε προσπέρασμα.
Είναι πάντως σαφές πως υπάρχει διάκριση ανάμεσα στο αστικό οδικό δίκτυο και το επαρχιακό-εθνικό.
Με άλλα λόγια, αν θες με τσαμπουκά να κινείσαι και να σου έχουν μια λωρίδα στη Βουλιαγμένης ανοιχτή, πες το καθαρά. Μην επικαλείσαι, όμως, τον Κ.Ο.Κ.Αν καταλαβες αυτο, τοτε τσαμπα συζηταμε. Δεν θελω αυτο. Εγω μιλαω για αυτον που καθεται στην αριστερη επειδη πηγαινει με 10-20 χαω πιο γρηγορα απο τους μεσαιους, οι οποιοι μεσαιοι ειναι ενα αυτοκινητο ανα 100+ μετρα. Αυτος που δεν ξεκολλαει απο την αριστερη επειδη σε 30 δευτερολεπτα ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ξαναπερασει ΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠΟΙΟΝ στην μεσαια.
ΑΥΤΟΣ πρεπει να καθεται στην μεσαια και να μπαινοβγαινει, ή ας μεινει στην αριστερη αλλα αμα ερθω εγω απο πισω και θελω να παω ακομα πιο γρηγορα, να διακοψει το προσπερασμα του, να μπει στην μεσαια ακομα και αν χρειαστει να φρεναρει και μετα να ξαναβγει για να συνεχισει, αφου θα εχω φυγει.
Οπως επισης σου ειπα και πριν αλλα και πιο πριν σε αλλους, οτι αμα ειναι στην αριστερη επειδη θελει να στριψει, τοτε καλως. Αμα τα βελη τα εχουν ζωγραφισει απο μισο χιλιομετρο πιο πριν, τοτε θα βρισω αυτον που τα εβαλε εκει. Αμα ομως εχει πιασει την αριστερη μισο χιλιομετρο πριν επειδη ΚΑΑΑΑΑΑΑΠΟΤΕ θα στριψει και τα βελη ειναι 50 μετρα απο το φαναρι, τοτε θα βρισω τον ιδιο.
Και για πες μου αφου κανω λαθος:
α) το 'ΜΠΟΡΕΙ να ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ το προσπερασμα ΜΟΝΟ ΕΦ'ΟΣΟΝ ΔΕΝ ΔΥΣΧΕΡΑΙΝΕΙ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΑΧΥΤΕΡΟΥΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ', που στο διαολο εχει εφαρμογη
β) που ΑΚΡΙΒΩΣ γραφει οτι το παραπανω δεν ισχυει για μεσα στην πολη. Δειξε μου που κανει αυτη την διακριση, που ειναι και 'σαφης' κιολας.
Την ανεφερε και ο skye υποθετωντας οτι εννοω οτι δεν μπορεις να στριβεις αριστερα...
ασ΄τους μωρε, εγω ρωταω κατι ξεκαθαρο και ο καθενας γραφει οτι παπαρια θελει. Αμα μου απαντησει καποιος 'ΕΚΕΙ γραφει το ΤΑΔΕ', τοτε ισως να μιλησουμε. Εκτος αν πραγματικα εννοειται οτι το 'μπορουν να κυκλοφορουν σε στοιχους' σημαινει οτι 'μπορουν να καθονται στην αριστερη ενω οι αλλες δυο ειναι αδειες', οποτε δεν εχουμε να συζητησουμε τιποτα.
Ετσι κι αλλιως, σε λιγο καιρο θα τα εχουμε ~400 τα Nm, οποτε οποιος δεν θελει να κανει δεξια θα ξεφορτωνεται αλλιως.
-
Δε ζω στην Αθήνα, αλλά η Βουλιαγμένης δεν είναι γεμάτη βέλη; 'Συμφορουμίτης' την ανέφερε ως παράδειγμα που η αριστερή δεν είναι ταχείας κυκλοφορίας.
Kacey,
προηγουμένως στηριζόσουν στον Κ.Ο.Κ. και έλεγες πως επιβάλλεται να...
Τώρα λες κάτι διαφορετικό, πως επιθυμείς οι άλλοι να...
Στις ερωτήσεις σου,
α)έχει προφανώς εφαρμογή στις υπόλοιπες περιπτώσεις. Στο επαρχιακό δίκτυο με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, στο εθνικό με δύο κλπ.
β)στο άρθρο 17 και παράγραφο 8 'εντός κατοικημένης περιοχής'. Διάβασε αυτή την παράγραφο και θα καταλάβεις γιατί η αριστερή στην πόλη δεν είναι λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, αλλά λωρίδα κίνησης.'Ξεφορτώσου' τους άλλους με όποιο τρόπο μπορείς (ή νομίζεις πως μπορείς), αλλά μη βαφτίζεις τη δική σου αντικοινωνική συμπεριφορά Κ.Ο.Κ. Το χαβαλέ σου και το κομμάτι σου κάνεις, μην προσπαθείς να μας πείσεις πως είσαι και νόμιμος.
-
Πριν 3 χρόνια οι Ολυμπιακοί Άγωνες είχαν και τα θετικά τους. Σε ώρες που δεν ίσχυαν οι ολυμπιακές λωρίδες, αν είχατε παρατηρήσει δεν έμπαιναν οι αργόσχολοι σε αυτές και πήγαινες αέρα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
@ After
Οπως εχουμε ξαναπει, δεν ειπε κανεις να μην περνατε αναμεσα απο αυτοκινητα. Απλως να καταλαβαιτε οτι δεν ειναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ σας, αλλα ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ μας προς τα εσας.
αρα με την ιδια λογικη ουτε σενα ειναι δικαιωμα σου αν ειμαι αριστερη πηγαινοντας ακριβως με το οριο και εσυ θες να πας πιο γρηγορα (= απαγορευεται!) και αναβοσβηνεις φωτα κλπ. ΔΕΝ ειναι δικαιωμα σου, ΑΜΑ γουσταρω σ'αφηνω.
δεν ειπε κανεις να μην πας πιο γρηγορα, αλλα ειναι παραχωρηση μου (αμα γουσταρω φυσικα)...Βασικά , δεν είναι έτσι. Ο νόμος δεν λέει ότι επιτρέπεται η διήθηση ( άρα κατ' αρχήν απαγορεύεται )
ειπα εγω το αντιθετο;
απαγορευεται η διηθηση, ΑΛΛΑ αλλο τοσο απαγορευεται και το να πηγαινεις πανω απο το οριο (αλλα και χιλια δυο αλλα πραγματα που οι περισσοτεροι απο εμας κανουμε αν κ παρανομα, γιατι ειναι θεμα κοινης λογικης)
λυπαμαι αλλα αν δεν το καταλαβαινεις αυτο, δεν μπορω να το κανω πιο λιανα και η ολη κουβεντα φτανει σε αδιεξοδο οποτε καλυτερα να την τερματισουμε κ ο καθενας να μεινει με τα συμπερασματα τουTo υπάρχουν πράγματα που απαγορεύονται από το νόμο αλλά γίνονται είναι σαφές και δυστυχώς δεδομένο. Το ζήτημα είναι ότι δεν έχουν όλα την ίδια βαρύτητα. Και βέβαια όταν τρέχω και θέλω να σε προσπεράσω ( όπως έχω το δικαίωμα ανεξάρτητα από το εάν παρανομώ ή όχι , δεν θα το κρίνεις εσύ ) έχω το δικαίωμα να το κάνω και με τον ίδιο τρόπο έχω το δικαίωμα να κάνω την διήθηση. Η διαφορά είναι ότι δεν υποχρεώνει κανέναν ο νόμος , εκτός της διάταξης που αναφέρει ότι ο οδηγός οποιουδήποτε οχήματος οφείλει εάν είναι αυτό δυνατόν να αποφεύγει ατύχημα , να με διευκολύνει να κάνω διήθηση. Ενώ στο προσπέρασμα οφείλεις ακόμη και εάν παρανομώ να με διευκολύνεις εφ' όσον βέβαια δεν κάνω σφήνες ή άλλες βλακείες.
Άκυρο επιχείρημα και ακόμη ακυρότερη η σύγκριση δεδομένου ότι αναφέρεται ξεκάθαρα ότι την αριστερή δεν μπορείς να την καταλαμβάνεις ακόμη και εάν πηγαίνεις με το όριο και ειδικότερα απαγορεύεται να μην επιτρέπεις να σε προσπεράσουν.
ΔΕΝ αναφερει ξεκαθαρα κατι τετοιο για δρομους μεσα στην πολη, παρα μονο σε ΕΟ. νομικα λοιπον, ο καθενας ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απ'το αν ειναι μη πρακτικο εως κ ανηθικο) να πηγαινει στην αριστερη λωριδα της λ. βουλιαγμενης με οσο λεει το οριο. θυμησου επισης οτι κατι τετοιο πολλες φορες ειναι και πρακτικως επιθυμητο, πχ οταν ετοιμαζεσαι να στριψεις αριστερα.
Δεν νομίζω ότι σου έχει γκρινιάξει κανείς γιατί φρενάρεις στην Βουλιαγμένης όταν σε 10 μέτρα θα στρίψεις. Δεν νομίζω επίσης ότι σου έχει γκρινιάξει κανείς γιατί πήγες με 70 στην Βουλιαγμένης στις 2 το μεσημέρι. Θα έχει δίκιο να σου γκρινιάξει όταν δεν βρίσκεσαι στην δεξιότερη λωρίδα που η πορεία σου σου επιτρέπει να κινηθείς και επιπλέον δεν διευκολύνεις έναν που θέλει ( με νόμιμη ή παράνομη ) ταχύτητα να σε προσπεράσει. Ειδικά στην Βουλιαγμένης και την Συγγρού , όταν παύει να υπάρχει νησίδα στην μέση το όριο μειώνεται με βάση τις διατάξεις περί κίνησης σε κατοικημένες περιοχές σε δρόμο μονής κατεύθυνσης.
Γενικά διαφωνώ με το ύφος στη δημοσίευση αλλά και με τα περισσότερα από αυτά που λες. Ειδικά όμως το θέμα της διήθησης αφενώς μεν καλλίτερα να μην εφαρμοστεί αφετέρου δε , εάν εφαρμοστεί τότε είμαι σίγουρος ότι αρχικά θα έχουμε εκατόμβες θυμάτων και αργότερα άπειρες προσφυγές οδηγών που είτε θα ζητούν κατάργηση του μέτρου είτε θα οδηγούν τον παραλογισμό πιο μακριά , ζητώντας κατάργηση των λωρίδων , προκειμένου να μην γίνονται οι ΙΧηδες είτε έτσι είτε αλλιώς κινητοί δολοφόνοι και επιπλέον να επιτραπεί η διήθηση των ΙΧ στα φορτηγά κοκ.
νομιζω οτι δεν εχεις καταλαβει τιποτα απο την κουβεντα που εχουμε κανει με τον kacey κλπ. απολυτως. οταν μιλουμε για διηθηση εννοουμε σταματημενα αυτοκινητα - περναω αναμεσα. απο την αλλη η σιγουρια σου για εκατομβες θυματων σε περιπτωση που νομιμοποιηθει κατι που στην πραξη γινεται ετσι κ αλλιως απο το 99+% των μοτοσυκλετιστων δεν στεκεται πουθενα. σιγουρα θα πρεπει να την δικαιολογησεις (ή εστω να προσπαθησεις), αν περιμενεις να σε παρει οποιοσδηποτε στα σοβαρα για τουτη σου την εικασια.
**τελος, αν δεν σου αρεσει το υφος μου, να φας σκετες πατατες **Ειδικά για το τονισμένο σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε περίπτωση να φάω και το ύφος σου.
Σε ότι αφορά τις εκατόμβες , σκέψου μόνο το χάος που θα γίνει , κυρίως λόγω έλλειψης παιδείας αλλά και άλλων παραγόντων εάν επιτραπεί. Τώρα που απαγορεύεται η διήθηση γίνονται δεκάδες ατυχήματα που παλεύεις για χρόνια να βρεις το δίκαιό σου ανεξάρτητα από το εάν είσαι σε αυτοκίνητο ή μηχανή. Ο AFTER έλεγε για την περίπτωση που έπεσε σε ταξί από πίσω και αριστερά εάν δεν απατώμαι και τελικά αποζημιώνεται που κατ' εμέ ξεφεύγει από τα όρια της λογικής. Φαντάσου λοιπόν τι θα γίνει εάν επιτρέπεται η διήθηση. Υπό ποίες συνθήκες θα είναι αποδεκτή ως κίνηση ; Με 100 χάω στην ΕΟ ; Με 40 ανάμεσα από τα οχήματα στην Θησέως ; Και πως θα το αποδείξεις ; Ποιος θα εκμεταλλευτεί το όποιο νομικό πλαίσιο ( και πόσο σαφές θα είναι αυτό και πως θα ερμηνεύεται στα δικαστήρια ) ; Πόσο περισσότερο θα τσαμπουκαλευτούν αυτοί που τώρα μαζεύουν την μαγκιά τους κάπως λόγω του γεγονότος ότι σε κάθε - σχεδόν - περίπτωση θα φταίνε ; Ούτως ή άλλως και φόνοι - εκτός από διηθήσεις - γίνονται. Προτείνω να τους νομιμοποιήσουμε και αυτούς.
Η διήθηση δεν είναι εύκολο να γίνει αντιληπτή και ειδικά σε συνθήκες κίνησης στην πόλη είναι πολύ επικίνδυνη.
η οδηγηση μηχανης στην πολη ειναι εξορισμου επικινδυνη, και προφανως δεν θα μπορουσε να μην ειναι και η διηθηση. απο την αλλη, δεν γνωριζω τι ειναι πιο επικινδυνο για μενα οταν ειμαι με το αυτοκινητο: ενας πυροβολημενος - ινδιανος - καμικαζι που χωνεται παντου με το μηχανακι του, ή ενας που περναει διπλα μου με ταχυτητα διπλασια του οριου που οριζει ο νομος.
Άρα αντί να συμμαζέψουμε λίγο τα ασυμμάζευτα προτείνεις να τα κάνουμε εντελώς μπουρδέλο νομιμοποιώντας μία κίνηση που είναι εξ ορισμού επικίνδυνη έως αντικοινωνική ( ανά περίπτωση ). Όντως έχουμε άλλο σκεπτικό.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τι προσπερασμα απο δεξια, αυτα δεν ειναι τιποτα. Σημερα,μπροστα μου:Δρομος που στενευει. Δυο αυτοκινητα διπλα διπλα, προσπαθουν και οι δυο να παρουν την θεση του αλλου, δηλαδη πλησιαζουν μεταξυ τους οπως ο δρομος στενευει μεχρι που ενας απο τους δυο θα αναγκαστει να κοψει για να περασει ο αλλος μπροστα του. Επισης το οτι στενευε ο δρομος φαινεται απο 500 μετρα πριν και ειναι προφανες σε οποιον εχει φτασει στο σημειο.
τι καραγκιοζιλίκι και αυτό. Αφού φαίνεται ο δρόμος , συνήθως έχει και διαγράμμιση τι φοβούνται ρε γαμώτο. Μη τους πάρει ο άλλος την πρωτιά ;
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Και την οδηγαω πολυ συχνα την Βουλιαγμενης. Θεωρω οτι μπορεις να καθεσαι στην μεσαια και οταν φτανεις το φαναρι, με φλασακι να βγεις αριστερα και μετα αριστεροτερα στην λωριδα που στριβει. Οχι 50 μετρα πριν με την ψυση στο στομα, αλλα ουτε και 500...
δεν ειναι απολυτο, εξαρταται απο την κινηση και τις ωρες.
ειναι φορες που μπορεις να εισαι στη δεξια ή στη μεσσαια (συνηθως ειμαι στη μεσσαια γιατι η δεξια ειναι τιγκα σε λεωφορεια, ταξι που σταματουν συνεχεια οπου κατσει και σε σαπια παπακια δεκαετιας 70 που πανε με 30 και ή αναγκαζεσαι να σταματας πισω τους ή να χωνεσαι στη μεσσαια κ κατι τετοιο στην κινηση ειναι σπαστικο για τους αλλους )
ειναι ομως καποιες αλλες φορες (μεσημερια συνηθως) που η κινηση ειναι τετοια που απλα σε οποια λωριδα κ να βρισκεσαι μποτιλιαρεις, κ μαλλον αναγκαστικα μενεις εκει μεχρι το τελος.
επισης, εχω παρατηρησει οτι πολλες φορες σε τεζα κινηση (δλδ που δεν υπαρχει ροη) η καλυτερη λωριδα ειναι η τερμα δεξια στην ελλαδα (η οποια βεβαια προχωραει 3 μετρα το λεπτο αντι για 1 αλλα λεμε..)ασ΄τους μωρε, εγω ρωταω κατι ξεκαθαρο και ο καθενας γραφει οτι παπαρια θελει.
ευχαριστω kc..
κατ'εμε παντως, αυτος που δεν καταλαβε τι πολυ ξεκαθαρο ειπα κ λεει παπαριες εισαι εσυ, καθως συνεχιζεις να αγνοεις (ενω το καταλαβαινεις!) το νοημα οσων εγραψα και κολλας μονο σε λεπτομεριες, και οχι μονον αυτο, αλλα παραθετεις και τα γραφομενα μου αλλαζοντας τους το νοημα κ δειχνοντας τα σαν εγω να τα ενστερνιζομαι (πχ κατασκηνωση στην αριστερη) επειδη απλως τα εφερα σαν παραδειγμα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Οχι βεβαια, αμα θες να στριψεις αριστερα μπορεις να παραμεινεις αριστερα (καλο θα ειναι να εχεις βγαλει φλας ωστε να το ξερω και εγω ε...) και εγω μπορω να σε προσπερασω απο δεξια. Το λεει επισης ο ΚΟΚ πιο κατω. Εκει σαφως και δεν ισχυει το 'τσακισου κανε ακρη'. Συμφωνουμε
*χμ... αρα στη λ.βουλιαγμενης (ξανα, τυχαια την αναφερω απλα επειδη την εχουμε παρει σαν παραδειγμα) που εχει συνεχεια φαναρια για αριστερη στροφη, πρακτικα (και συμφωνα με το νομο απ'οτι λες εσυ δλδ, εγω δεν γνωριζω) μπορεις να εισαι σχεδον συνεχεια αριστερα με προθεση να στριψεις.
αρα το επιχειρημα μου ηταν σωστο ακομα κ ετσι να το δεις
***συνεχεια, απο τον ΑΒ/ελληνικο εως τουλαχιστον και τη βουτα (saab, seat κλπ) για να ξερουμε για που μιλαμε
κατα τ'αλλα αυτο το κομματι (που ηταν κ το συμπερασμα σ'αυτα που ηθελα να πω) δεν το σχολιασες
κ τεσπα το εφερα ετσι κ αλλιως σαν παραδειγμα αυτο με την αριστερη, στο οτι ολοι παρανομουμε καπου στον κοκ κ οτι ειναι τελειως υποκριτικο να λεμε για παρανομιες των αλλων. δεχομαι την κριτικη σε κατι ανηθικο ή ζωωδες ή ηλιθιο που εκανε καποιος, αλλα οχι μονο κ μονο επειδη ειναι παρανομο.
ελπιζω να καταλαβαινομαστε τωραΓια το τονισμένο....Θα στρίβεις σε κάθε φανάρι που στρίβει αριστερά ;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ειμαι εγω στη λ.βουλιαγμενης. πριν την αλιμου, ετοιμαζομαι να στριψω αριστερα. προφανως κινουμαι προς την αριστερη λωριδα για να στριψω στην πορεια αριστερα στην αλιμου. ερχεσαι εσυ πριν το φαναρι με μεγαλυτερη ταχυτητα, καθως συνεχιζεις ευθεια. σε εμποδιζω. αρα, συμφωνα με το νομο που λες οτι τον γνωριζεις, ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ να κανω στην ακρη για να περασεις και αρα να μην στριψω αριστερα
Δεν λέει κανείς κάτι τέτοιο, αλλά για το καθημερινό φαινόμενο να θες να στρίψεις αριστερά στην Αλίμου και να έχεις πιάσει την αριστερή από τη Δάφνη ή το Ελληνικό, αναλόγως από που έρχεσαι, και να σέρνεσαι.
μωρε βλακεια ειναι, απλα αυτο που θελω να επισημανω (τουλαχιστον απο εκει ξεκινησε η κουβεντα) ειναι οτι ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ δεν σημαινει οτι ειναι και το ηθικο/λογικο/πρακτικα εφαρμοσιμο κοκ
Στην προκειμένη περίπτωση , όπως λέμε εδώ και καμιά δεκαριά σελίδες , δεν είναι νόμιμο. νόμιμο είναι να θες να στρίψεις αριστερά και 500 - 600 μέτρα πριν το φανάρι να πάρεις την κατάλληλη θέση στο οδόστρωμα.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Ζωον.Εγω.
Παρκαρω για μονολεπτη σταση,κοιταω απο τον αριστερο καθρεπτη μου και βλεπω να ερχεται ενα μηχανακι.Εξακολουθω να κοιτω,τον χανω και ...ανοιγω τη πορτα.Ο καψερος εχασε τη μηλια του οταν ειδε να ανοιγει μια πορτα αυτοκινητου στο μισο μετρο μπροστα του.Ευτυχως με ενα φιδισιο ελιγμο την απεφυγε.
Αν σηκωνα τα ματια απο τον καθρεπτη και εβλεπα εξω θα τον εβλεπα αλλα ειπαμε. Ζωον.Η αμεση παραδοχη εκ μερους μου της ζεμπεκιας, του επανεφερε τη μιλια,κατι μουρμουρησε (μαλλον με στολισε ) και εφυγε.
Πρέπει να προσέχουμε περισσότερο. Θα σκοτωνόταν ο άνθρωπος.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#8]