-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Άτσα, ζώο με οικολογικές ευαισθησίες.Μπα, θα το πήρε να το δείξει στη γυναίκα του σχολιάζοντας τι αναιδείς άνθρωποι κυκλοφορούν ανάμεσά τους
Φυσικά θα ξεχάσει να αναφέρει τη δικιά του ζωώδη συμπεριφορά, του ότι δηλαδή με τη συμπεριφορά του πρακτικά παρεμπόδιζε την κυκλοφορία. Στ' @@ του προφανώς όμως... ούτε αλάρμ δεν είχε ανάψει, απλά το είχε πετάξει στη μέση του δρόμου το μπρίκι του -
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Από αυτό ετοιμάστε μια χιλλιάδα μόνο για το parking στη Δουκ Πλακεντίας... Εκεί είναι να πάει κάποιος με κάμερα και να γεμίσει 100 σελίδες στο Ζώα Ζώα Ζώα...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ε το να παρκάρει κάποιος και να κλείσει τη μία λωρίδα σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης πρώτη φορά το είδα.πρώτη φορά;;; Πάρα πολύ περίεργο μου φαίνεται.
Συναντάω τέτοια ζώα κάθε μέρα από Νέα Σμύρνη προς Πανεπιστημιούπολη και πίσω!
-
Κλασικά στη Λαγουμιτζή από Ρουμπέση, πίσω από το ΙΚΑ Ν. Κόσμου που έχει την Εθνική τράπεζα. Διπλός δρόμος για 50 μέτρα που καταλήγει σε κάτι-σαν πλατεία. Μόνιμα διπλοπαρκαρισμένοι έξω από την Εθνική τράπεζα (μου φαίνεται έχει και στάση λεωφορείου εκεί) αλλά και από την άλλη αρκετές φορές - έχει χρειαστεί να περιμένω και 5λεπτο για να σταματήσει η ροή των απέναντι. Φυσικά όποτε είναι κάποιος μέσα σε διπλοπαρκαρισμένο ακούει τα καντήλια του.
-
Εθνάρχου Μακαρίου από Βουλιαγμένης δεξιά προς Αγ. Δημήτριο. Διπλός δρόμος που δε χωράει παρκαρισμένα, συνολικά χωράνε 2μιση αυτοκίνητα άρα με το που παρκάρει κάποιος υπάρχει πρόβλημα. Επίσης δρόμος λεωφορείου. Στάνταρ παρκαρισμένα στο ζαχαροπλαστείο του Τζιβελέκα (μην παρκάρουν σε κανένα στενό εκεί γύρω και περπατήσουν), πιο πριν ένα μηχανάκι από delivery πιτσαρίας που το αφήνει στο δρόμο, και γενικά όπου τύχει (πρακτορεία, φαρμακεία, μαγαζιά). Χάσιμο χρόνου και σταμάτα-ξεκίνα για χάρη 5 ζώων
-
Ακροπόλεως στη Δάφνη. Και πάλι διπλός-στενός. Και πάλι δρόμος που περνάει λεωφορείο. Και πάλι παρκαρισμένοι σχεδόν πάντα έξω από πρακτορείο, έξω από φαρμακείο, έξω από συνεργείο, και το bonus: αμέσως μετά από ελαφρά δεξιά κατηφορική στροφή, κρύβοντας την ορατότητα για το άλλο ρεύμα. Εκεί επίσης έχει και καπάκι υπονόμου που έχει υποχωρήσει και σε αναγκάζει να πέσεις μέσα.
-
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μαζί με το αυτοκόλλητο δώρο το κοντάρι ώστε να τεντώνετε το χέρι από το παράθυρο και να το κολλάτε στο προπορευόμενο όχημα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μπορεις να απαντησεις για να καταλαβουμε με τι σοι ανεκδοτο εχουμε να κανουμε, ή να συνεχισεις να κανεις τον κινεζο και ναΑπάντησες μόνος σου...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Kacey,
έχεις απίστευτο πρόβλημα. Στήριζες τη θέση σου στον Κ.Ο.Κ. και ζητούσες άρθρα. Στα παρέθεσα και τώρα δε γουστάρεις τον Κ.Ο.Κ.. Τι να κάνουμε; Η αριστερή δεν είναι πάντοτε και αποκλειστικά λωρίδα ταχείας, συμβαίνει και να είναι λωρίδα κατεύθυνσης, όπως ακριβώς η μεσαία και η δεξιά. Όχι γιατί το λέω ή το θέλω εγώ, αλλά γιατί έτσι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ.!
Χώνεψε το, η επιθυμία σου δεν είναι νόμος για τους άλλους.εκει εσυ, ακαθεκτος...Παρεθεσες αρθρα? Και εγω μπορω να σου παραθεσω στοιχεια για την ερωτικη ζωη του μπαμπουΐνου. Οσο σχεση εχει αυτη με αυτο που συζηταμε, αλλο τοσο σχεση εχει το αρθρο που παρεθεσες για την κινηση σε στοιχους με το αν μπορουμε να καβαλαμε επ΄απειρον την αριστερη. ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ, ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ.
Αλλοι δυο σου ειπαν οτι το αρθρο που κανει διακριση σε εντος και εκτος πολης που επικαλεισαι εσυ ειναι ΑΣΧΕΤΟ με αυτο που συζηταμε, οτι αυτο που λες ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, σου ειπαν οτι αμα καποιος θελει να παει πιο γρηγορα ΠΡΕΠΕΙ να κανεις ακρη να περασει εφ'οσον μπορεις, εκει εσυ την ιδια μλκια. Καθολου δεν ιδρωσε το αυτακι σου. Κατα τα αλλα εγω εχω απιστευτο προβλημα.
Φυσικα δεν απαντησες σε αυτους, μονο σε εμενα επειδη οτι λεω εγω ειναι 'επιθυμια μου' και 'ειμαι λαθος'.
Αλλιως μας τα λες τωρα βεβαια, 'δεν ειναι παντοτε λωριδα ταχεις κυκλοφοριας', πριν 2 μερες ελεγες οτι δεν υπαρχει ποτε λωριδα ταχειας κυκλοφοριας μεσα στην πολη και οτι δεν οριζεται προσπεραση αλλα κινηση σε παραλληλους στοιχους.
Θα τολμησω να ρωτησω μια τελευταιο φορα, μπας και...Στην Βουλιαγμενης, αμα δεν εχεις σκοπο να στριψεις αριστερα και μεσαια λωριδα ειναι σχετικα αδεια ή κινεισαι με την ιδια ταχυτητα με τους μεσαιους, εχεις δικαιωμα να καθεσαι επ΄απειρον στην αριστερη?
Ειναι μια ερωτηση που απαντιεται με ενα ναι ή με ενα οχι. Μπορεις να απαντησεις για να καταλαβουμε με τι σοι ανεκδοτο εχουμε να κανουμε, ή να συνεχισεις να κανεις τον κινεζο και να
Kacey,
σου έχω ήδη απαντήσει και βαριεστημένα θα το κάνω πάλι. Η Βουλιαγμένης έχει σήμανση (οριζόντια ή κάθετη) που ορίζει κατεύθυνση; Αν έχει, τότε πρέπει να βρίσκεσαι στη λωρίδα που οδηγεί στον προορισμό σου. Έχει δύο ή περισσότερες λωρίδες και είναι σε κατοικημένη περιοχή; Τότε με βάση το άρθρο 17 φαίνεται πως μπορεί. Είναι αστείο πως κατηγορείς άλλους για την κατασκήνωση στην αριστερή, όταν το μόνο που ζητάς είναι να την έχουν ελεύθερη για σένα. Εσύ νιώθεις πως σου ανήκει και δεν μπορείς να δεχτείς πως μπορεί να είναι μια λωρίδα κίνησης σαν όλες τις άλλες.
Προσπάθησε να είσαι τίμιος στη συζήτησή σου. Στην πρώτη μου δημοσίευση σε αυτό το θέμα τόνισα πως ποτέ δεν υπάρχει ένα μόνο άρθρο, αλλά συνδυασμοί. Μπορείς σε παρακαλώ να βρεις που λέω πως ποτέ δεν είναι η αριστερή ταχείας κυκλοφορίας; Είσαι πολύ βιαστικός αναγνώστης, είτε πρόκειται για τον Κ.Ο.Κ. είτε για δημοσιεύσεις άλλων.
Ακόμα και στους χαρακτηρισμούς σου είσαι βαρετός, 'αγόρι μου', 'κινέζος', .- Ο έχων νουν νοείν νοείτω και ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω*
-
Παιδιά δεν είναι μόνο η περίπτωση αυτού που κινείται στη αριστερή εντός ορίου και του τρελού καβλόγκαζου που πάει με χίλια και θέλει να περάσει από πάνω...
Πόσες φορές δεν έχετε πετύχει στη αριστερή, παππού, γιαγιά, ταρίφα, φορτηγατζή, καταγκιόζη με κινητό στ' αυτί, ή οποιαδήποτε άλλη κατηγορία θέλετε, να πηγαίνει με 50 (εντός ορίου) σε δρόμο που μπορείς να πας άνετα και ακίνδυνα με περισσότερα (70-90 όχι 200, πάλι εντός ορίου ή ελάχιστα παραπάνω) και να σε γράφει στα @@ του?? Και χωρίς να θέλει να στρίψει σύντομα ή για οποιονδήποτε άλλο εμφανή λόγο... απλά να σε γράφει για να στη σπάσει ή απλώς να κοιμάται!
Ε, ναι ρε παιδιά αυτός είναι ΖΩΟ... απλά είναι τα πράγματα.
Τυπικό παράδειγμα η Κωνσταντινουπόλεως στο σημείο που περνάει κάτω από τη γέφυρα και γίνεται Χαμοστέρνας (εδώ δεν ισχύουν τα παραπάνω νούμερα - αφαιρέστε περίπου20-30 χλμ και είστε μέσα)...
Σχεδόν όλοι πάνε αριστερά με 30, γιατί φοβούνται και τη στροφή, και γίνονται από σπαστικοί μέχρι επικίνδυνοι για τον ερχόμενο από πίσω.. και δε λέω ότι θέλω να περάσω με 90 τη στροφή, αλλά με μία νορμάλ ταχύτητα (είναι και ωραία στροφούλα). Άσε που φρενάρουν πάνω στη στροφή..Όπως είπε και ένας φίλος πριν, είναι θέμα απλής λογικής...
Θες να πας με 30 δικαίωμά σου, κάνε στην άκρη και πήγαινε - αν και αυτό είναι παράνομο σε πολλές περιπτώσεις..Θες να πας με 200, μαγκιά σου, βγες στην ερημιά ή στη πίστα και κάνε ότι γουστάρεις... αρκεί να μη διακινδυνεύεις τη ζωή μου.. για τη δική σου χέστηκα.
Το θέμα είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών δεν ΞΕΡΕΙ καν να οδηγεί σωστα και με ασφάλεια, περιμένουμε να έχει και λογική **και **κοινωνική συμπεριφορά?
-
Μια άλλη χαρακτηριστική κεντρική οδική αρτηρία που δεν έχει σημείο να στρίψεις αριστερά, αλλά θα βρεις στάνταρ βραδυπόρους κατασκηνωμένους στην αριστερή λωρίδα, είναι η Κηφισίας από την Πανόρμου μέχρι τη διασταύρωση της Αγ.Βαρβάρας στο Χαλάνδρι. Το ίδιο και στην κάθοδο...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μια άλλη χαρακτηριστική κεντρική οδική αρτηρία που δεν έχει σημείο να στρίψεις αριστερά, αλλά θα βρεις στάνταρ βραδυπόρους κατασκηνωμένους στην αριστερή λωρίδα, είναι η Κηφισίας από την Πανόρμου μέχρι τη διασταύρωση της Αγ.Βαρβάρας στο Χαλάνδρι. Το ίδιο και στην κάθοδο...γι'αυτο εκει χωνω τρελη διηθηση (ενιοτε σουζαροντας ή στροφαροντας στις 13000+ στροφες) και κανω ταρζανιες και ας βριζει ο kacey οσο θελει
-
Μαμά με ζώνη κ δυο μικρά πίσω χύμα.... είμαι δίπλα με τη μηχανή..
δεν αντέχω κ ρωτάω...ευγενικά γιατί δεν φοράνε ζώνη??? τους είπα κ δεν με ακούνε η σαστισμένη απάντησή της......τι να πεις...κ μετά χειοτερεύει..είμαι σε μαγαζί με είδη για μηχανές κ μπαίνει μπαμπάς μαμά κ η μικρή κόρη.....ζητάνε κράνος για τη μικρή....
Μήπως το θέλει για ποδήλατο....προσπαθώ να διασκεδάσω τις εντυπώσεις
ο πωλητής ρωτάει ηλικία κ αποτρέπει την αγορά////η μικρη είναι 2,5 ετών κ το κράνος είναι βαρύ για τα κιλά της...έχει κ αυτός πιτσιρίκια κ γνωρίζει
να πάτε ποδηλατούπολη κ κάτι θα πρείτε συμβουλεύειγια να τη πηγαίνω στο σχολείο θέλω...κάτι απλό ίσα ίσα να κόβει τον αέρα υποστηρίζει η περήφανη μαμάκα....εγώ σαστισμένος τους βλέπω να φεύγουν.
η ερώτηση στον πωλητή...εσύ ανεβάζεις τα πιτσιρίκια στη μηχανή σου....
ΕΓΩ? όχι απαντά αυτός....αν είναι όμως για 100 μέτρα τι να κάνει και αυτός...έλα ντε χάσαμε τα αυγα κ τα πασχάλια....
-
Σήμερα εθνική ύψος Ν.Ιωνίας, είμαι δεξιά και πάω να μπώ μεσαία λωρίδα (ταχύτητα ~70 και επιταχύνω, κάμποσα αυτοκίνητα στο δρόμο), κοιτάω καθρέφτη, βγάζω φλας και αρχίζω να μπαίνω στην λωρίδα όταν βλέπω ένα μπλε φαβια να έρχεται κατά πάνω μου από αριστερά και πίσω!
Η οδηγός (~35) με αυτό το εντελώς αποβλακωμένο βλέμμα (που έχουν συνήθως), έρχεται ακάθεκτη να με διεμβολίσει! Κάνω λίγο δεξιά (ερχόταν και ένας πατημένος) κορνάρω και την βλέπω να επανέρχεται στον κόσμο των ζωντανών, να κάνει μια ψιλοαπότομη αριστερά και μετά να αρχίζει να με βρίζει!Και δεν τελειώνει εκεί. Συνεχίζω στην πορεία μου και αυτή περνάει από πίσω, μπαίνει δεξιά και περνώντας από δίπλα μου κάνει χειρονομίες και βρίζει (κλειστά παράθυρα). Εκεί φόρτωσα τόσο πολύ που μπήκα δεξιά (1 αυτοκίνητο μετά) και αρχίζω να την ακολουθώ για την την ξε_σω όπως της ταιριάζει , αυτή μπαίνει ξανά μεσαία (τελείως ατσούμπαλα τρομάζοντας ένα φουκαρά) και δυστυχώς την χάνω.
Το μήνυμα:
Οι γυναίκες οδηγοί ανήκουν σε δική τους κλάση (τώρα και με τη 'βούλα' του ΥΠΕΧΩΔΕ) και κα'νά 30% είναι τελείως απαράδεκτες. Σταθερά θα έχω 1-2 επεισόδια την εβδομάδα με ανίκανες να μου σπάνε τα νεύρα. Και υποτίθεται είναι και multitasking παναθεμά τες. -
Όταν 2 αυτοκίνητα, ένα στην αριστερή και ένα στη δεξιά θέλουν να μπουν στη μεσαία, πρώτος δικαιούται να μπει αυτός που είναι στην αριστερή νομίζω...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Όταν 2 αυτοκίνητα, ένα στην αριστερή και ένα στη δεξιά θέλουν να μπουν στη μεσαία, πρώτος δικαιούται να μπει αυτός που είναι στην αριστερή νομίζω...Aπο οτι ξερω, και σε αυτην την περιπτωση εχει προτεραιοτητα οποιος ερχεται απο δεξια
-
Ο χρήστης After έγραψε:
Όταν 2 αυτοκίνητα, ένα στην αριστερή και ένα στη δεξιά θέλουν να μπουν στη μεσαία, πρώτος δικαιούται να μπει αυτός που είναι στην αριστερή νομίζω...
Aπο οτι ξερω, και σε αυτην την περιπτωση εχει προτεραιοτητα οποιος ερχεται απο δεξια
Ετσι ειναι... Το τραγικο ειναι οτι σε επαναφορα απο αριστερη σε δεξια μετα απο προσπεραση νταλικας με χτυπησε στο παρελθον στο πλαϊ ζωο που προσπερνουσε το ιδιο οχημα με περισσοτερα χιλιομετρα απο τη ΛΕΑ το οποιο και φυσικα δεν προλαβα να δω λογω του ογκου του φορτηγου και της ταχυτητας του μ@λ@κα. Θεωρηθηκε οτι επειδη ηταν απο δεξια - πλην ομως παρανομα κατι που δεν εκτιμηθηκε στο δικαστηριο - ειχε προτεραιοτητα και η ευθυνη ηταν 100% δικη μου. Τωρα περιμενουμε το δευτεροβαθμιο - αν και δεν περιμενω πολλα (η ζημια ηταν μεγαλη και σε εμενα και σε αυτον διοτι ενεπλακη και η νταλικα). Αλλος νταλικιερης μου εχει αναφερει περιστατικο σε μποτιλιαρισμα οπου χτυπησε καποιον που του χωθηκε απο τη ΛΕΑ τον οποιο δεν μπορουσε να δει (εχουν μεγαλες νεκρες γωνιες αυτα τα οχηματα απο δεξια) και τον πληρωσε...
-
Ο χρήστης garvanitis έγραψε:
Τωρα περιμενουμε το δευτεροβαθμιο - αν και δεν περιμενω πολλα (η ζημια ηταν μεγαλη και σε εμενα και σε αυτον διοτι ενεπλακη και η νταλικα).Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο συνήθως οι νόμοι ερμηνεύονται κάπως επιλεκτικά και πολλές φορές κάποια στοιχεία δε λαμβάνονται υπόψιν.
Αντίθετα, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η δίκη βασίζεται συνήθως στο σύνολο των στοιχείων και η πρωτοβάθμια απόφαση καταρρίπτεται πολύ συχνά.
Μη χάνεις τις ελπίδες σου λοιπόν...Μιλάω και από οικογενειακή εμπειρία και από συζήτηση με εφέτη μητέρα φίλου.
-
Έχω κουραστεί να το λέω...
Την επόμενη φορά δε θα το πω, θα πράξω... Μια κλωτσιά στον καθρέπτη αρκεί.ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΛΩΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ...
ΓΤΜΠΣΠ!!!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Μια άλλη χαρακτηριστική κεντρική οδική αρτηρία που δεν έχει σημείο να στρίψεις αριστερά, αλλά θα βρεις στάνταρ βραδυπόρους κατασκηνωμένους στην αριστερή λωρίδα, είναι η Κηφισίας από την Πανόρμου μέχρι τη διασταύρωση της Αγ.Βαρβάρας στο Χαλάνδρι. Το ίδιο και στην κάθοδο...
γι'αυτο εκει χωνω τρελη διηθηση (ενιοτε σουζαροντας ή στροφαροντας στις 13000+ στροφες) και κανω ταρζανιες και ας βριζει ο kacey οσο θελει
Αμα βεβαια τρομαξει καποιος και σε πεταξει κατω, δεν νομιζω να πιστευεις οτι εχεις δικιο?
Aπο οτι ξερω, και σε αυτην την περιπτωση εχει προτεραιοτητα οποιος ερχεται απο δεξια
Εδω δυσκολευουν τα πραγματα. Πουθενα στον ΚΟΚ δεν οριζει τι γινεται σε αυτη την περιπτωση. Εκει που λεει οτι γενικα στην Ελλαδα η προτεραιοτητα ειναι απο δεξια, γραφει
Στoυς κόμβoυς χωρίς τέτoια σήμανση η πρoτεραιότητα ανήκει σε αυτόν
πoυ έρχεται από τα δεξιά.Ειναι προφανες οτι η ταυτοχρονη εισοδος σε μια λωριδα απο τις δυο παραπλευρες, ΔΕΝ ειναι κομβος. Πουθενα αλλου στον ΚΟΚ δεν αναφερει για προτεραιοτητα απο δεξια και οπως ηδη ειπα πουθενα δεν οριζει τι γινεται σε αυτο το σεναριο. Θεωρω εντελως κουφο να ισχυει η λογικη
'στους κομβους υπαρχει προτεραιοτητα απο δεξια ΑΡΑ και εδω υπαρχει προτεραιοτητα απο δεξια' γιατι ειναι εντελως διαφορετικες περιπτωσεις και πολυ απλα δεν στεκει.Αν εκρινα εγω μια τετοια υποθεση, θα ελεγα οτι προτεραιοτητα εχει αυτος που πρωτος εβγαλε φλας = πρωτος εκδηλωσε την προθεση να αλλαξει λωριδα, οπως γραφει αλλου (στα προσπερασματα).
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Έχω κουραστεί να το λέω...
Την επόμενη φορά δε θα το πω, θα πράξω... Μια κλωτσιά στον καθρέπτη αρκεί.ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΛΩΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ...
ΓΤΜΠΣΠ!!!
Σιγά αδερφέ θα πάθεις κάνα εγκεφαλικό πρωινιάτικα
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εδω δυσκολευουν τα πραγματα. Πουθενα στον ΚΟΚ δεν οριζει τι γινεται σε αυτη την περιπτωση. Εκει που λεει οτι γενικα στην Ελλαδα η προτεραιοτητα ειναι απο δεξια, γραφει
Εδώ ο φίλος garvanitis παραπάνω σου λέει, ότι δικαστήριο αθώωσε καραγκιόζη που ερχόταν απ' τη ΛΕΑ με 'όσα', επειδή ήταν 'από δεξιά'... Απλά το θέμα είναι να μην μπλέξεις, γιατί η λογική εκλίπει εδώ και ΠΟΛΛΑΑΑΑ χρόνια ...
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#8]