-
To υπάρχουν πράγματα που απαγορεύονται από το νόμο αλλά γίνονται είναι σαφές και δυστυχώς δεδομένο.
δυστυχως;
αφενος αυτο που λες δεν στεκει αφου κ εσυ τα κανεις, καθως εξορισμου 100% νομιμος ΔΕΝ γινεται να εισαι
απο την αλλη ΕΥΤΥΧΩΣ που παρανομουμε. αυτο μας ελλειπε να παιρναμε ολους τους νομους στα σοβαρα κ να ημασταν τελειως προβατα χωρις να μπορουμε να κρινουμε αν ειναι σωστοι ή λαθος.
δηλαδη αν αυριο βγει ενας νομος που λεει 'απαγορευεται να κλανετε', καθε φορα που θα κλανεις θα λες 'δυστυχως παρανομησα' ;Το ζήτημα είναι ότι δεν έχουν όλα την ίδια βαρύτητα.
φυσικα. το θεμα ειναι, ποιος κρινει τι βαρυτητα εχει η καθε παρανομια που αφορα τον ΚΟΚ; σιγουρα, δεν χρειαζεται να εισαι ειδικος για να πεις οτι μια δολοφονια ειναι πιο σημαντικο αδικημα απ'το να κλεψεις μια κοκα κολα απ'το σουπερ μαρκετ, αλλα οταν μιλαμε για ΚΟΚ, ποιος αμεροληπτος θα κρινει αν ειναι πιο βαρυ αδικημα η διηθηση ή η προσπεραση με +60 χλμ πανω απ'το οριο; και με τι κριτηρια;
στην τελικη σου ξαναλεω, αμα εμενα μου χωθει ενα παπακι το πολυ πολυ να πεσει πανω μου κ να γκρεμοτσακιστει. αν ομως ο καγκουρακος που με προσπερναει με +60 χλμ πανω απ'το οριο πεσει πανω μου, τοτε το ατυχημα οσον αφορα εμενα θα εχει χειροτερη καταληξη.Και βέβαια όταν τρέχω και θέλω να σε προσπεράσω ( όπως έχω το δικαίωμα ανεξάρτητα από το εάν παρανομώ ή όχι , δεν θα το κρίνεις εσύ )
μιλωντας με τη λογικη σου, θα σου απαντουσα καπως ετσι:
χμ, υπαρχει μια παρεξηγηση. ΝΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΩ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΗΘΗΣΗ. ΚΑΠΙΣΚΟ; αν εισαι μονος σου πανε με 1002 χλμ/ωρα και δεν θα σε κρινει κανειςαλλα επειδη δεν εχω τετοια λογικη θα σου απαντησω λεγοντας σου οτι φυσικα εγω δεν θα το κρινω (γιατι δεν ειμαι κομπλεξικος) κ απλα αποκλειεται να βρεθεις εσυ σε θεση να θες να με προσπερασεις κ να μην κανω στην ακρη
Ειδικά για το τονισμένο σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε περίπτωση να φάω και το ύφος σου.
you dont like? you dont buy
Σε ότι αφορά τις εκατόμβες , σκέψου μόνο το χάος που θα γίνει , κυρίως λόγω έλλειψης παιδείας αλλά και άλλων παραγόντων εάν επιτραπεί. Τώρα που απαγορεύεται η διήθηση γίνονται δεκάδες ατυχήματα που παλεύεις για χρόνια να βρεις το δίκαιό σου ανεξάρτητα από το εάν είσαι σε αυτοκίνητο ή μηχανή. Ο AFTER έλεγε για την περίπτωση που έπεσε σε ταξί από πίσω και αριστερά εάν δεν απατώμαι και τελικά αποζημιώνεται που κατ' εμέ ξεφεύγει από τα όρια της λογικής. Φαντάσου λοιπόν τι θα γίνει εάν επιτρέπεται η διήθηση. Υπό ποίες συνθήκες θα είναι αποδεκτή ως κίνηση ; Με 100 χάω στην ΕΟ ; Με 40 ανάμεσα από τα οχήματα στην Θησέως ; Και πως θα το αποδείξεις ; Ποιος θα εκμεταλλευτεί το όποιο νομικό πλαίσιο ( και πόσο σαφές θα είναι αυτό και πως θα ερμηνεύεται στα δικαστήρια ) ; Πόσο περισσότερο θα τσαμπουκαλευτούν αυτοί που τώρα μαζεύουν την μαγκιά τους κάπως λόγω του γεγονότος ότι σε κάθε - σχεδόν - περίπτωση θα φταίνε ; Ούτως ή άλλως και φόνοι - εκτός από διηθήσεις - γίνονται. Προτείνω να τους νομιμοποιήσουμε και αυτούς.
δηλαδη τωρα ξερουν οι οδηγοι παπιων κλπ οτι η διηθηση ειναι παρανομη κ το ξανασκεφτονται πριν την κανουν ε;
δεν ξερουν ΚΑΝ τι θα πει διηθηση οι περισσοτεροιΆρα αντί να συμμαζέψουμε λίγο τα ασυμμάζευτα προτείνεις να τα κάνουμε εντελώς μπουρδέλο νομιμοποιώντας μία κίνηση που είναι εξ ορισμού επικίνδυνη έως αντικοινωνική ( ανά περίπτωση ). Όντως έχουμε άλλο σκεπτικό.
ψαξε ολες μου τις απαντησεις.
ΑΝ βρεις να λεω πουθενα να νομιμοποιηθει, τοτε πες μου τον τραπεζικο σου λογαριασμο να σου χωσω μεσα περι τα 3 δισ. δολλαρια
αν ομως δεν το βρεις (που δεν θα το βρεις, καθως δεν αναφερθηκα καθολου στη νομιμοποιηση -ή γενικοτερα στο νομικο πλαισιο αυτης, κ ο λογος ειναι οτι για τον παπακια δεν θα αλλαξει τιποτα καθως δεν ξερει καν τι ειναι η διηθηση) θα ηταν καλη ιδεα μαλλον να ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ πρωτα τι ακριβως γραφει ο αλλος ΠΡΙΝ απαντησεις και να μην βγαζεις συμπερασματα μονος σου επειδη ετσι γουσταρεις. -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
ειμαι εγω στη λ.βουλιαγμενης. πριν την αλιμου, ετοιμαζομαι να στριψω αριστερα. προφανως κινουμαι προς την αριστερη λωριδα για να στριψω στην πορεια αριστερα στην αλιμου. ερχεσαι εσυ πριν το φαναρι με μεγαλυτερη ταχυτητα, καθως συνεχιζεις ευθεια. σε εμποδιζω. αρα, συμφωνα με το νομο που λες οτι τον γνωριζεις, ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ να κανω στην ακρη για να περασεις και αρα να μην στριψω αριστερα
Δεν λέει κανείς κάτι τέτοιο, αλλά για το καθημερινό φαινόμενο να θες να στρίψεις αριστερά στην Αλίμου και να έχεις πιάσει την αριστερή από τη Δάφνη ή το Ελληνικό, αναλόγως από που έρχεσαι, και να σέρνεσαι.
μωρε βλακεια ειναι, απλα αυτο που θελω να επισημανω (τουλαχιστον απο εκει ξεκινησε η κουβεντα) ειναι οτι ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ δεν σημαινει οτι ειναι και το ηθικο/λογικο/πρακτικα εφαρμοσιμο κοκ
Στην προκειμένη περίπτωση , όπως λέμε εδώ και καμιά δεκαριά σελίδες , δεν είναι νόμιμο. νόμιμο είναι να θες να στρίψεις αριστερά και 500 - 600 μέτρα πριν το φανάρι να πάρεις την κατάλληλη θέση στο οδόστρωμα.
το νοημα της απαντησης μου σε bold
-
Ο χρήστης agpr έγραψε:
Δε ζω στην Αθήνα, αλλά η Βουλιαγμένης δεν είναι γεμάτη βέλη; 'Συμφορουμίτης' την ανέφερε ως παράδειγμα που η αριστερή δεν είναι ταχείας κυκλοφορίας.Kacey,
προηγουμένως στηριζόσουν στον Κ.Ο.Κ. και έλεγες πως επιβάλλεται να...
Τώρα λες κάτι διαφορετικό, πως επιθυμείς οι άλλοι να...
Στις ερωτήσεις σου,
α)έχει προφανώς εφαρμογή στις υπόλοιπες περιπτώσεις. Στο επαρχιακό δίκτυο με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, στο εθνικό με δύο κλπ.Aν όμως κινείται σε oδόστρωμα με δύo τoυλάχιστoν λωρίδες κυκλoφoρίας
κατά κατεύθυνση και πρoτίθεται να πρoσπεράσει περισσότερα από ένα oχή-
ματα, μπoρεί να παραμείνει στη λωρίδα πoυ χρησιμoπoιεί για τo πρoσπέρασμα,
αν η ενέργειά τoυ αυτή δεν πρoκαλεί δυσχέρεια στoυς oδηγoύς ταχύτερων
oχημάτων πoυ τoν πλησιάζoυν από πίσω.Αυτο ειναιι ολοκληρη η παραγραφος. Οπως ειπα λοιπον, Ο ΚΟΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ 'ΕΤΣΙ ΕΠΙΘΥΜΩ' μιλαει για οδοστρωμα με 2 η περισσοτερες λωριδες χωρις να κανει διακριση σε εθνικο, επαρχιακο, αστικο δικτυο. Ουτε απο πανω, ουτε απο κατω.
β)στο άρθρο 17 και παράγραφο 8 'εντός κατοικημένης περιοχής'. Διάβασε αυτή την παράγραφο και θα καταλάβεις γιατί η αριστερή στην πόλη δεν είναι λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, αλλά λωρίδα κίνησης.
'Ξεφορτώσου' τους άλλους με όποιο τρόπο μπορείς (ή νομίζεις πως μπορείς), αλλά μη βαφτίζεις τη δική σου αντικοινωνική συμπεριφορά Κ.Ο.Κ. Το χαβαλέ σου και το κομμάτι σου κάνεις, μην προσπαθείς να μας πείσεις πως είσαι και νόμιμος.
Εδω κανει διακριση. Διακριση στο ποσες λωριδες πρεπει να εχει ενας δρομος (χωρις να λεει οτι ισχυει στον εναν και οχι στον αλλο) για να ισχυσει το 'παραλληλοι στιχοι'.
Ναι ρε φιλε, στην 8η παραγραφο ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για το οτι αμα κινεισαι γρηγοροτερα ενω εισαι δεξιοτερα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑ, κανει διακριση στο οτι εντος πολης πρεπει να εχει 2 λωριδες ενω εκτος πρεπει να εχει τρεις λωριδες για να ισχυει αυτο. ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ???
Τεσπα απαντησε μου σε αυτα:
α) Κατ'εσε μεσα στην πολη η αριστερη δεν ειναι λωριδα ταχειας κυκλοφοριας οπου κανονικα βγαινουμε μονο για προσπερασμα εκτος αν εχει τοση κινηση που ολες οι λωριδες ειναι γεματες?
β) Και αυτο το συμπερασμα βγαινει απο το 'κινηση σε παραλληλους στοιχους' (και γιατι δεν ισχυει και στην εθνικη οπου εχει 3 λωριδες αφου και εκει γραφει για κινηση σε παραλληλους στοιχους?)?
γ) Αρα μπορει να καθεται καποιος στην αριστερη λωριδα της Συγγρου, Βουλιαγμενης κλπ ενω οι δυο δεξιοτερες ειναι αδειες?
δ) Ακομα χειροτερα, με την παραπανω λογικη(?) σου, μπορω εγω να ξεκινησω απο τα Καμινια για να παω μεχρι το Σουνιο, και απο το σπιτι μου μεχρι την Π. Φωκαια (μετα γινεται μια λωριδα αναγκαστικα) δεν ειμαι υποχρεωμενος να φυγω απο την αριστερη αλλα μπορω να κατσω σε ολο το ταξιδι σε αυτην, ακομα και οταν ολος ο δρομος ειναι αδειος?ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ...
Ειδικα αυτο το τελευταιο απαντησε μου να ξερω ποιοι ειναι αυτοι οι ανωμαλοι που πετυχαινω καικυκλοφορουν ετσι και τι μυαλα (ΔΕΝ) κουβαλανε. Για να γελασουμε και ολοι εδω μεσα. Δεξια και μεσαια με αυτοκινητα 1 ανα 100 μετρα και ο μαγκας εδω στην αριστερη να κοβει βολτες. Μαλιστα...
Και την οδηγαω πολυ συχνα την Βουλιαγμενης. Θεωρω οτι μπορεις να καθεσαι στην μεσαια και οταν φτανεις το φαναρι, με φλασακι να βγεις αριστερα και μετα αριστεροτερα στην λωριδα που στριβει. Οχι 50 μετρα πριν με την ψυση στο στομα, αλλα ουτε και 500...
δεν ειναι απολυτο, εξαρταται απο την κινηση και τις ωρες.
ειναι φορες που μπορεις να εισαι στη δεξια ή στη μεσσαια (συνηθως ειμαι στη μεσσαια γιατι η δεξια ειναι τιγκα σε λεωφορεια, ταξι που σταματουν συνεχεια οπου κατσει και σε σαπια παπακια δεκαετιας 70 που πανε με 30 και ή αναγκαζεσαι να σταματας πισω τους ή να χωνεσαι στη μεσσαια κ κατι τετοιο στην κινηση ειναι σπαστικο για τους αλλους )
ειναι ομως καποιες αλλες φορες (μεσημερια συνηθως) που η κινηση ειναι τετοια που απλα σε οποια λωριδα κ να βρισκεσαι μποτιλιαρεις, κ μαλλον αναγκαστικα μενεις εκει μεχρι το τελος.
επισης, εχω παρατηρησει οτι πολλες φορες σε τεζα κινηση (δλδ που δεν υπαρχει ροη) η καλυτερη λωριδα ειναι η τερμα δεξια στην ελλαδα (η οποια βεβαια προχωραει 3 μετρα το λεπτο αντι για 1 αλλα λεμε..)ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΣΗ.
ασ΄τους μωρε, εγω ρωταω κατι ξεκαθαρο και ο καθενας γραφει οτι παπαρια θελει.
ευχαριστω kc..
κατ'εμε παντως, αυτος που δεν καταλαβε τι πολυ ξεκαθαρο ειπα κ λεει παπαριες εισαι εσυ, καθως συνεχιζεις να αγνοεις (ενω το καταλαβαινεις!) το νοημα οσων εγραψα και κολλας μονο σε λεπτομεριες, και οχι μονον αυτο, αλλα **παραθετεις και τα γραφομενα μου αλλαζοντας τους το νοημα **κ δειχνοντας τα σαν εγω να τα ενστερνιζομαι (πχ κατασκηνωση στην αριστερη) επειδη απλως τα εφερα σαν παραδειγμα
Εγω νομιζω οτι αυτο το κανεις εσυ. Οποτε δεν βγαζουμε ακρη.
-
Οπως βλεπετε εχω πολυ χρονο και ορεξη για μπλα μπλα . Αλλα λεω να το αφησω το θεμα γιατι τραβαει πολυ.
Απλως να μου απαντησει ο agpr σε αυτα που ρωταω, να ξερω με τι εχω να κανω.
-
Αντε παλι σημερα παρα λιγο νε ειχαμε 'θυματα'
Ηθελα να παω στο ΤΕΙ Ηρακλειου. Περναω τον κομβο στο Γιοφυρο και οπως αρχιζει να ανηφοριζει ο δρομος - λιγο πριν την ISUZU, ενα πρασινο Navara 4Χ4 ερχομενο απο το αντιθετο ρευμα ξαφνικα θελησε να κανει αναστροφη. Οπως λοιπον του ηρθε - του οδηγου - κοβει αριστερα μετα οπισθεν και μετα παλι μπροστα. Ενταξει σταματησε η κυκλοφορια και στα δυο ρευματα αλλα...λεπτομερειες. Τον εχω λοιπον μπροστα μου και παιρνει την στροφη στην ISUZU με μονο το πισω διαφορικο, με πεταμενο κωλο μπολικα γκαζια και πολυ θορυβο. Παλι δεν αντεδρασα. Λεπτομερειες κι αυτο.
Ελα ομως που τον βλεπω να βγαζει φλας - ουαουουουου ΕΒΓΑΛΕ ΦΛΑΣ ΤΟ ΠΕΤΣΙ - για να στριψει κι αυτος για ΤΕΙ. Το κακο ηταν οτι ο δρομος του ΤΕΙ εχει σκαφτει προσφατα και δεν εχουν κλεισει τις τρυπες. Ξεκιναει παλι το πετσι και ανεβαινει την ανηφορα με ενα ατελειωτο σπινιαρισμα με αποτελεσμα να γεμισει ο τοπος σκονες - εγω πισω του.Φτανει το πετσι στις καφετεριες σταματαει και χαιρεταει εναν 'πεφτάκια' που επερνε ματι τα γκομενακια, αδιαφοροντας αν περιμενει κοσμος πισω του που λογω παρκαρισμενων αυτοκινητων δεν μπορουσε να τον προσπερασει. Παλι δεν μιλαω
Ξαναξεκιναει με σπινιαρισμα και ξανασταματαει στην πιο πανω καφετερια ξαναβγαζοντας αριστερο φλας . Ενα αυτοκινητο που ερχοταν απο το αλλο ρευμα σταματησε για να τον αφησει να στριψει αλλα αυτος αργησε γιατι απλα κωλοβαρουσε.
ΠΑΤΑΩ ΚΟΡΝΑ ΕΓΩ ΣΕ ΑΞΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
'ΑΝΤΕ ΡΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΑΠΟ ΥΣΤΕΡΑ ΜΑς ΕΧΕΙ ΠΡΙΞΕΙ'
Βγαζει το μαϊμουνι το κεφαλι του εξω και με κοιταζει αγριεμενα (σα να μου λεει 'πως τολμας και μου τη λες')
'ΤΙ ΚΟΙΤΑΣ ΡΕ; ΚΟΥΝΗΣΟΥ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ. ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΚΩΛΙΕΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ'
Ξαναεβαλε το κεφαλι του μεσα και έστριψε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
ΑΝ - λεω τωρα ΑΝ - εκανε ή μου ελεγε την παραμικρη κουβεντα ή παραμικρη αλλη κινηση, ειχα ερθει σε τετοιο σημειο που θα κατεβαινα κατω και θα γινομασταν μπίλιες. Ειχα ερθει στο τερμα την αντοχης μου.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
To υπάρχουν πράγματα που απαγορεύονται από το νόμο αλλά γίνονται είναι σαφές και δυστυχώς δεδομένο.
δυστυχως;
αφενος αυτο που λες δεν στεκει αφου κ εσυ τα κανεις, καθως εξορισμου 100% νομιμος ΔΕΝ γινεται να εισαι
απο την αλλη ΕΥΤΥΧΩΣ που παρανομουμε. αυτο μας ελλειπε να παιρναμε ολους τους νομους στα σοβαρα κ να ημασταν τελειως προβατα χωρις να μπορουμε να κρινουμε αν ειναι σωστοι ή λαθος.
δηλαδη αν αυριο βγει ενας νομος που λεει 'απαγορευεται να κλανετε', καθε φορα που θα κλανεις θα λες 'δυστυχως παρανομησα' ;Πέρα από τις κλανιές υπάρχουν και πιο σοβαρά αδικήματα. Ειδικά όμως , μιας που γι' αυτό μιλάμε και όχι την αγωνιστικότητά μας και το αριστερό μας παρελθόν , παρανομία στον δρόμο συνήθως συνεπάγεται ατύχημα κτλ κτλ.
Το ζήτημα είναι ότι δεν έχουν όλα την ίδια βαρύτητα.
φυσικα. το θεμα ειναι, ποιος κρινει τι βαρυτητα εχει η καθε παρανομια που αφορα τον ΚΟΚ; σιγουρα, δεν χρειαζεται να εισαι ειδικος για να πεις οτι μια δολοφονια ειναι πιο σημαντικο αδικημα απ'το να κλεψεις μια κοκα κολα απ'το σουπερ μαρκετ, αλλα οταν μιλαμε για ΚΟΚ, ποιος αμεροληπτος θα κρινει αν ειναι πιο βαρυ αδικημα η διηθηση ή η προσπεραση με +60 χλμ πανω απ'το οριο; και με τι κριτηρια;
στην τελικη σου ξαναλεω, αμα εμενα μου χωθει ενα παπακι το πολυ πολυ να πεσει πανω μου κ να γκρεμοτσακιστει. αν ομως ο καγκουρακος που με προσπερναει με +60 χλμ πανω απ'το οριο πεσει πανω μου, τοτε το ατυχημα οσον αφορα εμενα θα εχει χειροτερη καταληξη.Μαζί σου. Στην περίπτωση που συζητούμε όμως , ο νόμος σε υποχρεώνει να επιτρέψεις τον καγκουράκια να σε προσπεράσει. Αλλιώς εσύ μπορεί να βλέπεις για καγκουράκιδες τους οδηγούς άσπρων ημιφορτηγών που στο καπώ τους γράφουν ΟΡΟΦΟΝΕΘΣΑ. Αντίθετα δεν υπάρχει νόμος που να μου επιβάλλει να υποστώ την κλανιά ( εγκεφαλική η μή ) του καθ' ενός εκπεφρασμένη ως επικίνδυνη διήθηση
Και βέβαια όταν τρέχω και θέλω να σε προσπεράσω ( όπως έχω το δικαίωμα ανεξάρτητα από το εάν παρανομώ ή όχι , δεν θα το κρίνεις εσύ )
μιλωντας με τη λογικη σου, θα σου απαντουσα καπως ετσι:
χμ, υπαρχει μια παρεξηγηση. ΝΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΙΝΩ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΣ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΗΘΗΣΗ. ΚΑΠΙΣΚΟ; αν εισαι μονος σου πανε με 1002 χλμ/ωρα και δεν θα σε κρινει κανειςΕγώ έχω γράψει ότι δεν είμαι αυτός που θα σου αφαιρέσει το δικαίωμα ( που δεν έχεις ) να κάνεις διηθήσεις ή και να κλάνεις. Αλλά είναι σαφές πως δεν μπορείς να με υποχρεώσεις να σου επιτρέψω να τις κάνεις ( να κάνω εγώ χώρο για να περνάς εσύ , εκτός εάν θέλω ) ενώ είναι σαφέστατο πως έχεις την υποχρέωση να πας δεξιά ( εκτός εάν θέλεις να στρίψεις αριστερά στο επόμενο φανάρι και δεν υπάρχουν βέλη στον δρόμο ) εάν εγώ θέλω να σε προσπεράσω , ανεξάρτητα από τον λόγο που πιθανά πάω πάνω από το όριο.Ρε συ βάζε όλη την πρόταση.
αλλα επειδη δεν εχω τετοια λογικη θα σου απαντησω λεγοντας σου οτι φυσικα εγω δεν θα το κρινω (γιατι δεν ειμαι κομπλεξικος) κ απλα αποκλειεται να βρεθεις εσυ σε θεση να θες να με προσπερασεις κ να μην κανω στην ακρη
;iconcool: Κοίτα πιο πάνω.
Ειδικά για το τονισμένο σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε περίπτωση να φάω και το ύφος σου.
you dont like? you dont buy
I won't
Σε ότι αφορά τις εκατόμβες , σκέψου μόνο το χάος που θα γίνει , κυρίως λόγω έλλειψης παιδείας αλλά και άλλων παραγόντων εάν επιτραπεί. Τώρα που απαγορεύεται η διήθηση γίνονται δεκάδες ατυχήματα που παλεύεις για χρόνια να βρεις το δίκαιό σου ανεξάρτητα από το εάν είσαι σε αυτοκίνητο ή μηχανή. Ο AFTER έλεγε για την περίπτωση που έπεσε σε ταξί από πίσω και αριστερά εάν δεν απατώμαι και τελικά αποζημιώνεται που κατ' εμέ ξεφεύγει από τα όρια της λογικής. Φαντάσου λοιπόν τι θα γίνει εάν επιτρέπεται η διήθηση. Υπό ποίες συνθήκες θα είναι αποδεκτή ως κίνηση ; Με 100 χάω στην ΕΟ ; Με 40 ανάμεσα από τα οχήματα στην Θησέως ; Και πως θα το αποδείξεις ; Ποιος θα εκμεταλλευτεί το όποιο νομικό πλαίσιο ( και πόσο σαφές θα είναι αυτό και πως θα ερμηνεύεται στα δικαστήρια ) ; Πόσο περισσότερο θα τσαμπουκαλευτούν αυτοί που τώρα μαζεύουν την μαγκιά τους κάπως λόγω του γεγονότος ότι σε κάθε - σχεδόν - περίπτωση θα φταίνε ; Ούτως ή άλλως και φόνοι - εκτός από διηθήσεις - γίνονται. Προτείνω να τους νομιμοποιήσουμε και αυτούς.
δηλαδη τωρα ξερουν οι οδηγοι παπιων κλπ οτι η διηθηση ειναι παρανομη κ το ξανασκεφτονται πριν την κανουν ε;
δεν ξερουν ΚΑΝ τι θα πει διηθηση οι περισσοτεροιΆρα αντί να συμμαζέψουμε λίγο τα ασυμμάζευτα προτείνεις να τα κάνουμε εντελώς μπουρδέλο νομιμοποιώντας μία κίνηση που είναι εξ ορισμού επικίνδυνη έως αντικοινωνική ( ανά περίπτωση ). Όντως έχουμε άλλο σκεπτικό.
ψαξε ολες μου τις απαντησεις.
ΑΝ βρεις να λεω πουθενα να νομιμοποιηθει, τοτε πες μου τον τραπεζικο σου λογαριασμο να σου χωσω μεσα περι τα 3 δισ. δολλαρια
αν ομως δεν το βρεις (που δεν θα το βρεις, καθως δεν αναφερθηκα καθολου στη νομιμοποιηση -ή γενικοτερα στο νομικο πλαισιο αυτης, κ ο λογος ειναι οτι για τον παπακια δεν θα αλλαξει τιποτα καθως δεν ξερει καν τι ειναι η διηθηση) θα ηταν καλη ιδεα μαλλον να ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ πρωτα τι ακριβως γραφει ο αλλος ΠΡΙΝ απαντησεις και να μην βγαζεις συμπερασματα μονος σου επειδη ετσι γουσταρεις.Μα η αρχική σου ερώτηση ήταν γιατί δεν θέλω να νομιμοποιηθούν. Και επιχηρηματολόγησες - τουλάχιστον έτσι το εξέλαβα - προς αυτήν την κατεύθυνση.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ειμαι εγω στη λ.βουλιαγμενης. πριν την αλιμου, ετοιμαζομαι να στριψω αριστερα. προφανως κινουμαι προς την αριστερη λωριδα για να στριψω στην πορεια αριστερα στην αλιμου. ερχεσαι εσυ πριν το φαναρι με μεγαλυτερη ταχυτητα, καθως συνεχιζεις ευθεια. σε εμποδιζω. αρα, συμφωνα με το νομο που λες οτι τον γνωριζεις, ΥΠΟΧΡΕΟΥΜΑΙ να κανω στην ακρη για να περασεις και αρα να μην στριψω αριστερα
Δεν λέει κανείς κάτι τέτοιο, αλλά για το καθημερινό φαινόμενο να θες να στρίψεις αριστερά στην Αλίμου και να έχεις πιάσει την αριστερή από τη Δάφνη ή το Ελληνικό, αναλόγως από που έρχεσαι, και να σέρνεσαι.
μωρε βλακεια ειναι, απλα αυτο που θελω να επισημανω (τουλαχιστον απο εκει ξεκινησε η κουβεντα) ειναι οτι ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ δεν σημαινει οτι ειναι και το ηθικο/λογικο/πρακτικα εφαρμοσιμο κοκ
Στην προκειμένη περίπτωση , όπως λέμε εδώ και καμιά δεκαριά σελίδες , δεν είναι νόμιμο. νόμιμο είναι να θες να στρίψεις αριστερά και 500 - 600 μέτρα πριν το φανάρι να πάρεις την κατάλληλη θέση στο οδόστρωμα.
το νοημα της απαντησης μου σε bold
Ναι , και ; δεν ήταν νόμιμη η εξέγερση του Πολυτεχνείου σύμφωνα με το καθεστώς αλλά ήταν ηθική. Αυτό που κολλάει. Είναι ηθικό να σου πετάγονται από δύο μεριές μοτοσυκλετιστές ή είναι ηθικό να έρχεται ο άλλος με την μηχανή να σου παίρνει τη σειρά από τα διόδια ; Λογικο φαίνεται ενδεχομένως να πηγαίνεις μπροστά στο φανάρι ( όχι στη διάβαση όμως γιατί τότε είναι ανήθικο ) με την έννοια ότι δεν καθυστερείς κανέναν. Αν όμως λάβεις υπ' όψιν σου και τα χρέπια που κυκλοφορούν τότε γίνεται και αντικοινωνικό με την έννοια του ¨να περάσω εγώ και οι υπόλοιποι άντε να ...¨
-
Κacey,
ισχυριζόσουν πως δε γίνεται διάκριση εθνικού και αστικού δικτύου. Κοίταζες μόνο το άρθρο 16 που αναφέρεται στις διαδικασίες προσπέρασης και παρέβλεπες το άρθρο 17, παράγραφος 8, καθώς και το άρθρο 5 περί οριζόντιας σήμανσης. Στο άρθρο 17 γίνεται διάκριση μεταξύ κατοικημένων και μη περιοχών και στην παράγραφο 8 ορίζει πως η κίνηση εντός αστικού δικτύου και περισσοτέρων των δύο λωρίδων δεν συνιστά προσπέραση. Επομένως δεν βρίσκει εκεί εφαρμογή το άρθρο 16, που επικαλείσαι, γιατί αυτό καθορίζει τα σχετικά με την προσπέραση. Πόσο πιο αναλυτικά να το γράψω; Επιπλέον παρέβλεπες τα βέλη, που υποχρεώνουν να επιλέξεις πορεία. Η δική σου απαίτηση, λοιπόν, να κάνουν στην άκρη (αλλιώς θα τους ξεφορτωθείς εσύ αλλιώς) έρχεται σε αντίθεση με τον Κ.Ο.Κ., δεν προκύπτει από αυτόν.
Να σου πω την αλήθεια, δε θα έκανα τον κόπο να ασχοληθώ, αν δε με προκαλούσε το ύφος της απάντησης σου σε άλλον συνομιλητή. Τελικά βρήκα ιδιαίτερα διασκεδαστικό, μαζί και ειρωνικό, να κατηγορείς το συνομιλητή σου πως επιλέγει από τον Κ.Ο.Κ. ό,τι τον βολεύει, αγνοεί τα υπόλοιπα και δεν κάνει τον κόπο να διαβάσει παρακάτω, ενώ την ίδια στιγμή εσύ σταμάτησες στο άρθρο 16 και δεν προχώρησες στο 17.
Να σου απαντήσω χωρίς περιστροφές: η αριστερή δεν είναι πάντοτε ταχείας κυκλοφορίας, κάποιες φορές είναι λωρίδα κίνησης για όσους κατευθύνονται εκεί που αυτή οδηγεί (έξοδος) ή για όσους πρόκειται να στρίψουν. Μπορεί να μη σου αρέσει, αλλά η επιθυμία σου δεν είναι νόμος. Λυπάμαι.
Ψέμματα είπα, μου είναι αδιάφορο! -
τελικα νομιζω οτι τα βρισκουμε
λιγο περισσοτερο ανοιχτο μυαλο θελει απ'ολες τις πλευρες απλα να καταλαβαινουμε τι εννοει πραγματικα ο αλλοςΕίναι ηθικό να σου πετάγονται από δύο μεριές μοτοσυκλετιστές ή είναι ηθικό να έρχεται ο άλλος με την μηχανή να σου παίρνει τη σειρά από τα διόδια ;
οχι εννοειται
απλα ευχεσαι οταν παθουν (για να μαθουν) να γινει οσο πιο ανωδυνα ....
απο την αλλη οταν οι ιδιοι θετουν ετσι σε κινδυνο τη σωματικη τους ακεραιοτητα (μιλαω για το πρωτο που αναφερεις) εσυ δεν μπορεις να κανεις κατι -
agpr
1ον δεν αγνοουσα κανενα βελος, θεωρω δεδομενο οτι οταν καποιος ειναι σε λωριδα με βελη ή και οχι αλλα εχει δειξει οτι εχει σκοπο να στριψει, δεν πειραζει να ειναι στην αριστερη και δεν με ενοχλει. Το ειχα γραψει στον skye πριν το πεταξεις εσυ, και επιπλεον το εγραψα και αλλες 10 φορες αφου το ειπες. Αλλα εκει εσυ...
2ον ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ
Εγω θεωρω δεδομενο οτι η παραχωρηση της δυνατοτητας κινησης σε στοιχους υπαρχει για να επιτρεπει στις δεξιοτερες λωριδες να κινουνται ταχυτερα αμα για καποιο λογο οι αριστεροτερες εχουν κοψει/πηξει χωρις να θεωρειται αυτο παρανομο προσπερασμα (το γραφει αλλωστε οτι αναφερεται σε αυτο).
Εσυ θεωρεις οτι η κινηση σε παραλληλους στοιχους υπαρχει ωστε να μην θεωρειται ΚΑΘΟΛΟΥ προσπερασμα αυτο?
ΟΠΟΤΕ ΞΑΝΑΡΩΤΑΩ, εφ'οσον λοιπον ειναι κινηση σε παραλληλους στοιχους = οχι προσπεραση, τοτε κατ΄εσε:
μπορει καποιος εντος πολεως να καθεται στην αριστερη λωριδα επ'απειρον χωρις να μπορει να εχει κανεις απαιτηση να παει δεξιοτερα ακομα και αν οι δεξιοτερες λωριδες ειναι αδειες, χωρις να θελει να στριψει αριστερα λιγο πιο κατω?
Απαντησε μου αυτο σε παρακαλω, και στο παρακατω.
Και αν ισχυουν ολα τα παραπανω, τελικα εγω μπορω να προσπερναω απο οπου θελω και εχει χωρο? Δεν εννοω σφηνες, αλλα αμα εχει 1-2 αυτοκινητα ανα 100 μετρα σε καθε λωριδα, αντι να 'απαιτω' απο τους αριστερους να πανε στην μεσαια και να βγαινουν αριστερη μονο οταν περνανε τους αλλους μεσαιους, να τους αφησω και απλα να περναω αναμεσα τους χρησιμοποιωντας και τις τρεις λωριδες?
-
μπορει καποιος εντος πολεως να καθεται στην αριστερη λωριδα επ'απειρον χωρις να μπορει να εχει κανεις απαιτηση να παει δεξιοτερα ακομα και αν οι δεξιοτερες λωριδες ειναι αδειες, χωρις να θελει να στριψει αριστερα λιγο πιο κατω?
Δε βλέπω το λόγο να το κάνει αυτό. Δε βλέπω και το λόγο που θα επέμενε κάποιος άλλος να κάνει στην άκρη ο πρώτος για να περάσει αυτός. Τις περισσότερες φορές, που βρέθηκα σε ανάλογη θέση, έκανα δεξιά και προχώρησα. Συνήθως προσπαθώ να διατηρώ την ψυχραιμία μου και να αποφεύγω τα προβλήματα. Προσπαθώ να μην εμποδίζω την κίνηση των άλλων, αλλά αν κάποιος εμποδίζει τη δική μου, απλώς περιμένω την κατάλληλη ευκαιρία. Ούτε 'σπρωξίματα' ούτε 'κλεισίματα' ούτε άλλα τέτοια δραματικά.
Καταλαβαίνεις, φυσικά, πως πλέον δε συζητάμε για τον Κ.Ο.Κ., αλλά για τις δικές μας συνήθειες, έτσι δεν είναι;Και αν ισχυουν ολα τα παραπανω, τελικα εγω μπορω να προσπερναω απο οπου θελω και εχει χωρο? Δεν εννοω σφηνες, αλλα αμα εχει 1-2 αυτοκινητα ανα 100 μετρα σε καθε λωριδα, αντι να 'απαιτω' απο τους αριστερους να πανε στην μεσαια και να βγαινουν αριστερη μονο οταν περνανε τους αλλους μεσαιους, να τους αφησω και απλα να περναω αναμεσα τους χρησιμοποιωντας και τις τρεις λωριδες?
Όσο δεν παραβιάζεις άλλες διατάξεις του Κ.Ο.Κ. (π.χ. να χρησιμοποιείς το ρεύμα εξόδου στα αριστερά, ενώ σκοπεύεις να κινηθείς ευθεία) και γενικότερα δεν εμπίπτει η κίνηση σου στην κατηγορία 'επικίνδυνοι ελιγμοί', τότε ναι.
Πες μου, όμως, ειλικρινά στα άρθρα που σε παρέπεμψα, υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις; Γίνεται διάκριση αστικού και μη αστικού δικτύου, υπάρχουν περιπτώσεις που η αριστερή λωρίδα είναι λωρίδα κίνησης και όχι προσπέρασης/ταχείας κυκλοφορίας, και ναι, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορείς να κινείσαι ταχύτερα από αυτούς που βρίσκονται αριστερά σου. Γιατί τέτοιος έρωτας με την αριστερή λωρίδα; -
Ασε το αν βλεπεις οτι εχει λογο ή οχι να το κανει αυτο.
Θεωρεις οτι οποιος θελει, μπορει σε δρομο οπου η μεσαια και η δεξια (η μονο η μεσαια πχ) ειναι αδεια, να καθεται επ'άπειρον στην αριστερη χωρις να μπορει καποιος να εχει απαιτηση να παει δεξια?
-
Εσύ, σύμφωνα με όσα διάβασες, που καταλήγεις; Έχει το δικαίωμα;
Στην ερώτησή σου δεν υπάρχει μία απάντηση. Μιλάμε για αστικό δίκτυο ή όχι; Μιλάμε για δύο και περισσότερες λωρίδες; Υπάρχει οριζόντια (ή κάθετη) σήμανση που ορίζει πορεία;
Σου είναι πραγματικά δύσκολο να παραδεχτείς πως έκανες λάθος, έτσι δεν είναι; Σου είναι πολύ δύσκολο να δεχτείς πως κάποιος μπορεί να βρίσκεται μπροστά σου και να μην είναι υποχρεωμένος να κάνει πλάι να περάσεις;
Έλεγες πως ο Κ.Ο.Κ. υποχρεώνει τους αριστερά κινούμενους να πάνε δεξιά, για να περάσει ο ταχύτερα κινούμενος. Σου έφεραν το παράδειγμα της Βουλιαγμένης, αλλά επέμενες και ζητούσες άρθρα. Σου έδωσα άρθρα και προσπαθείς να αποδείξεις τώρα τι; Πως υπάρχουν περιπτώσεις που η αριστερή λωρίδα είναι ταχείας κυκλοφορίας/προσπέρασης; Φυσικά και είναι σε πολλές περιπτώσεις. Είναι πάντα; Όχι, δεν είναι! βλ. Κ.Ο.Κ. άρθρο 5 και άρθρο 17,παρ. 8.
(Στην πραγματικότητα υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, αλλά μην το κάνουμε θέμα) -
Καταλαβα, ησουν....ξεκαθαρος . Ειναι ξεκαθαρο οτι ξερεις τι λες, μπορεις να το στηριξεις, και φυσικα οτι εγω ειμαι λαθος. Ειχες κανει 4 ποστ πριν μπεις σε αυτο το τοπικ, εκανες αλλα 10 για να πεις οτι δεν ξερω τι μου γινεται ή οτι τα λεω οπως με βολευει, και τωρα κουκουρουκου @@ μεντολες. Αλλα φυσικα 'αποδειχτηκε οτι ειμαι λαθος'.
Εγω θα σου δωσω αλλη μια ευκαιρια. Στην Βουλιαγμενης, αμα δεν εχει βελακια κατω και η επομενη στροφη ειναι 500 μετρα πιο κατω (αρα φυσικα και δεν εχει βελακια), και οι αλλες λωριδες δεν εχουν αυτοκινητα, μπορει καποιος να κινειται μονιμα στην αριστερη και κανεις δεν μπορει να του πει τιποτα? Ναι ή οχι? Γιατι στα προηγουμενα ησουν σιγουρος αλλα τωρα μου κανεις νερα...Ναι μεν αλλα και αμα ειχε η γιαγια μου καρουλια θα ηταν τρολλευ κλπ κλπ.
-
Και στην τελικη επειδη βλεπω οτι ξαφνικα δυσκολευεσαι με την θεωρια, παρε και ενα σεναριο ακρως πραγματικο:
Στην μεσαια, αραια αυτοκινητα με μια 100αρα. Εγω θελω να κινουμαι με 140 και αρα ειμαι ηδη στην αριστερη και παραμενω εκει. Μην μου πεις τιποτα για ορια κλπ, αλλου πας να με βγαλεις λαθος.
Στην αριστερη ειναι ενας που κανενα σκοπο δεν εχει να στριψει πουθενα, που περναει τους 100αρηδες μεσαιους με 120. Εγω που σιγα-σιγα τον φτανω, τι πρεπει να κανω?
α) να μπω στην μεσαια και να συνεχισω τον δρομο μου?
β) να κολλησω απο πισω του και να απαιτησω να κανει δεξια ωστε να περασω απο την αριστερη λωριδα? Τελικα εχω το δικαιωμα να απαιτησω κατι τετοιο?
γ) να κοψω και να αναγκαστω να πηγαινω με την ταχυτητα που εκεινος μου επιβαλλει?Για βοηθεια να σου πω οτι σε αυτο το φορουμ εδω μεσα, υπαρχουν οι εξης αποψεις:
- Αμα εγω ειμαι στην αριστερη επειδη ηδη περναω ολους τους προηγουμενους, μπορω να μπω στην μεσαια γιατι αυτο ειναι κινηση σε στοιχους = νομιμο (λιγοι υποστηρικτες)
- Αμα εγω ειμαι στην αριστερη επειδη ηδη περναω ολους τους προηγουμενους, πρεπει να κοψω, να περιμενω να κανει δεξια στην μεσαια και να τον περασω απο αριστερα γιατι αμα ενω ειμαι στην αριστερη μπω μεσαια, ειναι παρανομο προσπερασμα απο δεξια (περισσοτεροι υποστηρικτες).
- Αμα ειμαι στην μεσαια και τον φτανω ενω αυτος ειναι στην αριστερη, απλα συνεχιζω την πορεια μου (= νομιμη κινηση σε στοιχους, αρκετοι υποστηρικτες εδω μεσα.)
- Ακομα και αν ειμαι στην μεσαια και τον φτανω ενω αυτος ειναι στην αριστερη, πρεπει να κοψω, να μπω στην αριστερη απο την μεσαια, να κατσω πισω του μεχρι να κανει δεξια στην μεσαια, να τον περασω και να ξαναμπω στην μεσαια μετα (αυτοι ειναι οι ψυχανωμαλοι του φορουμ)...
-
Kacey, το συνειδητοποιείς ότι δεν υπάρχει σωστή απάντηση;
Από τη στιγμή που και οι δύο οδηγοί αγνοούν τους κανόνες (ο ένας την κίνηση στην αριστερή λωρίδα και ο άλλος το όριο), δεν υπάρχει σωστή απάντηση.
Εσύ επιλέγεις να αγνοείς έναν κανόνα και να βρίζεις τον άλλον που αγνοεί άλλον κανόνα.
Αυτός, επιλέγει να αγνοεί αυτόν τον δεύτερο κανόνα και να βρίζει πιθανώς εσένα που αγνοείς τον πρώτο κανόνα του ορίου, αυτόν που εσένα δε σου αρέσει.
End of story.
-
- Αν κινούμαι στην αριστερή και κάποιος δεν πηγαίνει δεξιά για να περάσω, τότε (α) του κάνω χειρονομίες με το ένα χέρι, του ανάβω τα φώτα με το άλλο και με το τρίτο πατάω την κόρνα [δεν χρειάζομαι τέταρτο χέρι για το τιμόνι γιατί έχω κάνει καλή ζυγοστάθμιση], (β) τον πλευρίζω από δεξιά και του αδειάζω στο παρμπρίζ τον πυροσβεστήρα, τον οποίο γεμίζω κάθε Δευτέρα για τέτοιες περιπτώσεις, (γ) τον ακολουθώ μέχρι να τον πιάσει φανάρι και τον δέρνω - το (γ) μπορεί να συμβεί πρώτο αν δεν έχω χρόνο.
-
Kacey,
την απάντηση την έχεις ήδη διαβάσει και κατά βάθος τη γνωρίζεις ήδη. Καταντά πλέον βαρετό.
Επειδή εγώ έχω κάνει λίγες δημοσιεύσεις και δε σου αρκούν, δες τι συ γράφουν οι manosk & avel. Συνέχισε να κάνεις ό,τι έκανες μέχρι τώρα, κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν ελπίδα. Απλώς δε μπορείς πλέον να βαφτίζεις την επιθυμία σου νόμο. Αυτό είναι τελικά και το μεγάλο σου πρόβλημα, έχεις κολλήσει στο εγωιστικό στάδιο των νηπίων και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την επιθυμία σου από τη λειτουργία του κόσμου, το εγώ από το μη εγώ.
Ειλικρινά εύχομαι αυτή σου η στάση να μη σε βάλει σε μπελάδες και κυρίως να μη βάλει σε μπελάδες άλλους. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
5) Αν κινούμαι στην αριστερή και κάποιος δεν πηγαίνει δεξιά για να περάσω, τότε (α) του κάνω χειρονομίες με το ένα χέρι, του ανάβω τα φώτα με το άλλο και με το τρίτο πατάω την κόρνα [δεν χρειάζομαι τέταρτο χέρι για το τιμόνι γιατί έχω κάνει καλή ζυγοστάθμιση], (β) τον πλευρίζω από δεξιά και του αδειάζω στο παρμπρίζ τον πυροσβεστήρα, τον οποίο γεμίζω κάθε Δευτέρα για τέτοιες περιπτώσεις, (γ) τον ακολουθώ μέχρι να τον πιάσει φανάρι και τον δέρνω - το (γ) μπορεί να συμβεί πρώτο αν δεν έχω χρόνο. -
@agpr δηλαδη για να συνοψισω για σενα που τωρα κανεις τον κινεζο:
Το οτι θελω καποιος που εχει αραξει στην αριστερη χωρις λογο να κανει δεξια για να περναει οποιοσδηποτε θελει να παει πιο γρηγορα, ειναι 'επιθυμια' μου, ενω ο νομος ειναι οτι εντος πολεως δεν υπαρχει προσπεραση αλλα μονο κινηση σε στοιχους και ως εκ τουτου μπορει καποιος να καθεται στην αριστερη χωρις λογο και ενω οι διπλα δεν εχουν αυτοκινητα, ειναι ο νομος...
οποτε μπορει καποιος να ξεκινησει απο τον Πειραια και μεχρι την Π. Φωκαια μπορει να ειναι μονιμα στην αριστερη, και οποιος θελει μπορει να μπαινοβγαινει αριστερη-μεσαια για να προσπερασει.
Ευχαριστω που με διαφωτισες επιστημονα.
ΥΓ Manosk προσεξε με ολα αυτα που κανεις στον δρομο μπορει να βρεθει καποιος να σου σπασει τα μουτρα...Μπορει να μην καταλαβει το 'ιδιαιτερο' χιουμορακι σου. Ασε που χαλιεσαι, σου σπανε τα νευρα, ανεβαινει η πιεση, θα παθεις ελκος, και αλλα πολλα
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#8]