-
Επειδή δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μην ανοίξουμε τετοιο θέμα (αν δεν πάει καλά, δεν χάσαμε και τίποτα)..το ανοίγω!
-
Επειδή δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να μην ανοίξουμε τετοιο θέμα (αν δεν πάει καλά, δεν χάσαμε και τίποτα)..το ανοίγω!
-
-
Τα πολιτιστικά κέντρα δεν έγραψες....
Μπουζούκια δηλ...
-
Προσωπικά θεωρώ ότι μέτρο ατομικού και κρατικού-συλλογικού πολιτισμού αποτελεί η στάση μας απέναντι στις μειονότητες κάθε είδους...
-
πολιτισμός (κατά μια έννοια) είναι το σύνολο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων σε ενα δεδομένο χώρο (πχ ελλάδα)
η συμμετοχή σου στο οτι συμβαίνει σε κάνει 'πολιτισμένο'
υπάρχει βέβαια και η διαφορετική έννοια δηλ. αυτη της 'καλής / ορθης / αποδεκτής' συμπεριφοράς οπότε ο χαρακτηρισμός πολιτισμένος γίνεται κάπως σχετικός
-
Υπάρχει 'κακός' πολιτισμός;
_
-
Πως σου ήρθε τώρα αυτή η ερώτηση;
-
Α-Ω Κοινωνικη προνοια προς
ηλικιωμενους
απορους
αστεγους
μεταναστες
κ γενικα οποιασδηποτε ομαδας χρειαζεται την υποστηρηξη της πολιτειας .
καθως και η μεριμνα για τα αδεσποτα . -
Ανοχή στη διαφορετικότητα κάθε είδους.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Πως σου ήρθε τώρα αυτή η ερώτηση;Δεν ξέρω, ίσως επειδή οι λέξεις 'πολιτισμός' και 'πολιτισμένος' θεωρείται ότι έχουν κάποια θετική αξία ως έννοιες...
Αν όμως χαρακτηρίζουν δραστηριότητες και κοινωνίες ίσως να μην έχουν πάντα θετική αξία...
_
-
Πολιτισμός: οποιαδήποτε δραστηριότητα που στοχεύει παραπέρα απ' το 'να φάμε, να πιούμε και να γ@μήσουμε'.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πολιτισμός: οποιαδήποτε δραστηριότητα που στοχεύει παραπέρα απ' το 'να φάμε, να πιούμε και να γ@μήσουμε'.Μπραβο ρε Χαρη.
-
Εγώ θα έλεγα οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, χωρίς παράλληλα να βλάπτει κανέναν από τους γύρω μας...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ανοχή στη διαφορετικότητα κάθε είδους.Η λέξη 'ανοχή' δεν είναι σωστή κατά τη γνώμη μου. Υπαινίσσεται ότι δεν συμπαθείς κάτι αλλά δίνεις τόπο στην οργή. Προτιμώ την 'αποδοχή' και ακόμα περισσότερο την 'εξοικείωση'. Αντί δηλαδή να λοξοκοιτάς μία οικογένεια μουσουλμάνων (τυχαίο παράδειγμα) που εγκαταστάθηκε στη γειτονιά σου αλλά να μην τους κακολογείς (ανοχή-αποδοχή) πρέπει να επιδιώξεις να τους γνωρίσεις, να δεις από πρώτο χέρι τον τρόπο που ζουν και μπορεί και να εκπλαγείς ευχάριστα όπως κι εγώ όταν διάβασα το Κοράνι.
Επίσης 'πολιτισμός' είναι η αμφισβήτιση παντός στερεότυπου.
Το σχόλιο δεν είναι προσωπικό ή απάντηση προς το Νάσο αλλά πιο γενικό.
-
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑΤΟ-ΠίΑ: οποιαδήποτε δραστηριότητα που στοχεύει παραπέρα απ' το 'να φάμε, να πιούμε και να γ@μήσουμε'.Κάπως καλύτερα...
_
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Πολιτισμός: οποιαδήποτε δραστηριότητα που στοχεύει παραπέρα απ' το 'να φάμε, να πιούμε και να γ@μήσουμε'.
Μπραβο ρε Χαρη.
Τι μπράβο ρε;
Και πώς θα συνεχίσει να υπάρχει πολιτισμός άμα κόψουμε το γ@μη5ι;
Γενικά είναι τεράστια συζήτηση, και είμαι σίγουρος ότι ο καθένας από 'δω θα δώσει και τον δικό του ορισμό...
Πάντως, στις προαναφερθείσεις δραστηριότητες και ειδικά στο σεξ, πολιτισμός είναι η έλλειψη πολιτισμού...
-
Πολιτισμός: οποιαδήποτε δραστηριότητα που στοχεύει παραπέρα απ' το 'να φάμε, να πιούμε και να γ@μήσουμε'.Δηλαδή τα περιοδικά τύπου ΝΙΤ.. και ESQ.. δεν προάγουν τον πολιτισμό?
-
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ LOL
-
Δυσκολα μπορω να ορισω ποιος ειναι πολιτισμενος.
Ευκολοτερα ομως μπορω να καταλαβω ποιος ειναι απολιτιστος.
Τι σημαίνει Πολιτισμός και τι Πολιτισμένος?