-
θέλει αλλαγή γιατί δε κρατάει πίεση.
-
θέλει αλλαγή γιατί δε κρατάει πίεση.
Να είναι ελαττωματική και η καινούργια τάπα , αλλάχτηκε μαζί με το παγούρι πρίν 1 εβδομάδα .
-
Σε Corsa C ( Ζ12xe) κινητήρας , αλλάχτηκε θερμοστάτης έμενε ανοιχτός , αντιψυκτικό μπήκε το γνήσιο της GM με αραίωση όπως γράφει κιόλας . Και προληπτικά άλλαξα δοχείο αντιψυκτικού και τάπα ίδια . Ωστόσο είδα σημάδια από τη μεριά της αντλίας νερού , οπότε θέλει αλλαγή , είχε αλλαχτεί ξανά από το προηγούμενο ιδιοκτήτη .
Το αμάξι δεν ανεβάζει θερμοκρασία , και τα λάδια του είναι καθαρά .( όλα αυτά τα μοτέρ βγάζουν φλάντζα καθρέφτη) . Σήμερα πού το παρακολούθησα είχε βράζει το αντιψυκτικό και είχε σημάδια . Χθές το αμάξι δέν ανέβασε θερμοκρασία όσο το οδηγούσα . Υποψιάζομαι είτε να χάνει σιγά-σιγά απο τή αντλία νερού ή να είναι βουλωμένο το ψυγείο και ζορίζεται. .
Μόλις δέν ενεργοποιώ το A/C , το αμάξι και να το ζορίσεις δέν ανεβάζει θερμοκρασία .
Πιθανολογώ οτι πρέπει να είναι βουλωμένο το ψυγείο του . Δέ πρέπει να έχει αλλαχτεί.
Αφού θα αλλάξω τρόμπα νερού , πήρα και ενα ψυγείο νερού εμπορίου. Και ως αντιψυκτικό θα χρησιμοποιηθεί το γνήσιο της GM -Dexcool με αραίωση .
-
Καλησπέρα στη παρέα!! κάτοχος ενός Renault megane gt dci 165 ps του 2017 εδώ και 7 μήνες με 55000 πραγματικά χλμ.το αμάξι έχει αυτόματο κιβώτιο και τον τελευταίο καιρό παρατηρώ πως ορισμένες φορές που ο δρόμος έχει κατηφορική κλίση να δυσκολεύομαι να πάω από το P στο D...1-2 φορές άκουστηκε και ένας ήχος ίσως από το ζορισμα! υπάρχει τρόπος να δούμε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα;; ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Ναι, υπάρχει τρόπος: επίσκεψη σε συνεργείο. Κατά προτίμηση εξουσιοδοτημένο ή εξειδικευμένο. Είναι σημαντικό θέμα για να βασιστείς στις απόψεις κάθε τυχαίου (εμού συμπεριλαμβανομένου) εδώ μέσα.
-
Ερωτηση.
Θα αγοράζατε ως εξτρα το keyless entry;
Οκ έχω και εγώ αλλά ητα standard. Θα δίνατε όμως εξτρα χρήματα για να το έχετε;
-
Ερωτηση.
Θα αγοράζατε ως εξτρα το keyless entry;
Οκ έχω και εγώ αλλά ητα standard. Θα δίνατε όμως εξτρα χρήματα για να το έχετε;
After market δεν ξέρω αν το 'κανα, διαφορά σε έκδοση όμως με χίλιες άλλες δυο μπαρούφες το΄κανα. (GLX αντί GL στο Swift). Αυτό και η πλοήγηση.
-
Οχι εννοώ αν θα πληρώνεις εξτρα κατά την αγορά. Ως εξτρα εξοπλισμο.
-
Οχι εννοώ αν θα πληρώνεις εξτρα κατά την αγορά. Ως εξτρα εξοπλισμο.
Υποθέτω πως ναι. Μου άρεσε σαν ιδέα πριν το αποκτήσω και σαν εμπειρία από το 2007 που το χρησιμοποιώ. Και στα δύο αυτοκίνητά μου το έχω.
-
Θενξ για την απάντηση.
Συνέχεια της ερώτησης δεν φοβάστε αυτά που λένε για κλοπές και πως αντιγράφουν το σήμα τους;
Και εγω τέτοιο έχω, αλλά όπως είπα δεν το επέλεξα.... Τωρα το σκέφτομαι σε πιθανή άλλη αγορά.
-
Θενξ για την απάντηση.
Συνέχεια της ερώτησης δεν φοβάστε αυτά που λένε για κλοπές και πως αντιγράφουν το σήμα τους;
Και εγω τέτοιο έχω, αλλά όπως είπα δεν το επέλεξα.... Τωρα το σκέφτομαι σε πιθανή άλλη αγορά.
Δεν υποτιμώ καθόλου τον κίνδυνο, αλλά έχω τη βεβαιότητα ότι δεν γλυτώνεις την κλοπή με συμβατική κλειδαριά.Μάλλον η προσαρμοστικότητα των κλεφτών εντυπωσίασε και το έκανε θέμα. Δεν νομίζω ότι βρίσκεις πιό εύκολα την κατάλληλη συσκευή από ένα λοστό! Ισως απλώς πρόκειται για διαφορετικές συμμορίες... Πιο κλασικές και πιο προηγμένες... Θεός φυλάξει! Η διαφορά στην καθημερινότητα είναι μεγάλη.
-
margm wrote:
Σε Corsa C ( Ζ12xe) κινητήρας , αλλάχτηκε θερμοστάτης έμενε ανοιχτός , αντιψυκτικό μπήκε το γνήσιο της GM με αραίωση όπως γράφει κιόλας . Και προληπτικά άλλαξα δοχείο αντιψυκτικού και τάπα ίδια . Ωστόσο είδα σημάδια από τη μεριά της αντλίας νερού , οπότε θέλει αλλαγή , είχε αλλαχτεί ξανά από το προηγούμενο ιδιοκτήτη .
Το αμάξι δεν ανεβάζει θερμοκρασία , και τα λάδια του είναι καθαρά .( όλα αυτά τα μοτέρ βγάζουν φλάντζα καθρέφτη) . Σήμερα πού το παρακολούθησα είχε βράζει το αντιψυκτικό και είχε σημάδια . Χθές το αμάξι δέν ανέβασε θερμοκρασία όσο το οδηγούσα . Υποψιάζομαι είτε να χάνει σιγά-σιγά απο τή αντλία νερού ή να είναι βουλωμένο το ψυγείο και ζορίζεται. .
Μόλις δέν ενεργοποιώ το A/C , το αμάξι και να το ζορίσεις δέν ανεβάζει θερμοκρασία .
Πιθανολογώ οτι πρέπει να είναι βουλωμένο το ψυγείο του . Δέ πρέπει να έχει αλλαχτεί.
Αφού θα αλλάξω τρόμπα νερού , πήρα και ενα ψυγείο νερού εμπορίου. Και ως αντιψυκτικό θα χρησιμοποιηθεί το γνήσιο της GM -Dexcool με αραίωση .
Το αμάξι δούλευε μια χαρά και με A/C και χωρίς εδώ και 2 εβδομάδες δέ ανέβαζε θερμοκρασία το πολύ μέχρι 90 . Βάλαμε καινούργια τάπα . Το βεντιλατέρ παίρνει μπροστά . Και ως αντιψυκτικό έχει της Dexcool . Δέ είχε χάσει καθόλου αντιψυκτικό εδώ και 2 εβδομάδες . Μέχρι προχθές που το αμάξι ανέβασε θερμοκρασία κοντά στούς 100 και έμεινε απο αντιψυκτικό στα καλά καθούμενα .
Το πρόλαβα και δέ πήγε τελειώς στα κόκκινα . Έχει 2 σκάλες το βεντιλατέρ και παίρνουν και οι 2 , Διαρροή δέ φαίνεται απο κάπου .Πλέον το άφησα συνεργείο , είναι πολύ περιέργο γενικά.
-
Φίλος σε Hyundai i30 diesel έβαλε κατά λάθος, εκτός αντιπροσωπείας, λάδι Α3 5w30 που προορίζεται για βενζινοκινητήρες(αυτά νομίζω έχουν παραπάνω θείο sulfated ash μέσα).Έκανε 5000 χλμ με αυτά, όπου κατά τύχη, βρεθήκαμε μαζί και του είπα να τα αλλάξει με diesel λάδια C2.
Φοβάται μήπως έχει γίνει ζημιά.....έχει γίνει λέτε;
-
Φίλος σε Hyundai i30 diesel έβαλε κατά λάθος, εκτός αντιπροσωπείας, λάδι Α3 5w30 που προορίζεται για βενζινοκινητήρες(αυτά νομίζω έχουν παραπάνω θείο sulfated ash μέσα).Έκανε 5000 χλμ με αυτά, όπου κατά τύχη, βρεθήκαμε μαζί και του είπα να τα αλλάξει με diesel λάδια C2.
Φοβάται μήπως έχει γίνει ζημιά.....έχει γίνει λέτε;
Καμμία
-
Τι ζημια να εγινε? Τα low saps τα χρησιμοποιουν για τα dpf , για να μην βουλωνουν . Τωρα για μια φορα που εβαλε mid ή full saps δεν επαθε τιποτα το dpf . Απλα να μην του γινει συνηθεια
-
Θένω να ξεβιδώσω κάτι βίδες που δεν ξεβιδώνουν λόγω σκουριάς και παλαιότητας. Στο σπίτι έχω ένα ειδικό υγρό που το βάζεις σε κλειδαριές και μεντεσέδες πορτών για να μην τρίζουν και να δουλεύουν καλύτερα. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω στις βίδες, παξιμάδια κτλ ή προτείνετε να αγοράσω κάτι άλλο; Το υγρό που έχω είναι ένα penetration oil σε κίτρινο μπουκάλι.
-
WD-40 αντισκουριακο θελεις. πουλαει ο Σκλαβενιτης. Λογικο το ιδιο ειναι αυτο που εχεις ισως σε αλλη μορφη. Απλα πραγματα ειναι αυτα.
-
Αγόρασα ένα WD40.
Για να δούμε τι θα καταφέρει. Θέλω για αρχή να ξεβιδώσω κάτι βίδες που από την τόσο σκουριά δεν φαίνεται η εγκοπή στην κεφαλή της βίδας ώστε να μπει το κατσαβίδι, άλλες βίδες όση δύναμη και να βάλω δεν ξεβιδώνουν με τίποτα.
-
Αν είναι τόσο σκουριασμένες μάλλον δεν θα πετύχεις τίποτα. Μια καλή συνταγή αλλά δουλεύει πολύ αργά είναι το ξύδι, εγώ καθαρίζω σκουριασμένες βίδες σε μπάνι με ξύδι 6%, τις αφήνω μια εβδομάδα και μετά τις ξεπλένω με νερό και μαγειρική σόδα για παθητικοποίηση, τώρα έτσι που είναι χωμένες όμως και πιθανόν να έχουν πάθει και ηλεκτρόλυση ( σε τί υλικό είναι βιδωμένες ? ) θα δυσκολευτείς.
-
Φυσικα και δεν υπαρχει προβλημα. Βαλτον αφοβα. Νομιζεις οι συνθηκες κατω απο το καπω του κινητηρα σου, θα ειναι καλυτερες απο οτι μεσα στην ντουλαπα σου?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........