-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Για πειτε οι έμπειροι απο αυτόματα κιβώτια... γενικά οι παρεμβάσεις απο τα paddles και ειδικά κατεβάσματα έχουν καμία επίπτωση στην υγεία και μακροβιότητα του κιβωτίου;Καμία.
Και μιας και είμαστε στο θεμα , δεν το εχω δοκιμάσει αλλά έτσι απο περιέργεια μπορείς να βάλεις νεκρά Εν κινήσει σε αυτόματο; Πχ βλέπεις μακρυά κόκκινο φανάρι , αν θες να αφήσεις το αμάξι να ρολάρει με νεκρά και οταν φτάσεις εκεί να βάλεις μια Τρίτη και να φύγεις πχ, δε γίνεται να υποθέσω Ε;
Το κάνω πάντα τώρα και 14 χρόνια που το έχω, no problem.
-
Για πειτε οι έμπειροι απο αυτόματα κιβώτια... γενικά οι παρεμβάσεις απο τα paddles και ειδικά κατεβάσματα έχουν καμία επίπτωση στην υγεία και μακροβιότητα του κιβωτίου;
Κατεβάζω πχ σε φάση αργής επιβράδυνσης απο D4 σε D3 πχ, κατάλοιπο της manual οδήγησης όπου φρέναρα αρκετά με downshifting .Και μιας και είμαστε στο θεμα , δεν το εχω δοκιμάσει αλλά έτσι απο περιέργεια μπορείς να βάλεις νεκρά Εν κινήσει σε αυτόματο; Πχ βλέπεις μακρυά κόκκινο φανάρι , αν θες να αφήσεις το αμάξι να ρολάρει με νεκρά και οταν φτάσεις εκεί να βάλεις μια Τρίτη και να φύγεις πχ, δε γίνεται να υποθέσω Ε;
Και τα δύο άρθρα, πάνω κάτω λένε τα ίδια. Σπάνια οδηγώ αυτόματο για να ξέρω από πρώτο χέρι.
http://www.taxikladis.gr/oi_vasikoi_tupo_ton_automatwn_kivwtion_kai_i_swsti_xrisi_tous/
https://www.gocar.gr/news/feed/17634,5_pragmata_poy_den_prepei_na_kaneis_me_a.html -
Για πειτε οι έμπειροι απο αυτόματα κιβώτια... γενικά οι παρεμβάσεις απο τα paddles και ειδικά κατεβάσματα έχουν καμία επίπτωση στην υγεία και μακροβιότητα του κιβωτίου;
Κατεβάζω πχ σε φάση αργής επιβράδυνσης απο D4 σε D3 πχ, κατάλοιπο της manual οδήγησης όπου φρέναρα αρκετά με downshifting .Και μιας και είμαστε στο θεμα , δεν το εχω δοκιμάσει αλλά έτσι απο περιέργεια μπορείς να βάλεις νεκρά Εν κινήσει σε αυτόματο; Πχ βλέπεις μακρυά κόκκινο φανάρι , αν θες να αφήσεις το αμάξι να ρολάρει με νεκρά και οταν φτάσεις εκεί να βάλεις μια Τρίτη και να φύγεις πχ, δε γίνεται να υποθέσω Ε;
Εξαρτάται από το τυπο του σασμαν και την αντοχή του. Όσον αφορά τα κατέβασματα D4->D3-2 με το χερι εγω το νιωθω λίγο πιο έντονο το κατεβασμα. Πιθανόν να φταίει το εντονο φρεναρισμα του κινητηρα +το ότι στροφες ανεβάζει εξαιτίας του συστήματος μετάδοσης και όχι λογω του ίδιου. Αν δν κανω λάθος στα νεότερα σασμαν εκείνη τη στιγμή ανεβαζουν στροφες τον κινητήρα σαν να πατας γκαζι για πιο ομαλη αλλαγή. Προσωπικά μου φαίνεται πολυ πιο αργό αυτό και μαπα αίσθηση πριν τη στροφή αλλά γούστα είναι αυτά.
-
Eπειδη δεν τα πιανω και ευκολα
Ο κατασκευαστης του αυτοκινητου μετραει την δυναμη για σφιξιμο στις βιδες σε m daN .
Λεει λοιπον για τα μπουλονια των τροχων σφιξιμο 10 m daN. Το δυναμομετρο που εχω εχει απο 28 μεχρι 210 newtonmeter και 2.9 μεχρι 21.4 (Μ. ΚPS) M. KGS.
συν μικρορυθμιση 0-12 .
που το βαζω ; -
Θέλω να αλλάξω μπαταρία στο αμάξι. Μου έχει ξεμείνει μια Bosch L5005 https://autobosch.gr/el/41-mpataries-autokinitou/448-l5005-μπαταρια-bosch-l5005-60ah-560a-δεξια-l5-deep-cycle.html#.W7XMhKW_w0M
Μπορώ? Η Bosch λέει όχι και πως πρέπει να πάω σε s4005 ή s5005
https://autobosch.gr/el/41-mpataries-autokinitou/399-s5005-μπαταρία-αυτοκινήτου-bosch-s5005-12v-63ah-610en.html#.W7XLl6W_w0M
Η L5005 είναι deep cucle και την είχα σε βάρκα που δεν υπάρχει πια.Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Θέλω να αλλάξω μπαταρία στο αμάξι. Μου έχει ξεμείνει μια Bosch L5005 https://autobosch.gr/el/41-mpataries-autokinitou/448-l5005-μπαταρια-bosch-l5005-60ah-560a-δεξια-l5-deep-cycle.html#.W7XMhKW_w0M
https://autobosch.gr/el/41-mpataries-autokinitou/399-s5005-μπαταρία-αυτοκινήτου-bosch-s5005-12v-63ah-610en.html#.W7XLl6W_w0M
Η L5005 είναι deep cucle και την είχα σε βάρκα που δεν υπάρχει πια.Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μπορείς να βάλεις την L5005,δες όμως την τάση εκκίνησης που σου δίνει. Θεωρητικά με αυτή δεν θα μείνεις ποτέ από μπαταρία.......... πόσα χρόνια την έχεις όμως;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μπορείς να βάλεις την L5005,δες όμως την τάση εκκίνησης που σου δίνει. Θεωρητικά με αυτή δεν θα μείνεις ποτέ από μπαταρία.......... πόσα χρόνια την έχεις όμως;;;;
Η S4 έχει 540 ρεύμα ελέγχου ψυχους και η L5 έχει 560.
Κανα χρόνο την έχω την L5 και μέχρι τον Αύγουστο ήταν στην βάρκα που πλέον είναι σε ακινησία...
Γι' αυτό έλεγα να μη πάει χαμένη...Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
Ο κατασκευαστης του αυτοκινητου μετραει την δυναμη για σφιξιμο στις βιδες σε m daN .
Λεει λοιπον για τα μπουλονια των τροχων σφιξιμο 10 m daN. Το δυναμομετρο που εχω εχει απο 28 μεχρι 210 newtonmeter και 2.9 μεχρι 21.4 (Μ. ΚPS) M. KGS.
συν μικρορυθμιση 0-12 .
που το βαζω ;1 m daN = 10 Nm μάλλον.
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
συν μικρορυθμιση 0-12 .
που το βαζω ;1 m daN = 10 Nm μάλλον.
Ποιος θα μας πει με σιγουρια ; Τι διαολο δεν εχουμε κανεναν φυσικο ,κανεναν μηχανολογο;
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
συν μικρορυθμιση 0-12 .
που το βαζω ;10 dNm = 100 Nm, άρα σου λέει σφίξε με 100 νιουτόμετρα
-
Μου καίγονται σε σύντομα διαστήματα χρήση (2-3 μήνες) οι φορτιστές αυτοκινήτου USB για smartphones. Τί να φταίει;
Έχω δοκιμάσει belkin, puro, κλπ. -
Τσέκαρε την τάση που βγάζει η πρίζα του αναπτήρα και γενικά αν κάνει σωστά επαφή ή όχι.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Τσέκαρε την τάση που βγάζει η πρίζα του αναπτήρα και γενικά αν κάνει σωστά επαφή ή όχι.ok, ευχαριστώ.
-
Έχω δύο απορίες, τις οποίες και ποστάρω εδώ για να μην ανοίγω ολόκληρο καινούργιο θέμα:
- Κατά το ξεκίνημα από ανηφόρα ή παρκάρισμα σε κατηφόρα, κάνοντας χρήση χειροφρένου, δεν προκαλούμε ζημιά στο χειρόφρενο; (Προσωπικά δε το κάνω, αλλά βλέπω αρκετοί χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο).
- Όταν παρκάρουμε σε ανηφόρα/κατηφόρα, βάζοντας εκτός από χειρόφρενο και ταχύτητα (πρώτη/όπισθεν), επιβαρύνουμε το σασμάν; (Προσωπικά βάζω πάντα και ταχύτητα, θέλοντας να πιστεύω ότι δε ζορίζω το σασμάν... γι αυτό ρωτάω)
-
Νομίζω είναι καλύτερο να πιέζεις το χειρόφρενο από το να επιβαρύνεις τον συμπλέκτη παραπάνω πατιναροντας.
Στο χειρόφρενο το πολύ πολύ να χαλαρώσει η διαδρομή του κάτι το οποίο διορθώνεται πανευκολα με ένα σφιξιματακι.
Ως προς το δεύτερο, πάντα δένεις όσο πιο πολυ γίνεται μέχρις ότου με νεκρά το αυτοκίνητο να μην κινειται ούτε χιλιοστό και μετά βάζεις ταχυτητα πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους, έτσι δεν υπάρχει καμία περίπτωση φθοράς του κιβωτίου.
Σε πολύ έντονη κλίση μπορείς να στρίβεις ανάλογα και τις ρόδες ώστε να ακουμπούν ελαφρά στο πεζοδρόμιο ως επιπλέον μέτρο ασφαλείας.Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Νομίζω είναι καλύτερο να πιέζεις το χειρόφρενο από το να επιβαρύνεις τον συμπλέκτη παραπάνω πατιναροντας.
Στο χειρόφρενο το πολύ πολύ να χαλαρώσει η διαδρομή του κάτι το οποίο διορθώνεται πανευκολα με ένα σφιξιματακι.
Ως προς το δεύτερο, πάντα δένεις όσο πιο πολυ γίνεται μέχρις ότου με νεκρά το αυτοκίνητο να μην κινειται ούτε χιλιοστό και μετά βάζεις ταχυτητα πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους, έτσι δεν υπάρχει καμία περίπτωση φθοράς του κιβωτίου.
Σε πολύ έντονη κλίση μπορείς να στρίβεις ανάλογα και τις ρόδες ώστε να ακουμπούν ελαφρά στο πεζοδρόμιο ως επιπλέον μέτρο ασφαλείας.Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Διαφωνώ τελείως. Την ταχύτητα τη βάζεις καθαρά για επιπλέον ασφάλεια, μια ντίζα (χειρόφρενο) ποτέ δε μπορεί να είναι 100% εμπιστο.
Ζημιά στο σασμαν μπορεί να υπάρξει μόνο αν κάποιος το σπρώξει. -
Πάνο ίσως το εξέφρασα λάθος.
Σίγουρα η ταχύτητα είναι παραπάνω ασφάλεια , δεν είπα κάτι διαφορετικό απλά θεωρώ πολύ σπάνιο το να σπάσει μια ντιζα η να χτυπήσει κάποιος το αυτοκίνητο από πίσω και για αυτό έγραψα για ψυχολογικούς λόγους περισσότερο.
Εννοείται πως δεν το αφήνεις ποτε με νεκρά , απλά για να μην υπάρχει περίπτωση φθοράς στο σασμάν πρώτα δένω χειρόφρενο δυνατά δοκιμάζοντας με νεκρά να μην κυλάει καθόλου και μετά βάζω πρώτη.
Όχι ταυτόχρονα με ταχύτητα μέσα δηλαδή ώστε να είμαι σίγουρος ότι όλο το βάρος πέφτει μόνο στους πίσω τροχούς και όχι στο κιβώτιο.Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Παιδιά δεν παθαίνει έτσι ζημιά ούτε το σασμάν ούτε ο δίσκος μην σας απασχολεί.
-
Σχετικά με το 1ο ερώτημά μου, νομίζω ότι έχοντας τραβηγμένο, έστω και λίγο το χειρόφρενο, κάνω ζημιά. Όσον αφορά το 2ο ερώτημά μου, σίγουρα πρώτα απ' όλα βάζω χειρόφρενο. Και εννοείται όταν έχω πεζοδρόμιο στρίβω ανάλογα τις ρόδες... Απλά όταν δεν έχω πεζοδρόμιο, βάζω για πρόσθετη ασφάλεια και σιγουριά και ταχύτητα. Πάντως χωρίς χειρόφρενο, μόνο με ταχύτητα, μπορεί να κάνουμε ζημιά στο σασμάν, σωστά; Άρα αν δεν πιάνει πολύ καλά το χειρόφρενο, τότε έστω και λίγο καταπονούμε το σασμάν θεωρώ...
Να ρωτήσω κάτι άλλο, καλύτερα είναι να κλειδώνει το τιμόνι και μετά να βάζουμε ταχύτητα; Η δεν παίζει ρόλο; -
Τι ζημιά μπορεί να πάθει ενα χειροκινητο σασμαν επειδή μπορεί να κινηθεί λίγο τ οι αμαξι με ταχύτητα μέσα? Μου φαίνεται ότι είναι εντός της φυσιολογικης του λειτουργίας. Τα αυτοματα ναι θα ειχαν 100% θέμα.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........