-
Eπειδή μπορεί τα λάδια να φτάσουν στα φρενα φτιάξτο όσο πιο σύντομα μπορείς.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Η φούσκα γιατί να αλλαχτεί τώρα? Δεν είναι η δουλεια της να συγκρατεί τα υγρά τιμονιού που τρέχουν λογο διαρροής απο τη κρεμαγιερα. Η φούσκα σίγουρα θα αλλαχτεί αφού επισκευαστεί η κρεμαγιερα. Ηλία απο αριστερά χάνει αλλά μιας και θα λυθεί θα αλλακτει και η δεξια τσιμουχα.
Έχει προχωρήσει το πραμα
οχι η δουλεια της ειναι να προστατευει απο τις λασπες και τα νερα.
η φωτο δεν μπο ανοιγει, αλλα μεγαλη διαρροη απο εκει παει το λαδι στο ψαλιδι και ξεσκιζει τα σινεμπλοκ του. -
Αυτες τις μερες εβγαλα τις μοκετες οδηγου-συνοδηγου προκειμενου να ντυθει ολη η περιοχη με ορυκτοβαμβακα με σκοπο την μειωση του ....οποιου θορυβου εμπαινε στην καμπινα.
Με εκπληξη διαπιστωσα στην μερια του οδηγου....ενα καλωδιο ,πραγματικα πολυ χοντρο διαμετρου τουλ 1 εκ. και ανω(χωρις την μονωση του).Το καλωδιο αυτο ερχοταν απο το οπισθιο μερος του αυτοκινητου και κατεληγε να βιδωνει στο σασι,διπλα απο το πενταλ του γκαζιου.Εκει υπαρχει και ενα μεταλλικο πλακακι οπου φθανουν ορισμενες γειωσεις.
Η απορια μου ειναι η εξης:Αφου η μπαταρια συνδεεται με το σασι (πισω δεξια)και το καλωδιο αυτο δν καταληγει στην μπαταρια...ποιος ο λογος υπαρξης του? -
Ίσως το σασί του συγκεκριμένου, να μην είναι καλός αγωγός, γι'αυτό και ο κατασκευαστής πρόσθεσε και χαλκό.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ίσως το σασί του συγκεκριμένου, να μην είναι καλός αγωγός, γι'αυτό και ο κατασκευαστής πρόσθεσε και χαλκό.Πολυ πιθανο αλλα δν θα πρεπε να ξεκινα απο το σημειο που γειωνει η μπαταρια στο σασι?
-
Απο που ξεκινουσε δηλ ? Ειδες πισω απο που αρχιζει? Γειωση δεξαμενης καυσιμου ισως ειναι. Αντλιας βενζινης παλι.........
Και των δυο μαζι μπορει..... -
Παιδια ειπα μεγαλη μ@@@@
Σημερα ειδα πως το καλωδιο καταληγει στον πολο + της μπαταριας.....δν πηγε καθολου το μυαλο μου εκει......... -
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Παιδια ειπα μεγαλη μ@@@@
Σημερα ειδα πως το καλωδιο καταληγει στον πολο + της μπαταριας.....δν πηγε καθολου το μυαλο μου εκει.........Στην Mercedes επειδή είναι σοβαροί έβαλαν αυτό το χοντρό καλώδιο για να μην υπάρχουν απώλειες που ρίχνουν την απόδοση της αντλίας καυσίμου, όταν η αντλία τροφοδοτείται με λεπτά καλώδια μόνο 13,8v δεν μετράς εκεί, μπορεί να μετρήσεις 11-10-ακόμα και 9v, με αυτή την πτώση τάσης η αντλία στέλνει κλάσμα της ποσότητας σε λίτρα που είναι υπολογισμένη, οπότε στο τέρμα γκάζι μπορεί να δουλεύει και με φτωχό μίγμα ο κινητήρας ενός αυτοκινήτου που έχει καλώδια 2mm αφού η ποσότητα της βενζίνης δεν επαρκεί.
Έχουν δεί πολλά τα μάτια μου στο θέμα καλώδια αντλίας βενζίνης, να δείς πτώση τάσης που δεν της πιστεύεις όταν στην πορεία του καλωδίου υπάρχουν 1-2 φύσες και η ασφαλειοθήκη.
-
Οταν στο βενζιναδικο βρω ελευθερη ραμπα θα μετρησω απο απορια την ταση στα ακρα της αντλιας.
Quadra 21 η αντλια δουλευοντας με 13,8v κινδυνευει να παραδωσει πνευμα ταχυτερα? -
Οταν στο βενζιναδικο βρω ελευθερη ραμπα θα μετρησω απο απορια την ταση στα ακρα της αντλιας.
Quadra 21 η αντλια δουλευοντας με 13,8v κινδυνευει να παραδωσει πνευμα ταχυτερα?Για να δεις απωλειες πρεπει να μετρησεις με φορτιο, την ωρα που δουλευει, ο ενας ακροδεκτης στο θετκο και ο αλλος πανω στην αντλια εκει που φτανει το θετικο, αντιστοιχα και στο αρνητικο.
Αν γραψει πανω απο 0,5 volt εχεις θεμα, ψαξε για voltage drop στο youtube -
Μια ακομη απορια...Γιατι βαζουν αποστατες τροχων(με ολα τα αρνητικα που προκυπτουν ως προς την ασφαλεια)και δν φτιαχνουν σε μηχανουργειο νεο με μεγαλυτερο παχος μουαγιε(αν το λεω σωστα).
Εννοω το κομματι οπου βιδωνει-παταει πανω του ο δισκος.υ.γ. επισης εστω για πισω απο το καταλληλο μεταλλο για δισκους δεν μπορεις να φτιαξεις ιδιους διαστασιολογικα δισκους αλλα με πιο μεγαλου παχους καμπανα?
-
Μια ακομη απορια...Γιατι βαζουν αποστατες τροχων(με ολα τα αρνητικα που προκυπτουν ως προς την ασφαλεια)και δν φτιαχνουν σε μηχανουργειο νεο με μεγαλυτερο παχος μουαγιε(αν το λεω σωστα).
Εννοω το κομματι οπου βιδωνει-παταει πανω του ο δισκος.υ.γ. επισης εστω για πισω απο το καταλληλο μεταλλο για δισκους δεν μπορεις να φτιαξεις ιδιους διαστασιολογικα δισκους αλλα με πιο μεγαλου παχους καμπανα?
Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας με αποστάτες, εφόσον βάλεις και μακρύτερες βίδες (ή μπουζόνια)
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας με αποστάτες, εφόσον βάλεις και μακρύτερες βίδες (ή μπουζόνια)
Ακουγονται πολλες γκρινιες για ελαφρυ τρεμουλο που ακομη και με eibach h&r ειναι υπαρκτο.Μπουζονια μπορουν να μπουν σε ολες τις ζαντες?Τα δικα μου μπουλονια ειναι κωνικα μεχρι να αρχισει το σπειρωμα οπως και η υποδοχη τους στην ζαντα.Χρειαζονται ειδικα παξιμαδια?
-
Αποστάτες τροχών; εισαι τρελός;
Αλλοιώνεις ολο το πάτημα του αυτοκινήτου.
Δε θα τους έβαζα ούτε σε .....κλεμμένο!Ηρακλής
-
Ακουγονται πολλες γκρινιες για ελαφρυ τρεμουλο που ακομη και με eibach h&r ειναι υπαρκτο.Μπουζονια μπορουν να μπουν σε ολες τις ζαντες?Τα δικα μου μπουλονια ειναι κωνικα μεχρι να αρχισει το σπειρωμα οπως και η υποδοχη τους στην ζαντα.Χρειαζονται ειδικα παξιμαδια?
Eίναι θέμα ποιότητας κατασκευής και εφαρμογής.
- Σχεδίασης του συστήματος διεύθυνσης ( ευαίσθητο - αναίσθητο ) αφού όλα τα αυτοκίνητα δεν είναι ίδια
- Μεταφέρει το ίχνος του τροχού έξω από τον φάκελο λειτουργίας του αυτοκινήτου αλλάζοντας τις δυνάμεις που ασκούνται από τον τροχό σε όλο το σύστημα διεύθυνσης
- Μαλακώνει την μπροστινή ανάρτηση αφού αλλάζει η απόσταση που φορτώνεται το ελατήριο ( αλλαγή μοχλικού )
- Συνήθως απαιτούνται μακρύτερα μπουλόνια ή τοποθετούνται μακρύτερα μπουζόνια
Όλα αυτά είναι θέμα εφαρμογής και πειραματισμού πχ το αλουμίνιο των αποστατών του εμπορίου είναι μαλακό γιατί είναι από χυτό και με τον καιρό παραμορφώνονται ( έχω ισιώσει άπειρους αποστάτες του εμπορίου ακόμα και των πλέον ακριβών και επώνυμων )
Δεν είμαι κατά και τους δέχομαι υπό προϋποθέσεις και μετά από δοκιμή και παρατηρήσεις.
Κατασκευή μουγιέ το ξεχνάς για πολλούς λόγους και δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος, οι βασικοί αρνητικοί λόγοι είναι το κόστος, το επιπλέον βάρος, το υλικό και η ακρίβεια της κατασκευής.
-
Εχω 4ποντους αποστατες . MOMO. Με μακρυτερα μπουλονια. Τους εχω 10 χρονια . Δεν ειδα κατι το ιδιαιτερα αρνητικο. Λιγο ποιο βαρυ τιμονι και αν πεσω σε λακουβα η σαμαρι οχι σχετικα μεγαλο θελω ευθυγραμμιση....
Για το αμαξι μου που δεν στριβει γενικα καλο ειναι.... -
Είναι λάθος να δουλεύει ο κινητήρας με υψηλή σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων και πολύ χαμηλές στροφές; Πχ 5η ταχύτητα και 50-60 km/h. Δηλαδή κάπου στις 1500-1800 στροφές (σε βενζινοκίνητο) ;
Μπορεί αυτό να επιφέρει μείωση του κύκλου ζωής του κινητήρα; -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Είναι λάθος να δουλεύει ο κινητήρας με υψηλή σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων και πολύ χαμηλές στροφές; Πχ 5η ταχύτητα και 50-60 km/h. Δηλαδή κάπου στις 1500-1800 στροφές (σε βενζινοκίνητο) ;
Μπορεί αυτό να επιφέρει μείωση του κύκλου ζωής του κινητήρα;Μονον αυξημενη καταναλωση επιφερει και φυσικα εισαι μονιμα 'κρεμασμενος' σε περιπτωση που πρεπει να επιταγχυνεις!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μπορεί αυτό να επιφέρει μείωση του κύκλου ζωής του κινητήρα;Μονον αυξημενη καταναλωση επιφερει και φυσικα εισαι μονιμα 'κρεμασμενος' σε περιπτωση που πρεπει να επιταγχυνεις!
Στο δικό μου αμάξι δεν 'κρεμάει' ιδιαίτερα ο κινητήρας, ειδικά στα 60-70 κινείται ομαλά, γι' αυτό και βάζω 5η. Νομίζω από πλευράς κατανάλωσης μου καίει και λιγότερο (απ' ότι να μείνω με 3η ή 4η)! Γι' αυτό και επιλέγω να ανεβάζω γρήγορα τις ταχύτητες και να κινούμαι με όσο το δυνατόν χαμηλότερες στροφές. Απλά σκέφτομαι μην κάνω μακροχρόνια ζημιά στον κινητήρα (από άποψη ότι ίσως δε δουλεύει σωστα). Παίζει κάτι τέτοιο;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........