-
@lap said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Όταν γράφεις "κρατς" τι ακριβώς εννοείς;
Άι χάσου ρε
Πανάθεμά σε γέλασα... -
Ηλεκτρονικές κλειδαριές αυτοκινήτου υπάρχει πρόταση, στο συνεργείο δηλώνουν αναρμόδιοι και σε στέλνουν στον κλειδαρά αλλά το ίδιο κάνει και αυτός.
-
@asep said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Ηλεκτρονικές κλειδαριές αυτοκινήτου υπάρχει πρόταση, στο συνεργείο δηλώνουν αναρμόδιοι και σε στέλνουν στον κλειδαρά αλλά το ίδιο κάνει και αυτός.
Τι δουλειά έχει ο κλειδαράς? Αν δεν αναλαμβάνει το συνεργείο που πας ακολούθα τη λέξη, ηλεκτρονικές κλειδαριές = ηλεκτρολόγος...
-
@andya3 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@asep said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Τι δουλειά έχει ο κλειδαράς? Αν δεν αναλαμβάνει το συνεργείο που πας ακολούθα τη λέξη, ηλεκτρονικές κλειδαριές = ηλεκτρολόγος...
Θα δείξει, θα πάω τις επόμενες μέρες σε συνεργείο τις CITROEN για service και θα το επαναλάβω, έχω CITROEN C1 που το αγόρασα το 2016 από τότε σε θέμα κλειδαριάς δεν έχω κάνει τίποτα.
-
Έχω δύο w202 . Ίδιο σετ απ κτλ στις αναρτήσεις. Δοκιμασμένη ευθυγράμμιση στο 1 από τα δύο με μηδέν σύγκλιση. Πάω προ μηνών το 2ο για ευθυγράμμιση ήταν Σάββατο και ήταν κλειστός αυτός που κάνω πάντα. Άντε λέω ας πάω στον αμέσως πιο γνωστό ,μια σύγκλιση θα ρυθμίσει. Του λέω ότι θέλω μηδέν γιατί σε ίδιο αμάξι το έχω κτλ. ' όχι όχι είναι χαμηλωμένο κτλ.' του λέω σε ακριβώς ίδιο χαμήλωμα κτλ το έχω κάνει, βάλτο μηδέν. Με αισθητή δυσφορία 'καλα'. Δεν μου δίνει χαρτί , ευθυγράμμιση του 5 λεπτού ( 30-40 λεπτά ο άλλος που πάω πάντα) και οκ. Το αμάξι δεν φθάνει σε αίσθηση το 1ο w202. Το οδηγάει και 5-6 ώρες σε στροφές γρήγορα ο πατήρ ( ενώ το οδήγουσε η αδερφή μου σε ευθεία επί 3-4 μήνες) και τα λάστιχα απέξω έγιναν @@@@ . Στην αφή φαίνεται ότι έχει τρελή σύγκλιση στον εξωτερικό ώμο των ελαστικών. Πραγματικά πόσο μ@@@κας μπορεί να είναι κάποιος. Αν δεν γουστάρε να μη βάλει σύγκλιση ας μου λέγε δεν το κάνω ευθυγράμμιση.
Υ.γ.πιεση μόνιμα 2,3 κρύα τα μπροστινά .......
Το εξωφρενικό είναι ότι έχει βάλει τόση σύγκλιση που αυτά δεν έχουν συμβεί σε 15 αρχές ζάντες με conti pc2 πίεση 2,1 και χωρίς χαμήλωμα και κανονικές τιμές σύγκλισης δηλαδή καραγκιόζης, είναι και πιτσιρικάς υποτίθεται έχει όρεξη. -
@w202-amg said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Έχω δύο w202 . Ίδιο σετ απ κτλ στις αναρτήσεις. Δοκιμασμένη ευθυγράμμιση στο 1 από τα δύο με μηδέν σύγκλιση. Πάω προ μηνών το 2ο για ευθυγράμμιση ήταν Σάββατο και ήταν κλειστός αυτός που κάνω πάντα. Άντε λέω ας πάω στον αμέσως πιο γνωστό ,μια σύγκλιση θα ρυθμίσει. Του λέω ότι θέλω μηδέν γιατί σε ίδιο αμάξι το έχω κτλ. ' όχι όχι είναι χαμηλωμένο κτλ.' του λέω σε ακριβώς ίδιο χαμήλωμα κτλ το έχω κάνει, βάλτο μηδέν. Με αισθητή δυσφορία 'καλα'. Δεν μου δίνει χαρτί , ευθυγράμμιση του 5 λεπτού ( 30-40 λεπτά ο άλλος που πάω πάντα) και οκ. Το αμάξι δεν φθάνει σε αίσθηση το 1ο w202. Το οδηγάει και 5-6 ώρες σε στροφές γρήγορα ο πατήρ ( ενώ το οδήγουσε η αδερφή μου σε ευθεία επί 3-4 μήνες) και τα λάστιχα απέξω έγιναν @@@@ . Στην αφή φαίνεται ότι έχει τρελή σύγκλιση στον εξωτερικό ώμο των ελαστικών. Πραγματικά πόσο μ@@@κας μπορεί να είναι κάποιος. Αν δεν γουστάρε να μη βάλει σύγκλιση ας μου λέγε δεν το κάνω ευθυγράμμιση.
Το εξωφρενικό είναι ότι έχει βάλει τόση σύγκλιση που αυτά δεν έχουν συμβεί σε 15 αρχές ζάντες με conti pc2 πίεση 2,1 και χωρίς χαμήλωμα και κανονικές τιμές σύγκλισης δηλαδή καραγκιόζης, είναι και πιτσιρικάς υποτίθεται έχει όρεξη.Χωρίς toe in στο δρόμο αυτό γίνεται toe out. Και την καμπερ τι την έκανε;
-
@otokomae said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Το εξωφρενικό είναι ότι έχει βάλει τόση σύγκλιση που αυτά δεν έχουν συμβεί σε 15 αρχές ζάντες με conti pc2 πίεση 2,1 και χωρίς χαμήλωμα και κανονικές τιμές σύγκλισης δηλαδή καραγκιόζης, είναι και πιτσιρικάς υποτίθεται έχει όρεξη.Χωρίς toe in στο δρόμο αυτό γίνεται toe out. Και την καμπερ τι την έκανε;
Δεν ρυθμίζεται η Καμπέρ χωρίς βίδες άλλες. Το ξέρω ότι θα γίνει toe out σε μικρότερο βαθμό όμως γιατί έχω μπάρα ψαλιδιών στην πίσω έδραση του κάτω ψαλιδιού. Το 'σωστο' w202 τρώει τα λάστιχα με τρόπο λες και είναι τρέιλερ ενώ οδηγείται στις στροφές σχεδόν στο όριο.Τα πιο άχρηστα 30€ για ευθυγράμμιση εβερ. Το αμάξι φαίνεται ότι είναι στο πουθενά ειδικά στις αργές στροφές.
Το 'σωστο' έχασε από αυτή την αλλαγή σε ευστάθεια γύρω από την ευθεία ενώ το turn in του έγινε απίστευτο όπως και οι διορθώσεις στη στροφή. -
Δεν ρυθμίζεται η Καμπέρ χωρίς βίδες άλλες. Το ξέρω ότι θα γίνει toe out σε μικρότερο βαθμό όμως γιατί έχω μπάρα ψαλιδιών στην πίσω έδραση του κάτω ψαλιδιού. Το 'σωστο' w202 τρώει τα λάστιχα με τρόπο λες και είναι τρέιλερ ενώ οδηγείται στις στροφές σχεδόν στο όριο.Τα πιο άχρηστα 30€ για ευθυγράμμιση εβερ. Το αμάξι φαίνεται ότι είναι στο πουθενά ειδικά στις αργές στροφές.
Το 'σωστο' έχασε από αυτή την αλλαγή σε ευστάθεια γύρω από την ευθεία ενώ το turn in του έγινε απίστευτο όπως και οι διορθώσεις στη στροφή.Εν τω μεταξύ δεν ξέρω και αν αυτό το φιάσκο έχει μεγάλο αντίκτυπο στη κατανάλωση. Το σωστό 202 έχει 4χυτο αυτόματο ενώ το άλλο 5 χυτό αυτόματο με κλείδωμα μετατροπέα πιο μακριά τελική σχέση αλλά καίνε το ίδιο ενώ θα πρεπε να είναι ένα λίτρο κάτω.
-
Δεν γίνεται να μη ρυθμίζεται η καμπερ στο μπροστινό αξονα
-
Δεν γίνεται να μη ρυθμίζεται η καμπερ στο μπροστινό αξονα
Κι όμως χρειάζεται ή ψαλίδια ή βίδες με κάτι μισοφέγγαρα
-
Ένα φιλαράκι πήγε να προσθέσει λάδι και καθώς έβαζε από πάνω λάδι γύρω στο στόμιο είδε ένα μικρό σαν πετραδάκι, μου λέει σαν 1 χιλιοστό σε μέγεθος. Πήγε να το απομακρύνει από το στόμιο και τελικά αυτό έπεσε μέσα.
Τώρα με ρωτά αν θα χαλάσει ο κινητήρας. Του είπα δεν νομίζω, θα πάει στο φίλτρο.
Εσείς τι λέτε;
-
Ένα φιλαράκι πήγε να προσθέσει λάδι και καθώς έβαζε από πάνω λάδι γύρω στο στόμιο είδε ένα μικρό σαν πετραδάκι, μου λέει σαν 1 χιλιοστό σε μέγεθος. Πήγε να το απομακρύνει από το στόμιο και τελικά αυτό έπεσε μέσα.
Τώρα με ρωτά αν θα χαλάσει ο κινητήρας. Του είπα δεν νομίζω, θα πάει στο φίλτρο.
Εσείς τι λέτε;
Κατά πασα πιθανότητα στο φίλτρο. Αλλά γιατί δεν τα έβγαλε. Θα απομάκρυνε το πιθανολογούμενο πετραδάκι και θα τα ξαναβαζε.
-
Μετά σκεφτηκα λες το πετραδάκι να κάνει ζημιές σε εκκεντροφόρους;
Με έβαλε σε σκέψεις.Να βγάλει τα λάδια; Συμπλήρωμα έβαλε, σε διακοπες ήταν.
-
Θερμική απόδοση πάνω από 60%
Κόφτης κοντά στις 25.000 rpm, φανταστείτε ήχο.
Τώρα με τι καύσιμο θα μπορεί να γυρίσει τόσο γρήγορα... Δε το ξέρω.
Μου κάνει εντύπωση το αερόψυκτος!
Τι κινητήρας είναι αυτός, θεέ μου
-
Θερμική απόδοση πάνω από 60%
Κόφτης κοντά στις 25.000 rpm, φανταστείτε ήχο.
Τώρα με τι καύσιμο θα μπορεί να γυρίσει τόσο γρήγορα... Δε το ξέρω.
Μου κάνει εντύπωση το αερόψυκτος!
Τι κινητήρας είναι αυτός, θεέ μου
Astron aerospace Omega 1 162ps από 16kg;
Μοιάζει με ένα περιστροφικό wangel -
Λόγω πολλών rpm και απόδοσης, οκ μπορεί να γίνεται.
Το θέμα είναι σε αυτές τις rpm πως συμπεριφέρονται τα ελάχιστα είναι η αλήθεια μηχανικά μέρη, όπως η βαλβίδα, η egr αλλά και τα υγρα όπως το λάδι και το καύσιμο.
-
Αλλαγές λιπαντικού σε 5 πλασια χιλιομετρα
-
Μετά σκεφτηκα λες το πετραδάκι να κάνει ζημιές σε εκκεντροφόρους;
Με έβαλε σε σκέψεις.Να βγάλει τα λάδια; Συμπλήρωμα έβαλε, σε διακοπες ήταν.
Λογικά θα πάει στη σίτα λαδιού της αντλίας και κάποια στιγμή θα κολλήσει στη λάσπη του Κάρτερ.
Πριν από αλλαγή μπουζί ή λάδια καθαρίζουμε -φυσαμε τις επικίνδυνες περιοχές -
L200 2006 εδώ και περίπου ένα μήνα το κλειδί τηλεχειριστήριο πότε δούλευε πότε όχι. Κάποια στιγμή σταμάτησε να δουλεύει. Μπαταρία σκέφτηκα.
Λόγω ότι δεν ευκαιρώ να πώ να αλλάξω μπαταρία τον τελευταίο καιρό κλείδωνα/ ξεκλείδωνα με το κλειδί στη κλειδαριά. Ξαφνικά ένα βράδυ βάζω το κλειδί να ξεκλειδώσω αλλά δεν γύριζε ούτε αριστερά ούτε δεξιά. Πάω από την πορτα του συνοδηγού το ίδιο. Μετά από 5 λεπτά προσπαθειών ξεκλείδωσε και μπήκα μέσα στο αμάξι. Για 2-3 μέρες δούλευε κανονικά. Σήμερα πάρκαρα, πήγα να κλειδώσω πάλι δεν γυρίζει ούτε δεξιά, ούτε αριστερα.
Στο μεταξύ το πρωί πήγα σε ένα μαγαζί να αλλάξω μπαταρία. Το άνοιξε ο μάστορας, αλλά δεν είχε την μπαταρία που χρειάζεται. Το ξανακλείνει, πάω να φύγω, αλλά το αμάξι δεν έπαιρνε μπροστά. Αναγκάστικα έφυγα άρον άρον πήγα σπίτι και πήρα το δεύτερο κλείδι και πήρε αμέσως.
Να πω λίγα πράγματα για το κλειδί με το τηλεχειριστήριο. Είναι αρκετά χρησιμοποιημένο. Ενδεικτικά να σας πω ότι πριν αρκετά χρόνια πήγα να αλλάξω πάλι μπαταρία. "Σιγά το δύσκολο" σκέφτηκα. Έπιασα λοιπόν ένα κατσαβίδι, αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που έπρεπε να χρησιμοποιήσω με αποτέλεσμα να καταστρέψω τα πάσα της βιδας. Αναγκάστικα να πάω σε κλειδαρά να μου κόψει με ειδικό τρυπάνι τη χαλασμένη βίδα. Μετά δεν έβρισκα βίδα μικρού μεγέθους. Αναγκάστικα πάλι να αγοράσω ένα κέλιφος κλειδιού του οποίου η βίδα που είχε να κάνει οριακά στο κλειδί. Αποτέλεσμα 2-3 φορές το κλειδί να φεύγει από πλαστικό μέρος. Μια φορά μάλιστα βράδυ, έπεσε κάτω και αγανάχτησα να το βρω μέσα στα χόρτα. Η λύση στο πρόβλημα ήταν να βάλω κόλα στιγμής.
Όπως καταλάβατε έιναι ένα ταλαιπωρημένο κλειδί και όταν το είπα του μάστορα να το ανοίξει δεν ήθελε αρχικά. Το ρεζουμέ είναι ότι πρέπει να βγάλω καινούργιο κλειδί με τηλεχειριστήριο. Γιατί όμως δεν κλειδώνει/ ξεκλειδώνει η πόρτα? Από μέσα πάντως όταν είμαι η ασφάλεια λειτουργεί. Κλειδώνω/ ξεκλειδώνω χωρίς πρόβλημα.
Μήπως παίζει κάτι άλλο? Είναι συγκυριακά αυτά τα δυο προβλήματα ή συνδέονται μεταξύ τους? -
Αν με το δεύτερο κλειδί δουλεύουν οι κλειδαριές πάντα,τότε σίγουρα αυτό που ευθύνεται στο πρώτο κλειδί,είναι ότι απο τις πολλές χρήσεις έχουν φθαρεί οι ακμές του και δεν κάνουν επαφή με τις αντίστοιχες εσοχές της κλειδαριάς. Έλεγξε το με το μάτι,λογικά θα φαίνεται.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........