-
Δουλεύει με τον ίδιο μοχλό. Για τα μπροστινά πιτσιλιστήρια τραβάω τον μοχλό προς το μέρος μου, για το πίσω τον σπρώχνω προς το ταμπλώ. Θα του χώσω μια βελόνα μήπως φτιάξει πάντως.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Και πως ξερει που θα ψεκασει αν ειναι ενα μοτερακι μονο ;
Και εγώ ρώτησα το ίδιο και η απάντηση που πήρα ήταν ... 'με τον ίδιο τρόπο ψεκάζεις μπροστά και πίσω? Αλλος ο 'διακόπτης' για μπροστά και άλλος για πίσω ... απλώς είναι συνδεδεμένα με το ίδιο μοτέρ'.
Παρεπιμπτόντως στο Megane και στο 206, το μοτέρ είναι πίσω απο το μπροστά δεξί φτερό και για να αλλαχθεί βγαίνει η ρόδα και το προστατευτικό κάλυμμα πίσω απο την ρόδα γύρω απο το φτερό.
Παρόλ'αυτά στην περίπτωση του manosk εφόσον το μπροστά λειτουργεί κανονικά και το πίσω επίσης αλλα απλώς δεν βγάζει νερό (ενώ δείχνει να λειτουργεί), μάλλον πρόκειτε για κάτι άλλο εκτός μοτερ, εκτός και αν έχει 2 μοτερ το αυτοκίνητο του.
Ενα μοτερ με δυο εξοδους το καταλαβαινω αλλα πως βγαζει νερο μονο σε εκεινη την εξοδο που θες δεν καταλαβαινω .Ισως και να ειναι τελειως απλο και να ειμαι
Στο χιουνται εχει δυο μοτερ σε ενα παγουρι και επειδη το μπροστα ειχε καει το αλλαξα με του πισω τζαμιου, αλλαγη στο λαστιχακι και στο καλωδιο,μεχρι να αγορασω αλλο.Μανο δοκιμασε να ριξεις αδιάλυτο το σαπουνι μηπως και καθαρισει,σιγουρεψου ομως πρωτα οτι δουλευει το μοτερ(σβηστη μηχανη , πατας το διακοπτη και αφουγκραζεσαι).
Ασπιρινη μην ριξεις ,θα βουλωσει τα παντα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δουλεύει με τον ίδιο μοχλό. Για τα μπροστινά πιτσιλιστήρια τραβάω τον μοχλό προς το μέρος μου, για το πίσω τον σπρώχνω προς το ταμπλώ. Θα του χώσω μια βελόνα μήπως φτιάξει πάντως.Καλυτερα ενα λεπτο συρμα παρα βελονα η καρφιτσα γιατι αν σπασουνε......
-
Δεν δούλεψε. Ακούγεται κανονικά το μοτεράκι, βγάζει ελάχιστο νερό (έχει αρκετό το παγούρι), την τρύπα μάλλον δεν την βρήκα ....
Τουλάχιστον ελπίζω να γλιτώσω την αντικατάσταση του μοτέρ. Καθαριστικά δεν βάζω γιατί φοβάμαι μη βουλώσει χειρότερα. Θα έριχνα λίγο viacal αλλά ίσως βλάψει το βερνίκι. -
Μήπως τσακίζει κάπου το σωληνάκι, πχ το μαγκώνει το πορτ μπαγκάζ όπως το κλείνεις? Δοκίμασε να το δουλέψεις με ανοιχτό το πορτ μπαγκαζ να δείς αν πετάει σωστά το νερό.
-
Ούτε αυτό δούλεψε. Θα δούμε στο σέρβις.
Άλλη απορία: είπαν σε γνωστό μου ότι έχουν φθαρεί κάτι πραγματάκια στα ψαλίδια που αν φθαρούν τα ίδια μπορεί να πάθουν ζημιά τα ψαλίδια. Πώς όμως τα λένε για να τα αγοράσει (φούσκες κάτι, αλλά πώς ακριβώς; )
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ούτε αυτό δούλεψε. Θα δούμε στο σέρβις.Άλλη απορία: είπαν σε γνωστό μου ότι έχουν φθαρεί κάτι πραγματάκια στα ψαλίδια που αν φθαρούν τα ίδια μπορεί να πάθουν ζημιά τα ψαλίδια. Πώς όμως τα λένε για να τα αγοράσει (φούσκες κάτι, αλλά πώς ακριβώς; )
Οι λαστιχενιες φουσκες στα μπαλακια;Τα σινεμπλοκ;Ειναι σιγουρο οτι πωλουνται ξεχωριστα;
-
Μια απλή ερώτηση; Μπορείς να δεις εάν ένα αυτοκίνητο φοράει ιμάντα ή καδένα χρονισμού; Φαίνεται δλδ εάν ανοίξεις το καπό;
-
Στα σύγχρονα αυτοκίνητα ειναι λίγο ζόρικα τα πράγματα λόγω του περιορισμένου ελεύθερου χώρου στο μηχανοστάσιο και των άπειρων πλαστικών προστατευτικών.
Πάντως συνήθως με τη βοήθεια φακού φαίνεται ο ιμάντας...
-
Ναι, βρε πρώην ομοσταυλίτη, αυτό εννοώ κι εγώ. Να σκύψεις λίγο, να βάλεις το χεράκι ανάμεσα και να ψηλαφήσεις....Όχι να δούμε τους τροχούς κίνησης του ιμάντα...
-
Ο ιμάντας χρονισμού δεν φαίνεται και φυσικά ούτε όταν έχει καδένα ο κινητήρας. Μόνο από το βιβλίο του αυτοκινήτου αν αναφέρεται ή ρωτώντας τον αντιπρόσωπο ή στο συνεργείο. Μπορείς φυσικά να ρωτήσεις και εμάς!!!
Στα περισσότερα σύγχρονα όμως αμάξια οι κινητήρες έχουν ιμάντα για ομαλότερη και ποιο ήσυχη λειτουργία.
-
Γρατσούνισμα στο κούμπωμα της όπισθεν, άλλες φορές ελαφρύς ήχος 'χρακ' άλλες τραντάζεται πολύ ο λεβιές, ακούγεται σα σκίσιμο και καμιά φορά άμα το έχεις πάει μεγάλη βόλτα και ζεσταθεί νιώθεις το αμάξι να κάνει ενα απότομο κούνημα στο κούμπωμα.
Ο ένας μηχανικός απεφάνθει αλλαγή όλου του σετ συμπλέκτη. Ο άλλος, τα έχετε ίσως διαβάσει και στο topic για το TSI στους Κατασκευαστές και Μοντέλα...
Μόνο ο συμπλέκτης μπορεί να φταίει; Δεν το κάνει σε άλλες ταχύτητες εκτός της όπισθεν. -
Η όπισθεν έχει γρανάζι με ίσια δόντια (γιαυτό και ο χαρακτηριστικός θόρυβος) και είναι ποιο επιρρεπής στην κακή αποσύμπλεξη. Σε αυτό συνηγορεί και το σκορτσάρισμα κατά την επιλογή της. Όπως και να είναι θέλει να το δεις καλύτερα. Το πρόβλημα παρουσιάζεται και στην προσπάθεια να μπει με διπλοπεταλιά;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Η όπισθεν έχει γρανάζι με ίσια δόντια (γιαυτό και ο χαρακτηριστικός θόρυβος) και είναι ποιο επιρρεπής στην κακή αποσύμπλεξη. Σε αυτό συνηγορεί και το σκορτσάρισμα κατά την επιλογή της. Όπως και να είναι θέλει να το δεις καλύτερα. Το πρόβλημα παρουσιάζεται και στην προσπάθεια να μπει με διπλοπεταλιά;Ναι, ούτε με διπλοσυμπλεκτάρισμα την δέχεται χωρίς γρατσούνισμα. Ούτε με πρώτη ή δευτέρα πριν.
-
Το πρόβλημα μάλλον είναι κακά σύμπλεξη αποσύμπλεξη. Δες πρώτα τα υγρά σου και την αντλία του συμπλέκτη πριν φτάσεις να κατεβάσεις σασμάν!!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Το πρόβλημα μάλλον είναι κακά σύμπλεξη αποσύμπλεξη. Δες πρώτα τα υγρά σου και την αντλία του συμπλέκτη πριν φτάσεις να κατεβάσεις σασμάν!!!Μάλιστα.
Υποτίθεται βέβαια αυτά θα τα έλεγξαν στην αντιπροσωπεία που το είχαν 4 μέρες Αλλά αυτοί δεν είδαν κανένα πρόβλημα ούτε άκουσαν γρατσούνισμα οπότε μάλλον δεν θα κοίταξαν ούτε αυτά τα βασικά. Ευχαριστώ για την πρόταση. -
Ξέρει κάποιος κάποια γνωστή ιστοσελίδα όπου να μπορώ να βάλω αγγελία το Fiat-άκι μου (πλην της Χρυσής Ευκαιρίας);
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ξέρει κάποιος κάποια γνωστή ιστοσελίδα όπου να μπορώ να βάλω αγγελία το Fiat-άκι μου (πλην της Χρυσής Ευκαιρίας); -
Το 304 με με όλες τις ταχύτητες πλην της 1ης, όταν είσαι σε πορεία με ελάχιστο γκάζι κάνει κάτι σκορτσαρίσματα. Με τα καρμπυρατέρ δεν τα πάω πολύ καλά, οπότε μπορεί να είναι και feature αυτό, δεν ξέρω. Θέλει κάποια ρύθμιση άραγε;
-
Ctrl Alt Del
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........