-
Άνετα χωράς, μόνο να πάρεις κάτι για να ξαπλώνεις και να στερεώνεις ΚΑΛΑ το αμάξι (όχι σε γρύλο). Να προσέξεις αν προσπαθήσεις να ξεβιδώσεις κάτι πολύ σφικτό μη ρίξεις το αμάξι.
-
Ωραία!
Λέω να πάρω ένα από εκείνα που μοιάζουν με ...skateboard που ξαπλώνεις πάνω και έχει ροδάκια για να μπαίνεις από κάτω. Στερέωμα σε 4 stands, όχι σε γρύλο προφανώς! Όσο για τα σφιχτά θα έχω το νου μου. Ίσως πάρω κανένα κρουστικό κατσαβίδι επαναφορτιζόμενο αν αρχίσω να κάνω δουλειές που να θέλουν πολλή δύναμη. Καταρχήν όμως δεν σκέφτομαι τέτοιο πράγμα... -
αν παρεις αυτα τυπου 'skateboard' δεν θα χωρας απο κατω.. οι υδραυλικοι γρυλοι τυπου κροκοδειλος που μπαινουν κατω απο το μιατα δε σηκωνουν πολυ το αυτοκινητο, εχε το υπ οψιν σου...
γρυλο-κυλινδρο τον ξεχνας.. δε μπαινει με τιποτα...
δικη μου προταση.. παρε ενα κομματι μουσαμα, στρωστο απο κατω και .. χωσου.. εγω αυτο εκανα... -
Εννοείς να μην το σηκώσω και να μπω από κάτω; Εκεί κι αν δε χωράω με τίποτα!
Αυτό που λέω είναι να το σηκώσω με υδραυλικό γρύλο σε 4 stands και μετά να χωθώ από κάτω είτε με skateboard είτε έστω με μουσαμά. Θα δούμε μόλις στρώσω το γκαράζ γιατί θέλει μερικά μερεμετάκια!
(Για διαμόρφωση πατώματος γκαράζ καμιά ιδέα;)
-
Είναι και χαμηλό το MX5, πως θα χωθώ από κει κάτω...
Είσαι ωραίος μεγάλε, με κούφανες.
-
Πάντως με τους γρύλους τους μικρούς του πράκτικερ να προσέξεις. Κάποτε και εγώ το έψαχνα για τις σέρρες, αλλά ο hunter μου είπε ότι κάποιοι γνωστοί του που τους πήραν είχαν κάτι ατυχηματάκια με δαύτους.
-
Πολύ εποικοδομητικό το σχόλιο, ευχαριστώ.
Ξέρεις δεν έχουν όλοι την εξοικίωση που ενδεχομένως έχεις εσύ με την κάτω μεριά του οχήματός τους. Όσο να το κάνεις, το να έχεις ένα όχημα ενός τόννου λίγους πόντους από πάνω σου είναι λίγο στενάχωρο στην πρώτη ματιά, δεν βρίσκεις;
-
drdino, όταν λες τους μικρούς εννοείς εκείνους τους υδραυλικούς που είναι σαν μπουκαλάκι; Σ'αυτόυς μου έκανε εντύπωση η πολύ μικρή επιφάνεια πάνω στην οποία θα ακουμπήσει το αυτοκίνητο και δεν θα τους διάλεγα εύκολα, αν και το μικρό τους μέγεθος βολεύει για μεταφορά ή αποθήκευση. Ένα σετάκι σαν το παρακάτω σκέφτομαι να πάρω:
-
Σαν αυτόν που έβαλες έλεγα. Ίσως ο hunter μπορεί να μας διαφωτίσει περισσότερο.
-
Δυο τετοιοι φτηνοι γρυλοι,έριξαν τα αυτοκίνητα που κρατούσανε πάνω τους.
Σκεφτομουνα κι'εγω να αγορασω εναν τετοιον,αλλα αλλαξαν τα σχεδιά μου μολις εμαθα τα δυο συμβαντα.
Ητανε οι φτηνοι τυπου πρακτικερ κ.λ.π
-
Οκ, thanks, θα δω για κάτι καλύτερο τότε. Πάντως οι 'από κάτω' δουλειές θα αργήσουν λίγο γιατί δεν έχει κατάλληλο πάτωμα το γκαράζ. Μέχρι να φτιάξω αυτό, θα κάνω μόνο ότι μπορεί να γίνει από πάνω, σχεδόν τίποτα δηλαδή...
Edit: Μαζί γράφαμε.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Δυο τετοιοι φτηνοι γρυλοι,έριξαν τα αυτοκίνητα που κρατούσανε πάνω τους.Σκεφτομουνα κι'εγω να αγορασω εναν τετοιον,αλλα αλλαξαν τα σχεδιά μου μολις εμαθα τα δυο συμβαντα.
Ητανε οι φτηνοι τυπου πρακτικερ κ.λ.π
Αντρέα, ποτέ δεν μπαίνεις κάτω από αυτοκίνητο που το κρατάει γρύλος. Κάτι μπορεί να γίνει και να κατέβει. Φυσικά αν ο γρύλος είναι άθλιος και κατεβαίνει από μόνος του, τόσο το χειρότερο.
Τα τρίποδα είναι φτηνά.
-
Αντρέα, οι γρύλοι δεν ρίχνουν τα αυτοκίνητα απο μόνοι τους. Αν δεν έχεις δεί πως έβαλαν τον ή τους γρύλους, αν δεν ξέρεις αν δεν χόρευαν επάνω στο αυτοκίνητο όταν ήταν στον γρύλο, ή τι άλλη πατάτα μπορεί να έκαναν, μην βγάζεις εύκολα συμπεράσματα επειδή απλά άκουσες, έχω 4 αυτοκίνητα και στα πόρτ μπαγκάζ έχω εδώ και χρόνια από 1 γρύλο στο κάθε ένα, είναι μια χαρά, μικροί και πολύ εξυπηρετικοί, δεν καταλαβαίνω σε τι είναι καλύτερος ο γρύλος της Michelin που έχει 52 € από τον κινέζικο που έχει 9 €, και οι 2 είναι για 2 τόνους βάρος, και από την στιγμή που δεν σηκώνεις 10 φορές την ημέρα το αυτοκίνητο δεν πρόκειται να καταλάβεις την διαφορά.
-
Αν ομως χασουν πιεση λογω φτηνης κατασκευης θα σου ερθει στο κεφαλι το αμαξι.Ενταξει οχι ετσι ακριβως αφου και τελειως μαζεμενος ο γρυλος εχει ενα 'α' υψος.Παντως τακαρισμα και τριποδα ειναι απαραιτητα οταν μπαινεις κατω απο το αμαξι ειδικα αν εχεις αφαιρεσει τροχο.Εγω εχω 2 τριποδα καθως και 2 κομματια ξυλου που μπορω να χωρεσω κατω απο τα λαστιχα οταν το σηκωνω καθως και 2 ξυλινους τακους.Για να μπαινω απο κατω χρησιμοποιω μια παλια κουβερτα και παντα οτι κανω ειναι σε σταθερο και επιπεδο εδαφος.
-
Θεωρώ πως είναι δεδομένο ότι αν σηκώσεις αμάξι με γρύλο για εργασίες, θα το στερεώσεις και με τρίποδα...
-
Σαφώς και ασφαλίζεις με τρίποδα πριν χωθείς από κάτω, δεν τίθεται θέμα, για τους γρύλους που λές, δεν χάνουν έτσι εύκολα τα λάδια τους, μια τσιμούχα έχει το έμβολο μπροστά και είναι διπλή, ακόμα και με το κατσαβίδι δεν μπορείς να της κάνεις ζημιά. Μην πανικοβάλουμε τον κόσμο έτσι εύκολα με το ράδιο αρβύλα.
-
[quote='21 Quadra']Αντρέα, οι γρύλοι δεν ρίχνουν τα αυτοκίνητα απο μόνοι τους. Αν δεν έχεις δεί πως έβαλαν τον ή τους γρύλους, αν δεν ξέρεις αν δεν χόρευαν επάνω στο αυτοκίνητο όταν ήταν στον γρύλο, ή τι άλλη πατάτα μπορεί να έκαναν, μην βγάζεις εύκολα συμπεράσματα επειδή απλά άκουσες, έχω 4 αυτοκίνητα και στα πόρτ μπαγκάζ έχω εδώ και χρόνια από 1 γρύλο στο κάθε ένα, είναι μια χαρά, μικροί και πολύ εξυπηρετικοί, δεν καταλαβαίνω σε τι είναι καλύτερος ο γρύλος της Michelin που έχει 52
-
Εντάξει, 8% αποτυχία δικαιολογείται!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θεωρώ πως είναι δεδομένο ότι αν σηκώσεις αμάξι με γρύλο για εργασίες, θα το στερεώσεις και με τρίποδα...+1000.
Ενα ακομη μετρο ειναι οσο εισαι χωμενος κατω απο το αυτοκινητα ας υπαρχει και αλλος ενας ανθρωπος εκει γυρω, ετσι για συντροφια.
Δεν ξερει κανεις ποτε ερχεται αυτη η ρημαδα η κακια η ωρα. -
Της μοναξιάς, DAP;
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........