-
Ρε παιδιά αυτή η περιέργεια όμως σκοτώνει. Αυτό είναι που με εκνεύρισε τόσο χθες και έστειλα αυτό το μήνυμα.
Δεν τους κατηγόρησα γιατί δεν βοηθούσαν ή δεν ήξεραν τους κατηγορησα γιατί στέκονταν εκεί και εμπόδιζαν με κίνδυνο ατυχήματος.
Και τώρα που το σκέφτομαι το κράτος μέσα από τις διαδικασίες εκμάθησης οδήγησης ποτέ δεν μου έδειξε τον σωστό τρόπο συμπεριφοράς σε περίπτωση ατυχήματος. Γιατί θα πρέπει να είμαι 'ψαγμένος' σε αυτοκινητιστικά forum, περιοδικά κλπ για να έχω γνώσεις που σε άλλα κράτη είναι δεδομένες για όποιον έχει δίπλωμα.Υ.Γ. Μετά από μισή ώρα στο Χίλτον έρχεται από δεξιά μου Ducati Monster με αναβάτη που φορούσε κράνος, δερμάτινο μπουφάν στα χρώματα της ιταλικής σημαίας, μποτάκι, γαντάκι. Χαιρόσουν που τον έβλεπες. Ε σκάει μύτη από αριστερά transalp ή κάτι τέτοιο με δύο άτομα χωρίς κράνος, χωρις... και ο επιβάτης με την πατερίτσα περασμένη στο χέρι. Τώρα τι να πεις γι'αυτούς; Γιατί αν κάνεις το λάθος και δεν τον δεις και τύχει και πέσει κάτω και σκοτωθεί (ξύλο να χτυπάμε) το ότι αυτός δεν πήρε κανένα μέτρο ασφάλειας θα το πληρώσεις εσύ, εγώ κλπ. Ή σφήνα να κάνει και να βρει πάνω σε κανένα φτερό - προφυλακτήρα σου άσ'τα.
-
Ζωα παρα πολλοι με σκουτερακια/παπακια/τσαλακια/π@π@ρ@κι@
Μπαινουν μπροστα στο φαναρι κ πανε με 10,πιανουν αριστερες λωριδες κ στα @@ τους ολοι,περνανε αναμεσα απο αυτοκινητα «φιλλερ»,δεν φορανε κρανος(γιατι να χαλαει το μαλι ?) δεν βγαζουν φλας δεν δεν....
Μιλαμε για προκλητικη αδιαφορια για τη ζωη τους πρωτιστως κ μετα για τους αλλους.....
Αστα διαλα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εσυ θα προσπαθουσες να βοηθησεις καποιον τραυματια, με το ρισκο να σε τρεχουν να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας και οτι δεν του εκανες ζημια επειδη δεν εισαι γιατρος?Ειναι προφανες οτι αμα πχ καποιος δεν αναπνει, ΘΑ πεθανει. Οποτε εκει οτι και να κανεις, πχ τεχνητη αναπνοη ακομα και αν του σπασεις κανα σπονδυλο που ειναι ηδη τραυματισμενος ή ηδη σπασμενος, χειροτερα ΔΕΝ μπορεις να τα κανεις. Ποιος σε προστατευει ομως απο το να σε τρεχουν?
Στο παράδειγμά σου -του να μην αναπνέει- μάλλον έχεις δίκιο, με μια σημαντική επιφύλαξη. Ότι δεν ξέρεις σε πόση ώρα μπορεί να έρθει κάποιος με τις γνώσεις να χειριστεί μια τέτοια κατάσταση.
Πάντως νομίζω πως οι περισσότεροι γιατροί επιμένουν ότι αν δεν έχεις τις γνώσεις να χειριστείς τέτοιες περιπτώσεις, καλύτερα να μην κάνεις τίποτα γιατί μπορεί να προκαλέσεις σοβαρές βλάβες.
Βέβαια μπροστά σε έναν άνθρωπο που αιμορραγεί ακατάσχετα ή δεν αναπνέει, όπως λέει και ο Kacey, δύσκολα μπορείς να κάθεσαι άπραγος και να παρατηρείς κάποιον να πεθαίνει. Δεν γίνεται...
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ηλιθιότητα το ότι δεν γίνονται μαθήματα πρώτων βοηθειών στις τελευταίες τάξεις του σχολείου ή/και στα πανεπιστήμια/σχολές/χώρους εργασίας κλπ. Θα έπρεπε να είναι απαραίτητες γνώσεις για κάθε ενήλικο.
-
Σε αλλες χωρες για να παρεις διπλωμα πρεπεις να κανεις μαθηματα πρωτων βοηθειων σε νοσοκομειο.
-
Αμα δεν αναπνεεις, σε 3 λεπτα πεθανες ή τουλαχιστον επαθες πολυ χειροτερη (εγκεφαλικη) βλαβη απο οποιαδηποτε αλλη που μπορει να προκαλεσεις απο καποιον ατσαλο χειρισμο. Δεδομενου οτι μεσα σε 3 λεπτα μαλλον δεν θα ερθει κανεις (εκτος αν υπαρχει καποιος γιατρος εκει γυρω), τοτε - και μονο στην συγκεκριμενη περιπτωση - ΔΕΝ αφηνεις τον αλλο να μην αναπνεει.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Mπράβο σε Βούλγαρο νταλικιέρη που σε δρόμο με συνεχόμενες στροφές,βοηθούσε τους ΙΧήδες να τον προσπερνούν,επειδή πήγαινε αργά λόγω φορτίου.Να λέμε και τα καλά.
Μη το λες.Και οι Ελληνες ειναι ευγενικοι.
Πετυχα ενα τετοιον την προηγουμενη Κυριακη εκει γυρω στην Αμφιλοχια.Εκανε ΛΙΓΟ δεξια μετα απο 10 χιλιομετρα!!!
Οταν εφτασα στο κομβοι ισως να' μουν και 15ος στο μποτιλιαρισμα που εφτιαξε και περιμενα να δω ποτε θα παψει να'ναι ζωο.Του πηρε μπολικη ωρα να δει τι ειχε φτιαξει πισω του.Εγω αρχιζω τα σουβλακια σε τετοιες φασεις......
Κ οταν βγω μπροστα στο ζωο....
Χειρονομια -
ΖΩΟ θηλυκού γένους σήμερα η οποία πάρκαρε το αυτοκίνητο της στο πίσω απο το δικό μου πάρκινγκ το οποίο δεν χωρούσαν να βγούνε απο μέσα άλλα 2 αυτοκίνητα!!!!! Και είχα και δουλειά και δεν μπορούσα να βγώ!!
Μιάμιση ώρα σταματημένο ήταν και ευτυχώς την πρόλαβα και της τα έψαλα!Διάλογος:
Εγώ: Χτυπάω το τζάμι: Κοπελιά, καλά πόση ώρα έχεις το αυτοκίνητο σου εδώ??? Δεν βλέπεις πως κλείνεις πάρκινγκ και ενοχλείς?? Μέσα υπάρχουν 3 αυτοκίνητα και περιμένω εδώ και μιάμιση ώρα να φύγεις για να βγώ!!!!
Ζώο: Δεν τα είδα, βιαζόμουν!!!
Εγώ: Δεν τα είδες?? Πλάκα μας κάνεις??? Όποτε βιάζεσαι παρατάς το αυτοκίνητο σου όπου βρείς δηλαδή????
Ζώο: Εεεεεμμμ...
Εγώ: Αν φώναζα την αστυνομία και σου έπαιρνε τις πινακίδες θα τα έβλεπες όμως εεε??
Ζώο: Εεε, τι να πω, έχεις δίκιο...Τι την κάνεις τώρα αυτή, μου λέτε???
-
το ειπες και μονος σου...>Αν φώναζα την αστυνομία και σου έπαιρνε τις πινακίδες θα τα έβλεπες όμως εεε??
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
Τι την κάνεις τώρα αυτή, μου λέτε???
Ανάλογα. Φωτό έχεις?
-
Ενα απο τα δυο της γνωστης εκφρασης 'γαμω & δερνω', αναλογα με την φατσα της (ή τα γουστα σου)...
-
Ο χρήστης Nick-K έγραψε:
ΖΩΟ θηλυκού γένους σήμερα η οποία πάρκαρε το αυτοκίνητο της στο πίσω απο το δικό μου πάρκινγκ το οποίο δεν χωρούσαν να βγούνε απο μέσα άλλα 2 αυτοκίνητα!!!!! Και είχα και δουλειά και δεν μπορούσα να βγώ!!
Μιάμιση ώρα σταματημένο ήταν και ευτυχώς την πρόλαβα και της τα έψαλα!Διάλογος:
Εγώ: Χτυπάω το τζάμι: Κοπελιά, καλά πόση ώρα έχεις το αυτοκίνητο σου εδώ??? Δεν βλέπεις πως κλείνεις πάρκινγκ και ενοχλείς?? Μέσα υπάρχουν 3 αυτοκίνητα και περιμένω εδώ και μιάμιση ώρα να φύγεις για να βγώ!!!!
Ζώο: Δεν τα είδα, βιαζόμουν!!!
Εγώ: Δεν τα είδες?? Πλάκα μας κάνεις??? Όποτε βιάζεσαι παρατάς το αυτοκίνητο σου όπου βρείς δηλαδή????
Ζώο: Εεεεεμμμ...
Εγώ: Αν φώναζα την αστυνομία και σου έπαιρνε τις πινακίδες θα τα έβλεπες όμως εεε??
Ζώο: Εεε, τι να πω, έχεις δίκιο...Τι την κάνεις τώρα αυτή, μου λέτε???
Αν βλεπετε..... Εχω αρκετα στο μυαλο μου
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ενα απο τα δυο της γνωστης εκφρασης 'γαμω & δερνω', αναλογα με την φατσα της (ή τα γουστα σου)... -
Σημερα, κακια σκαλα προς Αθηνα και στο αριστερο ρευμα εχει κινηση. Βρισκομαι πισω απο ενα γκολφ που κανει προσπεραση οποτε και περιμενω. Ερχεται απο πισω ενα πανγρηγορο αρχαιο εσκορντ και ο κακγουροοδηγος μου αναβει φωτα. Λεω αποκλειεται να μην βλεπει τι παιζεται μπροστα. Συνεχιζει τα φωτα και μου αναβει και αρ. φλας . Τον εγραφα! Μεχρι που μου τα πρηξε και του εκανα νοημα 'τι θελεις?' και εκει σταματησε. Αργοτερα ηρθε διπλα και με κοιτουσε μηπως φοβηθω...
Ρεεεεεεεεεεε! Εχουν τρελαθει οι γυναικες και δεν καθονται οπως παλια, αλλα εμεις τι φταιμε???
Και κλασσικα στα τελευταια διοδια της Αθηνας, ξαφνικα βλεπω μπροστα σχεδον σταματημενους μετα απο αριστερη στροφη. , φρενα, αλαρμ (ευτυχως που αφηνω και αποσταση). Λεω θα εχει γινει ατυχημα, θα εχει γινει το ενα, το αλλο, αλλα δεν ειχε γινει τπτ! Ακομα δεν καταλαβα τι παιχτηκε...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ακομα δεν καταλαβα τι παιχτηκε... -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Mπράβο σε Βούλγαρο νταλικιέρη που σε δρόμο με συνεχόμενες στροφές,βοηθούσε τους ΙΧήδες να τον προσπερνούν,επειδή πήγαινε αργά λόγω φορτίου.Να λέμε και τα καλά.
Οφείλω να ομολογήσω ότι τα τελευταία χρόνια σε εθνικές οδούς χωρίς διπλή λωρίδα (πχ Μαλιακός) 1 στους 3-4 οδηγούς μεγάλων επαγγελματικών οχημάτων επιδεικνύει (αν και τύποις δεν είναι υποχρεωμένος να χώνεται στη ΛΕΑ πχ επειδή το κράτος δεκαετίες μαλακίζεται και δε φτιάχνει κάποιους δρόμους) ανάλογη συμπεριφορά...Άσχετα αν αυτό αρκετές φορές δίνει θάρρος σε πολλά ζώα ιχήδες για χαρωτικές κούρσες και προσπεράσεις εν σειρά δίχως αύριο...
ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ :
Λαθος. Σε δρομου που δεν εχει διπλη λωριδα (υποθετω οτι εννοεις 'τουλαχιστον 2 λωριδες ανα κατευθυνση'), ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΑ, αντιθετα αυτη η μιση λωριδα στην ακρη του δρομου λεγεται ΕΡΙΣΜΑ, και οι αργοι οδηγοι (ΕΙΔΙΚΑ οι οδηγοι φορτηγων) ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να την πατησουν και να κανουν οσο ακρη μπορουν για να διευκολυνουν τους πιο γρηγορους.
Πριν από λίγο είχε γίνει ατύχημα στην Λ.Βεϊκου απέναντι από το πάρκινγκ του άλσους, ρεύμα προς Γαλάτσι. Απ'ότι μου είπε η συνοδηγός κάποιος άνθρωπος ήταν πεσμένος στο οδόστρωμα και ήταν ακίνητος χωρίς κανένας από τους παρεβρισκόμενους να είναι από πάνω του
Ζώα, ζώα, ζώα,...,ζώα όσοι σταματούσαν στην δεξιά, στην αριστερή και παραλίγο στη μεσαία αν δεν πάταγα κόρνα στον 'ταρίφα' (ο οποίος φυσικά και παρεξηγήθηκε και έκανε τη χειρονομία τις θες με το χέρι έξω απ'το παράθυρο, καθότι τα έχει μεγάλα και σέρνονται στην άσφαλτο), για να ρεμβάσουν τον τραυματία ή ....
Αίσχος στους κάφρους που θέλουν να μυρίσουν σκοτωμένο αίμα και να δουν χυμένα μυαλά στην άσφαλτο όχι για να βοηθήσουν αλλά για να το πουν αύριο μεθαύριο στην καφετέρια στους φίλους τους και να κάνουν κουβέντα για το ποιος έχει δει το πιο αιμοβόρικο ατύχημα.
Εύχομαι μόνο να μην περιμένουν ποτέ τους ασθενοφόρο να έρθει μέσα από το 'κοπάδι' γρήγορα (ευτυχώς το είδα να έρχεται από την πλευρά του ΟΑΚΑ που δεν είχε μπλοκάρει τουλάχιστον μέχρι εκείνη τη στιγμή).
Α! Και να μην ξεχάσω. Όλοι αυτοί που σταμάτησαν για να ρεμβάσουν με τα alarm αναμμένα και αφού είχαν κατέβει και απο τα οχήματά τους ούτε τρίγωνο είχαν βάλει ούτε ανακλαστικό γιλέκο φορούσαν και προφανώς δεν είχαν σκεφτεί ποτέ ότι ίσως να έπεφτε κάποιος πάνω τους και να τους τραυμάτιζε ή σκότωνε και αυτούς. Είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σε τέτοιες περιπτώσεις. Ακόμα και τροχαίοι έχουν σκοτωθεί κατ'αυτό τον τρόπο.Εσυ θα προσπαθουσες να βοηθησεις καποιον τραυματια, με το ρισκο να σε τρεχουν να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας και οτι δεν του εκανες ζημια επειδη δεν εισαι γιατρος?
Ειναι προφανες οτι αμα πχ καποιος δεν αναπνει, ΘΑ πεθανει. Οποτε εκει οτι και να κανεις, πχ τεχνητη αναπνοη ακομα και αν του σπασεις κανα σπονδυλο που ειναι ηδη τραυματισμενος ή ηδη σπασμενος, χειροτερα ΔΕΝ μπορεις να τα κανεις. Ποιος σε προστατευει ομως απο το να σε τρεχουν?
Ακόμα κι αν είμαι λάθος ως προς την υποχρέωση ή μη (αλήθεια, μπορείς να το τεκμηριώσεις αυτό;) κίνησης φορτηγών στο έρεισμα (ΑΝ ΚΑΙ ο ΚΟΚ άρθρο 16, γράφει 2. ο οδηγός, με εξαίρεση την περίπτωση απολύτου ανάγκης, υποχρεούται να κινείται αποκλείστικά στις καθοριομένες για την κατηγορία του οχήματός του ειδικές οδούς, οδοστρώματα και λωρίδες κυκλοφορίας όπου υφίστανται τέτοιες. Αν δεν έχει οριστεί λωρίδα κυκλοφορίας ή ειδική οδός γι'αυτούς, οι μεν οδηγοί φορτηγών, λεωφορείων και βραδυκίνητων και βραδυπορούντων γενικά οδικών οχημάτων υποχρεούνται, τηρουμένων των διατάξεων του όρ8ρου 17 παρ. 6 του Κώδικα αυτού, να οδηγούν αυτά στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στις οδούς οι οποίες έχουν δύο τουλάχιστον λωρίδες κατά κατεύθυνση, οι δε οδηγοί μοτοποδηλάτων, ποδηλάτων και μη μηχανοκίνητων οχημάτων, καθώς και οι οδηγοί ζώων, υποχρεούνται να κινούνται κατά μήκος οποιουδήποτε προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας βατού ερείσματος της οδού, εφόσον υπάρχει, και δεν προκαλείται δυσχέρεια στους χρησιμοποιούντες αυτό, όλλως πλησίον του άκρου δεξιού του οδοστρώματος, πιστεύεις πως όταν το φορτηγό ή εγώ πχ που πάω στο πέταλο Μαλιακού πχ με 110-120 με όριο 100 και κάτω στα περισσότερα τμήματα, κάνουμε άκρη για να περάσει ο γλήγορος με τα 140+ περνώντας 10-20 πόντους από τον καθρέφτη μου, διευκολύνουμε έναν συνετό οδηγό όντας αργοί, κότες κλπ; Γιατί αν κατάλαβες, στο προηγούμενο Post μου υπήρχε και δεύτερο σκέλος το οποίο δεν σχολίασες
Δεν καταλήγω πως είναι κακό να περνάμε φορτηγά σε τέτοιους δρόμους ή ότι όποιος το κάνει κατά το δυνατό προσεχτικά είναι εγκληματίας, απλά αμφισβητώ την κανονιστικής φύσης υποχρέωσή τους να μας κάνουν τέρμα δεξιά αφενός, κι αφετέρου κατακρίνω την κατάχρηση επικίνδυνων προσπερασμάτων που πολλές φορές γίνεται σε αυτούς τους δρόμους από και καλά γκαζοφονιάδες που βάζουν την προσωπική τους κάβλα/λόξα πάνω από όλα κι όλους. -
Nταξ, τι να πρωτογράψω...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Τι την κάνεις τώρα αυτή, μου λέτε???
Ανάλογα. Φωτό έχεις?
Χμμμ.. πονηρέ!! Μέτρια ήταν, γύρω στα 35 το πολύ.
-
Εγω αυτο που ειπα ειναι οτι τα ΦΟΡΤΗΓΑ, ΒΑΡΕΑ ΟΧΗΜΑΤΑ και γενικα οποιος θελει να βραδυπορησει, οταν ο δρομος εχει ΜΙΑ λωριδα ανα κατευθυνση (= ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΕΑ, το λεει στον ΚΟΚ), ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ (επισης το λεει στον ΚΟΚ) να πατησουν το ερισμα και γενικα να κανουν οσο πιο δεξια γινεται για να διευκολυνουν την προσπεραση των απο πισω.
Δεν ειπα ουτε για εσενα τον αργο και εμενα τον γρηγορο, ουτε τιποτα τετοιο. Ειπα για οσους δεν μπορουν (φορτηγα κλπ) ή οσους δεν θελουν να κινηθουν με ενα κανονικο ρυθμο.
Αμα κανεις τον μισο κοπο που εκανες για να βρεις το αποσπασμα που εγραψες, θα βρεις και αυτο που λεω.
-
Λοιπον....
Παπαρας με λευκο καγκουρεμενο Σιβικ 10ετιας πηγε να χωθει μπροστα μου στο φαναρη για Βαρκιζα, επι της Βαρης-Κορωπιου.
Κριμα που καταφερε κ εκοψε και δεν εσκασε στο κρασπεδο.
Το ηληθιο και προκλιτικο χαμογελακι του κοπηκε οταν ανοιξα το ντουλαπακι, να βεβαιωθω οτι η θαλαμη ειναι αδεια.....Μαλακας με Μπαλενο, επι της Λ.Αλιμου.
Ενω ηταν στη δεξια λωριδα, χωρις κανενα απολυτος λογο αρχησε να ανοιγεται λιγο πριν το τελευταιο φαναρι -ερχομουν απο Λ.Βουλιαγμενης προς Παραλιακη- να ανοιγεται κατα πανω μου....
Στο τσακ χορεσα αναμεσα σ αυτον και το κρασπεδο.
Τον περιμενα πριν το φαναρι με την παραλιακη, αλλα μαλλον καταλαβε οτι θα πεθανει και εστριψε απο την Αλιμου αριστερα
Ναι... εκει που δεν εχει διαζωμα, πριν την γεφυρα....Αναβω τσιαγαρο να ηρεμησω λιγο και λιγο ποιο κατω μετα τα φαναρια της Καλαμακιου σε διαβαση πεζων με πεζοφαναρο, με κουμπι βγαινει παρεα απο 4 ζωα στην δεξια λωριδα και το ενα εκ αυτων χωρις να κοιταξει παει να περασει απεναντι.... ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ
Κορνα, φωτα και φρενα και μενει ακινητος μεσα στη μεσαια λοριδα.
Τα φιλαρακια του στη δεξια....
Χωρεσα στην αριστερη εγω κ 3-4 αυτοκινητα που ηταν πισω μου.
Αναστροφη στη ΧΑΤ και τον προλαβαινω στο παραδρομο της παραλιακης.
Ειμαι με το παραθυρο ανοιχτο και τον ακουω να λεει κατι γαλλικα για μενα....
Πηγαινα που πηγαινα να του γ...σω οτι εχει και δεν εχει....
Ελεγε μαλακιες...
Ε....
Σταματαω και τον αρχηζω...
Δεν σ εμαθαν να περνας οταν εχει πρασινο;
-σφαλιαρες-
Δεν σ εμαθαν να ελεγχεις τον δρομο;
-σφαλιαρες-
Δεν σ εμαθαν να πατας το κουμπακι στη διασταυρωση;
-μπουνιδι-
Και μετα απλα κοπαναγα να ηρεμισω.... -
Κοίτα να ηρεμήσεις γιατί δεν είναι αυτή στάση υπεύθυνου οδηγού. Οφείλεις να διατηρείς την ψυχραιμία σου και να φτάνεις το πολύ σε κανένα μπινελίκι.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#7]