-
To 1.4 I20 δεν εισαγόταν εδώ και κάποιους μήνες. Και η φουλ έκδοσή του, που ήταν η μόνη που είχε στάνταρ εσπ πήγαινε, χωρίς εκπτώσεις 14.800 αλλά είχε μέχρι και ηλιοροφή και όντως το κάνανε επειδή έφτανε το ι30. Την ίδια μαλακία κάνανε με την φουλ έκδοση του ι10 με 4 αερόσακους και εσπ.Σταμάτησαν να την φέρνουν επειδή πλησίαζε το ι20 .Και τώρα άμα θες ι10 το παίρνεις αναγκαστικά με ΜΟΝΟ 2 αερόσακους. Λες και είμαστε μία δεκαετία πίσω. η μόνη λύση είναι το ι10 με τον καινούριο 1.0 κινητήρα που δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και θα έχει σαν έξτρα πακέτο με εσπ και 6 αερόσακους
-
Δεν μπορώ να τα δεκτώ αυτά που γράφετε... Δηλάδη θα μπορούσαν να είναι νο1 για πλάκα και κοίτα τι κτάφεραν.
-
Ο χρήστης octavia699 έγραψε:
Δεν μπορώ να τα δεκτώ αυτά που γράφετε... Δηλάδη θα μπορούσαν να είναι νο1 για πλάκα και κοίτα τι κτάφεραν.Και αναρωτιεμαι εγω: αυτο το forum και μονο δεν το διαβαζει ο Mr Davaris ή καποιος απο τους συμβουλους του για να του πει οτι με τις του εχει χαντακωσει την εταιρεια;
-
Τα έχουμε πει τόσες πολλές φορές για τον εισαγωγέα και την συμπεριφορά του, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, που πλέον και αυτό ξεθώριασε... πάλιωσε... πάμε για άλλα...
Πλέον παίζει με τους δικούς του κανόνες. Οι υπόλοιποι απλά κοιτάμε να δούμε τι θα γίνει...
Όσο για το i30 τι να πω; Να πω ότι είδα ένα σήμερα μαύρο, 1600 ήταν, πολύ όμορφο... Του πάει το μαύρο χρώμα...
Αυτά
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τα έχουμε πει τόσες πολλές φορές για τον εισαγωγέα και την συμπεριφορά του, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, που πλέον και αυτό ξεθώριασε... πάλιωσε... πάμε για άλλα...Πλέον παίζει με τους δικούς του κανόνες. Οι υπόλοιποι απλά κοιτάμε να δούμε τι θα γίνει...
Όσο για το i30 τι να πω; Να πω ότι είδα ένα σήμερα μαύρο, 1600 ήταν, πολύ όμορφο... Του πάει το μαύρο χρώμα...
Αυτά
Για μια ακομη φορα με βρισκεις να συμφωνω. Και εγω ειδα σημερα ενα μπλε 1.6 απο οτι φαινονταν απ΄τη ζαντουλα τη μαμισια στο Μοσχατο. Απλα βλεπω τι εναλλακτικες λυσεις εχουν στο εξωτερικω και
-
Μεταξύ μας, αλλά εμένα με συμφέρει που έχει πέσει απραξία στην Hyundai...
Όσο καθυστερεί να φέρει το i30 τόσο παλιώνει το 207 και ταυτόχρονα μαζεύω και τα φράγκα...
Αν το είχε φέρει το facelift θα καθόμουν σε αναμμένα κάρβουνα...Οπότε αν δεν το φέρει σε 1.6 τότε έπαιξε και έχασε ... θα πάω σε άλλο κατασκευαστή ... εκτός αν πάω δίπλα στην ΚΙΑ ...
-
Ρε παιδιά, έχω το i30 το style. Αγόρασα προχθές καινούρια λαστιχάκια μόνο για τους υαλοκαθαριστήρες με σκοπό να τα αλλάξω. Ξέρει κανείς πώς βγαίνουν τα λαστιχάκια μόνο πάνω από το ματσούκι; Προσπαθώ να βγάλω το ακριανό πλαστικό αλλά δε μπορώ...
-
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ! Θα ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με ένα θέμα που δεν νομίζω να βγάλω άκρη μόνος μου. Σκοπεύω να αλλάξω τις αναρτήσεις του αυτοκίνητου (i30 Style της γυναίκας μου), και δεν γνωρίζω αν έχω επιλογές και αν ναι ποιες είναι αυτές.
Σε σχέση με το Auris (1.6 Premium) που έχω, οι διαφορές είναι έντονες στον τρόπο με τον οποίο το i30 «απορροφά» τους κραδασμούς από λακκούβες και ανωμαλίες στο δρόμο. Αυτό μπορεί να διορθωθεί ή αφήνω το αυτοκίνητο όπως έχει?
Ένας συνάδελφος στην δουλεία μου είχε αναφέρει πως στο i30 1.4, οι αναρτήσεις είναι σκόπιμα πιο σφιχτές λόγο απουσίας τροχού 16΄΄. Θα περιμένω σχόλια. Καλή συνέχεια και Καλό Πάσχα για όλους.
-
Καλησπέρα και σε εσένα!
Εχει έρθει ο καιρός τους και θες να τις αλλάξεις τις αναρτήσεις ή θες απλά επειδή σου φαίνεται πιο σκληρό το Ι30? Να σημειώσω ότι για να χρειάζονται οι αναρτήσεις αλλαγή πρέπει να έχουμε γράψει περίπου 60000 με 70000 χλμ, και αυτά όχι πολύ αυστηρά, καθώς υπάρχουν άτομα που τις κρατάνε και για πολύ παραπάνω...
Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω πολλές μάρκες που οι αναρτήσεις τους να είναι πιο μαλακές από τις εργοστασιακές (ίσως οι KYB οι μαύρες). Μήπως να σκεφτείς και την αλλαγή ελατηρίων ταυτόχρονα με κάποια άλλα? Αλλά εκεί ανεβαίνει λιγάκι το ποσό, δεν ξέρω κατα πόσο αξίζει από την στιγμη που οι μαμίσιες αναρτήσεις έχουν ακόμα ζωή (ΑΝ έχουν)!!
-
Από όσο γνωρίζω για το αμάξι μας ΔΕΝ υπάρχουν ακόμα aftermarket επιλογές. Οπότε ή περιμένεις ή πας σε εργοστασιακά με ότι αρνητικό συνεπάγεται σε θέμα κόστους.
Πάντως αν θες την άποψή μου δεν αξίζει τον κόπο για τα συμπτώματα που λες να προβείς σε αλλαγή αμορτισέρ. Έτσι δουλεύουν οι αναρτήσεις. Κάνουν αρκετό θόρυβο και ότι και να λένε για άνεση και εμένα δεν με ικανοποιεί...
-
Το αυτοκίνητο δεν έχει παραπάνω από 20.000χιλ. συνεπώς δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης λόγο φθοράς. Επί το πλείστων η γυναίκα μου το χρησιμοποιεί όταν πηγαίνει στην δουλεία ή για όλες τις υπόλοιπες δουλειές εντος Αττικής.
Το θέμα έχει προκύψει μετά από σύγκριση των δυο αυτοκινήτων, και αναζήτηση τρόπου ώστε να βελτιωθεί η αίσθηση μέσα στην καμπίνα του i30 (αν αυτό είναι εφικτό).Γνωρίζω και αντιλαμβάνομαι ότι δεν γίνεται να μεταφέρουμε την αίσθηση του Auris στο i30, απλά αν μπορούμε να βελτιώσουμε κάτι χωρίς να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην γεωμετρία/κρατηματα του αυτοκίνητου (μην σκοτωθεί κιόλας).
Προσωπικά όσες φορές το έχω οδηγήσει , έχω διαπιστώσει τα όσα μου έχει μεταφέρει η γυναίκα μου. Έχεις πάντα μια αίσθηση ότι «κοπαναει» στις ανωμαλίες του δρόμου (λακκούβες κτλ. ξερός ήχος).
Παράλληλα όπως σωστά ανέφερες, το αποτέλεσμα μετά από κάποια πιθανή αλλαγή θα είναι ορατό (σε σχέση πάντα με τα εργοστασιακές);Ps. nascar1 νομίζω πως κάλυψες τις απορίες μου, παρά ταύτα παραθέτω απάντηση στον φίλο pl1987. Από ότι καταλαβαίνω δεν κάνουμε καμία επέμβαση.
-
Ο χρήστης XxmariosxX έγραψε:
Το αυτοκίνητο δεν έχει παραπάνω από 20.000χιλ. συνεπώς δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης λόγο φθοράς. Επί το πλείστων η γυναίκα μου το χρησιμοποιεί όταν πηγαίνει στην δουλεία ή για όλες τις υπόλοιπες δουλειές εντος Αττικής.
Το θέμα έχει προκύψει μετά από σύγκριση των δυο αυτοκινήτων, και αναζήτηση τρόπου ώστε να βελτιωθεί η αίσθηση μέσα στην καμπίνα του i30 (αν αυτό είναι εφικτό).Γνωρίζω και αντιλαμβάνομαι ότι δεν γίνεται να μεταφέρουμε την αίσθηση του Auris στο i30, απλά αν μπορούμε να βελτιώσουμε κάτι χωρίς να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην γεωμετρία/κρατηματα του αυτοκίνητου (μην σκοτωθεί κιόλας).
Προσωπικά όσες φορές το έχω οδηγήσει , έχω διαπιστώσει τα όσα μου έχει μεταφέρει η γυναίκα μου. Έχεις πάντα μια αίσθηση ότι «κοπαναει» στις ανωμαλίες του δρόμου (λακκούβες κτλ. ξερός ήχος).
Παράλληλα όπως σωστά ανέφερες, το αποτέλεσμα μετά από κάποια πιθανή αλλαγή θα είναι ορατό (σε σχέση πάντα με τα εργοστασιακές);Ps. nascar1 νομίζω πως κάλυψες τις απορίες μου, παρά ταύτα παραθέτω απάντηση στον φίλο pl1987. Από ότι καταλαβαίνω δεν κάνουμε καμία επέμβαση.
Ακριβώς το αφήνεις ως έχει...
-
+00 και απο μένα, να το αφήσεις όπως είναι το αμαξάκι! 20000 χλμ είναι πάρα πολύ λίγα...
-
Δεν υτπάρχουν aftermarket αμορτισέρ για Ceed/i30. Μοναδική εξαίρεση η KYB που βγάζει μόνον πίσω αμορτισέρ Excel G. Kαλά διαβάσατε μονάχα πισινά. Μπροστινά δεν βγάζει - εξακριβωμένο. Και πολύ παράξενο...
-
οτι και αν κανεις-αν κανεις- προσεξε μην το κανεις βαρκα με συνεπειες στις κλισεις στις στροφες,στο φρεναρισμα κτλ.....
-
Καλησπερα!!! Θα βαλω περαστουν λαστιχα σε i30 1.4 (15' τροχος), και θα ηθελα να μου πειτε ποια απο τις τρεις εταιρειες να επιλεξω και αν ειναι ευκολο και το γιατι. Michelin - Bridgestone - Goodyear. Η τοποθετηση θα γινει Τεταρτη, αρα θελω να πιστευω πως καποιος φιλος θα βοηθησει με την γνωμη του μεχρι τοτε. Καλη συνεχεια σε ολους...
ps. Βασικο κριτηριο... καλη προσφυση και ποιοτητα.
-
Όταν βάζουμε λάστιχα δεν κοιτάμε εταιρεία αλλά μοντέλο. Η Michelin για παράδειγμα έχει και τα πολύ καλά PE2 και τα ψιλοαπαράδεκτα Energy...
-
REALZEUS αρχικα να σε ευχαριστησω για την ανταποκριση! Ο τομεας ελαστικα δεν ειναι το δυνατο μου χαρτι ! Απλα απο αυτα τα λιγα που ξερω, ξεχωρισα τις παραπανω εταιρειες. Σχετικα με αυτο που αναφερεις
'Όταν βάζουμε λάστιχα δεν κοιτάμε εταιρεία αλλά μοντέλο'
εκει ειναι που χρειαζομαι βοηθεια. Οταν ρωτησα... το μονο που συγκρατησα ηταν οτι για Michelin η τοποθετηση θα ηταν για που καλυπτει και τις 4 εποχες . -
Πέρασε μια βόλτα και από εδώ: viewtopic.php?f=6&t=35915&start=5160 Εκεί συζητάμε αποκλειστικά για λάστιχα. Πάντως λάστιχα all weather στην Ελλάδα, σε ελάχιστες περιοχές χρειάζονται πραγματικά.
-
Θα περασω γρηγορα στο λινκ που μου παραθεσες, απλα να σου δωσω καποιες επιλογες που εχω ακουσει απο εδω απο εκει.
Α. Michelin Aplpin - β. Bridgestone Turanza ER300
ps.Michelin:
(+) όταν θα φρενάρεις πανικού, θα φρενάρει.
(-) όταν ανέβεις πεζοδρόμιο, θα χαλάσει.
(+) στη στροφή «τα πήρα όλα και έφυγα» αν το φουσκώσεις ΛΙΓΟ παραπάνω από ότι λέει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου, θα κρατήσει ΠΟΛΥ καλύτερα.
(-) θα βρεις σκασίματα ξηρασίας σχετικά γρήγορα (στα 2 χρόνια).
Hyundai i30