-
Hyundai Τρίπολης δέχεται επίσης, με τον χρόνο παράδοσης να είναι 3 μήνες.
Η εισαγωγική όμως θα μπορεί να σου πει τελική τιμή αυτοκινήτου ή μόνο για μεμονωμένα έξτρα; γιατί οι αντιπροσωπείες πάντα κάνουν προσφορές.
Για το αυτοκινητο που ανέφερα παραπάνω με τιμή καταλόγου 19.300 μου έδωσαν τελική τιμή 20.450 με μεταλλικό που κοστίζει 500 ευρώ, μεταφορικά, πινακίδες και τα φουλ λεντ του n line.
-
Hyundai Τρίπολης δέχεται επίσης, με τον χρόνο παράδοσης να είναι 3 μήνες.
Η εισαγωγική όμως θα μπορεί να σου πει τελική τιμή αυτοκινήτου ή μόνο για μεμονωμένα έξτρα; γιατί οι αντιπροσωπείες πάντα κάνουν προσφορές.
Για το αυτοκινητο που ανέφερα παραπάνω με τιμή καταλόγου 19.300 μου έδωσαν τελική τιμή 20.450 με μεταλλικό που κοστίζει 500 ευρώ, μεταφορικά, πινακίδες και τα φουλ λεντ του n line.
οπότε αν βάλουμε περίπου 150 με 200 πινακίδες μεταφορικά στοιχίζουν έξτρα τα λεντ κάνα 500σαρικο?
-
Aν είναι και τα τέλη κυκλοφορίας στην τιμή, τότε ακομα λιγότερα. Βέβαια η τιμή είναι για άμεσο κλείσιμο του αυτοκινήτου ,μέχρι 24/12 και με 5.000 άμεση προκαταβολή λόγω του ότι είναι παραγγελιά.
Καλή τη βρήκα τη τιμη, κρίμα που δε το θέλω τόσο άμεσα, βέβαια με το νέο έτος μπορεί να πληρώνει και λιγότερα τέλη κυκλοφορίας.
Όταν το αποφασίσω θα ρωτήσω σίγουρα και για το acc.
Το έτερο hatch που μου αρέσει το focus st line 1.0 με acc και led εφτανε τα 24.200 στον διαμορφωτή χωρίς μεταλλικο, με το απλό κόκκινο το οποίο μου αρέσει όμως.
Ξεκαθαρο προβαδισμα για το i30, πολύ μεγάλη η διαφορά, βέβαια από κοντά ίσως είναι άλλη η τιμή.
-
Aν είναι και τα τέλη κυκλοφορίας στην τιμή, τότε ακομα λιγότερα. Βέβαια η τιμή είναι για άμεσο κλείσιμο του αυτοκινήτου ,μέχρι 24/12 και με 5.000 άμεση προκαταβολή λόγω του ότι είναι παραγγελιά.
Καλή τη βρήκα τη τιμη, κρίμα που δε το θέλω τόσο άμεσα, βέβαια με το νέο έτος μπορεί να πληρώνει και λιγότερα τέλη κυκλοφορίας.
Όταν το αποφασίσω θα ρωτήσω σίγουρα και για το acc.
Το έτερο hatch που μου αρέσει το focus st line 1.0 με acc και led εφτανε τα 24.200 στον διαμορφωτή χωρίς μεταλλικο, με το απλό κόκκινο το οποίο μου αρέσει όμως.
Ξεκαθαρο προβαδισμα για το i30, πολύ μεγάλη η διαφορά, βέβαια από κοντά ίσως είναι άλλη η τιμή.
Έκανες πολύ καλή επιλογή μπράβο σου. Εγώ είμαι ανάμεσα στο fastback n line(βέβαια δεν έχω δει και το distinctive) 1.5 ή 1.6 diesel λόγω 24000χλμ το χρόνο. Αλλά Δυστηχως εδώ Αρτα δεν υπάρχουν πλέον εκθέσεις μόνο vag οπότε θα το ψάξω μετά καραντίνας. Αντε καλώς να σου έρθει και να το ευχαριστηθείς όσο περισσότερο μπορεις
-
Ευχαριστώ αλλά δε το έκλεισα ακόμα, τους επόμενους μήνες θα προχωρήσω στην αγορα. Κάποιες διερευνητικες ερωτήσεις κάνω. Δεν έχω καταλήξει ακόμα 100% στο i30. Από i30 σκέφτομαι και το 1.5, 1.300 ευρώ είναι η διαφορά.
Κάνω λίγα χλμ γύρω στα 6 με 7 k γιατί έχω κ 2ο αυτοκίνητο για τις βρώμικες δουλειές, οπότε αυτό θα είναι βόλτας και ταξιδιών.
Αν κανεις τόσα χλμ νομίζω καλύτερα να πας σε ντίζελ.
Κι εμένα μου αρέσει πολύ το n line αλλά δε το βγάζει 1.000αρι υβριδικό χειροκίνητο και το 1.5 ανεβαίνει αρκετά. Επίσης το 1.5 n line βγαίνει με 18αρα που δε θα την ήθελα.
-
Ευχαριστώ αλλά δε το έκλεισα ακόμα, τους επόμενους μήνες θα προχωρήσω στην αγορα. Κάποιες διερευνητικες ερωτήσεις κάνω. Δεν έχω καταλήξει ακόμα 100% στο i30. Από i30 σκέφτομαι και το 1.5, 1.300 ευρώ είναι η διαφορά.
Κάνω λίγα χλμ γύρω στα 6 με 7 k γιατί έχω κ 2ο αυτοκίνητο για τις βρώμικες δουλειές, οπότε αυτό θα είναι βόλτας και ταξιδιών.
Αν κανεις τόσα χλμ νομίζω καλύτερα να πας σε ντίζελ.
Κι εμένα μου αρέσει πολύ το n line αλλά δε το βγάζει 1.000αρι υβριδικό χειροκίνητο και το 1.5 ανεβαίνει αρκετά. Επίσης το 1.5 n line βγαίνει με 18αρα που δε θα την ήθελα.
Αυτή η 18αρα είναι και μένα που με χαλάει ρε φίλε. Τεσπα ότι και να κλείσουμε οπότε το κλείσουμε Καλοτάξιδο να ναι
-
Καλησπέρα,
ενδιαφέρομαι για αγορά του καινούργιου i30 tourer, δεν ξέρω όμως τι κινητήρα να επιλέξω.
Είμαι μεταξύ του 1.5 MPI των 110 ίππων και του 1.0 turbo των 120 ίππων. Ο μηχανικός μου μου πρότεινε τον πρώτο (1.5 MPI) διότι μακροπρόθεσμα συμφέρει οικονομικά, καθότι όπως είπε βγάζει λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τον συμπιεσμένο 1.0 turbo.
Επιπλέον, η αγορά του 1.5 MPI είναι φτηνότερη κατά 900 ευρώ σε σχέση με τον 1.0 turbo.
Σημειωτέον όμως πως η κατανάλωση του 1.0 turbo είναι χαμηλότερη, ώστε σε 12 χρόνια και με μέσο όρο 10.000 χλμ που κάνω κατά μέσο όρο το χρόνο, να εξοικονομήσω 924 ευρώ σε καύσιμο (με σημερινές τιμές).
Ποιόν κινητήρα να διαλέξω; Δεκτή κάθε συμβουλή για τους παραπάνω - και ενδεχομένως και για άλλους- κινητήρες.
-
Αμφιβάλλω αν θα ειναι στην πραξη πιο οικονομικός ο turbo , απλά στον τουρμπο κανεις πιο άνετα ταξίδια και προσπεράσεις χψρις να χειριζεσαι συχνά τον επιλογεα ταχυτήτω.
Από την άλλη όσο περισσοτερα περιφερειακά τόσο περοσσοτερες πιθανοτητες σε βάθος χιλιομέτρων κάτι να χαλάσει με κόστος από π.χ 500 έως 1500+++ ευρώ
-
Kαινούριο (facelift όπως hatch και fastback) i30 tourer δεν υπάρχει. Οπότε αναφέρεσαι σε κάποιο τελευταίο κομμάτι στοκαρισμένο της προηγ. γενιάς.
Για την οικονομία κατανάλωσης εξαρτάται τι διαδρομές θα κάνεις,πως οδηγείς κ.τ.λ. Υποθέτω πως για να θες tourer κάνεις συχνά ταξίδια φορτωμένος,οπότε το turbo αν και 1000 κ.ε.κ. έχει δύναμη για να σε εξυπηρετήσει καλύτερα.
-
Ευχαριστώ πολύ PANORMUS 772.
Με προβληματίζεις που λες πως δεν υπάρχει καθόλου tourer με το καινούργιο facelift.
Όντως η αντιπροσωπεία δεν φέρνει το καινούργιο tοurer και δεν το λανσάρει, όπως όμως μου είπε όταν ρώτησα σχετικά, μπορείς να το παραγγείλεις και σε τρεις περίπου μήνες σου το φέρνουν.
Δεν κάνω συχνά ταξίδια αλλά λόγω παιδιών έχουμε πολλά μπαγκάζια και χρειάζομαι χώρο.
Αυτό που με προβληματίζει είναι εάν όντως ο κινητήρας ο turbo 1.0 βγάζει προβλήματα και συνεπώς συμφέρει ο απλός 1.5 αν και έχει μεγαλύτερη κατανάλωση.
-
Είμαι μεταξύ του 1.5 MPI των 110 ίππων και του 1.0 turbo των 120 ίππων. Ο μηχανικός μου μου πρότεινε τον πρώτο (1.5 MPI) διότι μακροπρόθεσμα συμφέρει οικονομικά, καθότι όπως είπε βγάζει λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τον συμπιεσμένο 1.0 turbo.
Ποιόν κινητήρα να διαλέξω; Δεκτή κάθε συμβουλή για τους παραπάνω - και ενδεχομένως και για άλλους- κινητήρες.
Αν επιτρέπεται, τι ηλικίας είναι ο μηχανικός σου; Γιατί φαίνεται να έχει λίγο συντηρητικές (άλλοι θα έλεγαν πεπαλαιωμένες ή ξεπερασμένες) απόψεις. Από τη μία έχει ένα δίκιο ως προς το ότι δεν υπάρχει (π.χ. turbo, intercooler, σκάστρα κτλ) δεν μπορεί να χαλάσει. Από την άλλη, όμως η υπερτροφοδότηση έχει γίνει πλέον ψωμοτύρι για τους κατασκευαστές, οπότε δεν συνοδεύεται από τα παλιότερα προβλήματα αξιοπιστίας.
Προσωπικά δεν θα το συζητούσα καν να επιλέξω ένα οικογενειακό αυτοκίνητο με ατμοσφαιρικό κινητήρα σαφώς χειρότερης απόδοσης και πιθανώς χειρότερης κατανάλωσης όταν θα πιέζεται φορτωμένο, έναντι ενός πιο δυνατού και κυρίως με μεγαλύτερη και σαφώς καλύτερα απλωμένη ροπή, στο όνομα της πιθανολογούμενης καλύτερης αξιοπιστίας σε βάθος πολλών ετών και χιλιομέτρων. Εξάλλου μιλάμε για Hyundai, που είναι από τις πλέον αξιόπιστες εταιρίες...
Από εμένα δαγκωτό 1.0 turbo!
-
Μπήκα να γράψω και εγώ αλλά με πρόλαβαν.
Ότι είπε ο xarisma από πάνω!
Μην το σκέφτεσαι καν. Στο τούρμπο θα πας. Εκτός αν γενικά έχεις κλιματιστικό συμβατικό (όχι inverter) ψυγείο frost και τηλεόραση ασπρόμαυρη χωρίς τηλεκοντρόλ...
-
Ο 1,5 είναι και με 2 μπεκ ανά κύλινδρο οπότε είναι approved εδώ μέσα.
-
Ευχαριστώ πολύ harisma 23, ήσουν σαφής και μίλησες με επιχειρήματα.
Και εμένα με παρεξένεψε η απάντηση του μηχανικού μου, ο οποίος παρεπιπτόντως είναι νέος και θεωρείται από πολλούς, και από εμένα όσο μπορώ να ξέρω, ως ο καλύτερος στην επαρχία που μένω.
Με παρεξένεψε όχι γιατί εγώ γνωρίζω πράγματι ποιος είναι καλύτερος κινητήρας, αλλά μου φαίνεται απίθανο η Hyundai να πουλά ακριβότερα -κατά 900 ευρώ- έναν κινητήρα (1.0 turbo) ο οποίος είναι, έστω και μακροπρόθεσμα, χειρότερος και λιγότερο αξιόπιστος από έναν φθηνότερο (1.5 ατμοσφαιρικός).
Επίσης τόσο οι καλές εκδόσεις ( N-Line) όσο και άλλα μοντέλα (ΚΟΝΑ) φοράνε μόνο τον 1.0 turbo και όχι τον 1,5.
-
Σατανά
-
Αυτό σημαίνει και πως είναι πιο αξιόπιστος?
-
Οχι απλα προσπαθει να κανει καλυτερη αναμιξη αερα με καυσιμο.
Απλα ο superat βαζει λαδι στη φωτια.
Κοιτα εχοντας ενπειρια απο συνεργεια ολη μερα συχναζα σε αυτα. Οντως τα turbo τα παιζουν καποτε. Εχω καψει κανα δυο και εγω. Αλλα αυτο σε εμενα που ξεσκιζα τα μοτορια στην μεταφηβια.
Σε μια νορλαμ χρηση θα σε βγαλει λογικα πολλα χρονια και δεκάδες δεκαδων χιλιαδες χιλιόμετρα .
Εχει δικιο ο Χάρης αλλα την αποφαση εσυ θα την παρεις.
Στο ενα (turbo) κςρδιζεις μια ανεση σαν να ειχες π.χ, 1.8 λιτρα ατμοσφαιρικο μοτερ στο αλλο λιγοτερο πονοκεφαλο αν τυγχον γινει η στραβη καο το κρατησεις 20 ετη αλλα ενα πιο αργο και δύσχρηστο σύνολο
Ενα θεμα ειναι και οι επικαθησεις ανθρακα στα αμεσου ψεκασμού. Καποτε σε διαστημα 40.000 με 80.000 χλμ θα χρειαστει καθαρισμο βαλβιδων εισαγωγης και περιφερικά προκειμενου να κρατησει την ιδια απόδοση σαν να ειναι καινούργιο
Αλλα οπως βλεπεις μιλαμε με υποθέσεις.
-
Αμφιβάλλω αν θα ειναι στην πραξη πιο οικονομικός ο turbo , απλά στον τουρμπο κανεις πιο άνετα ταξίδια και προσπεράσεις χψρις να χειριζεσαι συχνά τον επιλογεα ταχυτήτω.
Από την άλλη όσο περισσοτερα περιφερειακά τόσο περοσσοτερες πιθανοτητες σε βάθος χιλιομέτρων κάτι να χαλάσει με κόστος από π.χ 500 έως 1500+++ ευρώ
Μάλλον υπάρχουν και άλλοι παράμετροι.
Η διαφορά κατανάλωσης 1,0 turbo και 1,5 ατμοσφαιρικού βάσει προδιαγραφών είναι όντως μικρή.
Αυτό το να 'χαλάσει όμως κάτι σε βάθος χιλιομέτρων' είναι το επιχείρημα όσων είναι υπέρ των ατμοσφαιρικών κινητήρων.
Υπάρχουν πουθενά ερευνες-στατιστικά?
-
Μπήκα να γράψω και εγώ αλλά με πρόλαβαν.
Ότι είπε ο xarisma από πάνω!
Μην το σκέφτεσαι καν. Στο τούρμπο θα πας. Εκτός αν γενικά έχεις κλιματιστικό συμβατικό (όχι inverter) ψυγείο frost και τηλεόραση ασπρόμαυρη χωρίς τηλεκοντρόλ...
Χα χα, Sargus είσαι απίστευτος, μου έβαλες σκέψεις πως είμαι συντηρητικός!
Πάω να δω βίντεο (sony που είναι αθάνατο).
-
Δεν υπάρχει ανώτερη και κατώτερη τεχνολογία. Κάθε υλοποίηση έχει τα υπέρ και τα κατά της. Σε αυτήν την περίπτωση όντως ο μικρός υπερτροφοδοτούμενος δίνει καλύτερες επιδόσεις, απλά δεν θα έχει την ίδια απόκριση στις πολύ χαμηλές (πριν τουρμπίσει) και την ίδια ευστροφία στις πολύ ψηλές ΣΑΛ. Από θέμα αξιοπιστίας δεν θα τον φοβόμουν.
Hyundai i30