Feb 22, 2009, 9:33 AM

Αν δεν κάνω λάθος Storm, είχες πει σε κάποιο προηγούμενο ποστ ότι ΔΕΝ θα αγόραζες αυτοκίνητο χωρίς θύρα USB. Ε, λοιπόν εκείνη τη στιγμή νόμιζα ότι άκουγα τον εαυτό μου... τέτοιο 'κόλλημα' έχω φάει με το USB στ' αμάξι, εδώ κι εφτά περίπου μήνες που τοποθήτησα στο Shuma ηχοσύστημα της SONY με θύρα USB, όχι κάνα πανάκριβο εννοείται, 140 Ευρώ έδωσα και είναι απλά τέλειο.

Όταν πρωτοπήρα το αμάξι είχε τοποθετημένο ένα κλασσικό ραδιοκασετόφωνο, για τα δεδομένα της εποχής κουτσά-στραβά την έκανα τη δουλειά μου, είχα μια μεγάλη συλλογή με κομμάτια mp3 στο κομπιούτερ και συνδέοντάς το στο στεροφωνικό έγραφα πού και πού κασσέτες και... άκουγα συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Συχνά ξέχναγα μέσα μια κασέτα για μια βδομάδα (ευτυχώς τουλάχιστον έγραφα 90άρες...) ώσπου ψιλοχάλασε, το βαρέθηκα και πήρα ένα φτηνό FUNAI που έπαιζε όμως CD με κομμάτια mp3. Μιλάμε φυσικά για μεταμόρφωση στην ευκολία επιλογής μουσικής (σε σχέση με τις κασέτες) και πάλι όμως... όταν κατέβαζα μερικά καινούργια κομμάτια και ήθελα να τ' ακούσω στ' αμάξι βαριόμουν να γράφω απ' την αρχή καινούργιο CD και έτσι κατέληγε να τ' ακούσω πια στ' αμάξι μετά από πολύ καιρό, όταν θα 'μαζεύονταν' κάμποσα καινούργια (ποιος κάθεται να γράψει CD με δέκα μόνο καινούργια κομμάτια;...)

Από πέρσι τον Ιούλιο βέβαια όλα αυτά πήγαν περίπατο, λόγω θύρας USB. Για τις καθημερινές μου μετακινήσεις έχω ένα φλασάκι στα 2 GB, όπου σβήσε-γράψε ακούω πάντοτε αυτά που μου κάνει κέφι να ακούω εκείνη τη μέρα. Υπόθεση λίγων λεπτών να συνδέσω το φλασάκι στο κομπιούτερ, να διαλέξω τι θα προσθέσω, να σβήσω (αν χρειαστεί) ό,τι δεν μου χρειάζεται, να βάλω το φλασάκι στην τσάντα μου και... here we go again!
Για τις μεγάλες βόλτες και τα ταξίδια έχω φτιάξει μια partition 30 GB σε FAT32 σέ έναν 120άρη σκληρό δίσκο 2,5' (ο παλιός απ' το φορητό μου κομπιούτερ σε εξωτερική θήκη των 10 ευρώ...) η οποία φυσικά περιέχει μέσα τα ΠΑΝΤΑ. Μετρημένο ξανά και ξανά, κάνει μόνο 25 δευτερόλεπτα να 'διαβάσει' τα 6.000 περίπου κομμάτια και να ξεκινήσει να παίζει. Βαρέθηκα μια συλλογή;;; (τα έχω χωρίσει σε περίπου 45 sub-folders, ανάλογα με το μουσικό είδος και τη χρονολογία), πατάω το κουμπάκι που 'πηδάει' φάκελο και ωπ! καινούργιο μουσικό κλίμα στ' αμάξι (και φυσικά random μέσα στο φάκελο )

Ε, μετά απ' όλα αυτά, και με δεδομένη τη 'σχιζοφρένεια' μου με το δίδυμο 'μουσική-ταξίδι' είναι δυνατόν να αγοράσω αμάξι ΧΩΡΙΣ θύρα USB...??? Προτιμώ να κρατήσω το δικό μου για άλλα δέκα χρόνια παρά να μην έχω το λατρεμένο μου USB