-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Η καλύτερη διαφήμιση για εμένα σε ένα μοντέλο είναι οι πωλήσεις του. Αλλά και με τα περιοδικά κάπου προσβάλουμε και ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτά και γράφουν κριτικές. Είναι σαν να τους λέμε, πόσα σου δώσανε για να το βγάλεις καλό; Λέτε να είναι έτσι τα πράγματα; Κάποιοι τα οδηγάνε, λιώνουν παντελόνια στα καθίσματα των αυτοκινήτων για να γράψουν το άρθρο στο περιοδικό. Ε **μην τα **ισοπεδώνουμε λέγοντας ότι η διαφήμιση καθορίζει τι θα γράψει ο δημοσιογράφος. Ούτε βγήκε κανένας δημοσιογράφος που δοκίμασε αυτοκίνητα να πει 'εγώ άλλα έγραψα για ένα μοντέλο και το περιοδικό άλλαξε το κείμενό μου'. Εκτός και αν έχει γίνει και δεν το γνωρίζω.Να μην τα ισοπεδώνουμε συμφωνώ. Αλλά να μην τα 'αγιοποιούμε' κιόλας. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι ζεις στην Ελλάδα όπου ο σωστός είναι η εξαίρεση στον κανόνα...[/b]
-
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Λοιπον στα συγκριτικα μεχρι τωρα το ceed ηταν καθαρα πρωτο. Τωρα το i30 σε δυο συγκριτικα που το εχουν κανει μεχρι τωρα βγαινει δευτερο πισω απο το ceed. το auris τριτο και μετα ολα τα αλλα..
Σε ποια συγκριτικά αναφέρεσαι; Που μάλιστα βγάζουν το ceed και το ι30 καλύτερο από το auris;
Καλά αυτό, αλλα αυτή την ανυπέρβλητη ασχετοσύνη στο συγκριτικό των 4Τ (αστρα,αουρις,ι30) που την πάς; Ποιός ΑΣΧΕΤΟΣ εγραψε αυτό το πάτσαβούρι; Εχει μηπως καταλάβει τί γράφει; Μεταφέρω ενα πολυ μικρό απόσπασμα: '' Απιστευτο και όμως αληθινό, το άστρα είναι καλύτερο απο το ι30'' . Σωπα ρε φίλε!! Αποτελεί έκπληξη που ένα OPEL είναι καλυτερο απο ενα HYUNDAI!!! Έλεος ρε παιδιά! Έλεος!!!
-
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
'' Απιστευτο και όμως αληθινό, το άστρα είναι καλύτερο απο το ι30'' . Σωπα ρε φίλε!! Αποτελεί έκπληξη που ένα OPEL είναι καλυτερο απο ενα HYUNDAI!!! Έλεος ρε παιδιά! Έλεος!!!
Εννοεί ότι το astra βγήκε επιτέλους καλύτερο στην οδηγική συμπεριφορά
-
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Καλά αυτό, αλλα αυτή την ανυπέρβλητη ασχετοσύνη στο συγκριτικό των 4Τ (αστρα,αουρις,ι30) που την πάς; Ποιός ΑΣΧΕΤΟΣ εγραψε αυτό το πάτσαβούρι; Εχει μηπως καταλάβει τί γράφει; Μεταφέρω ενα πολυ μικρό απόσπασμα: '' Απιστευτο και όμως αληθινό, το άστρα είναι καλύτερο απο το ι30'' . Σωπα ρε φίλε!! Αποτελεί έκπληξη που ένα OPEL είναι καλυτερο απο ενα HYUNDAI!!! Έλεος ρε παιδιά! Έλεος!!!Ναι, είναι απίστευτο αλλά αληθινό ότι το Άστρα είναι καλύτερο σε οδική συμπεριφορά από το ΠΟΛΥ νεότερο i30. Και λέει και το λόγο: φοράει 16άρες και σφιχτή ανάρτηση, ενώ το i30 15άρια Hankook του σωρού. Αν φορούσε άλλα λάστιχα το Hyundai ίσως ήταν καλύτερο.
Αν εξ ορισμού για σένα ένα Opel πρέπει σώνει και ντε να είναι καλύτερο από ένα Hyundai, εμείς προτιμούμε να τα οδηγούμε πρώτα και μετά να βγάζουμε συμπεράσματα. Στο δρόμο και στην πίστα. Και μιλάμε για χιλιόμετρα, όχι για βόλτα.
Τώρα, όσον αφορά στους χαρακτηρισμούς 'πατσαβούρι', 'άσχετος' και 'ασχετοσύνη', θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι υπάρχει και πιο ευγενικός τρόπος να εκφράσεις τις αντιρρήσεις σου, αν έχεις επιχειρήματα εξ ιδίας πείρας φυσικά.
Την καλημέρα μου.
Σ.Λ.
4Τροχοί. -
Ναι, αλλά θα γράφαμε πχ 'απίστευτο κι όμως αληθινό, η Alfa 147 έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά από το πολύ νεότερο Astra H';
Γιατί όχι; -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Καλά αυτό, αλλα αυτή την ανυπέρβλητη ασχετοσύνη στο συγκριτικό των 4Τ (αστρα,αουρις,ι30) που την πάς; Ποιός ΑΣΧΕΤΟΣ εγραψε αυτό το πάτσαβούρι; Εχει μηπως καταλάβει τί γράφει; Μεταφέρω ενα πολυ μικρό απόσπασμα: '' Απιστευτο και όμως αληθινό, το άστρα είναι καλύτερο απο το ι30'' . Σωπα ρε φίλε!! Αποτελεί έκπληξη που ένα OPEL είναι καλυτερο απο ενα HYUNDAI!!! Έλεος ρε παιδιά! Έλεος!!!
Ναι, είναι απίστευτο αλλά αληθινό ότι το Άστρα είναι καλύτερο σε οδική συμπεριφορά από το ΠΟΛΥ νεότερο i30. Και λέει και το λόγο: φοράει 16άρες και σφιχτή ανάρτηση, ενώ το i30 15άρια Hankook του σωρού. Αν φορούσε άλλα λάστιχα το Hyundai ίσως ήταν καλύτερο.
Αν εξ ορισμού για σένα ένα Opel πρέπει σώνει και ντε να είναι καλύτερο από ένα Hyundai, εμείς προτιμούμε να τα οδηγούμε πρώτα και μετά να βγάζουμε συμπεράσματα. Στο δρόμο και στην πίστα. Και μιλάμε για χιλιόμετρα, όχι για βόλτα.
Τώρα, όσον αφορά στους χαρακτηρισμούς 'πατσαβούρι', 'άσχετος' και 'ασχετοσύνη', θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι υπάρχει και πιο ευγενικός τρόπος να εκφράσεις τις αντιρρήσεις σου, αν έχεις επιχειρήματα εξ ιδίας πείρας φυσικά.
Την καλημέρα μου.
Σ.Λ.
4Τροχοί.Σωστος φιλε μου συνεχιστε τη καλη και ασε μερικους να εχουν γερμανικες παρωπιδες!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ναι, είναι απίστευτο αλλά αληθινό ότι το Άστρα είναι καλύτερο σε οδική συμπεριφορά από το ΠΟΛΥ νεότερο i30. Και λέει και το λόγο: φοράει 16άρες και σφιχτή ανάρτηση, ενώ το i30 15άρια Hankook του σωρού. Αν φορούσε άλλα λάστιχα το Hyundai ίσως ήταν καλύτερο.
Την καλημέρα μου.
Σ.Λ.
4Τροχοί.Το οτι είναι πολυ νεότερο δηλαδή τι πάει να πεί; οτι σωνει και καλα είναι πρέπει να είναι καλύτερο; Τα ανεκδιήγητα πλαστικά στο άουρις γιατί ξαφνικά ισοσταθμιστηκαν απο την καλή συναρμολόγηση; Δηλαδή ποιό αυτοκίνητο εν έτει 2007 δεν έχει καλή συναρμογή; Αντίθετα εχω τη βάσιμη υποψία οτι αν το άστρα είχε σκληρα πλαστικά θα το κραζατε σε 3 σελίδες!!!
Ναι και εγω δυσανασχέτησα με την διατήρηση του ημιάκαμτου στο άστρα αλλα εσείς ποτε δεν χάνατε ευκαιρία να αρχίσετε να λέτε και να το υποβαθμίζετε! Δεν διάβασα όμως τίποτα για την υπαρξή του στο άουρις! Ά! καιμπράβο στην χιουνται που δεν υπολόγισε κόστος και έβαλε πολλαπλούς συνδέσμους! Πόσο καλά όμως δουλεύουν αυτοι σε σχέση με ένα φόκους ή ενα γκόλφ; Κάτι είπατε για παρωπίδες;
Μιά ζωή τα Οπελ είναι συντηρητικά και αντιεργονομικά! Εγω το μόνο που ξέρω είναι οτι η τογιότα έπαψε την παραγωγη της Σέλικα που ήταν κατ'εμε το πιο νεανικό αυτοκινητό της και πλέον η γκάμα της είναι ότι πρέπει για συνταξιούχους όπως και η χιουντάι. Αλήθεια γιατί δεν έχει βγάλει ακόμα κανένα CC (όπως Eos,AstraTT,FocusCC); Αφου πλέον ξέρουν να βγάζουν όπως λέτε γερα και ποιοτικα αμαξώματα! Και στον τομέα κινητήρες εγω βλέπω τους γερμανούς να πάνε μπροστα και να δείχνουν το δρόμο με υπερτροφοδότηση και ανεπτυγμένα τεχνολογικά συστήματα ανω η τογίοτα εχει μείνει στο Dual VVT-i (Super-duper WOW) και η χιουντάι στο...DOHC!
Ενω τα Twinport και FSI είναι τεχνολογίες της πλάκας....Έχετε λοιπόν το θράσος να απαιτείτε ευγένια τη στιγμή που νομίζετε και πιστεύετε σε ένα κοινό το οποίο συνεχίζει να ακουει και να δέχεται τις εμπάθειες ( πολλές φορες απο..διαφημήσεων ορμώμενες ) και τις δικές σας υποκειμενικότητες πλασαρισμένες ώς αντικειμενικότητες....
Την καλησπέρα μου.
Α.Κ. -
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Το οτι είναι πολυ νεότερο δηλαδή τι πάει να πεί; οτι σωνει και καλα είναι πρέπει να είναι καλύτερο;
Όχι φυσικά, αλλά όταν ένα καινούριο μοντέλο παροσιάζεται υποτίθεται οτι έχει να προσφέρει κάτι τουλάχιστον αντάξιο των ανταγωνιστών του. Άν εσύ δεν έλαβες ως θετικό για το Astra το σχόλιο του περιοδικού μάλλον κάτι δε κατάλαβες σωστά.
Αλήθεια γιατί δεν έχει βγάλει ακόμα κανένα CC (όπως Eos,AstraTT,FocusCC); Αφου πλέον ξέρουν να βγάζουν όπως λέτε γερα και ποιοτικα αμαξώματα! Και στον τομέα κινητήρες εγω βλέπω τους γερμανούς να πάνε μπροστα και να δείχνουν το δρόμο με υπερτροφοδότηση και ανεπτυγμένα τεχνολογικά συστήματα ανω η τογίοτα εχει μείνει στο Dual VVT-i (Super-duper WOW) και η χιουντάι στο...DOHC!
Ενω τα Twinport και FSI είναι τεχνολογίες της πλάκας....Η ύπαρξη CC δείχνει και αποδεικνύει τι ακριβώς για μια εταιρεία;
Οι διαφορετικοί στόχοι δε σου λένε τίποτα; Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα έπρεπε να προσφέρουν τα ίδια ακριβώς προϊόντα; Η Opel έχει υβριδικά π.χ.; Πρέπει να την κατακρίνουμε για αυτό; -
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Αλήθεια γιατί δεν έχει βγάλει ακόμα κανένα CC (όπως Eos,AstraTT,FocusCC);
Ποιός ο λόγος να το κάνουν?
Οι Ιάπωνες και γενικότερα ασιάτες έχουν διαφορετική άποψη της
ιδιωτικότητας. ΔΕΝ 'τρέχουν' τα ανοιχτά αυτοκίνητα σε αυτές τις
αγορές, παρά μόνο στους 'δυτικοποιημένους' πολίτες.Αν δείς τα concept cars της toyota/honda, κανένα δεν είναι ανοιχτό.
Για την αμερική έχουν την lexus -
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Το οτι είναι πολυ νεότερο δηλαδή τι πάει να πεί; οτι σωνει και καλα είναι πρέπει να είναι καλύτερο; Τα ανεκδιήγητα πλαστικά στο άουρις γιατί ξαφνικά ισοσταθμιστηκαν απο την καλή συναρμολόγηση; Δηλαδή ποιό αυτοκίνητο εν έτει 2007 δεν έχει καλή συναρμογή; Αντίθετα εχω τη βάσιμη υποψία οτι αν το άστρα είχε σκληρα πλαστικά θα το κραζατε σε 3 σελίδες!!!
Ναι και εγω δυσανασχέτησα με την διατήρηση του ημιάκαμτου στο άστρα αλλα εσείς ποτε δεν χάνατε ευκαιρία να αρχίσετε να λέτε και να το υποβαθμίζετε! Δεν διάβασα όμως τίποτα για την υπαρξή του στο άουρις! Ά! καιμπράβο στην χιουνται που δεν υπολόγισε κόστος και έβαλε πολλαπλούς συνδέσμους! Πόσο καλά όμως δουλεύουν αυτοι σε σχέση με ένα φόκους ή ενα γκόλφ; Κάτι είπατε για παρωπίδες;
Μιά ζωή τα Οπελ είναι συντηρητικά και αντιεργονομικά! Εγω το μόνο που ξέρω είναι οτι η τογιότα έπαψε την παραγωγη της Σέλικα που ήταν κατ'εμε το πιο νεανικό αυτοκινητό της και πλέον η γκάμα της είναι ότι πρέπει για συνταξιούχους όπως και η χιουντάι. Αλήθεια γιατί δεν έχει βγάλει ακόμα κανένα CC (όπως Eos,AstraTT,FocusCC); Αφου πλέον ξέρουν να βγάζουν όπως λέτε γερα και ποιοτικα αμαξώματα! Και στον τομέα κινητήρες εγω βλέπω τους γερμανούς να πάνε μπροστα και να δείχνουν το δρόμο με υπερτροφοδότηση και ανεπτυγμένα τεχνολογικά συστήματα ανω η τογίοτα εχει μείνει στο Dual VVT-i (Super-duper WOW) και η χιουντάι στο...DOHC!
Ενω τα Twinport και FSI είναι τεχνολογίες της πλάκας....Έχετε λοιπόν το θράσος να απαιτείτε ευγένια τη στιγμή που νομίζετε και πιστεύετε σε ένα κοινό το οποίο συνεχίζει να ακουει και να δέχεται τις εμπάθειες ( πολλές φορες απο..διαφημήσεων ορμώμενες ) και τις δικές σας υποκειμενικότητες πλασαρισμένες ώς αντικειμενικότητες....
Την καλησπέρα μου.
Α.Κ.Κατά τη γνώμη μου η ευγένεια είναι πάντα απαραίτητη, όσο και αν διαφωνούμε με τον άλλο. Μπορείς να υποστηρίξεις με επιχειρήματα τις απόψεις σου, χωρίς ύβρεις, χαρακτηρισμούς και προσβολές. Από την εποχή των αρχαίων μας προγόνων διδάσκεται αυτό. Έχεις λάθος εδώ.
-
τον fsi πλεον η vw θα παψει να τον βγαζει λογω καποιον προβληματων! Ισχυει αυτο??
-
Ο χρήστης mak25 έγραψε:
τον fsi πλεον η vw θα παψει να τον βγαζει λογω καποιον προβληματων! Ισχυει αυτο??Έπαψε να βγάζει τον 1.4 FSi. Οι υπόλοιποι παραμένουν. Αλλά ας συζητηθεί στο VW Forum (
-
Ο χρήστης ak20 έγραψε:
Λοιπον στα συγκριτικα μεχρι τωρα το ceed ηταν καθαρα πρωτο. Τωρα το i30 σε δυο συγκριτικα που το εχουν κανει μεχρι τωρα βγαινει δευτερο πισω απο το ceed. το auris τριτο και μετα ολα τα αλλα..
Σε ποια συγκριτικά αναφέρεσαι; Που μάλιστα βγάζουν το ceed και το ι30 καλύτερο από το auris;
Απο το σημα που εχεις στο αβαταρ δεν περιμενα να πεις και κατι καλυτερο!!
-
Εντυπώσεις για τα πρώτα χιλιόμετρα με το i30 1.4:
Το αυτοκίνητο το παρέλαβα την Παρασκευή στην Πάτρα (το έκλεισα στις 17/8) δίνοντας το 2 χρόνων αυτόματο Matrix (είχα πουληθεί στην βενζίνη με αυτό).
Η ποιότητα των υλικών και κύλισης είναι τα πρώτα που σε κερδίζουν. Ο κινητήρας έχει καλά αποθέματα ροπής/ισχύος για το μέγεθός του και έχει και καλή ηχομόνωση.
Έκανα 150 χλμ στην πόλη και μετά ταξίδι (δυστηχώς δεν μπόρεσα να το αποφύγω) Πάτρα Αθήνα και πίσω. Σε αυτή τη διαδρομή και με ταχύτητες ταξιδιού 120-160 μέση κατανάλωση 7.4 (συμπεριλαμβάνονται και τα χιλιόμετρα στην πόλη).
Μέσα στην πόλη χτυπάει μέση 8.5-9.0.
Στο ταξίδι προσπερνάς καλά με 5η και πιάνει γρήγορα τα 160 (μέχρι εκεί το πάτησα).
Να σημειώσω ότι δεν έχω οδηγήσει άλλα ισχυρότερα αυτοκίνητο (turbo κλπ) οπότε μπορεί και να υπερβάλω.
Η μόνη αίσθηση που είχα είναι ότι θα μπορούσε να έχει και μία 6η ταχύτητα για να πέφτουν περισσότερο οι στροφές στο ταξίδι.Αυτά,
Σπύρος
-
επειδη το σκεφτομαι πολυ σοβαρα
ι30 ή ceed?
1.4 ή 1.6? -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
ι30 ή ceed?
1.4 ή 1.6?ceed 1.4
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
ι30 ή ceed?
1.4 ή 1.6?ceed 1.4
Γούστα είναι αυτά... εμένα μου άρεσε το ι30 (μέσα και έξω) συν το έχει και ESP στην βασική έκδοση.
-
Πέρα από το δίλημμα 'Ceedi30', έχει οδηγήσει κάποιος την έκδοση 1.6 με οποιοδήποτε σήμα; αν δηλαδή υπάρχει αξιόλογη βελτίωση στις επιδόσεις ή έστω στην εντύπωησ που δίνει από πλευράς επιδόσεων .
-
Ο χρήστης svlach έγραψε:
Πέρα από το δίλημμα 'Ceedi30', έχει οδηγήσει κάποιος την έκδοση 1.6 με οποιοδήποτε σήμα; αν δηλαδή υπάρχει αξιόλογη βελτίωση στις επιδόσεις ή έστω στην εντύπωησ που δίνει από πλευράς επιδόσεων .Ολα τα περιοδικα λενε οτι προτιμουν το 1.4 γιατι δεν εχει μεγαλη διαφορα απο το 1.6 το οποιο το πνιγει το σασμαν και ειναι και πιο θορυβωδες απο το 1.4
-
1.6 δεν εχω δει ακομα τεστ....
επισης το i30 εχει esp παραπανω και καναδυο στοιχεια εξοπλισμου νομιζω με 500ευρω + οτι απο οτι λενε εχει πιο μαλακη αναρτηση (το θελω γιατι ειναι για τη μητερα μου...)
Hyundai i30