-
Ο χρήστης andykar έγραψε:
@koutsan
Η κουβέντα ξεκίνησε απο εμένα όταν ο dimgr άφησε κάποια υπονοούμενα περι ασφάλειας
για το i30 και απάντησα για κάποιες υπερβολές που γράφονται κατα καιρούς.
Και φυσικά η κουβέντα εχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει.
Πήγαινε λίγο πιό πίσω και ξαναδιάβασε.
Και φυσικά το θέμα μας εδώ είναι το i30 και όχι σύγκριση μοντέλων μεταξύ τους.
Αν το θές έτσι τότε είμαστε όλοι εκτός θέματος.Ο ψόγος περί υπερβολών τεκμηριώνεται με νούμερα ή με προσωπικές εμπειρίες ή με αναφορές σε δοκιμές κτλ κτλ και όχι με φράσεις passe-partout του ύφους 'όταν λοιπον οδηγουμε με το μυαλό μας και όχι με τον εγωισμό μας τότε όλα τα αμάξια είναι μιά χαρά'
Συζήτηση για το i30 σημαίνει εξ ορισμού σύγκριση με άλλα μοντέλα της κατηγορίας του...Δε με ενδιαφέρει -ούτε κανέναν αλλο εδώ νομίζω - το i30 ως μονάδα, μόνο του αποκομμένο από την αγορά και τον ανταγωνισμό...Η φράση 'το i30 δεν είναι τόσο ασφαλές όπως το τάδε' ή 'το i30 δεν είναι τόσο γρήγορο όσο το δείνα' είναι η πεμπτουσία, ο 'βασιλικός πολτός' του παρόντος θέματος...
-
Απλα ειναι η κλασικη απαξιωση αυτων που μιλουν για ενεργητικη ασφαλεια και γκαζι.
Να πηγαινεις πιο αργα, να βγαινεις για προσπεραση μονο εκει που σε παιρνει κλπ κλπ.
Ενταξει ρε παιδια προπερσυ πηγα Λευκαδα με ενα Corsa 1200 3ετιας με την κοπελα μου (δικο της το αμαξι) και καποιες βαλιτσες, ενω μεσα στην αθηνα απλα σε κουραζει στο ξεκινημα στα φαναρια μεχρι να πιασεις καποια ταχυτητα 40-50 χλμ, στην εθνικη οσο ηταν ισωμα και πηγαινες με φορα ολα οκ. Στις προσπερασεις εβλεπες την ταχυτητα του απεναντι την ταχυτητα την δικια σου....ποσο γρηγορα πλησιαζεις τον μπροστινο σου κλπ ολοκληρη εξισωση για να προσπερασω, χωρις να κοψω ταχυτητα γιατι μετα θα εκανα μια ωρα να την ξαναπιασω! Μου εφαγε την ψυχη πραγματικα νταλικα δεν περνουσες με τπτ, επρεπε να την αφησεις να φυγει 400-500 μετρα, και να παρεις φορα! Ε δεν γινετια ετσι ρε παιδια προκοπή.
Ειπαμε, και βγάλανε το καινουργιο clio παλι με 1200ρι μοτερ....
-
καλα μωρε γιατι δε λες για το κορσα το 1.2 και λες μονο για το κλιο..
-
Το καινουριο corsa ηθελα να γραψω!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Απλα ειναι η κλασικη απαξιωση αυτων που μιλουν για ενεργητικη ασφαλεια και γκαζι.Να πηγαινεις πιο αργα, να βγαινεις για προσπεραση μονο εκει που σε παιρνει κλπ κλπ.
Ενταξει ρε παιδια προπερσυ πηγα Λευκαδα με ενα Corsa 1200 3ετιας με την κοπελα μου (δικο της το αμαξι) και καποιες βαλιτσες, ενω μεσα στην αθηνα απλα σε κουραζει στο ξεκινημα στα φαναρια μεχρι να πιασεις καποια ταχυτητα 40-50 χλμ, στην εθνικη οσο ηταν ισωμα και πηγαινες με φορα ολα οκ. Στις προσπερασεις εβλεπες την ταχυτητα του απεναντι την ταχυτητα την δικια σου....ποσο γρηγορα πλησιαζεις τον μπροστινο σου κλπ ολοκληρη εξισωση για να προσπερασω, χωρις να κοψω ταχυτητα γιατι μετα θα εκανα μια ωρα να την ξαναπιασω! Μου εφαγε την ψυχη πραγματικα νταλικα δεν περνουσες με τπτ, επρεπε να την αφησεις να φυγει 400-500 μετρα, και να παρεις φορα! Ε δεν γινετια ετσι ρε παιδια προκοπή.
Ειπαμε, και βγάλανε το καινουργιο clio παλι με 1200ρι μοτερ....
Φταίνε τα λίγα κυβικά ή ο οδηγός που ζητάει πολλά από ένα 1200άρι μοτέρ;
-
Αν βαλεις το βαρος τη ροπη και τα αλογα θα δεις ότι ισως να ειναι και οριακα καλητερο απο το focus 1400.
Αν λοιπον το οικογενειακο φοκους 1400 δεν μπορει να κανει μια προσπεραση σε τετοιους δρομους...γιατι καλος ή κακος σε τετοιους δρομους κινουντε πολυ συχνα λογω του ότι οι περισσοτεροι εχουν ενα χωριο να πανε στις διακοπες, τα μοτερ τους ειναι επικυνδηνα.
Και η λογικη μεινε πισω απο την νταλικα κλπ ειναι το λιγοτερο αστεια, να παρω και ενα παπακι να κανω ταξιδια και να πηγαινω με 50 στη δεξια λωριδα.
Νομιζω κατραλαβαινεις τι θελω να πω, εκτος αν φταιει παντα ο οδηγος που ηθελε να κανει μια προσπεραση......ας πει η οπελ οτι το 1200 δε νπρεπει να βγαινει απο τα ορια του μεγαλου δακτυλιου της Αττικης!
-
Για αυτό όταν μιλάμε για ενεργητική ασφάλεια δεν μιλάμε μόνο για το στήσιμο του αυτοκινήτου και την συμπεριφορά του στις στροφές, αλλά και για τον κινητήρα του, επιταχύνσεις από στάση και ιδίως εν κινήσει
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πράγματι, αυτή η έκδοση του Φόκους είναι ΠΟΛΥ καλή αγορά αυτή τη στιγμή. Πρόσεξε όμως τι λες για τις στροφές: δεν είναι ασφάλεια αυτό που προσφέρει το Φόκους. Αίσθηση, ναι. Τιμονάρα, ναι. Ρυθμίσιμη συμπεριφορά, ναι. Κι εμένα μάλλον αυτό θα ήταν η επιλογή μου.
Αυτά όλα δεν σημαίνουν ότι θα στρίψει με περισσότερη ασφάλεια από ένα Auris ή ένα i30, ΑΝ τα τελευταία φορέσουν ένα λάστιχο της προκοπής εννοείται. Αυτό που γράφω αποδείχθηκε πολλάκις, τόσο από το Auris, όσο και από το Cee'd (δες το σαν λίιιιιγο πιο σφιχτό i30 με σωστό ελαστικό) και την Corolla. Άλλο το feeling, άλλο η αποτελεσματικότητα
Συμφωνώ μαζί μου, έχω όμως μια ερώτηση: Ένας οδηγός που θέλει να δοκιμάσει/δοκιμάζει το αυτοκίνητό μου, όπως θέλω να πιστεύω ότι είμαι και εγώ, δεν θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα όταν αντίστοιχα το αυτοκίνητο του προσφέρει αντίστοιχα καλύτερη αίσθηση/πληροφόρηση; Δεν θα ανεβάσει τότε τα όριά του, δεν θα έχει καλύτερο έλεγχο σε περίπτωση υποστροφής/υπερστροφής; Δεν είναι όλοι οδηγοί αγώνων ή δοκιμαστές/δημοσιογράφοι, ώστε να έχουν τεράστια εμπειρία και να μπορούν να οδηγήσουν γρήγορα αυτοκίνητα που δεν προσφέρουν αίσθηση. Οι ίδιοι οι 4Τ πάρα πολλές φορές έχουν γράψει γι' αυτό, ότι δηλ. η πληροφόρηση ενός αυτοκινήτου βοηθάει τον οδηγό του να πάει πιο γρήγορα.
Άρα;
-
Ώπα, τώρα είδα ότι από το προηγούμενο post μου μεσολάβησαν... τρεις ολόκληρες σελίδες!! Έχουμε λοιπόν:
Ο χρήστης andykar έγραψε:
Πάσχο.....ξαναλέω λοιπόν οτι η τιμές που βλέπετε στα περιοδικά η όπου αλλού είναι τελικές
δηλαδή έχουν ενσωματωθεί οι όποιες εκπτώσεις ή μειώσεις φόρου ή ταξινόμησης η
ότι άλλο τέλος πάντων σκαρφίζεται το τμήμα μάρκετινγκ της κάθε εταιρείας για να πουλήσει.
Ο φίλος μας υπολόγιζε απο τα 17.500 που το είδε, με τις εκπτώσεις να πάει κανα 16άρι χιλιάρικα.
Γι’αυτό και του απάντησα να ξεχάσει οτι σκέφτεται και αντι να μειώνει καλύτερα να αρχίσει
να προσθέτει γιατί η τιμή που είδε ειναι ΤΕΛΙΚΗ και με εξοπλισμό σε σχέση με κάποια άλλα υποδεέστερο.
Αφού λοιπόν θέλει το δίπορτο ας υπολογίζει απο 19.000 και πάνω.@dimgr
Πες οτι σ’αρέσει καλύτερα το φόκους κ**αι μη ρίχνεις υπονοούμενα περι ασφάλειας για το i30. **
Το i30 είναι ασφαλέστατο. Το οτι το αμάξι ειναι εφοδιασμένο με ψηλότερου προφίλ ελαστικά και
με ένα κλίκ πιο μαλακά αμορτισέρ απο τα άλλα, **δέν σημαίνει οτι δέν είναι και ασφαλές. **
Νομίζω οτι υπάρχει μια δόση υπερβολής στο όλο θέμα όπως και σε πολλά άλλα θέματα νομίζω
οτι υπερβάλουμε λιγάκι πχ για τον κινητήρα του astra 1.4 έγραψαν στους 4Τ μετα το συγκριτικό
με i30 και auris οτι θα τον ήθελαν πιο δυνατό γιατί υστερεί σε σχέση με τους άλλους 2.
και έρχομαι και λέω εγώ.......Ε ΚΑΙ?......δηλαδή επειδή κάποιοι έβαλαν περισσότερα άλογα
στην κατηγορία πάει να πεί οτι τα 90 δέν μας φτάνουν?
Μας φτάνουν και μας παραφτάνουν και μια χαρούλα πάει το astra με τα 90του,
δέν κατάλαβα δηλαδή, ξαφνικά γίναμε όλοι χεράδες και θέλουμε 300 άλογα και βάλε κάτω απο τα καπό μας?
ακομα και το focus με τα 80του μια χαρούλα αμαξάκι είναι, επειδή δέν αφήνει λάστιχα στον δρόμο είναι για τα μπάζα?
Λάθος μεγάλο........για κάποιον φίλο της φίρμας (και οχι μόνο) που του αρέσει το σουλούπι και
δέν ενδιαφέρεται για το τι θα πει ο kankunen, μια χαρά είναι, την κάνει άριστα την δουλεία του και με το παραπάνω.
Έχω λοιπόν την εντύπωση οτι κάπου όλοι μας υπερβάλουμε λιγάκι.
Πιέζουμε τα αυτοκίνητα και τα φτάνουμε στα όριά τους για να δούμε τι θα βγάλουν και άν θα βγάλουν.
**Πόσοι απο εσάς οδηγείτε σε καθημερινή βάση τα αυτοκίνητα σας στο όριο?
ΚΑΝΕΝΑΣ.....
οδηγώντας ανθρωπινά το focus 1.4 δέν θα χρειαστεί ποτέ να αναρωτηθείς ποσά άλογα σου λείπουν και
αν οδηγείς ανθρωπινά το i30 δέν θα χρειαστείς ποτέ χαμηλότερο προφίλ στα ελαστικά σου.
Γι’αυτό λοιπόν ας αφήσουμε λιγάκι τις υπερβολές γιατι απ’αυτές καλό δέν είδε κανείς. **
Παν μέτρον άριστον και το καλάθι που βαστάτε να είναι πάντα μικρό.Δεν βγαίνεις εφόσον δεν σε παίρνει. Αυτή είναι η κορυφαία ενεργητική ασφάλεια, να είναι ενεργό το μυαλό σου.
αααααα γειά σου..........
να'γειάσει το στόμα σου ρε manosk....
όταν λοιπον οδηγουμε με το μυαλό μας και όχι με τον εγωισμό μας
**τότε όλα τα αμάξια είναι μιά χαρά. **σε πάνε και σε φέρνουν μια χαρα
και ας κάνεις και μισή και μία ωρα παραπάνω........τουλάχιστον .......
θα φτασεις μεχρι το τέλος@koutsan
Η κουβέντα ξεκίνησε απο εμένα όταν ο dimgr άφησε κάποια υπονοούμενα περι ασφάλειας
για το i30 και απάντησα για κάποιες υπερβολές που γράφονται κατα καιρούς.
Και φυσικά η κουβέντα εχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει.
Πήγαινε λίγο πιό πίσω και ξαναδιάβασε.
Και φυσικά το θέμα μας εδώ είναι το i30 και όχι σύγκριση μοντέλων μεταξύ τους.
Αν το θές έτσι τότε είμαστε όλοι εκτός θέματος.Σε όλα τα παραπάνω έχω να πω τα εξής: 1)Την ερμηνεία για τα υπονοούμενα που λέτε παραπάνω, την έμαθα πρώτη φορά διαβάζοντας τις παραπάνω απαντήσεις. Δεν άφησα και δεν ήθελα να αφήσω κανένα υπονοούμενο, ίσως έπρεπε να γράψω με μεγαλύτερη ακρίβεια: Μου αρέσει η περισσότερη ασφάλεια στις στροφές... Αυτό ακριβώς ήθελα να πω και δεν εννοούσα ότι το i30 δεν είναι ασφαλές, αντιθέτως θεωρώ και εγώ ότι είναι ασφαλές, αλλά απλά θα προτιμούσα να είναι ακόμα καλύτερο στις στροφές, όπως είπε και ο krus παραπάνω, ίσως με καλύτερα ελαστικά...
2)Ήδη δήλωσα ότι η προτίμησή μου για το Focus είναι για την 1.6 έκδοση. Σχετικά με τις υπογραμμισμένες από εμένα δηλώσεις, ότι όλα τα αυτοκίνητα είναι καλά και κάνουν την δουλειά τους κλπ., διαφωνώ πλήρως. Δεν κάνουν όλα τα αυτοκίνητα καλά τη δουλειά τους, αλλιώς δεν θα συζητούσαμε εδώ. Και μια και στους ρόλους του αυτοκινήτου είναι και η προσπέραση, αυτοκίνητο που δεν προσπερνάει γρήγορα (για τα δικά μου γούστα) και με ασφάλεια, για μένα δεν κάνει καλά τη δουλειά του και φυσικά δεν είναι μια χαρά. Αυτό έλειπε να βάζουμε όλα τα αυτοκίνητα στο ίδιο τσουβάλι. Φυσικά χρειάζεται ο δυνατός κινητήρας και φυσικά κάποια στιγμή θα αγανακτήσεις από την νταλίκα/φορτηγό/μπετονιέρα/λεωφορείο που σου κλείνει τον δρόμο και την ορατότητα και θα θελήσεις να προσπεράσεις. Ε τότε το αυτοκίνητο θα πρέπει να μπορεί να κάνει γρήγορα και με ασφάλεια το προσπέρασμα αυτό, αλλιώς δεν είναι καλό και προτιμώ κάτι ισχυρότερο.
Τώρα θα μου πείτε και γιατί δήλωσες ότι προτιμάς το Focus 1.4 των 80 ίππων από το i30 των 109; Διότι προτιμώ την (περισσότερη, για να μην... ξαναπαρεξηγηθώ) ασφάλεια στις στροφές, από την περισσότερη ασφάλεια στο προσπέρασμα. Αλλά γενικότερα, εγώ θα προτιμούσα το Focus 1.6, που και γρήγορο σχετικά είναι και άριστο στις στροφές.
Αυτά...
-
Ναι αλλα εχει και 3-4 χιλιαρικα πανω απο το Ι30
Εγω ακομα καλητερα θα προτιμουσα το Focus......ST
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ναι αλλα εχει και 3-4 χιλιαρικα πανω απο το Ι30Εγω ακομα καλητερα θα προτιμουσα το Focus......ST
Συμφωνώ... και στα δύο!!
-
Τα πράγματα είναι απλά για εμένα και άδικα το τυραννάμε. Θες ενεργητική ασφάλεια; Παίρνεις αυτοκίνητο με καλό στήσιμο στο δρόμο και δυνατό μοτέρ. Τώρα με 80 και 109 άλογα αν θες να προσπερνάς με άνεση νταλίκες και ότι άλλο βρεις στο δρόμο σου, άδικα τυραννιέσαι. Ότι πληρώνεις αυτό παίρνεις και στα μοτέρ. Το 1200 κυβικά είναι για εκτός Αττικής για όσους είναι υπομονετικοί Το i30 δεν είναι για σπορ οδήγηση. Είναι για να ταξιδεύεις κάνοντας συμβιβασμούς στις προσπεράσεις. Αλλιώς, υπάρχουν πιο δυνατά μοτέρ. Μια λεπτομέρεια. Τα πιο δυνατά μοτέρ κοστίζουν και στην αγορά και στην κατανάλωση και στη συντήρηση.
-
Περί αλόγων και αγελάδων
**Δεν θυμάστε βρε τί παπαριές οδηγούσατε/με πρίν 5 χρόνια μήν πώ παλαιότερα?
Πόσα άλογα είχε το golf, πόσα το focus I, πόσα το astra (lol) ή η alfa?
**
Και ξαφνικά τα 109 άλογα σε 1,193 κιλά του i30 1.4 'δεν μας φτάνουν' να προσπεράσουμε
την νταλίκα, λές και πρίν 5 χρόνια οι νταλίκες ήταν μικρότερες και τα 100 άλογα του
focus MK1 1.6 μας έφταναν.ΕΛΕΟΣ, και εγώ θέλω 240hp αλλά θυμάμαι τί οδηγούσα παλιά και τί ωραία που προσπερνούσα.
Ποιός έχει το 'μακρύτερο'?
Πολεμάμε να διατηρήσουμε τους μύθους:
-
τι όποιος οδηγεί gofd gocus ή opel tsiastra είναι 'in' και όλοι οι άλλοι που πήραν
i30 είναι συμβιβασμένοι φτωχομπινέδες. -
Ότι αν δεν έχεις turbo σίγουρα το έχεις 'μικρότερο' και η κοπέλα σου δεν είναι χαρούμενη
Αν ένας ψυχίατρος/ψυχολόγος διαβάσει το forum, θα διαγνώσει ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 10 κόμπλεξ
στον καθένα μας εδώ μέσαΕπίλογος
Όποιος θέλει i30 εδώ μέσα ας πάρει. Στον δρόμο θα τον σέβομαι ΟΣΟ τους άλλους.
Αν μάλιστα με προσπεράσει στο δρόμο με το σπαθί του χωρίς καμικαζιές θα τον
σέβομαι περισσότερο. -
-
-
Βρε Zardoz, ειλικρινά μετά από 23 σελίδες, αυτό κατάλαβες; Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο thread ήταν μέλη στο φόρουμ πριν 4-5 χρόνια, για κάνε μια εύρεση να δεις τι λέγαμε για το 1.400άρι golf τότε. Δε νομίζω ότι άλλαξε κάτι...
Πάνω από μια συγκεκριμένη αναλογία κιλών ανά ίππο, κάποια αυτοκίνητα ήταν, είναι και θα είναι επικίνδυνα, ανεξαρτήτως εμβήματος στο καπώ και χώρας προέλευσης. Υπήρχε μάλιστα και σχετικό thread στο 4tf, ψάξτο λίγο...
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
και 109 άλογα αν θες να προσπερνάς με άνεση νταλίκες και ότι άλλο βρεις στο δρόμο σου, άδικα τυραννιέσαι. Ότι πληρώνεις αυτό παίρνεις και στα μοτέρ. ..........Το i30 δεν είναι για σπορ οδήγηση. Είναι για να ταξιδεύεις κάνοντας συμβιβασμούς στις προσπεράσεις.Δηλαδή φιλε μου αφού το i30 δυσκολεύεται να προσπεράσει μια νταλίκα τοτε
και το auris δυσκολεύεται και το astra και το C4 και το leon και το mazda3 και
το golf και το focus και γενικά ολη η κατηγορία 1.4 ατμοσφαιρικά.
Όταν μίλησα για υπερβολές ακριβώς αυτό εννοούσα......
και νομίζω οτι εδω, υπερβάλεις λίγο........ -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Περί αλόγων και αγελάδων**Δεν θυμάστε βρε τί παπαριές οδηγούσατε/με πρίν 5 χρόνια μήν πώ παλαιότερα?
Πόσα άλογα είχε το golf, πόσα το focus I, πόσα το astra (lol) ή η alfa?
**
Και ξαφνικά τα 109 άλογα σε 1,193 κιλά του i30 1.4 'δεν μας φτάνουν' να προσπεράσουμε
την νταλίκα, λές και πρίν 5 χρόνια οι νταλίκες ήταν μικρότερες και τα 100 άλογα του
focus MK1 1.6 μας έφταναν.ΕΛΕΟΣ, και εγώ θέλω 240hp αλλά θυμάμαι τί οδηγούσα παλιά και τί ωραία που προσπερνούσα.
Ποιός έχει το 'μακρύτερο'?
Πολεμάμε να διατηρήσουμε τους μύθους:
-
τι όποιος οδηγεί gofd gocus ή opel tsiastra είναι 'in' και όλοι οι άλλοι που πήραν
i30 είναι συμβιβασμένοι φτωχομπινέδες. -
Ότι αν δεν έχεις turbo σίγουρα το έχεις 'μικρότερο' και η κοπέλα σου δεν είναι χαρούμενη
Αν ένας ψυχίατρος/ψυχολόγος διαβάσει το forum, θα διαγνώσει ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 10 κόμπλεξ
στον καθένα μας εδώ μέσαΕπίλογος
Όποιος θέλει i30 εδώ μέσα ας πάρει. Στον δρόμο θα τον σέβομαι ΟΣΟ τους άλλους.
Αν μάλιστα με προσπεράσει στο δρόμο με το σπαθί του χωρίς καμικαζιές θα τον
σέβομαι περισσότερο.+1000!!!
Για να ξέρουμε τι λέμε, έτσι?
Επίσης καλό είναι να κάνουμε συγκρίσεις για το τι είναι καλύτερο, αλλά όμως να λαμβάνουμε υπόψιν μας κάποια πράγματα για να μην συγκρίνουμε βούρτσες με χταπόδια, όπως πχ την τιμή.
Ναι, το Focus 1.6 είναι καλύτερο από το i30, όποιος πιστεύει το αντίθετο απλά δεν ξέρει από αυτοκίνητα, αλλά στο ίδιο επίπεδο εξοπλισμού έχει και 4-5.000 περισσότερο, οπότε τι συγκρίνουμε? Γιατί μετά θα πει κάποιος, σιγά το Focus! To AUDI Α3 είναι καλύτερο. Σϊγουρα, αν προσθέσεις και άλλα 10 χιλιάρικα όμως...
Οπότε για να συγκρίνουμε το i30 θα πρέπει να βρούμε κάποιο αυτοκίνητο σε περίπου ίδια τιμή, για το επίπεδο εξοπλισμού και τον κινητήρα πάντα και κάποια από αυτά είναι το Fabia και το C4. Ειδικά για το Focus που γίνετε αυτή η αντιπαράθεση καμία σχέση!
Επίσης κάποιοι είπαν ότι το i30 δεν είναι για σπορ οδήγηση. Ναι δεν είναι, ενώ το Focus με τους 90 ίππους είναι??? Είναι σπορ γιατί στρίβει κατά 10-20% καλύτερα? Αυτό είναι σπορ αυτοκίνητο βρε παιδιά? Που για να πας 0-100 προλαβαίνεις να στρίψεις τσιγάρο? Έλεος! -
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Βρε Zardoz, ειλικρινά μετά από 23 σελίδες, αυτό κατάλαβες; Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο thread ήταν μέλη στο φόρουμ πριν 4-5 χρόνια, για κάνε μια εύρεση να δεις τι λέγαμε για το 1.400άρι golf τότε. Δε νομίζω ότι άλλαξε κάτι...Πάνω από μια συγκεκριμένη αναλογία κιλών ανά ίππο, κάποια αυτοκίνητα ήταν, είναι και θα είναι επικίνδυνα, ανεξαρτήτως εμβήματος στο καπώ και χώρας προέλευσης. Υπήρχε μάλιστα και σχετικό thread στο 4tf, ψάξτο λίγο...
Όχι όμως για το i30.
Με το ανάλογο κούμπωμα στο κιβώτιο κάνεις όλες τις νταλίκες του κόσμου
να μοιάζουν με χελώνες......νομίζω??? -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Βρε Zardoz, ειλικρινά μετά από 23 σελίδες, αυτό κατάλαβες;
Είναι δυνατόν η απάντησή μου να αφορά τις 23 σελίδες? απλά στη συζήτηση
στις τελευταίες 2.5 σελίδες όπου το θέμα εκφυλίστηκε στο'ασφαλ-ενα-κομα-τέσσερα-βαρύ-και-ασήκωτο-μην-παρετε-αυτο-παρτε-αλλο'
Όσον αφορά το αυτοκίνητο
-
Είναι συμπαθητικό αν και δεν θα το έπαιρνα
-
Hp 109 (1.4) και 122 (1.6) με αυτό το βάρος είναι λογικά
-
Ανεβάζει τον πήχη των κορεάτικων, κάτι που πρέπει να κάνει τους 'Ευρωπαίους'
να ανησυχούν. -
Βάζει γυαλιά σε κάτι γάλλους/γερμανούς που ακόμη έχουν ημιάκαμπτο πίσω και
εδώ τους κρύβουμε λέγοντάς τους 'σωστά στημένους ημιάκαμπτους' ενώ αποτελούν
τεχνολογία ΠΡΟΣ εξαφάνιση άνω των μικρομεσαίων (θα το δείτε σε μια πενταετία).
Προοδεύουν και αυτοί με ρυθμούς μεγαλύτερους από κάποιους άλλους.
-
-
Βάσει όσων διαβάζω, το I30 δεν θα το έπαιρνα, μολονότι είναι καλό για μικρομεσαίο οικογενειακό (δεν μπορώ το σουλούπι του), αλλά το cee'd θα το έπαιρνα χωρίς πολλή σκέψη (ας ήταν λίγο πιο όμορφο όμως...). Όσον αφορά δεν τη μεταπωλητική αξία, ας δει κάποιος πόσο πωλούνται σήμερα 'καλά' αυτοκίνητα που κόστιζαν κοντά στα 20.000 πριν 2-3 χρόνια.
Ξέρετε πόσο μου κοστολόγησε η ασφαλιστική το 3ετίας astra που με τα extra κόστισε κοντά στα 18Κ; 10.000 με το ζόρι! Και στην αγορά θα φτάσει 1000-1500 παραπάνω... Πόσο περισσότερο θα πέσει το ΚΙΑ ή το Hyundai δηλαδή; Και ειδικά το ΚΙΑ, με την επταετή εργοστασιακή εγγύηση, πολύ πιο εύκολα θα το αγοράσει ο επόμενος σε σχέση με VW ή κάποιο γαλλικό ή ιταλικό.
Hyundai i30